System Shock-reboot komt ook naar PlayStation 4

Vorig jaar werd bekend dat System Shock, een cultklassieker uit 1994, een remake zou krijgen. Eind vorige maand ging de Kickstarter-campagne van start om de game te financieren, en het financieringsdoel is inmiddels behaald. Inmiddels is er zelfs een speelbare demo voor de pc beschikbaar.

Dat wil echter niet zeggen dat de uiteindelijke game ook beperkt blijft tot de pc: vandaag maakt ontwikkelaar Nightdive Studios bekend dat de remake van System Shock ook op de PlayStation 4 zal verschijnen. De port moet in het eerste kwartaal van 2018 verschijnen, waar de pc-versie (vooralsnog) gepland staat voor het vierde kwartaal van 2017. De remake wordt gemaakt onder leiding van mensen die onder andere aan DLC voor Fallout: New Vegas hebben gewerkt. Het team hoopt dat zowel spelers van de originele System Shock als nieuwkomers zullen genieten van de game.

Voor gamers die niet bekend zijn met System Shock: deze game staat aan de basis van games als Dead Space en de Bioshock-franchise. Je zit vast in een ruimtestation en trekt ten strijde tegen het kunstmatige-intelligentieprogramma SHODAN, dat uit is op de vernietiging van de mensheid. Om dat te voorkomen, sluip je door het ruimtestation, hack je allerlei computersystemen en vernietig je de robotische creaties van SHODAN.

Of de System Shock-remake ook naar de Xbox One komt, is niet bekend. Ook is niet bekend of System Shock 3 naar de consoles zal komen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren