Buddy-systeem op komst in Pokémon GO

De geruchten gingen al een tijdje de ronde, maar nu bevestigt Niantic dat er een Buddy-systeem op komst is voor Pokémon GO. Met deze nieuwe feature kun je één van je Pokémon tegelijk kiezen als je Buddy, waar je vervolgens unieke beloningen en ervaringen mee kunt vrijspelen. Niantic laat in het midden om wat voor beloningen en ervaringen het gaat.

Daarnaast leveren Buddies candy op voor de Pokémon die je kiest. Die candy moet je overigens wél verdienen: je krijgt ze pas als je een bepaalde afstand loopt met je Buddy. Toch is dit natuurlijk erg handig, want dan hoef je Pokémon (in theorie) maar één keer te vangen of uit te broeden om de laatste evolutievorm te bereiken.

Maar misschien nog wel het mooiste aan het Buddy-systeem is dat je niet gebonden bent aan de Pokémon die je als je eerste Buddy kiest. Spelers kunnen een nieuwe Pokémon aanwijzen wanneer ze dat maar willen.

Wanneer de nieuwe update voor Pokémon GO verschijnt, is nog niet bekend. De verwachting is echter dat dat een dezer dagen zal gebeuren.

  1.   
    jpbosch's avatar

    Serieuze vraag: Speelt iemand dit nog? Ik was er wel klaar mee na een paar weken