Sequel Star Wars: Republic Commando vertelde origin story van de Rebellion

In 2005 verscheen Star Wars: Republic Commando, een shooter die verrassend goed ontvangen werd. De game werd vooral geprezen om zijn personages en het verhaal, wat het extra zuur maakte dat dit verhaal eindigde met een cliffhanger.

Deze cliffhanger liet ruimte open voor een sequel, die helaas nooit verscheen. In een recent interview verklaarde Brett Douville, ex-medewerker bij LucasArts, dat deze wel degelijk in ontwikkeling is geweest.

Binnen het ontwikkelteam bestonden twee visies voor het verhaal van de sequel. In het ene plot, dat diende als zijverhaal voor Revenge of the Sith, moest je voor Order 66 op Jedi jagen. In het andere verhaal stapte je in de schoenen van Sev, de eerste soldaat in het leger dat later de Rebellion zou worden. Douville vertelt:

[The] plan would have had Sev start the Rebellion army, training a new generation of soldiers to fight the Empire. In my own imagining, I like to believe he’d go after his pod-brothers and counter-program them so they could fight the Empire together.
Het is Douville onduidelijk wat Sev’s lot zou zijn in de alternatieve verhaallijn. Hij kan zich echter voorstellen dat de spelers hierin een reddingsmissie zouden ondernemen om het verloren lid van de Delta Squad op te sporen.

Nadat LucasArts zijn bedrijfsvoering volledig omgooide, liep bijna het volledige ontwikkelteam van de Republic Commando-sequel leeg en daarmee werd ook het lot van de game bezegeld. Toen Disney vervolgens LucasArts overkocht en alle Star Wars-games annuleerde, was de laatste hoop op een sequel voorgoed verdwenen. De kans dat we ooit nog in Sevs schoenen mogen stappen, is dus zeer klein.

  1.   
    Mjolnir's avatar

    Verdomme, weer een hoop minder in de wereld. Het had zo mooi kunnen worden.

  2.   
    Neolite's avatar

    Hier baal ik dus echt even van, de game was echt een enorm vet spel destijds. Ik heb het meerdere keren gespeeld en zelfs de online multiplayer zat enorm tof in elkaar. In mijn ogen is dit echt een gemiste kans voor Disney.

  3.   
    Codename_black's avatar

    Ik hoop eerlijk gezegd dat er geen vervolg meer komt, ik geloof niet dat ze een waardig opvolger of remake kunnen maken van deze game, gezien de huidige industrie misschien maar een idee om het verhaal van Delta squad in boekvorm/tv serie vorm verder te laten gaan (ze hadden een cameo in star wars clone wars, dus waarom nu niet in star wars rebels)