Sony-baas verdedigt prijs PS2-games

Sinds kort is het mogelijk om PlayStation 2-games te spelen op je PlayStation 4, maar daar hangt wel een flink prijskaartje aan. De spellen kosten namelijk 10 tot 15 euro per stuk en veel gamers vonden dat aan de dure kant. Volgens PlayStation-baas Shuhei Yoshida zijn deze prijzen echter niet meer dan terecht.

Yoshida wijst erop dat het emuleren van PlayStation 2-games onder andere dankzij licentiekosten zeer prijzig is:

We are also able to add Trophies; some people really care about Trophies. So we can provide that. And it takes some time for our staff and QA and licensing and everything to bring back these games. So it takes us time and cost. So we felt that we should charge.
Yoshida gaf toe dat het grafische niveau van de PlayStation 2-games niet te vergelijken is dat van de huidige generatie. Tegelijkertijd beweerde hij dat de emulator de graphics wel dusdanig verbetert dat je een PS2-game 40 uur kan spelen zonder je te irriteren aan de graphics.

Vind jij het prijskaartje van PS2-games terecht? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    LeroyJenkins's avatar

    We are also able to add more money to our wallet; we dont really care about people really. So we can provide more money for ourself. And it takes some time for our staff and QA and licensing and everything to bring back these extra money to our wallets. So we felt that we just should rip your heart out.

  2.   
    King of Heroes's avatar

    Nee dank u zeg ik ertegen. Ik wil liever mijn oude PS2 kunne spelen op de PS4. Of die ik al gekocht heb via de PSstore

  3.   
    Bram_M99's avatar

    Zit dat niet al in de kosten van de PS4? Kom op, Xbox verkoopt veel minder XBox Ones in vergelijking met PS4’s en zelfs zij kunnen het gratis maken.

  4.   
    MikeGevers's avatar

    Ik heb mijn PS2 nog aangesloten op mijn tv, en hij werkt nog perfect. Ik heb geen PS4, maar als die er ooit komt, zullen ze toch echt met meer moeten komen dan wat trophies als ze willen dat ik de backwards compatible games ga kopen ๐Ÿ™„

  5.   
    kiesmaarwa's avatar

    Ik zou een prijskaartje van 7.50 terecht vinden.

  6.   
    mheiden21's avatar

    Beetje een slecht argument aangezien MS met hetzelfde feit zit de kosten van licenties en toch bieden ze het gratis aan als je de game al in bezit hebt.
    Dus dit in dit geval hulde voor MS om het gratis aan te bieden.

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Yoshida wijst erop dat het emuleren van PlayStation 2-games onder andere dankzij licentiekosten zeer prijzig is

    Uhm, mischien is DIT eens ideetje… Maak de Playstation 4 gewoon backwards compatible met een Patch zodat gewone ps2 dvd’s afgespeeld kunnen worden, want dan hoeven jullie niet extra te betalen voor de licentie’s nietwaar?!

    En zeg niet dat het niet mogelijk is omdat de hardware er niet voor gemaakt is. Microsoft zei ook in het begin dat de Xbox One niet ZONDER de Kinect 2 GESPEELD kon worden en dat het ALTIJD online moest zijn, maar moet je nu eens kijken naar de hele 360 oplosing…

    P.s: ja het is NOG duur, doe er maar 5,00 van af. ๐Ÿ™„

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    kiesmaarwa schreef, "Ik zou een prijskaartje van 7.50 terecht vinden."

    Inderdaad 7 ร  8 euro max dan had leuk geweest

  9.   
    noah81's avatar

    Idd 7 a 8 euro is te doen. 15 is echt belachelijk duur.

  10.   
    Pollins's avatar

    Zeurt m$ over licenties?

  11.   
    Throbert's avatar

    Maar beter dat ik een Xbox One ga halen

  12.   
    Noice!'s avatar

    Throbert schreef, "Maar beter dat ik een Xbox One ga halen"

    Ikan’t nie geloven dat ik dit nog ooit zou zeggen, maar ik denk serieus dat dit momenteel de beste keuze is. De prijs is super laag (kost nu net zoveel als een nieuwe PS3!), de exclusive games zijn op dit moment gewoon leuker (vind ik) en talrijker en ondanks de slechte, mogelijk gameronvriendelijke start (al hebben we niet gewacht hoe het zou uitpakken eigenlijk), zijn ze nu helemaal gefocust op de gamer met de BC en hardcore controller.

    Waar Sony niets van zich laat horen of bull verkoopt zoals hierboven, daar timmert MS aan de weg en zijn ze enkel bezig met wat de gamer wil. Voor de toekomst is hef maar afwachten, Sony heeft veel moois in petto, maar qua attitude walg ik van het huidige Sony en van de nieuwe gamers die het succes met zich mee heeft gebracht; de PS community wordt verpest door die blagen die alles goedpraten wat Sony doet, hoe belachelijk het ook is, en niet beseft dat ze enkel zichzelf daarmee in de voet schieten.

  13.   
    alighttrunks's avatar

    Ikan’t nie gelove schatje schreef, "

    ”Throbert” schreef, "Maar beter dat ik een Xbox One ga halen"

    Ikan’t nie geloven dat ik dit nog ooit zou zeggen, maar ik denk serieus dat dit momenteel de beste keuze is. De prijs is super laag (kost nu net zoveel als een nieuwe PS3!), de exclusive games zijn op dit moment gewoon leuker (vind ik) en talrijker en ondanks de slechte, mogelijk gameronvriendelijke start (al hebben we niet gewacht hoe het zou uitpakken eigenlijk), zijn ze nu helemaal gefocust op de gamer met de BC en hardcore controller.
    Waar Sony niets van zich laat horen of bull verkoopt zoals hierboven, daar timmert MS aan de weg en zijn ze enkel bezig met wat de gamer wil. Voor de toekomst is hef maar afwachten, Sony heeft veel moois in petto, maar qua attitude walg ik van het huidige Sony en van de nieuwe gamers die het succes met zich mee heeft gebracht; de PS community wordt verpest door die blagen die alles goedpraten wat Sony doet, hoe belachelijk het ook is, en niet beseft dat ze enkel zichzelf daarmee in de voet schieten."

    Dit is de beste reactie dat ik in maanden heb gelezen ๐Ÿ˜€

  14.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Sony zal deze beslissing wel terugzien in hun verkoopcijfers. 15 euro is ook gewoon belachelijk veel geld, maar dit is hetzelfde verhaal als dlc, je hoeft het niet te kopen. Daarbij komt dat ik mn PS2 nog altijd aan kan sluiten.

  15.   
    PaNNa's avatar

    Ik zal ze wel op m’n oude PS2 blijven spelen. Boven de 10โ‚ฌ vind ik er regel recht over…