Hitman wordt officieel episodische game

In de Fast Forward van Hitman was al te lezen dat we die game volgens ontwikkelaar IO Interactive niet moeten beschouwen als Early Access-game, maar dat het spel eerder als een soort episodische game moet worden beschouwd. Het woord ‘episodisch’ werd tot nu toe echter als de pest gemeden. Maar eindelijk komt ontwikkelaar IO dan uit de spreekwoordelijke kast: Hitman wordt nu officieel een episodische game.

Dit is echter een ingrijpendere verandering dan het op het eerste gezicht lijkt. We kregen immers te horen dat er meer launch-content zou zijn als compensatie voor het uitstel van de game. Volgens het ingewikkelde releaseschema dat IO Interactive en Square Enix vervolgens uitgaven, zouden we op 11 maart sluipmoorden kunnen plegen in de steden Parijs, Sapienza en Marrakesh. Helaas is nu bekend geworden dat alleen Parijs in maart vrij zal worden gegeven.

In de maanden daarna worden de overige locaties (op volgorde: Sapienza, Marrakesh, Thailand, de Verenigde Staten en Japan) uitgegeven. Iedere maand zal er een nieuwe locatie verschijnen. Daarnaast zullen er wekelijkse content-updates verschijnen tot de release van het laatste level.

Nu horen we je denken: waarom zou je ineens van model wisselen? En geloof het of niet, dat komt niet omdat GamersNET Hitman een episodische game heeft genoemd. Dit is de officiële verklaring:

We decided to take the full leap and publish Hitman as a truly episodic game experience. Part of that decision is for that little bit of extra time to ensure every location we release is at the quality level fitting for a Hitman game. But the main driving reason is that this will allow us to create a living game that will expand and evolve over time and establish a foundation for the future—this is the first game in a storyline which will continue and expand with future Hitman games.
Maar niet alleen het releasemodel is veranderd: ook de prijzen zijn (gelukkig) aangepast. Het Intro Pack zou eerst 34,99 dollar gaan kosten, maar dat wordt nu aanzienlijk verlaagd naar 15 dollar, zo staat vermeld op de officiële website. Voor dat bedrag krijg je dan de proloog en de locatie Parijs. De overige locaties zijn dan te koop voor 10 dollar per stuk. Maar natuurlijk kun je de game ook in zijn geheel pre-orderen. Dat kost nog steeds 60 dollar (50 euro). Eind dit jaar, waarschijnlijk nadat alle locaties uit zijn gekomen, komt er ook een fysieke editie van de Hitman-reboot.

Prijzen in euro’s zijn op het moment van schrijven nog niet bekendgemaakt. Ook is niet bekend wat er zal gebeuren met de mensen die het Intro Pack al vóór deze verandering (en dus voor een hoger bedrag) hebben besteld.

IO Interactive hoopt dus duidelijk dat de episodische opzet van Hitman leidt tot successen als die van de Telltale-games. Er zijn echter ook voorbeelden te noemen van episodische games die bepaald niet succesvol waren. Laten we dus hopen dat de ontwikkelaar de wekelijkse updates interessant genoeg weet te maken om de interesse in de game in leven te houden.

Ook het betaprogramma van Hitman verandert niet: op 12 februari kunnen bezitters van een PlayStation 4 met de beta aan de slag. Een week later zullen ook pc-gamers de nieuwste Hitman kunnen uitproberen. Er zijn twee manieren om gegarandeerde toegang tot deze beta te krijgen: de volledige game pre-orderen of het Intro Pack bestellen. Dat laatste was voorheen niet het geval.

Ten slotte zijn er meer details bekend geworden over de Collector’s Edition: die is voor 139,99 dollar te bestellen via de winkel van uitgever Square Enix. Voor dat bedrag ontvang je de game, een beeldje van Agent 47, een stropdas met pin en een hardcoverboek van zestig pagina’s dat het artwork van de nieuwe Hitman bevat. Dit alles wordt natuurlijk geleverd in een mooie doos.

In Noord-Amerika is de Collector’s Edition al te bestellen, maar in Europa moeten we nog wat langer geduld hebben. Square Enix belooft dat de speciale editie van Hitman binnenkort te bestellen is, maar een precieze datum is nog niet bekend.

Hitman komt op 11 maart uit op PlayStation 4, pc en Xbox One.

  1.   
    supperbam's avatar

    hmmm succes..

  2.   
    Hitman047's avatar

    Ik vind het op zich wel een interresant experiment, en daar zijn er in deze industrie maar weinig van.

    Wel jammer dat ze daar dan weer net een Hitman game voor uitkiezen. Hoewel dat ook wel te verklaren is. Deze franchise leent zich daar natuurlijk prima voor. En bijkomend voordeel is dat de game op deze manier vrijwel eindeloos uit te breiden is. Het blijft natuurlijk niet bij deze 6 locaties; Ze spreken niet voor niets over ‘het eerste seizoen’.

  3.   
    Neolite's avatar

    Dit is dan toch weer een afknapper voor mij. Ik wil gewoon zo veel mogelijk van de game in een keer bezitten. Niet voor niets ben ik geen voorstander van de meeste DLC en Season passes.

  4.   
    TheHulk0183's avatar

    pre order maar geannuleerd want dit is bagger

  5.   
    Dare Devil's avatar

    ”TheHulk0183″ schreef, "pre order maar geannuleerd want dit is bagger"

    Wat een onzin! Support eens goede ontwikkelaars die zoiets durven, inplaats van een game van 60 euro te releasen die onspeelbaar is… Plus het feit dat je natuurlijke alle content gewoon krijgt als je de game preordered.

  6.   
    scarface123's avatar

    Dare Devil schreef, "

    ”TheHulk0183″ schreef, "pre order maar geannuleerd want dit is bagger"

    Wat een onzin! Support eens goede ontwikkelaars die zoiets durven, inplaats van een game van 60 euro te releasen die onspeelbaar is… Plus het feit dat je natuurlijke alle content gewoon krijgt als je de game preordered. "

    ik heb hem ook geannuleerd ik w8 eerst wel af of het wat is