Valve voegt volledige DualShock 4-ondersteuning toe aan Steam; Xbox-controller volgt

Hoewel ze het niet graag zullen toegeven, spelen veel pc-gamers stiekem t贸ch graag met de DualShock 4-controller die we kennen van de PlayStation 4. Maar vooralsnog laten de ondersteuning en aanpasbaarheid van deze controller binnen Steam te wensen over, zodat er eigenlijk altijd een programma als DS4Windows aan te pas komt om de controller naar wens te laten werken. Daar komt binnenkort verandering in.

Tijdens de Steam Dev Days heeft Valve namelijk bekendgemaakt dat er binnenkort een update verschijnt voor Steam, die de ondersteuning en configuratieopties net zo goed maakt als die van de Steam Controller. Feitelijk wordt de DualShock 4 direct geport naar de Steam API. In de praktijk zijn er bijna geen verschillen, omdat ook de Steam Controller dingen als een gyroscoop en een touchpad heeft.

You make the exact same API calls, you only get actions, not inputs, and the Steam API takes care of everything. It鈥檚 also got a gyro and a touchpad, so it鈥檚 got a lot of overlapping functionality with the Steam Controller. Also, existing native support for the PS4 controller on the PC is a bit weak; in this case Steam itself is communicating directly with the device so everything [is] nice and reliable.
Zonder in verdere technische details te treden, komt het er dus op neer dat de ondersteuning voor de PlayStation 4-controller binnen Steam binnenkort wordt verbeterd. Fans van andere controllers (zoals bijvoorbeeld de Xbox Elite controller) hoeven overigens niet te vrezen: ook de ondersteuning voor ‘andere controllermodellen’ zal onder handen worden genomen. Wanneer dit gebeurt, is helaas nog niet bekend.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik zat nog te kijken om een xbox controller te kopen voor de pc, echter vind ik ps controller fijner spelen dus dit is goed nieuws 馃檪

  2.   
    DoeMaarWat's avatar

    Zijn er gamers die speciaal een DualShock 4 controller voor pc gekocht hebben?

  3.   
    3333/3333's avatar

    DoeMaarWat schreef, "Zijn er gamers die speciaal een DualShock 4 controller voor pc gekocht hebben?"

    Ik denk dat er best veel mensen zijn die een PS4 en een pc hebben en gewoon dezelfde controller willen gebruiken.

  4.   
    remcoabc's avatar

    en de dualshock 3 controllers? want die hebben geen touchpad natuurlijk