Guild Wars 2 gamenieuws

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 14 november 2017 om 18:48:57

Guild Wars 2 krijgt deze maand vierde Living World-seizoen

Recent verscheen de Path of Fire-uitbreiding voor Guild Wars 2, maar wie dacht dat we daardoor voorlopig geen nieuwe Living World-content zouden krijgen, had het mis. Op 28 november gaat het vierde seizoen van deze verhalende reeks namelijk van start. Dat is middels de trailer onder dit nieuwsbericht bekendgemaakt.

Over de nieuwe content weten we slechts één ding: het speelt zich direct af na de gebeurtenissen uit Path of Fire. Verder zien we in de trailer onder meer Balthazar en een draak of twee, waarvan de beelden af en toe worden onderbroken door een soort Illuminati-logo. Vooralsnog blijft het echter wachten tot het vierde Living World-seizoen van start gaat op 28 november.

Check hieronder de aankondigingstrailer.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op zaterdag 23 september 2017 om 00:17:43

Servers Guild Wars 2 hebben het moeilijk na release Path of Fire

Enkele uren geleden is de Path of Fire-uitbreiding voor Guild Wars 2 verschenen en zoals inmiddels traditie is bij grote MMO-releases, kampt de game sindsdien met stevige serverproblemen. Ook melden spelers op de officiële fora verschillende bugs.

Die laatste variëren van vastlopende cut scenes tot foutmeldingen en het niet krijgen van de juiste beloningen voor wereldverkenning. ArenaNet laat op Twitter weten dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing voor de verscheidene problemen.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op woensdag 23 augustus 2017 om 19:10:24

Guild Wars 2: Path of Fire | PreviewHet continent Elona maakt eindelijk zijn intrede in Guild Wars 2: Path of Fire. Mike dook het PvE-preview-weekend in en tekent in dit artikel zijn verwachtingen op.

Lees de preview.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 1 augustus 2017 om 19:28:11

Nieuwe uitbreiding Guild Wars 2 heet Path of Fire; verschijnt op 22 september

Zoals we gisteren al meldden, is vandaag de nieuwe uitbreiding voor Guild Wars 2 aangekondigd: Path of Fire. In deze expansion keert de speler terug naar de Crystal Desert uit Guild Wars: Nightfall, zoals eerdere geruchten al beweerden.

Het verhaal van Path of Fire speelt zich direct af na Heart of Thorns en draait om de god Balthazar die terugkeert en een leger opbouwt om zijn macht terug te krijgen. Balthazar beweert verraden te zijn en zegt dat hij van plan is om de enige menselijke god te worden.

De Crystal Desert neemt in Guild Wars 2 de vorm aan van vijf nieuwe gebieden. Tussen de eerste Guild Wars en het tweede deel zit 250 jaar tijd, dus is de woestijn inmiddels flink veranderd. Toch zullen spelers van Nightfall nog wel een en ander herkennen. Zo maakt Palawa Joko uit de eerste Guild Wars opnieuw zijn opwachting als ondode leider in de Crystal Desert.

Naast vijf nieuwe gebieden wordt er ook een nieuw vervoersmiddel toegevoegd: Mounts. Die dienen om het beter te laten voelen om door de Crystal Desert te reizen. Bepaalde rijdieren kunnen bepaalde plekken bereiken, die andere dieren niet kunnen halen. De Raptor is het eerste rijdier waar de speler toegang toe krijgt. Deze dino met zijn krachtige sprong lange, horizontale afstanden overbruggen. De Springer is een soort kruising tussen een konijn en een kangeroe en kan, in tegenstelling tot de Raptor, heel erg hoog springen. Derde mount is de Skimmer, een manta-achtig wezen dat over alle oppervlak heen zweeft. Jackal kan korte afstanden direct overbruggen. Ook kan deze magische jakhals van richting veranderen tijdens die sprongen.Negen nieuwe Elite Specializations die nieuwe tacktieken toevoegen, een voor elk van de klassen. Zo krijgt de Necromancer toegang tot de Scourge-kracht, waarmee hij zijn eigen Death Shroud opgeeft en daardoor zijn medestanders kan beschermen. De Thief-klasse, aan de andere kant, krijgt de Deadeye ability, waardoor een geweer een stuk meer bereik krijgt. Zo kun je problemen van een afstandje oplossen, terwijl je normaal gesproken van dichterbij zou moeten vechten. Op deze manier krijgt elke klasse nieuwe tactische mogelijkheden in Guild Wars 2.

Verder is er goed nieuws voor iedereen die deze uitbreiding wil uitproberen: volgend weekend (van 11 tot en met 13 augustus) is de eerste map van Path of Fire gratis speelbaar voor iedereen. Een week later vindt er nóg een previewsessie plaats, maar daarover wordt later meer bekendgemaakt.

Na deze previews hoeven we niet lang te wachten tot Path of Fire definitief uitkomt: de expansion verschijnt op 22 september. De standaardeditie kost 29,99 euro, maar als je extra bonussen en Gems wilt, kun je ook gaan voor de Deluxe Edition of de Ultimate Edition, die respectievelijk 54,99 euro en 79,99 euro kosten. Check de officiële winkelpagina voor alle informatie.

Ten slotte zegt ontwikkelaar ArenaNet dat het niet nodig is om Heart of Thorns in je bezit te hebben om Path of Fire te kunnen spelen. Wel is dat uiteraard aangeraden, aangezien het verhaal in de nieuwe uitbreiding direct voortborduurt op de eerste expansion.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op maandag 31 juli 2017 om 15:58:46

Tweede uitbreiding Guild Wars 2 wordt morgen onthuld

Bron: PC Gamer
Op 23 oktober 2015 verscheen de eerste uitbreiding voor Guild Wars 2, genaamd Heart of Thorns. Veel fans zitten inmiddels wel te wachten op een tweede expansion en gelukkig hoeven zij niet lang meer te wachten: morgen wordt er een nieuwe uitbreiding onthuld voor de populaire MMORPG.

Veel informatie is er nog niet bekend over de nieuwe content, maar het gerucht gaat dat we teruggaan naar de Crystal Desert uit Nightfall, een uitbreiding van de eerste Guild Wars. Ook geeft ontwikkelaar ArenaNet promotiemateriaal vrij voor de onthulling, die sterk doet denken aan de Crystal Desert:


Als we af kunnen gaan op Heart of Thorns, zal de nieuwe uitbreiding flink wat content toevoegen. De level cap werd niet verhoogd, maar wel werd Guild Wars 2 verrijkt met onder andere een nieuwe klasse, de eerste raid en vier nieuwe open-wereld-maps. Wel kostte deze uitbreiding bij de release 44,99 euro, hoewel deze prijs inmiddels is gezakt naar 29,99 euro.

De onthulling van de nieuwe expansion voor Guild Wars 2 wordt morgen vanaf 18:00 uur live gestreamd op Twitch, YouTube en Facebook.

» Reacties [4]

Auteur: Mike Gevers op vrijdag 29 januari 2016 om 10:30:56

Nieuwe preview: Guild Wars 2: De nieuwe ShattererThe Shatterer was voorheen het lachertje onder de wereldbazen uit Guild Wars 2. ArenaNet heeft hem nu flink bijgeschoold, en nu is The Shatterer uit op wraak!

Lees de preview.

» Reacties [2]

Auteur: Mike Gevers op woensdag 30 september 2015 om 17:29:03

Ontwerper Guild Wars 2 overgestapt naar Amazon Game Studios

Bron: PC Gamer
Eric Flannum, lead designer van Guild Wars 2, is overgestapt van ArenaNet naar Amazon Game Studios, zo blijkt uit zijn LinkedIn-profiel. Verder zegt zijn team bestaat uit talenten die verantwoordelijk waren voor projecten als Guild Wars, Forza, Halo, Half Life 2 en Shadow of Mordor.

Maar dat Amazon Game Studios grote namen aantrekt, wil niet zeggen dat alles rozengeur en maneschijn is bij het bedrijf. In augustus ging Clint Hocking, verantwoordelijk voor Far Cry 2, weg bij de studio. Samen met hem vertrokken nog twee ontwerpers: Jonathan Hamel en Eric Nylund.

Hoewel Amazon nog niets bekend heeft gemaakt over de game(s) waar het aan werkt, kunnen we uit de verschenen vacatures afleiden dat de focus van het bedrijf op de pc ligt. Hopelijk horen we snel meer.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op zondag 30 augustus 2015 om 12:32:22

Basisgame Guild Wars 2 is vanaf nu gratis

Bron: PC Gamer
Bestaande spelers waren verontwaardigd dat je de base game van Guild Wars 2 gratis kreeg bij aankoop van de uitbreiding Heart of Thorns. Nu is echter bekendgemaakt dat het basisspel definitief gratis wordt, dus niet alleen als je de expansion koopt. ArenaNet hoopt de zaken op deze manier te versimpelen en nieuwe spelers aan te trekken voor Heart of Thorns.

We hold ourselves to the very highest standards of buy to play. You just have to buy one thing. We believe that if people love Guild Wars 2, they’re gonna buy the expansion pack. The expansion pack is such a great value. There’s so much content, not only in the expansion pack but in all the free updates that will come past that. And so that makes it really easy for us. Let’s make it so that anybody who wants to check out Guild Wars 2, can check out Guild Wars 2. And can really check out the game, not some free-to-play monetised version of the game.

Mike O'Brien, de directeur van ArenaNet, verzekert spelers er tevens van dat er niet meer microtransacties zullen komen dan de cosmetische aankopen die zo kenmerkend zijn voor de Guild Wars-franchise.

Wel is er een aantal beperkingen voor mensen die gratis spelen. De whisper-functie kan bijvoorbeeld slechts iedere dertig seconden gebruikt worden om een nieuw gesprek te starten met een speler. Ook moet je personage vanaf nu minstens level 60 bereikt hebben om deel te kunnen nemen aan de World vs. World-modus. O'Brien zegt dat al deze maatregelen genomen worden om de fantastische community van Guild Wars 2 te beschermen tegen kwaadwillenden als spammers en internettrollen.

Ten slotte verzekert de directeur van ArenaNet ons ervan dat Guild Wars 2 nog precies dezelfde game is, ook al is het basisspel nu free-to-play. Laten we hopen dat deze veranderingen uitpakken zoals de uitgever voorziet.

» Reacties [2]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 17 juni 2015 om 04:25:33

Guild Halls social feature voor Guild Wars 2: Heart of Thorns uit de doeken gedaan

Ontwikkelaar ArenaNet toont op de PC Gaming Show een trailer van Guild Halls, een social feature binnen de nieuwe uitbreiding van Guild Wars 2, Heart of Thorns. In deze uitbreiding kun je met je guild een Hall claimen, deze uitbouwen, decoreren, nieuwe features vrijspelen met Guild Buildings en je geschiedenis schrijven met je vrienden.

Daarnaast kun je een Arena bouwen en daarin vechten tegen andere guilds. Er is een workshop waar je items kunt craften en kunt delen met je vrienden binnen de guild. Ook wordt alles geregel voor PvP, er komen leaderboards voor, je kunt portals door en onder andere Guild Puzzles doen.

Een releasedatum voor Guild Wars 2: Heart of Thorns is nog niet bekend, maar de uitbreiding is te pre-orderen waardoor je mee kunt doen met open beta-weekenden.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op woensdag 24 september 2014 om 19:37:24

Guild Wars 2 vanaf morgen een week gratis speelbaar

Hoewel Guild Wars 2 als één van de weinige betaalde MMORPG's niet over een abonnementsmodel beschikt, kan de prijs van het spel je natuurlijk toch wat afschrikken om de game eens uit te proberen. Speciaal voor de gamers die nog twijfelen over de aanschaf van Guild Wars 2, dat in augustus 2012 verscheen, heeft ArenaNET een interessante actie aangekondigd; vanaf morgen is Guild Wars 2 namelijk een week gratis speelbaar.

Vanaf morgenochtend om 9.00 uur kun je tot 8.59 uur op donderdagochtend 2 oktober Guild Wars 2 uitgebreid aan de tand gaan voelen. Mocht je daarna beslissen om Guild Wars 2 daadwerkelijk aan te schaffen, kun je natuurlijk gewoon verder waar je gebleven bent tijdens deze gratis week speeltijd.

» Reacties [6]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 20 maart 2014 om 17:15:47

ArenaNet weidt uit over Guild Wars 2 Feature Pack Update

De zogenaamde 'April 2014 Feature Pack & Traits Update' voor Guild Wars 2 belooft een aardige patch te zijn voor Guild Wars 2. Deze update moet namelijk 40 nieuwe traits met zich meebrengen, de balans in de game verbeteren én een nieuwe, horizontale progressiecurve toevoegen. ArenaNet verklaart dat het inderdaad om een flinke poetsbeurt voor de game gaat:

We’ve got a lot planned for this first feature pack; too much to talk about in one blog post or video.

Between now and the release, we’ll announce and discuss each major feature contained within the April 2014 Feature Pack. We’ll also be discussing these changes and some other features tomorrow on our Ready Up livestream at noon Pacific Time, so make sure to tune in and check back each day on the Guild Wars 2 website for announcements of our features over the coming weeks.

Bekijk de screenshots.

De April 2014 Feature Pack Update staat voorlopig gepland om op 15 april online te gaan.

» Reacties [1]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 16 januari 2014 om 07:50:30

Guild Wars 2 blijft ook op de lange termijn nog goed verkopen

Bron: VG24/7
Guild Wars 2 blijft voorlopig nog wel onder ons, zo laat ontwikkelaar ArenaNet weten. De sales van de game blijven nog altijd hoger dan verwacht en het aantal spelers is hoog en constant.

Director Johanson lichtte toe dat de sales wel wat omlaag zijn gegaan de afgelopen maanden, maar dat is ook niet zo gek ruim een jaar na de release. Ook gaat men de game nog uitbrengen in grote pc-landen zoals China, Korea, Rusland, Zuid-Oost Azië en Brazilië. Johanson vertelde:

If you look at any game ever made, a year after release, sales are always dropping – that’s just very normal. We’re also very happy with the rate the sales have been dropping down. It’s actually dropped much less than we would have forecasted. Something people forget about a lot is that we’re already the fastest-selling MMO in history, so even if sales are declining a little bit, that’s on the fastest selling MMO in history. We don’t really have a problem with that. Sales-wise we’re just following what any game would naturally follow.

We’re extremely pumped about adding to each of [the new] regions – we think that that sales number is going to take off again, and we’re going to see a resurgence in territories we are out in as more and more players from other parts of the world get invested. And also as some of the really big projects we’re working on in the background come to fruition, we’re going to see a spike again in users.

Guild Wars 2 gaat dus stevig door en ArenaNet voegt zelfs servercapaciteit toe om aan de vraag te kunnen voldoen en spelers snel toe te kunnen laten op de spelservers.

» Reacties [4]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 oktober 2013 om 08:28:03

Trial-periode Guild Wars 2 verlengd

Bron: VG24/7
Vorige maand wisten we je al te melden dat ArenaNet een speciale Trial voor Guild Wars 2 had georganiseerd. In deze periode kan iedereen de game gratis uitproberen. Oorspronkelijk zou de Trial gisteren aflopen, maar ArenaNet heeft besloten de periode te verlengen.

Je kunt nu tot en met zondag nog stoeien met Guild Wars 2. Heb je de Trial nog niet gespeeld, maar wil je deze drie gratis dagen nog even snel meepikken? Breng dan een bezoekje aan de officiële Guild Wars 2 website. Ook het verlaagde prijskaartje van 31,99 euro blijft tot en met zondag gelden.

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 24 september 2013 om 15:14:57

Tijdelijke Trial en prijsverlaging Guild Wars 2 op komst

ArenaNet is natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe spelers voor hun game Guild Wars 2 en om dat een beetje te stimuleren is er een tijdelijke trials en prijsverlaging op komst. Vanaf 27 september 09:01 uur tot en met 4 oktober 08:59 uur kan iedereen de game gratis uitproberen en eventueel kopen voor €31,99 (Digital Heroic Edition)

Heb je Guild Wars 2 dus nog nooit geprobeerd, dan is bijna je kans!

» Reacties [3]

Auteur: Richard Leurs op zondag 1 september 2013 om 16:59:35

ArenaNet organiseert zeven weken durend World vs World toernooi

Eén van de unieke features van Guild Wars 2 zijn de World vs. World vs. World gevechten. In deze PvP-modus worden drie verschillende servers tegenover elkaar gezet om voor de glorie te vechten. Helaas begon deze modus voor vele gamers de laatste tijd toch wat saai te worden, er was namelijk weinig noodzaak. Ja het is leuk als jouw server bovenaan de leaderboards staat, maar is dat het vechten waard? Hier komt echter verandering in. ArenaNet heeft namelijk het World vs. World season toernooi aangekondigd.

Vanaf 4 oktober tot en met 21 november wordt er een zeven wekend toernooi georganiseerd waarin alle servers voor de glorie moeten strijden. In Europa worden de servers in drie verschillende leagues opgesplitst, namelijk de boven-, midden en ondermoot. Iedere server zal in de zeven weken tegen de andere servers in de league vechten en de winnaar krijgt een grote bonus. Het is nog onbekend wat de prijs precies is, maar een speciale PvP finisher is al voorbeeld genoemd en dat zal heus niet de enige prijs zijn. Mocht het Seasons toernooi een succes zijn dan zullen we dit soort evenement vaker terug gaan zien.

Devon Carve, de coordinator van het WvW team bij ArenaNet, zei het volgende over het toernooi:

We’re hoping that this will introduce some variety to World vs World. It’s also about a variety in match-ups, which have been pretty static at the moment. The Seasons update will give each and every world a chance to fight every other world and get a real sense at where they stand.

» Reacties [0]

Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 28 augustus 2013 om 16:06:47

Guild Wars 2 bestaat 1 jaar; meer dan 3,5 miljoen keer verkocht

Bron: VG24/7
Guild Wars 2 viert vandaag zijn eerste verjaardag. Om dit te vieren hebben NCSoft en ArenaNet een gezellige infographic uitgebracht met diverse statistieken. Wat vooral opvalt is dat in een jaar tijd al meer dan 3,5 miljoen exemplaren van de game zijn verkocht. Op piekmomenten waren er zelfs 460.000 spelers tegelijk online.

Mike O'Brien, president van ArenaNet, vertelde het volgende in zijn blog:

So much has happened in the past twelve months that sometimes it’s hard for me to believe that it was just one year ago today that we launched Guild Wars 2. If you haven’t joined us yet, there’s never been a better time. Whether you’d rather wage war in epic battles with hundreds of players, test your skills against fellow players in our competitive PvP scene, or just explore a vast world that offers new surprises every time you log in, I invite you to check out Guild Wars 2 today.

Bekijk hieronder de volledige infographic van Guild Wars 2.

» Reacties [4]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 6 augustus 2013 om 10:56:17

GN Achtergrond: Queen's Jubilee in Guild Wars 2Iedere twee weken verschijnt er een nieuwe uitgebreide update voor Guild Wars 2. Nu is het feest, want de koningin is jarig! En dus is er een enorm toernooi georganiseerd.

Lees de column.

» Reacties [1]

Auteur: Matthijs Bijl op maandag 22 juli 2013 om 17:00:26

GN Achtergrond: Cutthroat Politics in Guild Wars 2Verkiezingen zijn uitgeschreven in de nieuwste DLC van Guild Wars 2. Spelers kunnen met de keuze voor een kandidaat de wereld doen veranderen in Cutthroat Politics, zo blijkt uit een gesprek met ontwikkelaar ArenaNet.

Lees de column.

» Reacties [3]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 19 juli 2013 om 11:53:36

ArenaNET praat over aankomende content voor Guild Wars 2

Bron: VG24/7
Guild Wars 2 biedt spelers een gigantische omgeving waarin ontzettend veel te doen is. Het spel is dus in principe oneindig speelbaar, maar regelmatig een nieuwe lading content maakt de ervaring uiteraard wel een stukje leuker. Daarom komt ArenaNET ook dit jaar met de nodige DLC.

Game director Colin Johanson heeft in een recente blogpost meer verteld over de content die in de tweede helft van 2013 zal verschijnen. Volgens hem kunnen we tweewekelijks nieuwe items verwachten, waaronder skills, traits, beloningen en een uitgebreider craftsysteem:

In January, we talked about where we wanted Guild Wars 2 to go in 2013. We're a little over halfway through the year, and we felt it was time to give you an update on where we stand, where we're going, and discuss in more detail some of the systems you'll see in the second half of 2013.

Volgende week kunnen we aan de slag met Cutthroat Politics, maar er is meer mooie content onderweg. De hoogtepunten zijn als volgt:

Living World and the Two-Week Release Schedule
Progression Advancement
New Skill and Traits
Rewards – Champion, Dungeon Complete, Crafting Material and more!
New Crafting Tier
WvW and PvP

Wil je echt alles weten over de aankomende content, lees dan de volledige blogpost op de site van Guild Wars 2.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 5 juli 2013 om 15:31:12

Guild Wars 2 beloont je voor het behalen van achievements

Bron: VG24/7
Het behalen van een achievement geeft altijd een gevoel van voldoening, maar daar blijft het helaas ook bij. Echte beloningen schitteren namelijk vrijwel altijd door afwezigheid. Het is dan ook leuk om te zien dat ArenaNet hier verandering in wil brengen.

Deze ontwikkelaar heeft een nieuwe patch uitgebracht, die ervoor zorgt dat je beloningen ontvangt wanneer je een achievement behaalt. Het gaat hierbij om speciale wapens, kleding of simpelweg munten. De beloningen werken met terugwerkende kracht, dus als je al flink wat achievements hebt behaald, staan er straks enkele mooie nieuwe speeltjes op je te wachten. ArenaNet omschrijft de beloningen als volgt:

Exclusive armor and weapon skin unlocks: including Radiant armor, Hellfire armor, and the Zenith weapon set.
Permanent account bonuses: permanent boosts to Magic Find, experience from kills, karma gain, and more. Earn achievement points on any character and get rewards for all of your characters.
Currencies: gold, gems, karma, and laurels.
PvP Rewards: skins and glory boosters.
WvW Rewards: use Badges of Honor and siege blueprints to help push your server to victory.
Utility Items: Instant Repair Canisters, Revive Orbs, powerful boosters, and more.
Unique Titles: show off your dedication to your fellow players.

De patch voor Guild Wars 2 is nu te downloaden.

» Reacties [2]

Auteur: Richard Leurs op dinsdag 25 juni 2013 om 09:53:11

Prijsvraagwinnaars: Guild Wars 2 gem kaarten


Een paar dagen geleden begonnen we in samenwerking met ArenaNet een prijsvraag waarbij we vijf valuta kaarten voor de Guild Wars 2 Gem Store mochten weggeven. Vandaag maken we de winnaars bekend! Bekijk hieronder of je één van de gelukkigen bent en wat de winnaars met hun prijs gaan doen. Alle winnaars hebben een private message op de site gekregen waarmee ze hun prijs kunnen claimen.
  Didis
  Ik doe mee...de gems besteed ik niet aan mezelf, maar zullen dienen als prijs binnen de guild.

  Smannie
  Extra karakterslots aanschaffen, vijf stuks zijn er mij te weinig.

  Nibor134
  Ja hoor, ik doe mee! Een paar dye sets voor mijn zeldzame kleurtjes!

  nisca112
  Ik wil zeker mee doen. Ik wil graag een gender change pack kopen, omdat e mannelijke versie van de pirate outfit ziet er geweldig uit ziet.

  ber
  De piraten-outfit of meer character slots.

» Reacties [10]

Auteur: Richard Leurs op maandag 24 juni 2013 om 15:14:32

Sky Pirates of Tyria update brengt nieuw verhaal naar Guild Wars 2

ArenaNet heeft zichzelf het doel gezet om iedere maand nieuwe content aan Guild Wars 2 toe te voegen. Soms gaat het om tijdelijke content en soms worden er permanente veranderingen aan de wereld van Tyria toegevoegd. Aankomende dinsdag verschijnt de nieuwe update met de naam Sky Pirates of Tyria. De update start een compleet nieuw verhaal over een nog onbekende groep piraten. Het verhaal speelt zich af in de tijdelijke dungeon Aetherblade Retreat en is twee weken beschikbaar.

Daarnaast begint dinsdag ook een permanente zoektocht door Guild Wars 2. Spelers kunnen door heel Tyria op zoek gaan naar de mysteries rondom Cobiah Marriner. Dit is het hoofdpersonage in het nieuwe Guild Wars-boek Sea of Sorrows die deze week zal verschijnen. Op 1 juli wordt er ook nog eens een nieuwe jumping puzzle aan het spel toegevoegd. Helaas mogen we hier nog weinig over verklappen, al kunnen we wel zeggen dat er een holografische uitdaging op je staat te wachten.

Het volledige overzicht van al het nieuws dat de Sky Pirates of Tyria update met zich meebrengt kun je hier bekijken.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [3]

Auteur: Richard Leurs op donderdag 20 juni 2013 om 15:29:17

Derde Guild Wars 2-boek verschijnt volgende week; nieuwe events gepland

Volgende week verschijnt wereldwijd het derde boek die gebaseerd is op Guild Wars 2. Sea of Sorrows wordt geschreven door Ree Soesbee, die ook veel werk heeft verricht bij het creëren van de wereld en het verhaal van Guild Wars 2. Wij mochten kort met haar spreken om alvast een eerste impressie van het aankomende boek te krijgen.

Dit derde boek speelt zich 150 jaar voor het verhaal van de game af en is hiermee ook een prequel op de eerste twee boeken. Hoofdpersonage Cobiah Marriner heeft geen leuke jeugd achter de rug en nu de draak Zhaitan net ontwaakt is wordt de wereld er voor hem niet beter op. Als hij na een schipbreuk wordt gered door een Charr staat zijn wereld op de kop. Cobiah zweert het vernietigde Lions Arch te herbouwen en gaat met een grote floot en een zeer diverse groep verchters de zee op om de legers uit Orr te vernietigen. Verwacht snel geschreven actiescènes, informatie over bekende gebeurtenissen lore uit Tyria en een geheel nieuw verhaal met nieuwe karakters binnen het Guild Wars-universum.

Naast het boek hebben we te horen gekregen dat ArenaNet ook plannen heeft om het verhaal van het nieuwe boek te mixen met de living story updates waarmee de ontwikkelaar nieuwe verhalen in de game laat afspelen en de wereld van Tyria laat veranderen. Helaas weten we nog niet in welke vorm dit gaat gebeuren. Wel weten we dat er de laatste al wat kleine hints naar het boek aan de game zijn toegevoegd en dat wij het nieuwe schrijfsel binnenkort natuurlijk van onze mening voorzien.

» Reacties [0]

Auteur: Richard Leurs op dinsdag 30 april 2013 om 16:31:58

Guild Wars 2 Retribution update knoopt een einde aan living story

De afgelopen maanden heeft ArenaNet de Flame and Frost living story in Guild Wars 2 laten afspelen. Dit is een verhaal die zich enkele maanden in de game heeft uitgebreid en nu tot een conclusie gaat komen. Met de aankomende update, genaamd The Retribution, zal het verhaal worden afgerond. Dit doet de ontwikkelaar door de geheel nieuwe Molten Weapon Facilities dungeon aan de MMO toe te voegen. Wij hebben deze dungeon al even mogen spelen en waren erg tevreden met het nieuwe verhaal en de nieuwe content.

ArenaNet start ook met een beta voor Custom PvP Arenas en een Spectator modus. Dit laat spelers hun eigen PvP matches met hun eigen regels creëren. In het begin zal er gestart worden met een klein groepje gamers om de matches te testen, later zal dit worden uitbreid. Verder worden er nieuwe guild missies, belegeringswapens en rug banieren toegevoegd.

De Flame and Frost: Retribution update zal vandaag verschijnen, bekijk hieronder alvast screenshots van de nieuwe content.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 16 april 2013 om 10:28:22

Weekend Code Extravaganza: Guild Wars 2


Vorige week gaven we jullie al een hint en nu is het zover, we geven namelijk vanaf nu weekendcodes weg voor Guild Wars 2! En dat is nog niet alles!

Want naast speelcodes voor aanstaand weekend, geven we ook drie unieke broodroosters weg, alsmede één exclusieve muis! En kijk eens hoe vet die zijn!Het gratis speelweekend start aanstaande vrijdagavond om 21:00 uur en loopt tot maandagochtend 09:00 uur. Meedoen is makkelijk, reageren is genoeg!

Veel succes!

» Reacties [59]

Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 12 april 2013 om 17:01:17

Ondertussen op GNHQ: de broodrooster van Guild Wars 2

We hebben er weer één, een meesterlijke goodie! Namelijk een broodrooster van Guild Wars 2! Die ook nog eens het logo van de game in je brood drukt!!! Zien is geloven en Tom laat zien hoe dit geweldige apparaat werkt!

En volgende week geven we er drie weg! Alsmede 150 weekendcodes voor de game en een vette muis.Volg meer van dit soort gekkigheid via onze GamersNETvids YouTube pagina.

» Reacties [5]

Auteur: Richard Leurs op maandag 1 april 2013 om 15:28:49

Nieuwe column: De 1 april traditie van ArenaNet


Al sinds jaar en dag doet ArenaNet iets met 1 april in de Guild Wars-games. Een leuke traditie die dit jaar wel wat uit de hand is gelopen. Richard heeft de nieuwste april fools content al mogen spelen en zet alle oude grappen ook nog even op een rijtje.

2007 – Geslachtsverwisseling
Man of vrouw? Whatever… Een massale geslachtsverandering is waar ArenaNet voor koos.2008 – Stick figure
Stick figure is een bekend fenomeen. Hoe vet is het om dit zelf ook even te belichamen!2009 – Gwen invasie
De mini gwen mini pet was in Guild Wars erg populair. Zelfs zo erg dat ArenaNet voor de grap iedereen er maar zo uit liet zien.2010 – Niet zo klein…
Mini pets warden vergroot en spelers werden verkleint. Dat bracht wat gekke taferelen met zich mee.2011 – De commando
Met het oog op Guild Wars 2 bracht ArenaNet het idee naar voren voor een nieuwe klasse. De commando. Of het echter in de lore past is een tweede…2012 – Terminator 2 parodie
Je speelt een nieuwe missie met een golem, maar er zijn wel verdacht veel referenties naar Terminator 2.2013 – 8-bit arcade
Dit jaar is 1 april wat uit de hand gelopen, want Guild Wars 2 krijgt een heuse 8-bit wereld. Een stukje wereld dat het best met Minecraft kan worden vergeleken en wat kekke oude tunes bevat. Gamers kunnen in de nieuwe Super Adventure Box een paar uur vermaak zoeken en tijdens het springen en vechten wat leuke achievements vrijspelen. Ik heb de update samen met ArenaNet al mogen spelen en was zeer onder de indruk. De 8-bit wereld is veel groter dan je zou denken, het is immers maar bedoeld als een grap. Je kunt letterlijk uren op ontdekkingstocht en het is niet heel makkelijk om het einde te bereiken. De Super Adventure Box is kortom een aanrader om even in te duiken.

Colin Johanson, Game Director bij ArenaNet en hoofd van de 1 april update, legt uit hoe het zo ver heeft kunnen komen.

It started out as a fun side project idea. Originally, we were going to have a laugh with a fake 8-bit update, but the more the team worked on it the more we realised we had something really cool on our hands. We figured; the gaming community are really going to love this, let’s expand on the concept of the Living World in Guild Wars 2 and make it for real.


Daniel Dociu, Art Director van het project, is ook erg tevreden met het resultaat.

We’ve turned the clock back 30 years. With retro-style videogames such a part of the Zeitgeist, we’re excited to marry Guild Wars 2’s cutting-edge gameplay with childhood nostalgia. The results are hilarious!

Bekijk de screenshots.

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 27 maart 2013 om 19:27:09

Guild Wars 2 voorzien van nieuwe update; World vs. World stevig verbeterd

Recentelijk is Guild Wars 2 voorzien van een gloednieuwe update, die met name de ervaring van de World vs. World gevechten drastisch verandert.

Naast talloze bugfixes en verbeteringen in het spel staat vooral de "end of culling" centraal in deze patch. Culling is een fenomeen dat bepaalt hoeveel tegenstanders op je scherm 'getekend' worden door de computer. Voorheen zorgde culling ervoor dat spelers sommige vijanden niet op het scherm verschenen, waardoor de spelervaring chaotisch en oneerlijk werd. Met deze nieuwe patch zouden die problemen verholpen moeten zijn.

Met de nieuwe update werden ook een aantal verse screenshots geleverd, waaronder ook een 'before' en 'after' screenshot van wat de patch met culling in World vs. World doet.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [3]

Auteur: Michiel Brunsveld op vrijdag 1 februari 2013 om 09:48:52

Spelers Guild Wars 2 moeten wachtwoord verplicht aanpassen

Bron: VG24/7
Speel je Guild Wars 2 en heb je je wachtwoord sinds vorig jaar september niet meer gewijzigd? Dan krijg je uiterlijk 7 februari een melding dat je verplicht een nieuw wachtwoord moet kiezen. In een blogbericht laat ontwikkelaar ArenaNet weten dat het blokkeren van bepaalde wachtwoorden erg succesvol is om hackers uit de game te houden. Zo succesvol zelfs dat men nu dus alle spelers verplicht om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Je kunt je Guild Wars 2-wachtwoord nu al meteen wijzigen via de account management-website, of wacht gewoon tot je donderdag een oproep krijgt om je wachtwoord aan te passen.

In de tussentijd kan je natuurlijk nog gewoon verder spelen of nog eens het nieuwsbericht lezen over de Guild Wars 2 plannen voor 2013.

» Reacties [7]

Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 18 januari 2013 om 12:33:31

GN Game Awards 2012 uitslag: nummer 6


De stembussen zijn gesloten, de stemmen zijn geteld. Jullie hebben dit jaar massaal gestemd op jullie favoriete game van 2012 en wij beginnen vandaag met aftellen. Binnenkort gaan we bij de winnende bezoekers langs om de enorme goodiepakketten langs te brengen, maar tot die tijd tellen we af naar de allerbeste game van 2012!

De meest succesvolle nieuwe MMORPG van 2012 vinden we op plaats 6!Richard heeft er jaren naar uitgekeken, een MMORPG die echt iets nieuws doet. Guild Wars 2 komt zijn beloftes grotendeels na en heeft vele spelers weer weten te binden. En dat zonder maandelijkse bijdrage. Richard was erg onder de indruk in zijn Guld Wars 2 review

GamersNET Game Award 2012: zesde plek

GN score: 9.5
Bezoeker-score: 9.5

Top 10:

10. Hitman: Absolution
9. The Walking Dead
8. FIFA 13
7. Borderlands 2
6. Guild Wars 2
5. ?
4. ?
3. ?
2. ?
1. ?

Aanstaande maandag gaan we naar nummer 5!

» Reacties [17]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 16 januari 2013 om 12:23:20

Guild Wars 2 meer dan 3 miljoen keer verkocht; plannen voor 2013 onthuld

Dat Guild Wars 2 redelijk populair is hoeft geen geheim te zijn. ArenaNet beaamt dit nu ook door de verkoopcijfers bekend te maken. De MMO is na de release van vier maanden geleden meer dan 3 miljoen keer over de toonbank gegaan. Hiermee is het tweede deel van de Guild Wars-franchise voor de ontwikkelaar een succes te noemen.

ArenaNet heeft hierbij ook de plannen voor 2013 bekendgemaakt. Zo gaat het bedrijf het komende jaar heel wat aan het spel toevoegen. De wereld van Tyria moet nog levendiger, voller en meer belonend worden. Ook de PvP en de achievements worden onder handen genomen. De ontwikkelaar gaat verder gewoon door met de maandelijkse evenementen en festiviteiten. Kortom ook in 2013 is er genoeg in Guild Wars 2 te doen. Lees deze blogpost of bekijk de laatste trailer om meer over de plannen te weten te komen.

» Reacties [11]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 12 december 2012 om 18:47:48

Vanaf komende vrijdag Wintersday activiteiten in Guild Wars 2

Op vrijdag 14 december 2012 begint het Wintersday festijn in Guild Wars 2. In Lion's Arch zal de NPC Zommoros zijn huis, The Mystic Forge, omtoveren in een gigantische sneeuwbol. Aldaar kunnen spelers een nieuwe, winterse springpuzzel oplossen, kerstliedjes spelen in een koor van kerstbellen en sneeuwballengevechten met elkaar aangaan.

Dat is echter alleen nog maar het begin: elke daaropvolgende dag zal Toymaker Tixx met zijn gigantische 'Airship' een andere hoofdstad van Tyria aandoen om daar speelgoed en winterse activiteiten voor spelers aan te bieden. Zijn reis begint op 15 december in Sylvari Grove en de trip eindigt in Lion's Arch.

Klinkt als een gezellige reis met Tixx, maar het tegendeel blijkt waar: het speelgoed van Tixx staat er niet om bekend om erg stabiel te zijn. Zijn speelgoed zal tot leven komen en Tixx heeft alle hulp nodig om zijn creaties in toom te krijgen. Aan de speler de vraag om Tixx bij te staan tegen zijn eigen speelgoed om zo Wintersday te redden.

In onderstaande screenshots kun je alvast een frisse neus halen en je voorbereiden op de gezellige Wintersday activiteiten:

Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Yaël Graver op woensdag 28 november 2012 om 12:17:12

Mogelijkheid tot metamorfose voor Guild Wars 2 characters

Bron: VG247
Het is nu mogelijk om het uiterlijk van een Guild Wars 2 character aan te passen door middel van metamorfosepakketten. Dit liet ArenaNet gisteren weten via Twitter.

De twee pakketten zijn verkrijgbaar in de 'Black Lion Trading Company', de in-game winkel van Guild Wars 2. De Self-Style Hair kit is in staat om alleen het haar te veranderen en kost 250 gems. Het tweede pakket, de Total Makeover kit, is in staat om alle uiterlijke mogelijkheden te veranderen en kost 350 gems.

Het is hierbij niet mogelijk om ook de naam van de character te veranderen. Verder gaf ArenaNet aan dat er (nog) geen nieuwe uiterlijke opties zijn toegevoegd.

» Reacties [4]

Auteur: Richard Leurs op donderdag 15 november 2012 om 17:37:20

Nieuwe preview: Guild Wars 2 - The Lost ShoresRichard heeft de update met nieuwe content die die weekend aan Guild Wars 2 wordt toegevoegd mogen proberen. Lees hier wat hij van The Lost Shores en de nieuwe plekken vindt...

Lees de preview.

» Reacties [3]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 13 november 2012 om 12:10:04

F2P Key Extravaganza: speel dit weekend gratis Guild Wars 2Aanstaand weekend is een belangrijk weekend voor de wereld van Guild Wars 2, want dan zal het weekendevenement The Lost Shores beginnen. Tijdens het The Lost Shores evenement gaan spelers het opnemen tegen een geheel nieuwe vijand; De Karka. Zij leefden rustig in de diepe wateren van de Sea of Sorrows, totdat een groepje handelaren uit Lions Arch, genaamd The Consortium, het ras verstoorde. Dit betekent natuurlijk hommeles en aankomend weekend zal dit plaatsvinden in Guild Wars 2 en worden heel veel nieuwe features geïntroduceerd.


Wij mogen jullie de kans geven om dit mee te maken, want we mogen heel veel F2P-keys weggeven! De codes geven aanstaand weekend gratis toegang tot de game en daarnaast kun je direct als level 80 karakter aan de slag, om van alle content te genieten. Voor meer informatie over alle content, verwijzen we je graag door naar de GN Achtergrond van Richard, waarin alles over The Lost Shores wordt uitgelegd.

Om een code te bemachtigen hoef je alleen maar hieronder te reageren!

Niet alleen op GamersNET geven we codes weg, maar ook via de sociale media. Volg ons op Twitter en Facebook voor extra kans.

Heel veel succes en plezier!

» Reacties [14]

Auteur: Richard Leurs op maandag 12 november 2012 om 15:48:24

Screenshots tonen Guild Wars - The Lost Shores-content

Richard heeft zojuist een mooi artikel geschreven waarin alle content van de Guild Wars - The Lost Shores-update wordt opgenoemd. Gepaard met deze aankondiging heeft ArenaNet ook nog een mooi setje screenshots van de aankomende content vrijgegeven. Geniet er van!

Bekijk de screenshots.

» Reacties [4]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 9 november 2012 om 08:29:35

Guild Wars 2 organiseert refer-a-friend-weekend

Bron: VG24/7
Doordat je voor Guild Wars 2 geen abonnement hoeft af te sluiten, is de game veel goedkoper dan de meeste MMO's. Heb je jouw vrienden ondanks dit nog niet kunnen overhalen om de game te proberen, dan kun je ze volgende week uitnodigen om de game gratis te spelen.

Tijdens de refer-a-friend-actie kunnen spelers van Guild Wars 2 hun vrienden uitnodigen. Die vrienden kunnen de game vervolgens het hele weekend gratis uitproberen. De uitnodigingen kunnen vanaf 12 november verstuurd worden, waarna het spel de daaropvolgende donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gratis toegankelijk is voor alle genodigden. Heb je nog geen vriendjes die Guild Wars 2 spelen, dan is het nu dus de hoogste tijd om die te zoeken.

» Reacties [4]

Auteur: Richard Leurs op dinsdag 6 november 2012 om 07:57:53

Volgend weekend staat Guild Wars 2 in het teken van The Lost Shores

Er is iets aan de hand in de Sea of Sorrows... Ja, ArenaNet heeft deze week weer leuke plannen met Guild Wars 2, want na Halloween is de ontwikkelaar alweer bezig met een nieuw speciaal evenement. In het weekend van 16 tot en met 18 november zal Tyria in het teken staan van The Lost Shores. Wat er gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar wanneer we klaar moeten zitten is al wel verklapt.
 • Vrijdag 16 november om 21:00 zal het evenement in Lion’s Arch beginnen.
 • Na de start zal er door heel Tyria speciale gebeurtenissen plaatsvinden.
 • Zaterdag 17 november 21:00 start de volgende fase met nog meer nieuwe gebeurtenissen.
 • Zondag 18 november om 21:00 komt alles tot een eind met een speciale grote gebeurtenis.
Naast de drie onderstaande screenshots is er nog geen informatie bekend over wat er staat te gebeuren. Wat denken jullie dat ArenaNet voor ons in petto heeft?

Bekijk de screenshots.

» Reacties [2]

Auteur: Richard Leurs op maandag 22 oktober 2012 om 12:52:02

Mad King Thorn brengt Halloween naar Guild Wars 2

Halloween komt naar het land van Tyria. Vanaf vandaag tot en met donderdag 1 november zal er een Halloween-sfeertje over Guild Wars 2 heen komen. In vier verschillende delen zal de komende dagen speciale Halloween-content aan de nieuwe MMO worden toegevoegd. Nieuwe dynamische evenementen, speciale items, Halloween wapens en nog veel meer.

In de eerdere Guild Wars-games werd Halloween ook jaarlijks gevierd en speelde Mad King Thorn een grote rol. Zal de spirit van de Mad King ook in Guild Wars 2 terug komen? Je maakt het de komende tijd mee in de speciale Guild Wars 2 Shadow of the Mad King-content.

» Reacties [1]

Auteur: Julian Schürgers op vrijdag 21 september 2012 om 00:01:29

Guild Wars 2 ook naar Mac

Bron: NCsoft
Hij was al tijden speelbaar op Windows, maar NCsoft heeft de populaire role-playing game Guild Wars 2 nu ook beschikbaar gesteld voor de Mac. Het is nog wel een bètaversie. NCsoft zal de komende weken hard werken om de Mac-versie net zo goed te krijgen als de Windows-versie. Wanneer hij helemaal af is, is nog niet bekend. Ondanks dat kunnen Windows- en Mac-gebruikers gewoon met elkaar spelen.

Ben je al in bezit van de Windows-versie? Dan kan je de het spel voor de Mac gratis en voor niets downloaden, mits je Mac OS X Lion (versie 10.7, Mac OS) of Mac OS X Mountain Lion (versie 10.8, Mac OS) hebt.

Geïnteresseerd? Check dan even je account-pagina op de website. Daar kan je het spel namelijk downloaden. Voor meer vragen kun je kijken op de support-pagina van NCsoft.

Today we’re happy to announce another major milestone in the development of Guild Wars 2: going forward, ArenaNet will also be supporting the game on Apple’s Mac OS X. The Mac Beta client is available immediately for all Guild Wars 2 players. It shares the same features and connects to the same live game servers as the PC client. Anyone who purchases Guild Wars 2 can now play it on both PC and Mac.

» Reacties [2]

Auteur: Richard Leurs op zaterdag 15 september 2012 om 00:07:50

Nieuwe review: Guild Wars 2Guild Wars 2 de MMO die zijn het genre moet veranderen is uit. Richard heeft twee weken in de game gestoken en vertelt is zijn review hoe de ambities van ArenaNet uiteindelijk voor de game uitpakken.

Lees de review.

» Reacties [29]

Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 11 september 2012 om 06:32:30

Guild Wars 2 op de eerste plek in Nederland

Guild Wars 2 behoudt zich in Nederland sterk en blijft op de koppositie staan in de tien best verkochte games van afgelopen week. In Groot-Brittannië heeft de PC-game terrein verloren en sloeg Sleeping Dogs zich een weg terug naar de bovenste plek. In Nederland staat Sleeping Dogs op plek vijf.

De verdere top drie in ons land wordt bestempeld door New Super Mario Bros 2 en The Sims 3: Supernatural. Ook vinden we onder andere nog Darksiders II en Mario Kart 7; hieronder overigens de volledige lijst.

1. (1) - Guild Wars 2 (PC)
2. (2) - New Super Mario Bros 2 (3DS)
3. (-) - The Sims 3: Supernatural (PC)
4. (3) - Skylanders: Spyro's Adventure (Wii)
5. (4) - Sleeping Dogs (PS3)
6. (5) - Darksiders II (PS3)
7. (7) - Sleeping Dogs (Xbox 360)
8. (8 ) - Mario Kart 7 (3DS)
9. (6) - Darksiders II (Xbox 360)
10. (9) - Super Mario 3D Land

» Reacties [4]

Auteur: Caron Peeters op maandag 10 september 2012 om 11:41:05

11.000 passwords Guild Wars 2 gehackt

Het heeft er alle schijn van dat Guild Wars 2 in MMO-land "the next big thing" gaat worden. Maar met een dergelijke status op zak wordt de game ook steeds interessanter voor hackers. Ontwikkelaar ArenaNET vond het hoog tijd worden om haar gebruikers voor dit sluimerende kwaad te waarschuwen.

Inmiddels zijn er meer dan 11.000 oproepen voor hulp geplaatst bij de afdeling support van ArenaNET inzake gehackte Guild Wars 2-accounts. De ontwikkelaar besloot een aanvulling aan hun Guild Wars wiki-pagina toe te voegen waarin voor hackers gewaarschuwd wordt en mogelijkheden tot preventie worden genoemd. Als hoofdpunt wordt gesuggereerd om een uniek password te gebruiken, en geen password die al in gebruik is voor een email-account:

If you don't want your account hacked, don't use the same email address and password for Guild Wars 2 that you've used for another game or web site. Hackers have big lists of email addresses and passwords that they've harvested from malware and from security vulnerabilities in other games and web sites, and they're systematically testing Guild Wars looking for matching accounts.

Hoewel deze informatie zo onderhand gemeengoed zou moeten zijn, blijkt dat nog veel mensen in de hierboven geschetste valkuil trappen. ArenaNET hoopt met deze aankondiging spelers meer bewust te maken van het gevaar van hackers. Een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee.

» Reacties [7]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 10 september 2012 om 14:15:33

Minder accounts gehackt dan gedacht, verander je wachtwoord Guild Wars 2

Eerder vandaag kwam een bericht van ons naar buiten waarin stond dat 11.000 accounts van Guild Wars 2 waren gehackt. Zojuist heeft ArenaNet naar buiten gebracht dat deze berichtgeving onjuist is. Er zijn in totaal 8.500 accounts die vragen stellen (tickets) over eventueel gehackte accounts, die volgens ArenaNet te maken hebben met niet zorgvuldig gekozen wachtwoorden. Volgens de ontwikkelaar zijn hackers expliciet op zoek naar wachtwoorden op andere websites, om ze vervolgens te proberen bij Guild Wars 2, aldus de officiële wiki van de game:

Hackers have lists of email addresses and passwords stolen from other games and web sites, and collected through spyware, and are systematically testing Guild Wars 2 looking for matching accounts.

Over the past three days we've received approximately 8,500 new support tickets related to hacked accounts and other blocking login issues, and we've resolved issues to get approximately 9,500 players back into the game (most from tickets submitted prior to Friday, August 31). We're aggressively ramping up our customer support team, with 28 new support representatives starting today and more coming online in the next few days, to provide the fast response times our customers expect.

Goede tip is dus om een apart wachtwoord te gebruiken voor Guild Wars 2, dat verder nergens gebruikt wordt.

» Reacties [4]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 7 september 2012 om 16:18:14

Guild Wars 2 walst over concurrentie in Europa

Ontwikkelaar ArenaNet en uitgever NCSoft mochten vandaag trots aankondigen dat paradepaard Guild Wars 2 het bijzonder goed doet in Europa. De nieuwe MMO staat vanaf vandaag in meer dan tien Europese landen op de eerste plek in de officiële salecharts. Guild Wars 2 wist in die landen de best verkochte game van de afgelopen tijd te zijn geworden, terwijl het spel daadwerkelijk slechts tien dagen geleden is verschenen.

Guild Wars 2 staat nu op nummer één in de verkoop van games in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, België en, jawel hoor, Nederland. Daarmee heeft Guild Wars 2 nu het gros van Europa al veroverd.

De precieze verkoopcijfers werden niet onthuld, maar Guild Wars 2 is in ieder geval erg populair gebleken. Naar NCSofts zeggen zou ook de innovatieve Collector's Edition van Guild Wars 2 het bijzonder goed doen in de verkoop.

» Reacties [15]

Auteur: Leon Kempers op donderdag 23 augustus 2012 om 18:52:18

Prijsvraag: Win Guild Wars 2 + muismat!


Guild Wars 2 zet zich af van de traditionele MMO-formule en heeft veel nieuwigheden te bieden ten opzichte van het eerste deel. Het verhaal speelt zich honderden jaren na het origineel af en dat brengt enkele nieuwe speelbare rassen met zich mee. De Sylvari, Asuras, Norn en de welbekende Charr gooien zich dit keer in de strijd. Bovendien brengt Guild Wars 2, in tegenstelling tot veel andere MMO's, geen maandelijkse kosten met zich mee. Je hoeft het spel maar één keer te kopen en kunt het vervolgens altijd online blijven spelen.

In samenwerking met ArenaNet organiseren wij een extreem vette prijsvraag. We geven namelijk drie keer een pakket weg met daarin Guild Wars 2 en een prachtige muismat! Omdat je geen maandelijkse kosten betaalt voor de game, kun je het spel zo lang als je wilt gratis spelen. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op dit prachtpakket is antwoord geven op onderstaande vraag.

Deze is prijsvraag is beëindigd. Je kunt niet langer deelnemen.


Succes!

» Reacties [38]

Auteur: Johan Lubbers op dinsdag 24 juli 2012 om 12:05:23

Namen van personages in Guild Wars te reserveren voor vervolg

Bron: VG247
Mensen die enkele mooie namen hebben voor hun karakters in Guild Wars kunnen het beste voor 31 juli inloggen in het spel. Dan zijn namelijk de namen van je personages automatisch gereserveerd om te kunnen gebruiken in Guild Wars 2.

Je kunt dan echter niet Guild Wars 2 pas in het najaar kopen. Arenanet liet weten dat je de nieuwe personages in Guild Wars 2 moet aanmaken tijdens de Headstart Access periode of op de eerste dag van het verschijnen van de game. Daarna worden je gereserveerde namen weer vrijgegeven.

Guild Wars 2 verschijnt 28 augustus exclusief voor de PC.

» Reacties [9]

Auteur: Richard Leurs op vrijdag 20 juli 2012 om 15:28:00

ArenaNet intoduceert rassen Guild Wars 2 met mooie video's

Guild Wars 2 zal in totaal vijf speelbare rassen bevatten. De Charr, Norn, Human, Asura en Sylvari. Van de eerst vijf genoemde rassen heeft ArenaNet onlangs ter introductie enkele mooie video's uitgebracht. De Sylvari waren al eerder in de Growing the Sylvari trailer te zien en hier zal ook nog een introductie voor gemaakt worden.

CharrNornHumanAsuraUpdate: Ook de introductie video van de Sylvari is nu beschikbaar.

Sylvari

» Reacties [8]

Auteur: Peter Bouwman op zaterdag 14 juli 2012 om 11:38:01

Beta key extravaganza: Guild Wars 2 betakeys!Volgende week staat er weer een geweldig weekend voor de deur voor alle Guild Wars 2 fans en geïnteresseerden. Het laatste beta-weekend begint namelijk op 20 juli aanstaande en wij geven jullie de mogelijkheid om mee te doen door 100 keys weg te geven. Het enige wat je hoeft te doen is hieronder reageren en via PM krijg je dan je code. Registreren kan vervolgens via de Guild Wars 2 website en je kunt aan de slag!

Heel veel succes en plezier! Deze actie eindigt 15 juli aanstaande.

» Reacties [117]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 9 juli 2012 om 12:09:26

Guild Wars 2 krijgt soundtrack van vier cd's

Bij de Collector's Edition van Guild Wars 2 wordt een enkele cd met nummers van de game geleverd, maar er zal nog een versie van de soundtrack beschikbaar zijn. DirectSong zal namelijk een beperkte oplage van de soundtrack van het spel verkopen, bestaande uit maar liefst vier cd's. Bovendien zal deze versie worden voorzien van een handtekening van componist Jeremy Soule.

Hetzelfde wist Soule enkele maanden geleden te doen met Skyrim, waarvoor hij ook een soundtrack van vier cd's uit liet geven. Ook deze exemplaren werden allen voorzien van een handtekening. De uitgebreide soundtrack van Guild Wars 2 zal ergens in augustus worden verstuurd, maar je kunt nu al wel een pre-order plaatsen. Deze soundtrack wordt voor $29.99 verkocht.

» Reacties [10]

Auteur: Peter Bouwman op donderdag 28 juni 2012 om 15:22:13

Releasedatum Guild Wars 2 bekend

Fans hebben er al lang op gewacht en eindelijk is het zover. De releasedatum van Guild Wars 2 is bekend gemaakt door NCSOFT en ArenaNet. Vanaf 28 augustus aanstaande kunnen mensen hun pre order verzilveren en de game in huis halen. Van de eerste Guild Wars zijn zeven miljoen exemplaren verkocht en ArenaNet hoopt dit succes natuurlijk te prolongeren. De laatste bèta voor release staat gepland in het weekend van 20 juli.

Richard is eerder fanatiek aan de slag gegaan met de game en zijn bevindingen kun je vinden in de hands-on.

» Reacties [10]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 22 juni 2012 om 00:03:13

Guild Wars 2 stresstest op 27 juni

Bron: Arena.net
De tweede open beta van Guild Wars 2 draait momenteel al twee weken. In die tijd heeft ArenaNET de kans gehad om de game aan grondige tests te onderwerpen, maar de grote vraag blijft: hoe zullen de servers presteren wanneer er bij de release miljoenen mensen tegelijkertijd online gaan?

Om zo'n situatie zo goed mogelijk te simuleren organiseert ArenaNET een stresstest. Het is de bedoeling dat er op 27 juni tussen 18:00 uur en 0:00 uur zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd online komen. Op die manier kan ArenaNET testen hoe de servers presteren onder hevige druk. Iedereen die Guild Wars 2 heeft gepre-orderd mag meedoen en aangezien de spelersdata niet verwijderd is, kun je verdergaan waar je de vorige keer bent geëindigd.

» Reacties [6]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 19 juni 2012 om 19:00:26

GN Exclusive: ArenaNet blog - Guild Wars 2 is gemaakt voor plezierVoor de fans van Guild Wars 2 is er weer groot nieuws, want op dit moment plaatst ArenaNet een nieuwe blog op hun website, die dieper ingaat op een aantal aspecten van hun nieuwe MMORPG. En voor mensen die houden van de game-industrie worden zeer interessante dingen vertelt.

Want wat maakt een abonnement-MMO een succes? Het antwoord ligt uiteraard in het aantal abonnees en dat is de reden dat content in deze games gerekt wordt om mensen zo lang mogelijk te laten spelen.

The answer can be found in the mechanics and choices made in subscription-based MMOs, which keep customers actively playing by chasing something in the game through processes that take as long as possible. In other words, they design content systems that take more time to keep people playing longer. If this is your business motivation and model so you keep getting paid, it makes sense and is an incredibly smart thing to do, and you need to support it.

Guild Wars 2 is natuurlijk geen MMO die het moet hebben van abonnementen. Daarom is de strategie voor het maken van Guild Wars 2 fundamenteel anders volgens de ontwikkelaars. In plaats van het doel: “lang spelen”, hanteren de heren van ArenaNet het doel: “fun”.

If we chose fun as our main metric for tracking success, can we flip the core paradigm and make design decisions based on what we’d like to play as game players? Can we focus our time on making meaningful and impactful content, rather than filler content to draw out the experience? Can we make something so much fun you might want to play it multiple times because it’s fun, rather than making you do it because the game says you have to?

Het volgens ArenaNet eigenlijk vreemd dat plezier niet vaak het uitgangspunt is tijdens het ontwikkelen van games. En de vraag die constant gesteld werd tijdens het ontwikkelproces was: “heb je plezier?”. En hoe meet je dat plezier? Vanaf het begin zijn deze strategieën gebruikt om de game te bouwen.


• Fun impacts loot collection. The rarest items in the game are not more powerful than other items, so you don’t need them to be the best. The rarest items have unique looks to help your character feel that sense of accomplishment, but it’s not required to play the game. We don’t need to make mandatory gear treadmills, we make all of it optional, so those who find it fun to chase this prestigious gear can do so, but those who don’t are just as powerful and get to have fun too.

• Fun impacts decisions. Every time you finish a dungeon you get tokens you can trade in for reward items that you want, rather than having a small chance of getting it as a drop, because it’s more fun to always get rewarded for finishing with something you want to have!

• Fun impacts development. Explorable dungeons have multiple paths you can take and random events in them. Because of this you don’t feel like you need to play the same dungeon over and over again if you want to chase the prestigious rewards at the end, but can instead mix up that experience to keep it fresh and fun.

• Fun impacts customization. The event and personal story systems allow you to get a sense of customization from your characters. Playing through the game, each character can experience completely different content, and the world can always stay fresh and new in the pursuit of new story lines, and an ever-changing dynamic event world. It means going back to a place you’ve already been with a character can be fun, and it means making a new character on an entirely different personal story chain can be fun as well.

• Fun impacts gameplay. The pursuit of fun in content led us to make many gameplay decisions, including: Everyone who helps kill a creature gets experience and loot, so you’re not competing with other players; everyone gets rewarded for events with karma they can spend to buy rewards they want, rather than get a random roll of stuff you might not; content that scales in difficulty, so if more people show up, there is still stuff for you to do; everyone is able to revive one another, so you view other players as assets that can help you achieve your goals, rather than people who might get in your way; and the ability for everyone to harvest from resource nodes and get the rewards in the world together, rather than racing other people to them who might steal it from you. All of these things are just more fun!

Volgens de heren van AreaNet is het QA team (contact met fans) daarbij een integraal onderdeel van het ontwikkelteam, om constant te blijven peilen wat leuk is. Dat is ook de reden dat de bèta gespeeld wordt door honderd duizenden mensen, die allen vragen gesteld krijgen na elke missie. Wat het leuk?

De gehele blog is te lezen via Arena.net en het stuk is zeker de moeite waard. Want hoe lekker is het dat je een MMO kunt maken zonder afhankelijk te zijn van abonnementen? Natuurlijk blijft de verkoop van de game zelf nog wel heel belangrijk, maar het siert de ontwikkelaar dat hun pure doel is om mensen een leuke tijd te geven in hun spel. En waarom denkt niet elke ontwikkelaar zo?

Als je meer wilt weten over Guild Wars 2, Richard is uitgebreid aan de slag gegaan met de bèta en zijn bevindingen kun je lezen in de preview.

» Reacties [2]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 29 mei 2012 om 11:48:27

Tweede open beta Guild Wars 2 op 8 juni

Groot nieuws voor de fans van Guild Wars 2, want 8 juni aanstaande gaat de tweede open beta van de game van start. Op de bewuste vrijdag kunnen spelers vanaf 21.00 uur inloggen om vervolgens tot maandagochtend 08.59 uur te spelen.

Voor mensen die eerder met de beta hebben meegedaan is er leuk nieuws, want hun karakters zijn nog steeds actief. Je kunt dus doorgaan waar je was, tenminste, als je de game hebt gereserveerd, want alleen dan kun je meedoen met de beta. Geregistreerde spelers zullen binnenkort een email ontvangen met informatie over het inloggen.

» Reacties [9]

Auteur: Leon Stougie op vrijdag 11 mei 2012 om 16:19:18

Guild Wars 2 al 'honderdduizenden' keren gepre-orderd

Mike O’Brien, werkzaam bij ArenaNet, heeft op zijn blog laten weten dat Guild Wars 2 al heel wat keren is gepre-orderd. Hoewel een precies aantal niet genoemd is, spreekt men over 'honderdduizenden' keren. Deze aantallen bleken uit de overweldigende respons op het eerste Beta Weekend, waarin mensen met een pre-order al aan de slag konden met de beta van Guild Wars 2:

The other week we hosted our first Beta Weekend Event when hundreds of thousands of players who pre-purchased Guild Wars 2 got their first chance to play the game. This was a huge milestone for ArenaNet; with no NDAs and no press embargoes, the beta version of Guild Wars 2 would have to stand on its own before the full force of the internet. I think it's safe to say that the response was overwhelming in more ways than one.

Een releasedatum van Guild Wars 2 is nog steeds niet bekend, al moet het spel wel in 2012 uitkomen.

» Reacties [5]

Auteur: Daniël de Zwart op maandag 30 april 2012 om 16:41:57

Guild Wars 2 was tijdelijk niet te reserveren

Bron: Solidus
Bèta's, bèta's en bèta's. Gamers zijn Guild Wars 2 de laatste tijd flink aan het testen en dat NCsoft en ArenaNet een achterban hebben, dat blijkt wel uit de drukte van de afgelopen bèta. Via de officiële websites van de bedrijven was Guild Wars 2 immers tijdelijk niet meer te reserveren.

Sorry! Guild Wars 2 is currently soldout.

To ensure the highest quality service we have temporarily limited the number of copies of Guild Wars 2. As more capacity becomes available, we will make Guild Wars 2 available for sale again. In the meantime, we encourage you to visit our retail partners , who may still have copies available.

Door te pre-orderen krijg je als aankomend bezitter toegang tot elk bètaweekend, maar NCsoft en ArenaNet waren onlangs genoodzaakt de reserveringen stop te zetten wegens problemen met de servers. Deze waren overbelast, waardoor inloggen vrijwel onmogelijk werd en de verbinding lang niet optimaal bleek.

Inmiddels schijnt alles weer op orde te zijn en is Guild Wars 2 weer te bestellen.

» Reacties [5]

Auteur: Glenn van Dormolen op zaterdag 21 april 2012 om 18:46:49

Mogelijke releasedatum Guild Wars 2 gelekt

Het is weer eens tijd voor wat geruchten. GameStop, één van de grootste gameretailers in de Verenigde Staten, heeft de Guild Wars 2 Collector's Edition van een datum voorzien. Deze zou uitkomen op 26 juni 2012. Of we deze datum echter serieus moeten nemen is de vraag, aangezien GameStop niet de kleinste is kunnen we dit in ieder geval niet met zekerheid de prullenbak in gooien.Guild Wars 2 heeft nog geen officiële releasedatum, maar een impressie is te lezen in de preview van Richard. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

» Reacties [6]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 10 april 2012 om 13:26:19

Guild Wars 2 vanaf nu te pre-orderen

Het komt niet vaak voor dat een game zonder releasedatum al wel te pre-orderen is, maar bij Guild Wars 2 is dat absoluut wel het geval. Wanneer je de game in huis krijgt is nog niet bekend, maar vanaf vandaag is de game wel te reserveren, waarbij je drie dagen eerder toegang krijgt ten opzichte van de mensen die de game bij release pas in huis halen.

Daarnaast krijg je ook gegarandeerde toegang tot de bèta-weekenden en een Hero's Band, waarmee je verschillende power boosts krijgt. Zoals we eerder wisten te melden krijgt de game ook een mooie Collector's Edition.

De Standard/Digital Edition:
- Guild Wars 2 serienummer (om de game te activeren bij release)
- Gegarandeerde toegang tot de Guild Wars 2 bèta events
- Toegang tot Guild Wars 2 drie dagen voor release
- Exclusieve ‘Hero's Band' in-game item

De Digital Deluxe Edition:
Bevat de digitale producten van de Standard Edition (zoals hierboven beschreven) plus vijf in-game items, waaronder Mistfire Wolf die samen met andere spelers zal vechten en een miniatuur Rytlock die spelers zal vergezellen in hun reis door Tyria.

De Collector's Edition:
Voor de complete Guild Wars 2 ervaring biedt de Collector's Edition alle inhoud van de Standard Edition en de Digital Deluxe edition, plus:
- Een handgeschilderd beeld van 25 centimeter van de beestachtige krijger Rytlock Brimstone met zijn herkenbare vlammende zwaard
- Een 112 pagina tellend hardcover boek ‘Making of Guild Wars 2'
- Best of Guild Wars 2 Soundtrack CD
- Een speciaal vervaardigd kunst frame compleet met portfolio en vijf Guild Wars 2 art prints
- Metalen verzamelbox

Dat er nog geen releasedatum is geeft veel mensen wel de kans om nog even te sparen, want de Collector's Edition heeft een prijskaartje gekregen van 149,99 euro. De andere edities kosten overigens 74,99 euro (Deluxe) en 54,99 euro (Standard).

» Reacties [14]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 30 maart 2012 om 10:28:24

Guild Wars 2 geïnspireerd door Team Fortress

Bron: PC Gamer
Ondanks het feit dat Team Fortress inmiddels alweer bijna achttien jaar oud is, is de shooter nog steeds een grote bron van inspiratie voor game-ontwikkelaars van tegenwoordig. Veel spellen hebben vandaag de dag elementen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Valve's meesterwerkje. Zo was Team Fortress in 1997 de eerste die headshots introduceerde, een fenomeen dat niet meer weg te denken is uit hedendaagse shooters. Guild Wars 2 designers Ben Miller en Jon Peters maakten onlangs in een interview bekend dat ook hun game geïnspireerd is door Team Fortress. Het gaat hier met name om het klassen-systeem:

No-one would tell you that everyone in Team Fortress just does damage. No-one would say a Spy and a Heavy are the same because they both do damage. They’re very different playstyles. They have a very good sense of purpose.

Peters liet weten zelf niet graag als een heler te spelen:

I’m the anti-healer person. I don’t hate that people like to play support roles, it’s just that I want that role to be fun. I don’t think there’s any teamwork – what there is is just dependency.

Onze Richard mocht onlangs aan de slag met de gesloten beta van Guild Wars 2. Zijn bevindingen lees je in deze preview.

» Reacties [5]

Auteur: Richard Leurs op maandag 26 maart 2012 om 16:13:39

Nieuwe preview: Guild Wars 2 Bèta hands-on 2Richard is voor de tweede keer met de bèta van Guild Wars 2 aan de slag gegaan. Dit keer gaat hij meer de diepte in. Zijn ook de details van deze MMO zo vernieuwend en anders als de rest?

Lees de preview.

» Reacties [15]

Auteur: Richard Leurs op dinsdag 13 maart 2012 om 14:22:54

Bestel Guild Wars 2 en krijg toegang tot de béta; Collectors Edtion laat zich zien

ArenaNet heeft zojuist bekendgemaakt dat Guild Wars 2 vanaf 10 april in de voorverkoop gaat. Gamers die de game alvast aanschaffen krijgen toegang tot alle aankomende béta evenementen, mogen drie dagen voor de echte release al beginnen en krijgen de Hero's band (een speciaal in-game item). Guild Wars 2 zal in drie versies over de toonbank gaan. Normaal, Digital Delux (met enkele extra in-game items) en de Collectors Edtion. De Collectors Edtion gaat €150 kosten en bevat de volgende dingen:
 • Het spel Guild Wars 2 in een mooie metalen box;
 • 25cm groot handgeschilderd beeld van Rytlock Brimstone;
 • 112 pagina tellend Making of Guild Wars 2 boek;
 • Art frame;
 • Art portfolio en 5 Art prints;
 • Best of Guild Wars 2 Soundtrack CD;
 • Summon Mistfire Wolf Elite Skill;
 • Rytlock Miniature;
 • Golem Banker;
 • Chalice of Glory;
 • Tome of Influence.
Nu is het alleen nog wachten tot de releasedatum van Guild Wars 2 bekend is. Dat gamers zin in het spel hebben is namelijk wel duidelijk. Onlangs schreven er meer dan 1 miljoen mensen zich voor de aankomende béta in.

Update: De Nederlandse vertegenwoordigers van ArenaNet hebben ons op de hoogte gesteld over de de prijzen in euro's. De standaard game kost €54,99, de Digital Deluxe-versie €74,99 en de Collectors Edition €149,99.

» Reacties [12]

Auteur: Jaimy Kortenhoff op zaterdag 25 februari 2012 om 16:19:41

Eén miljoen aanmeldingen Guild Wars 2 bèta

Bron: VG247
Sinds gisteravond hebben één miljoen mensen zich aangemeld voor de aankomende Guild Wars 2 bèta. De officiële twitterpagina onthulde met trots dit ongelofelijk hoge getal.

Ook hebben ze een video uitgegeven waar het ontwikkelteam achter Guild Wars 2 even helemaal uit hun dak gaat door deze ongekende prestatie. De bèta zal aankomende lente het daglicht zien, waarop de uiteindelijke game later dit jaar zal verschijnen. Wil je weten hoe onze eigen Richard deze game ervaren heeft? Check dan snel onze Guild Wars 2 hands-on.

» Reacties [9]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 22 februari 2012 om 19:00:17

Schrijf je zo snel mogelijk in voor de bèta van Guild Wars 2

Ja, het is eindelijk zover. Tyria heeft gamers nodig! ArenaNet gaat namelijk de bèta van Guild Wars 2 openstellen voor het grote publiek. Afgelopen weekend kon Richard al even aan de slag met de game en schreef hij een preview over zijn avontuur. Nu is het jouw beurt om de wijde wereld van Guild Wars 2 te betreden.

Op de site van Guild Wars 2 kun je jezelf inschrijven om kans te maken op een uitnodiging voor komende bèta evenementen. Doe dit wel voor 24 februari 19:00, want daarna zijn de inschrijven weer gesloten. Grijp je kans en schrijf je hier in.

Update: Het kan zijn dat de bèta site door drukte even offline is. ArenaNet heeft aangegeven druk te zijn de site zo stabiel mogelijk te houden. Overigens maakt het niet uit wanneer je de inschrijving doet, als het maar binnen 48 uur is, er wordt niet op tijd geselecteerd.

» Reacties [15]

Auteur: Richard Leurs op maandag 20 februari 2012 om 15:06:36

Nieuwe preview: Guild Wars 2 closed bèta Hands-onRichard heeft zijn weekend besteed aan de closed bèta van Guild Wars 2. In zijn preview lees je hoe de game hem van van verbazing in verbazing liet vallen...

Lees de preview.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op vrijdag 17 februari 2012 om 16:33:15

Guild Wars 2 later ook richting consoles

Bron: GameSpot
NCsoft heeft vandaag toegegeven dat er een klein ontwikkelingsteam bezig is met een consoleversie van Guild Wars 2. De ontwikkelaar heeft dit bekendgemaakt nadat er eerder uit een conference call gebleken was dat men voorbereidingen trof om Guild Wars 2 naar de consoles te brengen:

When it comes to Guild Wars 2 as we have announced already, we are in the preparation stage. For other titles we are looking at various options as we speak. So once again, nothing has been finalized yet for me to make specific comments now.

Wanner en op welke consoles Guild Wars 2 uit zal komen, is nog niet bekend. De PC-versie van Guild Wars 2 krijgt momenteel de volle aandacht en zal dit jaar verschijnen.

» Reacties [4]

Auteur: Richard Leurs op vrijdag 17 februari 2012 om 16:56:16

Laat jouw vragen achter voor de Guild Wars 2 preview


We schreven tijdens de Gamescom al een Guild Wars 2 preview, maar binnen afzienbare tijd hebben we veel meer te bieden. Aankomend weekend gaat Richard als één van de eerste op de wereld aan de slag met de closed bèta van Guild Wars 2. Op dit moment staat hij, als echte Guild Wars-fan, op het dak jubelend te schreeuwen van vreugde. Hoogstwaarschijnlijk zal hij dit weekend zichzelf als een kluizenaar met een fles Whiskey on the side opsluiten. Natuurlijk zal er een uitgebreide preview van Guild Wars 2 komen, maar we zijn ook op zoek naar jouw vragen. Het is moeilijk om in één weekend alles van een MMO te zien en daarom vragen we ons af wat jullie graag over Guild Wars 2 willen weten. Algemene vragen, diepgaande kwesties of gewoon interessante weetjes, Richard gaat voor jou opzoek.

Laat hieronder in de comments jouw vragen voor de Guild Wars 2 preview achter. Gamers die nog niet zoveel van de aankomende MMO weten doen er goed aan om de Manifesto trailer te bekijken. Deze video legt duidelijk uit wat Guild Wars 2 voor game gaat worden.

» Reacties [13]

Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 16 februari 2012 om 16:12:30

Details Guild Wars 2 World VS. World

Guild Wars 2 komt eraan, maar voordat het zover is kunnen we jullie bij GamersNET.nl alvast een kijkje laten nemen in een nieuwe gameplay feature. Het gaat hier om de Battles for the Mist mode, waarin we heuse veldslagen tussen servers kunnen gaan spelen. Mike Ferguson, system designer voor ArenaNet laat de volgende details los over deze modus:

From the earliest days of development, we knew that we wanted to include some form of large-scale PvP combat in Guild Wars 2, but how would it work? We knew right away that we wanted three teams fighting against one another on a series of huge maps in the Mists, and that each team would be composed of an entire server full of players.

Including three forces in world vs. world acts as an excellent balancing factor, preventing one team from growing too powerful and ruining the competitive balance of the game. Two teams can gang up to counter a more dominant third team, a dynamic that simply isn’t possible with only two opposing factions.

Ook gaat het mogelijk worden om bepaalde "Keeps" over te nemen, om hier je guild te huisvesten. Uiteraard kan deze weer opnieuw overgenomen worden door een andere server, wat dus betekend dat jij keihard zal moeten vechten voor jouw plaats.

Uiteraard hoef je niet zonder wapens het slagveld op, want ook wapentuig zal aanwezig zijn, naast de wapens van je karakter. Hierover heeft Mike Feruguson het volgende te melden:

Trebuchets — Earlier I described how keeps and towers were extremely well protected—how could one ever hope to break through such formidable defenses? Might I suggest launching huge, flaming balls of destruction from your very own trebuchet? This long-range death dealer is a high-value target that often attracts enemy counterattacks, so make sure to protect your trebuchet!

Arrow Carts — These deadly projectile launchers can blanket a small area with arrows, easily cutting down flesh-and-blood enemies, but they are largely ineffective against walls and gates.

Catapults — A good choice for taking down walls and gates, catapults attack a larger area than arrow carts, so they can also be very effective in putting the hurt on a tight group of enemies.

Ballistae — These siege weapons launch giant bolts that can pierce their target, dealing large amounts of damage to players, gates, and walls alike.

Siege Golems — Do you need to bash down a gate? My friend, you need a siege golem. That’s right: in world vs. world you can build your very own asuran golem, a robotic juggernaut that will smash things for you—albeit at a leisurely pace. It takes a lot of power to mobilize something that awesome, so the golems don’t move very quickly. They also don’t have much in the way of ranged attacks, but once a siege golem gets close enough to start bashing on a door, that door is in trouble.

Ook aan het feit dat bepaalde hogere levels een groter voordeel zouden hebben is uit de wereld geholpen, want ArenaNet heeft ervoor gezorgd dat iedereen, ongeacht zijn of haar level, gebalanceerd gaat worden, zodat de World VS. World battles ook echt leuk worden en blijven.

Het moge duidelijk zijn dat Guild Wars 2 opnieuw een grootse MMORPG gaat worden, zeker nu deze optie in de game verwerkt gaat worden. Mochten jullie smachten naar nog meer informatie over de World Vs. World modus? Dan verwijzen we jullie door naar de ArenaNet Blog.

» Reacties [6]

Auteur: Wouter Rens op maandag 23 januari 2012 om 17:49:46

Guild Wars 2 komt in 2012; open bèta in de lente

Bron: VG247
ArenaNet heeft vandaag aangekondigd rond maart en april een open bèta uit te brengen voor Guild Wars 2. Ook werd bevestigd dat de game in 2012 in de schappen zal liggen. Directeur Mike O'Brien vertelde op zijn blog dat hij eerst de pers Guild Wars 2 laat testen, voordat de game toegankelijk wordt voor het publiek.

Vorige maand werd al een closed bèta succesvol afgerond, waar O'Brien het volgende over losliet:

We recently finished our first closed beta test, and we’re now ready to hold progressively larger events. In February we’ll invite select press to participate in beta testing, and in March and April we’ll aggressively ramp up the size of our beta test events so that many of you will have a chance to participate. And of course, this all leads to the release of Guild Wars 2 later this year. It’s been an incredible adventure over the past five years, working with our community and our team of dedicated artists, designers, and programmers to realize this vision. This year, the seeds of that work come to fruition. We can’t wait to play the game with you.

Tot vandaag was nog niet officieel bevestigd dat Guild Wars 2 in 2012 uit zal komen.

» Reacties [7]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 14 december 2011 om 18:55:21

Mesmer nieuwste en laatste professie voor Guild Wars 2

Vandaag heeft ArenaNet de achtste en daarmee laatste professie voor Guild Wars 2 bekendgemaakt. Het gaat dit keer, zoals vele fans al hadden verwacht, om de Mesmer. Een professie die via magie hun tegenstanders misleiden, besluiteloos maken, verwarren en in toom houden. Mesmers vechten niet zwaard aan zwaard, maar gebruiken illusies om tegenstanders af te leiden. Op de juiste momenten gaat de Mesmer in de aanval om grote schade aan te kunnen richten. De professie biedt een unieke manier van vechten .

De Mesmer was één van de professies die in de eerste Guild Wars-delen gespeeld kon worden en zal in het tweede deel glorieus terugkeren. Spelers kunnen met de Mesemer illusies oproepen, die in fysieke vorm ten aanval gaan. Zo kunnen spelers zichzelf tot wel drie keer kopiëren, de kopieën kunnen zelfs dezelfde naam als de speler dragen en vijanden hier flink mee verwarren. Andere specifieke Mesmer skills zijn de mantra's. Dit zijn skills die lang duren om te gebruiken, maar op voorhand kunnen worden opgeladen. Met deze professie kun je vijanden bijvoorbeeld totaal desillusioneren of je team onzichtbaar maken.

Wanneer Guild Wars 2 in de winkels ligt of meer informatie over een béta is nog niet bekend, maar we hebben gelukkig wel een hoop mooie Mesmer screenshots van de game voor de fans klaar staan.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [5]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 14 december 2011 om 21:12:19

Gesloten bèta Guild Wars 2 start deze week

Bron: Reddit
Vandaag kondigde ArenaNet al de achtste en laatste professie voor Guild Wars 2 aan, namelijk de Mesmer. De ontwikkelaar hield hiervoor op de vragen site Reddit een vragen sessie voor fans en hier werd nog een leuk nieuwtje bekend. De closed bèta van Guild Wars 2 gaat namelijk aankomende vrijdag van start. Dit betekend niet dat de aankomende MMO al snel speelbaar zou zijn, het is namelijk nog niet eens bekend hoe gamers zich voor de open bèta kunnen inschrijven en de gesloten bèta zit onder zeer strikte regels. Dit nieuws laat echter wel zien dat Guild Wars 2 in een vergevorderd stadium is en we toch echt volgend jaar wel de release kunnen verwachten.

Richard, redacteur en immense fan van de Guild Wars-games (ofwel ik), gaat in ieder geval voor de eerste keer in zijn leven bidden om toegang tot de bèta te verkrijgen. Wie weet helpt het!

» Reacties [4]

Auteur: Richard Leurs op maandag 12 december 2011 om 11:24:26

Fast Forward 2012: Guild Wars 2


Guild Wars is mijn lust en mijn leven. Deze uitspraak is natuurlijk wat overdreven, maar dat ik fan ben van deze MMORPG stop ik niet onder stoelen of banken. Ik kijk dus ook erg uit naar Guild Wars 2. In deze Fast Forward ga ik deze immense game en mijn liefde voor het spel in een kleine stuk tekst samenvatten. Het was een moeilijke opgave, maar ik hoop jullie te kunnen overtuigen van de magie die Guild Wars heeft te bieden.

Schoppen tegen conventies
Het begin van Guild Wars 2 is redelijk normaal. Maak een karakter, kies een ras en kies een professie. Na een kort laadscherm is het echter over met de standaarden van de MMO-wereld. Je komt terecht in een game die tegen alle conventies aanschopt en het genre flink overhoop haalt. Vechten, omgevingen, opdrachten, verhalen en alles daar omheen is dynamisch en vanaf de basis opnieuw verzonnen. In ieder geval dat is het doel dat ontwikkelaar ArenaNet voor ogen heeft. De ontwikkelaar is elf jaar geleden opgericht met het doel te innoveren en dat is wat ze doen. Geen MMO uit duizenden, maar een MMO die het genre van een hele andere kant bekijkt.

Neem bijvoorbeeld het feit dat verhalen van spelers door veel keuzes grondig te personaliseren zijn. Jouw keuze om een bepaald ras te helpen kan bij andere rassen totaal niet in de smaak vallen en uiteindelijk voor een heel andere wending van het verhaal zorgen. Jij zult een ander verhaal meemaken dan bijvoorbeeld je vrienden. Hoewel je beide een andere beleving hebt kun je toch samen door het spel heen wandelen en epische gevechten meemaken. Natuurlijk is er wel een hoofdlijn. De wereld van Tyria, 250 jaar na de eerste Guild Wars-delen, is namelijk in gevaar. De Elder Dragons zijn opgestaan en bedreigen al het leven op dit continent. Het staat vast dat jij een grote rol bij het stoppen van de ondergang gaat spelen, maar hoe je dit gaat doen beslis je zelf.

Bekijk de screenshots.
Nog veel meer te bieden
Dit klinkt misschien nog niet super vernieuwend, maar Guild Wars 2 heeft nog veel meer te bieden. Een wereld waar jouw acties ook daadwerkelijk effect hebben, een klasse-systeem dat alle standaarden van het MMO-genre negeert en ontzettend dynamische combat zijn hier goede voorbeelden van. Bewegen tijdens gevechten is erg belangrijk, samenwerken is zeer effectief en je zal nooit verplicht één bepaalde rol, bijvoorbeeld healer, op moeten pakken. Het zijn allemaal punten waar de rest van de MMO meute weinig tot niets aan doet. Oh ja, het hele spel is na het aankoop bedrag van de winkel verder gewoon gratis speelbaar. Geen hoge maandelijkse bedragen of grote focus op micropayments. Ook dit is iets waarmee ArenaNet een dikke vinger naar het MMO-genre laat zien.

Dan is er nog de PVP, want ook daar gaat Guild Wars 2 alles over de kop gooien. Over het algemeen zijn er twee soorten PVP in Guild Wars 2. Er zijn gestructureerde gevechten met zorgvuldig samengestelde teams. Doe mee met toernooien of vecht een geschil uit tegen een andere guild. Er is ook nog de World vs. World vs. World. Een uniek en grootschalig gevecht, waar drie werelden/servers twee weken lang met honderden tegelijk om de victorie vechten. PVP op deze grootschalige vorm hebben we nog nooit eerder gezien en gaat mij persoonlijk vele honderden uren van mijn leven kosten.

Conclusie
Zoals je leest raak ik in niet over Guild Wars 2 uitgesproken ik heb hier kort enkele zeer vette en unieke features van het spel benoemt, maar er is nog zoveel meer te zeggen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat dit geen standaard MMO gaat worden en dat is iets wat het genre nodig heeft. Te lang hebben MMO's elkaar nageaapt, maar Guild Wars 2 neemt bruut en zonder om te kijken een andere afslag. Wat tot nu toe een geweldig mooie weg lijkt te zijn. Of Guild Wars 2 echt in 2012 zal verschijnen is nog niet 100% zeker, maar de béta zal toch echt volgend jaar van start gaan. Hou Guild Wars 2 goed in de gaten, zeker als je al een tijdje klaar bent met de huidige MMO's. Bekijk ook nog eens de onderstaande video, die duidelijk laat zien wat ArenaNet voor ogen heeft.

» Reacties [4]

Auteur: Glenn van Dormolen op zondag 18 september 2011 om 16:56:14

NCsoft laat Asura-ras zien

In een interview met ArenaNet heeft onze bloedeigen Richard het al gehad over een van de unieke rassen die de aankomende MMORPG Guild Wars 2 zal bevatten. Maar dat was uiteraard niet het enige nieuwe ras wat deze aankomende titel te bieden heeft, want NCsoft heeft zojuist een aantal screenshots vrijgegeven waarop wij een nieuwkomer in de serie kunnen bewonderen; de Asura.

Deze kleine wezentjes zien er misschien schattig uit, maar schijn kan bedriegen, want blijkbaar kunnen deze wezentjes ook gebruikmaken van flinke "suits".


Bekijk de screenshots.

» Reacties [6]

Auteur: Richard Leurs op dinsdag 30 augustus 2011 om 17:25:12

Guild Wars 2-spelers kunnen eigen PvP-servers maken

Dat Guild Wars 2 het MMO-genre wilt vernieuwen is al een lange tijd duidelijk. Ook vandaag is er weer een nieuwtje opgedoken dat goed laat zien hoe ontwikkelaar ArenaNet echt een nieuwe weg is ingeslagen. In een interview met MMORPG.com heeft de ontwikkelaar namelijk aangegeven dat Guild Wars 2-spelers hun eigen Player vs. Player-servers kunnen aanmaken.

Natuurlijk zal ArenaNet voor genoeg servercapaciteit zorgen, maar spelers kunnen op hun eigen servers de regels aanpassen en zo een andere gameplay-ervaring creëren. Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden van gamers die hun eigen visie op PvP hebben en met deze nieuwe feature kunnen zei hun creativiteit in Guild Wars 2 kwijt.

Update:ArenaNet heeft zelf aangegeven dat het nog niet zeker is dat Guild Wars 2 deze feature zal bevatten. De ontwikkelaar overweegt het wel om spelers eigen PvP-servers te laten maken. Op PvE gebied zal dit in ieder geval nooit gebeuren.

» Reacties [9]

Auteur: Richard Leurs op donderdag 11 augustus 2011 om 15:01:58

GN Exclusive: In gesprek met ArenaNet over de SylvariArenaNet is al enkele jaren bezig met Guild Wars 2. Geleidelijk krijgen we steeds meer informatie en dit keer is er een nieuw ras aan de beurt, de Sylvari. In dit interview lees je alles over het ras en mijn helden...

Lees de column.

» Reacties [13]

Auteur: Richard Leurs op vrijdag 5 augustus 2011 om 19:00:04

Kom volgende week alles te weten over de Sylvari uit Guild Wars 2

In Guild Wars 2 kunnen spelers kiezen tussen verschillende rassen. Speel met een Human, Asura, Norn, Charr of Sylvari. Over dit laatste ras weten we nog heel weinig, maar ontwikkelaar ArenaNet gaat hier volgende week rigoureus verandering in brengen. De hele week staat namelijk in het teken van de Sylvari.

We weten al dat Sylvari een planten ras zijn en pas enkele jaren op de planeet Tyria rondwandelen. Aankomende maandag zal veel nieuwe informatie over het mysterieuze ras verschijnen. Ook de dagen daarna kunnen de Guild Wars 2-fans sappige informatie en beelmateriaal verwachten. Hou de officiële site van Guild Wars 2 en GamersNET goed in de gaten om alles over de Sylvari te weten te komen.

De Sylvari zal voor het eerst op de Gamescom speelbaar zijn en natuurlijk zullen we jullie dan van een mooie preview voorzien.

» Reacties [3]

Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 1 juli 2011 om 09:38:36

Console-MMO's erg moeilijk volgens Guild Wars ontwikkelaar

De wereld van de MMO's is vooral een wereld van PC-gamers terwijl vele console-bezitters het ook leuk zouden vinden om avonturen te beleven in open werelden vol andere gamers en honderden opdrachten. Volgens de lead-designer van Guild Wars 2, Eric Flannum, gaat dit echter niet snel gebeuren. Consoles zijn er technisch helemaal niet op gebouwd. Zo zijn traditionele abonnementen zeer lastig:

"It's tough because the business model on consoles is difficult, and [because of] memory issues - MMOs tend to be huge and consoles tend to not have that much room. And so there's a lot of technical problems basically. But I think someone will come and overcome those things."

Guild wars 2 zal geen abonnementen-systeem hebben, maar gebruik maken van micro transacties, iets waar Microsoft overigens mee bezig is voor de Xbox 360. Dit is overigens nog toekomstmuziek.

» Reacties [13]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 18 april 2011 om 22:48:33

Deze week is ArenaNet's Charr Week

Na de Norn Week van een aantal weken terug is het met ingang van vandaag Guild Wars 2 Charr Week. Gedurende deze week zal ontwikkelaar ArenaNet meer laten weten over een van de speelbare races van Guild Wars 2, de Charr. Op ArenaNet's blog kunnen we al een kijkje nemen op de planning voor de komende dagen.

Monday – On the blog today, designer Devon Carver explores the Village of Smokestead, a key location in the charr starter area and explains the iterative process behind this map’s creation.
Tuesday – In this blog post full of audio clips of charr chatter, writer Scott McGough will show how writing and sound design come together to create a compelling, immersive environment for players.
Wednesday – We’ll talk to the artists responsible for the visual look of the charr – Katy Hargrove, Kekai Kotaki, and Kristen Perry.
Thursday – We’re updating the charr page on GuildWars2.com with new charr background text by Jeff Grubb and a video tour of the charr homeland.
Friday – Lore and Continuity Designer Ree Soesbee illustrates the ferocious, competitive nature of charr society in this loreful charr blog post.

Kortom: artwork, meer backstory, diepgaande details, vrijwel alles komt langs. Deze week is Charr week en fans van Guild Wars kunnen de volgende dagen dus goed gaan smullen.

» Reacties [3]

Auteur: Matthijs Bijl op zondag 13 februari 2011 om 13:10:56

Alpha en bèta tests van Guild Wars 2 beginnen dit jaar

Bron: VG247
Ontwikkelaar ArenaNet heeft goed nieuws voor alle verwoede Guild Wars-fans die reikhalzend naar het tweede deel uitkijken. Volgens de ontwikkelaar zullen er dit jaar namelijk de eerste gesloten alpha tests beginnen voor de game, en zal aan de hand daarvan bepaald worden wanneer er publieke beta's plaats zullen vinden en ook wanneer het uiteindelijke product klaar zal zijn.

Het inschrijven hiervoor zal terzijnertijd aangekondigd worden door ArenaNet.

» Reacties [5]

Auteur: Richard Leurs op donderdag 27 januari 2011 om 15:30:04

Nieuwe Guild Wars 2 professie de Guardian onthult

Bij het maken van een nieuw karakter in een MMO moet er altijd een bepaalde professie gekozen worden. Zo is dit ook het geval bij Guild Wars 2, alleen probeert ontwikkelaar ArenaNet hier een nieuwe twist aan te geven. Naast de bekende professies als Warrior, Ranger en Elementalist zal de MMO ook enkele totaal nieuwe professies bevatten. Vandaag is één van deze nieuwe professies bekendgemaakt, namelijk de Guardian.

De Guadrian is een variant op de Monk professie, die we uit de eerste Guild Wars en enkele andere MMO´s al kennen. De Guardian kan door een sterke bepantsering in de frontlinie vechten, maar is ook zeer bedreven in het ondersteunen van het team. Het verschil met de Monk is dat de speler van deze professie veel verschillende wapens kan gebruiken en om het team te helpen zijn eigen defensieve krachten tijdelijk uit moet schakelen. Als Guardian ben je dus een mannetje van alles, die in een team verschillende tactische rollen kan uitvoeren. Bekijk hieronder enkele mooie nieuwe screenshots van Guild Wars 2 en de nieuwe professie.
Bekijk de screenshots.

» Reacties [11]

Auteur: Berry Zwets op zondag 10 oktober 2010 om 10:22:30

Nieuwe screenshots Guild Wars 2 tonen het Guild Wars-sfeertje

Vandaag kregen we de beschikking over nieuwe screenshots van Guild Wars 2. Het zijn helaas geen ingame-screenshots, maar toch komt het oude Guild Wars-sfeertje weer naar boven. Het wachten op Guild Wars 2 duurt nog wel even. Nieuwe ingame-screenshots zijn daarmee waarschijnlijk een kwestie van tijd.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [2]

Auteur: Stefan Arendshorst op zondag 10 oktober 2010 om 10:24:57

Achievements behaald in Guild Wars krijgen een rol in Guild Wars 2

Bron: VG247
Ontwikkelaar ArenaNet heeft naar buiten gebracht dat achievements die behaald zijn in Guild Wars een rol zullen spelen in Guild Wars 2. Je kunt nu bij de Hall of Monuments Reward Calculator je character-naam van Guild Wars invoeren om te zien wat je zult krijgen in Guild Wars 2. Zo kun je bepaalde kledingstukken, wapens en in-game huisdieren als cadeautje krijgen in het tweede deel.

Voor meer informatie kun je terecht op deze webpagina, waar alles uitgelegd wordt.

» Reacties [7]

Auteur: Richard Leurs op vrijdag 24 september 2010 om 01:10:56

Blijf met je mobiel zelfs onderweg verbonden met je vrienden in Guild Wars 2

Bron: Kotaku
In een MMO als Guild Wars 2 gebeuren dag en nacht leuke dingen en te langs offline zijn omdat bijvoorbeeld je trein weer eens vertraging heeft is voor de fervente spelers dus geen pretje. Of zoals Rick Ellis, de baas van de techniek achter Guild Wars 2, goed wist te verwoorden:

You shouldn't be wondering what your friends are doing in-game; you should always be connected to them to chat. You should be able to help or otherwise contribute to your guild or the game.

ArenaNet gaat dit met Guild Wars 2 ook echt waarheid maken. Het bedrijf heeft voor de iPhone, de iPad en Android namelijk een mooie applicatie in ontwikkeling. Via de app zullen gamers met hun vrienden die Guild Wars 2 aan het spelen zijn kunnen chatten en ook daadwerkelijk een bijdrage aan het spel kunnen leveren. Een speler de weg wijzen of een dynamisch wereld evenement met een vlag aan je guild maten doorgeven zijn hier voorbeelden van. Hieronder zijn screenshots van de applicatie op de iPhone en iPad te zien. Zit jij te wachten een dergelijke app of vind je dit toch echt iets te ver gaan?

Bekijk de screenshots.

» Reacties [10]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 25 augustus 2010 om 21:07:17

Ontdek de Necromancer-klasse van Guild Wars 2

Op de Gamescom was de Necromancer-klasse van Guild Wars 2 al speelbaar, maar ArenaNet gooit hier nog een schepje bovenop. De ontwikkelaar heeft namelijk een mooi artikel over de klasse op de officiële site van het spel gezet. In het artikel wordt duidelijk uitgelegd wat een Necromancer allemaal kan en waarom deze klasse zo speciaal is.

Naast deze informatie staan er ook vijf mooie video's waarop getoond wordt hoe enkele skills eruitzien en hieronder zijn nog eens enkele toffe screenshots te vinden. Genoeg content dus om de hartjes van de Guild Wars-fans weer wat harder te laten kloppen. Vergeet trouwens niet onze speciale Gamescom preview van Guild Wars 2 te lezen om helemaal op de hoogte van deze MMO te blijven.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [4]

Auteur: Richard Leurs op dinsdag 24 augustus 2010 om 00:17:24

Nieuwe preview: Guild Wars 2Het ziet er naar uit dat Guild Wars 2 de MMO van de toekomst wordt. Waarom dat lees je in deze preview, want op de GamesCom hebben we het spel uitgebreid kunnen spelen.

Lees de preview.

» Reacties [22]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 14 juli 2010 om 19:48:34

Nieuwe screenshots van Guild Wars 2 laten ranger zien

Om de zoveel tijd doet Arenanet een nieuw doosje met informatie over Guild Wars 2 open. Dit keer was het de beurt aan de Ranger-klasse. Op de onderstaande screenshots is de klasse goed te zien en op de site van het spel zijn enkele filmpjes van deze natuurvrienden in actie te zien.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [14]

Auteur: Richard Leurs op donderdag 8 juli 2010 om 19:54:19

Verschillende nieuwe screenshots van Guild Wars 2 zien het licht

ArenaNet en NCsoft hebben enkele nieuwe screenshots van Guild Wars 2 op het wereldwijde weg los gelaten. De screenshots laten zien hoe de wereld van het spel eruit ziet als je dood bent en tonen het healen in de game. Ook zijn er twee plaatjes waar een activiteit van de game te zien is, om wat voor activiteit het hier gaat is niet duidelijk.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [9]

Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 6 juli 2010 om 11:08:45

Game designer blogt over de activiteiten in Guild Wars 2

Bron: ArenaNet
Fans van Guild Wars wachten al enige tijd op een vervolg en momenteel werkt ontwikkelaar ArenaNet hard aan Guild Wars 2. Om alvast wat meer op de hoogte te zijn van de nieuwe Guild Wars-game, houdt ArenaNet een eigen weblog bij waar regelmatig posts verschijnen van mensen uit het ontwikkelteam. Onlangs vertelde game designer John Stumme ons meer over de activiteiten die beschikbaar zullen zijn in Guild Wars 2 en hoe die diepgang toevoegen aan de virtuele wereld.

Zo schrijft hij dat Guild Wars 2 spelers meer wil bieden dan alleen het vechten om je character te verbeteren. Diverse activiteiten en mini-games zijn te spelen om even tijdens je avontuur tot rust te komen of om gewoon wat afleiding te zoeken, variërend van gevechten in een bar tot arcade-gameplay in een schiettent, waarbij je met vrienden diverse schietvaardigheden in de praktijk kunt brengen. Daarbij maakt het niet uit of je als nieuwkomer speelt of een max-level character bent. Stumme schreef:

The world of Guild Wars 2 is incredibly vast. Between following your personal story, participating in events with other players, exploring dungeons, engaging in PvP battles, there’s no shortage of cool stuff to do. No matter your interests, you’ll find an activity that appeals to you… But we’re not stopping there. Too many MMOs are satisfied with basing their game content solely on “This is your sword. This is its pointy end. Now go stick it in things until your numbers don’t go up anymore.”

In Guild Wars 2, you have those options. In the capital cities of the five playable races, you’ll find a variety of fun activities that are unique to each location. These are our mini-games, and they cover a wide range of game styles. Are you looking to prove yourself against others in tests of skill? Sure, we’ve got that. How about team based games? Yeah, we’ve got those, too. What about an out-of-control free-for-all? You’d better believe we’ve got that too.

No matter your interests, you’ll find an activity that appeals to you, and best of all, activities aren’t restricted by level. A new character is going to be just as effective at playing an activity as a max-level character with all of the best gear that the game has to offer.Voor het volledige verhaal en nieuwe posts kan je terecht op http://www.arena.net/blog.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [6]

Auteur: Richard Leurs op donderdag 10 juni 2010 om 18:49:59

ArenaNet laat Warrior klasse op screenshots Guild Wars 2 zien

ArenaNet heeft een vijftal screenshots vrijgegeven waarop we de Warrior klasse kunnen bezichtigen. Naast deze plaatjes heeft de ontwikkelaar haar site ook geupdate met een mooie uitleg van de Warrior en enkele video’s waarop enkele skills worden gedemonstreerd.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [15]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 3 juni 2010 om 09:26:27

Guild Wars 2 speelbaar tijdens de gamescom

Bron: VG247
Ontwikkelaar ArenaNet heeft onthuld waar fans van Guild Wars 2 dit jaar moeten zijn om alvast een demo van de game te kunnen spelen. Nee, het is voor de verandering niet de E3. Dit evenement wordt door ArenaNet als "anti-fan" gezien, wat waarschijnlijk komt door doordat het niet toegankelijk is voor het grote publiek.

Global brand director Chris Lye vertelde dat de gamescom in Keulen straks de eer heeft om als eerste een publieke hands-on demo van Guild Wars 2 in huis te hebben. Als je dus als eerste van jouw guild een stuk Guild Wars 2 wilt spelen, dan is de beurs in Keulen straks de plek waar je moet zijn. Van 19 tot en met 22 augustus is de gamescom toegankelijk voor het grote publiek.

Guild Wars 2 staat momenteel in de planning om ergens in 2011 voor de PC te verschijnen. Later dit jaar wordt mogelijk ook nog een bèta uitgebracht.

» Reacties [8]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 24 februari 2010 om 08:41:19

Guild Wars 2 krijgt eigen boekenreeks

NCsoft maakte vandaag bekend een heus Guild Wars 2 boek te gaan publiceren: Ghosts of Ascalon, het eerste boek in een nog verder uit te breiden reeks. Het boek zal geschreven worden door de veelgeprezen Amerikaanse fantasy-auteurs Jeff Grubb en Matt Forbeck. Ghost of Ascalon zou volgens NCsoft een voorproefje moeten worden van wat er allemaal te gebeuren staat in Guild Wars 2.

Voor meer informatie over Ghosts of Ascalon kun je terecht bij de erg handige FAQ

» Reacties [1]

Auteur: Jonah Knulst op dinsdag 10 november 2009 om 15:42:15

Releasedatum Guild Wars 2 verwacht in 2011; gesloten beta in 2010

Bron: Eurogamer
Slecht nieuws voor de liefhebbers van Guild Wars 2 onder ons, aangezien ontwikkelaar NCSoft bekend heeft kunnen maken dat Guild Wars 2 meest waarschijnlijk pas in 2011 zal verschijnen. Dit is in overeenstemming met een eerder bericht, dat al een eventuele vertraging richting 2011 aangaf.

Het bedrijf wist echter wel het goede nieuws te brengen dat men van plan is om in 2010 een gesloten beta uit te geven, al wist men hier verder niet gedetailleerd op in te gaan. Desondanks mogen we alvast genieten van het feit dat dit langverwachte vervolg druk in aantocht is.
  "I believe there will be certain public events in the year 2010... at least a closed beta test for those titles. Commercialisation will be expected, at this point, probably some time in the year 2011."

Guild Wars 2 zet zich af van de traditionele formule en heeft vele nieuwigheden te bieden ten opzichte van het eerste deel. Het verhaal speelt zich honderden jaren na het origineel af en dat brengt enkele nieuwe speelbare rassen met zich mee. De Sylvari, Asuras, Norn en de welbekende Charr gooien zich dit keer in de strijd. Het is niet mogelijk zijn om karakters te switchen tussen Guild Wars 1 en 2, maar titels en andere achievements kunnen wel door de Hall of Monuments naar de andere wereld worden overgebracht

Ook zal Guild Wars 2 de honger stillen voor mensen die klaagden over het lage maximum level, want ArenaNet overweegt om een helemaal géén grens te stellen. Er doen geruchten de ronde over een non-lineaire verhaallijn waarin je verschillende keuzes moet maken die invloed hebben op een verdere spelverloop. Ook het point-and-move systeem wordt afgeschaft om een grotere vrijheid voor te schotelen waarin je op objecten kan springen en in rivieren kan zwemmen. Dit wordt allemaal prima weergegeven dankzij gloednieuwe engine. Guild Wars 2 bedraagt opnieuw geen maandelijkse kosten.

Guild Wars 2 zal in 2011 verschijnen voor de PC.

» Reacties [10]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 12 augustus 2009 om 20:11:23

Eerste beelden Guild Wars 2 waarschijnlijk op Gamescom

Het is al een tijdje stil rondom Guild Wars 2, maar NCsoft gaat hier op de Gamescom waarschijnlijk verandering in brengen. Het bedrijf is namelijk van plan om de eerste trailer van de MMO op deze beurs te laten zien. NCsoft heeft hier zelf nog niets over bekendgemaakt, maar op de website van de Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) staat wel een rating van de speciale Guild Wars 2 Gamescom trailer.

De USK heeft de vermelding van de trailer inmiddels van hun website afgehaald en een deel van de Guild Wars-community denkt dat er juist een grote kans is dat de eerste beelden van Guild Wars 2 op de aankomende editie van PAX te zien zullen zijn. De Gamescom is in ieder geval nog maar een week van ons verwijderd en we zullen dan ook zeker een kijkje nemen op de stand van NCsoft.


Guild Wars 2 zet zich af van de traditionele formule en heeft vele nieuwigheden te bieden ten opzichte van het eerste deel. Het verhaal speelt zich honderden jaren na het origineel af en dat brengt enkele nieuwe speelbare rassen met zich mee. De Sylvari, Asuras, Norn en de welbekende Charr gooien zich dit keer in de strijd. Het is niet mogelijk zijn om karakters te switchen tussen Guild Wars 1 en 2, maar titels en andere achievements kunnen wel door de Hall of Monuments naar de andere wereld worden overgebracht

Ook zal Guild Wars 2 de honger stillen voor mensen die klaagden over het lage maximum level, want ArenaNet overweegt om een helemaal géén grens te stellen. Er doen geruchten de ronde over een non-lineaire verhaallijn waarin je verschillende keuzes moet maken die invloed hebben op een verdere spelverloop. Ook het point-and-move systeem wordt afgeschaft om een grotere vrijheid voor te schotelen waarin je op objecten kan springen en in rivieren kan zwemmen. Dit wordt allemaal prima weergegeven dankzij gloednieuwe engine. Guild Wars 2 bedraagt opnieuw geen maandelijkse kosten.

Guild Wars 2 zal in 2010 of 2011 verschijnen voor de PC.

» Reacties [8]

Auteur: Jaap Schlicher op zondag 15 februari 2009 om 16:04:13

Guild Wars 2 loopt vertraging op

Bron: Shacknews
Uit een uitgelekt stuk van NCSoft is gebleken dat Guild Wars 2 vertraagd is. Een exacte releasedatum is niet bekend, maar het is wel bekend dat de game op zijn vroegst in 2010 voor het grote publiek te spelen is, met mogelijke uitloop naar 2011. Alle fans van het eerste deel zullen dus nog even moeten wachten. En dat zijn er nogal wat, want uit hetzelfde stuk bleek ook dat Guild Wars op dit moment 5,8 miljoen unieke geactiveerde accounts heeft.Guild Wars 2 zet zich af van de traditionele spelformule en heeft vele nieuwigheden te bieden ten opzichte van het eerste deel. Het verhaal speelt zich honderden jaren na het origineel af en dat brengt enkele nieuwe speelbare rassen met zich mee. De Sylvari, Asuras, Norn en de welbekende Charr gooien zich dit keer in de strijd. Het is niet mogelijk zijn om karakters te switchen tussen Guild Wars 1 en 2, maar archievements kunnen wel door de Hall of Monuments naar de andere wereld worden overgebracht. Ook zal Guild Wars 2 de honger stillen voor mensen die klaagden over het lage levelmaximum, want ArenaNet overweegt om een helemaal géén grens te stellen. Er doen geruchten de ronde over een non-lineaire verhaallijn waarin je verschillende keuzes moet maken die invloed hebben op een verdere spelverloop. Ook het point-and-move systeem wordt afgeschaft om een grotere vrijheid voor te schotelen waarin je op objecten kan springen en in rivieren kan zwemmen. Dit wordt allemaal prima weergegeven dankzij gloednieuwe engine. Guild Wars 2 bedraagt opnieuw geen maandelijkse kosten.

Guild Wars 2 zal in 2010 of 2011 verschijnen voor de PC.

» Reacties [9]

Auteur: Jens Olsthoorn op woensdag 4 april 2007 om 22:19:04

Guild Wars 2 is bedoeld voor de gevorderde spelers

Bron: Eurogamer
Twee top designers van ArenaNet wisten vandaag te melden dat Guild Wars 2 bedoeld is voor de fans die trouw de vorige delen hebben gespeeld en dat er weinig rekening wordt gehouden met nieuwkomers in de reeks. Gevorderden spelers zouden moeiteloos aan de slag kunnen met dit tweede deel, maar er zullen ook een hoop nieuwe features in verwerkt zitten. Denk hierbij aan een meer toegankelijke wereld waar je kan staan en gaan waar je wilt en de mogelijkheid om met verschillende rassen te spelen.Guild Wars 2 zet zich af van de traditionele spelformule en heeft zo bijvoorbeeld een gloednieuwe engine te bieden. Het verhaal speelt zich honderden jaren na het origineel af en dat brengt enkele nieuwe speelbare rassen met zich mee. De Sylvari, Asuras, Norn en de welbekende Charr gooien zich dit keer in de strijd. Het is niet mogelijk zijn om karakters te switchen tussen Guild Wars 1 en 2, maar archievements kunnen wel door de Hall of Monuments naar de andere wereld worden overgebracht. Ook zal Guild Wars 2 de honger stillen voor mensen die klaagden over het lage levelmaximum, want ArenaNet overweegt om een helemaal géén grens te stellen. Er doen ook geruchten de ronde over een non-lineaire verhaallijn waarin je verschillende keuze moet maken die invloed hebben op een verdere spelverloop. Ook het point-and-move systeem wordt afgeschaft om een grotere vrijheid voor te schotelen waarin je op objecten kan springen en in rivieren kan zwemmen. Guild Wars 2 zal opnieuw geen maandelijkse kosten met zich meebrengen.

» Reacties [5]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Januari 2018
Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie