Duke Nukem 3D: World Tour uitgelekt; eerste screenshots tonen 2D sprites

Gisteren schreven we al over een opmerkelijk Twitter-account en bijbehorende website, die hintten naar een nieuwe Duke Nukem. Hoewel de countdown op de website nog niet is afgelopen, lijkt de verrassing nu al te zijn uitgelekt.

Ter ere van de twintigste verjaardag van Duke Nukem 3D werkt Gearbox aan remaster van deze game onder de subtitel ‘World Tour’. Deze behoudt de 2D sprites uit het origineel, maar introduceert betere lichteffecten en nieuwe content.

De eerste screenshots van Duke Nukem 3D: World Tour vind je hieronder. Gearbox’ officiële onthulling vindt plaats op 1 september, dus waarschijnlijk kunnen we rond die tijd meer informatie verwachten.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Neolite's avatar

    Dit is even leuk voor de herinneringen. Om nu te zeggen dat ik het hier warm van krijg? Daar zorgt eerder het weer voor op dit moment.

  2.   
    gamerfriend01's avatar

    Nog nooit een Duke Nukem gespeeld, mag ik zeggen dat het wat lijkt op Doom?

  3.   
    mmx's avatar

    Dit is leuk 🙂

  4.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Deze ontwikkelaars zijn lui af. Ik had ook niets anders verwacht. Verbaasd me dat ze niet met een Duke Nukem Forever Remastered komen.

  5.   
    VkraM16's avatar

    ”gamerfriend01″ schreef, "Nog nooit een Duke Nukem gespeeld, mag ik zeggen dat het wat lijkt op Doom?"

    Maar het klopt ook wat je zegt. Duke Nukem heeft ook veel overeenkomsten met Doom als het gaat om gameplay. Het zijn allebei fast paced shooters, map verkenning met oa secrets en meerdere wapens in bezit kunnen hebben.

    Alleen was duke Nukem 3D iets revolutionairder dan Doom in zijn tijd. Maargoed het komt er op neer als je doom leuk vindt dan ga je duke Nukem 3D ook wel tof vinden. 8)

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik heb echt een meh gevoel!
    Als ze heel de game nu opbouwen in de engine van (2016) Doom game met ook de leuke pixels easter egg lvl’s dan JA, dan word ik zeker wat meer enthousiast dan wat ik nu ben en wat ik zie.

  7.   
    linksquest's avatar

    Heb zelf geen vertrouwen in Gearbox meer, na het Alien schandaal. Maar ben benieuwd wat het gaat worden.