Rust verlaat volgende maand Early Access; blijft wel updates krijgen

Ja, je leest het goed: de Early Access-fase van Rust is bijna ten einde. De multiplayer survival-game zit al sinds december 2013 in het programma, maar op 8 februari komt daar eindelijk een einde aan. Dat wil overigens niet zeggen dat de game vanaf die dag wordt beschouwd als af.

In plaats van wekelijkse updates krijgt Rust vanaf 8 februari maandelijkse updates. Dat moet voorkomen dat er gehaaste features op bug fixes worden geïntroduceerd, waardoor andere dingen weer niet zouden werken. Wel blijft er voor de durvende gamer een aparte tak van de game bestaan, die dagelijks van updates wordt voorzien. Je kunt beide versies tegelijkertijd geïnstalleerd hebben, zodat je zowel kunt genieten van de stabiele release als helpen bij het testen van nieuwe functies.

Garry Newman, de maker van Rust, wil ook de verwachtingen van gamers temperen. Hij beschouwt Rust nog steeds niet als af, maar het verschil met de eerste Early Access-versie is dusdanig groot dat hij het gerechtvaardigd vindt om de game uit het beta-programma van Steam te halen. Spelers hoeven nog geen game te verwachten die ‘af’ is: eerdere versies waren volgens Newman prototypes, waar vanaf 8 februari sprake is van alpha-tests.

Mocht je overigens geïnteresseerd zijn in Rust, maar hem nog niet hebben gekocht omdat hij (al eeuwen) in Early Access zit, dan is het wellicht toch een goed idee om hem een dezer dagen aan te schaffen: vanaf 8 februari gaat de prijs omhoog van 20 euro naar 35 euro. Volgens Newman is de prijsverhoging de enige reden dat het einde van de Early Access-fase überhaupt is aangekondigd, want verder is het voor de ontwikkelaar business as usual op 8 februari.

  1.   
    Kroelbeertje's avatar

    Its Just a prank Bro 😛

  2.   
    Mandamo's avatar

    Uit het beta-programma halen en dan mogen we alpha tests verwachten. Okay dan.