AKRacing Arctica column
AKRacing logo

AKRacing Arctica column

Deze review markeert mijn glansrijke debuut in de wondere wereld van de meubel-reviews! Met onze verbreding in het spectrum der GN Gear, komt ook dat we meer gaming-attributen toegestuurd krijgen. Onlangs hebben jullie de GN Gear van de AKRacing Arctica kunnen zien, een gaming-stoel waar mijn tere billetjes al tientallen uren op hebben vertoefd. Volgens de ontwikkelaar een premium-stoel, waar bedrijven als Ikea nog een puntje aan kunnen zuigen. Mijn zitvlees is er klaar voor, de uitgebreide review van de AKRacing Arctica!

Echt nepleer!
De Arctica voelt bij het openen van de verpakking inderdaad premium. Nu is dat vooral te danken aan de kleurstelling van de stoel. Een overwegend witte stoel zorgt er al voor dat hij opvalt en doet mij direct denken aan de kleuren van Mass Effect. Niet voor niets staat de Arctica nog steeds bij mij thuis. Eerder behandelden wij de Speedlink Regger, een stoel die op alle fronten minder premium aanvoelt dan de Arctica. Dat heeft vooral te maken met het gebruikte materiaal. De Arctica is vooral stevig vanwege het stalen frame. Als je zit zal de stoel op geen enkel moment wiebelen. Daarbij dragen ook de wielen bij, die gemakkelijk rollen. Hoewel de wielen zelf van plastic zijn, rolt het als een zonnetje.


Mijn grootste kritiekpunt op de Arctica is het gebruik van het woord “leer”. Dit is misleidend, want de stoel is van echt nepleer, genaamd polyurethaan. De term mag je vergeten en het is absoluut geen straf dat de stoel niet van echt leer is. Mijn probleem is dat dit wel op de website van AKRacing te vinden is en dat is jammer. Toch is er niks mis met dit nepleer, want het is wel de beste op de markt. In de praktijk betekent dit dat het voelt en indeukt als leer. Het enige wat je niet hebt is de geur, maar dat zal heel veel gamers niet de honderden euro’s extra waard zijn die dat zou kosten. De Arctica is te krijgen voor ongeveer 330 euro, wat al een stevig bedrag is voor een stoel.

Alles te verstellen
Toch is dat het wel waard. Alles is te verstellen. Natuurlijk kun je hoger en lager zitten, maar ook kun je de stoel volledig plat neerleggen, ideaal voor die powernap tussen potjes Counter Strike. De armsteunen zijn ook omhoog, omlaag, naar links en naar rechts te vertellen en de hoofdkussen kun je ook aanpassen. Als laatste kan de volledige stoel ook in een helling tot 12% naar achteren. Het toevoegen van een rugkussen is voor mij nooit noodzakelijk, maar ergonomisch zeer verantwoord en aanwezig bij de Arctica.

Conclusie
Toch is het zitcomfort en de stevigheid van de stoel datgene wat de AKRacing Arctica een fantastische stoel maakt. Nooit zal je last krijgen van je rug, nooit zal het materiaal te warm worden en er zit geen enkele beweging in de stoel. Een vaste stand is letterlijk een vaste stand en dit wil bij goedkopere modellen nog wel eens wiebelen. Als je mij vraagt of het bedrag van ongeveer 330 euro gerechtvaardigd is, dan zeg ik volmondig ja. Je kunt aan alles zien dat er liefde zit in de afwerking van de stoel en oneffenheden zijn eigenlijk niet te vinden. Mocht je op zoek zijn naar een goede bureaustoel, die er ook nog eens extreem vet uit ziet, dan is de AKRacing Arctica een zekere keuze.

Peter Bouwman

Reacties
Ga naar pagina:
Nog geen reacties
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

PC column
Advertentie

Screenshots

  • AKRacing Arctica screenshot nr. 1
  • AKRacing Arctica screenshot nr. 2
  • AKRacing Arctica screenshot nr. 3
  • AKRacing Arctica screenshot nr. 4
  • AKRacing Arctica screenshot nr. 5
  • AKRacing Arctica screenshot nr. 6