Graphics en gameplay The Division gedowngrade sinds E3 2013?

Na het downgrade-debacle van Watch_Dogs beloofde Ubisoft dat het dergelijke acties nooit meer zal uithalen. Het lijkt er echter op dat de Franse uitgever die belofte toch gaat breken, want de beta-versie van de game ziet er op verschillende vlakken significant minder mooi uit dan de E3-demo. Ook lijken enkele gameplay-features te zijn geschrapt.

Het aantal details in de omgeving is drastisch verminderd, de lichteffecten zijn minder overweldigend en de graphics ogen minder scherp. Hierbij dient wel aangetekend te worden dat Ubisoft momenteel enkel een Xbox One-versie heeft vrijgegeven, dus het is mogelijk dat de pc-editie wel over alle grafische toeters en bellen beschikt.

Daarnaast lijkt het erop dat Ubisoft verschillende gameplay-features uit de E3-demo heeft geschrapt. Het is bijvoorbeeld niet langer mogelijk om kaarten te scannen en de second screen-feature, die het voor spelers met een tablet mogelijk maakte om drones te besturen, is in geen velden of wegen te verkennen. Bovendien heeft de flashy gebruiksinterface plaats gemaakt voor een traditionelere variant.

In onderstaande video vergelijkt Eurogamer de E3 2013-demo met de huidige versie van The Division, zowel op het gebied van graphics als gameplay. Wat is jouw conclusie na het zien van onderstaande video? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    morkop006's avatar

    Dit is al maanden bekend dat het gedowngrade is. Het is ook ubisoft dus je kon het al mijlen ver aan zien komen 🙄

  2.   
    Thijs.'s avatar

    Het kan heel goed zijn dat het op de pc er nog wel zo goed uitziet. En al met al mogen we niet klagen. Het ziet er super nice uit en of er nou een een stukje troep meer of minder op de grond ligt maakt de game toch niet slechter? 🙄

  3.   
    Bram_M99's avatar

    Aangezien hij vergeleken word met de Xbox one lijkt de downgrade volgens mij mee te vallen… En ik vind de game er nog steeds enorm goed uit zien.

  4.   
    Ralph P Scene's avatar

    Zeur is niet zo over al dat downgraden. Demo’s zijn altijd zo mooi gemaakt om te hypen en uit eindelijk wordt elke game wat minder mooi. Hou er ook rekening mee dat er altijd dingen geschrapt worden en dat ze niet altijd alles perfect en waar kunnen maken.

  5.   
    D_Dog's avatar

    Ach gossie, het is ubisoft dus ze liegen, downgraden ladieda. ELKE game word gedowngrade. Het is alleen de vraag wie de naai er achter de dramatische promotie zit bij Ubisoft. Daar zit de fout.
    Je kan niet verwachten dat met open world games, dergelijke graphics op de consoles kunnen. Als de PC versie hetzelfde is, is dit echter ook luiheid om de PC versie gelijkwaardig aan de console versies te laten.
    Ik heb de Alpha versie gespeeld, en ik genoot er van. Graphics wise ook? Ja. Wist ik dat het niet zo mooi was als in de filmpjes? Ja. Logisch nadenken heet dat.

  6.   
    Papachico's avatar

    Het is in ieder spel wel zo vind ik. Hoewel de E3 versie super mooi is, zal ik ook zeggen dat geen enkel spel dat uitgekomen is zo mooi was. Miss een paar die goed in buurt kwamen. Wat ik ook moet toegeven is dat ik eigenlijk amper kijk naar hoe mooi alles is. Ik let meer op de gameplay dan te kijken of ieder blaadje wel goed door wind waait. Het spel vind ik nog steeds mooi. Weet niet of ik em ga kopen.. heb me er nog niet zo in verdiept. Ik zoek wel een multiplayer shooter eigenlijk.