Star Wars: The Old Republic gamenieuws

Auteur: Daniël de Zwart op donderdag 29 december 2016 om 18:10:52

Duizenden gamers eren Carrie Fisher in Star Wars: The Old Republic

Het verlies van Carrie 'Princess Leia' Fisher is treurig, maar het brengt ook mooie momenten met zich mee. Duizenden gamers hebben zich namelijk verzameld in Star Wars: The Old Republic om Carrie/Leia te eren, een mooi eerbetoon dunkt ons.

De spelers van The Old Republic hebben zich in het virtuele Alderaan verzameld, dat het thuis van Princess Leia en de Organa-familie is. Ze hebben daar hun respect getoond als memorial voor de actrice, en nog mooier is dat high level characters nabije vijanden doden om zo spelers van een laag level toegang te bieden aan het gebied. Gamers unite!

Helemaal mooi is dat een speler een karakter heeft aangemaakt en Princess Leia heeft nagemaakt. Onderstaande video, gemaakt door fan Kerry Nobbs, geeft het eerbetoon in de game weer en het officiële forum van Star Wars: The Old Republic stroomt vol met steunbetuigingen. Daarnaast zijn spelers een petitie gestart, gericht aan BioWare, waarmee ze willen dat de ontwikkelaar een in-game memorial beeld creëert om Carrie Fisher te eren. BioWare heeft nog niet op het verzoek gereageerd.

Bekijk hieronder vooral de fanmade video voor Carrie Fisher, voor ons Princess Leia.

» Reacties [2]

Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 24 juni 2016 om 10:03:04

Light Side vs. Dark Side strijd barst los in The Old Republic

Deze zomer staat er weer iets nieuws te gebeuren voor spelers van Star Wars: The Old Republic. Het heelal gaat getekend worden in een strijd tussen de light side en de dark sight. Er zijn ingame evenementen die de uitkomst van die strijd bepalen, maar ook recht geven op exclusieve ingame goodies zoals Victor’s Titan Turret Tank, de Victorious Pioneer’s Armor Set met een XP-bonus van +50%, en Force-Bound Dark vs. Light Packs boordevol items met thema's van de dark side en de light side.

De uitkomst van deze strijd is belangrijk voor de nieuwe update die in de herfst gaat verschijnen. Vanaf 28 juni kun je je mengen in de strijd en je kunt hier bekijken hoe het ervoor staat.

Is dit voor jullie reden om je weer onder te dompelen in Star Wars: The Old Republic? Laat het weten in de reacties.

» Reacties [2]

Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 16 februari 2016 om 14:58:31

Star Wars: The Old Republic-ontwikkelaar zoekt medewerkers voor nieuw IP

BioWare Austin, de ontwikkelaar van Star Wars: The Old Republic, zet vacatures uit om medewerkers te werven voor een nieuwe game, een nieuw IP zelfs. Het bedrijf zoekt een senior lead server engineer voor een nieuwe, onaangekondigde BioWare IP.

..a new, unannounced BioWare IP. This role will direct a team of software engineers to create the backend systems that will drive online play for this exciting new game. Experience developing PC or console games with significant online elements is a strong plus. Experience with current cloud-based computing solutions and technology is beneficial.

Het wordt dus in ieder geval een game met online mogelijkheden, maar of het weer een MMO is, dat blijft nog even in het ongewisse. Het kan echter ook zijn dat BioWare Austin andere studio's van BioWare helpt met de online service van nieuwe games. Dit soort samenwerkingsverbonden gebeurt vaker, en ook nog eens binnen Electronic Arts en BioWare.

Wij wachten gestaag af en houden BioWare en Electronic Arts in de spotlights voor een staartje.

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op woensdag 19 augustus 2015 om 13:48:39

Nieuwe preview: SW: The Old Republic - Knights of the Fallen EmpireStar Wars: The Old Republic bestaat al bijna vier jaar en komt met de grootste uitbreiding sinds de lancering! Knights of the Fallen Empire gaat focussen op singleplayer! Eindelijk!

Lees de preview.

» Reacties [1]

Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 7 oktober 2014 om 07:43:32

Star Wars: The Old Republic krijgt uitbreiding Shadow of Revan

Bron: CVG
Electronic Arts en BioWare hebben de volgende grote uitbreiding voor Star Wars: The Old Republic onthuld, getiteld Shadow of Revan. De uitbreiding moet 9 december verschijnen en voegt 5 levels met verhalende missies toe. Daarnaast wordt de level cap verhoogd tot 60 en zijn er straks nieuwe high-level multiplayer Flashpoints en Operations.

De officiële omschrijving van Star Wars: The Old Republic Shadow of Revan luidt als volgt:

In the Shadow of Revan, a long-hidden sect of extremists has emerged from the ongoing war between the Sith Empire and the Galactic Republic. This group is led by Revan, the former hero of the Jedi Civil War. These fanatical "Revanites" are gathering an army with an apocalyptic plan that will leave the Republic and the Empire in ashes. Players will prepare to face Revan and adventure alongside a host of intriguing characters, including Theron Shan, Lana Beniko, and Jakarro the Wookiee.

Indien je voor 2 november de uitbreiding als pre-order bestelt, krijg je een week eerder toegang.

» Reacties [4]

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 29 april 2014 om 09:24:29

Star Wars: bestaande Expanded Universe niet officiëel

Bron: Star Wars
We hebben de Star Wars-films en dan bestaan er een giantisch aantal comics, boeken en games die zijn gebaseerd op het universum van de beroemde filmreeks. Voor meer dan 35 jaar heeft deze zogeheten Expanded Universe (EU) de poort gevormd voor mensen die meer wilden weten over de wereld van Star Wars, buiten wat we konden zien op de beeldbuis.

Hoewel Lucasfilm erop toezag dat de honderden verhalen buiten de films en The Clone Wars-serie consistent moesten zijn met hun bronmateriaal, zijn deze niet canon. Ofwel: alles wat in de zes Star Wars-films en The Clone Wars-animatiereeks - van de vele personages, de gebeurtenissen en de verhalen tot de gepresenteerde achtergrondinformatie - zat, maakt onomstotelijk deel uit van het Star Wars-verhaal. Alles wat daarbuiten valt? Niet echt.


Alle games die we hebben gespeeld, zoals de Knights of the Old Republic-spellen, en alle comics en boeken die we hebben gelezen, zijn in dat opzicht dus niet 'officieel'. Dat betekent echter niet dat Lucasfilm alles wat tot heden buiten de films is geproduceerd in de prullenbak gooit, want eerdere boeken die deel uitmaakten van het Expanded Universe, zullen gedrukt blijven worden onder een Legends-logo.

Wat het wel aangeeft is dat de eerder verschenen producten en verhalen niet noodzakelijkerwijs aangehaald hoeven te worden in de aankomende Star Wars-films. In dat opzicht begint Lucasfilm dus met flink wat meer creatieve vrijheid door deze schone lei: wat bruikbaar is binnen de EU kan gebruikt worden, terwijl het bedrijf niet binnen de steeds nauwer geworden grenzen van het Star Wars-universum hoeft te manoeuvreren.

Wat betekent dit voor de toekomst? Alle aankomende Star Wars-producten zullen vanaf heden onomstotelijk deel uit gaan maken van het Star Wars-universum. Dit zal vanzelfsprekend ook betrekking hebben op de aankomende games van EA, die met de help van Amy Hennig worden ontwikkeld.

» Reacties [3]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 6 juli 2013 om 10:51:08

Star Wars: The Old Republic organiseert in augustus bounty hunting-evenement

Bron: VG24/7
Augustus wordt een mooie maand voor spelers van Star Wars: The Old Republic, Niet alleen verschijnt dan eindelijk update 2.3, die onder andere een Ewok als mogelijke companion toevoegt, ook zal EA volgende maand de allereerste Bounty Contract-week organiseren.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het tijdens deze week zaak om zoveel mogelijk criminelen op te sporen en hier vervolgens de bounties voor op te strijken. Het gaat overigens om computergestuurde tegenstanders; jagen op andere spelers is niet mogelijk. EA vertelt:

Targets include members of crime syndicates, violent gangs, and various other law-breaking entities. High-profile targets, designated "Kingpins," may only be hunted through Kingpin Contracts, which are entrusted to professionals who have a proven track record with the BBA.

Je moet minstens level 15 zijn om een bounty aan te nemen. Ben je dat nog niet of ga je in augustus op vakantie? Geen nood: de Bounty Contract-week zal maandelijks terugkeren.

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op zondag 30 juni 2013 om 11:13:07

De Ewoks zijn onderweg in The Old Republic

Bron: VG247
Op dit moment wordt er druk getest met update 2.3 in Star Wars: The Old Republic en de grootste verandering die we kunnen verwachten is de introductie van de Ewoks! De enorm schattige wezentjes die we natuurlijk kennen uit Episode VI: Return of the Jedi zullen als companion worden toegevoegd en ze kunnen zowel zware bepantsering dragen als gebruik maken van tank- en heal stances. Je zal echter wel hard moeten werken om een Ewok in je team te krijgen. De nieuwe companion is beschikbaar voor mensen met een level 40 legacy en een miljoen credits. Maar dan heb je natuurlijk iets!

» Reacties [2]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 27 april 2013 om 00:33:55

Star Wars: The Old Republic update 2.1 introduceert Cathar als speelbaar ras

BioWare heeft zojuist bekendgemaakt dat update 2.1 de Cathar als speelbaar ras introduceert. Meer dan dat is momenteel helaas nog niet bekend, maar wel werden we verwend met onderstaande video. We hopen jullie spoedig meer informatie te kunnen brengen.

» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op maandag 25 maart 2013 om 18:11:26

Eerste uitbreiding Star Wars: The Old Republic krijgt datum

Bron: VG247
Ontwikkelaar BioWare laat weten dat de eerste uitbreiding voor de MMO Star Wars: The Old Republic een releasedatum heeft gekregen. Op de Game Developers Conference meldde het bedrijf dat de expansion Rise of the Hutt Cartel vanaf 14 april te koop zal zijn.

Hieronder een video over de planeet Makeb, één van de sleutelonderdelen in Rise of the Hutt Cartel.

» Reacties [6]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 18 december 2012 om 15:58:32

Star Wars: The Old Republic - Rise of the Hutt Cartel komt lente 2013

Bron: SWTOR.com
Star Wars: The Old Republic heeft het niet gemakkelijk gehad. De game is inmiddels optioneel Free2Play, maar ontwikkelaar Bioware is niet van plan de handdoek in de ring te gooien. Zo hebben zij zojuist de eerste uitbreiding van de game aangekondigd. Natuurlijk zijn er eerder patches verschenen die nieuwe content hebben toegevoegd, maar Rise of the Hutt Cartel is een grote uitbreiding, die een nieuwe vijand introduceert, de Hutt Cartel.

Daarnaast wordt de levelcap met vijf levels verhoogd, inclusief nieuwe verhalende missies, die zich vooral zullen focussen op de Hutts, die huishouden op een nieuwe planeet, Makeb.

Meer informatie zal later naar buiten komen. Wij hopen natuurlijk van harte op nieuwe klassen en rassen en in de komende maanden gaan we dat horen. De uitbreiding gaat rond de tien euro kosten voor mensen met een abonnement en ongeveer 20 euro voor Free2Play spelers.

» Reacties [4]

Auteur: Yaël Graver op dinsdag 11 december 2012 om 14:42:09

Update voor Star Wars: The Old Republic vandaag te downloaden

Bron: VG247
De nieuwste update van Star Wars: The Old Republic is vandaag gelanceerd. Het gaat hier om update 1.6: Ancient Hypergate Warzone.

De update zorgt ervoor dat spelers de controle kunnen krijgen over de zogenoemde energy pylons. Deze pylons kunnen zij gebruiken om een kracht te ontketenen dat afkomstig is van de oeroude Hypergate en dit kan ingezet worden om vijanden te verslaan. Verder zal de update zes Heroic-ruimte missies bevatten voor elke factie.

» Reacties [3]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 9 november 2012 om 11:23:10

Star Wars: The Old Republic wordt 15 november free-to-play

Bioware bepaalde enkele maanden geleden al dat Star Wars: The Old Republic dit najaar een free-to-play moest worden en achteraf gezien hadden ze daarvoor geen beter moment kunnen kiezen. Star Wars is immers weer helemaal hot met de recente aankondiging van Episode 7.

Bioware maakte zojuist bekend dat Star Wars: The Old Republic Free-to-Play op 15 november zal verschijnen. Deze gratis versie staat spelers toe om alle verhaallijnen in het spel te ontdekken en tevens wordt de nieuwe Cartel Market geïntroduceerd. Mensen die reeds een abonnement hebben afgesloten krijgen ten tijde van de free-to-play-release alle Complimentary Cartel Coins die momenteel te vinden zijn op de Cartel Coin Ledger-pagina, plus een eenmalig bedrag van 250 Complimentary Cartel Coins. Heb je in het verleden een abonnement gehad maar ben je inmiddels geen lid meer, sluit dan voor 15 november opnieuw een abonnement af en je krijgt alle bovenstaande extraatjes.

» Reacties [7]

Auteur: Eefje Schietgat op woensdag 1 augustus 2012 om 14:47:12

Star Wars: The Old Republic wordt gedeeltelijk gratis

Bron: mcvuk.com
Op de bekendmaking van EA's kwartaal-cijfers is bekend gemaakt dat de MMO Star Wars: The Old Republic een grote verandering zal ondergaan. De verkoopprijs van het spel wordt omlaag gebracht naar ongeveer 15 dollar voor de game en een volledige maand speeltijd. Na deze periode krijgt de speler de keuze om het abonnement te verlengen, te opteren voor microtransacties in de toekomst of om helemaal gratis verder te spelen.

Uiteraard zijn er voor gratis spelers enkele beperkingen. Je personage kan nooit hoger dan level 50 worden en nieuwe content en features zul je als gratis gamer mislopen. EA hoopt met deze zet duidelijk een nieuwe adem in haar noodlijdende MMO te blazen. CEO John Riccitiello maakte bekend dat het aantal betalende spelers voor The Old Republic onder het miljoen gezakt is, nieuwe spelers zijn dan ook hoogst welkom om opnieuw wat force in de brouwerij te brengen.

» Reacties [7]

Auteur: Peter Bouwman op woensdag 27 juni 2012 om 00:01:08

Nieuwe preview: Star Wars: The Old Republic Allies updateStar Wars: The Old Republic blijft vechten voor een betere positie in de MMORPG-markt. De game wordt het komende jaar absoluut niet met rust gelaten en Bioware en EA gaan dan ook veel nieuwe content brengen in 2012.

Lees de preview.

» Reacties [2]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 22:46:14

Star Wars: The Old Republic vanaf juli tot level 15 gratis te spelen

Star Wars: The Old Republic kwam ook nog even langs op de E3-persconferentie van Electronic Arts. Een nieuwe uitbreiding werd niet bekendgemaakt, maar wel wist ontwikkelaar BioWare aan te kondigen dat er nog heel veel nieuwe gratis content wordt toegevoegd aan de game: van nieuwe rassen tot nieuw events en zelfs een volledig nieuwe planeet. Ook een geheel nieuwe moeilijkheidsgraad zal worden toegevoegd aan de game, die nog meer uitdaging zou moeten bieden. Tevens wist het bedrijf te melden dat iedereen de game vanaf juli tot level vijftien gratis zal kunnen spelen.

» Reacties [1]

Auteur: Stefan Arendshorst op woensdag 23 mei 2012 om 07:26:37

Nieuwe details patch 1.3 Star Wars: The Old Republic vrijgegeven

Sappige details over de nieuwe patch voor Star Wars: The Old Republic zijn zojuist bekendgemaakt door BioWare. Designer Daniel Erickson vertelde dat er Adaptive Gear en Augment Tables geïntroduceerd zullen worden.

1.3 brings a couple of big changes. First off is Adaptive Gear, which causes each piece of social gear to scale to the armour needs of the wearer. That means a heavy armour Sith Warrior can finally wear that slave outfit into a high level raid. In that same spirits of letting players wear what they want, the second big change is Augment Tables. Now any outfit in the game above green rarity can have an augment slot added to it via an Augment Table and a crafter-created kit.

Erickson vertelde dat er echter geen nieuwe armour sets geïntroduceerd zullen worden. De reden hiervoor is dat het ontwikkelen hiervan erg lastig is. Daarnaast zal het met de nieuwe patch mogelijk zijn om je armour bonussen te geven met Augments.

These augment slots were previously only available as a result of 'crafting crits'. This is significant for crafters because it allows the itemization team to finally fully balance the game so that crafted gear is deeply tied to, and balanced firmly against, the gear you can get from other sources, including operations rewards. The fact that crafters are the primary source for augments also gives them a new crafted good that will suddenly be high in demand.

Er is momenteel nog geen releasedatum voor de update vrijgegeven. BioWare heeft wel toegezegd dat de ontwikkelingsperiode van patch 1.3 korter zal zijn dan die van patch 1.2.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op woensdag 23 mei 2012 om 07:22:15

Ontslagen bij ontwikkelaar Star Wars: The Old Republic

Star Wars: The Old Republic was bij de release een daverend succes, maar de afgelopen maanden hebben steeds meer gebruikers hun abonnement opgezegd. Vanwege deze onverwachte verandering in het ledenaantal ziet het managementteam van BioWare Austin zich genoodzaakt werknemers te ontslaan. Om hoeveel arbeidskrachten het hier gaat, wordt niet verteld.

BioWare-bazen Greg Zeschuk en Ray Muzyka lieten in een officiële verklaring weten.

Sadly, we are bidding farewell to some talented, passionate and exceptionally hard-working people who helped make SWTOR a reality. Impacting people's lives this way is always very hard, but we're ensuring the affected people are treated with dignity, fairness and respect.

Ondanks de ontslagen zal BioWare Austin de Star Wars MMO wel continu blijven ondersteunen met nieuwe content. De komende weken kunnen we al de eerste aankondigingen verwachten.

Looking forward, the studio remains vibrant and passionate about our many upcoming initiatives for Star Wars: The Old Republic. We still have a very substantial development team working on supporting and growing the game. There are many strong initiatives planned for cool new content and new features that we're excited to tell you about in the upcoming weeks and months.

Het volledige bericht is te lezen op het forum van Star Wars: The Old Republic.

» Reacties [6]

Auteur: Danielle Akkermans op donderdag 17 mei 2012 om 02:22:03

The Old Republic een weekend lang gratis speelbaar

Bron: BioWare
BioWare geeft ons de mogelijkheid om Star Wars: The Old Republic een weekend lang gratis te spelen. Dit melden zij op de website van de game, dus heb je nog niet eerder aan een trial van The Old Republic deelgenomen, dan is dit je kans om de game uit te proberen.

Het gratis weekend start vandaag, op 17 mei, om zeven uur ’s ochtends en verloopt op maandag 21 mei om negen uur ’s ochtends. In die periode van vier dagen kun je de game tot level 15 spelen en heb je onder andere de mogelijkheid om deel te nemen aan player-vs-player warzones. Besluit je de game naderhand aan te schaffen, dan kun je het profiel en de personages die je tijdens de trial gecreëerd hebt, gewoon meenemen.

Om deel te nemen aan dit gratis weekend ben je niet verplicht om je creditcardgegevens in te vullen.

» Reacties [3]

Auteur: Jos Pieters op woensdag 9 mei 2012 om 11:28:35

Star Wars: The Old Republic verliest 400.000 spelers

Bron: Kotaku
Eerdere geruchten over het aantal spelers van Star Wars: The Old Republic dat dalende zou zijn, blijken te kloppen. Electronic Arts heeft, tijdens haar presentatie van de verlies- en winstrekening, aangegeven dat er een daling in het aantal lidmaatschappen van The Old Republic te zien is.

Het aantal lidmaatschappen is gedaald van 1,7 miljoen actieve gebruikers naar 1,3 miljoen actieve gebruikers. Dat betekent een daling van ongeveer 25 procent die om en nabij de vierhonderdduizend spelers telt. In haar Q3 earnings statement eerder dit jaar, wist Electronic Arts nog een prachtaantal van 1,7 miljoen actieve gebruikers te melden, maar helaas gaat het de afgelopen weken slechter met The Old Republic.

That's a loss of nearly 25% for the massively multiplayer online role-playing game, or 400,000 subscribers.

BioWare reageerde twee weken geleden nog op de geruchten dat er een daling te zien zou zijn in het aantal nieuwe lidmaatschappen, met de reactie dat alleen het aantal terugkerende spelers daalt. Nu Electronic Arts heeft aangegeven dat de recente daling in actieve spelers te wijten is aan het vertrekken van casual en trial spelers, lijkt het er op dat de reactie die BioWare twee weken geleden gaf, op waarheid berust was en dat er nog steeds hoop is voor The Old Republic.

Afgelopen zondag was er op GamersNET nog te lezen dat The Old Republic deze zomer een flinke update mag verwelkomen.

» Reacties [6]

Auteur: Daniël de Zwart op zondag 29 april 2012 om 15:41:14

Deze zomer nieuwe rassen en van server wisselen in The Old Republic

Bron: VG247
In een Q&A-sessie met BioWare heeft het bedrijf meerdere teasers vrijgelaten voor Star Wars: The Old Republic voor deze zomer. BioWare heeft door laten schemeren dat er nieuwe speelbare rassen zullen worden geïntroduceerd. Details over de rassen zijn niet vrijgegeven.

Wel heeft BioWare meer in de planning staan, want het achievementsysteem wordt geüpdatet, er komen nieuwe world events aan en meer Legacy-rewards zijn in de maak.

First we’ll have some targeted free transfers from/to specific servers, but that will be followed with a broader system where you can either take advantage of free promotional transfers to specific servers or paid transfers to the server of your choice.

Dat is echter nog niet alles, want ook het character transfer system wordt volgens senior producer Dallas Dickinson deze zomer beschikbaar. Als speler kun je dan van server wisselen, zowel naar gratis als betaalde servers. BioWare zal hier meer over uitlichten richting de releasedatum van deze update.

We know everyone has more questions about character transfer, and we’ll reveal more details closer to the launch date.

» Reacties [2]

Auteur: Jos Pieters op woensdag 25 april 2012 om 12:33:34

BioWare reageert: The Old Republic's subscribers dalen niet, aantal terugkerende spelers wel

Daniel Erickson, lead writer van The Old Republic bij ontwikkelaar BioWare heeft opheldering gegeven over de geruchten dat het aantal nieuwe subscribers van Star Wars: The Old Republic aan het dalen is. Volgens Erickson is dat niet het geval, maar daalt het aantal regelmatig terugkerende spelers wel degelijk. Erickson geeft aan dat BioWare alles op alles zet om de gebruikers weer terug te halen naar The Old Republic.

Interesting replayable content is the top of the list of design prototypes going on over here

Op de to-do list van BioWare staat in ieder geval een update met daarin een group finder en diverse aanpassingen om de "quality of life" te bevorderen. BioWare is naast de update druk bezig met nieuwe content en is van plan die zo snel mogelijk aan te kunnen bieden.

» Reacties [5]

Auteur: Jos Pieters op woensdag 25 april 2012 om 18:07:31

Star Wars: The Old Republic patch 1.2.1 nu beschikbaar

De nieuwste patch voor Star Wars: The Old Republic is vanaf vandaag beschikbaar en bevat een aantal bug fixes, toename van damages en maakt een einde aan het Rakghoul plague event.

Patch 1.2.1 bevat een aantal damage toenames, waarbij de damage van de abilities Snipe, Trickshot, Charged Burst en Takedown een boost krijgen van +5%. Daarnaast zijn alle elementen uit het Rakghoul plague event verwijderd uit de game en is daarmee het laatstgenoemde event tot een eind gekomen. Ook een aantal andere problemen zijn verholpen, zoals restricties op het gebruik van de Rocket Boost ability en de mogelijkheid om spelers van speeders af te gooien wanneer ze naar het slagveld tijdens de Alderaan Civil War aan het reizen zijn.

Voor een volledige lijst met aanpassingen aan de game kijk je op SWTOR.com.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 13 april 2012 om 08:55:09

Star Wars: The Old Republic update 1.2 beschikbaar; voegt nieuwe content toe

Het is voor alle Jedi's en Sith in een galaxy far, far away tijd om even de lightsabers neer te leggen. Bethesda heeft zojuist namelijk een nieuwe update vrijgegeven en die voegt flink wat interessante nieuwe dingen toe! Zo kun je aan de slag met Explosive Conflict, een Operation waarin de krijgsheer Kephess de planeet Denova heeft overgenomen. Ook een volledig nieuwe Flashpoint getiteld Lost Island is gratis aan de game toegevoegd! Check alle veranderingen die deze langverwachte update met zich meebrengt hieronder.

Highlights (New Features)
 • Players can now unlock a wide variety of rewards by leveling characters and reaching new Legacy levels, including buffs for your characters, unlocking additional Species choices for every class, and upgrades for your personal Starship. Build your own Legacy with the new Family Tree!
 • Lost Island, a new Flashpoint, is available for play! Having uncovered the sources of the Rakghoul plague outbreak in the Tion Hegemony, players must travel to Ord Mantell and confront Dr. Lorrick, the mad scientist who engineered this horrific biological weapon.
 • Explosive Conflict, a new Operation, is available for play! The Trandoshan mercenary warlord Kephess has seized the planet Denova, a world rich in resources valuable to the war effort. Players must assault his war camp, situated atop a mountain in densely-wooded terrain, fighting Imperial defectors and heavy war machines along the way. 8- and 16-player Story and Hard Modes are currently available for this Operation.
 • Novare Coast, a new objective-oriented Warzone on the planet Denova, has been added to the game. This Warzone, like Huttball, supports same-faction matches if there are not enough members of the opposing faction to be found.
 • New repeatable high-level daily missions are available in a new area on Corellia, the Black Hole!
 • Guilds now have access to a shared Guild Bank, accessible on the Fleets, with expandable storage.
 • A new tier of gear has been added for both PvP and PvE.
 • Ranked Warzones are here! Players can now queue up and participate in PvP matchups to rank themselves against the competition.
 • Players can now customize their User Interface by moving and resizing UI elements!
 • A new level 50 World Boss with a challenge for a well-coordinated 16-player Operation Group has been sighted in the Gormak Lands region on Voss.
 • Players can now leave comments on entries in their Friends List in the Social Window.

  General
 • The Imperial Transportation Authority and the Galactic Republic Safety Council have authorized the use of vehicles in Orbital Space Stations and Spaceports.
 • In-game rewards will be available to players who participate on the Public Test Server. Players will receive a title if they attain level 10 on PTS, and another if they complete Chapter 1.
 • A new preference, "Character Texture Atlasing," is now available. Enabling this option increases the texture quality used when rendering character models.
 • A new "Customize" option now appears on the character sheet. One of the features this button enables is the ability to color coordinate any individual piece of armor with the equipped chestpiece.
 • A new preference, "Awareness Radius," allows players to adjust the number of characters displayed on-screen. Reducing this setting can improve performance in crowded areas on low-end machines.
 • On planets with an Orbital Station, players can now travel directly from the planet shuttle on the surface to their ship.
 • The Sprint ability is now available at level 1.

  General Bug Fixes
 • Cinematics throughout the game have been polished. A large number of cinematics have been improved to address incorrect camera angles, smooth out animation issues, and to correct Companion Characters that appear in the wrong gear or at the wrong time.
 • Cinematics and mission phases have been updated for consistency. For instance, several occurrences of NPCs appearing alive in a phase after a cinematic in which the player chose to kill them have been corrected.
 • Corrected many instances of misplaced geometry, visible seams, and incorrect collision with world objects throughout the game.
 • Many locations where player characters could become stuck on world geometry or fall through the world have been corrected.
 • Some visual effects and animations have been adjusted and fixed in instances where they played incorrectly.
 • Dark side appearance, if enabled, now appears correctly at character selection.
 • » Reacties [3]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 6 april 2012 om 09:41:29

  Star Wars: The Old Republic dit weekend gratis te spelen

  Ter gelegenheid van Pasen stelt Bioware Star Wars: The Old Republic komend weekend gratis beschikbaar. In deze probeerversie kun je aan de slag in alle alle Origin-werelden, een Flashpoint, PvP Warzone en Capital World. Spelers kunnen maximaal stijgen tot level 15; daarna zullen ze een abonnement moeten afsluiten.

  De gratis weekendpas kan aangevraagd worden op de website van Star Wars: The Old Republic. Heb je deze pas al eens eerder aangevraagd, dan zul je helaas niet opnieuw kunnen deelnemen aan het gratis weekend. De weekendpas is geldig tot 8:00 uur 's ochtends op maandag 9 april.

  » Reacties [7]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 13 maart 2012 om 16:36:05

  Aanstaand weekend gratis weekendpas The Old Republic

  Dat Star Wars: The Old Republic een MMO is om rekening mee te houden is inmiddels wel duidelijk en Bioware wil dat meer mensen dat gaan meemaken met hij eerste Weekend Pass Free Trial. Vanaf aanstaande donderdag kunnen mensen gratis en voor niks vier dagen kennis maken met de game. Mensen die meedoen krijgen de mogelijkheid om elk van de acht klassen te spelen op de thuisplaneet en de planeet die daarop volgt. Ook zijn PvP Warzones en twee Flashpoints beschikbaar.

  De actie begint aanstaande donderdag 15 maart om 06.01 uur in de ochtend en loopt tot maandag 19 maart 08.00 uur in de ochtend. Wil je meer weten over de game, lees dan onze review.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 9 maart 2012 om 00:03:10

  Star Wars: The Old Republic gemaakt door 665 mensen

  Bron: Eurogamer
  Star Wars: The Old Republic is sinds december verkrijgbaar. Het spel staat erom bekend ontzettend uitgebreid te zijn en dit is niet zonder reden: de game heeft naar verluidt maar liefst 200 miljoen dollar gekost en is ruim vijf jaar in ontwikkeling geweest. Vandaag onthulde Bioware zelfs dat er maar liefst 665 verschillende mensen bij de productie betrokken waren!

  Star Wars: The Old Republic is vervaardigd door 30 producenten, 75 designers, 80 programmeurs, 10 audiospecialisten, 40 mensen die zich op het platform hebben gefocust, 10 mensen die zich bezig hebben gehouden met de lokalisatie, 140 artiesten en 280 QA-personen. Volgens Dallas Dickinson en Richard Vogel van Bioware hebben er daarnaast nog eens 321 acteurs meegewerkt aan de game. Tezamen hebben zij de stemmen voor maar liefst 4096 personages verzorgd. Deze personages zorgen er, in combinatie met het boeiende verhaal, volgens de twee mannen voor dat spelers simpelweg niet meer terug willen naar World of Warcraft. Of dat klopt valt nog te betwijfelen, maar een succes is Star Wars: The Old Republic zonder meer.

  » Reacties [3]

  Auteur: Glenn van Dormolen op woensdag 15 februari 2012 om 12:13:54

  Patch 1.1.13 voor Star Wars: The Old Republic nu te downloaden

  Bron: DSOGaming
  De grote Star Wars MMORPG, The Old Republic zit niet zonder fouten, maar precies daarom is vanaf vandaag patch 1.1.13 te downloaden. De bijbehorende patchlog is best groot, maar uiteraard kun je die hier bekijken.

  Classes and Combat
  General
  •Surge rating has been re-balanced. It now reaches diminishing returns the same way as other damage ratings, and its per point damage contribution has been reduced by approximately 10%.

  Bounty Hunter
  Mercenary
  Arsenal

  •Stabilizers: Correctly adds pushback resistance to Unload.

  Trooper
  Commando
  Gunnery

  •Steadied Aim: Correctly adds pushback resistance to Full Auto.

  Companion Characters
  General
  •Some taxis that failed to re-summon companions upon reaching their destination now properly re-summon them.
  •Companions no longer indicate they wish to speak with you when you are not yet eligible for their next conversation.
  •If a player is invited to a nearly full group and declines, that player is no longer prevented from summoning a companion.

  Crew Skills
  Crafting Skills
  •Non-stackable crafting materials are now refunded if the crafting assignment is canceled.
  •The number of non-stackable crafting materials a player has is now correctly reflected in the crafting UI.

  Biochem
  •Exotech schematics will now function properly.
  •Crafting Exotech consumables now results in three items with a chance of one additional item on a crafting critical.

  Flashpoints and Operations
  General
  •Conversation rewards like Social and Alignment Points and Companion Affection are gained more consistently during Hard Mode Flashpoints.

  Flashpoints
  Boarding Party

  •In Hard Mode, players are no longer blocked from re-entering the Flashpoint in some circumstances when the group is defeated during the encounter with Jorland.
  Kaon Under Siege
  •Expulsor Droid now drops the correct loot.

  Operations
  Karagga’s Palace
  •The chest in 8-man Nightmare Mode now spawns properly after defeating Karagga.

  Items
  General
  •Items can no longer be used while they are locked for trading, selling on the GTN, or when attaching the item to a mail message.
  •Pure Shockfrozen Water is now consumed on use and has a stack limit of one (instead of two).
  •Unique items can no longer be traded to a player that has the maximum number of that item in their inventory.
  •A confirmation dialog is now displayed when purchasing items with commendations or tokens and when purchasing expensive items.
  •The Portable Holo Dancer can no longer be targeted by abilities and effects.

  Legacy
  •A confirmation dialog is now displayed when choosing a Legacy name. The UI has been updated to better communicate Legacy name decisions.

