Unreal 2

Unreal 2, de game waar menig fan van first person shooters naar verlangt. Hier lees je het nieuws over de game die hoge ogen gooit door zijn mooie graphics, en de erg goede sfeer in de game. Een game die de succesvolle Unreal 1 kan opvolgen. En ook zeker op mijn verlanglijstje staat !

Geschiedenis
Unreal, een van de bekendste shooters ooit. Na het grote succes van deel 1 en de multiplayer game Unreal Tournament, wacht iedereen met spanning op Unreal 2. Toen in 1998 deel 1 werd gelanceerd werd het meteen groot succes, en kreeg Quake een grote tegenstander te voorduren. Unreal 1 was vooral bedoeld als een single player game, met erg grote levels. Het waren net hele grote doolhoven waar je wel uren doorheen liep, voordat je wist hoe je verder moest. Het werd een groot succes vooral door de goede sfeer waarin de game zich afspeelde en de perfecte graphics. In 1998 werd Unreal ook meteen game van het jaar genoemd. Unreal Tournament was vooral bedoeld om de strijd aan te gaan met Quake op het internet, dat tot dan die tijd het meest gespeeld online werd gespeeld. Unreal Tournament is een groot succes geworden en wordt tot op heden nog veel gespeeld.

The new generation
Nadat Unreal Tournament werd uitgebracht, richtte EPIC zich meteen op Unreal 2. Hiervoor ontwierpen ze een nieuwe 3D engine. Op de E3 lieten ze hiervan een demo zien. Die engine is inmiddels zover gevorderd dat deze nu is omgedoopt tot de Unreal Warfare engine. Eveneens zou er in de toekomst wellicht een vervolg op UT voor de PC uitkomen onder diezelfde naam. Daarnaast kan de Xbox zich gaan opmaken voor Unreal Championship. Een multiplayer shooter die helemaal nieuw is ontworpen. Hierover is nog niet veel bekend.

The Unreal 2 crew
Nu wat informatie over het spel zelf. Vijf groepen (aliens, huurlingen van aarde en splintergroeperingen uit het leger) doen zo hun best om hun tegenstanders zoveel mogelijk schade te berokkenen, maar daarbij zijn onschuldige mensen het dupe. Aan jou nu de taak om ervoor te zorgen dar deze onschuldige mensen niks overkomt en dat de artifacts (speciaal voorwerp die iemand veel krachten geeft) in handen komen van het Civil Government. Samen met een drietal assistenten, een piloot, een mechanicus en een spion, vlieg je van planeet naar planeet om daar verschillende missies uit te voeren. Je speelt 13 missies en tussen die missies word het verhaal je duidelijker via filmpjes. Ook zit het wel snor met de wapens, ongeveer 15 verschillende geweren, lasers, granaten en andere stuff. Je speelt 13 missies en tussen die missies word het verhaal je duidelijker via filmpjes.
Unreal 2 speelt zich in hetzelfde Universum af, net als bij Unreal 1, alleen zijn de locaties en de karakters veranderd. Het begint zo: Jij kruipt in de huid van een ruimte piloot die met een oud marine schip de ruimte veilig moet houden. Je crew bestaat uit NeBan een assistent, een alien piloot, Isaak de engineer en de sexy Aida die je informeert tijdens de missies Spelend vanuit de eerste persoons perspectief, bevind je je in een ruimteschip, terwijl NeBan zijn best doet om het gevaarte veilig op de grond te zetten. Eens geland gaan de grote deuren open, stoom overal en krijg je een eerste glimp te zien van de planeet waarop je bent geland…

De test
Het spelen van de Unreal2 Alpha demo was erg leuk, lekkere gameplay verzorgde een goede game. Dit lieten ze ook zien op de E3 beurs. De ontwerpers weten zich toch steeds weer te over treffen. Weinig spelen die nu op de markt zijn, hebben zo’n gedetailleerde omgeving als bij Unreal.

“Get our flag back!!”
Uiteraard is de multiplayer-optie niet vergeten. Je hebt de standaard multiplayer opties die je in elke fps ( first person shooter) wel tegenkomt, zoals deathmatches, capture the flag en last man standing, maar ook een nieuwe multiplayer optie waarbij het voornamelijk op strategie aankomt. Je moet bijvoorbeeld met je team proberen om stukken land te veroveren, waarbij het mogelijk is om nieuwe wapens te maken, een basis op te bouwen en gebruik te maken van reparatiebots in je basis. Klinkt dus erg goed! Er is ook goed gekeken welke MOD’s van Unreal Tournament er veel gespeeld werden. Deze zouden dan mogelijk verwerkt worden in het multiplayer gedeelte. Laten we hopen dat het spel snel op de markt komt, want mijn verlangen wordt wel steeds groter naar Unreal 2.

  1.   
    jungler's avatar

    die ziet er niet geweldig uit 😥

    mja 😮