Kickstarter-campagne voor Dark Souls-bordspel start op 19 april

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Dark Souls mogelijk een bordspel zou krijgen. Toen wisten we al dat het spel een Kickstarter-campagne zou krijgen, maar veel meer informatie kregen we toen niet. Daar komt nu verandering in.

Het bordspel wordt ontwikkeld door Steamforged Games en belooft ‘het moeilijkste bordspel dat je ooit hebt gespeeld’ te worden. Daarnaast belooft het spel volledig in lijn te zijn met de Dark Souls-franchise: het draait volledig om het verkennen van de wereld, en je hebt constant een gevoel dat er gevaar dreigt. Ook de beroemde boss fights en mini-boss fights zullen in het bordspel worden verwerkt.

Het grote verschil met de videogames is dat de spelwereld en het gedrag van bazen ieder potje veranderen. Dit moet natuurlijk ook wel, want anders is het bordspel waarschijnlijk slechts een paar keer leuk om te spelen. Al sinds het begin van het project werkt Steamforged Games nauw samen met Bandai Namco, de uitgever van de Dark Souls-games. Het bordspel belooft daarom de essentie van de franchise perfect weer te geven.

Nu is dit natuurlijk vooral PR-praat om potentiële Kickstarter-donateurs aan te trekken, maar aan ambitie ontbreekt het Steamforged Games in ieder geval niet.

De Kickstarter-campagne gaat op 19 april van start.

  1.   
    Thomsnov's avatar

    het zou echt een heel leuk bordspel kunnen worden. Maar ga hem denk ik niet kopen ben niet zo’n dark souls fan