Resident Evil 6 gamenieuws

Auteur: Ricardo Kindt op vrijdag 9 december 2016 om 12:25:01

Resident Evil 6 (PlayStation 4 port) | ReviewResident Evil 6 zal bij veel verschillende mensen gemixte gevoelens oproepen. Kan Capcom met deze heruitgave die oude wonden helen?

Lees de column.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op donderdag 3 december 2015 om 08:20:30

Resident Evil 6 vrijwel zeker onderweg naar PS4 en Xbox One

Hoewel zo'n beetje elke horrorfan momenteel wacht op nieuws rondom Resident Evil 7, lijkt het erop dat we eerst iets anders vanuit de Resi-hoek kunnen verwachten. Eerder voorzag GRB, de instantie die games in Korea van een leeftijdsbeoordeling voorziet, Resident Evil 6 namelijk al van een classificatie voor de PlayStation 4 en Xbox One. Nu heeft het Australian Classifications Board hetzelfde gedaan.

GRB en ACB hebben in het verleden al meermaals vroegtijdig games uitgelekt, waaronder de HD-versie van Resident Evil: Revelations. Het lijkt er dus op dat Resident Evil 6 in opgepoetste vorm zijn opwachting zal maken op de current-gen consoles, mogelijk als opwarmertje voor het zevende deel. Heb jij behoefte om deze game nogmaals te spelen? Laat het ons weten in de reacties!

» Reacties [1]

Auteur: Michiel Brunsveld op vrijdag 20 november 2015 om 08:49:02

Resident Evil 6 mogelijk op weg naar PS4 en Xbox One

Bron: Gematsu
Resident Evil 6 lijkt op weg te zijn naar de PlayStation 4 en Xbox One. Dit gerucht wordt momenteel gevoed door een leeftijdskeuring van de game bij het Korean Game Rating Board. Daarin staat Resident Evil 6 vermeld voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Capcom moet nog officieel reageren op het gerucht, maar de Koreaanse keuringsdienst is al vaker een betrouwbare bron gebleken met dergelijke 'uitgelekte' informatie. Zo kwam dankzij hen in 2012 aan het licht dat er een HD-remake van Resident Evil: Revelations in aantocht was.

Resident Evil 6 verscheen in 2012 voor de PS3 en Xbox 360, met een pc-release begin 2013. Of een port van de game naar de PS4 en Xbox One van invloed is op nieuws van Resident Evil 7 is nog onduidelijk.

» Reacties [5]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 16 maart 2013 om 10:00:24

Left 4 Dead 2-personages komen richting Resident Evil 6 en vice versa

Valve en Capcom hebben de handen ineengeslagen, wat resulteert in supervette crossovers van Resident Evil 6 en Left 4 Dead 2.

Zo zal de pc-exclusieve No Mercy-modus van Resident Evil 6 op 5 april verrijkt worden met gratis DLC. Deze bevat alle bekende personages uit Left 4 Dead 2. Valve steekt op zijn beurt ook de handen uit de mouwen. Aankomende lente zullen Lepotitsa, Napad en Ogroman namelijk worden toegevoegd aan Left 4 Dead 2.

De eerste screenshots van de Resident Evil 6 DLC vind je hieronder.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 28 februari 2013 om 14:55:06

Grote uitverkoop van Resident Evil-games op Xbox LIVE

Bron: VG24/7
De eerder al aangekondigde uitverkoop op Xbox LIVE gaat gestaag verder. Zo zijn vanaf vandaag diverse Resident Evil-games flink afgeprijsd. Zo betaal je voor Resident Evil 5 momenteel 9,99 euro en voor 14,99 haal je Resident Evil 6 of Resident Evil Operation Raccoon City in huis via Xbox LIVE Games on Demand.

Eerder gingen al diverse Halo-games in de uitverkoop en voor maar 4,99 euro haal je GRID in huis. Meer aanbiedingen volgen nog de komende dagen.

» Reacties [3]

Auteur: Matthijs Bijl op woensdag 27 februari 2013 om 11:17:50

Resident Evil 6 krijgt extra multiplayer content

Bron: CVG
Goed nieuws voor degenen die nog altijd actief met de multiplayer van Resident Evil 6 bezig zijn. Uitgever Capcom maakte namelijk vandaag bekend dat er multiplayer DLC begin volgende maand uit zal komen voor de console-versies van de horrorshooter.

Deze content zal onder andere bestaan uit een nieuwe multiplayer modus genaamd Siege, waarin twee teams tegen elkaar zullen strijden over een groep van BSAA rekruten. De bedoeling is om deze groep ofwel te beschermen ofwel te doden. De modus zal 320MSP of €3,99 gaan kosten en komt op 5 maart uit voor de Xbox 360 en 6 maart voor de PS3.

Daarnaast zal er ook een nieuw map pack verschijnen. Hierin zitten de mappen Rail Yard, High Seas Fortress, Catacombs, Requiem for War, Liquid Fire, Rooftop Mission en Creature Workshop. Voor deze mappen zul je 400MSP neer moeten tellen, of €4,99.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 23 februari 2013 om 11:56:21

Resident Evil 6 pc-benchmark verschenen

Bron: CVG
Ben jij benieuwd of je Resident Evil 6 straks goed kan draaien op jouw pc? Zul je de spataderen van de zombies in volle glorie kunnen aanschouwen, of gaat jouw computer zelfs moeite hebben met de laagste settings? Dat kun je uittesten door nu alvast de benchmark-test voor Resident Evil 6 te downloaden.

De pc-versie van Resident Evil 6 zal een exclusieve No Mercy-modus bevatten. Dit is praktisch hetzelfde als de Mercenaries-modus, met als enige verschil dat er dit keer nog meer vijanden op je afgestuurd worden. Dit geeft je als speler de mogelijkheid om nog hogere combo's te maken. Resident Evil 6 verschijnt op 22 maart voor de pc.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op zondag 27 januari 2013 om 13:27:48

Pc-versie Resident Evil 6 bevat exclusieve modus

Bron: CVG
Over twee maanden kunnen pc-bezitters eindelijk aan de slag met Resident Evil 6. Gelukkig wordt het lange wachten beloond, want Capcom heeft zojuist onthuld dat de pc-versie een exclusieve modus genaamd The Mercenaries: No Mercy zal bevatten.

Verwacht geen wereldschokkende vernieuwingen: No Mercy is praktisch hetzelfde als de Mercenaries-modus, met als enige verschil dat er dit keer nog meer vijanden op je afgestuurd worden. Dit geeft je als speler de mogelijkheid om nog hogere combo's te maken. Resident Evil 6 verschijnt op 22 maart voor de pc.

» Reacties [3]

Auteur: Caron Peeters op woensdag 19 december 2012 om 19:21:23

Capcom: Resident Evil 6 presteert beneden verwachting

Capcom ziet zich genoodzaakt om de financiële verwachtingen voor het jaar 2013 bij te stellen. De reden hiervoor is de tegenvallende verkoop van Resident Evil 6.

Capcom liet bij de presentatie van de halfjaarcijfers in oktober nog weten dat Resident Evil 6 het met 3,7 miljoen uitgegeven exemplaren uitstekend deed. Uiteindelijk bleek de belofte van de horror-game niet te kunnen worden ingelost. Volgens de uitgever kwam de verkoop van de horror-game dan wel rap op gang, maar zwakte sneller af dan verwacht. Hierdoor zullen de op voorhand geraamde verkoopaantallen zeker niet meer worden behaald. Deze fikse tegenvaller heeft ervoor gezorgd dat Capcom de verwachting van het netto jaarinkomen heeft teruggebracht van ruim 87.5 miljoen euro naar iets meer dan 58 miljoen euro.

Capcom maakte maandag bekend dat de langverwachte PC-versie van Resident Evil 6 op 22 maart 2013 verschijnt.

» Reacties [5]

Auteur: Michiel Brunsveld op maandag 17 december 2012 om 17:39:16

PC-versie Resident Evil 6 voorzien van releasedatum en systeemeisen

Bron: VG24/7
Resident Evil 6 voor de PC verschijnt op 22 maart 2013 via Steam en in de winkels. Dit maakte Capcom vandaag eindelijk bekend. De Steam-versie kent enkele extra's, zoals cloud saving, leaderboards, Friends support en achievements. Beide PC-versies bevatten, zonder meerprijs, alle DLC tot dusver op de consoles verschenen, waaronder de 'No Hope'-moeilijkheidsgraad.

