Gebruikersdatabase Nexus Mods mogelijk gehackt

Mods zijn natuurlijk fantastisch, zal iedere pc-gamer je vertellen. Maar voor liefhebbers van mods is er mogelijk slecht nieuws: er zijn verslagen verschenen van gehackte gebruikersaccounts op Nexus Mods, een van de grootste mod-platforms op het internet.

Oprichter Robin ‘Dark0ne’ Scott zegt dat hij de hack vrijdagavond op Reddit heeft vernomen, via het cyberbeveiligingsbedrijf REN-ISAC. Dit bedrijf helpt een aantal Amerikaanse universiteiten met hun internetbeveiliging en stelt aanwijzingen te hebben dat de Nexus Mods-accounts van verscheidene studenten zijn gecompromitteerd.

Helaas werkt dit bedrijf niet in het weekend, dus kon Scott verder geen actie ondernemen. Het is vooralsnog onduidelijk of deze hack een resultaat is van een eerdere inbraak op de servers, of dat dit incident op zichzelf staat. En hoewel het nog steeds niet volledig duidelijk is of de servers van Nexus Mods überhaupt zijn gehackt, lijkt de situatie kritiek te worden: er zijn drie verschillende mods voor Fallout 4 geüpdatet door iemand anders dan de ontwikkelaars zelf. Het gaat om de volgende mods:

  • Higher Settlement Budget (versie van 5 december)
  • Rename Dogmeat (versie van 4 december)
  • BetterBuild (versie van 29 november)
  • Er vindt op dit moment onderzoek plaats naar dit incident, maar Scott raadt gebruikers sterk aan hun wachtwoord te veranderen. Ook zegt hij in zijn aankondiging dat Nexus Mods binnenkort de regels voor wachtwoorden gaat aanpassen, zodat wachtwoorden minder herkenbaar zijn. Daarnaast verhoogt het bedrijf de prioriteit voor nieuwe beveiligingsopties als two-factor authentication.

    Nexus Mods baalt vanzelfsprekend enorm van de situatie en biedt zijn welgemeende excuses aan. Laten we hopen dat de schade beperkt blijft.

    1.   
      Musicman88's avatar

      Tja, uiteindelijk sta je hier machteloos tegen. Je kan het hackers wel moeilijk maken binnen te geraken. Maar je servers volledig afsluiten kan alleen door de stekker eruit te halen en te zorgen dat er geen verbinding mee mogelijk is.

    2.   
      Glenn Lambrix's avatar

      Lekker dan…

    3.   
      MikeGevers's avatar

      ”Musicman88″ schreef, "Tja, uiteindelijk sta je hier machteloos tegen. Je kan het hackers wel moeilijk maken binnen te geraken. Maar je servers volledig afsluiten kan alleen door de stekker eruit te halen en te zorgen dat er geen verbinding mee mogelijk is."

      Precies. Nexus Mods zegt ook dat ze honderden of zelfs duizenden inbraakpogingen weten te voorkomen, maar er hoeft er maar één te slagen en de boel gaat overhoop.

    4.   
      DeAdSeYe's avatar

      Ik zou aanraden om even te wachten met mods te downloaden die afgelopen weekend zijn ge-update. Misschien hebben de hackers schadelijke software bij mods gegooid, bijv. een keylogger om Steam of allerlei andere accounts te stelen.

    5.   
      TinusGN's avatar

      (DeAdSeYe
      2015-12-07 20:33:13
      Ik zou aanraden om even te wachten met mods te downloaden die afgelopen weekend zijn ge-update. Misschien hebben de hackers schadelijke software bij mods gegooid, bijv. een keylogger om Steam of allerlei andere accounts te stelen.)
      Was ik ook van plan om te zeggen 🙂