Vibratie PlayStation 5-controller in sterkte aan te passen

Er is een nieuw patent opgedoken voor de PlayStation 5-controller waarin staat dat je de hoeveelheid vibratie kunt aanpassen. Nu was een verschil in sterkte van vibratie al mogelijk met de DualShock 4, maar dit “vibration control apparatus” moet ervoor zorgen dat trillingen ook in één moment kan variëren. Als je bijvoorbeeld een auto aan hoort komen zal de vibratie sterker worden als de auto dichterbij komt. Dit zou sluipen in games een stuk spannender kunnen maken.

Daarnaast laat het patent ook weten dat spelers zelf de vibratiesterkte aan kunnen passen. Dit is nieuw, want voorheen kon je dit alleen maar aan of uit zetten. Straks kun je vibraties laag zetten als je bijvoorbeeld batterijen wilt sparen om langer door te gamen. Ook zal het mogelijk zijn om deze instellingen op te slaan.

Hoe gedetailleerd het patent ook is, natuurlijk blijft het voorlopig maar een patent en dus is het nog niet zeker voordat Sony zelf meer laat weten over de DualShock 5. Dit zal ongetwijfeld snel gebeuren, omdat de releaseperiode van de PS5 nog steeds op eind 2020 ligt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren