Corsair kondigt tweede multiplatform-headset aan; de comfortabele Corsair HS50

Van RAM-geheugen tot toetsenborden; de Amerikaanse hardware-fabrikant Corsair stelt zich meer en meer op als een game-merk in het algemeen. Niet alleen voor pc, maar alsmaar meer op álle soorten gamers. Verscheen in het verleden al de breed inzetbare Corsair Void Pro Surround, lanceert binnenkort alweer een tweede headset die ook in controllers en mobieltjes geprikt kan worden; de Corsair HS50.

In tegenstelling tot veel van de Void-headsets betreft de Corsair HS50 niet alleen een bedraad model, maar zonder meer ook een compleet nieuw uiterlijk. Iets minder opvallend, maar daardoor wellicht ook meer gespitst op comfortabel draaggemak. Althans, zo luidt het credo van deze koptelefoon.


Qua specificaties pakt Corsair uit met nieuwe 50 millimeter neodymium drivers met een frequentierespons van 20 Hz tot 20 kHz. Daarbij vinden we een compleet modulaire (Discord-gecertificeerde) microfoon om wel of niet aan te sluiten op de body. Beide onderdelen vinden verbinding met een driepolige 3.5 millimeter audiojack, maar kunnen ook middels een Y-kabel gesplitst op pc aangesloten worden.

De HS50 van Corsair zal in drie subtiele kleuren verscheept worden. Respectievelijk Carbon, Green en Blue, waarbij enkel het ringetje rondom de buitenzijde van de speaker van een accentje wordt voorzien. Elk van de drie gaat op de kop voor een adviesprijs à 59.99 euro.

Meer weten over de Corsair HS50, diens specs of gewoon meer hippe lifestyle-kiekjes van deze koptelefoon? De officiële Corsair HS50 webpagina helpt je verder.

Benieuwd naar de resultaten van de HS50 tegenover andere concurrerende modellen? Geen zorgen; een exemplaar is al onderweg naar GamersNET, waar wij er uitgebreid mee aan de slag zullen gaan voor onder meer GamersNET Gear

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren