Wordt Zenyatta uit Overwatch binnenkort sterker?

Overwatch is een zeer geliefde games, zoals blijkt uit de miljoenen verkochte exemplaren. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat de game perfect is, en dat ziet Blizzard ook in. Eerder werden bijvoorbeeld de heroes McCree en Widowmaker al aangepast om beter op de gamebalans aan te sluiten.

Maar daar houdt het niet bij op. Blizzard overweegt namelijk ook om Zenyatta te tweaken. Dit is te lezen op het forum van Battle.net:

We’ve been talking about [Zenyatta]. We wanted to see how the Widowmaker and McCree balance changes played out before making any changes. We’re exploring some options right now. Nothing more to report at this time.
Maar in tegenstelling tot McCree en Widowmaker wordt Zenyatta mogelijk juist sterker. De monnik die onze Tom met zijn oneindige wijsheid heeft betoverd, is namelijk het op een na minst gespeelde karakter in Overwatch. Dat wijst er natuurlijk op dat mensen het niet prettig vinden om met Zenyatta een potje Overwatch te spelen.

Toch wint Zenyatta meer dan de helft van zijn matches, dus het is de vraag hoe Blizzard Zenyatta onder handen zal nemen. Het probleem lijkt voornamelijk met Zenyatta’s imago te maken te hebben, dus wellicht zal de ontwikkelaar proberen om de hero aantrekkelijker te maken, zonder daarbij zijn krachten heel veel aan te passen.

Wat zou jij aan Zenyatta veranderen? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Mark89NL's avatar

    Wat meer healt zie ik bij Zenyatta komen kwa damage doet die het prima

  2.   
    Tom's avatar

    Nog sterker? Zou eerder voor een tikkie meer health gaan, omdat Zenyatta nu juist zo squishy is. Maar for real, als je wat kogels weet te ontwijken, kun je keihard pwnen met Zenyatta.

  3.   
    iDraxo's avatar

    ha sterker vind ik niet erg hoor ๐Ÿ˜‰ ik speel er regelmatig mee ๐Ÿ™‚

  4.   
    Mattiees's avatar

    het grootste probleem zit hem niet alleen in het imago, maar vooral dat in de e – sports zenyatta gewoon niet gekozen wordt omdat ze te gemakkelijk te counteren is. Door low health en geen mogelijkheden om te ontsnappen is een goede widowmaker or tracer te dodelijk voor de hero. Ze zullen vermoedelijk of health omhoog gaan gooien of iets met de movement gaan doen (rechtermuisknop een andere ability geven om iets meer te kunnen doen in close combat).
    Healing output is ook stuk lager dan mercy en lucio dus kan ook goed dat ze juist daar in gaan sleutelen door miss de orb paar seconde langer out of sight toe te laten staan (ipv de nu korte 3 seconde) of door de ult sneller te laten chargen zodat je die vaker kan gebruiken.

    Zelf vind ik Zenyatta hartstikke leuk om te spelen inderdaad, ideaal voor solo games om lekker wat kills te maken. Ik speel echter gelukkig niet tegen extreem goede spelers dus die ene keer dat ik tegen een goede widow kom kan je heerlijk swappen naar een ander. geniale game ๐Ÿ™‚

  5.   
    Kaiszer's avatar

    Mijn favo! Heerlijke hero om mee te spelen!

  6.   
    gamerfriend01's avatar

    Dit gaat Tom graag horen ๐Ÿ˜‰

  7.   
    Supermanneke's avatar

    Een health-buff zou inderdaad niet verkeerd zijn voor Zenyatta.

  8.   
    Snivu's avatar

    Of hoe het ik de beta was. Orb bleef op de target en er was geen line of sight return