Ook volgend jaar geen nieuwe Assassin’s Creed?

Het is bevestigd dat er dit jaar geen nieuwe Assassin’s Creed zal verschijnen en de geruchten gaan zelfs dat de franchise definitief geen jaarlijkse releases meer krijgt. Waar veel gamers tot nu toe echter vergif op durfden in te nemen, was dat we volgend jaar een nieuwe Assassin’s Creed-game zouden zien. Maar ook dit is lang niet meer zo zeker als het lijkt: Yves Guillemot van Ubisoft geeft namelijk aan dat Ubisoft de serie naar een hoger plan wil tillen, ook als dat leidt tot meer ontwikkeltijd.

In een interview met GameSpot gaf de beste man aan dat Ubisoft momenteel de luxe heeft van meerdere goede games. Daardoor is zijn bedrijf niet meer zo afhankelijk van het succes van één of twee series en kan er tijd worden uitgetrokken om de Assassin’s Creed-franchise te vernieuwen.

What we saw in the development of the next [Assassin’s Creed] was that we had an opportunity to take it to another level. So we said we’ll take all the time it takes to make the experience fantastic. It was feasible because we have other games. There’s a huge potential in this game to revolutionise the IP
Hiermee bevestigt Guillemot dus in feite dát er een nieuwe Assassin’s Creed op de rol staat. Maar toen hij werd gevraagd naar de releasedatum, antwoordde hij dat de game uitkomt wanneer hij af is. Dit klinkt niet als iets dat Guillemot zou zeggen over een game die volgend jaar moet verschijnen, dus wellicht moeten we wachten tot 2018 tot we weer een nieuwe Assassin’s onder de knoppen krijgen.

Wat denken jullie: gaat Assassin’s Creed inderdaad vernieuwen ten koste van een jaarlijkse release, of is dit stiekem gewoon marketingpraat om alvast een hype te creëren voor de volgende game in de serie? Laat het ons weten in een reactie!

  1.   
    Pim Huberts's avatar

    Ze mogen van mij er lang mee wachten als ze zo de game echt beter kunnen maken en uitbrengen zonder problemen dan vind ik het best

  2.   
    LightFasher's avatar

    Er zijn nog genoeg andere games, maar ik blijf fan. Zeker als ze de game aanzienlijk verbeteren.

  3.   
    Bram_M99's avatar

    Vind ik een erg goede beslissing, ik vind de serie enorm tof maar het werd veel te veel uitgemolken.

  4.   
    TheBestGamer's avatar

    Zou het zeker niet verkeerd vinden.

  5.   
    mattioza's avatar

    Ze hebben precies hun focus wat gewijzigd, minder typische singleplayer en meer ‘speel samen met je vrienden co-op/multiplayer’-games.

  6.   
    RikZonderC's avatar

    Ik begin al afkickverschijnselen te vertonen, ik kan dit allemaal niet aan.
    Nou ja, misschien de Syndicate Season Pass maar kopen dan dit jaar en gelukkig hebben we Watch_Dogs 2 nog!

  7.   
    Saeri's avatar

    Als ze langer wachten en daardoor een toffe single player game neerzetten is het alleen maar beter. Werd gek van die constante co-op berichten in unity

  8.   
    jelte23's avatar

    Ik heb net een vita gekocht, dus nu AC liberation aan het spelen, is ook een zeer tof spel, daarnaast moet ik revelations, AC 3 en unity nog spelen, dus ben voorlopig nog wel zoet.

  9.   
    ScorpionNL's avatar

    Moet nog aan 3 en Syndicate beginnen. Dus ben nog wel even zoet. Meer tijd is beter toch…

  10.   
    PaNNa's avatar

    Als ze een mooie prestatie leveren en ons kunnen verrassen is dit zeker niet verkeerd.

  11.   
    FireBallz's avatar

    Ik ben niet zo kritisch. Ik vond Unity en Syndicate oprecht verslavende en vermakende spellen. Ik hoop wel voor Ubisoft dat ze een mooie comeback maken, want dat gun ik ze wel. Ik ben natuurlijk niet tegen minder glitches, bugs en een grotere omgeving, dus ik denk dat dit een goede keuze van ze was.