GN Achtergrond: GTA 5 - Trevor, Michael en Franklin column
Grand Theft Auto 5 logo

GN Achtergrond: GTA 5 - Trevor, Michael en Franklin column

Wat is het jammer dat GTA V niet aanwezig was op de E3. Het is wellicht wel te begrijpen, maar als dé game van het jaar niet schittert op dé gamebeurs van de wereld, dan baal je toch. Omdat wij enorm veel zin hebben in deze game, willen we net na de beurs toch even stilstaan bij GTA V. Heel binnenkort kun je hier een uitgebreide preview van de game vinden, maar als voorbereiding daarop, bespreken we in deze GN Achtergrond de hoofdpersonages van de game. Want voor het eerst in de geschiedenis van de franchise ga je wisselen tussen drie zeer uiteenlopende figuren. Wat ons betreft tof, want op deze manier kun je verschillende subculturen belichten in de game. Van gangsta-shit tot rednecks, wij verwelkomen Michael, Trevor en Franklin.

Alle informatie in deze GN Achtergrond is online te vinden. We hebben er alleen een coherent verhaal van gemaakt. Wil je niks weten over de hoofdpersonages van GTA V, dan kan dit artikel spoilers bevatten!

Michael
Toen we de trailer zagen van Michael, kregen wij het idee dat dit een gepensioneerde man was, die zijn schaapjes op het drogen heeft en zich bevindt in een enorme mid-life crisis. Dit is gedeeltelijk het geval, want hoewel zijn werkende leven voorbij is, heeft hij zijn centjes verdiend met het overvallen van banken. Vervolgens heeft hij een deal gesloten met het Federal Investigation Bureau (FIB), waar hij nu riant van leeft. Gelukkig hoeft hij zijn geld niet in zijn uppie te verbrassen in Los Santos, want zijn vrouw Amanda helpt hem daar enorm mee. Dit gaat zelfs zo ver, dat het zuurverdiende geld aan het opraken is en het gevolg daarvan gaan wij meemaken in GTA V.


Michael is daarnaast zeer lang bevriend geweest met Trevor. Echter, de vriendschap is niet meer wat het geweest is en dat zou heel goed te maken kunnen hebben met de deal die Michael heeft gesloten met de FIB. De relatie met Franklin is meer een vader-zoon relatie, waarbij Michael Franklin onder zijn hoede heeft genomen in bepaalde, criminele zaken.


Volg Michael op Facebook


Trevor
Met Trevor is heel veel mis. Waar Michael een goede deal heeft kunnen sluiten met de FIB, is het met Trevor minder goed afgelopen. Al het geld wat hij heeft verdiend is verdampt en hij woont dan ook in een trailer in Sandy Shores, samen met zijn maatje Ron. Een gezellig duo, want Trevor is militair geweest en hij is daar niet goed vanaf gekomen. Hij is psychotisch, onvoorspelbaar en ook nog eens enorm gevaarlijk. Tel daarbij op dat zijn maatje Ron gelooft in enorme complottheorien en je hebt een tijdbom in de woestijn.

Zoals ik eerder beschreef, heeft Trevor een rijke geschiedenis met Michael. Ze hebben vroeger banken beroofd, maar die vriendschap is nu ten einde en dat heeft waarschijnlijk te maken met de deal die Michael gesloten heeft met de FIB. Het is natuurlijk ook moeilijk te verkroppen dat Michael in een schitterend huis woont en Trevor in een trailer.


Volg Trevor op Facebook


Franklin
Franklin is opgegroeid als echte gangster in Los Santos en is opgegroeid als vele Afro-Amerikanen in achterbuurten. Zonder opleiding of familie en met weinig geld is hij drugs gaan dealen in de straten van Los Santos. Dit heeft echter tot gevolg gehad dat hij is gearresteerd en na zijn detentie heeft hij een ander pad gekozen. Niet het rechte pad natuurlijk, maar wel een ambitieuzer pad. Hij werkt voor de Armeen Simeon Yetarian, die een autobedrijf heeft dat alleen maar gebruikt wordt als dekmantel voor het afgeven van illegale leningen en natuurlijk het innen van de rente.


Als Franklin in contact komt met Michael, ontstaat er een vader-zoon relatie. Michael ziet een jongere versie van zichzelf in Franklin en dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze gaan samenwerken in de game. Gezien het feit dat Trevor een echte redneck is, kunnen we op het rassenvlak al raden hoe die twee samenwerken.


Volg Franklin op Facebook

Daar heb je het, al het relevante dat we tot nu toe weten van de hoofdpersonages van Grand Theft Auto V. Natuurlijk is het nog lang wachten tot de release op 17 september, maar zeer binnenkort gaan ook wij met de game aan de slag en dan kun je hier natuurlijk de (video) preview bekijken. En wat vinden jullie? Wat is het vetste karakter van GTA V?

Peter Bouwman

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door _xNickelson op dinsdag 18 juni, 2013 om 12:46:50 quote

Pacman

93 posts
Ben heel benieuwd naar deze game. Vind het wel vrij apart dat deze game niet op de E3 te bewonderen was. Was Rockstar helemaal niet aanwezig op de E3 of was er geen info over GTA 5?
Gepost door Jesitim op dinsdag 18 juni, 2013 om 12:55:32 quote

Prince of Persia

174 posts
_xNickelson schreef:
Ben heel benieuwd naar deze game. Vind het wel vrij apart dat deze game niet op de E3 te bewonderen was. Was Rockstar helemaal niet aanwezig op de E3 of was er geen info over GTA 5?

Rockstar was niet aanwezig, doen ze wel vaker niet.

Ik dacht dat ik ergens gelezen had dat er binnekort meer info komt (weet wel niet meer waar). Bedankt Gamersnet om alles nog eens op een rijtje te zetten, heel overzichtelijk en handig voor de lazy gamers zoals ik...

Gepost door Eichmann op dinsdag 18 juni, 2013 om 13:19:16 quote

GN "Die Hard"

699 posts
Ik sta echt te popelen om deze game te mogen hebben en te mogen spelen. Ik heb dus ook de collectors edition gereserveerd.

Grand Theft Auto series zijn voor mij altijd een must have geweest en heeft mij nog nooit echt teleurgesteld , al viel gta 4 na verwachtingen wel iets tegen , aldus geen echte teleurstellingen.

Gepost door 3333/3333 op dinsdag 18 juni, 2013 om 13:30:07 quote

GN "Sniper Elite"

3333 posts
Ik zweer nog steeds bij de oude GTA games van de vorige generatie, die spelen gewoon veel lekkerder.
Gepost door DutchGamer-W- op dinsdag 18 juni, 2013 om 14:09:36 quote

GN "Sickness"

7056 posts
Aan de ene kant is het wel logische dat R* er niet was.

De E3 is bedoeld om je game te promoten en zorgen dat er zoveel mensen je game ziet zodat ze het kopen of in ieder geval geďnteresseerd zijn. Een game zoals Grand Theft Auto V heeft genoeg hype, dus waarom zou R* ook nog eens extra geld uitgeven om een booth te huren op de E3?

Want die schijnen ook nogal duur te zijn om een plaatsje te bemachtigen.

Gepost door D_Dog op dinsdag 18 juni, 2013 om 16:57:40 quote

GN "Commander"

1139 posts
Ik verlang zo erg naar deze game. Dit word mijn game of the year.
Gepost door Andrevantoever op dinsdag 18 juni, 2013 om 18:10:32 quote

GN "Die Hard"

924 posts
Word heel vet deze game!
Gepost door rick van vliet op woensdag 19 juni, 2013 om 19:47:00 quote

n00b

1 posts
kan niet wachten tot gta 5GGGGGGGTTTTTTTTAAAAAAAAA [u]
Gepost door Wurmo 2000 op vrijdag 21 juni, 2013 om 20:52:20 quote

Sonic

241 posts
Een heel gevarieerde vriendschap tussen de personages.
Gepost door -B9D7L- op maandag 24 juni, 2013 om 16:29:12 quote

Duke Nukem

433 posts
Die Trevor verpest het spel voor mij eigenlijk. Die personage is (iets) te overdreven.
Gepost door Rijstekorrel op donderdag 27 juni, 2013 om 13:25:48 quote

GN "Sickness"

10878 posts
Michael word sowieso het personage waar ik standaard mee ga spelen, misschien dat ik eens trevor doe maar die franklin nee bedankt heb het hele tijdperk met buitenlandse personages door san adreas en nu net weer eens vice city stories wel weer gehad.

Gewoon lekker een stijlvol personage

Ga naar pagina: 1
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

PC column
Advertentie