Volledige line-up van PlayStation Plus-games januari 2016 bekend

Nadat Sony gisteren al de PlayStation 4-titels onthulde die in januari gratis zijn met PlayStation Plus zijn inmiddels ook de vier andere games bekendgemaakt. Terwijl PlayStation 4-bezitters in januari dus gratis aan de slag kunnen met Grim Fandango Remastered en het gloednieuwe Hardware Rivals staan er voor PlayStation 3-gamers wat grotere namen te wachten.

PlayStation 3-eigenaren met een Plus-abonnement kunnen in januari namelijk de veelgeprezen BioWare-RPG Dragon Age: Origins gratis aan hun catalogus toevoegen. Heb je een voorkeur voor de wat snellere (schiet)actie, dan ligt de andere Plus-titel misschien wat beter in je straatje: Medal of Honor: Warfighter. Voor PlayStation Vita-bezitters brengt de eerste maand van 2016 tot slot de 2D-platformer Nihilumbra en het strategiespel Legends of War: Patton.

Zoals altijd kun je de nieuwe PlayStation Plus-titels weer vanaf de eerste dinsdag van de nieuwe maand downloaden, in dit geval is dat 5 januari. Tot die tijd kun je nog de decembertitels aan je catalogus toevoegen:

Niet langer gratis:
  • Gauntlet: Slayer Edition (PS4)
  • King’s Quest – Chapter 1: A Knight to Remember (PS4)
  • Far Cry 3 Blood Dragon (PS3)
  • SSX (PS3)
  • Rocketbirds Hardboiled (PS Vita)
  • Freedom Wars (PS Vita)

    Nieuwe PlayStation Plus-games:

  • Grim Fandango Remastered (PS4)
  • Hardware Rivals (PS4)
  • Dragon Age: Origins (PS3)
  • Medal of Honor: Warfighter (PS3)
  • Nihilumbra (PS Vita)
  • Legends of War: Patton (PS Vita)
    1.   
      Bram_M99's avatar

      Media of Honor erg gaaf, voor de rest niet echt mijn soort games…

    2.   
      Jerry97's avatar

      Voor ps4 weer flut.

    3.   
      fdennis's avatar

      Het is toch best opmerkelijk dat Ps4 gewoon nooit eens een triple a game krijgt. Nu wil ik plus niet helemaal afschrijven. Want als ik mijn top 5 favoriete games van 2015 zou maken. Dan zouden Rocket League en Mousecraft ( beide gratis op plus ) er sowieso in staan. Ook Gauntlet is best vermakelijk en Counterspy vond ik ook erg vet. Ik vind het jammer dat ze niet gewoon 4x per jaar een triple a game aanbieden. Dus elk kwartaal een grote game gratis. Want het probleem is nu dat ze alleen maar indies of gewoon kleine games aanbieden. Waardoor ik nu sowieso niet meer een indie koop. Want ik kocht vorig jaar Valliant Hearts en een maand later werd ie gratis aangeboden. En dat is nog een probleem met de huidige systeem van plus.

    4.   
      Thomsnov's avatar

      Ik denk dat het januari 2016 is maar maakt niet uit

    5.   
      Rijstekorrel's avatar

      En weer geen A game al ziet Hardware rivals er wel grappig uit, om dit eens samen met vrienden te spelen.
      Ik mag toch hopen dat Sony eens wat triple A games erin gaat doen volgend jaar, al is het een ouder spel van 2 jaar terug lekker boeiend niet alleen maar indies.
      Net zoals Knack die was er vanaf het begin, maar genoeg mensen die nog niet gespeeld hebben(waaronder ik).
      Deze titels kunnen nu echt makkelijk een keer bij de plus titels.

    6.   
      Leon 2.0's avatar

      Thomsnov schreef, "Ik denk dat het januari 2016 is maar maakt niet uit "

      Uiteraard. Is altijd weer even wennen, zo rond de jaarwisseling. Blijft toch een automatisme om er 2015 van te maken. 😳

    7.   
      STRAIGHT FLUSH's avatar

      Dikke line-up! vooral voor PS3. DAO lijkt me echt goeie. ja ps4 heeft geen AAA titel, is ook niet gek, die moeten eerst verkopen voordat ze pas als plus worden aangeboden, ik snap niet dat iedereen hier zo verbaasd over is… echt waar de logica van sommige mensen 🙄

    8.   
      gamerfriend01's avatar

      STRAIGHT FLUSH schreef, "Dikke line-up! vooral voor PS3. DAO lijkt me echt goeie. ja ps4 heeft geen AAA titel, is ook niet gek, die moeten eerst verkopen voordat ze pas als plus worden aangeboden, ik snap niet dat iedereen hier zo verbaasd over is… echt waar de logica van sommige mensen 🙄 "

      Sony hebben het meeste consoles verkocht dan kan je toch wat grote titels weggeven aan je fans. Ze verdienen meer dan genoeg aan de ruim 30 miljoen playstation bezitters. Een game zoals Watchdogs ofzo die al heel lang uit is zouden ze toch weg kunnen geven. In een woord kan je zeggen dat Sony egoistisch is. Doe zo verder en Sony gaat failliet, het palystation deel van Sony is het enige winst gevende deel volgens mij 😉

    9.   
      jdreamer's avatar

      bagger

    10.   
      STRAIGHT FLUSH's avatar

      gamerfriend01″][quote=”STRAIGHT FLUSH schreef, "Dikke line-up! vooral voor PS3. DAO lijkt me echt goeie. ja ps4 heeft geen AAA titel, is ook niet gek, die moeten eerst verkopen voordat ze pas als plus worden aangeboden, ik snap niet dat iedereen hier zo verbaasd over is… echt waar de logica van sommige mensen 🙄 "

      Sony hebben het meeste consoles verkocht dan kan je toch wat grote titels weggeven aan je fans. Ze verdienen meer dan genoeg aan de ruim 30 miljoen playstation bezitters. Een game zoals Watchdogs ofzo die al heel lang uit is zouden ze toch weg kunnen geven. In een woord kan je zeggen dat Sony egoistisch is. Doe zo verder en Sony gaat failliet, het palystation deel van Sony is het enige winst gevende deel volgens mij 😉 [/quote]
      Jij spreekt jezelf ook tegen eh, eerst verkopen ze de meeste consoles en daarom gaan ze failliet… Lijkt me niet eh 🙄 Sony is een bedrijf, dat betekent dat ze geld willen verdienen, dat is niet egoïstisch maar gewoon economie. Ik krijg overigens gewoon 2 AAA titels deze maand!