Gerucht: Nintendo NX vertraagd door toevoeging VR

We weten momenteel weinig over de Nintendo NX. Nintendo heeft reeds bevestigd dat de console in maart 2017 verschijnt en volgens geruchten kunnen we een herintroductie van cartridges verwachten, maar daar blijft het bij.

Nu gaan er wederom hardnekkige geruchten. Digitimes beweert namelijk dat Nintendo plannen heeft om de NX uit te breiden met VR-functies. Een tof idee, dat er helaas wel voor zorgt dat de massaproductie vertraging oploopt. Deze zal pas begin 2017 starten, terwijl de eerste exemplaren volgens Nintendo’s oorspronkelijke plan al midden 2016 van de lopende band moesten rollen.

Volgens Digitimes zorgt de vertraging ervoor dat Nintendo in 2017 slechts 10 miljoen consoles kan leveren, de helft van het oorspronkelijke target. Mocht de NX populair worden, dan is een schaarste zoals in de begindagen van de Wii dus niet ondenkbaar.

Tot slot bevestigt Digitimes eerdere geruchten, die beweerden dat de NX een hybride wordt tussen een handheld en een console. Het apparaat zou een display hebben met een diagonaal tussen de 5 en 7 inch en wordt geleverd met een controller.

Digitimes beweert bovenstaande informatie te hebben verkregen uit “een betrouwbare bron binnen het productieproces”. Wat we precies mogen verwachten van de VR-ondersteuning, wordt niet duidelijk aangegeven.

Nintendo heeft reeds bevestigd dat de NX niet te zien is op de E3. De console wordt later dit jaar onthuld, hoogstwaarschijnlijk in een speciale Nintendo Direct-uitzending.

  1.   
    NietNickMeneer's avatar

    Mario kart in VR lijkt me wel leuk

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    Je kan de VR ook later uitbrengen eraan, maar goed ben benieuwd naar de NX dat wel.

  3.   
    Jenni-J's avatar

    Lijkt me een goede zet als ze VR eraan toevoegen.

  4.   
    Kevidoppo's avatar

    Best wel geinig!

  5.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Er gaan zoveel geruchten rond over de NX, dat het niet bepaald geloofwaardig wordt… Voor mij dan.