Nationale team IJsland niet in FIFA 17 omdat bond meer geld wilde van EA

De release van FIFA 17 is aanstaande en natuurlijk kan je ook dit jaar niet alleen met talloze gelicenseerde voetbalclubs uit diverse landen aan de slag, ook de landenteams zijn vertegenwoordigd. In totaal kan je met de mannenteams van 47 landen aan de slag, maar daartoe behoort niet het op het afgelopen EK verrassend goed presterende IJsland. De IJslandse voetbalbond, de Knattspyrnusamband Islands, laat weten dat het team niet in FIFA 17 aanwezig is omdat EA hiervoor te weinig geld bood.

De aanbieding van 15.000 dollar (circa 13.500 euro) van EA om het IJslandse team in FIFA 17 te mogen verwerken, werd door de KSI niet geaccepteerd. Geir Thorsteinsson, de baas van Knattspyrnusamband Islands, heeft het volgende te melden over de mislukte deal met EA:

They are the ones buying these rights and they almost want it for free.

The performance at the Euros show that we are quite a good team and many would like to play with our team. It’s sad for the players – but the criticism should be towards EA Sports.

I really feel if we are giving away rights, or offering rights, it has to be proper negotiations and fair fees. I didn’t feel that this was done in a fair and open manner.

FIFA 17 is vanaf volgende week, 29 september, beschikbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc. Wil je weten wat je dit jaar van EA’s footie kan verwachten? Lees dan onze vandaag verschenen review!

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dus als Ijsland slechter was geweest was het bod wel acceptabel te noemen zodat de kans groter was dat ze het aanamen. 🙄

  2.   
    Pakz's avatar

    Ik weet niet wat fifa voor een winst maakt normaal gesproken met een spel. Toch jammer.

    Misschien is het mogelijk om zelf de teams te creeren en editen.

  3.   
    Bosnegert's avatar

    iets met boven je stand leven