Ook zijn de systeemeisen bekendgemaakt:

Minimale systeemeisen:
  Windows Vista/XP, Windows 7, Windows 8
  Intel Core2 Duo 2.4 Ghz of beter, AMD AthlonTM X2 2.8 Ghz of beter
  2 GB RAM
  16 GB vrije harde schijfruimte
  NVIDIA GeForce 8800GTS of beter


Aanbevolen systeemeisen:
  Windows Vista/XP, Windows 7, Windows 8
  Intel Core 2 Quad 2.7 Ghz of beter, AMD Phenom II X4 3 Ghz of beter
  4 GB RAM
  16 GB vrije harde schijfruimte
  NVIDIA GeForce GTX 560 of beter

» Reacties [6]

Auteur: Yaël Graver op dinsdag 27 november 2012 om 15:47:56

Twee evenementen voor Resident Evil 6 spelers

Bron: VG247
Resident Evil 6 organiseert deze week twee online-evenementen voor spelers. Door mee te doen aan de evenementen kunnen gamers punten verdienen, om dit vervolgens in te ruilen voor Mercanary-kleding en andere bonussen.

Het eerste evenement, A Million Dollor Foothold, vindt plaatst op 23 november en duurt tot de 29ste. De missie luidt: 'speed run Jake’s first chapter.' Het tweede evenement, Mining the Depths Dominator, begint 30 november en eindigt 1 december. Ook dit evenement heeft een missie: 'dominate the Mining the Depths Mercenaries mode map.'

Spelers moeten hiervoor aangesloten zijn op het Playstation Network of Xbox LIVE. Ook is het van belang dat je jouw gebruikersnaam op deze online diensten verbindt met je ResidentEvil.net-profiel.

Zijn de Resident Evil 6 spelers onder ons van plan om hieraan mee te doen?

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 26 oktober 2012 om 09:28:20

Gratis update Resident Evil 6 verbetert camera

Bron: CVG
Capcom heeft laten weten hard te werken aan een nieuwe update voor Resident Evil 6. Deze verschijnt midden december en voegt enkele verbeteringen toe waar de community veelvuldig om heeft gevraagd.

Zo voegt de update nieuwe opties toe voor de camera en de ondertiteling. Ook de Ada Wong co-op optie en de 'No Hope' moeilijkheidsgraad, waar we eerder al over berichtten, maken hun opwachting. De volledige lijst met veranderingen die de update met zich meebrengt, vind je hieronder.

 • Gamers will be able to adjust the camera to give a greater field of view as best suits their play style. The camera screenshot pairs show the minimum and maximum range of the new camera setting. Please note that this feature is still in development and may change without further notice before the title update is released.
 • Subtitle options have been improved so that English language audio can be combined with subtitles in an alternative language.
 • As recently announced, Ada Wong's campaign will be unlocked from the start and have an optional player-controlled co-op partner added. It was previously necessary to complete all three other campaigns in order to unlock Ada's story.
 • 'No Hope' difficulty level will be added above the existing levels, for players who want an extreme challenge.
 • » Reacties [3]

  Auteur: Eefje Schietgat op vrijdag 12 oktober 2012 om 00:10:45

  Gratis DLC in aantocht voor Resident Evil 6

  Bron: IGN.com
  Binnenkort krijgt Resident Evil 6 een update die naast enkele tweaks en bugfixes ook gratis DLC met zich meebrengt. De nieuwe moeilijkheidsgraad die door het leven gaat als No Hope zal aan het spel toegevoegd worden. Wat deze setting verandert aan het spel is niet bekend, maar Capcom zelf omschrijft het als "supermoeilijk".

  Belangrijker is de toevoeging van co-op aan Ada Wong's verhaallijn. Je speelt de campaign van Ada vrij na het uitspelen van de drie andere verhalen, maar omdat Ada altijd solo werkt was er tot nu toe geen ruimte voor co-op. Spelers die het verhaal van Jake, Chris en Leon met een vriend voltooiden waren genoodzaakt het laatste deel van het spel in hun eentje te spelen. De update voegt nu een anonieme handlanger voor Ada toe zodat spelers de volledige game gezellig met zijn tweetjes kunnen uitspelen. De update verschijnt binnenkort.

  » Reacties [5]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 3 oktober 2012 om 20:34:26

  Digitale versie Resident Evil 6 kent problemen

  Bron: IGN
  De release van Resident Evil 6 gaat niet zonder slag of stoot, want de digitale versie op de PlayStation 3 kent de eerste problemen. Na het downloaden van de patch die beschikbaar is, kan het namelijk zijn dat de nieuwe versie in de horrorreeks niet meer opstart.

  Early purchasers who tried to download the game from PSN store may have seen an error message, after they downloaded the day 1 patch. The patch has created an issue and prevents people booting the game. The temporary fix to ensure people can enjoy RE6 today as intended is to ask those people to un-install the game (only if they originally saw an error message) and re-install the game.

  Ontwikkelaar Capcom werkt hard aan een oplossing. Er is echter wel een tijdelijke reparatie; als je Resident Evil 6 volledig van je harde schijf wist en de game opnieuw downloadt zonder de patch te downloaden, krijg je geen foutmelding meer. De game zou dan zonder problemen moeten werken.

  Bovendien is ook RE.net tijdelijk niet beschikbaar als je de digitale versie van Resident Evil 6 hebt aangeschaft. Capcom zal eerst met een patch moeten komen, wil deze feature weer functioneren.

  » Reacties [2]

  Auteur: Caron Peeters op dinsdag 18 september 2012 om 15:11:50

  Nieuwe demo Resident Evil 6 nu op Xbox LIVE

  Bron: CVG
  Eerder berichtten we al dat er een demo van Resident Evil 6 op komst was. Deze demo is vandaag verschenen op Xbox LIVE maar is op het moment enkel nog beschikbaar voor mensen met een Gold-abonnement. Mensen met een Silver-abonnement kunnen de demo vanaf 25 september uitproberen.

  De demo bevat verschillende levels van de verhaallijnen van Leon, Chris en Jake. Daarnaast krijgt de speler de mogelijkheid om de online co-op alvast uit te proberen. Vermoedelijk verschijnt de demo later op de dag op het PlayStation Network. De releasedatum van Resident Evil 6 staat vooralsnog gepland op 2 oktober.

  » Reacties [6]

  Auteur: Caron Peeters op dinsdag 11 september 2012 om 12:34:39

  Nieuwe modi Resident Evil 6 tijdelijk exclusief voor Xbox 360

  Resident Evil-fans met een Xbox 360 kunnen een lange neus trekken naar PlayStation 3-bezitters. Microsoft heeft maar liefst 3 nieuwe speelmodi van de game tijdelijk exclusief voor Xbox 360 weten vast te leggen. Deze speelmodi zullen naar alle waarschijnlijkheid als één DLC-pakket beschikbaar zijn.

  In de online shop van Xbox LIVE heeft Microsoft vandaag de volgende toevoeging gedaan aan de productomschrijving van Resident Evil 6:

  Microsoft will announce 3 timed exclusive modes for Capcom's Resident Evil 6 available after the game's release on 2nd October. Further details TBC.

  Wanneer deze extra speelmodi voor de andere systemen zullen verschijnen is logischerwijs nog niet bekend.

  » Reacties [2]

  Auteur: Johan Lubbers op maandag 10 september 2012 om 13:40:42

  Resident Evil 6 Leather Jacket Edition nu ook in Europa verkrijgbaar

  Bron: Eurogamer
  Japanners kunnen vanaf april al de duurste editie van een game ooit bestellen: de Premium editie van Resident Evil 6. Het leek erop dat deze versie alleen in Japan zou verschijnen, maar is vanaf nu ook in de Europese online winkel van Capcom te kopen. Het meest opvallende item in deze Resident Evil 6 Leather Jacket Edition is een nagemaakte leren jas van Leon Kennedy. Deze jas wordt op de winkel als volgt omschreven:

  Leon's replica leather jacket from Resident Evil 6 is made of high quality cowhide leather. The jacket is an authentic recreation from the game and is fully endorsed by the Capcom Resident Evil 6 Development team. It's designed to be close-fitting and it has DSO logo and Leon's name tag inside. The jacket not only looks good, but also is practical as it has six pockets outside and two inside.

  De leren jas is echter niet het enige wat in het pakket zit. Je krijgt ook nog vier tablet hoezen, wat stikkers en natuurlijk het spel zelf. En de prijs? Voor maar 900 Britse ponden is deze editie al van jou!

  » Reacties [3]

  Auteur: Caron Peeters op dinsdag 4 september 2012 om 14:59:10

  Resident Evil 6-demo in aantocht

  Bron: VG247
  Resident Evil 6 verschijnt al over een maandje in de schappen, dus een demo voorafgaand aan de game lag wel enigszins in de lijn der verwachtingen. Capcom laat vandaag weten dat deze demo er ook komt, en wel op 18 september.

  De demo bevat onderdelen van scenario's van Chris, Leon en Jake. Daarnaast bevat de demo ook nog de mogelijkheid om alvast wat online co-op uit te proberen. De Resident Evil 6-demo is vanaf 18 september beschikbaar voor Xbox LIVE en PSN. Xbox LIVE-gebruikers die geen Gold-abonnement bezitten, zullen tot 25 september moeten wachten.

  » Reacties [6]

  Auteur: Wester Wagenaar op maandag 3 september 2012 om 12:33:16

  Nieuwe preview: Resident Evil 6  Resident Evil 6 is het zesde deel in de populaire en langlopende survival horror-reeks, die het genre voor een groot deel heeft gevormd. De eerste speelsessie met de game stemt echter weinig hoopvol...

  Lees de preview.

  » Reacties [3]

  Auteur: Caron Peeters op maandag 3 september 2012 om 14:47:02

  Gestolen exemplaren Resident Evil 6 op eBay

  Bron: CVG
  PlayStation 3-bezitters die niet kunnen wachten op de release van Resident Evil 6 kunnen nu voor een pittige prijs al een maand voor de officiële release aan de game komen. De game wordt namelijk door een Poolse aanbieder verhandeld via eBay. Capcom laat vandaag weten dat deze exemplaren gestolen zijn.

  in een korte verklaring meldt Capcom het volgende:

  Capcom is currently undertaking a thorough investigation into reports that Resident Evil 6 is being sold ahead of its official October 2 release date. At this time, all we can add is that it would appear this unforunate incident is limited to a small quantity of stolen copies of the German USK PlayStation version of the game.

  Resident Evil 6 wordt op het moment door een Poolse handelaar aangeboden voor bijna 500 euro. Gezien het feit dat het hier gestolen goederen betreft, wordt echter aangeraden om de spaarpotten dicht te laten en te wachten tot de officiële release op 2 oktober.

  » Reacties [11]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 22 augustus 2012 om 16:13:36

  Resident Evil 6 gaat goud

  Bron: VG247
  Ontwikkelaar Capcom heeft haar werk af voor Resident Evil 6, want de survival horror-game is goud gegaan, zo meldt het bedrijf. Dit betekent dat de game klaar is voor de massale pers en hij wordt dan ook op de nodige schijfjes gedrukt.

  ..collect stats on your performance – such as zombies killed, number of deaths, favourite gun, healing items consumed and more.

  Er is tevens aangekondigd op de Gamescom dat de naastliggende service Resident Evil.net statistieken van spelers zal gaan verzamelen. Hoeveel zombies je gedood hebt, hoe vaak je dood gaat, je favoriete wapen, hoe vaak je healing items gebruikt en nog veel meer.

  Ook zullen er online toernooien en kampioenschappen gehouden worden in Resident Evil 6. De game verschijnt op 2 oktober voor de PlayStation 3 en Xbox 360, en verschijnt later op de PC.

  » Reacties [1]

  Auteur: Caron Peeters op dinsdag 14 augustus 2012 om 12:45:18

  Resident Evil 6 krijgt eigen community-website

  Bron: VG247
  Capcom heeft tijdens zijn pre-Gamescom persconferentie bekendgemaakt dat Resident Evil 6 een eigen community-website krijgt. Resident Evil.net houdt de vorderingen van de speler in detail bij en geeft daarnaast, om dat competitieve element aan te wakkeren, een mooi overzicht van de statistieken van zijn (of haar) vrienden.

  Resident Evil.net zal onder meer statistieken bieden van wapengebruik, het aantal gedode vijanden, de voortgang van vrienden, topscores van Mercenaries en real-time voortgang in de game terwijl je speelt. Daarnaast is het ook mogelijk om als community de krachten te bundelen om nieuwe in-game content los te peuteren. Een gezamenlijk doel is bijvoorbeeld het doden van 10.000 zombies in één weekend. Resident Evil.net herbergt ook allerlei extra's die door middel van RE Points gekocht kunnen worden. Deze punten kunnen worden verdiend door de game te spelen. Ten slotte worden alle mission files en story points die je tijdens het spelen tegenkomt op Resident Evil.net geregistreerd, zodat je ze later nog eens na kunt lezen.

  Resident Evil.net is een gratis dienst die zal lopen via de PC. Hoewel ervan uit kan worden gegaan dat er ook een app zal verschijnen, is dit nog niet bevestigd. Resident Evil.net zal gelijktijdig met Resident Evil 6 gelanceerd worden.

  » Reacties [2]

  Auteur: Caron Peeters op woensdag 8 augustus 2012 om 17:55:52

  Xbox 360-achievements Resident Evil 6 bekendgemaakt

  Bron: Eurogamer
  Over een kleine twee maanden kunnen spelers zich met Resident Evil 6 weer massaal op de zombies gaan storten. De hieraan gekoppelde lijst met achievements voor de Xbox 360 zijn vandaag openbaar gemaakt.

  Het grootste deel van de achievements voor Resident Evil 6 kunnen worden behaald met het afwerken van de chapters uit de verschillende storylines. De laatste zes achievements zijn eigenlijk geheim, maar het is inmiddels duidelijk dat deze zijn gerelateerd aan de storyline van Ada Wong. Onlangs werd bekendgemaakt dat de mysterieuze Ada een eigen set missies krijgt. Ada's storyline kan echter pas worden opgepakt wanneer de speler de storylines van Leon, Chris en Jake heeft doorgespeeld.

  Hoewel deze lijst de achievements van de Xbox 360 weergeeft, kan ervan uit worden gegaan dat de PlayStation 3 dezelfde trophies zal gaan hanteren. De details vind je in de lijst hieronder:

  Achievements
 • The Longest Night (10) - Complete the tutorial.
 • Gone to Hell (15) - Complete Chapter 1 in Leon's campaign.
 • Buried Secrets (15) - Complete Chapter 2 in Leon's campaign.
 • Get on the Plane (15) - Complete Chapter 3 in Leon's campaign.
 • Big Trouble in China (15) - Complete Chapter 4 in Leon's campaign.
 • The Trouble with Women (15) - Complete Chapter 5 in Leon's campaign.
 • Rescue the Hostages (15) - Complete Chapter 1 in Chris' campaign.
 • Tragedy in Europe (15) - Complete Chapter 2 in Chris' campaign.
 • After Her! (15) - Complete Chapter 3 in Chris' campaign.
 • There's Always Hope (15) - Complete Chapter 4 in Chris' campaign.
 • Duty Calls (15) - Complete Chapter 5 in Chris' campaign.
 • Money Talks (15) - Complete Chapter 1 in Jake's campaign.
 • A Revolting Development (15) - Complete Chapter 2 in Jake's campaign.
 • Let's Blow This Joint (15) - Complete Chapter 3 in Jake's campaign.
 • Still on the Run (15) - Complete Chapter 4 in Jake's campaign.
 • See You Around (15) - Complete Chapter 5 in Jake's campaign.
 • Green around the Ears (15) - Complete the entire game on Amateur.
 • Normal Is Good (30) - Complete the entire game on Normal.
 • Back in My Day (30) - Complete the entire game on Veteran.
 • Leave It to the Pro (90) - Complete the entire game on Professional.
 • Check Out My Dogs (15) - Customize your dog tags.
 • Titular Achievement (15) - Earn (10) different titles.
 • One Is Better Than None (15) - Purchase one skill.
 • Mad Skillz (90) - Max out all the skills that allow you to level up.
 • Silent Killer (15) - Use a stealth attack to take down five enemies.
 • Finish What You Start (15) - Perform a coup de grâce on ten enemies.
 • Bob and Weave (15) - Counter an enemy's attack three times in row.
 • Down, Not Out (15) - Defeat an enemy while dying, then recover without any help.
 • Lifesaver (15) - Help or rescue your partner ten times.
 • Weapons Master (30) - Use all the weapons in the game and kill ten enemies with each of them.
 • Give a Little Push (15) - Knock ten enemies off a high place.
 • Rising Up (30) - Earn a level-four title.
 • They're ACTION Figures! (15) - Collect 3 figures.
 • Stuntman (15) - Defeat 20 enemies with the Hydra using a quick shot.
 • Bring the Heat (15) - Take down an enemy from 50 meters away with a headshot using the thermal scope.
 • High Voltage (15) - Defeat ten enemies with a stun rod charge attack.
 • Zombie Massacre (15) - Defeat 500 zombies.
 • J'avo Genocide (15) - Defeat 500 J'avo.
 • B.O.W.s Are Ugly (30) - Defeat 100 enemies that have come out of a chrysalid.
 • I Prefer Them Alive (15) - Rescue two female survivors at the cathedral.
 • Flying Ace (15) - Pilot the VTOL without getting a scratch on it.
 • Hard Choice (15) - Shoot the helicopter pilot with a Magnum at point-blank range.
 • Covered in Brass (30) - Earn 150 different medals.
 • Heirlooms (30) - Collect all the serpent emblems.

  Secret Achievements
 • I Spy (15) - Complete Chapter 1 in Ada's campaign.
 • Counterintelligence (15) - Complete Chapter 2 in Ada's campaign.
 • This Takes Me Back (15) - Complete Chapter 3 in Ada's campaign.
 • Ada's Demise (15) - Complete Chapter 4 in Ada's campaign.
 • What's Next? (15) - Complete Chapter 5 in Ada's campaign.
 • Sneaking Around (15) - Get through the aircraft carrier's bridge area without being noticed.
 • » Reacties [6]

  Auteur: Caron Peeters op donderdag 2 augustus 2012 om 13:27:21

  Ada Wong speelbaar in Resident Evil 6

  Resident Evil-fans opgelet: nadat eerder het gerucht over een terugkeer van Ada Wong als NPC (non-playable character) door de wandelgangen gonsde, blijkt nu dat ze zelfs een speelbaar personage zal zijn in Resident Evil 6. Dit is door het Japanse gamesmagazine Famitsu bekendgemaakt.

  De mysterieuze femme fatale, die voor het eerst haar opwachting maakte in Resident Evil 2 uit 1998, zal echter niet bij aanvang van de game beschikbaar zijn. Om haar storyline vrij te spelen zal de speler eerst de missies van Chris, Leon en Jake moeten doorspelen. Ada zal, bewapend met een kruisboog en tijdbommen, de horden zombies te lijf gaan. Hoewel de missies van de andere karakters in co-op speelbaar zullen zijn, zal Ada's storyline enkel als singleplayer beschikbaar zijn.

  Resident Evil 6 wordt op 2 oktober verwacht voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Een PC-datum is nog niet bekend.

  » Reacties [2]

  Auteur: Johan Lubbers op woensdag 1 augustus 2012 om 13:30:09

  Zombie besturen mogelijk in Resident Evil 6

  Bron: VG247
  Zombies afknallen is allemaal leuk en aardig, maar ze zijn nu niet bepaald slim. Hoe cool zou het daarom zijn als andere spelers de zombies besturen of als jij er zelf één kunt zijn? In de nieuwe modus van Resident Evil 6, genaamd Agent Hunt is dit mogelijk volgens de nieuwste editie van het tijdschrift Famitsu.

  Als je de game één keer hebt uitgespeeld kun je de de nieuwe optie aanzetten en daarna kunnen één of meerdere spelers de controle over een zombie krijgen. Dit gebeurt dus terwijl jij het spel opnieuw speelt en is niet gewoon een functie van de multiplayer.

  Het spannendste is dat jij niet weet welke zombies door andere gamers worden bestuurd. Als er trouwens meerdere spelers een zombie zijn kunnen die zelfs via een headset overleggen en jou het leven helemaal moeilijk maken.

  Of deze nieuwe modus goed gaat werken kunnen we 2 oktober zelf ervaren. Dan verschijnt Resident Evil 6 namelijk voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  » Reacties [5]

  Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 12 juli 2012 om 14:48:05

  Nieuwe screenshots Resident Evil 6 tonen Mercenary-modus

  Dat Resident Evil 6 ook over de populaire Mercenary-modus zou beschikken, werd al maanden geleden bekendgemaakt toen er op de website van Gamestop een pre-order bonus verscheen rondom dit speltype. Nu kunnen we jullie echter ook een aantal screenshots laten zien die hier bij horen.

  Op de screenshots is de bekende weg te zien, zoals de timer, de combocounter en de score. Nieuw is echter het getal, wat aangeeft hoeveel vijanden er nog aanwezig zijn. Daarnaast zien we ook hoe Chris een monster weggooit richting een ander monster, verschillende nieuwe mutaties die niet in de demo aanwezig waren, een screenshot waarop Leon wordt aangevallen door een zombie op een kerkhof en tot slot is er een screenshot waarop we de vier speler coöp op kunnen zien. Sherry, Jake, Chris en Piers vechten hier tegen een nog onbekend schepsel.

  Bekijk de screenshots.

  De demo is inmiddels al een tijdje uit en wereldwijd zijn de gevoelens hierover nogal afwisselend. Wat vinden jullie ervan?

  » Reacties [3]

  Auteur: Eefje Schietgat op dinsdag 10 juli 2012 om 15:29:57

  Resident Evil 6 bevat meer dan vier uur aan tussenfilmpjes

  Capcom had reeds de belofte gemaakt dat Resident Evil 6 de meest uitgebreide game uit de reeks moet worden en het lijkt er op dat ze woord gaan houden. Het spel bevat drie verschillende verhaallijnen en die vergen uiteraard diverse filmpjes om verteld te worden.

  Via de keuringscommissie van The British Board of Film Classification is aan het licht gekomen dat Resident Evil 6 meer dan vier uur aan dynamische cutscenes bevat, filmpjes die naadloos overvloeien in de gameplay dus. Dat het spel een mature rating heeft gekregen doet niemand verbaasd opkijken, maar exact vier uur en vijftien minuten aan filmpjes? Als Capcom ook wat gameplay voorziet tussen de scenes door, dan lijkt Resident Evil 6 wel enorm uitgebreid te gaan worden deze herfst.

  » Reacties [10]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 6 juli 2012 om 10:51:54

  Gerucht: Ada Wong en Sheva Alomar keren terug in Resident Evil 6

  Bron: VG247
  Xbox 360-gebruikers die Dragon's Dogma bezitten kunnen sinds gisteren aan de slag met de demo van Resident Evil 6. Enkele techneuten hebben deze demo al helemaal uitgeplozen en de mappen die het bestand bevat op internet gezet. Daaruit blijkt dat Ada Wong, de pittige tante die we recentelijk nog zagen in Operation Raccoon City, zal terugkeren in Resident Evil 6.

  Uit de gegevens blijkt dat Wong haar opwachting zal maken als NPC (non-playable character) in de verhaallijnen van Leon, Chris en Jake. Al sinds januari gaat het gerucht dat Ada zal terugkeren in Resident Evil 6, maar Capcom wil vooralsnog niets bevestigen. De gegevens uit de demo wijzen er tevens op dat er een rol is weggelegd voor Sheva Alomar. Met de cast van Resident Evil 6 lijkt het dus wel snor te zitten.

  » Reacties [4]

  Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 5 juli 2012 om 15:13:04

  Resident Evil 6 demo nu te downloaden

  Bron: Xbox.com
  Fans van de horrorreeks Resident Evil kunnen een stukje blijer kijken, want vanaf deze week is de Resident Evil 6 demo te downloaden voor Xbox 360 gebruikers.

  In de demo krijg je een voorproefje van de drie speelbare verhaallijnen. Griezelen met Leon en Helena, knallen met Chris en Piers en een spannende achtervolgingsscène overleven met Jake en Sherry: het kan allemaal. Tevens hoef je de demo niet alleen te spelen, want een online co-op functie is inbegrepen.

  Er zit echter wel een maar aan dit bericht verbonden, want helaas is de demo niet voor iedereen beschikbaar. Zoals eerder gezegd kunnen alleen Xbox 360 spelers genieten van de demo, mits ze in het bezit zijn van Capcom's Dragon's Dogma. Er is namelijk een code bij deze game geleverd, waarmee je toegang krijgt tot de Resident Evil 6 demo.

  » Reacties [14]

  Auteur: Glenn van Dormolen op woensdag 4 juli 2012 om 20:32:42

  Resident Evil 6 Anthology Sets onthuld

  Na de aankondiging van de Collector's Edition van Resident Evil 6 kwam al snel de onthulling van de Resident Evil 6 Anthology Edition. Deze speciale bundel zal voor fans van de serie vrij weinig vernieuwing bieden, nieuwelingen krijgen veel nieuwe gameplay voorgeschoteld.

  De inhoud van de set verschilt per console. Zo krijgt de PlayStation 3 het volgende:

 • Resident Evil: Director's Cut
 • Resident Evil 2
 • Resident Evil 3: Nemesis
 • Resident Evil 4: HD
 • Resident Evil 5: Gold Edition
 • Resident Evil 6
 • De Xbox 360 editie zal het volgende bevatten:

 • Resident Evil: CODE Veronica X HD
 • Resident Evil 4: HD
 • Resident Evil 5: Gold Edition
 • Resident Evil: Degeneration (DVD)
 • Resident Evil 6
 • Een afbeelding van beide sets is hieronder te bewonderen.

  Bekijk de screenshots.
  Tevens laat de afbeelding van de Xbox 360-versie zien dat Resident Evil 6 op twee discs zal worden uitgegeven. Beide versies zullen ongeveer negentig euro gaan kosten in de winkel.

  » Reacties [9]

  Auteur: Danielle Akkermans op maandag 25 juni 2012 om 12:17:54

  Resident Evil 6 krijgt Collector's Edition

  Capcom heeft aangekondigd dat de nieuwste Resident Evil game, Resident Evil 6 een collector’s edition gaat krijgen. Deze zal tegelijkertijd met de normale versie verschijnen en zal het volgende bevatten:

   - De game Resident Evil 6
   - Zombie Steelbook
   - Een Resident Evil 6 Artbook met hardcover
   - Resident Evil 6 Avatar DLC voor de Xbox 360 of een Resident Evil 6 dynamic theme voor de PlayStation 3
   - Ivy University, Tall Oaks hoodie
   - De Resident Evil forces emblemen, gesigneerd door senior producer Hiroyuki Kobayashi, producer Yoshiaki Hirabayashi and RE6 director Eiichiro Sasaki
   - Een ‘Needle Bomb’ collectors box, waar alles in zit


  » Reacties [12]

  Auteur: Stefan Arendshorst op maandag 4 juni 2012 om 19:09:50

  Eerste gameplaybeelden Resident Evil 6 getoond

  Op Microsoft's E3-persconferentie zijn er nieuwe details omtrent de gameplay van Resident Evil 6 onthuld. Middels een getoonde demo werd namelijk veel actie en snelheid laten zien. Ook herkenbare vaardigheden werden laten zien, waaronder het uitvoeren van finishing moves en het ontsnappen uit bepaalde situaties met behulp van button-mashing.

  Wat zeker gezegd kan worden is dat Resident Evil 6 aanzienlijk snellere gevechten hanteert dan zijn voorganger Resident Evil 5 en tevens filmischer aandoet dan diens voorgangers. Een speelbare demo van Resident Evil 6 staat gepland voor de PlayStation Network en Xbox LIVE op 5 september.

  » Reacties [1]

  Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 10 mei 2012 om 13:22:07

  Regisseur van Resident Evil 6 wil niet teveel nadruk op actie

  Resident Evil 6 regisseur Yoshiaki Hirabayashi heeft vandaag een aantal uitspraken gedaan over zijn aankomende titel. Zo zou de besturing van het zesde Resident Evil-deel compleet anders zijn dan we van de reeks gewend zijn.

  We didn’t want to make a straight up action-type control scheme for the game. We’re still trying to make a horror experience. This is horror as entertainment. To that end I think it was necessary to open up the controls a little, make them smoother, so you could immerse yourself in this world more easily.

  But that doesn’t mean you’re going to lose control over the player in terms of how they experience this world we’ve created.

  De soepelere besturing zou ervoor moeten zorgen dat spelers zich beter kunnen inleven in de game. Wel heeft hij aangegeven dat de game ook niet teveel zal moeten neigen naar het actiegenre, want volgens hem is Resident Evil nog steeds een horrorervaring en geen actiefilm.

  » Reacties [1]

  Auteur: Glenn van Dormolen op zaterdag 14 april 2012 om 09:41:34

  Capcom: Resident's Evil 6 A.I. net zo goed als menselijke speler

  Het lijkt erop dat Capcom, ondanks alle recente kritiek rondom on-disc DLC, toch naar haar fans luistert. Dit blijkt uit een interview met Eiichiro Sasaki, director van Resident Evil 6. Vele klachten volgden na de release van Resident Evil 5, want de ervaring was volgens vele spelers compleet anders nadat een menselijke medespeler de game verliet en de computer je partner overnam. De A.I. bleek lomp, dom en wist voor veel ergernissen te zorgen. Echter, als we meneer Sasaki mogen geloven, gaat dit absoluut niet voorkomen in Resident Evil 6.

  Zo meldt de beste man het volgende:

  Unless the other player was so bad, you won't notice that the other player has left your game.

  Een grote uitspraak, maar het valt te bezien of Eiichiro zijn woorden na kan komen. Het is echter een nobel streven en zou de singleplayer ervaring een stukje hoger weten te tillen.

  Denken jullie dat het team achter Resident Evil 6 deze belofte na kan komen?

  » Reacties [3]

  Auteur: Johan Lubbers op donderdag 12 april 2012 om 15:00:43

  Resident Evil 6 is 30 uur lang

  Bron: Nowgamer
  Resident Evil 6 zal veel langer worden dan het vorige deel volgens game director Eiichiro Sasaki. Het spel bevat drie verhalen die elk iets korter zijn dan heel Resident Evil 5. Als je ze echter allemaal speelt, heb je rond de 30 uur nodig om het te doorploegen. Eiichiro Sasaki vertelde dat deze drie verhalen elk op één personage gericht zijn:

  The three characters each have their own story and you can choose whichever one you want and play that story, experience that character’s story. While each character’s story stands alone, all of the characters wind up in the same area of the game, in China, so there is a certain level of overlap. They stand on their own but they do overlap in certain areas. You don’t have to play them all, of course.

  Dit zou dus zomaar een van de langste games van het jaar kunnen worden. We moeten nog wel even geduld hebben: Capcom kondigde gisteren aan dat Resident Evil 6 op 2 oktober zal verschijnen.

  » Reacties [9]

  Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 12 april 2012 om 17:28:19

  Resident Evil 6 krijgt pre-order DLC

  De afgelopen week leek wel in het teken te staan van Resident Evil 6. Eerst een nieuwe trailer, toen nieuwe screenshots en de onthulling van een dure Premium Edition. De stroom aan informatie is nog niet over, want zojuist heeft EB Games, een online webshop, bekend gemaakt dat je bij je pre-order van Resident Evil 6 een bonus DLC map ontvangt. Het betreft hier een extra map voor de bekende Mercenaries mode uit de serie, een map die de naam The Catacombs zal dragen.

  Uiteraard hebben wij een screenshot van de Catacomben voor jullie, een die jullie hieronder kunnen bekijken.

  Bekijk de screenshots.
  De website zelf meldt het volgende:

  Pre-order today and gain exclusive access to The Catacombs stage. There's more than enemies lurking in these catacombs; there are booby traps ready to ensnare you around every corner. Are your reflexes quick enough to avoid them?

  In The Mercenaries neem je controle over één van de bekende Resident Evil karakters en probeer je in zo'n korte tijd een zo hoog mogelijke score te behalen. Nieuw in de serie is dat deze optie direct beschikbaar zal zijn in Resident Evil 6, iets wat voorheen alleen vrij te spelen was na het uitspelen van de game.

  Of deze bonus ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk, maar Capcom kennende zal dit geen probleem worden. Hebben jullie zin in dit zesde deel van de horrorserie?

  » Reacties [1]

  Auteur: Jos Pieters op donderdag 12 april 2012 om 13:02:08

  Geen Resident Evil 6 voor de Wii U

  Resident Evil 6 zal niet beschikbaar komen voor de Nintendo Wii U eind dit jaar. Producer Hiroyuki Kobayashi gaf aan dat zijn team zich op dit moment alleen focust op de huidige HD-systemen, namelijk de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. Opmerkelijk is dat Hiroyuki niet definitief aangeeft dat Resident Evil 6 nooit op de Wii U zal verschijnen. Er blijft dus nog altijd een sprankje hoop voor Nintendo liefhebbers.

  Unfortunately, RE6 will not be available at this time on the Wii U, right now we're concentrating on the PlayStation 3 version, 360 version and the PC version of the game,

  Resident Evil 6 zal op 2 oktober dit jaar verschijnen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Stougie op woensdag 11 april 2012 om 15:55:44

  Premium Edition van Resident Evil 6 kost circa duizend euro

  Bron: Kotaku
  Voor een echte fan is het misschien een koopje, een Premium Edition van Resident Evil 6 met een prijskaartje van 105.000 Japanse Yen (circa €1000,-). Deze gelimiteerde oplage van 5.000 stuks bevat vier hoesjes, één met een geheime opdruk en met Chris, Leon en Jake. Het bijzonderst is echter een replica van het leren jack van Leon S. Kennedy. Al moet deze wel van heel hoge kwaliteit zijn, wil de jas deze prijs rechtvaardigen.

  Mocht je nu snel je geld bij elkaar schrapen, moeten we je helaas teleurstellen. De Premium Edition van Resident Evil 6 is helaas alleen in Japan te koop.

  » Reacties [10]

  Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 10 april 2012 om 18:02:27

  Release Resident Evil 6 zeven weken vooruit geschoven

  Met al het uitstel dat de games van vandaag de dag boeken, is het mooi om te zien wanneer een game haar releasedatum eens niet naar achteren verschuift, maar naar voren.

  Resident Evil 6 doet het: in de nieuwste trailer van de zombiegame wordt namelijk een nieuwe releasedatum getoond, eentje die ruim een maand eerder zou vallen dan haar voorganger. Zou Resident Evil 6 eerder nog 20 november 2012 op de markt verschijnen, blijkt de game nu ingepland te staan voor een Amerikaanse release van 2 oktober dit jaar. Het veel verwachte spel komt dus een weekje of zeven eerder uit.  Het is een dappere zet van Capcom. Door de game namelijk in oktober te laten verschijnen, neemt Resident Evil 6 het namelijk direct op tegen andere grote titels, zoals Assassin's Creed III en BioShock Infinite. Is Capcom gewoon zelfverzekerd van haar nieuwste game of zijn ze bij het bedrijf wellicht bang dat straks games als Halo 4 of de nieuwe Call of Duty in november de markt aandoen? Wij zijn in ieder geval blij dat een uitgever eens de moeite neemt om een releasedatum naar voren te schuiven. We noemen dat gewoon 'fanservice'.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 23 maart 2012 om 10:32:05

  Markt voor survival horror-games is te klein, aldus Capcom

  Bron: Gamasutra
  Masachika Kawata, producer van Resident Evil, heeft in een interview verteld dat de markt voor survival horror-games te klein is. De verkoopcijfers van een survival horror-game zijn simpelweg te laag, zeker in vergelijking met een actiegame als Call of Duty. De Resident Evil-serie is daarom meer actie-georiënteerd geworden in de laatste delen en dit zal niet veranderen:

  Especially for the North American market, I think the series needs to head in that [action-oriented] direction. [Resident Evil's primary games] need to be an extension of the changes made in Resident Evil 4 and Resident Evil 5.

  RE4 started in that direction, and RE5 kept going in that direction. And I think that especially for the North American market, we need to keep going in that direction, and take that a step further. And that's exactly one of the reasons that [3DS game] Revelations is the way it is.

  Looking at the marketing data [for survival horror games]... the market is small, compared to the number of units Call of Duty and all those action games sell. A survival horror Resident Evil doesn't seem like it'd be able to sell those kind of numbers.

  Liefhebbers van Resident Evil hoeven volgens Kawata echter niet te vrezen dat Resident Evil 6 Call of Duty met zombies wordt, de gameplay zal te vergelijken zijn met die van de voorgaande twee delen:

  I can't really speak for Resident Evil 6, but I don't think that it necessarily has to go all the way in that [action-heavy] direction, the Call of Duty direction. It doesn't have to be a straight up shooter. But my impression is that Resident Evil 4 and 5 aren't shooters, per se.

  Met games als Resident Evil: Revelations is Capcom nog meer de actie-georiënteerde kant opgegaan. Games als Revelations moeten een groter publiek aanspreken, terwijl de genummerde delen de identiteit van Resident Evil moeten bewaren, zo denkt Capcom de markt te vergroten zonder de oorspronkelijke doelgroep geheel te verlaten:

  So we have our numbered series, and we can say we have a more adventure-oriented version, like a Revelations-style game. And we also have Operation: Raccoon City, which is a third-person shooter.
  So I think that by extending the market in this sense, we can still have the numbered titles keep their identity about what Resident Evil is supposed to be, but still expand and hit other markets as well.

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Kempers op maandag 27 februari 2012 om 11:20:32

  Exclusieve content voor Xbox 360-versies Resident Evil 6 en Dragon's Dogma?

  Bron: VG247
  Afgelopen weekend vond er een heus fanweekend voor Microsofts Xbox 360 plaats. Naast massa's enthousiaste gamers, was ook Capcom-producer Hiroyuki Kobayashi op het evenement aanwezig. Hij deed daar een opvallende uitspraak: volgens hem staat er een leuke verrassing te wachten voor Xbox 360-bezitters die niet kunnen wachten op Resident Evil 6. Toen hij het had over die game, zei Kobayashi:

  For Xbox 360 owners, we’ll soon have an announcement, so look forward to it.

  Later deed Kobayashi een soortgelijke uitspraak over Dragon's Dogma.

  Hint de beste man hier naar exclusieve content voor de Xbox 360? Het zou niet als een verrassing komen, aangezien Capcom eerder al heeft laten blijken een groot fan te zijn van de Kinect. We verwachten spoedig meer informatie.

  » Reacties [0]

  Auteur: Koen van Dijk op maandag 20 februari 2012 om 13:58:13

  Capcom: 'Ontwikkeling voor de PC begint na voltooiing console-versie'

  Bron: Eurogamer
  Capcom heeft uitgelegd waarom PC-versies van hun games vrijwel altijd later uitkomen dan hun broertjes op de consoles. Zo zal Street Fighter X Tekken op 9 maart verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3, maar duurt het ruim twee maanden langer voordat de PC-versie in de schappen ligt. Ditzelfde is het geval met Resident Evil 6, die op 20 november verkrijgbaar zal zijn voor de consoles en later uit zal komen op de PC. Velen vroegen zich af waarom dit gebeurt en stelden daarom ook deze vraag op het officiële Capcom-forum. Vicepresident Christian Svensson was zo attent om te reageren op deze posts, maar hij hield het kort en gaf niet echt een reden voor de kwestie. Volgens hem start de ontwikkeling op de PC vrijwel altijd als de console-versie bijna of geheel afgerond is.

  Quite often, PC development starts when the console development finishes or nearly finishes.

  Unless we start sitting on the console code and not releasing it until the PC development is complete (which we can't do from a business planning perspective), there's going to continue to be some small gaps, unfortunately.

  Svensson zegt dat men probeert het tijdsverschil tussen de releases van de verschillende versies zo klein mogelijk te houden. In sommige gevallen is het Capcom zelfs gelukt om ze tegelijk uit te brengen. Hierbij moet je denken aan titels als Dark Void, Bionic Commando, MotoGP, Dead Rising 2 en diens uitbreiding Off the Record.

  Oh, and Arcade Edition was shipped on PC within one week of the console retail release (which I'd consider pretty much simultaneous).

  » Reacties [2]

  Auteur: Lex Laros op donderdag 16 februari 2012 om 08:15:54

  Resident Evil 6 krijgt veel informatie over zich heen

  Resident Evil fans, gooi even alles aan de kant, want vandaag is er een hoop informatie over Resident Evil 6 vrijgegeven. Allereerst speelt Resident Evil 6 zich af in 2013, zo'n tien jaar na de gebeurtenissen uit Raccoon City. HIer komt Leon S. Kennedy om de hoek kijken.

  Wanneer Adam Benford, de president van de Verenigde Staten, geraakt wordt door een bioterroristische aanval en transformeert in een gruwelijk monster, dient Leon een levensbelangrijke keuze te maken. Op hetzelfde moment is China, eigenlijk het fictieve dorpje lanshiang, zwaar getroffen door eenzelfde soort aanval en hoog tijd voor Chris Redfield om in actie te schieten dus. Het is de eerste keer dat we Leon en Chris in dezelfde game zien en als we de verhaallijn lezen, weten we nu al dat dit wel eens heel erg vet kan gaan worden!

  Dit is echter niet alle informatie die we voor onze kiezen kregen; Capcom wist ons namelijk te verwennen met de nodige profielen over personages, zowel vriend als vijand.

  Character profiles
  * Leon S. Kennedy: Following the Raccoon City incident Leon was recruited as a US government agent by none other than Adam Benford, who would later become the President of the United States. Ever since the nightmare that was Raccoon City Leon has made it his life’s work to eradicate bioterrorism.

  * Helena Harper: Like Leon, she is also a government agent, but was in the process of transferring to the Secret Service to become one of the President's personal bodyguards. In the announcement trailer it is Helena who admits to Leon that she is the one responsible for this incident.

  * Chris Redfield: The ex-S.T.A.R.S member who continued the fight against bioterrorism as the leader of the BSAA underwent a personal trauma some six months prior to the events depicted in RE6. In spite of this he has rejoined his BSAA colleagues in China to uncover a major bioterrorist attack.

  * The mysterious third protagonist: We’re still trying to track down his real identity but we do know this man is a mercenary currently engaged in a bloody conflict in Eastern Europe where reports confirm that B.O.W.s are increasingly being used. One day, he's told that he is the man to save the world. Whilst he doesn't understand the implications of this, he does immediately think how much money he can make from it.

  * Ingrid Hunnigan: A member of Field Operations Support (FOS), Ingrid has been working with Leon for a long time, and they share a mutual trust.

  * Adam Benford: President of the United States and the man who hired Leon after the Raccoon City incident.

  Enemy profiles
  * Zombies: Yes they are back, but now they run, jump at you, even use weapons and as such are different from those encountered in previous games.

  * J’avo: Named by the BSAA after the Serbian word for ‘demon’, the first J'avo made an appearance in the conflict zone of Eastern Europe about six months before the action of Resident Evil 6. The J’avo still exhibit certain human elements – such as the ability to understand speech, work together as a group and use weapons - but they are also incredibly aggressive and a number of their actions have regressed to pure instinct. When a J’avo takes damage it has the ability to regenerate itself. However if it is receives major damage then it will mutate that affected body part into a number of varied forms, meaning players will have to rethink their strategy and adapt to this unpredictability.

  Klinkt behoorlijk interessant of niet? Als laatste wist Capcom ons nog te melden dat de controls in Resident Evil 6 behoorlijk anders zullen zijn ten opzichte van de andere delen. Zo kunnen we lopen en richten en schieten tegelijk en is er tevens de mogelijkheid om te glijden, rollen en gebruik te maken van cover. Ook zal de mêlee-aanval verbeterd worden.

  » Reacties [6]

  Auteur: Glenn van Dormolen op vrijdag 10 februari 2012 om 11:55:09

  Capcom: Resident Evil 6 zal een echte horror game worden

  Na Resident Evil 3 was het afgelopen met de zombies. Kort daarna volgde Resident Evil 4 en 5 die elk steeds minder angst als basis namen.

  De horror fans onder ons hoeven zich echter geen zorgen te maken over het aankomende vervolg, want Yoshiaki Hirabayashi, producer van Resident Evil 6, heeft ons verzekerd dat het zesde deel in de serie toch een enge game gaat worden, waar de focus meer op nieuwe manier van angst overbrengen gaat liggen.

  De man had het volgende te melden in een interview:

  People are afraid of different things, and with RE6 we want to provide a multitude of different horror experiences for everyone. We don’t feel there is a mismatch between the horror element and the scale of the story.

  As you were referring to, horror is that “one moment of absolute terror” where the player feels vulnerable. However we don’t feel that true horror is confined to just what is on the screen. The story, scale, environment, and even relationships between the characters all play a part in creating a true horror experience.

  Tevens zei hij ook nog eens het volgende, wat echt een bevestiging is dat de game een enge gaat worden:

  This experience will be enhanced with all the things people love about the series, therefore Capcom is surely focusing on horror and gameplay aspects in Resident Evil 6.

  We moeten nog even wachten voordat we aan de slag kunnen met de game, maar met een demo in het vooruitzicht gaat dit niet lang meer duren.

  » Reacties [9]

  Auteur: Koen van Dijk op dinsdag 7 februari 2012 om 13:27:57

  Capcom: 'Inspiratie voor Resident Evil 6 niet van vorige delen'

  Bron: VG247
  Capcom heeft gezegd dat de ontwikkelaar haar inspiratie voor Resident Evil 6 niet heeft gehaald uit vorige delen in de franchise. In de trailer waren verschillende speelstijlen te zien die deden denken aan deel vier en vijf en ook spelen de hoofdpersonages uit die twee games weer mee in Resident Evil 6. Maar producer Yoshiaki Hirabayashi verzekerde IGN ervan dat het ontwikkelteam niet was geïnspireerd door oudere Resident Evil-delen.

  We have a ton of respect for the past Resident Evil games. The ways in which they were each able to provide unique experiences is incredibly important.

  With Resident Evil 6 we hope to create an even greater game than the previous entries in the series. That being said, we are not focusing on any previous title in particular. What we can say though, is that we do consider the things we have learned from previous Resident Evil games to be really beneficial as we make this new title.

  Hirabayashi zegt dat de twee hoofdpersonages, Leon Kennedy en Chris Redfield, in de game zitten vanwege de 'focus op het verhaal'. Ook zegt hij dat er 'nog veel meer personages zullen worden aangekondigd' en dat 'het team hoopt dat iedere speler er naar uitkijkt hoe die karakters in het verhaal passen'.

  Resident Evil 6 komt op 20 november 2012 uit voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De PC-versie zal later verschijnen.

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 3 februari 2012 om 09:25:18

  Capcom: Resident Evil 6-demo eerder op Xbox 360 is een zakelijke beslissing

  Bron: CVG
  Eerder deze week wisten we jullie al te melden dat de demo van Resident Evil 6 maar liefst twee maanden eerder voor de Xbox 360 zal verschijnen. Een code voor de demo vind je gratis bij alle Xbox-versies van de game Dragon's Dogma. Dit schoot bij veel PlayStation 3-bezitters in het verkeerde keelgat, want zij vonden dat zij net zoveel recht hadden om de demo vroegtijdig te spelen. Toen men Capcom om een reactie vroeg, antwoordde zij enkel:

  This was a strategic business decision.

  Mensen die besluiten de actie-RPG Dragon's Dogma niet aan te schaffen, kunnen de demo van Resident Evil 6 alsnog downloaden op 20 september voor zowel de PlayStation 3 als Xbox 360.

  » Reacties [2]

  Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 26 januari 2012 om 01:58:22

  Capcom Bar geopend in Japan; trek in een hapje hersenen?

  Bron: Paselabo
  We weten dat Japanners een beetje "apart" zijn. Maar nu heeft Capcom in samenwerking met een restaurant de officiële Capcom Bar geopend. Naast de normale hapjes die je zou verwachten in een restaurant, zijn er ook speciale menu's rondom Capcom-titels opgesteld.

  Zo zijn er menu's van Resident Evil en Monster Hunter, maar het is niet alleen de naam die deze menu's uniek maken; zo zijn er chocoladetaartjes met crannberrysaus die op hersenen lijken, maar ook het bekende vlees van de Monster Hunter-serie is er te eten.

  Ik krijg al trek als ik er naar kijk. Maar wat vast staat is dat zowel Capcom als het restaurant niet vies zijn van een dosis humor. Er staat nog een aantal games op de website, waarvan de link boven aan het bericht te vinden is. Eet smakelijk!


  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Stougie op donderdag 26 januari 2012 om 13:17:21

  Resident Evil 6 is het grootste project ooit van Capcom

  Bron: Eurogamer
  Het onlangs officieel aangekondigde Resident Evil 6 is de grootste productie ooit van Capcom. Aan de nieuwste Resident Evil werken maar liefst zeshonderd medewerkers van Capcom, aldus Hiroyuki Kobayashi. De eer ging voorheen naar Dragon's Dogma, de actie-RPG die over enkele maanden op de PlayStation 3 en Xbox 360 zal verschijnen.

  Volgens producer Yoshiaki Hirabayashi zal Resident Evil 6 grootser dan ooit zijn.

  [Resident Evil 6] not only has a larger world and deeper experience than you have played before but we are excited to say it is a blend of action and survival horror - something we like to call 'dramatic horror'.

  Het verhaal zal volgens Eiichiro Sasaki vol drama en ingewikkelde en verrassende plotwendingen zitten.

  ..intense drama, realism and surprising plot twists.

  » Reacties [3]

  Auteur: Wester Wagenaar op maandag 23 januari 2012 om 12:33:54

  Leon Kennedy's partner is Helena Harper in Resident Evil 6

  Capcom heeft recentelijk een Resident Evil Anniversary-event gehouden in Tokyo, alwaar het Japanse bedrijf een aantal details omtrent de nieuwste Resident Evil bekendmaakte. Zo weten we nu dat er meerdere hoofdpersonen zitten in Resident Evil 6, waaronder Leon Kennedy en Chris Redfield, ondanks dat deze zich op verschillende plekken bevinden. Zo zal Chris bijvoorbeeld in China zitten.

  In de game zullen sowieso twee nieuwe protagonisten zitten, namelijk Helena Harper en nog een man. Beiden waren te zien in de recentelijk verschenen trailer. Helena zal de partner van Leon zijn in het spel, en ze verzorgde voorheen de beveiliging van de president van de Verenigde Staten. Dit, totdat deze belangrijke figuur transformeert in een zombie.

  Bekijk de screenshots.
  In de aankondigingstrailer zagen we extreem veel actie in cutscenes, en Capcom heeft naar aanleiding daarvan verteld dat de ratio van gameplay ten opzichte van filmpjes ongeveer 7:3 of 6:4 zal bedragen. Overigens is de schaal van Resident Evil 6 groter dan ooit tevoren, en dit laat het immens grote aantal mensen dat aan het project werkt goed zien. Er zijn momenteel namelijk meer dan 600 medewerkers bezig met het spel, waarvan er zo'n 150 in Japan woonachtig zijn.

  » Reacties [8]

  Auteur: Wester Wagenaar op vrijdag 20 januari 2012 om 00:05:51

  Resident Evil 6 aangekondigd; eerste informatie beschikbaar

  De geruchten zijn in één klap bevestigd: Resident Evil 6 is officieel aangekondigd. Capcom is bezig met het zesde deel uit de survival-horror-serie en deze zal zich, zoals de geruchten al deden vermoeden, inderdaad afspelen in China. Wederom kunnen we aan de slag met Leon Kennedy, de protagonist van het vierde Resident Evil-deel, die er ditmaal een stuk volwassener uitziet. Ook Chris Redfield is weer van de partij. Resident Evil 6 zal zich tien jaar na het Raccoon City-incident afspelen, alwaar Leon Kennedy de president van de Verenigde Staten voor zijn ogen in een zombie ziet veranderen.

  De ontwikkelaars hebben aangegeven dat Resident Evil 6 een soort middenweg probeert te zoeken tussen het vierde deel en Resident Evil 5. Hiroyuki Kobayashi, producer van Resident Evil 4 en programmeur van de originele Resident Evil, is de executive producer van het zesde deel. Over de aankondiging van het nieuwste deel uit de befaamde serie, had hij het volgende te zeggen:

  From the outset the team’s intention was to create an experience that delivers a gripping storyline, tense single-player and co-op action all set against a constant theme of horror. We are calling this fusion dramatic horror and are confident it will resonate with both existing fans of the series as well as newcomers.

  Volgens de planning zou het spel al vanaf 20 november in de winkelschappen moeten liggen. Dit betreft echter alleen de PlayStation 3- en Xbox 360-versie. De PC-versie zal namelijk nog iets langer op zich laten wachten.

  » Reacties [5]

  Auteur: Jonah Knulst op donderdag 1 december 2011 om 14:37:23

  Resident Evil 6 speelt zich wellicht af in China

  Bron: VG247
  Eergisteren wisten we te melden dat een stemacteur op zijn curriculum vitae Resident Evil 6 heeft vermeld. De geruchten omtrent dit nieuwe deel stapelen zich met de dag op, want een stemactrice heeft onlangs ook op haar cv kunnen vermelden dat ze haar stem heeft verleend, ditmaal aan een Chinese zombie in Resident Evil 6.  Dit kan dus betekenen dat het aankomende deel zich onder andere gaat afspelen in China. Logischerwijs dient dit gerucht nog met een korreltje zout genomen te worden. Wellicht dat we op 10 december, tijdens de Video Game Awards van 2011, een onthulling zien van Resident Evil 6.

  » Reacties [13]

  Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 29 november 2011 om 12:58:47

  Resident Evil 6 te vinden op CV stemacteur

  Hoewel Resident Evil 6 nog niet officieel is aangekondigd, gaan er geruchten dat de game al een tijdje in ontwikkeling is. Nu ook weer, nadat Resident Evil 6 op de curriculum vitae was verschenen van een stemacteur.

  Voice-actor Joe Cappelletti zou een stem in moeten spreken in de nieuwe horrorgame van Capcom. De melding van Resident Evil 6 is echter al van de cv afgehaald, maar er is uiteraard bewijs. Cappelletti heeft eerder stemwerk gedaan voor games als Uncharted 3: Drake's Deception, meerdere Call of Duty-titels, Operation Flashpoint: Red River en Ghost Recon: Future Soldier.

  Onderstaande afbeelding geeft de cv van de stemacteur gedeeltelijk weer.

  » Reacties [1]

  Auteur: Glenn van Dormolen op zondag 2 oktober 2011 om 13:56:05

  Resident Evil 6 teaser toont ons coördinaten

  Bron: YouTube
  Het gonst met geruchten rond het volgende deel in de survival horror-reeks Resident Evil, maar nu kunnen we een teaser tonen aan jullie. De video laat bar weinig los rond de game, maar toont ons wel coördinaten (48.415802 -89.2673).

  Als je op Google Earth deze locatie zou invoeren, leid dit naar een plek in Canada. Zie de screenshot van het programma hieronder:

  Bekijk de screenshots.

  Tot slot ook nog de video waar het allemaal om draait:  Wanneer Resident Evil 6 uitkomt is nog niet duidelijk, maar dat de game eindelijk in ontwikkeling is gegaan moge duidelijk zijn.

  » Reacties [14]

  Auteur: Jonah Knulst op zaterdag 23 juli 2011 om 15:49:45

  Gerucht: Resident Evil 6 wordt onthuld op de Tokyo Game Show

  Bron: VG247
  Dat Resident Evil 6 in productie is, mag al enige tijd bekend zijn, maar de officiële onthulling van de game hebben we nog niet mogen meemaken. Als we de geruchten mogen geloven, zal de nieuwe titel onthuld worden op de aankomende Tokyo Game Show, die op 15 september van start zal gaan.

  Het gerucht is ontstaan na aanleiding van een foto die gemaakt is op de Comic-Con, waar een afbeelding van het Resident Evil 6-logo op te vinden is en een datum die verwijst naar de Tokyo Game Show. Voorlopig mogen we dit gerucht nog met een wagonlading zout nemen.

  » Reacties [2]

  Auteur: Daniël de Zwart op maandag 6 juni 2011 om 11:38:24

  Grand Theft Auto V en Resident Evil 6 op de E3?

  Bron: CVG
  Het lijkt aannemelijker dat we tijdens de E3 een officiële onthulling krijgen van Capcom's Resident Evil 6 dan van Rockstar's Grand Theft Auto V, omdat Rockstar nog genoeg in de planning heeft staan en L.A. Noire nog maar net in de winkels ligt. Retailers in Amerika denken hier echter anders over; zij hebben beide games al opgenomen in hun assortiment.

  Geruchten over Grand Theft Auto V lopen natuurlijk al een tijdje, dus een onthulling zou daarnaast ook niemand verbazen. De game zou zich mogelijk afspelen in een real-world Los Angeles, dé plek waar de E3 vandaag van start gaat.

  Zowel GTA V als Resident Evil 6 staan bij retailers gepland voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  » Reacties [7]

  Auteur: Matthijs Bijl op woensdag 20 april 2011 om 10:26:44

  ''Resident Evil 6 zal heel anders zijn dan deel 5''

  Bron: VG247
  Vergeet Resident Evil 5 wanneer je verlangt naar deeltje zes. Als we Capcom producer Masachika Kawata mogen geloven, zal Resident Evil 6 namelijk totaal verschillen van zijn sequel. Net zoals Resident Evil: Operation Raccoon City een compleet andere game wordt, een titel waar Kawata ook mee bezig is. In welk opzicht deel zes dan zou veranderen, maakte hij niet duidelijk. Hij zei alleen:

  The series will see a complete renovation with the next entry on every level. But we can’t forget about all the previous entries that have led to the creation of many possibilities for the franchise. I can’t say if we’re going to make [Resident Evil 6] survival horror or a shooter, but I can say that it’ll be totally different.

  Hij wist ook niet te vertellen of numero zes in de survival-horror serie, die met de laatste twee delen steeds meer actie georiënteerd werd, een echte shooter zou worden of meer de survival-kant op zou gaan.

  » Reacties [7]

  Auteur: Jeroen Bakker op donderdag 25 november 2010 om 21:22:12

  VGA-teaser hint naar een nieuwe Resident Evil

  Bron: Spike
  In de nieuwe teaser van Spike's Video Games Awards-show (VGA) flitst er tussen de zesde en zevende seconde het volgende plaatje voorbij:


  Als je de afbeelding goed bestudeert zie je linksboven in de hoek op de kop de tekst '2 of 3' staan. Dit blijkt dus de tweede teaser van de drie te zijn. Dit plaatje kan daarom in verband gebracht worden met een afbeelding die Spike eerder vrijgaf. Daarop stond de tekst 'Infected? Report it!'. Toentertijd werd er gedacht aan een nieuwe Left 4 Dead-game. Deze nieuwe afbeelding veegt deze verwachtingen echter van tafel door een Biohazard-teken te tonen, samen met de woorden 'Stay alert, stay alive, report symptoms'. Een nieuwe Resident Evil-game lijkt dus in aantocht te zijn.

  Eerder deze maand ging het gerucht dat de studio Slant Six bezig was met een nieuwe Resident Evil, genaamd Raccoon City. Zullen die geruchten dan toch waar zijn? We zullen het 11 december zien, als Spike met de VGA 2010 komt.

  » Reacties [5]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Januari 2018
  Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie