Borderlands 2 gamenieuws

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 23 augustus 2014 om 09:10:08

Borderlands 2 en Dishonored dit weekend gratis op Steam

De vakantieperiode is voorbij, de grote uitgaven zijn gedaan, kortom: het wordt weer elke euro omkeren de komende weken. Gelukkig betekent dit niet dat je je hoeft te vervelen, want dankzij Steam kun jij een fantastisch gameweekend tegemoet gaan voor welgeteld nul euro.

Zowel Borderlands 2 als Dishonored is dit weekend namelijk volledig gratis te spelen via Steam. Als je de spellen ook daarna nog wilt spelen, kun je ze tijdelijk met korting aanschaffen. Zo kost Borderlands 2 nog maar 7,49 euro en Dishonored is zelfs voor 3,74 euro al op de kop te tikken! Ook de GOTY-edities van beide spellen, die alle DLC bevatten, zijn in de aanbieding en kosten respectievelijk 11,24 euro en 8,49 euro.

De aanbiedingen lopen tot maandag 19:00 uur, dus wees er snel bij.

» Reacties [4]

Auteur: Daniël de Zwart op maandag 23 juni 2014 om 13:38:15

Borderlands 2 op PlayStation Vita heeft patch gekregen

Borderlands 2 is inmiddels ook op de PlayStation Vita speelbaar, maar niet helemaal vlekkeloos. Ontwikkelaars Gearbox Software en Iron Galaxy Studios hebben gemeld dat de game een patch heeft gekregen die diverse problemen moet oplossen.

Na het installeren van de patch moeten er minder bugs zijn, moet de game stabieler lopen, is de gyroscoop op de Vita ook inverted in te stellen en zijn problemen met de multiplayer opgelost. Hieronder de volledige updatelijst.

 • We’ve worked with Iron Galaxy Studios to improve stability and performance throughout the game, including addressing known issues with audio playback.

 • Gyroscopic controls can now be independently inverted. This should ensure that fans of inverted vertical look will also be able to enjoy Gyroscopic aiming as well!

 • There are now scaling sliders for rear touch inputs in the Options menu. Many users mapped lesser used actions to the rear touch but reported that in gripping their PS Vita systems, they’d still accidentally trigger those inputs. Users can now scale the input area down to much smaller zones, mitigating this.

 • Lastly, we’ve addressed an issue where players were not notified that their online session had expired, which caused players to incorrectly appear available for multiplayer.

» Reacties [2]

Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 20 mei 2014 om 01:15:53

Borderlands 2 cross-saves bevestigd tussen PlayStation 3- en Vita-versie

Bron: CVG
Borderlands 2 komt binnenkort naar de PlayStation Vita en als je de game al had op de PlayStation 3, wil je misschien wel graag verder waar je gebleven was, maar dan om onderweg te gamen. Dit kan, want 2K Games bevestigt dat er een patch nodig is voor de PlayStation 3-versie.

Deze patch zorgt ervoor dat de cross-save ondersteuning wordt toegevoegd. Je kunt dus vanaf heden Borderlands 2 op elk gewenst moment gaan spelen met hetzelfde save bestand.

Borderlands 2 verschijnt op 28 mei voor de PlayStation Vita.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op vrijdag 9 mei 2014 om 11:21:40

Europese release Borderlands 2 Vita is op 28 mei

Bron: CVG
Hoewel de PlayStation Vita-versie van Borderlands 2 in de Verenigde Staten al sinds dinsdag verkrijgbaar is, was er wat onduidelijk over de Europese releasedatum van de port. Hoewel wij de game dan ook al enthousiast tot Release van de Week hadden gebombardeerd, bleek dat wat al te voorbarig.

Sony heeft namelijk zojuist via Twitter de Europese releasedatum van Borderlands 2 Vita bekendgemaakt en nu blijkt dat wij helaas nog even moeten wachten voordat we met de shooter aan de slag kunnen. Borderlands 2 zal in Nederland (en de rest van Europa) namelijk pas op 28 mei verschijnen voor Sony's handheld:

» Reacties [2]

Auteur: Rodney Nijbacker op maandag 5 mei 2014 om 11:06:22

Release van de Week: Borderlands 2 (Vita)

Bron: GamersNET

Een nieuwe week staat altijd weer garant voor nieuwe gebeurtenissen, maar bovenal: nieuwe games. Iedere maandag blikken we vooruit op de Release van de Week en deze week is dat Borderlands 2, deze game komt namelijk nu ook uit op de PlayStation Vita. Ook de volgende games liggen deze week in de winkel:

DatumGamePlatform
6 meiMLB 14: The ShowPlayStation 4
7 mei Peggle 2 Xbox 360
7 mei Borderlands 2 PlayStation Vita
8 mei Age of Mythology: Extended Edition PC
8 mei God of War Collection PlayStation Vita
9 mei Bound by Flame PC, PlayStation 3, PlayStation 4 en Xbox 360


In Borderlands 2 beleef je een nieuw avontuur op de planeet Pandora. Deze keer zijn de vijanden slimmer en sterker, kom je op meer afwisselende omgevingen en natuurlijk heb je ook weer een heel uitgebreid arsenaal aan wapens tot je beschikking.

Natuurlijk is ook Claptrap terug, samen met vier nieuwe speelbare personages, die het opnemen tegen Handsome Jack, die vanaf de maan van Pandora met ijzeren hand regeert over de planeet. Een deel van Pandora is daarom ook in duister en het is aan jou en je vrienden de taak om hem te vernietigen.

Borderlands 2 verschijnt aanstaande woensdag voor de PlayStation Vita.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op woensdag 9 april 2014 om 15:20:18

PlayStation Vita-versie Borderlands 2 verschijnt in mei

Bron: Eurogamer
Het is een goede dag voor Borderlands-fans. Niet alleen is er een nieuwe game, in de vorm van Borderlands: The Pre-Sequel, aangekondigd, er zijn ook nieuwe details rondom de PlayStation Vita-versie van Borderlands 2 verschenen. Zo zal de port, waar ontwikkelaar Iron Galaxy Studios verantwoordelijk voor is, in mei verschijnen.

Daarnaast heeft men laten weten dat de game de Cross-Save-functionaliteit zal ondersteunen. Als je dus al tientallen uren in jouw save op de PlayStation 3 hebt gestoken, kan je hier direct op de PlayStation Vita mee verder. Vanzelfsprekend wordt er ook ondersteuning geboden voor online co-op met maximaal vier spelers.

Tot slot zal Borderlands 2 voor de Vita ook een gedeelte van de al verschenen downloadable content voor de game bevatten. Het gaat hier om zes uitbreidingen, namelijk Captain Scarlett and Her Pirate's Booty, Mr. Torgue's Campaign of Carnage, the Psycho en Mechromancer character classes, the Collector's Edition pack en het Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack 1.

» Reacties [3]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 9 april 2014 om 15:57:01

Borderlands 2 voor de PlayStation Vita toont eerste trailer

Bron: YouTube
Vandaag werden al de nodige details van PlayStation Vita-versie van Borderlands 2 onthuld en de game moet in mei naar de handheld van Sony komen. Sony Computer Entertainment en 2K hebben nu de eerste trailer uitgebracht die de game op de Vita tonen.

We zien de nodige actie, maar ook de informatie over de verschenen DLC, die bij deze versie wordt geleverd.

» Reacties [1]

Auteur: Michiel Brunsveld op maandag 7 april 2014 om 15:23:41

Pre-sequel Borderlands mogelijk eind 2014 naar Xbox 360 en PlayStation 3

Bron: OXM
Borderlands-fans opgelet! Volgens de laatste geruchten werkt 2K Australia momenteel aan een "pre-sequel" Borderlands voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De game zou zich afspelen op Pandora's maan, Elpis, en bevat 4 nieuwe hoofdpersonen: Athena The Gladiator, Wilhelm The Enforcer, Nisha The Lawbringer en Fragtrap.

Bekende namen in elk geval uit de voorgaande games. Wilhelm is een baas uit Borderlands 2, Athena maakte haar opwachting in de General Knoxx DLC voor de eerste Borderlands en Fragtrap is natuurlijk een lompere, meer dodelijke versie van Claptrap.

Onlangs stuurde Randy Pitchford, algemeen directeur van ontwikkelaar Gearbox, al wat hints het wereldwijde web op dat we meer van Borderlands zouden kunnen gaan zien. Een echte next-gen Borderlands lijkt het dus, volgens de geruchten, niet te worden. In elk geval is er wel weer wat voor Borderlands-fans om naar uit te kijken.

2K heeft met het verwachte "geen commentaar" gereageerd op dit gerucht.

» Reacties [5]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 2 april 2014 om 12:18:34

Gearbox onthult waarschijnlijk dit jaar een next-gen game

Bron: Twitter
Het team achter Borderlands, Gearbox Software, heeft een next-gen game in de maak, zo bevestigt Randy Pitchford. Natuurlijk vrij logisch, maar Pitchford zegt daarnaast dat we waarschijnlijk dit jaar ook de aankondiging meemaken.

We’re working on next-gen. Platforms TBD. We’ll probably announce something later this year

Om welke game dit gaat, is nog niet bekend, maar het bedrijf heeft dan ook al eerder gemeld dat het zelfs twee nieuwe IP's in ontwikkeling heeft voor next-gen. Wij verwachten een onthulling op de E3 van dit jaar.

Wat denken jullie?

» Reacties [5]

Auteur: Leon Stougie op donderdag 20 maart 2014 om 09:59:46

Beelden Borderlands 2 op de PlayStation Vita beschikbaar dankzij GDC

Bron: VG24/7
Sinds de aankondiging van een PlayStation Vita-versie van Borderlands 2, is het opvallend stil geworden rondom deze port naar Sony's handheld. Een releasedatum van het spel is dan ook nog altijd onbekend, al zou Borderlands 2 deze lente naar de Vita moeten komen. Zorgwekkender is echter dat we tot op heden geen enkele gameplay van de game op de PlayStation Vita hebben gezien en dat doet je toch enigszins twijfelen over de kwaliteit van de port.

Daar is nu, op onofficiële wijze, verandering ingekomen, want op de Game Developers Conference is de PlayStation Vita-versie van Borderlands 2 speelbaar en de Spaanse website Atomix nam van de gelegenheid gebruik om maar eens wat beelden van de Vita-game in actie op te nemen. Het resultaat zie je hieronder en nu is de hamvraag natuurlijk; valt het je mee of tegen?

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 15 februari 2014 om 11:30:04

Borderlands 3 nog niet in ontwikkeling

Bron: CVG
Borderlands 2 viel wereldwijd zeer in de smaak en dus is een sequel onvermijdelijk, maar volgens Gearbox-baas Randy Pitchford is deze nog niet in ontwikkeling. Wel liet hij weten dat er meer Borderlands-content onderweg is.

Pitchford vertelde dat hij ambitieuze ideeën heeft voor Borderlands 3, die op dit moment nog niet mogelijk zijn gezien de overgangsfase van current-gen naar next-gen:

We are not working on Borderlands 3. That is unqualified. We have more to do in the franchise, but no there isn't a Borderlands 3. When you think of what Borderlands 3 should be, it should be massive. It should be bigger and better than Borderlands 2. It should carry forward the story. It's probably crazy multiplatform, depending on timing. It would have to be a next-gen game and a current-gen game, if it was coming at any time in the reasonably near future.

Pitchford stelde fans vervolgens gerust door aan te geven dat hij niet van plan is om de nieuwe Gabe Newell te worden:

I'm not going to fuck around with you like Valve does with Half-Life 3. We know we want it and we know it should exist, but we don't know what it is yet.

Gelukkig komen Borderlands-fans de komende tijd nog wel aan hun trekken. In april verschijnt de Sir Hammerlock vs. the Son of Crawmerax DLC en rond die tijd kunnen we ook een Vita-versie van Borderlands 2 verwachten.

» Reacties [4]

Auteur: Leon Kempers op donderdag 13 februari 2014 om 16:26:30

Borderlands 2 Sir Hammerlock vs. the Son of Crawmerax DLC verschijnt in april

Bron: Eurogamer
Het laatste DLC-pakket voor Borderlands 2, dat de niet bepaald bondige titel "Sir Hammerlock vs. the Son of Crawmerax" met zich meedraagt, is voorzien van een releasedatum. 2K Games maakte zojuist bekend dat dit DLC-pakket op 15 april zal verschijnen voor de pc en Xbox 360. PlayStation 3-bezitters moeten een dagje langer wachten.

Net als de andere Headhunter DLC-bundels kost Sir Hammerlock vs. the Son of Crawmerax 2,99 euro, maar volgens 2K krijg je voor dit bedrag wel "de grootste Headhunter add-on uit de serie". De DLC vertelt het verhaal van Brick, Crazy Earl, Mordecai en Lilith, wiens vakantie wordt verstoord wanneer ze Crawmerax Jr. tegen het lijf lopen. Dit is de zoon van de gigantische krab, die fans zullen kennen uit de The Secret Armory of General Knoxx DLC voor de eerste Borderlands. Kortom: de bekende Borderlands-humor lijkt ook in deze laatste uitbreiding weer alomtegenwoordig.

» Reacties [3]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 12 februari 2014 om 13:04:46

Borderlands 2 officieel naar de PlayStation Vita deze lente; bundel met Slim

Hoewel vorig jaar Borderlands 2 werd aangekondigd voor de PlayStation Vita, is het lang stil geweest rondom dit fenomeen. Echter, Sony Computer Entertainment heeft bevestigd dat Borderlands 2 toch echt naar de handheld komt en wel deze lente. Deze bevestiging is vooralsnog alleen voor Noord-Amerika, maar we verwachten snel berichtgeving voor Europa.

Niet alleen verschijnt de game, maar tegelijkertijd ook een bundel. In deze bundel zal zich een PlayStation Vita Slim bevinden, samen met Borderlands 2, zes DLC-packs en een 8GB geheugenkaart. De bundel heeft een prijs 199,99 dollar opgeplakt gekregen.

Een officiële releasedatum is niet bekend, maar Borderlands 2 en de bundel moeten tussen 21 maart en 20 juni verschijnen.

» Reacties [5]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 8 februari 2014 om 11:39:35

Borderlands 2 dit weekend gratis te spelen via Steam

Borderlands 2, misschien wel één van de vetste shooters van dit moment, is het hele weekend gratis te spelen via Steam. Als de game je bevalt en je wilt na zondag nog verder, dan kun je hem tijdelijk aanschaffen met 50 procent korting.

Je betaalt dus nog maar 14,99 euro voor Borderlands 2. Ken je nog drie andere vrienden die het spel ook willen? Dan ben je helemaal goedkoop uit: voor 44,99 euro schaf je een pakket aan met vier exemplaren van Borderlands 2. De Game of the Year-editie, alsmede alle DLC, is ook 50 procent in prijs verlaagd.

Niet geïnteresseerd in Borderlands 2? Wees dan niet getreurd: er zijn dit weekend nog veel meer interessante aanbiedingen te vinden op Steam. Zo is Democracy 3 tijdelijk verkrijgbaar voor 11,49 euro en Outlast kost zelfs slechts 9,49 euro. Check Steam voor meer informatie.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 21 januari 2014 om 11:44:26

2K onthult releasedatum PlayStation Vita-versie Borderlands 2

Bron: Twitter
Tijdens de Gamescom van 2013 wist Sony tijdens zijn persconferentie trots te verkondigen dat Borderlands 2 ook naar de PlayStation Vita zou komen. Tot op heden was onbekend wanneer we de shooter van Gearbox op de Japanse handheld mochten verwachten, maar uitgever 2K heeft nu dan toch eindelijk de releasedatum verkondigd.

Middels een bericht op Twitter deelt de uitgever ons namelijk zojuist mee dat we vanaf 18 maart aan de slag kunnen met Borderlands 2 op de PlayStation Vita.

Met deze onthulling wordt de maand maart nog wat drukker op het gebied van gamereleases, want bijvoorbeeld ook Titanfall, Infamous: Second Son en South Park: The Stick of Truth komen in de derde maand van 2014 uit.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 21 januari 2014 om 14:22:53

2K: Genoemde releasedatum Borderlands 2 voor Vita is foutief

Bron: Twitter
Eerder vandaag lieten we jullie weten dat uitgever 2K Games middels Twitter aankondigde dat de PlayStation Vita-versie van Borderlands 2 op 18 maart zal verschijnen. Enige tijd nadat dit bericht geplaatst was, bleek 2K deze tweet ineens verwijderd te hebben.

Inmiddels heeft de uitgever, wederom via Twitter, een verklaring gegeven voor het plotselinge verwijderen van deze tweet. De genoemde releasedatum is, aldus de uitgever, namelijk foutief zijn:

Na deze merkwaardige situatie rest ons dan ook de vraag wanneer we Borderlands 2 dan wel voor de PlayStation Vita mogen verwachten en waar een medewerker van 2K de eerdergenoemde, blijkbaar incorrecte releasedatum vandaan haalde.

» Reacties [6]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 22 november 2013 om 11:56:29

Screenshots Borderlands 2: The Horrible Hunger of the Ravenous Wattle Gobbler onthuld

Bron: VG247
Borderlands 2: The Horrible Hunger of the Ravenous Wattle Gobbler. Inderdaad, probeer dat maar eens vier keer snel achter elkaar uit te spreken. Moeilijker dan je denkt, niet? Gelukkig is het binnenhalen van dit tweede Headhunter-uitbreidingspakket heel simpel: het enige wat je hoeft te doen, is vanaf 26 november naar Steam, de PlayStation Store of de Xbox Games Store te gaan, om vervolgens 2,99 dollar neer te tellen.

Voor drie schamele dollars krijg je een avontuur voorgeschoteld waarin je oog in oog komt te staan met de "super buff"-oma van Mr. Torgue. Laatstgenoemde organiseert een wedstrijd waarbij het de bedoeling is om te jagen op de Wattle Gobbler, een gigantische kalkoen. Onderstaande screenshots geven ons alvast een voorproefje van dit knotsgekke avontuur.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Stougie op woensdag 20 november 2013 om 11:45:32

The Horrible Hunger of the Ravenous Wattle Gobbler DLC Borderlands 2 onthuld

Bron: IGN
Nadat op 22 oktober met T.K. Baha’s Bloody Harvest het eerste stuk van de Headhunter DLC voor Borderlands 2 verscheen, heeft Gearbox nu het tweede deel uit de Headhunter DLC-reeks onthuld. De downloadable content gaat getiteld onder de niet te missen naam: 'The Horrible Hunger of the Ravenous Wattle Gobbler' en kent een Thanksgiving-thema.

In deze nieuwe DLC houdt Mr. Torque een Hunger Games-achtig toernooi in Pandora, waarin je onder andere de Wattle Gobbler moet verslaan om te winnen. Uiteraard is het aan de speler om mee te doen aan deze competitie en de Wattle Gobbler voor eens en altijd te verslaan.

The Horrible Hunger of the Ravenous Wattle Gobbler ligt vanaf 26 november in de digitale winkelschappen en verschijnt uiteraard voor de PlayStation 3-, Xbox 360- en pc-versie van Borderlands 2. Het pakket heeft een prijskaartje opgeplakt gekregen van een luttele 2,99 euro.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op zondag 13 oktober 2013 om 11:05:49

Borderlands 2 Loot Hunt in volle gang

Bron: VG24/7
Vorige week wisten we je al te melden dat Gearbox een gigantische Borderlands 2 Loot Hunt zou organiseren. Hierbij kun je kans maken op ruim 100.000 dollar aan prijzen. Iedereen die zijn geluk weleens wil uittesten, doet er goed aan om Borderlands 2 binnenkort op te starten. De Loot Hunt is sinds afgelopen vrijdag namelijk in volle gang

De personages in Borderlands 2 zullen elke week nieuwe doelen voor je stellen. Voltooi je deze, dan krijg je niet enkel gegarandeerd unieke loot, je maakt ook meteen kans op de weekprijzen.

Wat kun je dan winnen? Nou, flink wat. Zo zal Gearbox toffe gadgets weggeven als een Vita, Borderlands 2 voor de Vita en spullen van Turtle Beach, NVIDIA en BradyGames. Ook kun je elke week 5000 dollar cash winnen en de laatste week gaat één gelukkige winnaar er zelfs vandoor met de hoofdprijs van 50.000 dollar.

Om de start van de Loot Hunt en de release van de GOTY-editie te vieren, gaf Gearbox onderstaande trailer vrij. Check hem snel!

» Reacties [4]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 5 oktober 2013 om 09:40:06

Gearbox geeft voor 100.000 dollar aan geld(prijzen) weg in Borderlands 2

Bron: VG24/7
Volgende week verschijnt de Game of the Year-editie van Borderlands 2 en om dat te vieren gaat Gearbox de komende weken voor maar liefst 100.000 dollar aan loot weggeven.

Vanaf 11 oktober zullen de personages in Borderlands 2 elke week nieuwe doelen voor je stellen. Voltooi je deze, dan krijg je niet enkel gegarandeerd unieke loot, je maakt ook meteen kans op de weekprijzen.

Wat kun je dan winnen? Nou, flink wat. Zo zal Gearbox toffe gadgets weggeven als een Vita, Borderlands 2 voor de Vita en spullen van Turtle Beach, NVIDIA en BradyGames. Ook kun je elke week 5000 dollar cash winnen en de laatste week gaat één gelukkige winnaar er zelfs vandoor met de hoofdprijs van 50.000 dollar.

Vergeet dus niet om vanaf volgende weekend wekelijks even rond te dolen in de wereld van Borderlands 2. Heb je de game nog niet? Sla dan snel je slag, want de pc-versie is dit weekend voor een tientje verkrijgbaar op Steam.

» Reacties [4]

Auteur: Daniël de Zwart op zaterdag 5 oktober 2013 om 00:10:58

Borderlands 2 met fikse korting op Steam

Bron: Steam
Steam heeft dit weekend weer een flinke uitverkoop staan. Deze paar vrije dagen staan in het teken van titels van 2K Games. Waar gisteren de XCOM-franchise in de aanbieding was, is het nu de taak aan Borderlands 2.

Borderlands 2 gaat vandaag immers met 66 procent korting over de digitale toonbank en kost daardoor maar 10,19 euro. Ook kun je met hetzelfde percentage korting een 4-Pack kopen, waarbij je de game vier keer koopt, om de overige drie codes aan vrienden te schenken. Dit pakket kost vandaag 30,59 euro.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 31 augustus 2013 om 12:52:15

Vault Hunter Upgrade Pack 2 voor Borderlands 2 verschijnt volgende week

Bron: CVG
Gearbox heeft zojuist onthuld dat het tweede Vault Hunter Upgrade Pack volgende week al zal verschijnen. Bezitters van een pc of Xbox 360 kunnen vanaf dinsdag met de DLC aan de slag, PlayStation 3-gamers zullen tot woensdag moeten wachten.

Voor het nette bedrag van 4,99 euro kun je het pakket downloaden. Hierna wordt de level cap verhoogd tot 72 en kun je aan de slag met een nieuw gebied en een nieuwe missie genaamd "Raid on Digistruct Peak" (zie de afbeelding hieronder). De officiële beschrijving luidt als volgt:

Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack 2 Digistruct Peak Challenge:
 • Raises level cap by 11, for a new level cap of 72 when combined with the first Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack.
 • Characters gain a skill point with every level, for a total of 11 more skill points.
 • A challenging new map and mission, Raid on Digistruct Peak.
 • Powerful new Legendary class mods and rare Pearlescent-grade weapons.
 • The ability to unlock overpowered enemies for more powerful loot.
 • New heads and skins to unlock.

  Ultimate Upgrade Pack 2 builds off the foundation of the first Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack, rewarding players that own both packs with additional bonuses Packed full of ultra-powerful enemies, Raid on Digistruct Peak is an unrelenting gauntlet for Pandora's toughest to prove their mettle.

  Those that defeat the challenge at Level 72 will earn rewards unlike anything Borderlands 2 players have seen before - most notably, the ability to wield insane loot that exceeds the Level 72 cap (imagine what the stats on a Level 80 Conference Call look like) ...and face even harder foes.
 • Heb je Borderlands 2 nog niet, maar wil je de game wel graag spelen? Dan is het misschien verstandig om te wachten op de Borderlands 2 Game of the Year Edition. Deze bevat alle DLC die tot nu toe verschenen is (het nieuwe Vault Hunter Upgrade Pack dus niet) en zal een adviesprijs van 29 pond (pc) of 39 pond (consoles) meekrijgen. Een europrijs is nog niet bekend. De Game of the Year-editie van Borderlands 2 verschijnt op 11 oktober.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [5]

  Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 28 augustus 2013 om 14:04:10

  2K en Gearbox bevestigen Borderlands 2 Game of the Year Edition

  Bron: IGN
  Na vele geruchten is het nu eindelijk officieel: Borderlands 2 krijgt een Game of the Year Edition, die vanaf 11 oktober bij ons in de winkels te vinden zal zijn. De speciale editie bevat in totaal voor ruim 100 dollar aan content en heeft een adviesprijs van 59,99 dollar.

  De Game of the Year Edition bevat naast de game Borderlands 2 ook alle vier de campagne add-ons, te weten Captain Scarlett and her Pirate’s Booty, Mr. Torgue’s Campaign of Carnage, Sir Hammerlock’s Big Game Hunt en Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep. Ook de twee extra classes, Gaige the Mechromancer en Krieg the Psycho, zitten in de GotY-versie, samen met het Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack 1. Dit pakket verhoogt de level cap naar 61 en voegt nog Heads en Skins toe uit de eerder verschenen Collector's Edition, als ook de volgende Premiere Club-content:
   Creature Slaughter Dome
   Gearbox Gun Pack
   Golden Key
   Vault Hunter's Relic
  Randy Pitchford, baas van Gearbox Software, gaf de volgende tekst bij het bekendmaken van de Game of the Year Edition:

  For us and for fans, the love for Borderlands 2 has been nothing short of spectacular, so it's natural for us here at Gearbox Software to want everyone else to have a chance to experience the best-selling game and its most valuable expansion content. The Borderlands 2 Game of the Year Edition offers more value than ever before in one package, giving everyone an opportunity to become a legendary Vault Hunter, and join in the award winning mayhem and fun.

  Borderlands 2 wordt daarnaast nog steeds verwacht voor de PS Vita in 2014. Volgende week krijgt de game nog een hogere level cap van 72 als je het Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack 2 aanschaft.

  » Reacties [2]

  Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 27 augustus 2013 om 17:48:58

  Borderlands 2 Game of the Year-editie lijkt toch echt te komen

  Bron: VG247
  We hadden vorige maand al het bericht over een Borderlands 2 Game of the Year-editie die op Steam was gespot. Het was natuurlijk al een kwestie van tijd eer deze versie het licht zou zien. Even was het stil, maar een nieuw gerucht omtrent de GOTY-editie waait voorbij.

  Een medewerker van GameStop laat namelijk weten dat deze versie, waar alle downloadable content in gestopt is, nu daadwerkelijk komt. Een officiële reactie van Gearbox of 2K Games is er nog niet.

  De Game of the Year-editie zal dan de volgende DLC bevatten.

  * Creature Slaughter Dome
  * Psycho Pack
  * Captain Scarlet’s And Her Pirate’s Booty
  * Sir Hammerlock’s Big Game Hunt
  * Mister Torgue’s Campaign Of Carnage
  * Tiny Tina’s Assault On Dragon Keep
  * Ultimate Vault Hunter Upgrade
  * Mechromancer Pack

  » Reacties [2]

  Auteur: Valentijn van der Lende op dinsdag 20 augustus 2013 om 19:28:36

  Borderlands 2 maakt weg richting Vita

  Borderlands 2 gaat eindelijk zijn weg van de thuisconsole naar de handheld maken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de Sony-presentatie op de Gamescom.

  Er waren al meerdere geruchten en verlangens van gamers, maar de sci-fi first-person shooter komt nu met zekerheid naar de PS Vita. Het is nog onbekend wanneer.

  » Reacties [2]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 26 juli 2013 om 11:18:52

  Geen tweede Season Pass voor Borderlands 2

  Bron: VG24/7
  Gearbox onthulde eerder deze maand dat er meer DLC in de pijpleiding zit voor Borderlands 2. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar helaas zullen fans hiervoor wel de volle pond moeten betalen. Er zijn momenteel namelijk geen plannen voor een Season Pass.

  Een woordvoerder van Gearbox vertelt:

  Through the course of our grand experiment, we've also learned that fans are happy with an a la cart menu for DLC because they can pick and choose the content that they most want to buy and really customize their Borderlands 2 experience.

  Gearbox wijst erop dat de oude Season Pass waardevoller was dan men oorspronkelijk had beloofd, doordat ook het Ultimate Vault Hunter Upgrade-pakket werd bijgesloten. Dit deed Gearbox om trouwe fans te belonen:

  They're voting with their wallets - and we are grateful that there are enough of them asking that we can justify the cost of developing the content.

  De aankomende DLC voor Borderlands 2, met de lange naam Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack 2: Digistruct Peak Challenge, verhoogt onder andere de level cap en kost 4,99 euro of 400 MS Points.

  » Reacties [2]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 23 juli 2013 om 12:19:44

  Level-cap omhoog met nieuwe DLC Borderlands 2

  Er is weer een nieuwe stuk DLC aangekondigd voor Borderlands 2, deze zal niet alleen nieuwe content brengen, maar ook de level-cap verhogen. Dit keer zal er geen nieuw verhaal te spelen zijn, maar wel zullen er nieuwe baasgevechten te beleven zijn, alsmede nieuwe loot en skins voor alle karakters. Het level zal stijgen van level 61 naar level 72.

  De Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack 2: Digistruct Peak Challenge zal in de herfst verkrijgbaar zijn voor € 4,99 of 400 Microsoft Points. Ook zullen er nieuwe skin packs verschijnen voor € 0,99 of 80 MS Points.

  » Reacties [3]

  Auteur: Valentijn van der Lende op vrijdag 19 juli 2013 om 19:02:16

  Borderlands 2 DLC wordt morgen aangekondigd

  Bron: VG247
  Als we Gearbox-president Randy Pitchford mogen geloven, wordt er morgen nieuwe Borderlands 2 DLC aangekondigd. Dit gaf hij aan op Twitter in reactie op de vraag van een volger.

  Het is niet de eerste keer dat Pitchford hint naar een DLC-aankondiging. Eerder deze maand gaf de ontwikkelaar al hints dat er meer digitale content voor Borderlands 2 aan zou komen. Het is vooralsnog onbekend wat de DLC gaat bieden. Wat zou jij graag zien van Gearbox?

  » Reacties [4]

  Auteur: Rodney Nijbacker op dinsdag 9 juli 2013 om 14:25:07

  Nieuwe next-gen franchise in ontwikkeling bij Gearbox

  Baas van Gearbox Studios, Randy Pitchford, heeft bekendgemaakt dat hij en zijn mannen hard werken aan een nieuwe franchise voor de PlayStation 4 en Xbox One. Borderlands 2 zou volgens hem de laatste current-gen release zijn uit de handen van Gearbox.

  We're not launching any new full products for the current-gen again. We've launched the last of our current-gen products, and everything we've got in development is for next-gen. We are building an original IP for the next-generation that we'll announce some time later. Obviously we have Borderlands, we've got Brothers In Arms, we've got Duke Nukem and we acquired Homeworld recently, so we have all of those great brands, but we're actually creating some news things that we'll announce... So that'll be something to look forward to.

  Alle games die op dit moment in ontwikkeling zijn bij Gearbox Studios worden ontwikkeld voor de PlayStation 4 en Xbox One. Ondanks dat de studio de licenties heeft van enkele prachtige franchises, onder andere Borderlands, Brothers in Arms en het onlangs verkregen Homeworld, wordt er ook hard gewerkt aan een compleet nieuwe franchise die hopelijk voor een groot succes gaat zorgen.

  » Reacties [2]

  Auteur: Daniël de Zwart op maandag 8 juli 2013 om 18:56:52

  Er staat meer DLC te wachten voor Borderlands 2

  Veel gamers dachten na de release van Tiny Tina’s Assault On Dragon Keep dat het klaar zou zijn met downloadable content voor Borderlands 2. Dit aangezien je vier DLC-packs voor de prijs van drie kreeg bij aanschaf van de season pass.

  De baas van Gearbox, Randy Pitchford, laat weten dat dit niet het geval is. Hij kan niet in details treden over DLC, maar dat Tiny Tina de laatste content zou zijn, is van de baan. Wanneer de ontwikkelaar klaar is voor een onthulling, dan krijgen we uiteraard meer te horen.

  So everyone was under the expectations that those would be the four DLC’s and that’s it. We are going to do more, we are going to do some other things. I don’t have details exactly of it yet cause were not ready to announce what the other things are, but when the next campaign DLC comes Assault On Dragon Keep not being the end of it.

  » Reacties [3]

  Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 4 juli 2013 om 10:10:12

  Borderlands 2 Game of the Year-editie gespot op Steam

  Bron: VG247
  Het is geen hele grote verrassing, maar het heeft er alle schijn van dat Borderlands 2 een Game of the Year (GOTY) editie gaat krijgen. Dit blijkt uit een opgedoken databasevermelding van Steam. Volgens de vermelding komt er tevens een vorm van 'Early Access', maar details hierover en wanneer dit live gaat ontbreken vooralsnog.

  De Game of the Year-editie van Borderlands 2 zou naast de game zelf bestaan uit de volgende extra content:


  Captain Scarlet’s And Her Pirate’s Booty
  Mister Torgue’s Campaign Of Carnage
  Sir Hammerlock’s Big Game Hunt
  Tiny Tina’s Assault On Dragon Keep
  Ultimate Vault Hunter Upgrade
  Mechromancer Pack
  Psycho Pack
  Creature Slaughter Dome

  Zou jij interesse hebben in deze GOTY Edition?

  » Reacties [6]

  Auteur: Michiel Brunsveld op vrijdag 28 juni 2013 om 07:00:01

  Borderlands 2 voorzien van patch voor pc en PlayStation 3

  Bron: VG24/7
  Gearbox Software heeft weer een nieuwe patch uitgebracht voor Borderlands 2. Deze keer zijn het de pc en PlayStation 3 die van een update worden voorzien. Overigens krijgen de twee platformen elk een verschillende update, die wat tweaks doorvoert en met enkele bugs afrekent.

  Hieronder vind je de patch notes voor beide platformen:

  PlayStation 3:
  Added the ability to preview and purchase Additional Content characters from the 'New Game' character selection screen and when joining another player's game and choosing your character.
  Added un-purchased Additional Content campaigns to the Fast Travel station list to streamline the ability to purchase the new content. These locations appear with asterisks next to their names.
  Fixed an issue that was causing the in-game Additional Content store to frequently return "Unable to enumerate Additional Content offerings" errors.
  Fixed a bug causing the user to not be taken to the appropriate offer in the PSN store when trying to purchase a customization from a customization station

  pc
  Fixed an issue that caused the game to crash after the player had more than 240 missions in their mission log.
  Added the ability to preview and purchase add-on characters from the 'New Game' character selection screen and when joining another player's game and choosing your character.
  Added un-purchased campaign add-ons to the Fast Travel station list to streamline the ability to purchase the new content. These locations appear with an asterisk next to their names.

  » Reacties [0]

  Auteur: Jaimy Kortenhoff op dinsdag 25 juni 2013 om 09:00:00

  Nieuwe review: Tiny Tina's Assault on Dragons Keep  Opnieuw nieuwe DLC voor Borderlands 2! Met Tiny Tina in de hoofdrol kan het bijna niet misgaan, toch!? Lees verder voor de volledige review.

  Lees de review.

  » Reacties [2]

  Auteur: Rodney Nijbacker op woensdag 19 juni 2013 om 13:00:12

  Nieuwe wapens Tiny Tina DLC voor Borderlands 2 onthuld

  Borderlands 2-ontwikkelaar Gearbox Software heeft een aantal nieuwe wapens onthuld voor de nieuwe DLC van Borderlands 2: Tiny Tina's Assault on Dragon’s Keep. Dit deed de ontwikkelaar door onderstaande screenshots vrij te geven van de wapens. Opvallend zijn vooral de namen van de wapens, wat dacht je bijvoorbeeld van een "Nasty Ogre" of de "Casual SWORDSPLOSION!!!"?

  De DLC Tiny Tina's Assault on Dragon's Keep is vanaf dinsdag 25 juni beschikbaar voor alle platformen, voor €9,99 of 800 MS Points.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [2]

  Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 31 mei 2013 om 12:09:47

  Nieuwe preview: Borderlands 2: Tiny Tina's Assauls on Dragon Keep  Op 25 juni verschijnt de vierde DLC voor Borderlands 2 en dat Tiny Tina de hoofdrol zal vertolken moet natuurlijk hilarisch zijn. Waarom dat is beschrijven we in deze preview.

  Lees de preview.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Kempers op zaterdag 18 mei 2013 om 14:53:47

  Borderlands 2 dit weekend voor vriendelijk bedrag op Steam

  Bron: VG24/7
  Borderlands 2 biedt spelers een groot scala aan wapens, uitgestrekte gebieden en heel veel vijanden. Kortom: het ideale recept voor een succesvolle shooter. Heb jij de game om welke reden dan ook nog niet opgepikt, dan is dit het ultieme moment om toch je portemonnee te trekken. Borderlands 2 is namelijk dit weekend via Steam verkrijgbaar tegen 66 procent korting.

  Dat betekent dat je deze titel voor een schamele 13,59 euro al in huis hebt. Wees er echter wel snel bij, want de actie loopt slechts tot en met maandag 19:00 uur.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 3 mei 2013 om 11:48:50

  Borderlands 2: Tiny Tina's Assault on Dragon Keep onthuld via Twitter

  Bron: VG24/7
  De heren van Gearbox houden wel van kleine meisjes. Eerder voegden ze de roodharige Gaige al toe als speelbaar personage en het lijkt erop dat er binnenkort een nieuwe jongedame zal worden geïntroduceerd.

  Anthony Burch, de schrijver van Borderlands 2, plaatste namelijk een afbeelding op Twitter van een DLC-pakket genaamd Tiny Tina's Assault on Dragon Keep. Dit plaatje werd al snel weer verwijderd, maar niet voordat enkele websites er een screenshot van maakten.


  Gearbox gaf eerder al aan dat het volgende DLC-pakket, dat in juni zal verschijnen, groter wordt dan ooit. Een officiële aankondiging van de Tiny Tina DLC blijft vooralsnog uit, maar onderstaande teaser geeft ons wel al een eerste voorproefje.

  » Reacties [2]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 15 maart 2013 om 08:15:47

  Nieuw personage Borderlands 2 wordt volgend weekend onthuld

  Bron: VG24/7
  We hebben er even op moeten wachten, maar de nieuwe Character DLC voor Borderlands 2 is nu dichterbij dan ooit tevoren. Middels onderstaande teaser heeft ontwikkelaar Gearbox namelijk laten weten dat zij het nieuwe Borderlands 2-personage op 24 maart zullen onthullen.

  Het lijkt erop dat het nieuwe personage voornamelijk gebruik zal maken van melee-aanvallen. Gearbox heeft overigens aangegeven dat ook bezitters van een Season Pass zullen moeten betalen voor deze DLC. Of het nieuwe personage je zuurverdiende centen waard is, zal dus volgende week blijken.

  » Reacties [4]

  Auteur: Erik van der Heijden op woensdag 6 februari 2013 om 15:34:07

  Nieuwe Borderlands 2 content pak onderweg

  Borderlands 2 gamers kunnen hun borst weer nat maken, uitgever 2K games heeft vandaag de inhoud van de nieuwe add-on content pak bekend gemaakt. De DLC zal op 29 februari verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 voor de prijs van € 20,99.  De add-on zal weer voor de nodige uren speelplezier zorgen. Niet alleen zal deze de eerder verschenen 'Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty' en 'Mr. Torgue’s Campaign of Carnage' DLC bevatten, maar ook een aantal nieuwe extra's.

  - Play as a fifth character: Gaige, the Mechromancer;

  - Fight challenging enemies in the Creature Slaughter Dome battle arena and earn Mad Moxxi’s rare rocket launcher;

  - Unlock unique weapons including the Gearbox Gun Pack and Skyrocket Grenade;

  - Customize each character with additional heads and skins;

  - Receive a Golden Key to unlock rare loot from the golden chest in Sanctuary.

  Niet alleen de fans van de serie hebben reden tot een feestje, ook uitgever 2K heeft wat te vieren. Borderlands 2 is inmiddels meer zes miljoen keer over de toonbank gegaan. In het laatste kwartaal van 2012 droeg dit bij aan een winst van 78,8 miljoen dollar. De Borderlands franchise is daarmee voor de uitgever een belangrijke franchise voor in de toekomst.

  » Reacties [3]

  Auteur: Valentijn van der Lende op dinsdag 5 februari 2013 om 06:30:31

  Borderlands 2-schrijver beschuldigd van racisme

  Het karakter Tiny Tina uit Borderlands 2 wordt door sommige spelers beschuldigd van racistische uitspraken. De 13-jarige bomexpert doet volgens hen soms wel erg 'urban' uitspraken voor een blank meisje. Omdat het karakter natuurlijk verzonnen is, werden de klachten gericht aan schrijver Anthony Burch.

  In eerste instantie distantieerde Burch zich van dit commentaar, maar de schrijver overweegt nu toch om het karakter aan te passen in een patch:

  "The last thing I want to be is exclusionary or prejudiced, So if Tina truly is problematic I'll change her. I'm just not convinced that a character using lingo like badonkadonk/crunk is inherently racist. If I'm wrong I would like to know why.

  Het is nog onbekend of de veranderingen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

  » Reacties [16]

  Auteur: Jaimy Kortenhoff op zondag 20 januari 2013 om 00:19:54

  Nieuwe review: Borderlands 2: Sir Hammerlock's Big Game Hunt  Het is weer zover! De derde uitbreiding van Borderlands 2 is gearriveerd. GamerNET test opnieuw wat voor vlees we in de kuip hebben. Geeft Sir Hammerlock’s Big Game Hunt ‘bang for your buck?’.

  Lees de column.

  » Reacties [8]

  Auteur: Peter Bouwman op donderdag 17 januari 2013 om 10:24:12

  GN Game Awards 2012 uitslag: nummer 7


  De stembussen zijn gesloten, de stemmen zijn geteld. Jullie hebben dit jaar massaal gestemd op jullie favoriete game van 2012 en wij beginnen vandaag met aftellen. Binnenkort gaan we bij de winnende bezoekers langs om de enorme goodiepakketten langs te brengen, maar tot die tijd tellen we af naar de allerbeste game van 2012!

  Coöperatieve hemel vinden we op de zevende plek!  Borderlands 2, er is waarschijnlijk geen leukere game om met een paar vrienden online te spelen. Enorm geestig, een toffe grafische stijl, gaziljoenen wapens en natuurlijk lekkere schietactie. Jullie vinden de game net zo leuk als Peter, wat hij beschreef in zijn Borderlands 2 review.

  GamersNET Game Award 2012: zevende plek

  GN score: 9.0
  Bezoeker-score: 8.7

  Top 10:

  10. Hitman: Absolution
  9. The Walking Dead
  8. FIFA 13
  7. Borderlands 2
  6. ?
  5. ?
  4. ?
  3. ?
  2. ?
  1. ?

  Kom morgen gezellig terug voor nummer 6!

  » Reacties [19]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 15 januari 2013 om 15:40:08

  Sir Hammerlock’s Big Game Hunt voor Borderlands 2 nu verkijgbaar

  Mensen met een season pass voor Borderlands 2 zullen vandaag blij zijn, want de derde DLC is nu beschikbaar. Natuurlijk is de nieuwe campaign content ook los te verkrijgen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De jacht staat centraal in deze nieuwe pack, waardoor je op zoek gaat naar de meest exotische wezens van Pandora, onder andere in het nieuwe moerassige gebied Aegrus. Er zijn nieuwe achievements / trophies te vinden, een nieuw voertuig (fan-boat), 5 hoofdmissies, 12 submissies en een nieuwe raid boss.

  De trailer volgt snel.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 11 januari 2013 om 07:49:59

  Borderlands 2 pc patch verhelpt bugs met wapens

  Bron: CVG
  Ontwikkelaar Gearbox heeft zojuist een patch uitgebracht voor de pc-versie van Borderlands 2. Deze update verhelpt een groot aantal bugs, waaronder een paar met betrekking tot shotguns en wapens die je niet kunt dragen. Bovendien biedt de game dankzij de patch ondersteuning voor gamepad text input via de Big Picture-modus van Steam.

  Om de patch te downloaden dien je Steam te herstarten. De volledige lijst met veranderingen luidt als volgt:

 • Added support for text input using the gamepad for Steam's Big Picture mode.
 • Fixed a bug causing players to sometimes get stuck in the "Whoops" mission of the Captain Scarlett DLC.
 • Deathtrap can no longer restore an enemy's shields, even though it was hilarious.
 • Fixed a bug that caused off-hand weapons to sometimes deal improper damage while Gunzerking.
 • Addressed an issue where shotguns did not receive full damage boosts from skills and gear.
 • » Reacties [1]

  Auteur: Richard Leurs op maandag 7 januari 2013 om 08:03:05

  Mogelijk retail release voor eerste twee Borderlands 2 DLC-paketten onderweg

  Borderlands 2 heeft alweer twee pakketten met downloadable content mogen ontvangen. Ook de derde DLC, genaamd Sir Hammerlock’s Big Game Hunt, is onderweg en verschijnt op 15 januari. Het lijkt er op dat 2K nog meer plannen met de al verschenen extra content heeft. Op het Australische Classification Board is een vermelding van een Borderlands 2 DLC Double Pack verschenen. Deze verzameling moet de eerste twee DLC-paketten bevatten, dat zijn natuurlijk Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty en Mr. Torgue’s Campaign of Carnage, en zal als een retail disc in de winkels verschijnen. De Australische organisatie wist ook nog aan te geven dat dit om een multiplatform release gaat. Er is dus in ieder geval te verwachten dat de verzameling op de Xbox 360 en PlayStation 3 zal verschijnen.

  2K heeft het Double Pack nog niet officieel aangekondigd en het is dus nog niet duidelijk of deze ook daadwerkelijk gaat verschijnen, in Nederland verkocht zal worden en voor welke prijs de verzameling over de toonbank zal moeten gaan. Ook is het niet duidelijk waarom de derde DLC niet aan de verzameling wordt toegevoegd. Mogelijk zijn er plannen voor nog een tweede Double Pack?

  » Reacties [2]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 21 december 2012 om 08:53:14

  Borderlands 2 Sir Hammerlock DLC voorzien van releasedatum

  Bron: VG24/7
  De Sir Hammerlock's Big Game Hunt DLC zit barstensvol nieuwe omgevingen, missies en personages. Helaas moeten we nog tot volgend jaar wachten totdat we met de DLC aan de slag kunnen. Ontwikkelaar Gearbox Software maakte zojuist namelijk bekend dat het pakket pas op 15 januari in de digitale winkels zal liggen.

  Daarnaast vertelde Gearbox in een interview dat ze Borderlands 2 willen ondersteunen zolang mensen interesse hebben in de game. Het is dus goed mogelijk dat we nog een tweede seizoen van DLC-pakketten kunnen verwachten.

  Gearbox heeft sowieso grote plannen voor de toekomst. Een woordvoerder van de ontwikkelaar gaf aan dat men de levelcap in 2013 wil verhogen. Of deze verhoogde levelcap voor iedereen zal gelden, of dat je hier extra DLC voor moet aanschaffen, is nog niet bekend. Gearbox experimenteert momenteel met een leuke manier om deze verhoogde levelcap te implementeren. Sterker nog: deze manier is naar verluidt zo leuk, dat je de game weer helemaal opnieuw zult willen spelen. Eén ding is duidelijk: ook in 2013 zal Borderlands 2 weer heel wat uurtjes van je leven opslokken.

  » Reacties [1]

  Auteur: Michiel Brunsveld op vrijdag 14 december 2012 om 09:42:29

  Nieuwe Borderlands 2 DLC wordt Sir Hammerlock's Big Game Hunt

  Bron: VG24/7
  Gisteren verscheen al een grote Borderlands 2 update en vandaag gaan we vrolijk verder. Gearbox heeft namelijk de volgende downloadbare content (DLC) voor Borderlands 2 bevestigd.

  Oplettende gamers ontdekten in de laatste update verwijzingen naar Sir Hammerlock’s Big Game Hunt. Volgens de ontwikkelaar betreft dit inderdaad het volgende DLC-pakket. Uiteraard zal Sir Hammerlock’s Big Game Hunt weer voor extra zijmissies en nieuwe gebieden zorgen, maar inhoudelijk maakte men nog niets bekend over de nieuwe content.

  » Reacties [2]

  Auteur: Leon Kempers op donderdag 13 december 2012 om 19:56:26

  Nieuwe Borderlands 2 update brengt verloren Badass Rank terug

  Bron: CVG
  Ontwikkelaar Gearbox heeft een grote nieuwe patch voor Borderlands 2 uitgebracht. Spelers die hun Badass Rank dankzij een fout in het spel zijn verloren, krijgen deze dankzij de update weer terug. Daarnaast verhelpt de patch een groot aantal bugs en schoonheidsfoutjes. De update is op het moment van schrijven enkel beschikbaar voor de Xbox 360, maar bezitters van een PlayStation 3 en PC kunnen naar verwachting later deze avond ook met de patch aan de slag.

  De volledige lijst met veranderingen luidt als volgt:

  General
 • Modified profile behavior to better protect Badass Rank and related data.
 • Added functionality to detect and restore Badass Rank in the event it was lost. To ensure you are credited for as much progress as possible, please load your character, select "Continue" on the Main Menu, and then "Save and Quit" after you enter the world. Repeat this process for each character in your character list.
 • Fixed an issue that caused players to sometimes crash or freeze after killing Master Gee in the Captain Scarlett DLC.
 • Added a confirmation dialog when opening the Golden Chest in Sanctuary.
 • Fixed a bug causing players to sometimes get stuck zoomed in when in "Fight For Your Life" mode.
 • Fixed a bug that could sometimes cause skill points to be reset when loading a character.
 • Fixed a bug that could cause weapons to not stop firing when the "Gunzerking Autoswitch" option was enabled.
 • Fixed the Mechromancer's Anarchy skill sometimes losing stacks incorrectly for multiplayer clients.
 • Fixed some cases where enemies were getting stuck and unable to move.
 • "Inverted reverse steering" option now works correctly for clients in a multiplayer game.
 • Fixed an issue that could cause the trade icon to get stuck on the screen.
 • Fixed a bug where a splitscreen player would sometimes not receive the appropriate default weapon when creating a new character.
 • Fixed a bug that could cause the message "processing vehicle change request" to get stuck on the screen.

  Missions
 • Fixed a bug that could cause enemies and missions to be locked to an incorrect level.
 • Fixed issues with the following missions that could cause players to get stuck or not be able to complete them: Plan B, Wildlife Preservation, Mighty Morphin, Fink's Slaughterhouse, Animal Rescue: Food, The Man Who
 • Would Be Jack, Get To Know Jack, Where Angels Fear to Tread, Trailer Trashing, Clan War: First Place, Stalker of Stalkers, The Once and Future Slab, Home Movies, Shielded Favors, You Are Cordially Invited: Tea Party, (Captain Scarlett) Freedom of Speech
 • Fixed a bug where the player's active mission would sometimes fall back to main-game missions when completing other missions in DLC areas.
 • Fixed a bug that could cause mission waypoints to not display in DLC areas.
 • Reduced level of Captain Scarlett and Mr. Torgue DLC raid bosses in Normal Mode.
 • Captain Scarlett and Mr. Torgue DLC raid bosses no longer drop Seraph crystals in Normal Mode.
 • Fixed a bug where Master Gee (Captain Scarlett DLC) would sometimes not drop any items when killed.
 • Increased the health of Terramorphous, Willhelm, and Blue.
 • Addressed an infinite leveling exploit with Fleshstick.

  Equipment
 • Fixed a bug that could cause players to lose mission rewards that they had not claimed when switching between Normal mode and True Vault Hunter mode.
 • Fixed a bug causing the item-of-the-day not displaying "sold out" sometimes when opening a vending machine where the item had already been purchased.
 • Fixed a bug that could cause non-droppable inventory to be lost when trying to equip it from the world.
 • Fixed the player's backpack sort setting not persisting.
 • Fixed a bug that could cause players' backpacks to display empty under rare circumstances when trading.
 • Fixed a bug that could cause the critical hit bonus to inconsistently be included on the item card of weapons that modify this stat like Miss Moxxi's Bad Touch.
 • Fixed bug causing Tediore reloads to get Amplify shield damage bonuses for each round remaining in the clip.
 • Fixed an exploit giving the player unlimited grenades by picking up a specific grenade mod.
 • Fixed customization items getting sorted as "ammo" in the inventory.
 • Amplify damage from Amplify Shields is now divided among all projectiles fired from a single shot.
 • Balance adjustments to "The Bee":
 • Increased Recharge Delay
 • Significantly increased Recharge Rate
 • Reduced Amplify damage
 • Additional miscellaneous balance tweaks.

  Challenges
 • Added "(undiscovered)" entries to the challenge log for challenges that the player has not yet found.
 • Fixed challenges showing inaccurate completion amounts for area-specific challenges.
 • Players can now reset all challenge progress for a character once they've completed 85% of all non-DLC, non-area-specific challenge levels. This will keep the player's current challenge bonuses and rank, but reset all challenge progress to 0 and allow challenges to be re-completed for additional ranks and bonuses. This option will appear as a tooltip at the bottom of the "challenges" screen within the status menu if the player has met the criteria.
 • » Reacties [3]

  Auteur: Jaimy Kortenhoff op dinsdag 4 december 2012 om 14:34:14

  Nieuwe review: Mr Torgue's Campain of Carnage DLC  LET ME PLAY YOU AN AWESOME GUITAR SOLO ON MY FIRE STRAT. EXPLOSIONS! De net uitgebrachte DLC voor Borderlands 2 begint grappig, doch met de waarheid: Meneer Torgue is helemaal van het padje af.

  Lees de review.

  » Reacties [5]

  Auteur: Valentijn van der Lende op dinsdag 27 november 2012 om 00:55:20

  Dáárom verschijnt Borderlands niet op de Wii U

  Mede-oprichter van Gearbox, Randy Pitchford, meldt vandaag dat er een hele simpele reden is voor het feit dat er nog geen melding is van de komst van Borderlands 2 naar de Wii U. Het komt er namelijk op neer dat de studio geen unieke manier kan bedenken waarop de GamePad van toegevoegde waarde kan zijn voor het spel.

  Een creatie van de hand van Gearbox die wél zijn verschijning maakt op de Wii U is Alien: Colonial Marines. In tegenstelling tot Borderlands 2 biedt de Wii U voor deze first-person shooter wel iets unieks. In het spel komt namelijk een bewegingssensor voor, waarvoor de Wii U-hardware blijkbaar wél weer een extra dimensie toevoegt als we Pitchford mogen geloven. De mede-oprichter van Gearbox zegt het volgende hierover:

  We get asked if there is going to be a Wii U version of Borderlands, and the reason why there’s not is because we couldn’t think of a natural, obvious, ‘OMG, I want that for what the Wii U brings to the table’ feature. But with Aliens, the first thing we thought was ‘Holy sh*t, I can have a motion controller in my hands!’ When it’s there in my lap it feels like I’m part of the movie.

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Kempers op zondag 25 november 2012 om 13:45:08

  Borderlands 2 en Deus Ex: Human Revolution voor spotprijs op Steam

  Op deze één na laatste dag van de Steam herfstuitverkoop biedt Valve ons onder andere Borderlands 2 tegen het gereduceerde tarief van 24,99 euro. Daarnaast kun je het uitstekende Deus Ex: Human Revolution tijdelijk oppikken voor nog geen vijf euro.

  Ook F1 2012, Chivalry: Medieval Warfare, Total War: Shogun 2 en Mark of the Ninja zijn tijdelijk tot 66 procent goedkoper. De aanbiedingen van gisteren zijn op het moment van schrijven nog vijf uur geldig.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 16 november 2012 om 14:36:18

  Borderlands 2 Mr. Torgue's Campaign of Carnage DLC bevestigd

  Bron: VG24/7
  Borderlands 2 ligt pas sinds september in de winkels, maar de game heeft al twee knotsgekke DLC-pakketten mogen verwelkomen. Gearbox heeft zojuist via Twitter de komst van een derde bundel bevestigd. Deze draagt de titel "Mr. Torgue's Campaign of Carnage" met zich mee.

  Op de fictionele Twitter-pagina van Mister Torgue - één van de wapenfabrikanten in de game - valt te lezen:

  ARE YOU A BADASS ENOUGH BADASS TO SURVIVE “MISTER TORGUE’S CAMPAIGN OF CARNAGE”? I’M LEGIT CURIOUS CAUSE I DUNNO YOU THAT WELL #BADASSITUDE

  De trofeeën die vorige maand via een patch aan de game werden toegevoegd, verraadden de komst van de DLC al. Wat Mr. Torgue's Campaign of Carnage biedt, hoeveel het pakket zal kosten en wanneer we het kunnen verwachten, is nog een raadsel. Wel hebben we alvast één screenshot voor je in petto.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [4]

  Auteur: Valentijn van der Lende op woensdag 24 oktober 2012 om 18:41:54

  Borderlands Legends aangekondigd

  Er gingen al een tijd geruchten rond, maar nu heeft Gearbox officieel bevestigd dat Borderlands naar de iPad en iPhone komt. In deze portable versie zul je kunnen spelen met de originele helden Mordecai, Lilith, Roland en Brick. Daarnaast zal het spel duizenden wapens bieden.

  Borderlands Legends introduceert een ietwat andere gameplay dan we gewend zijn, maar de skill trees en de interessante vijanden blijven gewoon bestaan. Het spel is al vanaf 31 oktober te verkrijgen en kost zo'n vijf dollar, wat omgerekend nog geen vier euro is.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 19 oktober 2012 om 09:42:50

  Captain Scarlett DLC Borderlands 2 bevat een Big Daddy

  Gearbox heeft flink wat easter eggs in Borderlands 2 gestopt, zo kan je terecht komen in een Minecraft-grot. Ook in de nieuwe DLC, Captain Scarlett and the Pirate's Booty, is men niet vies van verwijzingen naar andere games. Eén van deze verwijzing in de Captain Scarlett DLC is Mr. Bubbles, ook wel bekend als Big Daddy uit de BioShock-games.  Wil je meer weten over de Captain Scarlett and the Pirate's Booty DLC? Lees dan de review!

  » Reacties [2]

  Auteur: Daniël de Zwart op donderdag 18 oktober 2012 om 13:05:06

  Trophies Borderlands 2 verraden weer nieuwe DLC

  Bron: VG247
  De Captain Scarlett DLC voor Borderlands 2 is nog maar net uit, of er lijkt al weer nieuwe content in de pijpleiding te zitten. Middels een recente update van de game op de PlayStation 3 zijn er drie nieuwe Trophies aan de game toegevoegd die nieuwe DLC verraden, alweer.

  Voor de release van Captain Scarlett hadden gamers ook al ontdekt dat die downloadable content eraan zou komen. Details over de content zijn er uiteraard nog niet, maar onderstaand lijstje van de Trophies schept al wel wat duidelijkheid. Pas op voor mogelijke spoilers.

  • Bronze – Explosive – Complete the mission “Long Way To The Top”
  • Silver – Motorhead – Completed all Campaign of Carnage side missions
  • Gold – Obsessed – Collected 10 pictures of Moxxi in Campaign of Carnage

  » Reacties [3]

  Auteur: Peter Bouwman op maandag 15 oktober 2012 om 14:00:07

  Nieuwe review: Borderlands 2 - Captain Scarlett DLC  Vanaf morgen is de eerste DLC van Borderlands 2 binnen te halen. Captain Scarlett brengt ons naar open zand en veel aaaaaahhhhhhrrrrr!

  Lees de column.

  » Reacties [6]

  Auteur: Richard Leurs op maandag 15 oktober 2012 om 20:45:02

  Nieuwe Borderlands 2 screenshots tonen Captain Scarlett's piraten booty

  Gearbox brengt ons morgen de eerste verhalende DLC voor Borderlands 2. Eerder vandaag kon je al alles lezen in onze Captain Scarlett and her Pirate's Booty review. Nu hebben we ook nog eens een setje nieuwe screenshots om te tonen. Check die piraten booty snel!

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [3]

  Auteur: Richard Leurs op vrijdag 12 oktober 2012 om 08:45:52

  Borderlands 2 krijgt volgende week Captain Scarlett DLC

  Door het toevoegen van enkele nieuwe achievements en trophies liet ontwikkelaar Gearbox al weten dat er nieuwe downloadbare content voor Borderlands 2 aan zat te komen. Nu is deze DLC ook officieel aangekondigd. Aankomende dinsdag 16 oktober verschijnt het Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty DLC-pakket die speler meeneemt naar het nieuwe woestijnstadje Oasis. Hier is veel moois om te ontdekken, maar kapitein Scarlett en haar piraten bandieten zullen je het leven niet makkelijk maken.

  De Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty DLC zal 800 Microsoft Points of €9,99 kosten en is vanaf 16 oktober te downloaden. Check hieronder de eerste twee screenshots van Scarlett en haar piraten.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [2]

  Auteur: Valentijn van der Lende op vrijdag 12 oktober 2012 om 15:04:53

  Borderlands 2 verkoopt anderhalf miljoen keer in de Verenigde Staten

  Bron: Eurogamer
  Borderlands 2 doet het erg goed in het land van de hamburgers en donuts. Gearbox zijn co-op shooter RPG is dan ook een dikke 1,48 miljoen maal over de toonbank gegaan gedurende de maand september.

  Dat is 234 procent meer dan de eerste Borderlands wist te verkopen tijdens zijn eerste maand van lanceren in 2009. Dit onhult een rapport van het NPD. Echter hoe hard Borderlands 2 ook gaat, kan het spel nog niet op tegen Madden NFL 13. Laatstgenoemde werd afgelopen maand meer dan 2.55 miljoen verkocht.

  Hieronder een lijst met de meest verkochte games van afgelopen maand. Opvallend is dat vijf van de 10 spellen afkomstig zijn van EA:

  Madden NFL 13 (360, PS3, Wii, PSV)
  Borderlands 2 (360, PS3, PC)
  FIFA Soccer 13 (360, PS3, PSV, Wii, 3DS, PSP)
  New Super Mario Bros. 2 (3DS)
  Guild Wars 2 (PC)
  NHL 13 (360, PS3)
  World of Warcraft: Mists of Pandaria (PC)
  NCAA Football 13 (360, PS3)
  Lego Batman 2: DC Super Heroes (Wii, 360, NDS, PS3, 3DS, PSV, PC)
  Battlefield 3 (360, PS3, PC)

  » Reacties [3]

  Auteur: Eefje Schietgat op donderdag 11 oktober 2012 om 00:06:43

  Nieuwe Borderlands 2 DLC ontdekt via PlayStation 3 Trophies

  Bron: Eurogamer
  Met de nieuwste update van Borderlands 2, die de Mechromancer-DLC toevoegt, werden nieuwe Trophies aan de PlayStation 3-versie van het spel gevoegd die wijzen op nieuwe content. De uitbreiding zou 'Captain Scarlett and her Pirate's Booty' gaan heten en een nieuw gebied genaamd Oasis aan het spel toevoegen.

  Het lijkt een omvangrijke brok gameplay te gaan worden die nieuwe missies, wapens, bazen en raids naar de uitgebreide wereld van Borderlands 2 brengt. Een officiële aankondiging van de uitbreiding heeft Gearbox nog niet gedaan, maar het wordt vermoedelijk één van de vier DLC's die deel uitmaakt van de Borderlands 2 Season Pass.

  » Reacties [2]

  Auteur: Richard Leurs op dinsdag 9 oktober 2012 om 09:59:28

  Borderlands 2 Mechromancer DLC vandaag al te downloaden

  Bron: Twitter
  Borderlands 2 bevat op dit moment vier verschillende klasse, maar we weten dat Gearbox al een tijdje bezig is met een vijfde. Gaige de Mechromancer is een echte fan service en biedt drie heel verschillende speelstijlen die zowel voor de nieuwe gamer als de expert boeiend moeten zijn. Spelers kunnen hier online alvast de skill trees van de Mechromancer ontdekken.

  De release van de DLC werd eigenlijk pas op 16 oktober verwacht, maar op Twitter maakte Randy Pitchford bekend dat de DLC vandaag al op alle platformen beschikbaar zal zijn.

  So - here's the surprise, Mechromancer for Borderlands 2 is ready about a week earlier than I promised. Oct 9, all platforms. Woo!

  Should be available for download on all platforms by the end of the day. #GaigeFTW

  De Mechromancer DLC verschijnt dus vandaag op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC voor een prijs van 800 Microsoft Points/€9.99. Season Pass-kopers kunnen natuurlijk ook aan de slag met de DLC en pre-orderaars hebben zelfs een gratis code voor dit stukje downloadable content. Rond welk tijdstip de DLC echt te downloaden is moeten we nog zien, lees in de tussentijd in ieder geval nog even onze Borderlands 2 review.

  » Reacties [5]

  Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 9 oktober 2012 om 20:42:29

  Mechromancer DLC voor Borderlands 2 veroorzaakt problemen in Xbox 360 versie

  Vanochtend werd bekend dat de Mechromancer downloadable content voor Borderlands 2 verrassend genoeg een week vooruit is geschoven. De DLC die de Mechromancer klasse toevoegt aan de game verscheen daardoor vandaag al, in plaats van de op de geplande 16 oktober.

  Voor Xbox 360 gebruikers lijkt het echter nog niet heel verstandig om de downloadable content nu al binnen te halen. Op de fora van Gearbox verschenen namelijk een aantal klachten omtrent de Xbox 360 versie van Borderlands 2 na de update en installatie van de Mechromancer. Naar verluidt komt het vaak voor dat, na de installatie, een aantal statistieken verdwijnen. Zo schijnt het voor te komen dat Xbox 360 spelers hun 'Badass Rank' kwijtraken en dat verzamelde Gold Keys plots verdwijnen. Sommige spelers hebben zelfs gemeld dat de customization van hun personages drastisch veranderd is na de installatie van de nieuwe DLC.

  De meldingen van deze bugs doen zich vooralsnog alleen voor op Xbox 360 versies van Borderlands 2. De bugs schijnen niet voor te komen op PC of PlayStation 3.

  Een woordvoerder van 2K Games heeft aangegeven binnenkort commentaar te leveren op de technische misverstanden.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 5 oktober 2012 om 16:47:07

  Eerste in-game screenshot Mechromancer uit Borderlands 2 vrijgegeven

  Bron: VG247
  2K Games onthulde zojuist de eerste in-game screenshot van Gaige, een pittige jongedame die een compleet nieuwe klasse toevoegt aan Borderlands 2. Gaige is in staat om robots (waaronder Deathtrap) commando's te geven en dat kan een beslissend voordeel opleveren in de strijd.

  De Mechromancer DLC zal op 16 oktober verschijnen en krijgt een prijskaartje van 9,99 euro of 800 Microsoft Points opgeplakt. Leden van de Borderlands 2 Premiere Club of mensen die de game gepre-orderd hebben, zullen de DLC kosteloos kunnen downloaden.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [6]

  Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 2 oktober 2012 om 18:17:28

  Ideeën voor Borderlands 3 komen al binnen bij Gearbox

  Bron: VG247
  Borderlands 2 is nog maar net uit, en Peter heeft de game met een schitterende 9 beloond in zijn review, maar er worden nu al ideeën verzameld voor Borderlands 3. De lead writer van ontwikkelaar Gearbox Software, Anthony Burch, heeft dit losgelaten.

  ..his team was already thrashing out ideas for Borderlands 3.

  Burch heeft dit tijdens de 'The Totally Rad Show' gemeld. Hij en zijn team houden al brainstormsessies voor een derde deel uit de Borderlands-reeks. De eerste informatie zal echter nog lang op zich laten wachten, we zullen eerst rustig kunnen genieten van Borderlands 2.

  » Reacties [5]

  Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 24 september 2012 om 21:48:13

  Ga ook op zoek naar de Minecraft grot in Borderlands 2

  Bron: XBLAFans
  Als je als ontwikkelstudio van games een beetje hip wilt zijn, dan heb je toch op zijn minst een referentie naar Minecraft in je game. Minecraft veroverde in de afgelopen twee jaar de gamesindustrie en heeft sindsdien een haast legendarische status ontwikkelt. Ontwikkelaar Gearbox heeft het in ieder geval geweten, want ook in het kersverse Borderlands 2 vinden we een dikke knipoog naar Minecraft.

  Spelers kunnen in Borderlands 2 op zoek naar een bepaalde Easter Egg: een grot vol met Minecraft gerelateerde objecten en vijanden. In de grot wordt je aangevallen door de welbekende, blokkerige Creeper en kun je bovendien loot vinden in de vorm van een gigantisch Minecraft-hoofd voor je personage. In onderstaande video vinden we beelden van de verstopte grot en waar deze zoal te vinden is. Ga je zelf op zoek naar deze unieke grot, pas dan zeker goed op voor de Creepers. Ook in Borderlands 2 ontploffen ze als ze dichtbij je weten te komen, zoals ook volop te zien is in de onderstaande demonstratie.

  » Reacties [5]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 18 september 2012 om 06:00:03

  Nieuwe review: Borderlands 2  Borderlands wist in 2009 vriend en vijand te verbazen vanwege de heerlijke gameplay, hilarische karakters, diepe RPG-elementen en toffe graphics. Is Borderlands 2 een waardig vervolg?

  Lees de review.

  » Reacties [24]

  Auteur: Caron Peeters op maandag 17 september 2012 om 13:16:26

  Springen voor Borderlands 2

  Bron: VG247
  Voor liefhebbers van Borderlands heeft 2K Games een mooie promotiestunt in petto. De uitgever geeft namelijk gratis exemplaren van Borderlands 2 weg. Er zit echter wel een addertje onder het gras: je moet ervoor durven springen.

  Mocht je op 23 september toevallig in Londen zijn, dan kun je naar de Old Truman brouwerij afreizen. Hier zal 2K Games tussen 10 uur 's ochtends en 4 uur 's middags gratis exemplaren van Borderlands 2 weggeven. Je zal er echter wel voor moeten bungeejumpen. Ben Lawrence, PR Manager van 2K Games, licht de keuze voor deze extreme stunt toe:

  We want to provide an afternoon of extreme fun and discover just how psycho Borderlands 2 fans can get. A bungee jump is the perfect way to truly test your nerves and we're excited to bring the insane pleasure of the game into the real world.

  Mocht je dus in Londen zijn en over stalen zenuwen beschikken, dan is dit wellicht voor jou een uitgelezen mogelijkheid om aan Borderlands 2 te komen. En zoals je eerder al kon lezen in de preview van Daniël is dit een game waar je waarschijnlijk best een sprongetje voor over mag hebben.

  » Reacties [10]

  Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 14 september 2012 om 13:44:33

  Tweede flashgame Borderlands 2 Mount Jackmore nu te spelen

  Na het gigantische succes van The Border Lands is er nu een tweede flash-game te spelen onder de naam Conquer Mount Jackmore. Deze game heeft een focus op multiplayer en er zijn zelfs prijzen te winnen, waaronder de Limited Edition Loot Lockers:

  Handsome Jack, the ultimate villain of Gearbox Software’s upcoming release, Borderlands 2, has kicked his arrogance and douchebaggery up a notch by carving his face into Pandora’s rocky landscape. ‘Mount Jackmore’ gives players the task/mission to shoot away at his chiseled features in the hope of taking away a prize.

  Andere prijzen die te winnen zijn zijn figurines, exemplaren van de game en pins met een Borderlands 2 Vault logo. En omdat de game alleen in een bepaald aantal Europese landen te spelen is, zijn de kansen weer wat groter om te winnen.

  Volgende week verwachten wij de review van Borderlands 2 en tot die tijd is dit een leuk tijdverdrijf om te tijd te doden.
  » Reacties [0]

  Auteur: Caron Peeters op woensdag 12 september 2012 om 12:15:00

  Borderlands 2 naar PlayStation Vita?

  Bron: IGN
  Komt Borderlands 2 dan toch naar de PlayStation Vita? Volgens Randy Pitchford, directeur bij ontwikkelaar Gearbox, is het niet ondenkbaar. Het probleem is echter dat Gearbox zelf niet in staat is om dit te realiseren.

  Pitchford sluit een port van Borderlands 2 naar de Vita niet uit. Hier zit volgens de Gearbox-preses echter wel een aantal belangrijke voorwaarden aan verbonden:

  If some other studio was capable and could be trusted by us, and by a publishing partner, and by Sony, and someone wanted to invest in making that happen? I think Sony should step up and make that happen.

  Naast de hoop op een port van Borderlands 2 naar de PlayStation Vita denkt Pitchford ook over de mogelijkheid om cloud saving tussen de PlayStation 3- en de potentiële Vita-versie te gaan realiseren. Dit zou betekenen dat savegames op beide systemen speelbaar zullen zijn. Pitchford geeft aan dat hij binnenkort weer met Sony om de tafel gaat. Wordt vervolgd, dus.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Stougie op maandag 10 september 2012 om 09:43:37

  Verken karakters Borderlands 2 alvast met skill tree calculator

  Bron: CVG
  Over iets minder dan twee weken kunnen we aan de slag met co-op-shooter Borderlands 2. Evenals in het eerste deel bevat de shooter weer enkele RPG-elementen, zodat je door middel van een uitgebreide skill tree jouw karakter volledig naar jouw eigen keuze uit kan bouwen.

  Wil je eigenlijk nu al weten wat ieder karakter kan, dan is dit geen probleem. Op de site van Borderlands 2 is namelijk een skill tree calculator verschenen. Hiermee kan je nu alvast alle karakters leren kennen, zodat je op 21 september goed voorbereid met Borderlands 2 kunt beginnen.

  Voor meer informatie over Borderlands 2 kan je uiteraard ook onze previews lezen.

  » Reacties [0]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 31 augustus 2012 om 11:36:58

  Vier DLC-pakketten voor Borderlands 2 in de planning

  Bron: CVG
  Over precies drie weken kunnen we eindelijk aan de slag met Borderlands 2. Het spel moet je vele tientallen uren zoet gaan houden, maar voor mensen die meer willen komt ontwikkelaar Gearbox tussen de release en juni 2013 met maar liefst vier DLC-pakketten.

  Deze pakketten gaan 9,99 dollar per stuk kosten en brengen ons elk "nieuwe avonturen, bondgenoten, vijanden en omgevingen." Elk pakket moet garant staan voor meerdere uren plezier en dus waar voor zijn geld gaan bieden. Met de eerder onthulde Borderlands 2 Season Pass kun je van tevoren alle vier de DLC-pakketten al pre-orderen voor $29,99 of 2400 Microsoft Points. Borderlands 2 zal op 18 september verschijnen.

  » Reacties [6]

  Auteur: Peter Bouwman op donderdag 23 augustus 2012 om 12:18:08

  Speel nu gratis The Border Lands

  2K staat wel bekend om hun gekke acties en vandaag kunnen we er weer één bijschrijven. Vanaf nu is namelijk de 16-bit "demake" van Borderlands gratis te spelen. The Border Lands laat je spelen in 1989-stijl en laat, volgens de ontwikkelaars, zien hoe het allemaal begon! The Border Lands is gratis te spelen en neemt ons mee naar betere tijden. Toen games nog computerspelletjes waren en Blu Rays nog floppydisks.

  Bekijk de screenshots.

  Het begin van WubWub is nu te spelen!

  » Reacties [8]

  Auteur: Richard Leurs op woensdag 22 augustus 2012 om 14:21:21

  Nieuwe preview: Borderlands 2 Gamescom hands-on  Het duurt niet lang meer voordat het grote publiek met Borderlands 2 aan de slag kan. Tijdens de Gamescom wierp ik nog een laatste blik op de game. Ik speelde zelf, maar zag ook de Mechromancer en een heuse eindbaas.

  Lees de preview.

  » Reacties [2]

  Auteur: Daniël de Zwart op zondag 19 augustus 2012 om 14:46:50

  Borderlands 2 behaalt gouden status

  Bron: VG247
  De baas van ontwikkelaar Gearbox Software, Randy Pitchford, heeft te kennen gegeven door middel van een tweet dat Borderlands 2 goud is gegaan. Dit betekent dat de game klaar is voor massaproductie en dat het eigenlijk wel zeker is dat Borderlands 2 de release van 21 september gaat halen.

  Verder heeft de ESRB, de instantie die games beoordeelt, een vrij grappige notitie gedaan omtrent de rating van Borderlands 2. Hieronder geven wij een gedeelte weer. Lees verder de hands-on die Peter vorige maand schreef om je vast voor te bereiden.

  The dialogue contains jokes/one-liners that reference sexual material (e.g., 'I will hang myself from my own tombstone if in you I can’t put my bone,' 'If there’s anything they love more than getting to second base with their sisters, it’s cars,' 'Bacon is for sycophants and products of incest.')

  Borderlands 2 verschijnt op PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Kempers op zaterdag 28 juli 2012 om 11:56:36

  Borderlands 2 bevat 200 tot 300 verschillende vijanden

  Bron: Joystiq
  De eerste Borderlands stond vooral bekend om de grote verscheidenheid aan wapens. De game liet spelers met behulp van verschillende onderdelen hun eigen schietgerei samenstellen en hierdoor zijn er ruim 3 miljoen verschillende wapens te creëren. Gearbox wil met Borderlands 2 diens voorganger op alle vlakken overtreffen. Niet alleen het spelgebied en de missies zijn groter en dynamischer, ook de verscheidenheid in vijanden is toegenomen.

  Jasper Foreman van Gearbox heeft in een interview bekendgemaakt dat Borderlands 2 zo'n 15 tot 20 compleet verschillende soorten vijanden zal bevatten. Doordat er van elke soort vele variaties bestaan, zal de teller uiteindelijk oplopen tot zo'n 200 à 300 verschillende vijanden. Deze zullen bovendien vele malen slimmer zijn dan het gespuis in de eerste Borderlands.

  Twee vijandelijke klassen uit de voorganger keren - in verbeterde vorm - terug: de Skags en de Bandits. Er zullen echter ook veel nieuwe typen slechteriken bijkomen, waaronder Threshers, Goliath en de robots van Handsome Jack's army. Deze robots zijn erg verschillend: er bestaan vecht-georiënteerde Loaders, maar ook Transformers-achtige wezens zoals de WAR Loader en de BUL Loader die zichzelf in een bulldozer kunnen veranderen. Daarnaast zijn er nog Surveyors die door jou beschadigde robots repareren en Constructors die in het heetst van de strijd robots kunnen creëren. Het moge duidelijk zijn: aan slachtvee geen tekort in Borderlands 2.

  » Reacties [15]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 juli 2012 om 07:43:47

  Pre-order Borderlands 2 bij Steam en krijg gratis de Premier Club Edition

  Bron: VG247
  Goed nieuws voor gamers die geen genoeg kunnen krijgen van de avonturen van Claptrap: Borderlands 2 is nu te pre-orderen via Steam. Besluit je om het spel voor de release alvast aan te schaffen, dan word je gratis voorzien van de Premier Club Edition. Dat maakte Valve zojuist bekend.

  Deze editie bevat het Gearbox Gold Gun Pack, een pakket met daarin unieke gouden geweren van Gearbox. Daarnaast vind je in de Premier Club Edition een gouden sleutel terug. Hiermee kun je een zeldzaam item in de mysterieuze Sanctuary Loot Chest bemachtigen. De editie bevat ook een Vault Hunter's Relic waarmee je jouw gear-hunting fortune van een boost kunt voorzien. Tot slot krijgen bezitters van de Premier Club Edition toegang tot de nieuwe Mechromancer-klasse zodra deze beschikbaar is. Borderlands 2 is nu op Steam te pre-orderen voor €49,99.

  » Reacties [5]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 24 juli 2012 om 07:56:44

  Pitchford verbaasd dat Borderlands nog niet gekopieerd is

  Randy Pitchford, de grote baas van Gearbox Software, is verbaasd dat Borderlands nog niet gekopieerd is en dat het nog steeds de enige game binnen het genre is.

  We’re in an industry where people do nothing but steal from each other. I’m actually astonished that we’re about to launch a sequel and no one’s stole it from us.

  The formula’s right there. No one’s stolen it yet. That’s weird. Not that I want anyone to steal it, or I’m challenging people to steal it.

  Alvorens de release van de eerste Borderlands heeft Gearbox zelfs keihard zijn best gedaan om de formule van de game strikt geheim te houden:

  When talking about Borderlands 1, it was really confusing, because on one hand we gotta scream from the highest mountain to get attention because it’s a new IP. On the other hand, it’s like, ‘Shit, we don’t want to tell people our secret because then they’re all gonna copy it because it’s so good.

  In september kunnen wij allemaal aan de slag met de game en voor meer informatie verwijzen we graag naar de Borderlands 2 preview.

  » Reacties [5]

  Auteur: Johan Lubbers op zondag 22 juli 2012 om 00:36:47

  Eerste DLC Borderlands 2 is in ontwikkeling

  Bron: CVG
  Gearbox Software is klaar met het maken van Borderlands 2 en is meteen begonnen met het ontwikkelen van DLC. Een van de eerste DLC die zal verschijnen is een nieuwe klasse genaamd de Necromancer. Deze klasse zal ongeveer twee à drie maanden na de release van de game te downloaden zijn.

  Wil je niets betalen voor deze nieuwe klasse? Dan moet je lid worden van de Premiere Club. Dit doe je door het spel bij een bepaalde winkel te pre-orderen, zoals bij Amazon. Er is verder nog niet bekend welke winkels in Nederland hier precies aan meedoen. Gelukkig is er nog wat tijd, want Borderlands 2 verschijnt pas op 21 september voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

  » Reacties [6]

  Auteur: Eefje Schietgat op donderdag 19 juli 2012 om 14:45:02

  Borderlands 2 neemt zeker zo'n 58 uur in beslag om uit te spelen

  Shooters zijn de voorbije jaren berucht geworden omwille van hun korte speelduur. Verhaallijnen die het langer dan tien uur uitzingen zijn eerder uitzondering geworden. Wat Borderlands 2 betreft gaat die vlieger alvast niet op.

  Steve Gibson van Gearbox heeft laten weten dat iemand die het spel gespeeld heeft voor een walktrough niet minder dan 58 uur erover gedaan heeft om het einde te bereiken met één van de personages. Uiteraard is het de bedoeling dat je voor een walktrough elk hoekje van het spel gaat verkennen, maar dat Borderlands 2 lekker uitgebreid gaat worden is alvast zeker.

  » Reacties [12]

  Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 13 juli 2012 om 14:00:16

  Nieuwe preview: Borderlands 2 hands-on 2  Ruim twee weken na de speelsessie van Tom op de E3 mochten we weer aan de slag met Borderlands 2. Ditmaal kregen we meer zien van de verhaalvertelling en hilarische karakters van de game. Lachen, gieren, brullen!

  Lees de preview.

  » Reacties [5]

  Auteur: Glenn van Dormolen op maandag 9 juli 2012 om 17:06:33

  Online petitie voor Borderlands 2 - Vita Edition gaande

  Bron: Gamepur
  Een enthousiaste Borderlands-fan is vandaag een online petitie begonnen voor zijn favoriete aankomende game: Borderlands 2 voor de PlayStation Vita.

  Volgens de fan heeft Gearbox Software min of meer beloofd dat deze editie er sowieso zou komen, want hij meldde het volgende op zijn petitie:

  Gearbox Software has announce at The Rezzed PC Conference on 7/6/12 that it would fully support a Playstation Vita version of the upcoming game Borderlands 2. The studio admitted that it was too busy to create a Vita version, but would be willing to give out needed source code and support to another studio to helm the Ps Vita version. Let's get Sony's attention and ask them to have one of their studios make this port a reality!

  Een dergelijke port zou een hoop potentie in huis kunnen hebben; denk aan cross-platform mogelijkheden en dergelijke.

  Vinden jullie dat een dergelijke port werkelijkheid moet worden? Dan kun je hier de petitie tekenen.

  » Reacties [2]

  Auteur: Johan Lubbers op zondag 8 juli 2012 om 08:06:08

  Borderlands savefile levert extra op in Borderlands 2

  Bron: VG247
  Soms verschijnen extra kostuums als DLC of pre-order, maar ontwikkelaar Gearbox gebruikt een leukere manier om extra's uit te delen. Gamers die Borderlands hebben gespeeld, zullen extra kostuums en hoofden voor de vier personages in Borderlands 2 ontvangen.

  Lijkt deze content heel erg leuk, maar heb je Borderlands nog niet uitgespeeld? Dat is gelukkig niet erg. Je hoeft namelijk enkel een savefile van de eerste game te hebben, hoever je bent gekomen maakt niet uit.

  » Reacties [6]

  Auteur: Tom Kauwenberg op zondag 10 juni 2012 om 00:41:07

  Nieuwe preview: Borderlands 2 hands-on  Meer guns, meer actie en meer wub-wub: dat is Borderlands 2. In deze E3 hands-on preview lees je waarom de game de perfecte fanservice is voor liefhebbers van het origineel!

  Lees de preview.

  » Reacties [6]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 8 juni 2012 om 13:14:12

  Kleurrijke screenshots Borderlands 2 vrijgegeven

  Bron: FPSWin
  Borderlands 2 belooft in alle opzichten superieur aan zijn voorganger te worden. Niet alleen zijn de omgevingen afwisselender en de vijanden slimmer, ook de graphics zijn een stuk strakker. Dat komt omdat Borderlands 2 vanaf het begin een cellshaded-stijl heeft gekend (in tegenstelling tot het eerste deel, waarbij de stijlkeuze middenin het productieproces werd veranderd). Dat resulteert in prachtige beelden en onderstaande screenshots zijn daarvan het ultieme bewijs.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [11]

  Auteur: Stefan Arendshorst op zondag 20 mei 2012 om 14:24:28

  Borderlands 2 voice chat en framerate verbeterd

  Bron: Joystiq
  Gearbox Software is voor Borderlands 2 niet alleen bezig geweest met het samenstellen van de Collector's Editions, maar ook met het oplossen van problemen die zich voordeden in Borderlands, aldus Borderlands 2 producer Matt Charles.

  Bij het beantwoorden van ingestuurde vragen via Twitter op de PlayStation Blog, is verteld dat ze de problemen die zich voordeden in Borderlands goed hebben aangepakt.

  De voice chat problemen dat het eerste spel plaagden, worden momenteel verholpen en zal voor iedereen beschikbaar zijn vanaf de lancering van het spel. Daarnaast zullen we een verbetering kunnen zien in de framerate, die sneller en stabieler moet gaan draaien. Matt Charles vertelde het volgende.

  We’re entering the phase of development right now where we are focusing on framerate and stability, so it’s too early for me to give any final numbers, but you will see an improvement over the first game. You’ll hopefully be pleased to know that a portion of our programming team is working on voice chat issues right now so they will be working for everyone when the game launches!

  Daarnaast zal de interface een upgrade krijgen en zal het mogelijk zijn om automatisch geld en munitie op te pakken. Matt Charles meldde.

  There's a lot more useful data for gear comparison and also more descriptive text on the item cards as well. Having said that, the best way to know what a gun does is to use it.

  Borderlands 2 verschijnt 21 september op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  » Reacties [7]

  Auteur: Stefan Arendshorst op donderdag 17 mei 2012 om 17:32:30

  Details Borderlands 2 Collector's Editions bekendgemaakt

  Bron: Eurogamer
  In september kunnen we aan de slag met de co-op shooter Borderlands 2. Uitgever 2K Games heeft aangekondigd dat deze verkrijgbaar zal zijn in twee verschillende edities naast de oorspronkelijke standaard editie van Borderlands 2.

  Als eerste, de Deluxe Hunter's Collector's Edition. De prijs van deze editie is vastgesteld op $99, omgerekend 78 euro. De Europese adviesprijs is echter nog niet bekendgemaakt. Deze editie bevat het volgende:

  It includes an artbook, stickers, map of Pandora, digital comic download code, a Marcus Kincaid bobblehead plus in-game DLC.

  Naast een verzamellaarseditie is er de Ultimate Loot Chest Limited Edition. De prijs van de uitgebreidere editie is vastgesteld op 149 dollar, omgerekend 118 euro, maar ook hier geldt dat een prijs voor de bundel in Nederland nog niet is aangekondigd. Deze editie bevat het volgende:

  It contains all of the Deluxe Hunter items plus a collectible scale replica of the red loot chests found within Borderlands 2. A steel case, Creatures of Pandora ID chart, postcard set, field notes from Sir Hammerlock and a cloth map are also included. Each comes individually numbered.

  Beide speciale edities van Borderlands 2 zullen beschikbaar zijn voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 versies van het spel.

  Daarnaast zullen een select aantal retailers een lidmaadschap aanbieden voor de Borderlands 2 Premiere club als je een pre-order plaatst voor één van deze twee edities. Als lid van de Premiere club word je met de volgende in-game bonuscontent beloond:

  The Gearbox Gun Pack, a Golden Key, the Vault Hunter's Relic and an all-new fifth character class - the Mechromancer.

  De Mechromancer wordt waarschijnlijk na de release van Borderlands 2 vrijgegeven voor de verkoop, maar de leden van de Premiere club kunnen gratis aan de slag gaan met de Mechromancer.

  » Reacties [7]

  Auteur: Peter Bouwman op donderdag 1 maart 2012 om 10:13:03

  Borderlands 2 ondersteunt Steamworks

  2K heeft zojuist naar buiten gebracht dat Borderlands 2 gebruik zal maken van Steamworks. Met Steamworks zullen meerdere functies worden gebruikt als Steam Achievements, DLC, multiplayer matchmaking en Steam Cloud ondersteuning. Ook mensen die de game in de winkel kopen kunnen gebruik maken van de opties.

  Volgens ons is het een goede keuze van 2K om gebruik te maken van Steamworks. Gezien het feit dat Borderlands 2 sterk leunt op zijn coöperatieve gameplay voor vier spelers, is Steam een goede partner, omdat het bedrijf zich al ruimschoots bewezen heeft op het gebied van online ondersteuning. Meer informatie over Borderlands 2 is te lezen in de Bordrlands 2 preview. De game zal op 21 september verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

  » Reacties [1]

  Auteur: Richard Leurs op woensdag 22 februari 2012 om 15:17:15

  Borderlands 2 vanaf 21 september in de Nederlandse schappen; game bevat split-screen

  We weten al een tijdje dat Borderlands 2 in aantocht is, maar de vraag was nog wanneer we met de game aan de slag konden. Vandaag hebben Gearbox en 2K bekendgemaakt dat het tweede deel van de unieke shooter op 21 september in de Nederlandse winkels zal liggen.

  Gamers die het spel al van te voren bestellen krijgen gratis en voor niets een Golden Key, Vault Hunter’s Relic en het Gearbox Gun Pack. Sommige retailers bieden bij pre-orders ook nog gratis toegang tot de Borderlands 2 Premiere Club. Hiermee ontvangen zij exclusieve in-game items en bonussen. Welke Nederlandse winkels deze toegang aanbieden is nog niet bekend. Gearbox heeft ook aangegeven wat de voordelen van deze gratis pre-order content zijn.

  The Gearbox Gun Pack is a collection of unique guns to help players begin their journey on Pandora. The Golden Key is an in-game item used to unlock a rare item in the mysterious Golden Sanctuary Loot Chest found in Borderlands 2. The Vault Hunter’s Relic is an in-game item that boosts players’ gear-hunting fortune while playing solo or teaming up with friends.

  Samen met de releasedatum is er ook een nieuwe trailer van Borderlands 2 vrijgegeven. Deze laat zien dat Borderlands 2 natuurlijk weer online gameplay zal bevatten en dit keer zelfs met drop-in-drop-out gameplay. Spelers kunnen op elk moment in de game meedoen en weggaan. Ook bevat de game dit keer split-screen.

  » Reacties [12]

  Auteur: Jonah Knulst op vrijdag 16 december 2011 om 00:00:20

  Fast Forward 2012: Borderlands 2


  2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Jonah over het langverwachte vervolg op Borderlands!

  Als we Gearbox mogen geloven, dan wordt Borderlands 2 groter, beter en vooral bruter. Het origineel wist uitstekend shooter- en RPG-elementen te combineren, maar een stevig verhaal had de game helaas niet in huis en het geheel kon ook nog redelijk repetitief worden. Er is dus genoeg ruimte voor verbetering!

  Pandora, maar anders
  Er zijn vijf jaren verstreken sinds de gebeurtenissen in Borderlands en Pandora is niet langer hetzelfde te noemen. Handsome Jack heeft de eer opgestreken voor het ontdekken van de Eridian Vault en de rijkdommen hiervan opgeëist. Hierdoor heeft hij de Hyperian Corporation over kunnen nemen en de controle gekregen over Pandora.

  De zeer geliefde man belooft de wetteloze planeet op te ruimen en wenst dit te bewerkstelligen door alle kolonisten een kopje kleiner te maken. Zijn symbool is een gigantische basis in de vorm van een “H” op Pandora’s maan, waarvandaan hij altijd Hyperion-troepen kan oproepen. Kortom, Handsome Jack heeft Pandora in zijn greep…

  Bekijk de screenshots.
  Het viertal!
  Borderlands 2 brengt een volledig nieuw viertal met zich mee. Als eerste hebben we de grootgespierde Salvador, ook wel bekend als de Gunzerker, die in staat is om twee(!) vuurwapens tegelijk te gebruiken. Vervolgens kennen we een nieuwe Siren, genaamd Maya, met krachten die waarschijnlijk te vergelijken zijn met die van Lilith. De overige twee klassen moeten helaas nog onthuld worden.

  Nieuwe elementen
  Een uitgebreider verhaal en een nieuw viertal zijn natuurlijk niet voldoende om een vervolg af te leveren, dus er staan ons allerlei nieuwe gameplay-elementen te wachten. Het wapensysteem zal volgens Gearbox uitgebreider en diepgaander worden, de voertuigen zijn herwerkt met betere physics, dynamische queesten hebben invloed op het verloop van de game en de wereld is nu geheel open. Niet langer hoef je een nieuw gebied te laden om deze te betreden.

  Verder zal de A.I. van de vijanden flink worden opgepoetst, waardoor de sterkere tegenstanders meer teamwerk vereisen. De gewoonlijke doerakken rennen nog steeds als een kip zonder kop rond, maar ze kunnen nu wel over obstakels heen klimmen en gebruik maken van de omgevingen. Elkaar verdedigen en oppeppen zal dus van belang zijn!

  Voorlopige conclusie
  Borderlands 2 heeft voldoende potentie om zijn voorganger te overtreffen en een stevige ervaring neer te zetten. Met een fris verhaal, nieuwe personages, meer RPG-elementen en dynamischere gameplay kan dit een uitstekende coöperatieve game worden. Ook de briljante humor van het origineel lijkt terug te keren en dat is natuurlijk een must.

  Borderlands 2 verschijnt eind 2012.

  » Reacties [3]

  Auteur: Jonah Knulst op woensdag 9 november 2011 om 14:00:50

  Borderlands 2 moet een waardige opvolger worden, aldus Gearbox Software

  Bron: VG247
  Tijdens een interview met Gamasutra wist Scott Kester, concept designer bij Gearbox Software, te vertellen dat het team achter Borderlands 2 een waardig vervolg wilt neerzetten ten opzichte van het origineel. Tijdens het ontwerpen van de wereld en de verhaalelementen probeerde men zo trouw als mogelijk te blijven aan het voorgaande deel.

  Dit betekent echter niet dat dit tweede deel niets nieuws gaat bieden, integendeel, want Gearbox wilt een verfrissend avontuur neerzetten. Het bedrijf is trots op haar eerste werk en men wilt er zeker van zijn dat fans iets nieuws krijgen, in plaats van een game die je simpelweg met hetzelfde personage in dezelfde omgevingen plaatst.

  It’s kind of a tough situation, because you want to invent, and you want to make these things new. But if you don’t stay true to what you were, people might cry foul. But you also don’t want to get into… a thing I say a lot is that I’m imitating myself, like, ‘is this what I would’ve done?’ It’s not about that.

  I think Borderlands is — and will always be — more about what feels best for the game, and what is the gut reactions to those things. But we really wanted to give somebody something worthy of the original.

  We were very fond of the first game, and we really want to make a true sequel, and make it worth people’s time to check it out, and not just re-skin the last game and play the same character, shooting the same things, in the same environment.

  Volgens de beste man zal Borderlands 2 grotere locaties bevatten, die levendiger aanvoelen. De fysieke grootte van Borderlands 2 op de disc overtreft nu al het origineel en ook de hoeveelheid artwork is op dit moment al vele malen groter. Gearbox probeert met man en macht een stevig vervolg neer te zetten, dat ons nog lang bij zal blijven.

  The physical size is larger than the last game. The one thing that we’re really trying to do, though, that we’re priding ourselves on, is that there’s so much more diversity inside of that, and there’s so much more life. When you’re talking about enemies, you’re talking about guns, environments.

  I feel like we’ve created more art already for this game than we did for the entirety of the last game, at this point in development. We’ve got a monumental amount of new stuff in the game, and that is really impressive to me. And we’re really trying.

  » Reacties [6]

  Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 4 november 2011 om 12:45:48

  Gearbox schenkt eerbetoon aan overleden fan in Borderlands 2

  In Borderlands 2 zal een Non Playable Character (NPC) verschijnen als eerbetoon aan een overleden fan van de reeks, zo laat ontwikkelaar Gearbox Software weten. Afgelopen maand overleed namelijk Michael John Mamaril, die groot fan was van Borderlands, na een strijd tegen kanker. Een goede vriend van hem, Carlo, contacteerde Gearbox Software of de robot Claptrap misschien een korte eulogie voor kon lezen of eventueel een lofrede.

  Not only did Gearbox comply with the request, it also promised to insert Michael into the upcoming Borderlands 2 as an NPC.

  De ontwikkelaar van de reeks vond dit niet genoeg en besloot Mamaril ook om te toveren in een NPC die je in Borderlands 2 tegen kunt komen. Een fantastisch gebaar, lijkt ons.

  Gearbox heeft tevens al eerder iets voor een fan gedaan. Met de hulp van Claptrap vroeg een fan zijn vriendin ten huwelijkk, dus een gameontwikkelaar is van alle markten thuis.

  Er is nu al een eulogie van Claptrap te beluisteren. Michael John Mamaril is 22 jaar oud geworden.

  » Reacties [12]

  Auteur: Leon Kempers op maandag 29 augustus 2011 om 11:49:10

  Borderlands 2 een derde groter dan voorganger

  Bron: VG247
  Borderlands 2 lijkt op alle vlakken zijn voorganger te gaan overtreffen. De missies zijn groter, je vijanden zijn slimmer en sterker en de omgevingen beloven dynamischer te worden. Maar dat is nog niet alles, want zojuist onthulde Borderlands 2 art director Jeramy Cooke dat ook de spelwereld kolossaler zal zijn. Volgens Cooke heeft men de wereld in Borderlands 2 een derde groter gemaakt:

  It is definitely a bigger world this time around. I’d say we built about a third more space than we had in the last game.

  Gearbox heeft de mini-map deze keer te allen tijde zichtbaar gemaakt, zodat spelers niet verdwaald raken in de nieuwe omgevingen:

  Scale is so important for a world like this. It’s about exploring. It’s about what are you going to find around that next corner. To me, when you see that little blip on the distant mountain peak, I gotta get over there now! There’s gonna be a gun there for me. That’s what I want.

  Bovendien heeft Gearbox ervoor gezorgd dat de omgevingen op een logische manier in elkaar overlopen:

  It’s all very seamless and we worked very hard to connect each space to the others in a logical way. For instance when you’re seeing the top of the dam in the demo, you’re looking off into the deserts in the South, and if you look to the other side you’re gonna see the frozen wastelands on the other side. It’s all totally connected.

  Tot slot gaf Cooke toe dat Gearbox al voor de eerste Borderlands een map had ontworpen voor het complete Pandora. De game speelde zich uiteindelijk slechts in het Westen van die map af, maar nu wil men daar verandering in brengen:

  We just decided okay well we need to go out and explore the rest of Pandora. So you get grass, you get ice, you get volcanoes. You were basically in the mid-West of Pandora before, and now you’re gonna head North, and also South-east a little bit. We actually worked really hard on the world map, the level design really loves this stuff, really takes care of it. So we locate every map in a real spot on the continent of Pandora.

  Borderlands 2 staat gepland voor een release in 2012.

  » Reacties [7]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 24 augustus 2011 om 09:49:45

  Nieuwe preview: Borderlands 2  Met Borderlands 2 wil Gearbox een volwaardig vervolg maken, in plaats van een paar kleine aanpassingen. Op de Gamescom hebben we echt veel nieuws gezien, en dit gaat wat beloven.

  Lees de preview.

  » Reacties [11]

  Auteur: Jonah Knulst op donderdag 18 augustus 2011 om 21:37:16

  Content dumpen is kwalijke actie tegen gamers, aldus Gearbox

  Bron: VG247
  Tijdens een gesprek met de website Develop wist Steve Gibson, vice-president marketing van Gearbox, te vertellen dat het zogeheten 'content dumpen' een kwalijke actie is tegen gamers. Hiermee doelt de man op het creëren van heel veel extra content voor de eerste game, om deze content vervolgens te nemen, op een schijfje te plaatsen, met daarop de originele naam en een "2".

  Dit wist hij te vertellen naar aanleiding van Borderlands 2, want de wereld van Borderlands 2 is volgens Gibson volledig vernieuwd en Gearbox wilt een nieuwe, frisse ervaring voorschotelen. Wat dit langverwachte vervolg ons zoals te bieden heeft, zullen we morgen ontdekken, wanneer Gearbox een uitgebreide demonstratie geeft van haar games op de Gamescom.

  » Reacties [3]

  Auteur: Jonah Knulst op woensdag 17 augustus 2011 om 18:23:34

  Diverse omgevingen op nieuwe screenshots Borderlands 2

  Twee weken geleden wisten we te melden dat Borderlands 2 officieel aangekondigd was en dat we de eerste beelden tijdens de Gamescom 2011 konden verwachten. Zodoende mochten we gisteren voorzien worden van een leuke teaser, in de vorm van deze trailer.

  Vandaag mogen we verblijd worden met een drietal nieuwe screenshots van de game en zoals te verwachten, oogt de cel shaded stijl natuurlijk fantastisch. Bekijk de diverse fauna en flora op de afbeeldingen hieronder.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [6]

  Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 16 augustus 2011 om 00:10:10

  Missies Borderlands 2 dynamischer en drie keer groter

  Bron: CVG
  De aankondiging van Borderlands 2 ligt nog maar net achter ons, maar de nodige details stromen al binnen van deze sequel. Ontwikkelaar Gearbox heeft aangegeven dat de missies van Borderlands 2 een stuk dynamischer zijn dan ze in het eerste deel waren; ook zullen er meer twists en omschakelingen in te vinden zijn om je opdrachten wat afwisselender te maken.

  The story missions in Borderlands 2 are about three times the scope of a single story mission in the first game. And they twist and turn throughout; your gameplay is changing, your goals are changing... it will be a much more dynamic experience compared to last time.

  Gearbox zegt verder dat de missies daarnaast drie keer zo groot zullen worden. Hierdoor, samen met het dynamische, zal de gameplay veel diverser zijn, meer veranderingen en andere doelen kennen.

  Een belangrijk punt voor de developer is tevens het verhaal. Na de kritieken over Borderlands schenkt Gearbox vanaf dag één veel meer aandacht aan het verhaal en door de missies zo'n boost te geven, heeft het bedrijf vertrouwen in dit belangrijke onderdeel van het spel.

  » Reacties [9]

  Auteur: Michiel Brunsveld op zondag 14 augustus 2011 om 12:35:04

  Eerste scans en nieuwe details van Borderlands 2

  Goed nieuws voor ongeduldige fans van Borderlands 2, want de mensen van Game NYUSU hebben al een lading scans uit de nieuwste Game Informer online gezet. In het magazine staat namelijk een uitgebreid artikel over Borderlands 2, inclusief de nodige informatie en plaatjes.

  Zo laat Gearbox weten dat ze de splitscreen multiplayer gaan verbeteren, meer boeiende interactie zullen verzorgen tussen diverse personages en missies worden meer dynamisch. Ook is het nieuwe personage Salvador, een Gunzerker, te zien. Salvador valt te vergelijken met een brute kerel zoals Brick, maar dan in de vorm van een hele lompe dwerg met wapens. Borderlands 2 kent volledig nieuwe hoofdpersonen, maar de bekende gezichten uit het eerste deel maken nog als NPC hun opwachting in Borderlands 2.

  Bekijk de uitgebreide informatie en beelden op de scans via deze link.

  » Reacties [9]

  Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 11 augustus 2011 om 20:01:34

  Benieuwd naar Borderlands 2? Bekijk de Gamescom live stream van 2K

  Veel gamers kijken uit naar meer informatie over Borderlands 2, sinds de game onlangs officieel werd aangekondigd. Uiteraard neemt 2K de game mee naar de Gamescom volgende week en er zal ook zelfs een heuse 2K presentatie zijn in Keulen.

  Goed nieuws: de presentatie wordt live gestreamd! En wel via www.ustream.tv/2kgameslive. De presentatie is op vrijdag 19 augustus om 17:00 uur, dus als je alles over Borderlands 2 te weten wilt komen is de live stream een ideaal startpunt voor iedereen die de beurs via internet volgt.

  Naar verwachting zal de 2K-presentatie meer dan alleen Borderlands 2 bevatten. Zo heeft men ook nog titels als XCOM, The Darkness 2 en Bioshock: Infinite in ontwikkeling.

  » Reacties [7]

  Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 3 augustus 2011 om 15:04:21

  Borderlands 2 nu officieel aangekondigd

  Bron: Eurogamer
  Slechts een dag na het sterke gerucht is het moment al daar: 2K heeft Borderlands 2 officieel aangekondigd. De game verschijnt voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 in het nieuwe fiscale jaar van 2K, dat op 1 april 2012 begint.

  Borderlands 2 bevat nieuwe characters, skills, vijanden, wapens en uitrusting en nieuwe gebieden op de planeet Pandora. Gearbox Software zou vooral druk bezig zijn om meer diverse omgevingen te ontwerpen voor het tweede deel. Ook kan je slimmere en sterkere vijanden verwachten en wordt het missiesysteem aangepakt, zodat een beter verhaal verteld kan worden.

  Borderlands 2 wordt later deze maand tijdens de Gamescom verder onthuld.

  » Reacties [14]

  Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 2 augustus 2011 om 13:41:45

  Onthulling Borderlands 2 in aantocht

  Bron: Eurogamer
  De geruchten doen al lang de ronde en Randy Pitchford bevestigde het eigenlijk al: Borderlands 2 is in ontwikkeling. De bevestiging dat deze game daadwerkelijk gaat verschijnen, is vandaag weer een stap dichterbij gekomen.

  Volgens een anonieme bron zijn Gearbox Software en uitgever 2K Games van plan om zeer binnenkort Borderlands 2 formeel te onthullen. De game zou ergens in 2012 moeten verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat we officieel uit kunnen kijken naar Borderlands 2. Ook dit lijkt weer een game te worden die wellicht vlak voor of tijdens de Gamescom onthuld gaat worden.

  » Reacties [16]

  Auteur: Daniël de Zwart op donderdag 21 april 2011 om 14:48:37

  Borderlands 2-aankondiging komt steeds dichterbij

  Bron: VG247
  Borderlands heeft in totaal meer dan drie miljoen exemplaren verkocht en hoewel Randy Pitchford van Gearbox in februari een Borderlands 2 lijkt te hebben bevestigd, hebben we sindsdien niets meer vernomen. Ook een officiële aankondiging is nog ongemoeid.

  .. turned up a reference to the game on a freelancer’s CV.

  De game lijkt nu toch op te duiken via een CV van een freelancer; het schijnt dat de ontwikkelaar aan de user interface heeft gewerkt. Ons lijkt het duidelijk te worden dat Borderlands 2 zal worden aangekondigd op de E3 in juni, gezien de release van Duke Nukem Forever ook in juni is.

  Suggesties gaan de ronde dat na de aankondiging Borderlands 2 binnen twaalf maanden moet verschijnen, wat wijst op een release in 2012.

  » Reacties [9]

  Auteur: Jonah Knulst op donderdag 10 februari 2011 om 00:10:16

  Randy Pitchford bevestigt ontwikkeling Borderlands 2

  Het lijkt erop dat we in de nabije toekomst meer te weten gaan komen over een vervolg op Borderlands, want Randy Pitchford heeft tijdens een interview met de website vg247.com verteld dat hij na Duke Nukem Forever ook nog hard moet werken aan Borderlands 2. Kortom, dat is een duidelijke bevestiging.

  "I'm sure Duke will have some demands of me and I've gotta work on Borderlands 2, right?"

  Vorige maand wist de beste man het bestaan van Borderlands 2 nog te ontkennen, maar wees gerust, het vervolg komt er nu daadwerkelijk aan. Meer details zijn helaas nog niet bekend, dus we zullen nog even moeten wachten op verdere aankondigingen.

  » Reacties [8]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Januari 2018
  Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie