Battlefield 1 reveal trailer doet het erg goed op YouTube

De Battlefield 1 reveal trailer is niet onopgemerkt gebleven. De video is op YouTube maar liefst 22,5 miljoen keer bekeken en dat in een tijdsbestek van slechts vier dagen. Naast de views hoeft DICE wat betreft populariteit ook niet te klagen, want de video ontving sinds 6 mei al 1,16 miljoen likes. Daarmee is de onthulling in korte tijd de meest gewaardeerde game trailer die ooit op YouTube is verschenen.

Het succes van de onthulling van Battlefield 1 is een situatie waar uitgever Activision ook voor zou tekenen. Ondanks de stelling dat negatieve aandacht ook aandacht is, zal men niet kunnen ontkennen dat die uitgangspositie een stuk minder prettig is. De explosieve aandacht voor Battlefield is voor The White Stripes ook een leuke bijkomstigheid. Hun nummer ‘Seven Nation Army’, dat als basis dient voor de muzikale ondersteuning in de trailer, staat ook extra in de aandacht. Bij de video is het commentaar onder andere dat het nummer nu bekend staat als “The CoD funeral song.” Buiten de recente opleving, kennen velen het nummer ook van diverse sport evenementen, waaronder de opkomst van darter Michael van Gerwen.

Battlefield 1 verschijnt op 21 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en de PC. DICE heeft aangegeven geleerd te hebben van Battlefield 4 en dat men de positieve ervaring met Star Wars: Battlefront zal meenemen in het proces.

  1.   
    Nitrix31's avatar

    Best wel sick dat de trailer al zo vaak is bekeken. Ik probeer de hype nog een beetje los te laten, want uiteindelijk hebben we nog niet echt gezien hoe de daadwerkelijke multiplayer (of singelplayer) gameplay eruit gaat zien en hoe de game speelt. De trailer is hoe dan ook erg mooi en awesome. Kan niet wachten op meer info en gameplay.

  2.   
    Kaiszer's avatar

    Hij was dan ook wel echt heel tof! Wil ook graag wat gameplay zien…

  3.   
    Woutertjeeee's avatar

    Was een goede trailer dit jaar wordt het weer een leuke fanboybattle