PlayStation 4 Neo nu bevestigd door Sony, maar niet aanwezig op E3

De laatste maanden is wel duidelijk geworden dat Sony momenteel bezig is met een geüpgradede PlayStation 4, momenteel onder de noemer PlayStation 4 Neo. Tot op heden had de consolefabrikant het bestaan van deze PlayStation 4 Neo echter nog niet bevestigd. Andrew House, baas bij Sony Interactive Entertainment, heeft nu tegenover de Financial Times laten weten dat de PlayStation 4 Neo inderdaad bestaat.

House vertelt dat de nieuwe console gericht is op ‘hardcore gamers’ en consumenten die over een 4K-televisie beschikken. Het verschijnen van de PlayStation 4 Neo zal niet het einde van de PlayStation 4 betekenen, want beide consoles zullen naast elkaar blijven bestaan en verkocht worden. Hij vermeldt tevens dat alle games de standaard PlayStation 4 zullen ondersteunen en dat Sony er op rekent dat alle of in ieder geval een zeer groot gedeelte van de nieuwe games de ‘high-end PS4’ zullen ondersteunen. House deed daarnaast de weinig verrassende mededeling dat de ‘high-end PS4’ duurder zal zijn dan de huidige console, die momenteel voor circa 350 euro verkocht wordt.

Meer nieuws over de PlayStation 4 Neo lijken we op de E3, die aanstaande maandag van start gaat, echter niet te hoeven verwachten. House laat namelijk weten dat Sony zijn nieuwe console komende week niet officieel zal onthullen.

  1.   
    NietNickMeneer's avatar

    Ben benieuwd hoe duur die word

  2.   
    Neolite's avatar

    Verwacht toch wel minimaal 500 euro voor deze console. Jammer dat ze er niet nog een jaartje of twee mee wachten en hem dan gewoon als vervanger verkopen.

  3.   
    NuckChorris's avatar

    Rare move. De geruchten gaan al maanden in de rondte en nu heeft Sony het beste moment v/h jaar om de Neo te showen en gaan ze het niet doen. Ben benieuwd wanneer ze de Neo wel gaan brengen dan. Mss tegelijkertijd met VR in oktober. Time will tell..

    Imo is dit een eerste klas naaistreek van Sony. Een f.ck you naar hun huidige installbase van +/- 40 miljoen. Een Slim versie had ik niet erg gevonden, dat doet Sony altijd. Maar nu komen ze echt met een betere console met meer GHz enzo terwijl de huidige generatie nog geen 3 jaar oud is.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    NuckChorris schreef, "Rare move. De geruchten gaan al maanden in de rondte en nu heeft Sony het beste moment v/h jaar om de Neo te showen en gaan ze het niet doen. Ben benieuwd wanneer ze de Neo wel gaan brengen dan. Mss tegelijkertijd met VR in oktober. Time will tell..
    Imo is dit een eerste klas naaistreek van Sony. Een f.ck you naar hun huidige installbase van +/- 40 miljoen. Een Slim versie had ik niet erg gevonden, dat doet Sony altijd. Maar nu komen ze echt met een betere console met meer GHz enzo terwijl de huidige generatie nog geen 3 jaar oud is. "

    Niet alleen een naaistreek van Sony, ook Microsoft komt met een verbeterde Xbox one.
    het mooi van console developers konden zich richten op 1 type hardware, nu gaan ze volle aandacht alleen aan de neo schenken en de oude ps4 kuch minder goed optimaliseren let maar op.