In welke shooter heb jij dit najaar het meeste interesse? | CrewGrounds

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox One, zweert persoon B bij de PlayStation 4. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen enkele redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze antwoord te geven op de volgende stelling:

In welke shooter heb jij dit najaar het meeste interesse?

Mike Gevers
Battlefield 1
Ik heb al sinds jaar en dag nul interesse in de multiplayers van shooters. En aangezien de singleplayer-campagnes van de meeste FPS-games tegenwoordig nog maar weinig om het lijf hebben, ben ik normaal gesproken helemaal niet geïnteresseerd in games als Call of Duty of Battlefield. Maar Battlefield 1 zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.

Ik ben nog altijd fan van de shooters van vroeger, die zich afspeelden in de Tweede Wereldoorlog. Ik juich de terugkeer naar het verleden dus alleen maar toe. Als ik eerlijk ben, verwacht ik niet dat Battlefield 1 wél een degelijke singleplayer zal hebben, maar ook de multiplayer zie ik deze keer wel zitten. Uit mijn verre informatica-verleden ken ik een van de ontwikkelaars achter Verdun en ik heb die game via hem een paar keer uitgetest. Hoewel dat mijn enige ervaring met Verdun is, ben ik er sindsdien van overtuigd dat ook de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog een vermakelijk spel op kunnen leveren. Ik ben dus erg benieuwd of Dice me definitief naar de wereld der shooters kan trekken.

Leon Kempers
Titanfall 2
Titanfall is nog steeds één van de meest ondergewaardeerde games van deze generatie. Ik ken weinig andere shooters die zich zo lekker laten besturen en de afwisseling die de Titan gameplay introduceert is uniek. Desalniettemin kent de game enkele schoonheidsfoutjes, waardoor de servers enkele maanden na de release massaal leegliepen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Respawn deze problemen heeft gefixt in de sequel en dus is er niets wat Titanfall 2 ervan weerhoudt om zowel Call of Duty als Battlefield dit najaar compleet uit het veld te blazen. Ik heb er zin in!

Peter Bouwman
Battlefield 1
Tenzij het Star Wars is, vind ik dat je altijd moet kiezen voor de game die het meest probeert te vernieuwen. Titanfall was echt geweldig en het tweede deel zal nog vetter worden, maar Battlefield 1 gaat naar de Eerste Wereldoorlog! Een setting die we nog nooit hebben gezien in een shooter! Zeker gezien de clichés van de saaiheid van oorlogsvoering, ben ik extra benieuwd naar Dice en de uiteindelijke plannen met de game. Al zal ik natuurlijk beide games met liefde gaan spelen.

Tom Kauwenberg
Titanfall 2
Hoeveel ik ook houd van de Battlefield-franchise, het blijft toch Titanfall 2 waar mijn stem naar uitgaat. Zoals Leon al aangaf: de shooter is een van de meest ondergewaardeerde van deze generatie. Vergeet Call of Duty; dít is pas een razendsnelle en verslavende formule. De gameplay gunt je vrijheid om alle dimensies te gebruiken en is, juist door de Titans, enorm divers en intens. De heren van Respawn weten wat voor goud ze in handen hebben en tegenover wie ze staan komend najaar. Vergeet de underdog niet en houd Titanfall 2 komende E3 ook eens in de gaten. Wie weet wordt het nu echt de Call of Duty-beater waar we al jaren op hopen.

Leon Stougie
Battlefield 1
Al sinds Battlefield 1942 gaat de Battlefield-franchise mij nauw aan het hart en dus kan ik deze vraag eigenlijk alleen maar met Battlefield 1 beantwoorden. Titanfall 2 wordt ongetwijfeld tof, en ik sluit niet uit dat ik hem in huis haal, en stiekem lijkt Modern Warfare Remastered me ook wel aardig om op te pakken, maar Battlefield 1 staat voor mij toch bovenaan het lijstje. Sowieso ben ik ontzettend benieuwd hoe de Eerste Wereldoorlog in gamevorm gaat uitpakken, want buiten het best vermakelijke Verdun, dat zich vooral op de loopgraven focuste, heb ik in ieder geval nog nooit een WO1-shooter gespeeld. Ondertussen heeft ontwikkelaar Dice zeker wel zijn strepen verdiend, dus ik kijk alvast ontzettend uit naar de E3, waar we ongetwijfeld gameplay te zien gaan krijgen van Battlefield 1!

  1.   
    fdennis's avatar

    Battlefield 1 omdat we dan eindelijk eens naar de eerste wereld oorlog gaan. Al is het nog afvragen met Ea of het zo’n fantastische game gaat worden. Battlefield 4 en Hardline vond ik echt waardeloos. Om het nog maar niet te hebben over Battlefront. Het kwaliteit van Ea games gaat de laatste jaren echt enorm achteruit. De Fifa’s voelen iedere jaar hetzelfde aan zonder echte verbeteringen over vernieuwingen. De laatste Nfs had een mini open wereld met reperitief driften. Dus ik hoop dat Ea nu met Battlefield 1 wel een game uitbrengt die ook echt af is. Zonder bugs en slechte servers.

  2.   
    mmx's avatar

    Battlefield 1 natuurlijk ,je snapt het al herkenbare vijand en geen rare robot toestanden .

  3.   
    Throbert's avatar

    Eigenlijk in CoD IW en MW REMASTERED

  4.   
    mheiden21's avatar

    Titanfall 2 word toch echt wel de game waar ik naar uitkijk afgewisseld met wat potjes BF1.

  5.   
    Myzzle's avatar

    Zeker wel Battlefield 1!

  6.   
    Thijs.'s avatar

    goed dat iedereen uit kijkt naar cod

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Geen echter was die optie er helaas niet

  8.   
    ScorpionNL's avatar

    Titanfall 2 en Battlefield 1. Titanfall is ondergewaardeerd vind ik. Speelde echt heerlijk.

  9.   
    Dr_Oetlul's avatar

    Ik hoop dat titanfall 2 beter zal verkopen dan t eerste deel. Echt een ondergewaardeerde game. BF1 is ook erg interessant!!!

  10.   
    Bacotje's avatar

    Bf 1 punt uit 🙂

  11.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Rising Storm 2: Vietnam, als die dit jaar nog uitkomt