Nieuwe hero Alani verschijnt volgende week in Battleborn; dit weekend dubbele XP

In Battleborn heb je momenteel met vijfentwintig uiteenlopende karakters al heel wat keuze om de MOBA-achtige multiplayer en co-op mee te doorspelen. Daar blijft het echter niet bij, want ontwikkelaar Gearbox zal middels DLC nog een vijftal nieuwe heroes aan de game toevoegen. Het eerste nieuwe karakter heet Alani en is onderdeel van de Eldrid-factie. Hoewel de ‘warrior-monk healer’ Alani over healing-mogelijkheden beschikt, moet ze daarnaast ook een flink robbertje kunnen vechten.

Alani is vanaf 24 mei beschikbaar in ‘Early Access’ en vanaf 31 mei aan te schaffen voor iedere gamer. De mogelijkheden om toegang te krijgen tot Alani zijn nogal divers. Vanaf 31 mei kun je dit karakter aanschaffen voor 47.500 in-game credits. Beschik je niet over deze hoeveelheid credits zijn er ook andere wegen om toch met Alani te kunnen spelen, namelijk middels Hero Keys. Middels Hero Keys kun je toegang krijgen tot karakters die je nog niet hebt vrijgespeeld. Zolang je nog geen level 40 bent, kun je bijvoorbeeld Ghalt aanschaffen met deze Hero Key. Op het moment dat je level 40 bereikt, krijg je deze Hero Key weer terug en kun je hem bijvoorbeeld gebruiken voor één van de DLC-karakters.


Beschik je over de Digital Deluxe-editie van Battleborn of de season pass? Dan krijg je bij de lancering van ieder DLC-karakter een Hero Key en kan je dit personage dus direct aanschaffen. Voor spelers van de open beta van Battleborn op de PlayStation 4 is er daarnaast goed nieuws, want zij krijgen als beloning één gratis Hero Key en kunnen Alani dus ook direct op 24 mei aanschaffen. Heb je de open beta gespeeld en de season pass of Digital Deluxe-editie gekocht? Dan krijg je in totaal zes Hero Keys.

Alsof dit nog niet genoeg nieuws is omtrent Battleborn, laat Gearbox daarnaast weten dat er vandaag een dubbel XP-weekend voor de game start. Vanaf vandaag tot en met woensdag 25 mei ontvang je, ongeacht het platform waarop je speelt, dus een dubbele hoeveelheid ervaringspunten in zowel de multiplayer als verhaalmissies.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren