Xbox Live telt 49 miljoen gebruikers; 33 procent minder opbrengst van consoles

Microsoft deelt geen concrete verkoopcijfers meer van Xbox-consoles, maar dankzij de financiële jaarverslagen valt er wel het een en ander af te leiden. Zo valt op dat de opbrengst van verkochte consoles en toebehoren met 33 procent is gedaald. Deze daling valt volgens het verslag vooral te wijten aan minder verkochte consoles en een lagere prijs per console.

Er was echter ook positief nieuws, want het aantal actieve Xbox Live-gebruikers per maand is juist met 33 procent gestegen naar 49 miljoen. Dit is zelfs 3 miljoen gebruikers meer dan een kwartaal geleden.

Ondanks de wisselende opbrengsten doet Microsoft het financieel gezien nog altijd heel goed. Met een jaarlijkse totale opbrengst van 85,3 miljard dollar en een nettowinst van 16,8 miljard dollar heeft men vast wel wat geld over voor een flesje champagne.

  1.   
    gamerfriend01's avatar

    Is dat dan het dubbele van abonnees van Playstation Plus? Haha Sony verkoopt veel meer consoles maar veel minder abonnementen? De mensen snappen duidelijk dat Playstation Plus rommel is

  2.   
    MaTriXX's avatar

    Ben blij met Xbox Live tot op heden, de titels die ze weg geven zijn 9 van de 10x top spul, dit heb ik helaas niet met PS plus maar toch ben ik tevreden met beide consoles wanneer het op games aan komt.

    De X1 is hier thuis wel me main en koop ik alles voor de X1, de exclusieve titels die koop ik dus puur alleen op de PS4.

  3.   
    gamerfriend01's avatar

    MaTriXX schreef, "Ben blij met Xbox Live tot op heden, de titels die ze weg geven zijn 9 van de 10x top spul, dit heb ik helaas niet met PS plus maar toch ben ik tevreden met beide consoles wanneer het op games aan komt.
    De X1 is hier thuis wel me main en koop ik alles voor de X1, de exclusieve titels die koop ik dus puur alleen op de PS4."

    Bij mij net hetzelfde of het moet lukken dat ik een game net iets goedkoper kan kopen op Playstation dan koop ik hem voor dit platform.

  4.   
    Bosnegert's avatar

    lol de playstation is veel beter dat kan je wel zien aan elk cijfertje qua verkoop. xbox verliest maar terrein en terrein. ik zou het nog niet eens kopen als speeltje voor mijn hond

  5.   
    gamerfriend01's avatar

    Bosnegert schreef, "lol de playstation is veel beter dat kan je wel zien aan elk cijfertje qua verkoop. xbox verliest maar terrein en terrein. ik zou het nog niet eens kopen als speeltje voor mijn hond"

    Op Gamersnet zouden Playstation fans een blauwe kleur moeten krijgen rond hun naam Xbox fans een groene. Ah en waarom heeft xbox live dan dubbel zoveel leden als Playstation Plus? Verklaar dit eens, Playstation Fanboy

  6.   
    Bosnegert's avatar

    gamerfriend01″][quote=”Bosnegert schreef, "lol de playstation is veel beter dat kan je wel zien aan elk cijfertje qua verkoop. xbox verliest maar terrein en terrein. ik zou het nog niet eens kopen als speeltje voor mijn hond"

    Op Gamersnet zouden Playstation fans een blauwe kleur moeten krijgen rond hun naam Xbox fans een groene. Ah en waarom heeft xbox live dan dubbel zoveel leden als Playstation Plus? Verklaar dit eens, Playstation Fanboy[/quote]

    Hahaha moet ik hier nog serieus op in gaan xbox live was al noodzakelijk tijdens de last gen in tegenstelling tot ps plus. Als jij zonodig denkt dat er meer xbone spelers zijn kijk dat eens naar de verkoopaantallen knurft. De ps4 is weet ik wel niet hoevaak vaker over de toonbank gegaan dan de xbone, Xbone ballenlikker.

  7.   
    gamerfriend01's avatar

    Bosnegert schreef, "

    ”gamerfriend01″ schreef, "[quote=”Bosnegert”].."

    Op Gamersnet zouden Playstation fans een blauwe kleur moeten krijgen rond hun naam Xbox fans een groene. Ah en waarom heeft xbox live dan dubbel zoveel leden als Playstation Plus? Verklaar dit eens, Playstation Fanboy"

    Hahaha moet ik hier nog serieus op in gaan xbox live was al noodzakelijk tijdens de last gen in tegenstelling tot ps plus. Als jij zonodig denkt dat er meer xbone spelers zijn kijk dat eens naar de verkoopaantallen knurft. De ps4 is weet ik wel niet hoevaak vaker over de toonbank gegaan dan de xbone, Xbone ballenlikker.[/quote]
    Dat klopt zeker, maar niet alles van Sony is perfect he ik denk aan Playstation Plus, Playstation Vita, Playstation Move…. Ieder bedrijf heeft op zijn manier succes en problemen, maar vond het gewoon raar dat Sony maar 20 miljoen leden heeft op meer dan dubbel zoveel Playstations 4. Dit vind ik redelijk weinig

  8.   
    Bosnegert's avatar

    gamerfriend01″]

    ”Bosnegert schreef, "[quote=”gamerfriend01″ schreef, ".."

    Hahaha moet ik hier nog serieus op in gaan xbox live was al noodzakelijk tijdens de last gen in tegenstelling tot ps plus. Als jij zonodig denkt dat er meer xbone spelers zijn kijk dat eens naar de verkoopaantallen knurft. De ps4 is weet ik wel niet hoevaak vaker over de toonbank gegaan dan de xbone, Xbone ballenlikker."

    Dat klopt zeker, maar niet alles van Sony is perfect he ik denk aan Playstation Plus, Playstation Vita, Playstation Move…. Ieder bedrijf heeft op zijn manier succes en problemen, maar vond het gewoon raar dat Sony maar 20 miljoen leden heeft op meer dan dubbel zoveel Playstations 4. Dit vind ik redelijk weinig[/quote]

    Misschien komt dat omdat van die leden van xbox live er relatief weining op een xbone spelen dus als je kijkt naar ps4 en xbone spelen er meer met ps plus dan xbox live.

  9.   
    tijn80's avatar

    gamerfriend01″][quote=”Bosnegert schreef, "lol de playstation is veel beter dat kan je wel zien aan elk cijfertje qua verkoop. xbox verliest maar terrein en terrein. ik zou het nog niet eens kopen als speeltje voor mijn hond"

    Op Gamersnet zouden Playstation fans een blauwe kleur moeten krijgen rond hun naam Xbox fans een groene. Ah en waarom heeft xbox live dan dubbel zoveel leden als Playstation Plus? Verklaar dit eens, Playstation Fanboy[/quote]
    Ik heb beiden. En beiden hebben hun positieve en negatieve punten. De gratis games bij Xbox zijn beter, maar de exclusives van PS trekken mij meer. Dat gezeik over resolutieverschillen boeit me niet. Het besturingssyteem op de Xbox vind ik dan wel weer een draak.

  10.   
    MaTriXX's avatar

    Bosnegert schreef, "lol de playstation is veel beter dat kan je wel zien aan elk cijfertje qua verkoop. xbox verliest maar terrein en terrein. ik zou het nog niet eens kopen als speeltje voor mijn hond"

    In welke glazen bol zie jij dat de Playstation veel beter is :-?, tenzij je bedoelt dat jij de PS4 beter vind dan kan ik het enigszins nog begrijpen.
    De Xbox One verkoopt op dit moment beter dan zijn voorganger dus schijnbaar doet hij het toch goed, de resolutie van games tja ach ik heb The Witcher 3 op de X1 gekocht en leende hem later van een vriend van me om hem te vergelijken en m`n ogen zagen weinig verschil, daarnaast betwijfel ik dat iemand die op de Xbox bijvoorbeeld The Witcher 3 speelt minder lol heeft dan als een ander die het op de PS4 speelt.

    Men moet blij wezen dat Sony een geduchte tegenstander heeft, als MS er niet was geweest had de PS3 en de PS4 ongetwijfeld weer zo`n belachelijk prijskaartje gehad als de PS2 toen die uit kwam.

    Ik game op beide en ook op de Nintendo en heb met alles veel plezier, welke er beter is ik denk niet dat de 1 beter is dan de ander, mensen moeten gewoon kiezen op welke console ze liever spelen.

    Daarnaast iemand die het kan betalen maakt sowieso geen onderscheid en wilt gewoon genieten van alle games die hij graag speelt, zo zou ik geen Uncharted willen missen maar tja datzelfde geld ook voor Gears of War en dat is nou precies de reden dat ik ze beiden hier heb staan.

  11.   
    PaNNa's avatar

    PC Master race! 😆

  12.   
    King of Heroes's avatar

    De comment sectie is zoals altijd weer zeer leuk.

  13.   
    aReFeS's avatar

    ”gamerfriend01″ schreef, "Is dat dan het dubbele van abonnees van Playstation Plus? Haha Sony verkoopt veel meer consoles maar veel minder abonnementen? De mensen snappen duidelijk dat Playstation Plus rommel is "

    Xbox Live gebruikers zijn alle gebruikers, dus niet alleen de Gold leden, maar ook de zilver leden. Dus iedereen die zijn/haar Xbox One en/of Xbox 360 aan het internet heeft hangen telt mee in dit aantal en niet alleen de abonnementen.

    De meer dan 20 miljoen PS+ leden die Sony onlangs naar buiten heeft gebracht, zijn de daadwerkelijk betalende leden.

    Uit dit artikel is echter niet op te maken hoeveel Gold leden (d.w.z. betalende leden) MS heeft. Maar in ieder geval niet 49 miljoen, want niet iedere Xbox bezitter heeft een Gold lidmaatschap.

  14.   
    Batman360x's avatar

    Aan mij zal het niet liggen staan er hier 4 😀