Gerucht: FIFA 17 zal Frostbite-engine gebruiken in plaats van Ignite

Hoewel Electronic Arts FIFA 17 nog niet officieel heeft aangekondigd, mogen we er natuurlijk wel van uitgaan dat een nieuw deel in de immer populaire voetbalreeks in september zal gaan verschijnen. Mogelijk zal dit nieuwe deel in de FIFA-reeks echter geen gebruik meer maken van de Ignite-engine, die geïntroduceerd werd bij de overstap naar de PlayStation 4 en Xbox One. Volgens EA zou Ignite onder andere zorgen voor een sterk verbeterde A.I. en verbeterde animaties en physics.

Geruchten wijzen er echter op men met FIFA 17 over zal stappen naar de door Dice ontwikkelde Frostbite-engine. Deze engine wordt nu al door tal van franchises van Electronic Arts gebruikt, zoals Battlefield, Star Wars: Battlefront, Dragon Age, Mass Effect, Need For Speed en Mirror’s Edge. Het is dus niet erg verrassend dat FIFA mogelijk ook in die lijst terecht zal komen.

EA zou tevens plannen hebben om zijn andere sportgames, Madden, NHL en NBA Live, ook de overstap naar Frostbite te laten maken, maar dit zou in een later stadium moeten gebeuren dan bij FIFA. In tegenstelling tot FIFA 17 zouden Madden NFL 17, NHL 17 en NBA Live 17 namelijk nog gewoon gebruikmaken van Ignite.

  1.   
    Wouter's avatar

    Wellicht wel een keer tijd voor een nieuwe engine! Wat vernieuwing kan nooit kwaad.

  2.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    BWUBWUB BHUW BWUBWUM

  3.   
    Xtremie's avatar

    Battlefield toestanden in FIFA straks. Snoeihard met Gareth Bale op de paal knallen, doelpaal doormidden. De defensie van United versterken met een legertank in speltype carrière. Football is war! 8) Dit wordt mijn FIFA!

  4.   
    Leukste's avatar

    Xtremie schreef, "De defensie van United versterken met een legertank in speltype carrière. Football is war! 8) Dit wordt mijn FIFA!"

    Ik moet er niet aan denken hoeveel trainingskampen ik er tegenaan moet gooien om ze dan strijdvaardig te maken.
    🙄

  5.   
    jorisboots's avatar

    fifa kan zowat niet slechter dus het zal wel een goede overstap zijn

  6.   
    Bosnegert's avatar

    open botbreuken etc. nu te zien in plaats van altijd die scheve enkel. Of wat dacht je van die heerlijke momenten dat de bal half door het net, paal, of handschoen van keeper gaat. Die engine mag wel wat beter idd

  7.   
    Nitrix31's avatar

    Ben benieuwd. Misschien zorgt dit voor wat meer vernieuwing in de FIFA reeks

  8.   
    FireBallz's avatar

    De nieuwe engine klinkt leuk, maar de A.I moet wel echt sterk verbeterd worden. Hoop dat dit een resultaat is.