Xbox One S ligt vanaf 2 augustus in de schappen

Onthuld op de E3 2016, maar vanaf 2 augustus alweer verkrijgbaar: de Xbox One S. Deze strakke uitvoering van de Xbox One kent grotere opslagruimte, een met 40% verkleinde body, video-uitvoer op 4K-resolutie en zelfs een licht getweakte eigen controller. Kakelwit en aanzienlijk een tandje sexier dan zijn voorganger, met een richtprijs van 399 euro voor de 2 TB-uitvoering.

Het heugelijke nieuws werd uit de doeken gedaan door Xbox community manager Larry ‘Major Nelson‘ Hryb, waarbij er gesproken werd over een release in ‘een selectie aan regio’s’. De Nederlande Microsoft Store heeft het nog over ‘begin augustus’, zonder een specifieke dagnotering. Al kun je via internationale webshops als Amazon uiteraard ook vlot richting Nederland laten verschepen. Houd je het liever binnenlands, dan kun je de Xbox One S kopen via de het bestelformulier van Microsoft zelf.

Ook de vernieuwde controller die geleverd wordt bij de Xbox One S treedt los in de verkoop. Deze witte uitvoering heeft verbeterde grip en een net iets gestroomlijnder overkomen. Via de (Nederlandse) Microsoft Store is de nieuwe, draadloze gamepad al te pre-orderen, voor een nét iets duurdere prijs. Waar de reguliere, draadloze Xbox One-controller een goede 49,99 dollar kost, gaat de Xbox One S-controller op de kop voor 59,99 euro. Hierbij wordt wel specifiek 2 augustus al verschepingsdatum vermeld.

Sta jij al te popelen om in te haken op de nieuwe Xbox One of laat je al deze nieuwigheden links liggen?

  1.   
    Jerry97's avatar

    komt er ook nog een 1TB versie of alleen de 2TB?

  2.   
    Tom's avatar

    In de VS schijnen ze wel 1TB en 500GB-versies (respectievelijk 349 en 299 dollar) uit te gaan brengen, voor Nederland zijn die nog niet confirmed. Mogelijk komen ze later dan de 2TB-versie.

  3.   
    Sa.'s avatar

    Tof voor de mensen die nog een One wilde halen, maar ik wacht geduldig de Scorpio af… 😉

  4.   
    MaTriXX's avatar

    Heb hem in pre order staan vanwege de HDR en de 4K blu ray speler.

  5.   
    Jerry97's avatar

    Dankjewel Tom.

  6.   
    Radical Redemption's avatar

    wacht ook nog op de Scorpio 🙂