Niet alle DLC voor Titanfall 2 zal gratis zijn

Op de E3 liet EA vorige week weten dat alle nieuwe maps en spelmodi voor Titanfall 2 gratis verkrijgbaar zullen zijn. Toen echter werd gevraagd of écht alle DLC voor de game gratis zou zijn, werd geen commentaar gegeven. Nu blijkt dat dit niet het geval is.

Vince Zampella, mede-oprichter van ontwikkelaar Respwan, laat in een interview met GamesRadar namelijk weten dat de maps en spelmodi gratis zijn om te voorkomen dat de community verdeeld raakt. Maar gratis DLC betaalt zichzelf natuurlijk niet, dus Respawn wil wel degelijk betaalde content uitbrengen.

We still want to provide post launch content because people want it, but it’s not free to do. If we’re going to support the game, that costs money.
De ontwikkelaar zelf heeft de knoop nog niet doorgehakt wat betreft het type DLC. Waarschijnlijk gaat het natuurlijk wel om content die de community niet alsnog splitst, zoals cosmetische items en boosters.

Titanfall verschijnt op 28 oktober voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  1.   
    Rory's avatar

    verrassend ken geen uitgever meer die zijn fan base gewoon goed onderhoud met content

  2.   
    Crazysamuel's avatar

    Jammer er is weer een dooie mus gevallen.

    Zo jammer okay maps en gamemodes zijn free maar ik voorzie wel dat er dingen gaan komen met microtransacties om je stats te boosten wat wel voor een 2 deling gaat zorgen ik ga alleen helaas geen 60 neer tellen om unbalancing van het game te spekken.

    Ik zal wel wachten tot de game in de aanbieding is Winter sale ofzo.

  3.   
    Supermanneke's avatar

    Tsja, ontwikkelaars moeten ook betaalt worden. Maar dit leek me al vrij duidelijk bij het vorige nieuwsbericht? Ze spraken duidelijk over enkel mappen en modi.

  4.   
    Mjolnir's avatar

    Tja, dat het nu gratis was voor de 1e Titanfall was ook niet altijd zo, dus het is wel vreemd om ze daarop af te rekenen. De tijd van echte FreeLC is gewoon lang en breed voorbij, waar je een expansionpack kocht om heen half spel er bij te krijgen. Dat doen we in 5 delen, dat levert meer op. Aan het eind van de dag verdienen we immers allemaal het liefste veel geld…

  5.   
    Gabbersouth's avatar

    logies toch season passs

  6.   
    Jarek's avatar

    Rory schreef, "verrassend ken geen uitgever meer die zijn fan base gewoon goed onderhoud met content"

    Verdiep je in de wondere wereld der indie games zou ik zo zeggen. 😉

  7.   
    PaNNa's avatar

    Dit is wel wat we konden verwachten, niet?