John Romero en Adrian Carmack lanceren Kickstarter voor nieuwe FPS Blackroom

Twee grote namen uit de videogame-industrie hebben de handen ineen geslagen om aan een bijzonder project te gaan werken. Niemand minder dan John Romero en Adrian Carmack, twee van de vier oprichters van id Software (Doom, Quake), hebben op Kickstarter een campagne opgestart. De heren willen een nieuwe, maar tevens traditionele first-person shooter maken, genaamd Blackroom.

Blackroom gaat terug naar de roots van de oude, succesvolle id Software-games: snelle actie in de singleplayer en een bewegelijke multiplayer, in tegenstelling tot de vele games die vooral draaien om dekking zoeken. Ondersteuning voor mods vormt een belangrijk onderdeel van Blackroom. De setting van Blackroom is een holografische simulatie die volledig uit de hand is gelopen. Hierdoor kan de game tussen heel veel verschillende thema’s wisselen: van het Wilde Westen tot Victoriaanse landhuizen en van piratenschepen tot kastelen.

Romero en Carmack zoeken 700.000 dollar via Kickstarter om Blackroom te gaan maken. Ze hebben al diverse partners gevonden om te helpen bij de ontwikkeling, mocht men de doelstelling halen. Als alles goed verloopt kunnen we Blackroom ergens in 2018 verwachten voor de pc en Mac. Momenteel is er bijna 78.000 dollar opgehaald, dus de komende 31 dagen moeten er nog heel wat backers gevonden worden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren