Top 10: De beste PlayStation 4-games van het moment column
PlayStation 4 logo

Top 10: De beste PlayStation 4-games van het moment column

De PlayStation 4 is al een tijdje uit en er zijn momenteel flink wat spellen verkrijgbaar voor het apparaat. Sommige hiervan zijn pure pareltjes, andere kun je beter links laten liggen. Wij besloten de tien beste PlayStation 4-spellen op een rijtje te zetten, zodat je in één oogopslag ziet welke toppers niet in je collectie mogen ontbreken.

Deze lijst is geüpdatet in augustus!


1. The Last of Us: Remastered
Ons cijfer: 9.9 (lees de originele review, de PS4-review en bekijk de videoreview)
In het kort: The Last of Us, door velen bestempeld als de beste PlayStation 3-game ooit, maakt nu ook zijn opwachting op Sony's new-gen console. Deze Remastered-editie is voorzien van opgepoetste graphics en bevat alle reeds verschenen DLC.
Kopen als... je The Last of Us nog nooit hebt gespeeld op de PlayStation 3, of dit prachtige avontuur simpelweg nog een keer wilt beleven.


Onze mening: "The Last of Us was op de PlayStation 3 al een uitmuntende game en aangezien we het hier over een HD-remake hebben is dat niet veel veranderd. Naughty Dog heeft echter wel een fantastische prestatie geleverd door de game naar 1080p en 60 frames per seconde te upgraden, wat voor een prachtig eindresultaat heeft gezorgd."
Hot: Fantastisch verhaal - Not: AI van partners niet verbeterd

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.


2. Rayman Legends
Ons cijfer: 9.5 voor last-gen-versie (lees de originele review, de PS4-review en bekijk de videopreview)
In het kort: Rayman Legends zit tot de nok toe gevuld met kleurrijke, met de hand getekende platformlevels die garant staan voor tientallen uren speelplezier. Spelers gaan opnieuw op avontuur met Rayman en zijn vrienden. Multiplayer speelt weer een grote rol, evenals het verzamelen van Lums.
Kopen als... je een levensgenieter bent die nog vrolijker door het leven wil gaan.


Onze mening: "De current-gen-versie van Rayman Legends was al een topper, maar op de PlayStation 4 en Xbox One komt de game pas volledig tot zijn recht. Het prachtige kleurgebruik complementeert de heerlijke soundtrack perfect en de mate van detail is werkelijk ongekend. Een topgame die zich mag rekenen tot één van de beste platformers ooit."
Hot: Enorm veel content - Not: Weinig nieuwe content t.o.v. PS3-versie

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.


3. Child of Light
Ons cijfer: 9.1 (lees de review en bekijk de videoreview)
In het kort: Child of Light biedt een unieke combinatie tussen platforming en turn-based gameplay. Dankzij de oogstrelende, handgetekende graphics is dit bovendien één van de mooiste games op de PlayStation 4.
Kopen als... je artistiek aangelegd bent en platformers jou wel liggen.


Onze mening: "Zelden heeft een game mij zo weten in te pakken. Niet met grootschalige explosies, niet met enorme open werelden, maar met pure charme. Child of Light staat genoteerd als mijn persoonlijke verrassing van het jaar; een verhaal over volwassenwording, waarin ik weer even ongegeneerd kind kan zijn."
Hot: Betoverend mooie handgeschilderde setting - Not: Gevoelsmatig te snel voorbij

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.


4. inFAMOUS: Second Son
Ons cijfer: 9.0 (lees de review en bekijk de videoreview)
In het kort: Spelers kruipen in de huid van Delsin Rowe, een 24 jaar oude straatartiest met een uitgesproken afkeer van de overheid. Een anti-superheldenorganisatie genaamd DUP zit hem op de nek en als Delsin zul je deze organisatie met een groot scala aan superkrachten te lijf gaan. De game speelt zich af in Seattle, een grote stad die je als speler naar hartenlust kunt verkennen.
Kopen als... je van superhelden en open werelden houdt.


Onze mening: "inFAMOUS: Second Son voelt next-gen aan in vele opzichten. De animaties zijn geloofwaardig, de krachten zijn vet, Seattle oogt scherp en de actie blijft boeien. En hoewel het verhaal misschien niet heel lang is, kun je de game natuurlijk twee keer spelen door het Karma-systeem. De vrijheid is daarnaast vooral heel leuk en je kunt echt spelen met de krachten die je hebt. inFamous: Second Son een noemenswaardige exclusive geworden."
Hot: Geweldig spelen met krachten - Not: Verhaal kon beter

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.


5. Watch_Dogs
Ons cijfer: 9.0 (lees de review en bekijk de videoreview)
In het kort: In Watch_Dogs kruipen spelers in de huid van Aiden Pierce. Deze kan met zijn mobiele telefoon zo'n beetje elk elektronisch apparaat in Chicago hacken, van stoplichten tot bruggen en van bruggen tot geldautomaten. De wereld ligt aan je voeten, maar hoe ga je met die verantwoordelijkheid om? En welke invloed heeft dat op je persoonlijke leven? Allemaal vragen die in dit grootse avontuur centraal staan.
Kopen als... je tientallen uren aan - soms enigszins repetitieve - gameplay wilt binnenhalen.


Onze mening: "Watch_Dogs introduceert een nieuw subgenre met het hacken en gooit dat alles in een zeer fascinerend verhaal, met toffe characters, gevoelige scènes en een interessant hackerswereldje. Het hacken van je omgeving is zeer bevredigend en vernieuwend en de wereld is zeer geloofwaardig neergezet."
Hot: Hacken is enorm vet - Not: Het rijden is niet prettig

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.


6. Fez
Ons cijfer: 9.0 (lees de review)
In het kort: Fez is één van de meest bejubelde indiegames ooit. De game maakt op een speelse wijze gebruik van perspectief: door een ogenschijnlijke 2D-wereld te draaien met de triggers moet je hoofdpersoon Gomez door de verschillende omgevingen loodsen.
Kopen als... je vroeger al hield van puzzelen en niet het type bent dat snel opgeeft.


Onze mening: "Het puzzelprincipe werkt heerlijk, mede doordat de game zich goed laat besturen; de wereld draaien met de L- en R-knop werkt eenvoudigweg erg intuïtief. De game steekt echter vooral boven de rest uit doordat er zoveel meer inzit dan je verwacht. Fez is eigenlijk een grote zoektocht, eentje die bij vlagen kan frustreren, maar wel een die je het merendeel een flinke glimlach kan bezorgen."
Hot: Sublieme puzzelgame - Not: Kaart werkt onhandig

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.


7. Resogun
Ons cijfer: 9.0 (lees de review)
In het kort: In Resogun vlieg je door levels heen die in een cilinder zijn gevormd. Je kunt vrij bewegen en moet talloze vijanden neerschieten. Dit kan met normale lasers, sterke bommen, met een boost of met een overdrive waar je voor moet sparen. Hierbij is het vooral van belang dat je een zo hoog mogelijke highscore neerzet!
Kopen als... je niet vies bent van een beetje arcade.


Onze mening: "Resogun biedt een heerlijk ouderwets thema met een moderne twist. De chaotische actie, de prachtige kleuren, de prima graphics, de snelle en fijne gameplay en de audio zorgen allen voor een heerlijke game. En hoewel Resogun vrij kort is, zul je behoorlijk verslaafd kunnen raken aan de game, waarbij je alle levels nogmaals speelt voor de highscore of hogere moeilijkheidsgraad."
Hot: Verslavende en chaotische gameplay - Not: Vrij weinig content

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.


8. Killzone: Shadow Fall
Ons cijfer: 9.0 (lees de review en bekijk de videoreview)
In het kort: Killzone: Shadow Fall speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen van Killzone 3 af. De oorlog tussen de ISA en de Helghast is nog steeds in volle gang, maar Helghan (de thuisplaneet van de Helghast) ligt inmiddels in puin. Jij wordt hier als speler middenin gedropt en zult, onder andere met je nieuwe OWL drone, de nodige Helghast moeten afslachten.
Kopen als... je benieuwd bent waar de PlayStation 4 grafisch toe in staat is.


Onze mening: "Ontwikkelaar Guerrilla Games zet met de nieuwe Killzone een enerverende shooter neer, die audiovisueel laat zien wat de PlayStation 4 nu al kan. Details, groteske omgevingen, epische uitzichten en zinderende gevechten, wel met hier en daar (grafische) glitches, zijn alomtegenwoordig. Killzone: Shadow Fall is variërend in verscheidene opzichten, verveelt niet, haalt gelukkig wat hectiek weg uit de vorige delen van de serie, schiet goed weg en lijkt de roots op te pakken."
Hot: Audiovisueel next-gen - Not: Verhaal rommelig

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.


9. Outlast
Ons cijfer: 8.5 (lees de review)
In het kort: Outlast is een first-person survival horrorgame die zich afspeelt in een gekkenhuis. Jij bent Miles Upshur, een nieuwsgierige journalist die gevangen raakt in dit gekkenhuis en moet zien te overleven. Dit is lastiger dan het lijkt, want de gevangenen (lees: vreselijke monsters) zijn vastberaden om jou een kopje kleiner te maken. Je bent niet sterk genoeg om het tegen ze op te nemen en dus kun je slechts één ding doen: vluchten.
Kopen als... je ijzeren ballen en stalen zenuwen hebt.


Onze mening: "Outlast is een uitzonderlijk goede horror-game die de clichés van concurrenten opzij schuift en een relatief origineel concept neerzet. Hoewel de gameplay her en der wat repetitief en zelfs voorspelbaar kan worden, wordt elk repetitief of voorspelbaar stuk vaak binnen enkele minuten tenietgedaan door een vreselijk eng moment. Ik ga even langs de Zeeman om nieuwe onderbroeken aan te schaffen."
Hot: Atmosfeer is ongekend goed - Not: Wordt na verloop van tijd repetitief

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.


10. Metal Gear Solid: Ground Zeroes
Ons cijfer: 8.0 (lees de review)
In het kort: Ground Zeroes vormt de proloog op The Phantom Pain, het volwaardige Metal Gear Solid-avontuur dat in 2015 zal verschijnen. In de hoofdmissie van Ground Zeroes is het zaak om Paz en Chico te bevrijden uit een Cubaans gevangenenkamp. Hoe je deze missie aanpakt, is volledig aan jou.
Kopen als... je jouw games graag stealthy uitspeelt en houdt van een goed verhaal.


Onze mening: "Metal Gear Solid V: Ground Zeroes voelt aan als een typische Metal Gear-game en biedt genoeg vernieuwing om dit een ware next-gen-ervaring te maken. Ground Zeroes biedt op alle gebieden de kwaliteit die je van een pure AAA-game mag verwachten en gaat meestal zelfs nog een stapje verder, maar helaas is de speelduur veel te kort om een prijskaartje van 30 euro te rechtvaardigen."
Hot: In alle opzichten next-gen - Not: Véél te kort

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.


Ontbreken er naar jouw mening in dit lijstje nog games die geen enkele PlayStation 4-bezitter mag missen? Laat het ons weten in de reacties!

Leon Kempers

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door fdennis op zondag 6 april, 2014 om 14:33:29 quote

GN "Ultima"

1815 posts
Vage top 10. Bf 4 krijgt een 9.5 maar staat lager dan games die een 9 scoren. Beetje vreemd. Ik zou Infamous Second son niet aanraden. De game is erg vet. Maar echt te kort. Heb de platinum trophy gehaald in slechts 20 uur. En daarvoor moest ik de game 2x uit spelen + alle side quests doen.
Gepost door gamepower op zondag 6 april, 2014 om 14:35:47 quote

GN "Commander"

1084 posts
de meeste zijn gewoon multiplayer games! de titel doet wel heel erg misleiden
Gepost door Leukste op zondag 6 april, 2014 om 14:39:45 quote

MvdM Februari

2797 posts
Ik kan me in deze top 10 wel redelijk vinden. Al had ik zelf Killzone: SF en AC: Black Flag wat hoger staan. En NBA 2k14 en MGS: Ground Zeroes nog wat lager. Maar dat is dan weer mijn mening.
Gepost door Leukste op zondag 6 april, 2014 om 14:42:02 quote

MvdM Februari

2797 posts
Wel opvallend dat NFS: Rivals en Knack het niet gehaald hebben in jullie top 10.
Gepost door noah81 op zondag 6 april, 2014 om 14:46:44 quote

GN "Die Hard"

730 posts
Leukste schreef:
Wel opvallend dat NFS: Rivals en Knack het niet gehaald hebben in jullie top 10.

Hoezo? Beide spellen zijn ook niet echt boeiend, als ze in een top 10 komen is het die van de 10 slechtste spellen.

Gepost door dav1d op zondag 6 april, 2014 om 16:12:28 quote

Prince of Persia

173 posts
Nou zeg, wat een top 10, nu ga ik zeker een PS4 halen... not
Gepost door thijsknvb op zondag 6 april, 2014 om 17:22:44 quote

GN "Die Hard"

647 posts
er zijn toch maar 10 games voor de ps4 ??
Gepost door Wesjuh op zondag 6 april, 2014 om 19:50:24 quote

Pacman

80 posts
Graag bij 10 beginnen de volgende keer.
Gepost door Moon-Hero op zondag 6 april, 2014 om 23:24:35 quote

GN "Ultima"

1658 posts
thijsknvb schreef:
er zijn toch maar 10 games voor de ps4 ??
Echt?

Ik dacht dat er maar 7 games waren?

Gepost door ShadyXL op maandag 7 april, 2014 om 00:24:29 quote

GN "Sickness"

2619 posts
Moet Killzone nog halen >.< Infamous zit ik over te twijfelen.
Gepost door Goldcobra op maandag 7 april, 2014 om 07:04:53 quote

GN "Commander"

1151 posts
Hmmm, dit vind ik een nogal... aparte top 10
gamepower schreef:
de meeste zijn gewoon multiplayer games! de titel doet wel heel erg misleiden
Hoezo? Waarom zouden het per sé singleplayer games moeten zijn? (Er staat trouwens nergens singleplayer only)
Gepost door gamepower op maandag 7 april, 2014 om 09:02:15 quote

GN "Commander"

1084 posts
met MP games bedoel ik dat de games zowel op xbox one, pc en ps4 uitkomen! er staat duidelijk in de titel ( beste ps4 gamens) maar ik zie maar 4 excl van de ps4 waarvan 2 echt bagger zijn!

ik begrijp wel dat je voor de ps4 geen 10 excl kan vinden, maar dan moet de titel aangepast worden

Gepost door Leon op maandag 7 april, 2014 om 10:36:22 quote

Interieurverzorgster

2888 posts
Je bedoelt waarschijnlijk "multiplatform".

Dan blijft het feit: nergens in de titel staat dat het hier gaat om exclusives. Er staat "De beste PlayStation 4-games", dus dat zijn alle games die op dit moment verkrijgbaar zijn voor de PlayStation 4.

Dit is een lijstje voor mensen die een PS4 hebben en willen weten wat (naar onze mening) de tien beste PS4-games van het moment zijn. Waarom zou je daar dan toptitels als Rayman Legends en Outlast uit weglaten, alleen maar omdat ze ook op andere consoles verkrijgbaar zijn? Dan schiet het lijstje zijn eigen doel voorbij

Gepost door Dondonz op maandag 7 april, 2014 om 11:34:51 quote

Prince of Persia

155 posts
Hier ben ik wel behoorlijk mee eens
Gepost door MartijnSchellekens14 op woensdag 21 mei, 2014 om 23:28:36 quote

Pong

32 posts
ik ben het grotendeels eens met deze top tien alleen had ac4 van mij wat hoger gemogen maar voor de rest helemaal mee eens
Gepost door thijsknvb op zondag 3 augustus, 2014 om 11:04:24 quote

GN "Die Hard"

647 posts
Gelukkig zou ik alleen Tlou remastered willen. Maar aangezien ik een ps3 heb gewonnen bij jullie ga ik hem gewoon daarop spelen samen met de uncharted serie. En pas eind 2015 als de nieuwe uncharted uit is koop ik pas een ps4. Ik heb al niet veel geld dus dan kan ik nog lang door sparen
Gepost door Games4AllHD op zondag 3 augustus, 2014 om 11:18:32 quote

n00b

15 posts
Na mijn idee wel een prima top 10! Outlast is echt een gave game!
Gepost door Andrevantoever op zondag 3 augustus, 2014 om 11:36:21 quote

GN "Die Hard"

924 posts
Niet helemaal eens met de Top 10, games zoals AC black flag, Battlefield 4 en Fifa 14 mochten er van mij opzich ook wel in.
Gepost door Thijs. op zondag 3 augustus, 2014 om 12:29:48 quote

MvdM April

2072 posts
Vind jammer dat er veel indies in staan en The last of us had er niet bij gehoeven
Gepost door mattioza op zondag 3 augustus, 2014 om 12:42:55 quote

GN "Commander"

1219 posts
Wow dit is wel een heel raar lijstje De beste games staan er niet in (Assassin's Creed IV: Black Flag, Battlefield 4, Tomb Raider Definitive Edition, Wolfenstein: The New Order)
Gepost door Bones op zondag 3 augustus, 2014 om 12:49:55 quote

Sonic

243 posts
Ik snap niet wat mensen tegen indies hebben, ik game al heel wat jaartjes, en de games van jaren terug Snes, PS1, Nintendos enz. waren alleen maar indies qua kwaliteit, ik vermaakte er toen mee en nu nog steeds. Het moet tegenwoordig alleen maar AAA titels zijn, anders is het bagger, men laat dan echt een paar leuke games liggen voor de afwisseling, zoals Trine, prima game om te spelen.
Gepost door Rijstekorrel op zondag 3 augustus, 2014 om 12:51:25 quote

GN "Sickness"

10901 posts
The last of us nu mee bezig zeker mooi spel
Gepost door Bones op zondag 3 augustus, 2014 om 12:53:54 quote

Sonic

243 posts
Ik bedoelde de Sega als toevoeging op de Snes en PS1.
Gepost door 3333/3333 op zondag 3 augustus, 2014 om 13:12:21 quote

GN "Sniper Elite"

3333 posts
De term Indie heeft niks met de kwaliteit of soort game te maken, het staat op het feit dat de games niet door een grote studio zijn gemaakt maar door 'indie'viduele ontwikkelaars. Grote studio's kunnen evengoed sidescrolling games uitbrengen net als indie's grote 3D free roaming games kunnen maken.
Gepost door Bones op zondag 3 augustus, 2014 om 13:23:54 quote

Sonic

243 posts
Het heeft mij nooit veel geboeid wie een game produceert, ook de grotere studios zijn begonnen als indies, dus de term vind ik sowieso al een beetje vreemd en dat probeerde ik misschien niet helemaal duidelijk, duidelijk te maken.
Gepost door sthij op zondag 3 augustus, 2014 om 13:38:26 quote

GN "Ultima"

1870 posts
Beetje jammer dat tot nu toe de beste exclusives voor de next gen allemaal last gen zijn :/.

(Halo MCC en last of us)

Gepost door Kamelot2 op zondag 3 augustus, 2014 om 13:54:56 quote

GN "Die Hard"

725 posts
Nog even en er komen weer wat vette games uit! De top 10 van nu vind er maar een paar terecht de rest niet echt.
Gepost door Noice! op zondag 3 augustus, 2014 om 14:19:08 quote

GN "Commander"

1105 posts
Mijn favoriete games tot Diablo 3 komt zijn: BF4: de versie van nu, niet van 9 maanden terug. MLB the Show: beste sport sim verkrijgbaar en oogverblindend mooi. Trials Fusion: wordt zelden in favo lijstjes genoemd, maar wat een bazengame! Speel hem via remote play voor extra moeilijkheid!
Gepost door Danielle.k op zondag 3 augustus, 2014 om 18:16:53 quote

GN "Commander"

1132 posts
The Last of Us en Resogun zijn de enige 2 games uit het hele lijstje wat ik speel, de rest is Assassins Creed en Tomb Raider de rest van de lijst vond ik of bagger of heb ik nog op me oude generatie console zoals Rayman. Infamous vond ik geen drol aan en Watch Dogs was leuk maar om het een toppertje te noemen nee daar kan ik me niet in vinden, het spel zelf heb ik weg gegeven aan een kennis die graag games speelt maar het zich niet altijd kan veroorloven dus heb ik er nog iemand heel blij mee kunnen maken ik was blij dat ik ervan af was .

Fez haal ik volgende week binnen als hij gratis is met plus.

Gepost door Moodey op zondag 3 augustus, 2014 om 19:57:57 quote

GN "Die Hard"

711 posts
ben t wel met Infamous eens, naast het feit dat je de game binnen een dag uit kan spelen :p
Gepost door Ryan2000 op zondag 3 augustus, 2014 om 22:52:29 quote

GN "Commander"

1373 posts
Watch dogs op 5! het is zeker een grap dit
Gepost door cookymonster op maandag 4 augustus, 2014 om 14:27:06 quote

GN "Commander"

1149 posts
Ik vind deze top 10 persoonlijk best zielig
Gepost door Lazar93 op dinsdag 5 augustus, 2014 om 00:13:53 quote

GN "Die Hard"

587 posts
agh het aanbod op de ps4 is op het moment ook niet geweldig al ben ik eerlijk, maar vanaf oktober kunnen we gaan smullen
Gepost door FireBallz op vrijdag 12 september, 2014 om 19:04:23 quote

GN "Commander"

1316 posts
van nummer 2 (rayman legends) moet je houden, en ik houd er niet van.
Ga naar pagina: 1
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Playstation 4 column
Advertentie