Steam verandert reviewsysteem

Steam heeft een aanpassing aangebracht in het reviewsysteem. Waar oorspronkelijk alleen een algemene score werd berekend voor games, krijg je nu ook een recente score te zien. Hierdoor moet het voor gamers duidelijker worden hoe een game presteert in zijn huidige staat.

De recentelijke reviewscore is gebaseerd op reviews die geplaatst zijn in de afgelopen 30 dagen. Naast de introductie van deze reviewscore worden recentelijke reviews ook meer naar de voorgrond gebracht. De volledige reviewhistorie blijft wel bewaard.

De aanpassing werkt met name Early Access-games in de hand. Deze kunnen namelijk nog weleens een slechte launch kennen, wat negatieve gevolgen heeft voor de reviewscore. Het nieuwe systeem geeft een duidelijker beeld van de progressie die een Early Access-game maakt.

Het tegenovergestelde kan ook het geval zijn, wanneer een veelbelovende Early Access-game weinig voortgang lijkt te boeken. De hardcore survivalgame DayZ is wat dat betreft een goed voorbeeld.

  1.   
    Jethy's avatar

    Goede aanpassing, dit is best handig om te weten bij het kopen/downloaden van games!

  2.   
    Hitman301's avatar

    Goede stap van Steam! Heb zelf meerdere Early Acces games gespeeld die een slechte launch hadden maar zichzelf enorm verbeterd hebben. Deze games krijg nu eindelijk weer een eerlijke kans!

  3.   
    Broodbeleg's avatar

    Andersom overigens ook. Mortal Kombat had een relatief slechte launch en is nu na een jaar of zo nog slechter geworden. Ook andere games zijn uiteindelijk door slechte updates veel minder speelbaar geworden (Gauntlet bijvoorbeeld) door recente patches. Goede actie dus om teleurgestelde kopers te voorkomen.

  4.   
    gatemaster64's avatar

    Handige toevoeging!

    Vraag mijzelf ook nog weleens af hoe games in hun huidige staat zijn.

  5.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Goeie zet!

  6.   
    Invictus's avatar

    Netjes van Steam!

  7.   
    PaNNa's avatar

    Handige update van Steam, is altijd het eerste dat ik doe en dat zijn de gebruiker-reviews bekijken.