PlayStation 4 Neo onthuld als PlayStation 4 Pro; betere GPU en CPU

De PlayStation Neo is officieel onthuld tijdens de PlayStation Meeting onder de noemer PlayStation 4 Pro. Deze vernieuwde console verdubbelt de GPU-kracht, maakt 4K mogelijk, HDR, wordt de clock rate van de CPU verhoogd en zal geleverd worden met een 1TB harde schijf.


Spider-Man is de eerste game die getoond wordt waarbij de anti-aliasing en textures van hoge kwaliteit zijn. Net als in For Honor, die animaties soepeler maakt, Deus Ex: Mankind Divided en Rise of The Tomb Raider realistischer maakt en een ultiem sfeervolle Watch Dogs 2 toont. De onderdelen die voor verbetering zorgen, zijn uiteraard per game verschillend.

Games die al een tijdje uit zijn, zoals Shadow of Mordor of inFamous: Second Son, krijgen een patch om een betere kwaliteit te leveren met de PlayStation 4 Pro. De belichting, kleuren en textures zullen veel mooier worden en met de aankomende games tegen het fotorealisme aan zitten.

  1.   
    Neolite's avatar

    De belichting, kleuren en textures zullen veel mooier worden en met de aankomende games tegen het fotorealisme aan zitten.

    Dit klinkt nu als pure marketingpraat. Games zijn nog heel erg ver af van fotorealisme, kijk het meest recente meesterwerk van ILM, Warcraft er maar op na.

    Een verdubbeling van rekenkracht in de gpu…. voeg daar een originele harde schijf aan toe en ik zie geen meerwaarde voor de huidige eigenaren van een Playstation 4.

  2.   
    CHILLOZZ's avatar

    owja hoort dan ook wel een TV bij die het allemaal ondersteund. aankan.

    al met al best een duur grapje.

    Hoe zit dat nu eigenlijk met dat ps VR MOET je daarvoor nu perse die nieuwe console hebben..? ik ga er eigenlijk vanuit van niet…. De playstations bij die evenementen waren toch ook normale playstation’s 4

    pfffff nja zoals ik al zei tijdens de stream. ik behoud dan wel mooi de normale PS4 nieuw spul zit toch altijd vol kinderziektes.

    plus dan zou ik eerst nog een betere TV willen.

    Maar ik ben geld bij een aan het sprokkelen voor een betere laptop dus de playstation laat ik mooi zoals ik het nu heb.

    Tenzij er een soort ruilactie is. dan je je oude ps4 kunt inleveren uiteraard wat moet bijleggen en dan de nieuwe krijgt.
    maar dat zie ik niet gebeuren want hey geld verdienen…

    vind wel dat ze dr alweer erg snel bij zijn. laat eens eerst mooie titels komen voor de ps4 en met een regelmaat. ipv alles in 1 maand eruit knallen en vervolgens een hele tijd alleen maar bagger spellen….

  3.   
    MikeGevers's avatar

    Er was inderdaad een hoge mate van marketingpraat rondom de PS4 Pro. Als je tussen de regels door luisterde, hoorde je dingen als: “De PS4 Pro kan bijna de volledige potentie van 4K waarmaken”. Ik denk dus dat de PS4 Pro wel een 4K-signaal als output kan hebben, maar dat het geen 4K-gaming is zoals op pc. Er lag heel veel nadruk op dingen als anti-aliasing, dus ik denk dat de PS4 Pro een soort simulated 4K biedt, maar dat wil Sony natuurlijk niet zeggen, want “gesimuleerd” klinkt heel erg als “nep”.

    Of het apparaat meerwaarde heeft voor huidige PS4-bezitters, weet ik niet. Maar als niet-bezitter ben ik blij dat ik heb gewacht met het aanschaffen van een PS4, want de ontwikkelaars waren (merkbaar oprecht) tijdens de afterparty behoorlijk enthousiast over de extra rekenkracht van de PS4 Pro.