id Software kan DOOM niet uitspelen op hoogste moeilijkheidsgraad

DOOM lijkt een heerlijk lompe knaller te worden, waar zowel fans van het eerste uur als nieuwkomers naar uitkijken. De game belooft ook een pittige uitdaging te worden, zeker op de hogere moeilijkheidsgraden. Op de maximale instelling, Ultra-Nightmare, wordt het wel heel extreem. Zodra je het loodje legt is het over en uit, einde campaign.

Deze modus is zelfs zo pittig dat het de ontwikkelaars van id Software nog niet is gelukt om het einde te halen. Marty Stratton en Hugo Martin van id Software vertelden dat nog niemand van het ontwikkelteam de campaign op Ultra-Nightmare heeft weten uit te spelen. Het is niet duidelijk of dit ook geldt voor bijvoorbeeld de testers van de game, waar vaak flink getalenteerde gamers toe behoren.

Waarschijnlijk beginnen de meeste gamers aan de campaign van DOOM op een iets vriendelijker niveau, voordat Nightmare of zelfs Ultra-Nightmare gekozen wordt. Over twee weken gaan de poorten naar deze virtuele hel open en kunnen we zelf gaan knallen.

DOOM verschijnt 13 mei voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

  1.   
    Turk–Life's avatar

    Waarom moeten ze zo overdrijven met de moeilijkheidsgraad. Ik vind dat in ieder geval op zn minst eerst de ontwikkelaars en de testers het moet lukken om hem uit te spelen, dan is het iig meer realistischer. Gamen moet fun zijn ipv dat het frustraties oplevert.

    De moeilijkste graad van the evil within is ook overdreven. En dan maken ze ook n trofee waarbij je de moeilijkste graad moet uitspelen.

    Doeiii platina 🙁

  2.   
    Downzilla's avatar

    Mad becuz bad

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Turk–Life schreef, "Waarom moeten ze zo overdrijven met de moeilijkheidsgraad. Ik vind dat in ieder geval op zn minst eerst de ontwikkelaars en de testers het moet lukken om hem uit te spelen, dan is het iig meer realistischer. Gamen moet fun zijn ipv dat het frustraties oplevert.
    De moeilijkste graad van the evil within is ook overdreven. En dan maken ze ook n trofee waarbij je de moeilijkste graad moet uitspelen.
    Doeiii platina 🙁 "

    Dan heb je zoveel moeite gedaan voor iets waar je alleen mee kunt pronken en geen praktisch nut heeft. Uiteindelijk kijkt niemand erna of boeit het eigenlijk niemand wat jij hebt gepresteerd in een game. Ik had liever gezien dat ontwikkelaars meer content toevoegen dan die stomme achievements/trophy’s.

    Het is een goedkope manier om de game te verlengen zonder daadwerkelijk iets van content toe te voegen.

  4.   
    mmx's avatar

    Mooie woorden DeadsEye ik ben het helemaal met jou eens

  5.   
    Flapjack's avatar

    dus.. de game werkt niet?

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Waag het dan ook niet om een trophy/achievement daar aan vast te knoppen, want dat ga ik dan zowiezo niet halen.