The Witcher 3-ontwikkelaar CD Projekt RED komt met nieuwe game in 2016

Het is al langer bekend dat CD Projekt RED, de studio achter The Witcher 3, momenteel hard werkt aan Cyberpunk 2077. We hoeven deze futuristische RPG niet vóór 2017 te verwachten, maar gelukkig schitteren de getalenteerde Polen dit jaar niet volledig door afwezigheid. Naast de reeds onthulde Blood and Wine DLC heeft de studio voor 2016 nog iets nieuws in petto.

In zijn financiële rapport geeft CD Projekt aan dat het dit jaar “een nieuw type videogame-formaat” zal verkennen. Wat hiermee precies wordt bedoeld is onduidelijk, maar deze zin lijkt erop te wijzen dat CD Projekt RED werkt aan een game voor een platform waar het nog niet eerder voor heeft ontwikkeld. Maakt de studio momenteel een launchgame voor de Nintendo NX, of gaat het hier simpelweg om een mobiel spelletje? De details zijn momenteel nog onduidelijk.

Tevens meldt het rapport dat CD Projekt RED vóór 2021 nog een andere AAA-game zal uitbrengen, naast Cyberpunk 2077. Zou de geliefde Geralt zijn terugkeer maken, of richt de studio wederom zijn pijlen op een nieuwe IP? De tijd zal het leren.

  1.   
    Downzilla's avatar

    Gwent stand alone?

  2.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Downzilla schreef, "Gwent stand alone?"

    Oh dat hoop ik echt eh, da zou kapot dik zijn!

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    In een tijd van deze dat alles word uitgesteld geloof ik niet zo snel (meer) als een obtwikelaar zegt met een nieuwe game te komen die dit jaar nog moet gaan uitkomen. xD