Epic

Van de makers van Ice Age is er eindelijk een nieuwe animatiefilm genaamd Epic. De wordt van stemmen voorzien door onder andere Beyoncé, Josh Hutcherson, Amanda Seyfried en Pitbull en de verwachtingen zijn hooggespannen voor de nieuwe franchise van Blue Sky Studios. weten zij dit ook waar te maken?

Mary Katherine, ze gaat liever als M.K. door het leven, gaat op bezoek bij haar vader. Hij is geobsedeerd door het bos vlakbij zijn huis en is al jaren op zoek naar het grootste mysterie van zijn leven, dat ten koste ging van zijn huwelijk. Er zou zich een beschaving verschuilen in het bos. M.K probeert er alles aan te doen om haar vader weer terug te krijgen. Als zij onbedoeld terecht komt in het rijk van de Leafmen en een stervende koningin aantreft, begint het avontuur pas net voor haar. Ze krijgt de opdracht om de koninginnenknol te beschermen tegen het kwaad.

Mini-episch

De film is gebaseerd op het boek van William Joyce getiteld The Leaf Men and the Brave Good Bugs. Het verhaal is niet bepaald origineel, we hebben immers vaker een doodnormale jongen/meisje onbedoeld in een andere wereld terecht zien komen. De film vertelt op een ouderwetse manier het verhaal, maar er komen wel indrukwekkende scènes in voor. De animators weten op een grandioze manier een dramatische scène in beeld te brengen. Helaas belooft de titel meer dan dat de film biedt. Het is namelijk alles behalve episch, het is kleinschalig en het gevaar dat op de loer ligt is niet dreigend. Blue Sky studio lijkt met Epic niet helemaal te weten wat ze willen bereiken.

Personages

Blue Sky heeft met Ice Age een scala aan personages geleverd waarvan Scrat het meest bekend is. Helaas zijn de personages in Epic oppervlakkig en is het meer van hetzelfde. De diversiteit en chemie tussen de personages zijn eveneens eendimensionaal. De schrijvers hebben helaas geen risico’s durven te nemen en daarom weten ze zich niet te meten met de concurrenten. Een gemiste kans is het zeker, het verhaal bood immers genoeg mogelijkheden die niet zijn benut. De slakken zorgen nog voor een humoristische toon en dat weten ze goed over te brengen met geslaagde grappen.

Adembenemend

Een animatiefilm staat of valt met de cast. Hierbij moet gezegd worden dat vooral de stemmen van het tweetal slakken erg goed uit de verf komt. Dit geldt echter voor de hele cast, de personages weten emoties te brengen. Helaas is de stem van Beyoncé te herkenbaar en dat haalt je uit de film, maar degene wie Beyoncé niet goed kennen zullen hier geen last van hebben. Na het zien van de film moet er stil worden gestaan bij de vormgeving, want wat hebben de animators grandioos werk afgeleverd. Het lijkt haast alsof alle moeite in de esthetiek is gestoken en dat ten koste is gegaan van de inhoud. De omgevingen zijn adembenemend en de openingsscène is amper te onderscheiden van de realiteit. Er is goed gebruik gemaakt van 3D en de film bewijst weer eens dat 3D, mits het goed wordt gebruikt, meer dan een gimmick is.

Conclusie

Epic van Blue Sky Studios heeft het helaas niet waar weten te maken. De oppervlakkige personages en het bekende verhaal zorgen ervoor dat de film aanvoelt als dertien in een dozijn. Epic neemt zichzelf te serieus, maar weet het gevaar niet dreigend genoeg te maken. De animators van de studio hebben echter wel bewezen dat zij in staat zijn om een esthetisch meesterwerk af te leveren. Als er in de toekomst net zoveel tijd wordt gestoken in het script zal de studio glorieuze tijden tegemoet gaan.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • 3D wordt goed gebruikt
  • De stemmen
  • Adembenemend mooi geanimeerd

Wat is NOT

  • Beyonce
  • Epic is niet episch

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren