GN Vooruitblik: Februari 2013 column
GN Vooruitblik logo

GN Vooruitblik: Februari 2013 column

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand. Bovendien is het aan onze redacteuren om te vertellen waarom ze juist in die games zin hebben.

Het eerste kwartaal van een jaar wordt in de game-industrie veelal gebruikt om games te lanceren die niet kunnen concurreren met de grote blockbusters van het najaar. Dat betekent echter niet dat de spellen die nu uitkomen slechts matig te noemen zijn. Integendeel! Wat te denken van de spellen die februari sieren? Dead Space 3, Crysis 3 en Metal Gear Rising: Revengeance: ze liggen allemaal deze maand in de winkels!Dead Space 3
Releasedatum: 8 februari
Ontwikkelaar: Visceral Games
Uitgever: Electronic Arts
Platform: pc; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Survival horror

Hoe raar kan het lopen. Dead Space behaalde, ondanks de goede kritieken van de pers, zeer tegenvallende resultaten aan de kassa. Toch werd besloten een tweede deel in ontwikkeling te nemen en kijk, deze maand verschijnt alweer het derde deel van de science fiction survival horror-reeks. Interessant is dat je in Dead Space 3 niet een ruimtestation aan het verkennen bent, maar je je primair begeeft op de ijsplaneet Tau Volantis. Bovendien is het voor de eerste keer in de serie mogelijk om het spel in co-op te ervaren. Zullen deze veranderingen goed gaan uitpakken? Als we uit mogen gaan van de reputatie van ontwikkelaar Visceral Games komt het allemaal goed.

Leon Kempers (eindredacteur):

Op de GamesCom heb ik Dead Space 3 mogen spelen en wat ik zag stemde me zeer tevreden. Verwacht geen revolutionaire vernieuwingen, maar reken wel op een vermakelijke ervaring die genoeg nieuws biedt om een vervolg te rechtvaardigen. Vooral de mogelijkheid om je eigen wapens samen te stellen lijkt interessant!


Klik hier als je meer te weten wilt komen over Dead Space 3…


Crysis 3
Releasedatum: 22 februari
Ontwikkelaar: Crytek
Uitgever: Electronic Arts
Platform: pc; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Shooter

Crysis wist vriend en vijand te verbazen dankzij diens indrukwekkende grafische presentatie en het vervolg deed hier nog eens een schepje overheen. Helaas bleek het niet een bijzonder groot schepje, maar de game verscheen dan ook niet alleen op de pc, maar ook op de consoles. Ook het derde deel gaat multiplatform, maar is dat een groot probleem? Nee, want de game heeft veel meer in zijn mars dan alleen diens graphics. Dankzij de mogelijkheden van het nanosuit en de toevoeging van een boog lijkt het ook op gameplay-gebied helemaal goed te komen met Crysis 3. Liefhebbers van shooters zitten deze maand dan ook lekker binnen.

Michiel Brunsveld (eindredacteur):

Na het heerlijke Far Cry maakte ontwikkelaar Crytek de verrassende switch naar Crysis. Grafisch het meest extreme opzoeken en mede dankzij de mogelijkheden van het nanosuit een heerlijke, afwisselende gameplay. Crysis 2 was tof met een stedelijke setting, maar de game voelde toch wat minder vrij dan voorheen. Crysis 3 geeft je weer meer vrijheid, meer visueel genot, een op het oog aantrekkelijke multiplayer en... een ontzettend stoere Compound Bow!


Klik hier als je meer te weten wilt komen over de singleplayer van Crysis 3…
Klik hier als je meer te weten wilt komen over de multiplayer van Crysis 3…


Metal Gear Rising: Revengeance
Releasedatum: 22 februari
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Konami
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Actie

De ontwikkeling van Metal Gear Rising is raar gelopen. Eerst ging de studio van Hideo Kojima, geestesvader van Metal Gear, zelf aan de slag met de spin-off omtrent bijfiguur Raiden, maar dit liep stuk om diverse redenen. Vervolgens gaf Platinum Games, een ontwikkelaar die zeer bedreven is in actievolle spellen, aan wel brood te zien in het spel, waarna het stokje aan hen is overgedragen. Het gevolg lijkt een mooie mix te worden tussen het imposante Metal Gear-universum en de snelle gameplay waarmee Platinum Games bekendheid heeft vergaard. Voor liefhebbers van actiespellen een interessante titel, voor Metal Gear-kenners een welkome afwisseling.

Daniël de Zwart (eindredacteur):

Sinds Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots ben ik helemaal verknocht aan de reeks en ik zie Rising dan ook graag tegemoet. Het is een uitstapje, maar Raiden was in deel vier zo awesome, dat dit bijna niet fout kan gaan. Snelle actie, hakken zoals je in de jaren '90 altijd deed en hopelijk weer een vet verhaal binnen het Metal Gear-universum. En lange cutscenes, dat zou geniaal zijn; daar kan ik echt van genieten.


