Capcom wil nummer 1 ontwikkelaar van de wereld worden

Je kunt Capcom van veel beschuldigen, maar niet dat het bedrijf geen ambitie heeft. In zijn jaarrapport laat de Japanse gameproducent weten dat het van plan is om “de nummer 1 game-ontwikkelaar van de wereld” te worden.

Head of Consumer Games Development Yoichi Egawa stelt in het rapport dat Capcom zijn ontwikkelactiviteiten wil uitbreiden. Daarbij komt een sterkere focus te liggen op populaire genres, welke Capcom in het verleden veelal links liet liggen. We kunnen derhalve meer shooters en strategiegames verwachten:

We aim to become the world’s number one game developer. [W]e feel that while it is of course necessary to advance and expand upon existing content, it is also necessary to take on new challenges. We cannot ignore genres such as shooting and strategy games with massive numbers of players when considering Consumer, Online and eSports market growth potential.
Capcom geeft aan dat het zich wil focussen op het leveren van kwaliteit, waarbij winst mogelijk op een tweede plaats komt. Een gewaagde uitspraak voor een jaarrapport, dat veelal gelezen wordt door investeerders:
We will not compromise on the products we release to market; an insistence on quality and the development of the world’s number one games. [W]e reflect on whether we are maintaining a balance between meeting our ship-dates and craftsmanship.
Capcom heeft met Dead Rising 4 en Resident Evil 7 momenteel twee grote games in de pijplijn. Toch zal het nog enkele grote namen aan zijn repertoire toe moeten voegen om het tot de top te schoppen. Denk jij dat Capcom dat in zich heeft? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    sjaak19832015's avatar

    Ja tuurlijk nummer 1 op de mobiele markt zeker wat een lachertje dit.

  2.   
    evilmase's avatar

    dan zou ik maar harder gaan werken..Street fighter v die in februari al uit was, is momenteel nog steeds niet compleet..

  3.   
    linksquest's avatar

    Een reboot van Mega Man misschien, of eindelijk eens een nieuwe Super Ghouls ’n Ghosts

  4.   
    PaNNa's avatar

    Nog veel werk voor de boeg zou ik maar zeggen

  5.   
    RiiLaKuma's avatar

    HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA!

    In alle serieusheid. Ik kan Capcom niet haten. Ze produceren een aantal van mijn favoriete IP’s, en ook als ze hier niets meer mee doen neemt het niet weg dat ze dat ooit wel deden. Darkstalkers en Megaman zijn voorbeelden. Als een verwaarloosde vrouw (of man, dat gebeurt ook) kom ik elke keer weer terug bij mijn abusive mannetje Capcom. Er zit zeker nog goeds in hem, toch? 😥