  Missions and NPCs
  General
  •Small amounts of Social Points are no longer lost in some circumstances (occurs rarely at the beginning of a Flashpoint or in some mission conversations).
  •Bonus Series missions on Tatooine (Republic and Imperial) can now be abandoned.

  Missions
  Imperial
  •Eve of Destruction: This mission progresses properly even if the player does not immediately travel to Corellia.

  Republic
  •Need to Impress: Resolved a dialogue issue with Ambassador Jannik that blocked progress in this mission.
  •Rapid Response: This mission can now be failed if the player leaves the mission phase while attempting to destroy the Bomb-Carrying Droids.
  •Taris Bonus Series: The cinematic for the objective “Return to Storm” now completes properly even if the player has not finished Reconstruction Efforts.

  NPCs
  •An issue that allowed players to maneuver certain NPCs into a position where they could be attacked but could not retaliate has been corrected.

  PvP
  General
  •Players will now properly receive mission credit for warzone wins when the first player to enter a Warzone leaves before the match ends.

  Warzones
  Voidstar

  •Updated the bomb door collision to remove a spot players could stand against and not be targetable.

  World PvP
  Ilum
  •Players are now notified when they kill a player but do not receive credit due to rate limits.

  Miscellaneous Bug Fixes
  •Players are no longer occasionally disconnected from the game when interacting with a mailbox.
  •Players no longer lose mouse click functionality in some circumstances after pressing multiple mouse buttons.

  De patch zal automatisch gedownload worden als je de launcher opstart.

  » Reacties [0]

  Auteur: Peter Bouwman op maandag 30 januari 2012 om 11:35:03

  Anti-homo activisten komen in opstand tegen The Old Republic

  Dat Bioware plannen heeft om relaties van hetzelfde geslacht toe te voegen in Star Wars: The Old Republic, zal voor weinig mensen bezwaren opleveren. Zo niet voor The Family Research Council, een christelijke groep die nu in opstand wil komen tegen Bioware. In de radioshow van de organisatie bracht de president van de organisatie, Tony Perkins dat naar buiten:

  "in a new Star Wars game, the biggest threat to the empire may be homosexual activists."

  "The new video game, Star Wars: The Old Republic, has added a special feature: gay relationships. BioWare, the company that developed the game, said it's launching a same-sex romance component to satisfy some complaints. That surprised a lot of gamers, since BioWare had made it clear in 2009 that 'gay' and 'lesbian' don't exist in the Star Wars universe.

  "Since the announcement, homosexuals have been celebrating the news, but parents sure aren't. On the game's website, there are more than 300 pages of comments–a lot of them expressing anger that their kids will be exposed to this Star Warped way of thinking."

  Perkins roept mensen op om klachten te sturen richting Bioware. Het GamersNET standpunt is duidelijk. Net als in het echte leven mag je in een game zelf weten met wie je een relatie aangaat, dat mag van ons zelfs met homofobe christenen.

  » Reacties [16]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 6 januari 2012 om 12:55:09

  Star Wars: The Old Republic zet Guinness World Record

  Trots namen Dr. Ray Muzyka en Dr. Greg Zeschuk, mede-oprichters van Bioware, de oorkonde van Guinness World Records in ontvangst. Met ruim 200.000 regels aan gesproken dialoog wist The Old Republic de prijs voor het Grooste Entertainment Voice Over Project ooit in de wacht te slepen. Er bestaat zelfs geen film die hieraan kan tippen.

  Het record zal opgenomen worden in de Guinness World Records Gamers Edition 2012. In dit boek wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Star Wars-franchise met onder meer weetjes, statistieken en nieuwe records. Ook wordt er teruggeblikt op de Star Wars-spellen die zijn verschenen sinds de Atari 2600-game The Empire Strikes Back in 1982 het levenslicht zag. De Gamer's Edition van Guinness World Records ligt vanaf 19 januari in de winkels.

  » Reacties [5]

  Auteur: Peter Bouwman op woensdag 28 december 2011 om 13:04:06

  Star Wars: The Old Republic doet het goed

  Met de start van elke nieuwe MMO is het maar de vraag hoe zo'n game het gaat doen. Toch is Star Wars: The Old Republic natuurlijk een MMORPG om rekening mee te houden, want de Star Wars-franchise heeft natuurlijk heel veel fans. Bioware heeft inmiddels een aantal statistieken naar buiten gebracht en sommige cijfers beloven veel goeds. Zo zijn er in totaal 850.000 Sith Warriors gecreëerd en 810.000 Jedi Knights, en dat zijn slechts twee van de acht klassen van de game. De andere statistieken op om rijtje:

  Over 60 million in-game hours — roughly equivalent to watching all six Star Wars movies over 4 million times.
  Over 850,000 Sith Warriors and over 810,000 Jedi Knights created.
  Over 260 million quests completed.
  Over 44 million PvP battles.
  Over 9 million space combat missions completed.
  Over 3 billion NPCs killed

  Bioware heeft ook naar buiten gebracht dat Star Wars: The Old Republic de snelst groeiende MMORPG is in de geschiedenis van het genre. Of ze zich zorgen maken bij Blizzard is maar de vraag.

  » Reacties [6]

  Auteur: Peter Bouwman op maandag 19 december 2011 om 12:00:06

  GamersNET RADIO The Old Republic Special: doe mee!  Jawel, pre-orderaars hebben al een paar dagen kunnen spelen, maar morgen verschijnt dan eindelijk de eerste MMO van Bioware: Star Wars: The Old Republic. Bij GamersNET RADIO zijn Tom en Peter groot fan van de game en om dat te vieren gaan we voor de tweede keer een special houden, geheel in het teken van deze game!

  Een vol uur spreken we over onze ervaringen, verwachtingen en fanboyschap, maar ook jij krijgt de kans om mee te doen!

  Hoe gaan we dit doen. Je kunt op twee manieren meedoen in de show van 24 december aanstaande. Meld je aan via radio@gamersnet.nl en maak ons duidelijk waarom je graag wilt vertellen over jouw ervaringen met Star Wars en/of The Old Republic en waarom je zin hebt in de game. Deze interviews zullen we de komende week (donderdag) doen via Skype.  Kortom, doe mee en maak van deze GNR een hele speciale TOR-aflevering om nooit te vergeten!

  » Reacties [6]

  Auteur: Leon Kempers op dinsdag 13 december 2011 om 16:50:23

  Star Wars: The Old Republic nu toegankelijk voor pre-orderaars

  Mensen die Star Wars: The Old Republic hebben gepre-orderd kunnen nu al met de game aan de slag. Dat meldde Electronic Arts zojuist. Deze actie is onderdeel van BioWare's Early Game Access program, dat ervoor moet zorgen dat de servers op de releasedag niet overbelast raken.

  Heb je de game gepre-orderd, dan kun je jouw code op de website van The Old Republic invullen om de game te claimen. Bovendien vind je daar antwoord op de meest gestelde vragen. Star Wars: The Old Republic is over precies één week voor iedereen toegankelijk.

  » Reacties [6]

  Auteur: Matthijs Bijl op dinsdag 6 december 2011 om 15:22:08

  Star Wars: The Old Republic weet 2 miljoen beta-spelers te trekken

  De MMO-wereld zal het met de komst van Star Wars: The Old Republic weer een tikje zwaarder gaan krijgen. De populaire MMORPG die waarschijnlijk dan volgend jaar eindelijk af zal komen, heeft namelijk tijdens de afgelopen bèta maar liefst twee miljoen spelers weten te trekken die de game tot op de kleine details na grondig hebben getest.

  En daar is uitgever EA behoorlijk blij mee. Eerder liet John Riccitiello namelijk weten dat slechts een half miljoen reguliere spelers al voldoende zou zijn om winst te kunnen maken. Uit het aantal bèta-testers kan men dus afleiden dat de game waarschijnlijk in ieder geval direct na de launch dat streefgetal zou moeten kunnen behalen.

  Onze eigen Peter behoorde ook tot deze twee miljoen testers en laat in zijn preview weten dat The Old Republic zijn Star Wars-hart met gelukzaligheid heeft gevuld.

  » Reacties [2]

  Auteur: Melissa Smink op dinsdag 29 november 2011 om 13:21:23

  Kotick: The Old Republic vooral gunstig voor LucasArts, niet voor EA

  Activision baas Bobby Kotick twijfelt of Star Wars: The Old Republic wel winstgevend genoeg zal zijn voor Electronic Arts. Kotick geeft in een interview aan dat het juist LucasArts zal zijn die het meeste eraan zal verdienen. LucasArts heeft immers de rechten in handen waar Electronic Arts voor moet betalen.

  "Lucas is going to be the principal beneficiary of the success of Star Wars. We've been in business with Lucas for a long time and the economics will always accrue to the benefit of Lucas, so I don't really understand how the economics work for Electronic Arts."

  Kotick onderbouwt dit door aan te geven dat, als er gekeken wordt naar de geschiedenis, slechts een aantal mensen (of studio's) zijn daadwerkelijk succes behaald hebben met het investeren in een MMO. Uit het interview blijkt dat Kotick er vanuit gaat dat dit niet geldt voor Electronic Arts en haar MMO die op 20 december uitgebracht wordt.

  » Reacties [10]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 18 november 2011 om 00:05:31

  Nieuw Star Wars: The Old Republic bèta-weekend volgende week

  Bron: VG247
  Via Twitter onthulde BioWare zojuist dat het volgende bèta-weekend van Star Wars: The Old Republic van 25 tot 28 november plaats zal vinden. Mensen die via de mail een uitnodiging hebben ontvangen, zullen automatisch een melding krijgen zodra de client beschikbaar is.

  Het zal één van de grootste tests tot nu toe worden en iedereen die zich voor 11 november heeft geregistreerd mag automatisch deelnemen. Het vorige bèta-weekend was immens populair: de spelers klokten tezamen maar liefst een miljoen uur.

  » Reacties [6]

  Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 16 november 2011 om 16:11:10

  Bèta testers van Star Wars: The Old Republic klokken samen één miljoen speeluren

  Bron: VG247
  Maar liefst één miljoen uur aan speeltijd werd er afgelopen weekend geklokt op de servers van Star Wars: The Old Republic. En dat terwijl de game nog niet eens uit is! De bèta testers van de nieuwe MMORPG hebben hun best gedaan om zo veel mogelijk van de game te ontdekken en het blijkt dat een groot aantal van de testers er meer dan genoeg lol mee heeft. Ook onze eigen Peter speelde een tijdje mee in de bèta en was daar dan ook zeker over te spreken in zijn spraakmakende preview!

  Er zijn momenteel nog een hoop verschillende testen bezig. Mocht je geen uitnodiging hebben gehad van BioWare maar die wel eentje willen, zorg dan dat je je aanmeld op http://www.swtor.com! De game staar vooralsnog gepland voor 20 december, maar tot die tijd kun je natuurlijk altijd nog genieten van de kekke Star Wars GN On Tour die we opnamen in Keulen!

  » Reacties [9]

  Auteur: Peter Bouwman op maandag 31 oktober 2011 om 11:09:57

  Bioware verwacht geen launchproblemen met The Old Republic

  Bij de launch van elke grote MMO maken mensen zich altijd zorgen over de lancering. Zullen de servers het houden? Gaat alles soepel? Volgens Frank Gibeau van Electronic Arts hoeven we ons daar geen zorgen over te maken. Sowieso is er al een kooplimiet ingesteld:

  "We've taken a very detailed approach to looking at how do we maximize the customer experience when they go online with Star Wars - how to maximize the fun that they're having online, the stability, the quality?"

  "We're using our beta test to inform us of what scale that we can handle. Our pre-order campaign is tailored towards how we're going to do that.

  "We're looking at a rollout plan that is fairly ambitious. We don't feel like we're going to be leading too much demand behind at launch but we definitely are going to be very cautious and thoughtful about how many people we bring on and in what order.

  "It's a very interesting proposition from that standpoint because you have the Star Wars brand that draws in a lot of people. That is a good thing because we think we can sustain the business over a very long time as we grow. There's going to continually be new customer segments that we can open up and bring into the service."

  Star Wars: The Old Republic verschijnt op 20 december in Europa en de Verenigde Staten.

  » Reacties [3]

  Auteur: Glenn van Dormolen op vrijdag 28 oktober 2011 om 14:58:08

  Zeven nieuwe screenshots Star Wars: The Old Republic

  Bron: DSOGaming
  De MMORPG rondom Star Wars, genaamd The Old Republic komt steeds dichterbij. Hiermee toont de ontwikkelaar dan ook meteen een zevental nieuwe screenshots.

  Bekijk de screenshots.
  Wat denken jullie over de aankomende MMORPG die zich in het Star Wars universum zal afspelen?

  » Reacties [5]

  Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 21 oktober 2011 om 11:47:25

  Nieuwe preview: Star Wars: The Old Republic Closed Beta preview  Bijna moest ik huilen toen Electronic Arts mij uitnodigde voor de gesloten bèta van Star Wars: The Old Republic. De volledige Republic game is namelijk te spelen in deze bèta en als Trooper trok ik de wijde wereld in.

  Lees de preview.

  » Reacties [19]

  Auteur: Leon Kempers op maandag 17 oktober 2011 om 12:42:19

  Europese release Star Wars: The Old Republic vervroegd

  Goed nieuws voor de gamers onder ons die niet kunnen wachten om als Jedi of Sith los te gaan in Bioware's nieuwste MMO: de Europese release van Star Wars: The Old Republic is iets vervroegd. Het spel verschijnt nu wereldwijd op 20 december 2011.

  Community manager Stephen Reid kwam met dit heugelijke nieuws tijdens de Comic Con. Bioware's verwachtingen van The Old Republic liggen zeer hoog: men verwacht dat het de grootste online launch ooit zal worden en dat de game in het eerste jaar meer dan drie miljoen keer over de toonbank zal gaan. Of het spel werkelijk zo'n succes zal worden? De tijd zal het leren.

  » Reacties [10]

  Auteur: Jonah Knulst op woensdag 28 september 2011 om 13:36:11

  Star Wars: The Old Republic krijgt achievements

  Bron: VG247
  Tijdens een Q&A-sessie op de Eurogamer Expo wist Daniel Erickson, de hoofdschrijver van Star Wars: The Old Republic, te vertellen dat Star Wars: The Old Republic achievements zal krijgen. We praten hier echter niet over de simpele achievements, die we van veel games gewend zijn.

  Achievements have made ship in fact.

  They’re not going to be the crazy achievements that you have to place everywhere, that are like, ‘Hey if you drink 6 beers and fart in a cantina,’

  De beste man doelt hiermee op achievements die een belangrijke, grootse prestatie aantonen, zoals het verslaan van alle bazen in een regio.

  Those are not going the achievements to go in. Version one of the achievement system [will] go in, which is actually doing big, heroic stuff, because there’s a ton of great optional content in The Old Republic.

  Later zal er een tweede niveau aan achievements toegevoegd worden, die zich wel richten op de kleinere dingen en daarmee een hogere replay-waarde bieden.

  » Reacties [1]

  Auteur: Peter Bouwman op zondag 25 september 2011 om 00:03:05

  Star Wars: The Old Republic verschijnt 22 december

  Mensen, eindelijk is het zover! Tijdens de Eurogamer Expo in Engeland hebben Dr. Ray Muzyka en Dr. Greg Zeschu van Bioware aangekondigd dat we vanaf 22 december aan de slag kunnen met Star Wars: The Old Republic! Amerika mag twee dagen eerder inloggen, maar in ieder geval hebben wij nu een datum.

  Ook de maandelijkse abonnementskosten zijn naar buiten gebracht. Bij aanschaf van de game zit 30 dagen toegang, maar na die dertig dagen betaal je € 12,99 voor één maand, € 35,97 voor drie maanden of € 65,94 voor een half jaar. Mensen die de game hebben gereserveerd kunnen vroege toegang krijgen in het spel. Wanneer dat zal zijn is echter nog niet bekend.

  Vanaf 22 december mag de Force weer met ons zijn en mocht je interesse hebben in de Guild van Tom en Peter, luister dan vooral naar de GamersNET RADIO van gisteren of meld je aan via de officiële site van The Old Republic en voeg je bij The Red Crusaders! Tot zover onze eigen sluikreclame.

  » Reacties [13]

  Auteur: Melissa Smink op woensdag 21 september 2011 om 00:19:22

  Sony: Star Wars: The Old Republic is de laatste grote MMO met een betaalmodel

  John Smedley, president bij Sony Online Entertainment, is van mening dat free-to-play games de toekomst zijn. In een editorial zegt hij tevens te verwachten dat Star Wars: The Old Republic de laatste MMO zal zijn waar maandelijks voor betaald moet worden. Hij wijt de verschuiving vooral aan de economie. Een maandelijkse subscriptie wordt, aldus Smedly, makkelijk opgezegd als er geld bespaard moet worden.

  " Economic times are hard out there and a recurring subscription is something that glares at you from a credit card bill every month. For some people, saving money starts with getting rid of subscriptions that hit the credit card every month. [...] Simply put, the world is moving on from this model and over time people aren't going to accept this method. I'm sure I'm going to hear a lot about this statement. But I am positive I'm right."

  Smedley baseert zijn uitspraken onder andere op de redenen die gamers opgeven als ze stoppen met de game EverQuest II. Veertig procent geeft aan dat de verplichte maandelijkse betalingen de reden zijn om te stoppen. Toch is Smedley van mening dat de 'abonnementen' nog steeds een belangrijk inkomen zullen zijn, maar wel minder dominant worden op de markt.

  Ondanks de dominantie van het betaalmodel in het westen (volgens Smedley vanwege het grote aantal World of Warcraft spelers) komt free-to-play wereldwijd echter het meeste voor. Free-to-play kent enkele verschillende modellen. Zo noemt hij bijvoorbeeld de game League of Legends, wat gebruikt maakt van microtransacties. Andere games, zoals Lord of the Rings Online, maken dan weer gebruik van een ander soort free-to-play model. Het idee blijft echter wel hetzelfde.

  "The key idea of a free-to-play game is that the game itself doesn’t cost money to purchase and you get some amount of gameplay for free. Beyond that it’s different game by game."

  » Reacties [4]

  Auteur: Jonah Knulst op vrijdag 16 september 2011 om 11:01:03

  Eerste testers Star Wars: The Old Republic binnenkort opnieuw toegang tot bèta

  Bron: VG247
  BioWare heeft op haar forum bekend kunnen maken dat de allereerste testers van Star Wars: The Old Republic binnenkort opnieuw toegang krijgen tot de game in toekomstige bèta-weekenden.

  Het bedrijf is momenteel druk bezig met een nieuwe build van de game en de reden voor de uitnodigingen is vrij simpel, want men heeft een handjevol nieuwe problemen ontdekt in de huidige versie.

  Mocht je als lezer toevallig één van de eersten zijn geweest die aan de slag mochten met Star Wars: The Old Republic, dan kun je binnenkort een mailtje verwachten. Het lijkt er daarnaast op dat BioWare druk bezig is om de game op tijd af te krijgen voor een release in 2011.

  » Reacties [0]

  Auteur: Peter Bouwman op woensdag 14 september 2011 om 15:24:14

  Nieuwe preview: Star Wars: The Old Republic Gamescom 2011  En weer mocht ik aan de slag met Star Wars: The Old Republic. Met Lead Designer Emmanuel Lusinchi naast me heb ik een uur Tython mogen verkennen, de planeet van de Jedi! The Force is with me!

  Lees de preview.

  » Reacties [6]

  Auteur: Peter Bouwman op maandag 12 september 2011 om 14:12:45

  Wellicht toch uitstel voor Star Wars: The Old Republic

  Dat Electronic Arts en Bioware de ambitie hebben om Blizzard achterna te gaan is op MMO-gebied natuurlijk erg logisch, maar nu hebben ook zij voor het eerst de zin "The game is done when it's done" in de mond genomen. Financiële man bij Electronic Arts Eric Brown zinspeelt hier op een eventueel uitstel van The Old Republic. En dat nadat we eerder vorige week nog te horen kregen dat de game toch echt in 2011 zou komen. Overigens van diezelfde Eric Brown:

  We have a date set internally [for calendar Q4], with a lot of assumptions around it. [...] We're not done until we're done. We're not going to know with enough certainty to publicly announce a release date.

  De reactie van de verslagen hoofdredacteur Peter spreekt boekdelen:

  Nooooooooooooooo!

  Om te zien wat The Old Republic precies gaat brengen kun je kijken naar de exclusieve Star Wars GN ON TOUR. En om de tijd te doden komt de Blu Ray release van Star Wars gelukkig wel gewoon over twee dagen uit en zoals hier te lezen is, hebben we daar ook extreem veel zin in!

  » Reacties [14]

  Auteur: Richard Leurs op donderdag 8 september 2011 om 00:49:53

  Star Wars: The Old Republic voor het eind van 2011; binnen twee maanden releasedatum

  Bron: VG247
  Eric Brown, Chief Financial Officer bij Electronic Arts, heeft tijdens het evenenment Citi 2011 in Amerika over verschillende games gesproken. Eén van deze games was Star Wars: The Old Republic. De grote vraag voor de Star Wars-fans is wanneer dit spel in de schappen ligt en gelukkig hebben we enige opheldering gehad. Star Wars: The Old Republic staat nog steeds in de planning om aan het einde van dit jaar te verschijnen. BioWare heeft intern zelfs een streefdatum waar de game zou kunnen verschijnen. De ontwikkelaar blijft echter het principe hanteren dat het spel pas uitkomt als het echt klaar is.

  Dit is dan ook de reden waarom we nog geen precieze releasedatum te horen krijgen, maar deze datum is wel in aantocht. Binnen twee maanden kunnen we namelijk een releasedatum verwachten, misschien zelfs al zo snel als eind september. Dat duidt er toch echt op dat Star Wars: The Old Republic in een vergevorderd stadium is. Hier zijn de woorden van Eric Brown zelf:

  “We have a date set internally, with a lot of assumptions around it. [...] We’re not done until we’re done. […] We’re not going to know with enough certainty to publicly announce a release date, until later this month or sometime in October.”

  » Reacties [4]

  Auteur: Jonah Knulst op donderdag 8 september 2011 om 10:40:27

  Electronic Arts verklaart verdeelde launch Star Wars: The Old Republic

  Bron: VG247
  Electronic Arts wist onlangs bekend te maken dat het aantal pre-orders van het aankomende Star Wars: The Old Republic gelimiteerd is. Deze maatregel treft men, om er zeker van te zijn dat de launch van de game zo goed als mogelijk kan verlopen. Een overbelasting van de servers door een zeer groot aantal actieve spelers is namelijk niet onwaarschijnlijk.

  Eric Brown, chief financial officer, wist tijdens de Citi Tech 2011 Conference te vertellen dat Electronic Arts heeft gekeken naar de launch van World of Warcraft, om zo te bepalen hoe het bedrijf op de beste wijze Star Wars: The Old Republic kan lanceren. World of Warcraft is oorspronkelijk namelijk alleen gelanceerd in Noord-Amerika.

  We’ve actually studied WoW pretty carefully. We spent a lot of time studying the first twelve months or so of WoW, and just to be clear here, when they initially launched, they did not launch in dual geographies. They went North America only.

  Buiten Europa en Amerika om is het zelfs niet eens mogelijk om Star Wars: The Old Republic bij de launch in de winkels te verkrijgen; enkel via Origin, het digitale distributieplatform van Electronic Arts. Hiermee wilt men het aantal gebruikers limiteren en een goede service verzekeren, want dat is momenteel een hoge prioriteit voor het bedrijf.

  We really want to make sure that the first group of users into Star Wars has the best experience.

  Quality of service is really important to us. In the short term, we would [opt] for a higher level quality of service versus a sheer numerical count of subscribers, because we’re quite confident that, with a great game experience at launch, we’ll get this viral effect.

  » Reacties [1]

  Auteur: Peter Bouwman op maandag 22 augustus 2011 om 13:03:55

  Geen seks met eigen geslacht in The Old Republic

  Bioware staat natuurlijk bekend om hun geweldige RPG's met, bovenal, meestal de mogelijk om met iemand van het eigen geslacht te.... te.... Een beschuitje te eten. Star Wars echter, is een franchise waar dat eigenlijk niet voorkomt en nu is ook officieel naar buiten gebracht dat Star Wars: The Old Republic geen seks met het eigen geslacht biedt. Bij de vraag of we enige seksuele dingen kunnen verwachten, antwoordde producer van de game Cory Butler, zeer diplomatiek:

  "As I have stated before, these are terms that do not exist in Star Wars. Thread closed."

  In die andere franchise van Bioware, Mass Effect, kunnen we straks natuurlijk wel weer lekker... De bloemetjes buitenzetten.

  » Reacties [25]

  Auteur: Jonah Knulst op zondag 21 augustus 2011 om 10:29:09

  Electronic Arts beperkt aantal pre-orders Star Wars: The Old Republic

  Bron: VG247
  Mocht je er zeker van willen zijn dat je bij de launch van Star Wars: The Old Republic aan de slag kunt, dan is het verstandig om de game zo snel als mogelijk te pre-orderen, want Electronic Arts, die de game eind dit jaar nog zal uitgeven, heeft namelijk aangegeven dat het aantal pre-orders, zowel fysiek als digitaal, beperkt wordt.

  De reden hiervoor is vrij simpel, want de uitgever wilt bij de launch een soepele ervaring garanderen en een te groot aantal spelers zou de servers bij de launch kunnen overbelasten. Dit is wellicht een teleurstelling voor sommigen, maar degenen die in elk geval direct aan de slag mogen, zijn verzekerd van een optimale ervaring.

  We are limiting launch quantities of Star Wars: The Old Republic to ensure players have a smooth and high quality game experience and service at launch.

  All versions of the game — physical and digital — are available for pre-order on a limited basis only. Once they are gone, they are gone.

  » Reacties [6]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 17 augustus 2011 om 01:34:56

  'Star Wars: The Old Republic zal overleven'

  Vers van de analytische gedachten hebben we te horen gekregen dat Star Wars: The Old Republic, dé MMO van BioWare, zal gaan overleven. Dit zegt analist Kari Thor Runarsson van het IJslandse bureau Clara.

  Het was een korte bevestiging, maar het analistenbureau dat de Games Developers Conference bezoekt heeft vertrouwen in de game. De fans kunnen dus met een gerust hart gaan slapen.

  » Reacties [4]

  Auteur: Peter Bouwman op donderdag 11 augustus 2011 om 19:37:42

  Star Wars: The Old Republic gaat 3 miljoen exemplaren verkopen in jaar één

  De game-industrie is een grote wereld, met ontwikkelaars die keihard hun best doen, uitgevers die games uitbrengen, maar ook analisten die voorspellingen doen. Volgens een onderzoek, gehouden door Cowen Analysts, zal Star Wars: The Old Republic in zijn eerste jaar 3 miljoen verkopen genereren. Dankzij deze analyse zijn de verwachtingen voor de Star Wars MMO naar boven bijgesteld, onder andere van één miljoen naar twee miljoen abonnees.

  Daarnaast wordt ook verwacht dat de game een positief effect heeft op de aandelenwaarde van Electronic Arts. Op de Gamescom gaan wij wederom aan de stag met Star Wars: The Old Republic en geven jullie wederom een update. Een releasedatum voor de game is nog steeds niet bekend.

  » Reacties [6]

  Auteur: Glenn van Dormolen op dinsdag 26 juli 2011 om 20:12:29

  Geen Star Wars: The Old Republic voor Australië

  Gamers die zitten te wachten op de aankomende MMORPG van LucasArts, genaamd Star Wars: The Old Republic en die in Australië wonen, moeten helaas een traantje wegpikken. Eerst werd bekend dat het land niet over een pre-order voor de game zou beschikken en nu blijkt dat de game helemaal niet naar Australië toe komt. Tenminste, niet op de launch. Bioware's Stephen Reid meldt zo:

  We don't want our customers to have a bad experience on launch day.

  Niet fijn voor alle Aussies die zaten te smachten op de game, maar wie weet verandert dit nog.

  » Reacties [5]

  Auteur: Richard Leurs op donderdag 21 juli 2011 om 16:49:31

  Ook Star Wars: The Old Republic krijgt een Collector’s Edition

  Het kopen van speciale edities van games is voor echte fans altijd een feestje. Als er één serie is die veel fans heeft, is het wel Star Wars. Electronic Arts heeft daarom besloten dat Star Wars: The Old Republic ook een Collector’s Edition krijgt. Het pakket gaat €150 kosten, maar wanneer het in de winkels ligt is nog onduidelijk. De releasedatum van de gewone versie van Star Wars: The Old Republic is ook nog niet bekend. Bekijk hieronder wat de Collector’s Edition allemaal bevat.
  • Star Wars: The Old Republic in een exclusief metalen doosje;
  • 30 dagen speeltijd
  • The Journal of Master Gnost-Dural Boek, met 111 pagina's vol over Star Wars. Noties, exclusief artwork en informatie die we nog nooit eerder hebben kunnen lezen;
  • Beeld van Darth Malgus;
  • Map van 14 x 20;
  • Security Authentication Key Fob om je account te beveiligen;
  • Star Wars: The Old Republic CD met 17 mooie nummers;
  • 7 items Flare Gun, Training Droid, HoloDancer, HoloCam ,STAP, Mouse Droid en Collector's Edition Store.

  » Reacties [6]

  Auteur: Peter Bouwman op donderdag 30 juni 2011 om 16:59:20

  The Old Republic heeft 200+ uur gameplay per klasse

  Dat Star Wars: The Old Republic een grote game gaat worden is al langer bekend. Per klasse is er een uniek verhaal te spelen en de game is daarnaast de eerste MMO die volledig gesproken is. Nu heeft EA naar buiten gebracht hoeveel gameplay tijd de game krijgt. Star Wars: The Old Republic krijgt volgens de uitgever namelijk 200+ uur gameplay PER klasse, aldus Frank Gibeau van EA:

  "I don't pay much attention to that talk, I get a lot of questions from analysts and press about it. What I try and concentrate on is, is it a good game and is it ready to go? You look at a game that has 200 hours of gameplay for each of the six classes, and that doesn't include the crafting, the raids, the multiplayer."

  "It's vast. It's a gigantic game. And that costs money. But when you get one of these launched they persist for a long period of time. Ultima is on its first decade and it still has tens of thousands of subscribers and is widely profitable for us. It's just the nature of the beast that you have to build this amount of content."

  Er gaan geruchten dat Electronic Arts 300 miljoen dollar in de game heeft gepompt en dat geld blijkt qua gameplaytijd goed besteed. Nu maar hopen dat genoeg mensen de game oppakken om het rendabel te maken.

  » Reacties [12]

  Auteur: Peter Bouwman op zaterdag 8 januari 2011 om 12:26:23

  Fast Forward 2011: Star Wars: The Old Rupublic


  Ta Ta TaTaTaTa Ta TaTaTaTa Ta TaTaTaTa!

  Bij het horen van de soundtrack van Star Wars, krijg ik een glimlach op mijn gezicht! Star Wars is één van de vetste franchises ooit gemaakt. Ik begrijp niks van mensen die het leuk vinden om te kijken naar een Midget die op zoek ik naar een gouden ring en ook mensen die graag kijken naar een nerd met een toverstafje begrijp ik niet. Ik wil verschillende planeten, Jedi-krachten, gevechten in de ruimte, medichlorians, maar bovenal wil lichtzwaarden!!! Ik ben zo bang voor mijn sociale leven met de komst van Star Wars: The Old Republic.

  Druk, druk druk
  Bioware heeft het er maar druk mee. Star Wars: The Old Republic is naar eigen zeggen een groter project dan al hun andere projecten tezamen. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat deze MMORPG volledig ingesproken wordt door honderden acteurs, die duizenden karakters tot leven moeten acteren. Daarnaast is de franchise van Star Wars gewoon zeer diep en uitgebreid. Gelukkig hoeft Bioware zich niet druk te maken over de tijdlijn van de films, want The Old Republic speelt zich duizenden jaren voor die periode af.

  De oude republiek is veel minder stabiel en de Sith zijn in veel grotere getalen aanwezig. Sterker nog. Tijdens de game hebben de Jedi zich teruggetrokken op hun thuisplaneet Tython en wordt er jacht op ze gemaakt door de Sith. De ideale setting voor het kiezen van je factie, je ras en natuurlijk je klasse. Natuurlijk kun je kiezen tussen twee Sith- en Jedi-klassen, maar voor mensen die geen zin hebben in The Force, is er ook te kiezen voor Smuggler, Imperial Agent, Trooper en Bounty Hunter.

  Groot, groot, groot
  Hoe groot deze MMO zal worden is ook te zien aan het aantal planeten. Zestien planeten zullen er te bezoeken zijn, die je kunt bereiken met je eigen ruimteschip, die je aan het begin van de game zult krijgen. Er is niet veel fantasie nodig om te verwachten dat dit ruimteschip voorzien kan worden van een nieuw uiterlijk en interieur, afhankelijk van je speelstijl, klasse en level. Het is zelfs niet ondenkbaar dat we in de toekomst kunnen genieten van ruimtegevechten. Zo heeft ook de eerdere Star Wars-MMO, Star Wars Galaxies, dit geïntroduceerd bij hun tweede uitbreiding, Jump to Lightspeed.

  Hoewel alle dialogen gesproken zullen worden, zoals we dat onder andere gewend zijn van Mass Effect en Dragon Age, zal de gameplay zeer vertrouwd aanvoelen voor mensen die graag MMO's spelen. Er zijn tanks, healers en de Jedi/Sith krachten noemen mensen die van fantasie houden natuurlijk gewoon magie.

  Waar ik vooral zin in heb? Leven in het Star Wars universum! Waarschijnlijk zal ik aan de slag gaan met een Smuggler. Ik hoop dat het persoonlijke ruimteschip in deze klasse een grote rol zal spelen, want wie wil er nou niet als Han Solo door het heelal reizen om smokkelwaar van punt A naar punt B te krijgen. Of dit gaat gebeuren is op dit moment nog hoop, maar Bioware moet wel beseffen dat klassen die geen gebruik kunnen maken van The Force, heel vet moeten zijn op andere vlakken. Bij de Bounty Hunter weten we al dat er een jetpack aanwezig zal zijn, maar hoe leuk de Smuggler zal zijn is op dit moment nog niet bekend.

  Voorlopige conclusie
  Dan de grote vraag: zal The Old Republic concurrentie kunnen bieden met World of Warcraft. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat hoop. Een grote concurrent zou goed zijn voor de MMO-markt en qua budget en franchise zal dit de game moeten zijn die het WoW moeilijk kan maken. De tijd zal het leren. Hebben mensen die WoW spelen zin in een tweede abonnement? Zijn de vele Star Wars-fans bereidt om zoveel vrije tijd op te offeren voor een MMO? Ik in ieder geval wel en hoe lang ik dat blijf doen zullen we zien als de game verschijnt, ergens in 2011. Een MMO zonder Midgets, Elfjes en Gnomen, heerlijk!

  » Reacties [8]

  Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 28 december 2010 om 11:25:40

  Mannen met grote geweren op nieuwe screenshots Star Wars: The Old Republic

  Bron: Gamekyo
  Er zijn weer meer screenshots van Star Wars: The Old Republic, de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum, vrijgegeven door Electronic Arts en BioWare. Op de beelden krijgen we met name een idee van personages en omgevingen. Wanneer de game op de PC verschijnt is nog onduidelijk.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [15]

  Auteur: Peter Bouwman op woensdag 1 december 2010 om 11:27:30

  Star Wars: The Old Republic niet in april 2011

  Bij GamersNET wachten we al heel lang vol spanning en plezier op Star Wars: The Old Republic. De volledig gesproken MMO in de wereld van Star Wars laat tot nu toe goede indrukken achter, maar de productie van zo'n grote titel is natuurlijk een lang proces. Electronic Arts heeft naar buiten gebracht dat de game het eerder gestelde april 2011 niet zal halen.

  Het nieuwe doel is om de game in 2011 uit te brengen, zonder daar een maand aan vast te pinnen. Afwachten dus.

  » Reacties [4]

  Auteur: Melissa Smink op zaterdag 6 november 2010 om 17:47:37

  Bigpoint: Star Wars: The Old Republic zal nooit winst maken

  De Duitse browsergame ontwikkelaar Bigpoint denkt EA, BioWare en LucasArt de plank volledig mis slaan met de MMO Star Wars: The Old Republic die ze nu in ontwikkeling hebben. Volgens de bestuursvoorzitter Heiko Hubertz zal de game, hoe ambitieus ook, nooit winst maken.

  "A big publisher does not understand that a subscription model is not the future. With micro-transactions and longer lifetime, maybe I see a chance for this game, but I don't think that EA or BioWare will be profitable with this game. Ever."  Met twee MMO's in de maak (Battlestar Galactica en The Mummy) die gratis online te spelen zullen zijn, komt de uitspraak van de rivaliserende ontwikkelaar niet zomaar uit de lucht vallen. Veel MMO's veranderen namelijk van een betaald model naar een gratis model. Dit is voornamelijk omdat ze in budgetproblemen raken. Lord of the Rings Online en Champions Online zijn hier een goed voorbeeld van.

  Of Bigpoint gelijk zal krijgen is nog maar de vraag. Star Wars: The Old Republic zal in ieder geval eerst uit moet komen. Na de uitkomst in begin 2011 weten we meer.

  » Reacties [12]

  Auteur: Peter Bouwman op donderdag 2 september 2010 om 00:01:15

  Nieuwe preview: Star Wars: The Old Republic Gamescom 2010  Op de Gamescom mochten wij verder kennis maken met Star Wars: The Old Republic. Uit alles blijkt dat dit toch een MMORPG zal zijn in hart en nieren. Maar of dat een goed teken is...

  Lees de preview.

  » Reacties [11]

  Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 6 juli 2010 om 11:22:12

  Mogelijk hogere level cap voor Star Wars: The Old Republic end-game

  Bron: VG247
  James Ohlen has van BioWare heeft gehint dat een hogere level cap mogelijk onderdeel uitmaakt van de end-game in Star Wars: The Old Republic.

  “I know some people are worried, for example, about the elder game and are asking, ‘What happens in the elder game, what happens when you get to the highest level?’ We do have a plan for that and we will be revealing it [in] the future.

  Don’t worry, it’s not like we’re ignoring that. We have a lot of hardcore MMO players who have like five level 80 WoW characters, so it’s not like we don’t have the knowledge of what we need to do in terms of the elder game and other aspects of our game.”  Er wordt dus zeker aan de hardcore MMO-fans gedacht. Concrete details zijn er nog niet, maar die worden allicht over niet al te lange tijd naar buiten gebracht. De gamescom, eind augustus in Keulen, lijkt een geschikt moment voor meer informatie. De game zelf moet in de lente van 2011 verschijnen.

  » Reacties [9]

  Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 13 januari 2010 om 10:42:39

  LucasArts bevestigt lente 2011 release voor Star Wars: The Old Republic

  Bron: VG247
  Gisteren dook al het bericht op dat Star Wars: The Old Republic mogelijk pas in de lente van 2011 zal verschijnen en vandaag bevestigt LucasArts dit bericht. Men heeft simpelweg meer tijd nodig om deze ambitieuze game te voltooien. In een verklaring liet LucasArts weten dat we in 2010 wel regelmatig nog grote onthullingen en updates kunnen verwachten, dus The Old Republic zal zeker niet zomaar van de radar verdwijnen.


  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Lees voor meer informatie over Star Wars: The Old Republic ook eens onze Gamescom-preview en Fast Forward!

  Star Wars: The Old Republic verschijnt in de lente van 2011 voor de PC.

  » Reacties [2]

  Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 12 januari 2010 om 09:35:26

  Star Wars: The Old Republic verschijnt mogelijk pas begin 2011

  Bron: VG247
  John Riccitiello, de president van Electronic Arts, heeft tijdens een financiële bespreking afgelopen nacht een stevige hint laten vallen dat Star Wars: The Old Republic nog tot de lente van 2011 op zich zal laten wachten. Hij vertelde namelijk dat EA's "grote MMO-game" goede progressie boekt om in de lente van 2011 uitgebracht te worden. Voor zover bekend is The Old Republic de enige "grote MMO-game" die EA in ontwikkeling heeft.

  Officieel heeft men nog geen releasedatum op Star Wars: The Old Republic geplakt, dus van echt uitstel kunnen we niet spreken. Er werd echter gespeculeerd over een release in de herfst van dit jaar, wat waarschijnlijk niet gehaald gaat worden.


  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Lees voor meer informatie over Star Wars: The Old Republic ook eens onze Gamescom-preview en Fast Forward!

  Star Wars: The Old Republic verschijnt naar verwachting in de lente van 2011 voor de PC.

  » Reacties [6]

  Auteur: Peter Bouwman op woensdag 6 januari 2010 om 08:51:49

  2010 Fast Forward: Star Wars: The Old Republic


  Ik heb mijn enthousiasme voor Star Wars: The Old Republic nooit onder stoelen of banken geschoven. Natuurlijk moet ik kritisch zijn, maar wat ik tot nu toe gezien heb maakt mij zo blij dat ik waarschijnlijk honderden uren zal stoppen in deze MMORPG van Bioware. En dat terwijl het MMO-genre mij tot nu toe niks deed. Hoe dat komt? Deze MMO zal namelijk een MMO worden zonder die irritante MMO-stijl.

  MMO?
  Ik begrijp niet dat mensen een MMORPG spelen waarvan het verhaal zo onduidelijk is als bijvoorbeeld in World of Warcraft. Natuurlijk spreken miljoenen actieve spelers mij tegen, maar ik begrijp ze niet. Je komt in een wereld waarin je urenlang vreemde wezens moet verslaan door middel van het drukken op een aantal knoppen. Vervolgens level je en kun je verder. Het verhaal beperkt zich tot een openings-cinematic en lange, saaie lappen tekst. Zonder dat verhaal mis ik een context en een game zonder context is een game zonder hart. Zeker in een role-playing game.

  Dit is nou precies de reden waarom ik zoveel zin heb in Star Wars: The Old Republic. Allereerst is er natuurlijk de fantastische wereld die Star Wars heet. Deze franchise geeft ruimte voor honderden verschillende verhalen, waarin de films slechts een paar voorbeelden zijn. Kijk naar het briljante Knights of the Old Republic voor de eerste Xbox en je weet dat ook zonder Luke Skywalker een fantastisch verhaal te maken is. The Old Republic, het officiële vervolg op Knights of the Old Republic, gaat hiervoor zorgen.

  Bekijk de screenshots.

  1+1=2
  Alles wat we kennen uit de bekende westerse RPG's van Bioware zullen wij namelijk terug gaan zien in deze MMORPG. Van de geweldige cinematics en de heerlijke voice acting, tot de realtime-actie en moeilijke keuzes die je als speler moet maken. Is dit bijzonder? Ja! In een MMO is dat heel bijzonder! Stel je voor, je begint als een Jedi Knight op de schitterende planeet Alderaan. Je leert de omgevingen kennen, je maakt kennis met de strijd die je moet leveren met The Sith en je besluit je te mengen in de strijd. Elke ontmoeting met een NPC zal gepaard gaan met volledig gesproken dialogen en cut scenes vertellen je meer over je klasse en het verhaal. Je gaat meedoen aan raids, je verkent grotten en je kiest je eigen pad. De perfecte combinatie van de interactie met andere spelers in MMO's en de meeslepende verhaallijnen van de RPG's die we van Bioware kennen.

  Voorlopige conclusie
  Tot nu toe zijn er acht klassen bekendgemaakt. Aan de Republic-kant kun je kiezen tussen Troopers, Smugglers, Jedi Knights en Jedi Consulars, en aan de Sith-kant zijn Bounty Hunters, Sith Warriors, Imperial Agents en Sith Inquisitors te vinden. De planeten die tot nu toe bekend zijn gemaakt, zijn onder andere Alderaan, Korriban, Old Mantell, Coruscant en Tatooine. Kortom, genoeg te beleven op al deze plekken. De vorige Star Wars MMO, Star Wars Galaxies, heeft het niet zo goed gedaan qua hoeveelheid spelers, maar één van de toffe dingen uit die game was de mogelijkheid om met ruimteschepen te vliegen. Zo kon je als Rebel in X-Wings plaatsnemen in grote gevechten. Ik hoop van harte dat wij opties als deze ook kunnen vinden in Star Wars: The Old Republic. Tot nu toe kan er eigenlijk niks meer stuk en eindelijk zal ook ik verslaafd raken aan een MMORPG. Nu maar hopen dat ik snel aan de slag kan met de beta.

  Star Wars: The Old Republic verschijnt in 2010 voor de PC.

  » Reacties [7]

  Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 24 november 2009 om 11:40:30

  BioWare onthult laatste classes Star Wars: The Old Republic

  Bron: VG247
  BioWare heeft zojuist de laatste twee classes van Star Wars: The Old Republic bekendgemaakt. Het gaat om de Jedi Consular en de Sith Inquisitor. Hiermee ziet het overzicht van alle mogelijke classes er als volgt uit:
   * Trooper
   * Smuggler
   * Jedi Knight
   * Jedi Consular
   * Bounty Hunter
   * Warrior
   * Sith Agent
   * Sith Inquisitor


  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Lees voor meer informatie over Star Wars: The Old Republic ook eens onze Gamescom-preview!

  Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC.

  » Reacties [6]

  Auteur: Richard Leurs op donderdag 1 oktober 2009 om 08:07:58

  Registraties closed beta Star Wars: The Old Republic van start

  Op de officiële website van Star Wars: The Old Republic is een bericht verschenen met de informatie dat gamers zich voor de closed beta van het spel op kunnen geven. Iedere speler die 18 jaar of ouder is mag zich registreren, maar natuurlijk zal niet iedereen uitgekozen worden. Het spreekwoord "niet geschoten is altijd mis" is hier in ieder geval van toepassing.

  Registreer je via deze link dus snel voor de closed beta van Star Wars: The Old Republic.


  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Lees voor meer informatie over Star Wars: The Old Republic ook eens onze Gamescom-preview!

  Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum op de PC.

  » Reacties [7]

  Auteur: Peter Bouwman op zaterdag 29 augustus 2009 om 00:02:32

  Nieuwe preview: Star Wars: The Old Republic  De eerste Knights of the Old Republic (KOTOR) is naar mijn mening de beste game ooit gemaakt. Een heerlijke sci-fi wereld, leuke personages, meeslepende rolpelaying, lekkere actie en urenlang plezier. GamersNet mocht op de GamesCom alvast wat ervaring opdoen met de nieuwste Star Wars MMO..

  Lees de preview.

  » Reacties [18]

  Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 12 augustus 2009 om 10:01:59

  Star Wars: The Old Republic speelbaar tijdens Gamescom

  Bron: VG247
  Electronic Arts en BioWare werken samen al tijden hard aan Star Wars: The Old Republic, een MMO-game in het overbekende Star Wars universum. Vandaag heeft EA laten weten dat deze game volgende week in speelbare vorm aanwezig is tijdens de Gamescom. Aangezien GamersNet volgende week met een grote groep aanwezig is in Keulen, inclusief de nodige Star Wars-fans, kun je dus binnenkort ook een uitgebreide hands-on preview verwachten van Star Wars: The Old Republic.  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Star Wars: The Old Republic verschijnt ergens in 2010 voor de PC.

  » Reacties [3]

  Auteur: Joeri Hertogs op zondag 19 juli 2009 om 00:56:57

  Bekijk hoe de voice acting in Star Wars: The Old Republic precies werkt

  BioWare heeft nieuwe footage vrijgegeven betreffende de gesproken tekst in Star Wars: The Old Republic. Dit is interessant aangezien het de allereerste massive multiplayer online game zal zijn die volledig ingesproken is door stemacteurs.

  In totaal zitten er meer dan 100 000 gesproken zinnen in het spel, daar kan je ongeveer 40 boeken mee vullen.  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Star Wars: The Old Republic verschijnt ergens in 2010 voor de PC.

  » Reacties [10]

  Auteur: Jonah Knulst op donderdag 25 juni 2009 om 11:40:19

  Bioware en Mythic vormen nieuwe studio gericht op MMO en RPG-genre

  Het lijkt erop dat we nog veel mogen verwachten van Bioware op het gebied van role-playing games, want Electronic Arts heeft zojuist bekend gemaakt dat Bioware samen met ontwikkelaar Mythic, onder andere bekend om Warhammer Online, een volledig nieuwe studio heeft opgericht, welke zich onder de leiding van Ray Muzyka zal richten op het gebied van zowel het RPG-genre als het MMO-genre.


  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum op de PC.

  » Reacties [2]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 2 juni 2009 om 00:25:14

  Star Wars: The Old Republic zal volledig gesproken zijn

  De laatste game die te zien was op de persconferentie van EA was Star Wars: The Old Republic. Naast een lange trailer die zeer spectaculair was, werd er bekend gemaakt dat de volledige game helemaal gesproken zal zijn. Dit is een primeur in een MMORPG en het zal betekenen dat er meer dan 100.000 zinnen ingesproken zullen worden. Daarnaast is het verhaal in Star Wars: The Old Republic zeer belangrijk en zul je per klasse een compleet andere ervaring beleven.  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum op de PC.

  » Reacties [5]

  Auteur: Marjolein van Diejen op dinsdag 28 april 2009 om 09:57:02

  Homo's bestaan niet in Star Wars volgens BioWare

  Bron: Kotaku
  In elke MMO wordt er anders omgegaan met homosexualiteit, maar over het algemeen wordt het gewoon geaccepteerd. Op het forum van Star Wars: The Old Republic werd er al gediscusieerd over hoe er met homoseksualiteit om zou worden gegaan in deze MMO, maar topics hierover werden gesloten door moderators. Bioware's community manager Sean Dahlberg gaf een reactie hierop en op het censureren van woorden zoals 'homo' en 'lesbienne' op het forum toen hierover werd geklaagd.
   "As I have stated before, these are terms that do not exist in Star Wars.

   Thread closed."  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum op de PC.

  » Reacties [9]

  Auteur: Richard Leurs op woensdag 17 december 2008 om 20:22:57

  Eerste bewegende Star Wars: The Old Republic beelden

  Bron: Eurogamer
  In de videodocumentaire die hier onder staat zijn de eerste bewegende beelden van de game Star Wars: The Old Republic te zien. Ontwikkelaar Bioware heeft wel aangegeven dat de game nog lang niet af is en dat er dus nog vele verbeteringen zullen komen. Daarnaast zegt de ontwikkelaar ook dat dit de ultieme Star Wars game gaat worden.  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum op de PC.

  » Reacties [8]

  Auteur: Richard Leurs op maandag 1 december 2008 om 12:57:47

  Zeven nieuwe screenshots voor Star Wars: The Old Republic

  Over de game Star Wars: The Old Republic is nog niet veel bekend. Het wordt in ieder geval een MMO game over de Star Wars serie, maar veel meer informatie dan dat is er nog niet vrijgegeven. Zo was er ook nog weinig beeldmateriaal om naar te kijken, maar daar is verandering in gebracht. Ontwikkelaar Lucas Arts heeft namelijk zeven nieuwe screenshots vrijgegeven. Op de screenshots zijn verschillende levels te zien, maar ook zijn er al wat characters in gevecht te zien.  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.

  Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum op de PC.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [25]

  Auteur: Jaap Schlicher op donderdag 13 november 2008 om 02:25:28

  Blizzard ziet potentieel in Star Wars: The Old Republic

  Bron: 1UP
  In een interview over Wrath of the Lich King heeft Paul Sams van Blizzard zich positief uitgelaten over de Star Wars MMO, The Old Republic. Volgens hem steunt de game op twee pijlers, aan de ene kant een goed bedrijf en aan de andere kant een degelijke franchise.
   "They have as good a chance as anybody. I wouldn't bet against them, that's for sure. They are an excellent company and they're utilizing a well-known franchise as the backbone for that game. I think the combination of those two things bodes well for them, just because not everybody can say [that]."
  Hij benadrukte echter ook dat het niet makkelijk is om groot te worden in het genre:
   "Running this type of game, building this type of game, maintaining this type of game is exceptionally difficult." [...] "It's a bit more tricky than it might seem, and I think that that is also why we haven't seen any other games that really have blown up from a huge subscribership perspective. Because how you react when it scales is very challenging, to say the least."


  Star Wars: The Old Republic logo


  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.
   
  Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum op de PC.

  » Reacties [6]

  Auteur: Jaap Schlicher op vrijdag 24 oktober 2008 om 16:50:06

  Star Wars: The Old Republic heeft World of Warcraft als doel

  Uitgevers EA en LucasArts hebben gezegd dat World of Warcraft het doel is voor hun eerder aangekondigde Star Wars MMO, getiteld Star Wars: The Old Republic. Frank Gibeau van EA benadrukte vooral dat Blizzard weliswaar op dit moment aan de top staat, maar dat die situatie niet altijd zo zal blijven:
   “[The MMO] is going to be a powerful category and there’s lots of ways to compete in this category. [Blizzard] created a much larger opportunity for everybody else, but that doesn’t mean it’s going to stay that way.”
  Tom Nichols van LucasArts legde uit waarom Star Wars: The Old Republic bij uitstek geschikt is om groter te worden dan World of Warcraft:
   “I think this game has that potential, with a premiere developer behind it; with a clear differentiating feature being story and something that’s very compelling, and being a feature that’s true to BioWare’s expertise as well as the Star Wars brand; plus the power of the Star Wars brand, which is still doing very, very well 30 years after it started,”
  Volgens Nichols heeft zijn game potentie om de markt nog groter te maken dan Blizzard, aangezien de Star Wars MMO kan terugvallen op een fanbase die reeds 30 jaar oud is. Zodoende zou Star Wars: The Old Republic meer mensen aan moeten spreken.

  Star Wars: The Old Republic logo


  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.
   
  Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum op de PC.

  » Reacties [15]

  Auteur: Jaap Schlicher op woensdag 22 oktober 2008 om 01:23:44

  LucasArts onthult Star Wars MMO

  Bron: Eurogamer
  Vandaag heeft LucasArts de langverwachte Star Wars MMO onthuld. De game is op dit moment in ontwikkeling uitsluitend voor de PC bij de mannen van BioWare en heeft de naam Star Wars: The Old Republic gekregen. Ray Muzyka van BioWare heeft naar andere MMO's gekeken en vertelde het volgende:
   "Traditionally, massively multiplayer online games have been about three basic gameplay pillars - combat, exploration and character progression. In Star Wars: The Old Republic, we're fusing BioWare's heritage of critically-acclaimed storytelling with the amazing pedigree of Lucasfilm and LucasArts, and adding a brand-new fourth pillar to the equation - story."
  Verder pronkte hij met het feit dat BioWare heuse Star Wars geschiedenis schrijft met het verhaal. Dat vindt namelijk plaats in een "dynamische periode in het universum", aldus Muzyka. De game wil innoveren op het gebied van personage-ontwikkeling en verhaalvertelling. Daarmee richt BioWare zijn pijlen op een emotionele beloning die op je ligt te wachten in de game.

  De voorman van LucasArts, Darrell Rodriguez, vertelde over het besluit om een MMO uit te brengen binnen het Star Wars-universum:
   "For a long time, we've wanted to return to the franchise in a grand way, and we felt that the best setting for it was an online world that would allow millions of people to participate in the experience together. [...] We knew that the developer capable of working with us to deliver an engrossing story with a fully-realised online world was BioWare,"
  Voor nu is er nog niet veel bekend over de game, maar BioWare heeft de officiële website online gezet waarop al een en ander te vinden is.

  Star Wars: The Old Republic logo


  Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na "Knights of the Old Republic" af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.
   
  Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum op de PC.  » Reacties [21]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Januari 2018
  Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie