Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Welke verschijnsels in de industrie zijn schijtirritant? | Goeie Frag

De game-industrie is leuk en aardig, maar er zijn ook gewoontes en gebruiken in onze wereld die we minder goed uit kunnen staan. Aan welke verschijnsels ergeren we ons het meest? Het antwoord volgt uitgebreid in deze nieuwe Goeie Frag!

  1.   
    PSPfreaky's avatar

    Het niet nakomen van de graphics heb ik me de laatste jaren echt aan geërgerd (*kuch* Ubi *kuch* soft).

    Zelf pre-order ik ook steeds minder games. Planet Coaster was daarvan de laatste. Maar wat we ook willen weten, Frontier houdt bijna altijd haar lippen stijf op elkaar. Ze beloven niks en laten alleen content zien wat al af is. Zo ook vandaag nog met de vraag of we waterattracties krijgen. Daar wilden ze nog niks over zeggen om zo eventuele teleurstellingen te voorkomen.

    @Lennart: Dat hebben wij als PC-gamers weer soms met de PS4- en Xbox One-versies van een game 😛

  2.   
    Tom's avatar

    Helemaal vergeten: overbodige remakes. Games van drie of vier jaar geleden die nu een ‘HD Remaster’ krijgen voor de volle prijs. Kunnen we daar gewoon mee ophouden?

  3.   
    CHILLOZZ's avatar

    betrefd die pre orders dat zie ik toch weer net wat anders.

    ik ga ervan uit dat mensen die een game pre ordeen WEL weten wat ze daadwerkelijk kopen. Dus hebben zich van te voren goed ingelicht.

    De reden van pre order in mijn ogen is dat je de game op de RELEASEDAG zelf gegrarandeerd thuis hebt.
    En dat je niet het risico wilt lopen dat de game bij jouw store is uitverkocht.

    Een bijv. uncharted durf ik met een gerust hart te pre orderen zonder ik er maar wat van gezien heb. Waarom omdat ik alle voorgaande delen gespeeld heb.

    Ik zou never nooit een wilt-vreemde game die ik nog nooit gespeeld heb pre orderen. Dan doe ik toch echt wel flink wat zoek werk. En recensies lezen.

    Maar de voordeel van pre order is er ook niet echt meer.

    Pre orderen op vroege stadium is totaal overbodig.
    Bij de grotere webshops kun je dag voor release nog een pre order plaatsen en dan krijg je hem ook gewoon.

    En daarbij als je meteen pre orderd wanneer het mogelijk is loop je waarschijnlijk nog een mooiere deal mis. spellen worden soms al voor de release goedkoper gemaakt. en dan heb je als vroegtijdige pre order nog wel de volle mep betaald dat moet toch niet kunnen IMO

    Heb dit laatste namelijk ook al eens mee gemaakt. Dat viel mij dus op en had de desbetreffende shop gemaild. Verschil kreeg ik wel netjes terug gestort. maar de meeste mensen kijken niet meer op internet of de prijzen nog gezakt zijn voor de release daar ga je ook niet van uit.

    sorry voor de lange post 😉

  4.   
    jpbosch's avatar

    Early Access erger ik mij dood aan. Een gebugte game die nooit afgemaakt gaat worden en mensen al links laten liggen voordat ie af is.
    Tuurlijk ze waarschuwen ervoor, maar ik kan de verleiding dan niet weerstaan en haal dan een halfgare kutgame in huis waarbij ik mij kapot erger aan een gebrek aan community en de gamebrekende bugs.
    Goed voorbeeld hiervan zijn DayZ en Star Citizen

  5.   
    MC TiM's avatar

    Het erge is, dat 95% van alle irritatiepunten zijn terug te leiden naar geld en overpromising en underdelivering (wat dan ook weer met geld te maken heeft natuurlijk). Heel logisch natuurlijk, maar aan de andere kant, verlies je ook weer niet een deel van je fanbase op deze manier?

    Misschien ook niet. Kortetermijn geheugen gevalletje. Maak ik me ook wel een schuldig aan met betrekking tot gamen (Fifa xx1 is ruk, Fifa xx2 komt uit en we zijn hyped). Ach. Zo lang er maar leuke games blijven uitkomen 😉 .

  6.   
    Noice!'s avatar

    Waaraan ik me mateloos irriteer in de industrie is hoe schijnheilig er wordt gedaan over de haast incestueuze relatie tussen uitgever en gamepers; beide hebben elkaar hard nodig, maar laat het de eindgebruiker niet horen! Gamers worden gewoon niet voor vol aangezien heb ik het idee en als duidelijker gemaakt wordt wat de relatie tussen een uitgever en website/ magazine is hoeven wij niet te gissen. Voordat je mij vraagt om te vertrouwen in je integriteit als journalist of als bedrijf, is het wel zo netjes om juist zelf openheid van zaken te geven.

  7.   
    RiiLaKuma's avatar

    Wat echt een keer afgelopen moet zijn is dat ontwikkelaars te gevoelig zijn voor het gehuil van SJW-mensen. Altijd dat gehuil.

  8.   
    mattioza's avatar

    Goeie frag!

    De E3 is toch ook gewoon een excuus om naar de VS te reizen? 😀

    Ik speelde vroeger met een maat ‘Ghost Recon: Jungle Storm’ met splitscreen en dan moesten we elkaar zien te killen, dan keek je op het ander deel van de tv, wist je meteen waar de ander zat. 🙂

  9.   
    Carcass's avatar

    (null)

  10.   
    CHILLOZZ's avatar

    goeie frag

    Waarom worden de kleuren Zwart/Rood zo enorm aan gaming gelinkt.?

    Vrijwel elk product wat op de markt komt waar de naam gaming aan vebonden zit zijn in de kleuren zwart en rood. Zit er verlichting op is deze vrijwel altijd standaard rood. Waarom??

    ik stuur deze goeie frag in omdat ik op de speakers van trust reageerde. En daar werd op beantwoord [peter] dat dit een goeie frag zou kunnen zijn en ik deze maar moest insturen. nou bij deze dan..

    Dit was mijn post:

    waarom word gaming meteen met de kleur rood gelinkt???
    op de een of andere manier is vrijwel alles waar gaming in staat of producten wat voor gamers bedoeld is meteen gerelateerd met de kleuren zwart/rood.

    En als je dan die kleuren aanhoudt doe dat dan met alles. nu zie je zo groen power on/of ledje en de rest is rood. Beetje jammer hoor. Maar goed dat die lampies uit kunnen.

    Maar als je lampjes erin hebt zitten wil je ze ook aan hebben staan lijkt mij.

    Een BH zie je ook liever gevuld ipv dat hij aan de waslijn hangt toch

    Misschien een goed onderwerp voor in goeie frag. Gamers kiezen voor zwart/rood ?? of iets in die zinnen.

  11.   
    ivo001's avatar

    Het moeten pre-orderen voor toegang tot een bèta. Dat ondermijnt de gedachte van een beta en is alleen maar een smerig trucje om extra geld binnen te harken. En het bieden van early acces tegen betaling is ook belachelijk. De BF Early Enlister edition kost gewoon €20 meer voor 3 dagen “eerder” spelen en wat battlepacks. Net alsof het spel nog niet klaar is voor de rest van de spelers…

    Nog een aantal fragen:
    1. Welke game vind je jammer dat die geannuleerd is?
    2. Welke serie verdiend een reboot?
    3. Wat vinden jullie van custom controllers zoals bijvoorbeeld Scuf? Moet Sony/Xbox misschien met een deluxe variant komen van hun controllers?

  12.   
    Thijs.'s avatar

    Wat ik echt heel zuur vind is het steeds opnieuw uitbrengen van een franchise. Neem fifa, call of duty, Assassins creed etc. al die games kunnen veel beter zijn mits er 2 of 3 jaar tussen zit.