Nintendo NX wordt mogelijk tussen maart en mei onthuld; release eind 2016

De zeer waarschijnlijke opvolger van de Nintendo Wii U, de Nintendo NX, wordt volgens een analist van het Japanse bedrijf Nomura Securities tussen maart en mei van dit jaar onthuld. Daarbij meldt het analistenbureau dat de verkoop van de NX een grote impact zal hebben op de verkoopcijfers van de Wii U en 3DS, wat ons alleen maar logisch in de oren klinkt.

Nomura Securities verwacht dat Nintendo tussen maart en mei een concept van de nieuwe console laat zien, met in juni (op de E3) de officiële onthulling. De release van de Nintendo NX zou verder gepland staan voor oktober of november dit jaar.

We still expect the NX to launch in 17/3. We have lowered our estimates for current consoles to reflect the present situation, fiercer competition, and what has happened in the past when new hardware is announced. We think the NX will start to boost operating profits in 18/3, when it will have been on the market for a full year and will have a line-up of software titles, which carry high operating margins.
Met ’17/3′ wordt het derde kwartaal van het financieel boekjaar 2016-2017 bedoeld. Wat denken jullie, aannemelijk dat Nintendo dit jaar nog met een nieuwe console komt?

  1.   
    Moodey's avatar

    T probleem is om er goede games voor gemaakt te krijgen…

  2.   
    WildRetro's avatar

    Ben benieuwd hoe en wat het word en dat de 3rd party’s er ook games voor willen maken na de Wii u flop

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Ik hoop het dat ze nu het wel goed voor elkaar krijgen en dat die goed gaat verkopen zodat iedereen er games voor wil maken.
    Zou mij niks verbazen als die dit jaar in winkel ligt.

  4.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Ik hoop dat dit product de dal weer in een berg zal veranderen.