Ex-medewerkers van Lionhead kondigen Fable-kaartgame aan

Ondanks geruchten dat Fable Legends zou worden afgemaakt door medewerkers van ontwikkelaar Lionhead, viel het doek uiteindelijk toch écht definitief voor de game. Maar blijkbaar was Legends niet de enige Fable-game die Lionhead in ontwikkeling had: er werd ook gewerkt aan een kaartgame met een Fable-thema, genaamd Fable Fortune.

En in tegenstelling tot Fable Legends is dit spel nog wél levensvatbaar. Ex-medewerkers van Lionhead hebben namelijk een nieuwe studio opgericht: Flaming Fowl Studios. Onder die naam zullen ze verder werken aan Fable Fortune. De ontwikkelaars hopen dat ze zich kunnen onderscheiden van gevestigde kaartspellen als Hearthstone door een aantal dingen anders aan te pakken.

Zo zal het spel voorzien worden van 3D-artwork en online co-op in gevechten tegen bazen. Ook krijg je in Fable Fortune een soort quests tijdens potjes. Dat zijn dingen als het spelen van bepaalde kaarttypes of het maken van keuzes tussen goed en kwaad, waardoor je held, krachten en/of kaarten weer kunnen veranderen. En natuurlijk maakt Fable Fortune gebruik van de bekende aspecten van de franchise: karakters, locaties en inside jokes uit de eerdere games zullen hun opwachting maken in het spel.

Blijkbaar heeft Flaming Foul Studios de toestemming van Microsoft om de Fable-IP te gebruiken. Maar de studio achter Fable Fortune moet zélf opdraaien voor de ontwikkelkosten. Daarom begint er morgen een Kickstarter-campagne die 250.000 Britse ponden (ongeveer 325.000 euro) moet ophalen voor het spel.

Als de campagne zijn doel bereikt, zal enkele weken later een gesloten beta worden gehouden. In oktober zal dan een open beta volgen voor pc en Xbox One. De uiteindelijke versie van Fable Fortune moet ergens in 2017 verschijnen.

  1.   
    WauWsy's avatar

    Weer een iets anders dan wat de meeste mensen van Fable willen.. Gewoon een deel 4.. Enne breng dan Fable 2 uit op de pc. Heb je zo weer wat geld binnen..

  2.   
    crazyshine4722's avatar

    Als een diehard Hearthstone speler kijk ik hier heel erg naar uit!

  3.   
    Duffed's avatar

    Kijk er erg naar uit ben benieuwd wat voor nieuws deze game brengt.

  4.   
    Graezoth's avatar

    ik ben benieuwd, maar vraag me wel af hoe andrs het zal zijn dan hearthstone

  5.   
    stan_the_manNL's avatar

    Zit hier niet echt op te wachten, ik had graag een fable 4 gezien met een leuk verhaal, goede sfeer, Britse humor, warme kleuren etc.

  6.   
    Hitman047's avatar

    stan_the_manNL schreef, "Zit hier niet echt op te wachten, ik had graag een fable 4 gezien met een leuk verhaal, goede sfeer, Britse humor, warme kleuren etc. "

    Mee eens. Maar het goede nieuws is dat Microsoft de Fable licentie nu dus ook uitleent aan andere studio’s. Wellicht dat er ooit nog eens een developer is die wel wat ziet in een echte Fable 4.

  7.   
    Tom's avatar

    Ik zou Rare nog wel een kansje gunnen met de Fable-licentie. Niet per se voor een echte Fable 4, maar juist iets eigenzinnigs en creatiefs, waar de studio toch een beetje bekend om staat.

    Ben verder wel benieuwd naar de kaartgame. Met een eigen gezicht en wat afstand van Hearthstone, zou het alsnog een interessante Fable spin-off kunnen worden.

  8.   
    Hitman047's avatar

    De Kickstarter is live, btw.

    Er is ook een trailer vrijgegeven.