The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) column
The Legend of Zelda: Breath of the Wild logo

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) column

In de nasleep van de reviews over The Legend of Zelda: Breath of the Wild voor de Nintendo Switch zijn er veel mensen die zich afvragen hoe de versie op de Wii U het doet. U vraagt en wij draaien, want in deze review lees je alles over de Wii U-versie van de game. Zoals oplettende GamersNET-bezoekers hebben kunnen zien heeft Peter eerder al een volledige review van de game op de website geplaatst en bekroond met een mooie 9,7.

Breath of the Wii U
Normaal zou je bij een console van een eerdere generatie verwachten dat de game grafisch een stuk minder indrukwekkend is. Als je de versie van de Switch en Wii U naast elkaar legt kun je echter weinig verschil zien. De echte verschillen komen pas naar voren wanneer je beide versies even gespeeld hebt.

Breath of the Wild draait digitaal op de Wii U als een tiet, maar heeft soms wel last van framedrops wanneer het druk op het scherm wordt. Het nadeel aan Breath of the Wild digitaal kopen is dat de Wii U intern niet zoveel geheugen heeft. De game neemt al snel een derde van het interne geheugen in beslag als je de standaard console met 32GB hebt. Dit is meer een luxeprobleem dan de schuld van het spel, maar het is wel iets om in het hoofd te houden. Ook is de game digitaal wel aan de dure kant omdat Nintendo hem voor 69,99 euro weg doet in de eShop terwijl de game in de winkels voor minder geld verkrijgbaar is. Het risico met een fysieke versie is wel dat het spel vaker framedrops heeft omdat de game van een disk gelezen moet worden.

Padding
Net als op de Switch kun je ervoor kiezen om Breath of the Wild op een ander scherm te spelen wanneer je bijvoorbeeld op de televisie een nietszeggend debat wilt volgen omdat je nog niet weet op wie je gaat stemmen. Breath of the Wild kan op de gamepad natuurlijk niet zo mooi afgespeeld worden als op de tv. Toch zal het doen verbazen hoe mooi de game op de gamepad blijft. Het meenemen van de game is waar de Switch om draait en dat toont zich ook wel in de Wii U-versie wanneer je Breath of the Wild op de gamepad speelt.

Wanneer je voor het eerst begint met de game staat standaard de optie aan om motion-controls te gebruiken. De optie valt niet bij iedereen in de smaak en kan gelukkig worden uitgezet. Verder wordt de gamepad niet zoveel gebruikt op een aantal puzzels in shrines na. Zelfs als er een naam voor een paard opgegeven moet worden kun je niet eens gebruik maken van de touchscreen om letters in te voeren. De minimale motion-controls komen wel beter uit voor het type spel dat Breath of the Wild is.

Conclusie
Hoe je het ook wendt of keert is The Legend of Zelda: Breath of the Wild een fenomenale game die zowel op de Wii U als Switch voor enorm veel gameplezier zorgt. De game draait op de Nintendo Switch net iets vlotter en heeft het voordeel dat de game on-the-go gespeeld kan worden, maar daar moet je wel een Switch voor hebben. Iedereen die al een Switch heeft of van plan is er in de nabije toekomst één aan te schaffen is het best uit met de versie op de Switch. Daar moet wel bij gemeld worden dat de versie op de Wii U in het grote plaatje zeker niet minderwaardig is. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is op de Wii U een veilige optie voor iedereen die nog niet zeker weet of hij/zij een Switch gaat halen.

Ricardo Kindt

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door mmx op maandag 13 maart, 2017 om 15:25:06 quote

GN "Sickness"

2283 posts
goeie review weer
Gepost door Thijs. op maandag 13 maart, 2017 om 16:25:33 quote

MvdM April

2036 posts
Had wel graag een side by side review gezien. In de vorm van beeld recorden van beiden games en de zelfde movement uitvoeren etc.
Gepost door King Bowser op maandag 13 maart, 2017 om 16:56:31 quote

Prince of Persia

151 posts
Het is een nette game inderdaad
Gepost door ProChiefAnton op maandag 13 maart, 2017 om 17:30:01 quote

Pong

30 posts
nu nog een review over zelda botw op de pc emulator XD
via iPhone
Gepost door Daan op maandag 13 maart, 2017 om 17:48:35 quote

GN Designer en Databaser

4321 posts
Thijs. schreef:
Had wel graag een side by side review gezien. In de vorm van beeld recorden van beiden games en de zelfde movement uitvoeren etc.

Op YouTube zijn diverse video's daarvan te vinden, van partijen die daar helemaal gespecialiseerd in zijn. Kijk even op het kanaal van DigitalFoundry.

Gepost door ShinySimon op maandag 13 maart, 2017 om 17:57:02 quote

Pong

38 posts
Toch verrassend dat ondanks dat zoveel mensen zeiken dat de graphics 'niet goed genoeg' zijn het spel toch zo een hoge review score krijgt. Nu zelf het spel nog ervaren kijken of ik het er mee eens ben XD
Gepost door Neolite op dinsdag 14 maart, 2017 om 11:10:27 quote

Moderator

6443 posts
ShinySonic schreef:
Toch verrassend dat ondanks dat zoveel mensen zeiken dat de graphics 'niet goed genoeg' zijn het spel toch zo een hoge review score krijgt. Nu zelf het spel nog ervaren kijken of ik het er mee eens ben XD

Omdat graphics niet alles zeggen. Gameplay is eigenlijk altijd belangrijker, ik speel zelf ook nog genoeg games die naar huidige standaard niet meer mee kunnen.

Het wordt pas een probleem als je games totaal niet meer kunt draaien. Zoals de huidige third party games niet ondersteunt worden door de Nintendo Switch.

Gepost door mrb80 op dinsdag 14 maart, 2017 om 11:55:25 quote

Prince of Persia

156 posts
Het ziet er allemaal goed genoeg uit op de nintendo switch. Ik vind zelda een mooie game. Ik heb er een ps4 pro naast staan maar ben laatste tijd meer zelda aan het spelen.
via iPhone
Gepost door Papachico op dinsdag 14 maart, 2017 om 19:41:25 quote

GN "Die Hard"

611 posts
mrb80 schreef:
Het ziet er allemaal goed genoeg uit op de nintendo switch. Ik vind zelda een mooie game. Ik heb er een ps4 pro naast staan maar ben laatste tijd meer zelda aan het spelen.
Het is ook een hele mooie game. De open world is ook super goed want de game is ook wel aardig groot hoor! Nu moet ik ook wel zeggen dat de open world het belangrijkste onderdeel is waar Zelda het goed doet IMO.

SPOILERS!

Ik mis namelijk de dungeons (sorry maar ik kan die 120 shrines of die 4 beesten echt geen dungeons noemen.. too easy and too fast). Het verhaal zuigt ook enorm want het is een klein verhaal. Verder bestaat het uit vier bazen (die overigens dezelfde naam hebben als de eindbaas zelf, lekker origineel ook. De eindbaas bestaat verder uit 2 fases waarbij de 2de fase een langwekkend iets is. Nintendo, misschien volgende keer de eindbaas uberhaupt wat aanvallen geven want dit is echt te triest voor woorden

Ga naar pagina: 1
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Wii U column
Advertentie

Screenshots

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 1
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 2
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 3
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 4
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 5
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 6
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 7
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 8
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 9
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 10
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 11
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 12
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 13
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 14
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 15
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 16
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 17
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 18
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 19
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 20
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 21
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U) screenshot nr. 22