Klik hier als je meer te weten wilt komen over Metal Gear Rising: Revengeance…


Persona 4 Golden
Releasedatum: 22 februari (via PSN: 20 februari)
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: NIS Europe
Platform: PlayStation Vita
Genre: RPG

Richting het einde van de levensloop van de PlayStation 2, in 2009, verscheen nog een onbetwiste topper: Persona 4. De PlayStation 3 was toen al bijna 2,5 jaar te koop, waardoor velen de game hebben gemist. Zonde, want Persona 4 had heel wat in huis. Het is des te mooier dat de RPG nog een kans krijgt op de PlayStation Vita met Persona 4 Golden, waarin een flink aantal nieuwigheden en verbeteringen zijn toegevoegd. Vita-eigenaren die nog een sterke game nodig hebben doen er zeker goed aan om dit spel een kans te geven.

Wester Wagenaar (eindredacteur):

Bah, wat vind ik het nu jammer dat ik geen PlayStation Vita in huis heb. Na Gravity Rush begon het al te jeuken, maar ook Persona 4 Golden komt daar nog bij, een remake van een van de beste JRPG's die de PlayStation 2 heeft gesierd. Het spel is volgens collega-recensenten de beste game die op de PlayStation Vita te spelen is en dat wil ik gewoon zelf kunnen ervaren. Mochten ook Tales of Innocence R en Tales of Hearts R de overstap naar het Westen maken, dan staat de keuze voor mij vast: ik heb een Vita nodig!
Klik hier als je meer wilt zien van Persona 4 Golden…


Rayman Legends
Releasedatum: 28 februari
Ontwikkelaar: Ubisoft Montpellier
Uitgever: Ubisoft
Platform: Wii U
Genre: Platformer

Rayman Origins werd door de pers onthaald als een van de meest indrukwekkende tweedimensionale platformers sinds tijden. Niet alleen de gameplay werd gewaardeerd, ook de grafische stijl vond stevig aftrek bij het kritiserend publiek. Het vervolg kenmerkt zich door hetzelfde sausje, maar aan de inhoud is wel degelijk wat gesleuteld. De game maakt namelijk flink gebruik van de Wii U GamePad, waarbij een van de spelers de anderen kan helpen door touwen door te snijden, balken te verplaatsen of tegenstanders bezig te houden. Eigenaren van een Wii U kunnen na New Super Mario Bros. U deze maand dus aan de slag met nog een platformer. Eentje die misschien zelfs het niveau van eerdergenoemde zou kunnen overtreffen. Veelbelovend is Rayman Legends daarom zeker te noemen.

Valentijn van der Lende (redacteur):

Met Rayman Origins wist Ubisoft anderhalf jaar geleden zowel vriend als vijand te verrassen. Waar we bijna bang waren dat de held zonder ledematen zich nooit los zou wringen van de dictatuur van de lichtelijk psychisch gestoorde konijntjes, kwam er toch eindelijk weer een nieuw hoofddeel in de Rayman-reeks. Rayman Legends belooft een heerlijk avontuurtje te worden wat meer van het heerlijke zelfde gaat bieden als zijn voorganger. Daarnaast gaat deze titel ook nog eens optimaal gebruik maken van de Wii U GamePad.


Klik hier als je meer te weten wilt komen over Rayman Legends…
Aliens: Colonial Marines [360/PC/PS3/Wii U]
Alleen al het feit dat Gearbox Software, ontwikkelaar van Brothers in Arms en Borderlands, bezig is met de game, stemt zeer hoopvol. Dat wordt dus lekker schrikken en knallen deze maand.

Hitman HD Trilogy [360/PS3]
Vreemd dat het eerste Hitman-deel niet in het pakket is opgenomen, maar drie topgames voor de prijs van een? Zoiets laat toch geen elke zichzelf respecterende gamer liggen?

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch [PS3]
De game was ook vorige maand opgenomen in de GN Vooruitblik, maar vanwege een verplaatste releasedatum verscheen hij uiteindelijk toch niet in januari. In de review lees je waarom je de game beslist in huis moet halen!

Scribblenauts Unlimited [3DS/PC/Wii U]
Verzin iets, schrijf het op en het komt tot leven. Dit is het principe van Scribblenauts in een notendop en de eerdere delen bewezen al dat dit een uiterst interessant concept is voor een puzzelgame.

Wester Wagenaar

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door soldierarjan op vrijdag 1 februari, 2013 om 10:41:55 quote

GN "Sickness"

3082 posts
Zitten erg leuke games tussen maar denk niet dat ik er eentje van ga halen deze maand.
Gepost door mmx op vrijdag 1 februari, 2013 om 12:32:58 quote

GN "Sickness"

2319 posts
Mooie games deze maand ik koop zeker crisys 3 en deadspace 3
Gepost door 3333/3333 op zondag 3 februari, 2013 om 18:28:38 quote

GN "Sniper Elite"

3333 posts
Hitman HD Trilogy is een must have deze maand!

Heb de gehele collectie op de pc, maar van deze games werkt alleen Blood Money fatsoenlijk. Ben erg benieuwd hoe de oudere delen er in 16:9 en 720p uitzien!

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

column
Advertentie