Sea of Thieves gamenieuws

Auteur: Tom Kauwenberg op zaterdag 14 april 2018 om 13:13:25

Rare kondigt nieuwe content en wekelijkse events voor Sea of Thieves aan

Het zal niemand ontgaan zijn dat over Sea of Thieves nog het een en ander te doen is. De game lanceerde enkele weken terug met veel bombarie, maar bleek uiteindelijk ietwat gebrekkig in content. Na het piratenspel gestabiliseerd te hebben, komen de Britten van Rare dan nu (eindelijk) naar buiten met hun plannen voor de toekomst...

In een officiële en bijzonder uitgebreide Inn-side Story video doen Rare-aanvoerders Joe Neate en Mike Chapman hun ideeën uit de doeken. Sea of Thieves moet binnenkort voorzien worden van een nieuwe computergestuurde vijand, die spelers gezamenlijk kunnen ontdekken en opjagen.

Gekoppeld aan de nieuwe tegenstander verschijnt ook een nieuw voorwerp, verse beloningen en een aantal 'andere manieren' om Sea of Thieves te ervaren. Erg tastbaar wordt het nog niet, maar de belofte staat in ieder geval.


In combinatie met het concept voor nieuwe content wil Rare voortaan ook wekelijkse evenementen organiseren in Sea of Thieves. Deze tijdsgebonden events laten spelers op nieuwe manieren op reis gaan in de waterwereld, met uniekere beloningen voor hun prestaties.

Wát voor evenementen Rare precies voor ogen heeft, dat blijft nog ietwat fluïde. Duidelijk is wel dat de Britten doorhebben dat de wereld soms nog ietwat te leeg is. Zo zijn er wél bijzondere onderzeese grotten te vinden, maar geeft Sea of Thieves verder geen drijfveer of beloning om die daadwerkelijk te vinden en verkennen. Dat moet met de evenementen blijkbaar veranderen.

Wij van GamersNET houden de vernieuwingen aan de horizon in de gaten, en hopen vooral dat Rare in de komende tijd méér kan bieden in Sea of Thieves. Niet voor niets kwamen wij ook zelf al op de proppen met onze video vijf verbeteringen voor Sea of Thieves, waarin we aandrongen voor nieuwe content op de wateren.

» Reacties [4]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 9 april 2018 om 06:30:04

Community van Sea of Thieves stemt zelf op nieuwe content; Rare kijkt mee

Piraatje spelen in Sea of Thieves is een leuk gegeven, maar één ding blijft een pijnlijk heikel: de hoeveelheid content. Ruim twee weken na release van Rare's ooit zo ambitieuze zeewereld blijven spelers nog altijd met een gevoel van leegte zitten. Dat schuurt blijkbaar dermate ernstig, dat de community van het spel het heft deels in eigen handen neemt. Op het officiële forum kreeg een simpele poll zo ontzettend veel respons, dat ook Rare aangeeft serieus mee te kijken met de resultaten.

Forumbezoeker 'ShootHere4EXP' was zo vrij een alfabet aan mogelijke nieuwe elementen in Sea of Thieves op te stellen. Door een drietal van de daar voorgestelde letters te reageren, kunnen spelers hun animo voor het een boven het ander uiten. Tot dusver deze ruim drieduizend piraten dat, met nog meer om te komen.


Hoewel het stem- en registratiewerk handmatig gaat, houdt de bedenker van de poll wel een bijzonder handige grafiek bij. Eentje die Rare wel kan waarderen, puur vanwege het makkelijk meten van animo. Of er ook daadwerkelijk gewerkt zal worden aan de populairste inzendingen, dat blijft echter in het ongewisse.

Wij van GamersNET waren, net als vele andere zeelieden, te spreken over de fundering van Rare's nieuwste titel. In onze Sea of Thieves review complimenteren we het spel op diens avontuurlijke charme, maar ook daar konden we niet ontsnappen aan de 'waterige eenheidsworst' die het spel op den duur voorschotelt.

Mocht je zelf geïnteresseerd zijn in Sea of Thieves én nieuwe ingevingen zoeken over wat wellicht nog kan komen in deze fluïde fundering, bekijk dan ook vooral onze video over 5 verbeteringen voor Sea of Thieves, ook hieronder te vinden. Frustratie over waarom aan dit soort zaken nog niet publiekelijk gesleuteld wordt, is te horen in de laatste aflevering van de GamersNET Podcast.

» Reacties [5]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 30 maart 2018 om 14:12:51

Beta-spelers van Sea of Thieves beloond met unieke set zeilen

Een eerste setje 'extra content' voor piraten op de Sea of Thieves; een set unieke zeilen voor hun schepen. Gamers die meededen aan het Insider-programma en zichzelf ingeloot hadden voor de alpha- of beta-tests, worden nu beloond met een zogenaamde 'Founder Sails'.

Via een berichtje vanuit Microsoft op de Xbox One (of Xbox App op Windows 10) kunnen spelers die in aanmerking komen voor de windvangers een code ophalen. Door de reeks letters en cijfers te verzilveren via het Xbox-platform, worden de zeilen automatisch toegevoegd aan je in-game inventaris.


In de verste verte is dit natuurlijk niet de oplossing waar duizenden spelers op wachten; het daadwerkelijk uitbreiden van de variatie en diepgang op zee. De afgelopen dagen werd Sea of Thieves door verschillende media aardig afgebrand, wegens een gebrek daaraan.

Wij van GamersNET waren meer te spreken over Rare's piratensimulator, zoals ook te lezen was in onze Sea of Thieves review. Maar toch, ook ons punt van aandacht is het verder uitbreiden van de game, die soms toch iets te kaal voelt.

Toevallig, aangezien we vandaag ook onze 5 verbeteringen voor Sea of Thieves-video lanceerde, met potentiële nieuwe content voor de piratenwereld.

Strijk jij deze zeilen, of wacht je liever tot Sea of Thieves net wat meer 'compleet' voelt?

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 30 maart 2018 om 15:51:30

Streamer bereikt hoogste rang in Sea of Thieves; niet iedereen even tevreden

Bron: Twitch
Voor het worden van een 'Pirate Legend' in Sea of Thieves, moet je wat overhebben. Het behalen van reputatierang vijftig met alle drie de verschillende facties, is immers niet niks. Twitch-streamer Robert 'Prod1gyX' Paz wist het echter te flikken, aan de hand van veel grinden en een helpende hand van kijkers en omstanders.

Met de status van Pirate Legend kreeg Paz als een van de eerste spelers ooit toegang tot de Tavern of Legends, een unieke plek in de wereld van Sea of Thieves, waar ook weer unieke avonturen uitgedeeld worden. Het precieze bereiken van deze plek was nog een aardige puzzel, maar Paz wist het uiteindelijk te laten zien op zijn livestream:


Een aardige prestatie, maar toch is niet iedereen even blij met Prod1gyX' gewonnen status. Op verschillende officiële fora en social media probeert men de hashtag #NotMyLegendaryPirate gaande te krijgen, omdat Paz niet altijd even 'eerlijk' speelde in zijn avontuur naar de endgame.

Doordat de streamer andere groepen spelers het werk bijtijds voor hem liet doen, en alleen op tijd inschakelde om de reputatiepunten mee te pakken, vinden veel spelers Paz' manier van spelen niet toereikend voor het zijn van een piratenlegende. Ergens voelt het als een smiechtenactie, maar tegelijkertijd past dat dan ook wel weer bij het leven als zeerover.

Wat jij? Is het terecht dat Prod1gyX de eerste Pirate Legend is geworden, of had hij beter niet kunnen boosten voor de status in Sea of Thieves?

» Reacties [4]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 29 maart 2018 om 18:45:04

Sea of Thieves wordt geplaagd door hackers

Bron: VG24/7
Tenzij je de afgelopen jaren onder een steen hebt geleefd, heb je wel gehoord van piratengame Sea of Thieves. Helaas geldt datzelfde voor cheaters, want ondanks dat de piratensimulator geen écht competitieve game is, beginnen valsspelers hun intrede te maken.

De voordelen die deze spelers willen behalen, omvatten veel van de standaard-hacks: automatisch op hoofden richten bij het schieten, door muren heen kunnen kijken en schatkisten op afstand onthullen. Interessanter dan de hacks zelf, is wellicht dat Microsoft claimt dat zijn Univeral Windows Platform-bescherming hacker proof is.

In andere UWP-games zijn minder of geen klachten over hackers te vinden, maar Sea of Thieves is met ruim twee miljoen spelers (mede dankzij de Xbox Game Pass) de grootste game van de afgelopen tijd die gebruikmaakt van Microsofts beveiliging. Het is dan ook waarschijnlijk dat cheat-onwikkelaars op de bandwagon zijn gesprongen en hun geld hebben proberen te verdienen aan de populariteit van de game.

Xbox One-gamers hoeven zich meestal natuurlijk geen zorgen te maken over hackers, maar Sea of Thieves bevat cross-play. Daarom kunnen pc-cheaters het Xbox One-bezitters wel degelijk moeilijk maken om plezier te halen uit de piratengame. Piraten zijn wellicht onbetrouwbaar, maar over goddelijke vermogens beschikken ze over het algemeen niet.

Echter, komende dinsdag (als Sea of Thieves twee weken uit is) verloopt de Xbox Game Pass van veel spelers die de proefperiode speciaal voor deze game hebben geactiveerd. De verwachting is dan ook dat de spelersaantallen vanaf die dag enigszins zullen gaan dalen, vooral omdat het gebrek aan content een aantal gamers teleurstelt. Laten we hopen dat de cheaters onder de mensen vallen die binnenkort het piratenparadijs verlaten.

» Reacties [5]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 28 maart 2018 om 14:37:43

Xbox Game Pass-gebruikers hebben weer toegang tot Sea of Thieves

De stevige patch voor Sea of Thieves van gistermiddag werkte lang bij niet iedereen even goed. Een boel hekelpunten werden inderdaad verholpen, maar tegelijkertijd werd een grote groep spelers buitengesloten van de waterwereld. Gamers die Rare's nieuwe piratenspel betraden een (proef)abonnement op de Xbox Games Pass, konden gisteravond gedurende meerdere uren Sea of Thieves niet betreden.Inmiddels is dat obstakel verholpen, aldus Rare op Twitter. In het midden van de nacht lieten de Britten weten Xbox Game Pass spelers dan toch weer aangesloten te krijgen op het netwerk, waardoor Sea of Thieves weer gedownload, geüpdatet en opgestart kon worden.
Een heugelijke verbetering, vooral omdat duizenden gamers Sea of Thieves nu gratis uitproberen aan de hand van de Game Pass. Het 'Netflix van games' vanuit Microsoft is veertien dagen lang gratis uit te proberen op Xbox One en/of pc, waarmee ook meteen deze potentiële parel voor het platform te betreden is. Een unicum voor de Game Pass, maar vooral een goede manier voor spelers om te pootjebaden in de nieuwe titel.

Wij zijn zonder meer overtuigd van de formule die Rare hier aanbiedt. In onze Sea of Thieves review spreken we positief over het avontuur wat aangeboden wordt, al blijven we hoopvol voor meer content op de koddige, online zeeën.

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 28 maart 2018 om 21:35:33

Sea of Thieves trok in eerste week ruim 2 miljoen spelers

Bron: Xbox Wire
De verschijning van Sea of Thieves zal veel gamers niet ontgaan zijn. Voor het eerst sinds tijden weer een ambitieuze, nieuwe titel uit het Xbox-kamp; daar kijken we tegenwoordig wel van op. En onder de grote getalen spellenspelers bleek daar ook niet de minste animo voor; Sea of Thieves trok in diens eerste week na launch maar liefst twee miljoen spelers. De helft daarvan kwam voort uit dag één.

Via het officiële Xbox Wire-kanaal maakte Craig Duncan, aanvoerder van ontwikkelstudio Rare, de heugelijke cijfers bekend. De spelers worden daarbij bedankt voor hun aandacht en inzet, met daarbij een belofte dat Sea of Thieves de komende tijd alleen nog maar door zal groeien.

In de blogpost van Duncan zelf is helaas niet te vinden hoe veel mensen de game daadwerkelijk gekocht hebben. Onder de miljoenen gamers zullen immers nog veel (proef)abonnees van de Xbox Game Pass schuilen, die natuurlijk geen directe aankoop op het piratenspel hebben gedaan. Logischerwijze zullen Microsoft en Rare daarover niet te veel los willen laten.

Wél wordt verteld dat maar liefst 100.000 van de Sea of Thieves-spelers in de eerste week een poging deden om de game te livestreamen, wat cumulatief resulteerde in 10.000.000 kijkuren voor het spel in het algemeen. Wat dat betreft, blijkt Sea of Thieves inderdaad de stream-vriendelijke game waar menig gamer naar op zoek was.


Wij van GamersNET waren ook zeker te spreken over Sea of Thieves, al blijven we altijd snakken naar méér content in de waterwereld. Bovenstaande video review, alsmede de uitgebreide en geschreven Sea of Thieves review, zijn daar akte van.

Wat jij? Terechte cijfers voor Sea of Thieves, of zien we de spelersaantallen over een week kelderen, zodra proefabonnementen op de Xbox Game Pass massaal ten einde lopen? Schroom vooral niet om van je te laten horen over jouw visie op dit vaarwater...

» Reacties [13]

Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 27 maart 2018 om 10:12:52

Sea of Thieves zal je niet beroven na je dood

Bron: VG24/7
Ontwikkelaar Rare kondigde onlangs een nogal controversiële wijziging aan voor Sea of Thieves. De game zou na een volgende update spelers die dood gaan bestraffen door hun goud af te pakken. Een genadeloze death tax, zoals sommige spelers het noemen. Mede door de stevige kritieken van fans heeft Rare besloten om deze wijziging terug te draaien.

Volgens de ontwikkelaar heeft men goed geluisterd naar alle opmerkingen en is de 'Death Cost' nu zelf dood:

One piece of additional feedback we’ve seen is around a proposed change listed in our release notes last week, and we’ve heard the sentiment there, so I can confirm that Death Cost is, well, dead. Thanks for the feedback here. We’re listening.

Naast bovenstaande aanpassing, blijft Rare optimalisaties doorvoeren om het spelplezier zo hoog mogelijk te houden. Momenteel gaat de game bijvoorbeeld gebukt onder een probleem met het spawnen van bemanningsleden. Hierdoor kan een crew ergens blijven campen om een andere crew uit te schakelen, wachten tot ze respawnen en het keer op keer te herhalen. Niet de leukste manier om Sea of Thieves optimaal te beleven, maar ja... piraten zijn natuurlijk nooit te vertrouwen.

Lees meer over Sea of Thieves in onze avontuurlijke review en check ook zeker de video review.

» Reacties [6]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 26 maart 2018 om 00:14:12

Sea of Thieves - Een zeewaardig parel, die nog wel opgepoetst mag worden... | ReviewDe belofte van een ultiem piratenavontuur; dat is waar Rare voor staat met Sea of Thieves. Een paar jaar in wording, maar nu dan eindelijk te trotseren op Xbox One en pc. Maar hoe zeewaardig zijn deze online wateren?

Lees de review.

» Reacties [7]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 22 maart 2018 om 17:26:35

Rare verklaart technische misstanden met Sea of Thieves; stippelt verbetering uit

Bron: Rare
Met Sea of Thieves vers in de schappen voor Xbox One en Windows 10 zag het piratenspel een aardig opkomst qua spelersaantallen; eentje waarmee de online service aardige klappen kreeg te verduren. Veel spelers merken dat hun progressie vertraagd wordt opgeslagen, Achievements registratie missen en zelfs dat ze bijtijds volledige buitengesloten worden van de servers. Ontwikkelaar Rare laat nu weten de technische missers in kaart te hebben gebracht en stippelt post-launch verbeteringen uit.

In een recente geplaatste Launch Status Update geven de Britten aan van de technische foutjes af te weten. Daarbij worden misstanden op een prioriteitenlijst geplaatst, die elk hun eigen reeks fixes zullen krijgen.

Zo moeten de overbelaste servers op piekuren al vergroot en versterkt zijn, waardoor spelers (sinds gisteravond) minder vaak in de wachtrij worden geplaatst. Veel van de andere gebreken, zoals langzame registratie en het volledig verdwijnen van voorwerpen, worden volgens Rare begin volgende week verholpen met een patch.

De toekomstige patches en bijbehorende downtimes van de servers wil Rare binnenkort aankondigen. Nu is al bekend dat de servers aanstaande zaterdag- en dinsdagochtend tot in de middag onbereikbaar zullen zijn.


Ben jij al op avontuur geweest op de wilde wateren van Sea of Thieves? En zo ja, hoe vloeiend was die vaart? Schroom niet jouw ervaring te delen, en blijf GamersNET in de gaten houden voor meer nieuws (en een aanstaande review) over Rare's kleurrijke zeewereld...

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 19 maart 2018 om 13:39:44

Win een tros gouden bananen in deze unieke raadseljacht voor Sea of Thieves

Bron: Xbox
Het meest iconische (en kerngezonde) voedsel van een piraat is uiteraard de banaan, maar welke zeerover wordt er nu wild van wat simpel geel fruit? Om potentiële piraten écht lekker te maken, moet er wat goud in het spel zijn. En dat is precies wat Microsoft en Rare nu aanbieden aan de beste raadselcrew onder ons. Bereid je voor op wederom een aparte mediastrategie voor Sea of Thieves.

In de ludieke 'Quest for the Golden Bananas' worden jij en je vrienden uitgedaagd om een reeks van vijftien raadsels en puzzels op te lossen, om daarmee kans te maken op een setje gouden bananen. Geen grap, de waarde van deze vergulden tros is geschat op ruim 22.850 euro per banaan.


Elke drie à vier uur worden op de officiële website van de bananenactie nieuwe hints gegeven, strekkend over drie dagen. Door naderhand een volledig ingevulde puzzelpagina op te sturen (met je eigen piratenteam), maak je automatisch kans op de bizarre prijs. Mogelijk de meest exclusieve merchandise rondom Sea of Thieves ooit.

Waag jij je aan de raadsel, of wacht je nog even op de juiste, inzichtrijke kameraden om mee te dingen? Vergeet niet dat je vrienden van GamersNET graag 'meehelpen' met je queeste naar het goud, ook als dat betekent dat we die uiteindelijk uit je handen grissen. Zo doen we dat immers op zee.

» Reacties [4]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 13 maart 2018 om 17:56:48

Microsoft viert komst van Sea of Thieves door menselijke kanonskogel te vuren

Bron: Mixer
Over een opmerkelijk 'lancering' van je game gesproken. Over precies een week verschijnt Sea of Thieves, en om dat te vieren, vuren het mediateam van Xbox en ontwikkelaar Rare een mens uit een kanon. Precies zoals dat ook mogelijk is in het vrolijke piratenspel, maar nu met de intentie om een wereldrecord te verbreken. Dat is weer eens wat anders dan een snelle entering van een vijandig schip.

Het feestelijke spektakel wordt via Microsofts eigen streamingdienst Mixer uitgezonden. Op moment van schrijven staat dat bijna te gebeuren, maar uiteraard zal de recordpoging later ook on-demand terug te kijken zijn. Tenminste, mits alles volgens planning verloopt.


De mediagebonden lancering tracht, naast animo voor Sea of Thieves los te wrikken, ook het Guinness World Record voor 'grootste afstand afgelegd als menselijke kanonskogel' te verbreken. Het doel ligt dan ook op ruim zestig meter, iets waarvoor kogelman David 'The Bullet' Smith zeker een G-kracht van meer dan tien zal moeten weerstaan. Zelfs twaalf op het moment van impact bij de landing.

Voor de recordpoging werd een speciaal en Sea of Thieves-gethematiseerd kanon gebouwd, die naar verluidt ruim vijfduizend kilo weegt en zeker tien meter lang is. Ietsje groter dan de kanonnen van piraten, maar toch een aardig uniek ingestoken actie.

UPDATE: Met de aanwezigheid van een official vanuit Guinness World Book of Records is inmiddels bevestigd dat Smith het wereldrecord verbroken heeft gedurende het evenement. De precieze afstand moet nog opgemeten worden, maar 'The Bullet' heeft zich bij dezen bewezen als een echte luchtpiraat.


» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 1 maart 2018 om 21:50:25

Ook dit weekend nóg een Scale Test voor Sea of Thieves in aantocht

Na maandenlang in gesloten alpha-fase gedraaid te hebben, lijkt Rare nu compleet overstag te gaan met de nieuwe closed beta-fase, in veel gevallen tot een zogenaamde 'Scale Test' gedoopt. Voor een vierde weekend op rij zal Sea of Thieves middels vroege tests speelbaar zijn. Dit geldt voor de zogenaamde Insiders van het spel, maar ook pre-orderaars of zij die via de Xbox Insider Hub toegang kunnen krijgen.

Net als voorgaande weken zal de Scale Test op zowel Xbox One als Windows 10-systemen draaien, met uiteraard ondersteuning voor het Play Anywhere-principe, Microsofts eigen cross-play en -buy initatief. Dat betekent nog altijd drukbezette servers, maar of die de spelerschaos kunnen behouden, dát is precies de vraag.

Rare dringt geïnteresseerden erop aan dat juist het 'breken' de online servers een belangrijk leerproces voor de ontwikkelstudio is. Om vanaf 20 maart — de releasedatum voor Sea of Thieves — een stabiele online verbinding te kunnen garanderen, moeten de servers nu even een potje (gecontroleerd) lijden. Het idee en de oplossing daarachter zijn na te lezen in een officiële blogpost vanuit Rare zelf.

Wil je al vluchtig weten wát er zoal al te beleven is in de Scale Test van Sea of Thieves? Namens GamersNET voeren wij al eerder uit in de testfase, waarvan akte in ons Sea of Thieves gameplay commentaar:


Mocht je meer willen weten over de beloftes van Rare rondom Sea of Thieves, of de langzaam opborrelende hype die op GamersNET de afgelopen jaren opbouwde? Schroom je dan ook niet aan een van onze vele Sea of Thieves previews te wagen.

Heis jij dit weekend weer de zeilen, of wacht je liever nog drie kleine weekjes op het uiteindelijke product? Deel je mening met ons, of werf nieuwe schipperskameraden onder je vrienden van GamersNET...

» Reacties [0]

Auteur: Menno van Vliet op woensdag 28 februari 2018 om 13:04:12

Microsoft voegt nieuwe games toe aan de Xbox Game Pass

Op zondag maakte Larry 'Major Nelson' Hryb van Microsoft bekend dat Rise Of The Tomb Raider naar de Xbox Game Pass komt. Daar zijn nu een aantal andere titels bijgekomen.

Naast Rise Of The Tomb Raider komen ook Super Lucky's Tale, Resident Evil: Revelations 2, Oxenfree, Sonic CD, The Final Station en Euro Fishing naar de gamedienst. Deze games zijn vanaf 1 maart beschikbaar om te spelen. Daarnaast is er ook bekendgemaakt dat Sea of Thieves, die op 20 maart in de winkels ligt, ook gelijktijdig op de Game Pass moet staan.


De Xbox Game Pass is een abonnement dat vergelijkbaar is met Netflix, maar dan voor games die voor de Xbox One of voor de Xbox 360 zijn uitgekomen. Voor 9,99 per maand krijgen gebruikers toegang tot meer dan 100 games. Elke maand veranderd het aanbod. Er zullen games ververst worden en verschijnen in de catalogus, maar er worden ook maandelijks titels verwijderd.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 27 februari 2018 om 15:14:29

Ook Sea of Thieves krijgt eigen Xbox One S-bundel

Heb je geen capabele computer of een Xbox One in huis, maar wil je wél meegenieten van het veelbelovende Sea of Thieves vanaf 20 maart? Dan schiet Microsoft je te hulp, met wederom een verse Xbox One S-bundel. Voor een richtprijs à 299,99 euro pak je niet alleen de strakke console met 1 terabyte aan opslag mee, maar krijg je daarbij direct een digitaal kopietje van Rare's aanvarende piratenavontuur.


Kortgeleden bracht Microsoft al eenzelfde combinatie uit voor de PlayerUnknown's Battlegrounds Xbox One S-bundel. Dezelfde prijs, console, controller en extraatjes, zij het dan met een andere succesformule voor het Xbox-platform.

En ja, ook in dit geval wordt de Xbox One S geleverd met respectievelijk één maand Xbox Live Gold en een maandabonnement op Xbox eigen Game Pass-service. Beide handige diensten om snel een (online) spellencatalogus aan te leggen op je nieuwe spelcomputer.

Vanaf 20 maart is de Sea of Thieves Xbox One S-bundel leverbaar, gelijktijdig met de verschijning van de inbegrepen game dus.

Voor meer over Rare's aanstormende multiplayer-ervaring kun je terecht bij ons uitgebreide Sea of Thieves gameplay commentaar, terwijl we meer vertellen over strakke console in onze Xbox One S video-impressie...

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 23 februari 2018 om 13:38:06

Extra Scale Test voor Sea of Thieves nu geopend; dit hele weekend te spelen

Nog op zoek naar een avontuur om je weekend mee te vullen? Voor Insiders en pre-order klanten van Sea of Thieves is de zoektocht geëindigd, want Sea of Thieves zal de komende dagen weer speelbaar zijn in een exclusieve Scale Test. Net als de gesloten beta-fase van de afgelopen twee weekenden kunnen spelers wederom de zeilen uitgooien om de game aan tests te onderwerpen.

De nieuwe Scale Test is per direct actief en tot het eind van zondag speelbaar. Zij die de vroege versie van Sea of Thieves al op hun Xbox One of Windows 10-computer hadden staan, zullen enkel alleen even een kleine update toe moeten passen.

Net als met de voorgaande Scale Test kunnen gamers juist niet rekenen op de meest stabiele prestaties. Voor ontwikkelaar Rare is het immers de bedoeling de grenzen van de servercapaciteiten op te zoeken, iets wat vorige week al snel gebeurde. Over dat proces en de reden erachter, is verder te lezen in een officiële blogpost.

Ook wij doken vorig weekend in Sea of Thieves om een vroege indruk te krijgen van de stand van zaken. De beta gameplay die daaruit voortvloeide werd gedocumenteerd en van commentaar voorzien door onze Peter en Tom:


Zien we jou dit weekend terug op de wilde wateren van Sea of Thieves, of houdt je je nog even afstandelijk van het piratenavontuur voor Xbox One en Windows 10?

Mocht je nog frisse nieuwe gezichten aan willen winnen voor je tijdelijke vaarsessies in Sea of Thieves, vergeet dan niet dat op onze Discord-server altijd wel wat piraten te ronselen zijn...

» Reacties [4]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 15 februari 2018 om 15:20:44

Kraken vormt dan toch onderdeel van Sea of Thieves; screenshots gelekt

Werd deze ooit nog zo mysterieus getoond in vroege Sea of Thieves trailers, beloofde Rare deze week nog dat het almachtige Kraken-monster wel degelijk in de uiteindelijke versie van het spel zou zitten. Tot dusver nog nooit gezien in gameplay-beelden, maar blijkbaar dient het monster als een willekeurige en ontiegelijk pittige uitdaging voor meerdere piratenteams.


In gesprek met PC Gamer sprak design director Mike Chapman al eerder over het verschijnsel rondom de Kraken. Enigszins willekeurig, maar niet zonder illustere waarschuwing. Niet voor niets wordt het monster gezien als een late-game obstakels voor piraten.

t's something that can strike mercilessly at any time. Players will have a limited amount of warning. There's an inky mass in the water, which is your clue that there is a kraken there, but when it strikes, what it does and how it prioritises is different each time. You could have three ships attacked simultaneously by those eight tentacles. It can wrap the ship, it can rock the ship and put damage in it. You could slash a tentacle and get ink in your face—you're stumbling around the deck with this ink in your face.

Aldus Chapman. Dat de Kraken inderdaad gigantisch is en hele schepen kan verzwelgen, is gebleken uit foto's van gameplay waarin het zeebeest voorkomt. Op de fora van ResetEra werden de screenshots voor het eerst aangetroffen, uiteraard met het vaste watermerkje voor beta-testers weggepoetst. Wel zo slim, aangezien deze lekkage ongetwijfeld het afgesproken embargo voor vroege vogels zal breken.


De tentakels van een Kraken kunnen dus niet alleen inkt spuiten en teammaten (of rivalen) verblinden, maar ook je boot vasthouden of piraten in het rond slingeren. Wie al vroeg een Kraken tegen het lijf loopt, doet er goed aan met een flinke boog koers óm de inkt in het water te zetten. Of, beter nog, te schuilen op een nabijgelegen eiland en de aankomende chaos aan te zien om na afloop alle resterende schatkisten uit het water te vissen.

Ondertussen maakt Rare zich klaar voor een stress test op de servers van Sea of Thieves, aanstaand weekend. Daaraan kunnen eerdere testers van voorgaande (closed) alpha- en beta-sessies zich wagen, al verzekert de Britse ontwikkelstudio dat er voor de release op 20 maart ook zeker een open beta zal volgen.

» Reacties [4]

Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 13 februari 2018 om 15:39:46

Sea of Thieves zal nooit loot boxes krijgen; microtransacties zijn niet uitgesloten

Bron: PCGamer
In onze laatste GamersNET Podcast discussieerden we nog even door over het controversiële loot box-gate en nu lijkt ontwikkelaar Rare afstand te willen nemen van het fenomeen, want het bedrijf zegt dat Sea of Thieves nooit loot boxes zal krijgen.

There’ll never be a form of gambling in Sea of Thieves, of any description. So it won’t just be like, ‘oh, they’ve slapped microtransactions in the game, how interesting’. No, what’s a Sea of Thieves way of doing it? What’s going to bring value to our players? I think that’s the way we’ll do it.

Design director van de piratengame, Mike Chapman, bevestigt dat de ontwikkelaar niet geïnteresseerd is om gokken of elementen daarvan te implementeren in Sea of Thieves. Loot boxes of de zogeheten blind boxes die alle willekeurigheid in een doosje stopt, vinden geen weg naar het spel.

Microtransacties echter zijn niet uitgesloten, aldus Chapman. Bij de release is deze mogelijkheid er niet, maar dat kan veranderen als Rare naar manieren zoekt om omzet voor Sea of Thieves te blijven genereren. Deze microtransacties worden gelimiteerd tot cosmetische items, al hoopt het bedrijf iets nieuws te kunnen bieden.

Sea of Thieves verschijnt op 20 maart voor Xbox One en pc.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 13 februari 2018 om 17:51:36

Systeemeisen voor pc-versie Sea of Thieves onthuld en geduid

Nog op zoek naar een waardig piratenavontuur op je pc? Zoek niet langer, want Sea of Thieves staat aanstaande 20 maart alweer te verschijnen op zowel Xbox One als Windows 10, inclusief Play Anywhere cross-play. Ontwikkelstudio Rare sprak al langer over beloftes rondom goede pc-optimalisatie, maar komt nu ook naar voren met de minimale (en maximale) systeemeisen voor het kleurrijke spel.


Op de officiële website doet pc design lead Ted Timmins een boekje open over de 'specs' die gamers zullen moeten bemachtigen. Hoe kwamen sommige, bizar lage systeemeisen tot stand, en waarom vooral? Zeer simpel, zo blijkt:

Our rendering team set themselves the goal early on of “how low can we go”, sometimes also referred to fondly as “getting the game running on a potato”, which is why we want to deliver a great version of the game even for those with computers below our official minimum-spec.

The game is perfectly playable at 540p, and one of the advantages of Xbox Play Anywhere is that if you own an Xbox One AND a low-spec laptop you can still take full advantage of it, and we absolutely encourage it! Of course if you have a beast of a rig running at 4k/60, we’ve got you covered with the best looking ‘Great Water’, and everything in between!

Aldus pc-man Timmins. Gamers die hun pc-titels spelen op de spreekwoordelijke aardappel, kunnen ook nog aardig uit de voeten. Of eerder, uit de boot.

Aan de andere kant van het spectrum is het natuurlijk ook mogelijk om Sea of Thieves op ultra-brede en gigantische monitoren te draaien, waarvan ook onze Gamescom gameplay hands-on akte was. Of het nu om een 4:3 of 32:9 beeldverhouding gaat, Rare's piratenspelletje moet alles ondersteunen, op allerhande uiteenlopende systemen en laptops.

Ondertussen maakt Rare alsmaar meer bekend over het ooit zo in mysterie gehulde project. In aanloop naar die releasedatum te maart, gaan we ongetwijfeld nog veel meer leren over wát de Britten allemaal voor ons aspirant-piraten in petto hebben...

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 7 februari 2018 om 15:47:55

Unieke Sea of Thieves-controller krijgt versterking van oplaadstandaard en HDD

Bron: Xbox Wire
Vorige maand zaten we al kort op de onthulling van een heuse glow-in-the-dark Sea of Thieves-controller, blijkt nu ineens dat deze vreemde eend in de bijt er nog eens versterking bijkrijgt ook. Microsoft kondigde zelf plots een tweetal nieuwe en unieke Sea of Thieves-apparaten aan; een controllerstandaard (met optioneel oplaadsysteem) én een evenals door Rare gelicenseerde Seagate Game Drive (2TB) voor Xbox One.


De beperkt beschikbare en unieke controllerstandaard met oplader van fabrikant Controller Gear verschijnt 19 februari aanstaande alweer voor een richtprijs à 49,99 dollar. Hetzelfde model is vanaf dat moment ook zonder oplaadfunctie te verkrijgen; die versie gaat op de kop voor een mildere 19,99 dollar.

Beide standaarden zijn exclusief te bestellen op de internationale website van het Amerikaanse Controller Gear. Wij Europeanen zijn daarbij wel verzekerd van compatibiliteit met het lichtnet, aangezien er bij aankoop gekozen kan worden voor een Europese stroomstekker.


De officiële Sea of Thieves harde schijf is in wezen een speciale uitvoering van de bekende Seagate Game Drive van twee terabyte voor Xbox en pc. Deze is evenals voorzien van gouden accenten en een in het donker oplichtend logo, maar daarbij worden nota bene ook nog wat digitale extraatjes verleend.

Gamers krijgen bij Sea of Thieves Game Drive niet alleen een maand gratis toegang tot een Xbox Game Pass-abonnement, ze kunnen ook nog eens rekenen op de met juwelen ingezette Midnight Blunderbuss, een zeldzaam wapen in Sea of Thieves zelf. En dat voor de richtprijs à 89,99 dollar én beschikbaarheid bij (web)winkels in de Benelux vanaf 20 maart, gelijktijdig met de release van Sea of Thieves.

Over anderhalve maand verschijnt Sea of Thieves alweer op Xbox One en Windows 10 (inclusief cross-platform functionaliteiten). Meer weten over Rare's ambitieuze piratenspel? Vaar dan vooral richting een hands-on preview van onze kant of laat je onderdompelen in onze discussies over het spel in een recente GamersNET Podcast.

» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 26 januari 2018 om 13:09:31

Sea of Thieves-beta met twee dagen verlengd

Bron: VG247
De gesloten beta van Sea of Thieves is met twee dagen verlengd, omdat spelers de afgelopen dagen redelijk wat issues hebben ondervonden, zo laat ontwikkelaar Rare weten. Het bedrijf heeft een grotere playerbase toegelaten voor de beta, maar de game scheen nog lang niet op alle vlakken stabiel te zijn.

Vooral errors als Too Early en Bronzebeard waren in overvloed terug te vinden en Rare is bezig deze problemen te verhelpen, het duurt alleen wat langer. De beta van Sea of Thieves is nu tot en met woensdag 31 januari te spelen.

Sea of Thieves verschijnt op 20 maart voor Xbox One en pc.

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 10 januari 2018 om 14:12:46

Closed beta van Sea of Thieves gaat deze maand van start; streamen toegestaan

Na talloze Technical Alpha-sessies en meerdere demonstraties op allerhande beurzen, wordt het dan toch echt tijd voor een heuse beta-fase voor Sea of Thieves. Het online piratenspel van Rare staat alweer in maart te verschijnen, dus enige haast in het productieproces lijkt op zijn plek. En ja, Rare geeft graag: vanaf 24 januari draait de eerste closed beta voor de game.

Vanaf 13:00 's middags op woensdag 24 januari kunnen wij Europeanen los in de gesloten beta-sessie, die tot 9:00 's ochtends op van 29 januari zal standhouden.


Of je toegang zal krijgen, ligt enigszins aan je mate van interesse in de game. Zij die het Sea of Thieves Insider-programma binnenkwamen vóór 1 december 2017, zullen automatisch toegang ontvangen. Bovendien wordt diezelfde entree ook verleend aan eenieder die de game alvast pre-orderde.

Saillant detail aan deze specifieke testfase is dat er voor het eerst openlijk gestreamd mag worden in Sea of Thieves. Sterker nog, Rare ziet het nu juist met liefde gebeuren. Bleef de Technical Alpha nog altijd onder een streng embargo, wordt die visie nu volledig omgekeerd. Verwacht later deze maand ook absoluut een test-uitzending van Sea of Thieves op (onder meer) het GamersNET Twitch-kanaal.

Op zoek naar meer vragen en antwoorden over de aanstormende beta-fase voor Sea of Thieves? Bezoek dan vooral Rare's eigen Closed Beta FAQ voor meer informatie betreffende een mogelijk piratenavontuur voor jou, je Xbox One of pc.

» Reacties [7]

Auteur: Rik Schoonhoven op maandag 8 januari 2018 om 11:44:07

Glow-in-the-dark-controller met DLC op komst voor Sea of Thieves

Bron: VG24/7
Zelfs controllers blijken nu met DLC te komen, nu Microsoft een glow-in-the-dark-variant op de Xbox One-controller introduceert voor piratensimulator Sea of Thieves. Naast het 'deep purple translucent design' en het 'glowing skull'-icoon op de voorzijde van de controller, komt de controller ook met een Ferryman Clothing DLC-set én een proefversie van 14 dagen voor Xbox Live Gold en Xbox Game Pass.

Het doodshoofd op de voorzijde, het kompas bij de linker analoge stick en de gouden trigger dopen deze controller om tot een waardig piratenkunstwerk.

Opvallend is wel dat de controller ruim een maand voor de release van de bijbehorende game verschijnt. Waar deze gear al in begin februari wordt verscheept, kunnen we pas op 20 maart met de game Sea of Thieves de zee in.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 19 december 2017 om 15:09:12

Stripboekenreeks van Sea of Thieves aangekondigd; is volledig kindvriendelijk

Bron: GameSpot
Naast een heus Sea of Thieves artbook, krijgt Rare's nieuwe piratentitel ook een eigen stripboek. Jawel; tekst én beeld. Waar Rare voor het kunstzinnige naslagwerk nog de handen ineen sloeg met Dark Horse, zal de Sea of Thieves stripboekenreeks door Titan Comics geproduceerd wordt.

GameSpot kreeg de primeur voor deze aankondiging, en mocht daarbij al de eerste schetsen en meer artwork tonen. Zij wisten bovendien te melden dat het eerste stripboek in maart 2018 moeten lanceren — grofweg parallel aan de release van Sea of Thieves zelf — en dat Jeremy Whitley (onder andere van Thor Vs. Hulk) het schrijfwerk op zich zal nemen. De noeste tekenvaardigheden komen van onder meer Rhoald Marcellius, die in het verleden ook aan The Incredible Hulk werkte.


Het overkoepelende verhaal van de stripboekenserie vertelt over twee lang rivaliserende piratenteams, die elkaar haastig proberen af te troeven terwijl er gezocht wordt naar één ultieme schat. Onderweg zullen zij tegen ondode obstakels wandelen, talloze gevaarlijke vallen en uiteraard elkaars bittere rivaliteit. Stuk voor stuk verschijningen die ook in Rare's spel aan de orde van de dag kunnen zijn.

Opvallend is wel dat de gehele reeks strips naar verluidt wel kindvriendelijk zal zijn, iets wat doorgaans niet in het verlengde van Titan Comics ligt. Diens grafische novelles (waaronder ook officiële adaptaties van Bloodborne, Tekken en Wolfenstein) zijn vaker wat bruter van aard.

Niet voor niets kloppen ook franchises als Warhammer 40.000 en Blood Bowl met regelmaat aan bij Titan Comics voor een samenwerking in de prentenboekenwereld. In het geval van Rare zullen er dan toch wat bloedsporen weggepoetst moeten worden. Niet geheel verrassend ook, aangezien het bronmateriaal ook bijzonder jolig kan ogen.

Sea of Thieves zelf staat aanstaande 20 maart alweer te verschijnen, op zowel Xbox One als Windows 10 (cross-platform middels Xbox Play Anywhere). Meer weten over het veelbelovende piratenspel? Lees onze uitgebreide Sea of Thieves preview of bekijk het gameplay commentaar van afgelopen Gamescom...

» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 8 december 2017 om 10:14:29

Na lang zwoegen op het dek heeft Sea of Thieves een releasedatum ontvangen

Bron: VG247
We hebben er lang op moeten wachten, maar de piratengame Sea of Thieves waarin je je op de zoutige zeeën bevindt heeft eindelijk een releasedatum ontvangen. Tijdens de Game Awards afgelopen nacht toonde Microsoft een nieuwe trailer van het spel met als release 20 maart.

Rare is dus bezig met de laatste loodjes om de game in het voorjaar van 2018 op de Xbox One en pc uit te brengen. Check onderstaande trailer om te aanschouwen hoe je straks de golven trotseert.

» Reacties [1]

Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 24 november 2017 om 14:06:13

Iedereen kan zich voor de aankomende Sea of Thieves alpha aanmelden

Bron: VG247
Sea of Thieves heeft meerdere alpha's gehad, maar iedere keer voor een gelimiteerd aantal spelers. Ontwikkelaar Rare breidt nu dit aantal behoorlijk uit, want de piratengame die je op de golven beleeft zal binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn in de nieuwe alpha-test.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je aanmelden voor het Sea of Thieves Insider-programma. Als je je tussen nu en 1 december aanmeldt, dan word je uitgenodigd voor de volgende speelsessie van de game.

First, there’s going to be an NDA, meaning you’ll have to be 18 years or older to sign it. You’ll also need Xbox Live Gold, but only if you’re playing on Xbox One. Being an NDA’d test, you won’t be able to capture footage or stream it.

Er zitten wel wat restricties aan het kunnen spelen van de Sea of Thieves alpha, namelijk dat je minimaal 18 jaar moet zijn. Dit vanwege een Non Disclosure Agreement (NDA) die eraan verbonden zit, waardoor je ook geen beelden kunt capturen. Bovendien heb je Xbox Live Gold nodig als je op Xbox One speelt.

Wanneer de volgende test gehouden wordt is niet duidelijk, maar het zal de laatste zijn voordat Sea of Thieves moet verschijnen.

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 23 oktober 2017 om 15:17:53

Rare en Dark Horse slaan handen ineen voor 'The Art of Sea of Thieves' boek

Hoewel het momenteel in alpha verkerende Sea of Thieves nog niet eens in de schappen ligt, weerhoudt dat ontwikkelstudio Rare er niet van om alvast aan wat upselling te doen. Het piratenspel heeft immers een kenmerkend gezicht en een interessante visuele stijl, daar kun je vast wel wat meer mee...

Stripboekenproducten Dark Horse dacht blijkbaar hetzelfde, aangezien de twee partijen een joint effort vormen om het prentenboek 'The Art of Sea of Thieves' uit te rollen.


In april van 2018 moet The Art of Sea of Thieves (richtprijs à 39,99 dollar) uitrollen. Pre-orders op fysieke hardcovers en digitale versies kunnen via onder meer Amazon, Barnes & Noble en verscheidene stripboekenwinkels geplaatst worden. Daarbij wordt verzekerd dat het boek zelf zeker tweehonderd pagina's en kleurrijke goedheid zal bevatten.

Naast simpelweg wat vroege prenten van de game, gaat Rare een stapje verder voor The Art of Sea of Thieves. Niet ongelijk het eigen Inn-side Stories videoformat wordt de lezer meegenomen in het volledige creatieve ontwikkelproces van de online game. Niet alleen zie je zo dus hoe bepaalde visies oogden, maar wordt ook verantwoord waarom Rare voor de ene of andere stijl kiest.


Van karakterontwerp tot aan de grove schetsen van schepen en eilanden, The Art of Sea of Thieves moet het anno 2018 allemaal gaan brengen. De grote vraag blijft echter wel of de game tegen die tijd zelf ook al beschikbaar is. Sea of Thieves staat momenteel nog op 'begin 2018', terwijl het prentenboek stip 3 april 2018 verzonden wordt.

Meer weten over de nieuwe samenwerking van Rare? Begeef je naar de Dark Horse blogpost over The Art of Sea of Thieves of de officiële onthulling van Rare zelf.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op zondag 22 oktober 2017 om 00:14:58

Skeleton Forts vormen nieuwe uitdaging in Sea of Thieves

In Sea of Thieves ga je als piraat niet uit de weg voor wat uitdaging. Ontwikkelaar Rare werkt daaraan volgens het inmiddels bekende Voyage systeem, maar nu ook middels zogenaamde Skeleton Forts. Rare onthulde het nieuwe type eiland recentelijk via een officiële forumpost.

De Skeleton Forts kunnen in alle drie bekende zeeën opduiken om aldaar wat nieuwe uitdaging te vormen. De eilanden zijn kleiner, maar worden gevuld met legio Skeleton-vijanden. Elk van de unieke forten zal bemand zijn door minimaal één ondode kapitein


Doordat de eilanden afgeladen zijn met Skeletons en hun verdedigingen kan het overnemen van een Skeleton Fort een aardige queeste zijn. Spelers worden aangeraden om bij het benaderen en belegeren van een dergelijke eiland enige voorzichtigheid en tactiek mee te nemen.

Ondertussen werkt Rare's interne quest team nog altijd hard aan het uitbreiden van de verschillende en unieke Voyages. De nieuwe Skeleton Forts moeten daarop variëren. Zelf zouden ze niet vaak onderdeel vormen van een Voyage, maar eerder een mogelijkheid om het schip te keren en halverwege een avontuur een extra uitdaging aan te gaan.


Momenteel wordt Sea of Thieves nog altijd getest middels de Technical Alpha-sessies, die alleen voor geselecteerde Sea of Thieves Insiders beschikbaar zijn.

Wil je meer weten over Sea of Thieves? Lees dan vooral onze meest recente Gamescom hands-on met de Windows 10-versie of bekijk het gameplay commentaar wat we aan de hand daarvan opnamen

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 29 augustus 2017 om 02:35:54

Sea of Thieves - Heeft wind in de zeilen, ook op Windows 10 | PreviewHang de zeilen maar weer uit; de hype-boot voor Sea of Thieves heeft weer vaart te pakken. Op Gamescom mocht onze Tom aan de slag met de pc-versie van Rare's zoute piratensimulator, en dat smaakte wederom naar meer...

Lees de preview.

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 24 augustus 2017 om 13:34:10

Rare wil Sea of Thieves jaren na release nog blijven uitbreiden

Als het gaat om Sea of Thieves zijn de dames en heren van ontwikkelstudio Rare één blok ambitie. Vorig jaar spraken we op Gamescom nog met lead designer Mike Chapman, die de visie voor Sea of Thieves blootlegde, maar daar stoppen de Britten niet met dromen. In tegendeel; Sea of Thieves is, hoe ironisch ook, een wat meer vloeibaar concept, wat over de jaren heen mee moet groeien met diens spelersbasis.

We view our release in early 2018 as the next step for Sea of Thieves. Sharing the Technical Alpha with our Insiders was a concrete first step, next year's launch will be the next one, and many more will come.

I reckon we will return to Gamescom with Sea of Thieves next year, probably the one after that as well.

Aldus game designer Ted Timmins, in gesprek met GamersNET. Toen we doorvroegen naar wát Rare precies toe wil voegen aan de formule van Sea of Thieves, werden de statements wat minder concreet:

I don't want to give anything away just yet, but we have always had tons of ideas for [Sea of Thieves'] roadmap. We want to add to the world and deliver more adventures for our players to explore and experience.

Daarbij werd specifiek vermeld dat het niet snel om de grootte van de kaart zou gaan of het toevoegen van compleet nieuwe eilanden, maar vooral meer manieren om progressie te boeken en je eigen, ultieme piraat te worden.

Het is en blijft een ambitie, maar Rare heeft naar eigen zeggen ontzettend veel ideeën om (later) te implementeren aan wat Sea of Thieves is. Mocht je daarvoor op zoek zijn naar indicaties, dan vermeld Timmins dat er wellicht wat hints zitten in het officiële logo van Sea of Thieves. De stijlvol getekende schedel huist blijkbaar tal van kleine geheime concepten, waar Rare mogelijk nog mee aan de gang kan:


Wat zie jij in het logo, of wat zou je graag willen zien in Rares nieuwste creatie? Speculeer met ons mee of lees je verder in over deze zeewaardige online game, aan de hand van onze Sea of Thieves E3 hands-on...

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op zondag 20 augustus 2017 om 22:13:12

Pc-versie Sea of Thieves op Gamescom voor het eerst publiekelijk speelbaar

Hoewel de zogenaamde Sea of Thieves 'Insiders' al langer aan de slag konden met (onder meer) de pc-versie van Rare's piratensimulator, gaat de Windows 10-editie voor het eerst echt publiekelijk op Gamescom 2017.

Joe Neate en Ted Timmins van het Rare ontwikkelteam maakte het heugelijke nieuws bekend, live op de Xbox @ Gamescom stream. Zij zullen de komende dagen in Keulen hun spel tonen aan niet alleen de pers, maar ook met een gigantische cross-platform set-up op het publieke terrein van de Duitse game-beurs.

Meer weten over Sea of Thieves op Windows 10? Een recentelijke Inn-side Story van de game duikt dieper in op de pc-optimalisatie die Rare uitvoert op hun kleurrijke zeewereld:


Gamescom 2017 zal van aanstaande dinsdag tot en met zondag plaatsvinden in hartje Keulen, waar ook wij van GamersNET volop verslag zullen doen van natuurlijk Sea of Thieves, maar ook zo veel meer...

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 22 juni 2017 om 07:23:37

Sea of Thieves - Vangt de hype-boot nog wind in de zeilen? | Hands-on PreviewVoor een derde keer mocht onze Brabantse piraat Tom aanschuiven voor een hands-on met Sea of Thieves, het nieuwe passieproject van Rare. Vormt het ook dit jaar zijn Game of the Show, of is de hype afgekoeld?

Lees de preview.

» Reacties [11]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 31 januari 2017 om 21:48:49

Rare benadrukt belang van optimalisatie voor Windows 10-versie Sea of Thieves

Onder het mom van Microsofts 'Play Anywhere'-programma verschijnt de vaarwaardige piratensimulator Sea of Thieves op Xbox One en, parallel daaraan, ook op Windows 10. Een leuke marketingstrategie waar games als Gears of War 4 ook baat bij hadden, maar voor ontwikkelstudio Rare betekent het iets meer dan simpelweg porten.

In een recentelijke e-mail voor de Sea of Thieves Insiders wordt beschreven hoe hoog de optimalisatie voor pc-gamers in het vaandel staat bij Rare. Omdat de open wereld van Sea of Thieves tegelijkertijd door Xbox One- en Windows 10-gamers bevaren kan worden, moeten de spelers ten alle tijden een gesynchroniseerde ervaring beleven, al moet er vrijheid zijn voor pc-gamers om de ervaring naar wens te finetunen.

Daarom verzekert Rare dan ook dat Sea of Thieves ondersteuning zal ervaren voor tal van verschillende systemen. In een testomgeving van Microsoft heeft het team beschikking tot 24 intens verschillende systemen (12 laptops en 12 desktops), variërend van budget-pc's tot aan bakbeesten waar je u tegen zegt. De instap moet zo laag mogelijk zijn, maar 'the sky is the limit' voor hen met een high-end monsterbak.

They’re all equipped with different keyboards, mice and monitors, with my personal favourite being the beautiful 21:9 curved monitor (144Hz!), so that we have a good spread of inputs. It’s certainly a race to the best PC each time we have a playtest! In all seriousness though, each machine is important in its own way, as we know that the minimum spec is crucial for us being able to invite more people in to share the world with us, the medium spec will reflect the most common setup in the wild… And the 4K setups are just, well, awesome. One thing that unites all of these players is their expectation around stability, so we’ll keep working hard as we’ve set this as our number-one goal.

Aldus Ted — gewoon Ted — van het Rare ontwikkelteam. Het nummer één doel is duidelijk: Sea of Thieves moet goed draaien op elk soort Windows 10-systeem. Zelfs als je beschikt over een bizar 21:9-verhouding beeldscherm met een hoge beeldverversing.

Daarnaast neemt Rare de ontwikkelingen voor pc direct mee in het bedenkproces van verschillende spelelementen. Zo is de inventory van je in-game piraat te overzien als 'wiel', die bediend kan worden met zowel de thumbstick van een gamepad, als een reguliere muis.

Meer weten over de stand van zaken rondom Rare's nieuwe online avontuur? Vaar dan door naar onze uitgebreide Sea of Thieves preview of bekijk onze gameplay commentary 'Wat is Sea of Thieves?' voor meer informatie.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 17 januari 2017 om 13:45:49

Rare kondigt nieuwe testronde voor Sea of Thieves aan

Op Twitter en middels een Insider-mail aangekondigd: er volgt een nieuwe ronde voor de Sea of Thieves 'Technical Alpha'. Eind vorig jaar werden al een duizendtal gamers toegelaten om de prille ontwikkelfase van het spel te ontdekken, binnenkort mogen er weer vijfduizend andere enthousiaste spelers in.


De nieuwe ronde van de Technical Alpha loopt dit weekend op Xbox One. Om kans te maken op toegang tot deze technische tests, is het wel zaak dat je je opgeeft als een zogenaamde Sea of Thieves Insider. Van al die geïnteresseerden krijgen uiteindelijk vijfduizend spelers te horen dat ze welkom zijn tijdens de tests van aankomend weekend.

Meer weten over deze kleurrijke piratensimulator van Rare? Check onze verse Sea of Thieves preview van vorige week.

» Reacties [7]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 11 januari 2017 om 00:20:09

Sea of Thieves | Fast Forward 2017Al langer in het vizier van ons kanon: Sea of Thieves. Deze sfeervolle piratensimulator wist onze zeerover Tom al te beamen op E3 en Gamescom, maar hoe is de stand van zaken nu voor Rare's ambitieuze project?

Lees de preview.

» Reacties [5]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 9 december 2016 om 01:22:38

Technische alpha van Sea of Thieves begint volgende week voor Insiders

We mochten ons eerder al opgeven voor het Sea of Thieves Insider-programma, en nu is het aan Rare om te graaien uit de poule vol potentiële piraten. Een gelukkig gesteld duizendtal van deze Insiders krijgt aanstaande 16 december toegang tot een vroege technische alpha-fase van Sea of Thieves.


Deze proefperiode voor de nog te verschijnen game, laat spelers voor het eerst kennismaken met een nieuwe kernmechaniek binnen het spel. Voorheen is al gebleken dat het varen en beschieten van schepen aardig werkt − zoals ook bleek uit onze Sea of Thieves hands-on preview − maar nu is het tijd om verder te gaan met een ander aspect: het oprakelen van goud.

Edel metaal vinden blijkt lastiger dan verwacht, aangezien de testdummy's voor deze rit het goud zelf eerst zullen moeten vinden. Het eiland, maar ook de precieze plek. Vervolgens volgt het opgraven, meezeulen en verdedigen van de iconische kist, waarbij je uiteraard overvallen kan worden door andere online spelers. Hiervoor zijn twee nieuwe wapens én een unieke nieuwe manier van sterven aan de game toegevoegd.


De aankomende testversie van Rare's nieuwe piratensimulator is exclusief en bijzonder kortstondig, aangezien deze hele 'Update 0.1.0' maar tot 18 december zal draaien. Gedurende die twee dagen is het aan de ingezeten Insiders om Rare te vertellen wat wel en niet werkt aan de game. In het officiële aankondigingsbericht pleit men dan ook om heldere feedback, opdat de game daar enkel beter van kan worden.

Denk jij straks in de 'technical alpha' meegenomen te worden, of zou je dat graag hebben? Wij zijn benieuwd of wij op wat GamersNET-afgezanten kunnen rekenen in deze nog erg onbekende, gloednieuwe wereld...

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 25 augustus 2016 om 10:31:52

Sea of Thieves - Je natste droom | PreviewDe ultieme piratensimulator, dat is wat Sea of Thieves probeert te zijn. Samen met andere zeelieden een kleurrijke wereld betreden, vol avontuur. Een geinig concept, maar hoe gaat Rare het verwezenlijken?

Lees de preview.

» Reacties [9]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 4 juli 2016 om 20:33:43

Zeewaardige Sea of Thieves trailermuziek nu in zijn geheel te beluisteren

Bron: YouTube
Een beetje piraat kan warm worden voor Rare's nieuwe project, zoals beargumenteerd werd in onze Sea of Thieves preview van afgelopen E3. Op de grote beurs werden maar liefst twee uitgebreide trailers van de zeewaardige game uitgerold, waarvan eentje voorzien was van een wel erg fraai stukje soundtrack. De officiële Sea of Thieves E3 Cinematic Trailer werd namelijk bijgestaan door het wel erg pakkende "We Shall Sail Together", wat nu ook in zijn geheel te beluisteren is:


Het volledige nummer is een compositie van Robin Beanland, met zeewaterzoute teksten van Chris Allcock, ingezongen door Anna Hon. Het is een van de vele, unieke nummers die speciaal voor Sea of Thieves opgenomen al worden. Hoogstwaarschijnlijk zullen de liederen ook te horen zijn in de in-game tavernes. In ieder geval, dat hopen we, aangezien een nummer als deze heel wat piraten tot verbroedering zou kunnen zetten.

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 17 juni 2016 om 02:06:47

Nieuwe preview: Sea of ThievesRare is terug van weggeweest, en wel hoe. De legendarische Britse studio maakt jongensdromen waar met Sea of Thieves, een komische piratensimulator. Veel 'booty' dus, maar hoeveel 'body' heeft het? Tom zeilde eropuit...

Lees de preview.

» Reacties [7]

Auteur: Leon Stougie op donderdag 16 juni 2016 om 12:56:21

Sea of Thieves verschijnt begin 2017

Aaron Greenberg, hoofd Xbox Games Marketing, heeft in een gesprek met de heren van YouTube-kanaal Kinda Funny iets meer duidelijkheid gegeven over de releasedatum van Sea of Thieves. Hoewel de nieuwe game van Rare oorspronkelijk in 2016 zou moeten verschijnen, is de release van het piratenspel toch nog wat verder weg.

Greenberg laat namelijk weten dat Sea of Thieves in dezelfde tijdsperiode zal verschijnen als Halo Wars 2, die op 21 februari verschijnt. Een precieze releasedatum ontbreekt dus nog wel, maar we kunnen concluderen dat Sea of Thieves nu gepland staat voor een release begin 2017:

Not far after that we get things like Halo Wars 2 in February and then we just keep kind of cranking as we go through. Sea of Thieves is coming out in that window, Scalebound, a lot more titles.

Sea of Thieves verschijnt voor zowel Xbox One als Windows 10.

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op zaterdag 12 maart 2016 om 13:13:54

Als eerste Sea of Thieves spelen? Dat moet je verdienen

Sinds de aankondiging van Sea of Thieves is het enigszins stil geweest rondom de nieuwe piratengame van Rare, maar dat era komt nu met een kanonsknal ten einde. Het ontwikkelteam van Rare heeft namelijk bekend gemaakt dat enthousiaste gamers binnenkort als allereerste al aan de slag mogen met de kleurrijke titel, alleen moeten ze die eer wel weten te verdienen.

Door een foto of video door te sturen naar de Sea of Thieves Twitter of Facebook geef je jezelf direct op voor vroege toegang tot Rare's nieuwe IP. Des te groter je inzet om het een piratenfestijn te maken, des te meer kans je maakt om straks al eerste tekeer te kunnen in de game, volledig verzorgd op het hoofdkantoor van de Engelse developer. Ter gemak leggen de dames en heren van Rare in onderstaande video op hilarische wijze uit hoe je precies mee kan doen.


Tot en met 26 april kunnen gamers hun piratenenthousiasme tonen en daarmee kans maken in de 'Play It First Contest' van Sea of Thieves. Wij van GamersNET zijn al lootjes aan het trekken: één van ons zal toch een been moeten verliezen om onze inzending een beetje geloofwaardig te maken.

» Reacties [4]

Auteur: Koen van Susteren op maandag 15 juni 2015 om 20:00:13

Speel piraat met je vrienden in Sea of Thieves

Heb je altijd al eens virtueel piraat willen spelen met je vrienden? Die mogelijkheid lijkt zeer dichtbij, want op de Xbox-persconferentie is de multiplayergame Sea of Thieves aangekondigd. In de eerste trailer was onder andere te zien dat je samen met je andere spelers een boot kunt besturen.

Sea of Thieves is het nieuwe project van ontwikkelaar Rare. Over een mogelijke releasedatum is nog niets bekend. Heb jij al zin om samen met je vrienden op zoek te gaan naar verborgen schatten?

» Reacties [0]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
Razer lanceert eigen online game-winkel; win meteen een tientje tegoed! | Prijsvraag
GN Kalender: April 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie