ESL kondigt ESL Benelux Championship aan


Zojuist heeft ESL, het bedrijf achter de eSports Leagues, bekend gemaakt dat ook de Benelux een eigen championship mag verwachten. Dit maakt onze regio de tiende regio waar dit zal gebeuren. De Amsterdam ArenA is partner van de kampioenschap en dat zorgt natuurlijk voor hoge verwachtingen.

Dat is niet helemaal onterecht, want de totale prijzenpot zal hier 25.000 euro bedragen, verdeeld onder competities Leaugue of Legends, CSGO en Hearthstone.

Het leuke van een nieuwe start is natuurlijk dat iedereen zich kan kwalificeren. Deze kwalificaties beginnen op 25 april voor een periode van twee weken. Uiteindelijk zullen acht teams overblijven en zich plaatsen voor het kampioenschap. Een team moet wel bestaan uit drie of meer spelers uit de Benelux.

Vanaf 20 mei zal de officiële competitie dan beginnen. Zeven weken lang spelen LoL-teams op maandag, CSGO op woensdag en Hearthstone op donderdag, van 19:00 tot 23:00 uur. De beste vier van elke competitie spelen de play-offs in de ArenA voor een pot van 12.500,-. Er zullen twee seizoenen worden gespeeld in 2016.

Voor GamersNET is een competitie in eigen land natuurlijk erg interessant. Gelukkig praten we je altijd graag bij in ons eSports Nieuws. Ook waren we afgelopen weekend bij de LCS in Ahoy Rotterdam, beelden daarvan kun je zien in GN Vlog #40 (vanaf 12.01).

Is dit misschien de tijd om een GamersNET Team te starten? Laat het weten in de reacties!


eSports Nieuws van 13 april

  1.   
    WingsofLifex's avatar

    Ik denk dat dit indd een goed moment is voor een gamersnet team. Ik wil dan sowieso wel gamersnet vertegenwoordigen in een LoL team. En het is dan ook direct goede reclame voor GN 8) 8) 8)

  2.   
    supergido's avatar

    Prima ADC/ Mid laner hier

  3.   
    matdriks's avatar

    Cs go gaat er zeker in bij mij