The Elder Scrolls V: Skyrim gamenieuws

Auteur: Mike Gevers op donderdag 14 september 2017 om 02:35:14

Skyrim verschijnt op 17 november voor Switch

Niet alleen werden DOOM en Wolfenstein 2: The New Colossus voor de Switch aangekondigd tijdens de afgelopen Nintendo Direct: ook de releasedatum van de Switch-port van The Elder Scrolls 5: Skyrim werd aangekondigd.

Op 17 november kunnen we aan de slag met de RPG op Nintendo's nieuwste apparaat. Mocht je dit najaar dus enkele honderden uren over hebben én in het bezit zijn van een Switch, kun je vanaf deze datum je RPG-hart ophalen.

» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 13 juni 2017 om 03:34:27

The Elder Scrolls V: Skyrim VR is aangekondigd voor PlayStation VR

Bethesda vindt VR belangrijk, want na Fallout 4 VR en DOOM VFR komt het bedrijf tijdens de PlayStation persconferentie met The Elder Scrolls V: Skyrim VR. De game is op PlayStation 4 volledig met PlayStation VR te spelen en dus lopen. Je hoeft niet van plek naar plek te teleporteren, nee, echt alles lopen!

The Elder Scrolls V: Skyrim verschijnt in november 2017 voor PlayStation VR.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op zondag 11 december 2016 om 09:42:57

Nieuwe trailer toont indrukwekkende voortgang Skyblivion

Tweeënhalf jaar geleden berichtten we al over Skyblivion. Dit initiatief van de modders-gemeenschap TESRenewal poogt de volledige wereld van Oblivion over te hevelen naar Skyrim. De makers van Skyblivion hebben sindsdien niet stilgezeten en dat is duidelijk te zien in de meest recente trailer.

De vier minuten durende video toont prachtige beelden uit Cyrodiil, dat voor Skyblivion van een flinke grafische update is voorzien. TESRenewal is van plan om Oblivion uiteindelijk in zijn volledigheid over te zetten naar Skyrim, inclusief alle content die toegevoegd werd via DLC. Ondersteuning voor de Skyrim Special Edition staat tevens op de planning.

Tegelijkertijd is dezelfde modders-gemeenschap druk bezig met Skywind, een mod die Morrowind introduceert in Skyrim. Meer informatie over deze projecten vind je op de officiële TESRenewal-website.

» Reacties [3]

Auteur: Leon Kempers op zondag 23 oktober 2016 om 00:00:02

Word vastgoedbeheerder in Tamriel in Skyrim Monopoly

Bron: IGN
Hoewel het nog onzeker is of Skyrim naar de Nintendo Switch komt, is de game dit weekend wel bevestigd voor een ander platform: de tafel. Fabrikant Merchoid werkt momenteel namelijk aan een Monopoly-editie van The Elder Scrolls V.

In Skyrim Monopoly kunnen spelers vastgoed in Tamriel kopen, variërend van steden in Winterhold tot kastelen in Windhelm. Kijk echter wel uit voor de draken, want deze kunnen op elk moment toeslaan om jouw gebouwen te verwoesten.

Alle lore, personages en locaties zijn direct overgenomen uit de videogame. Skyrim Monopoly verschijnt in maart 2017 en gaat voor 48 dollar over de toonbank. Het spel is nu te pre-orderen via de officiële Merchoid-website.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 22 oktober 2016 om 12:55:08

Skyrim op Nintendo Switch nog onzeker

Afgelopen donderdag onthulde Nintendo zijn nieuwste console, de Nintendo Switch. In de trailer zagen we hoe The Elder Scrolls V: Skyrim gespeeld werd op de Switch, maar opvallend genoeg is het nog helemaal niet zeker dat Bethesda's game daadwerkelijk naar de console komt.

In een interview benadrukt Bethesda dat de trailer puur bedoeld was om te tonen wat theoretisch gezien mogelijk zou zijn op de Switch:

We're happy to have had the opportunity to collaborate with Nintendo on the video. While we are not confirming any specific titles at this time, we are pleased to announce our partnership with Nintendo and support of the Switch. We look forward to revealing specific games and details in the future.

Het is dus verstandig om je verwachtingen vooralsnog te temperen. In 2017 komt Nintendo met meer informatie over de Switch.

» Reacties [9]

Auteur: Michiel Brunsveld op vrijdag 15 april 2016 om 07:37:00

Skyrim mod Holds: The City Overhaul na ruim drie jaar klaar

Bron: Nexusmods
Goed nieuws voor alle liefhebbers van The Elder Scrolls 5: Skyrim, die nog altijd de kou trotseren en hun lot als Dragonborn vervullen. Na een ontwikkeltijd van ruim drie jaar is de ambitieuze mod Holds: The City Overhaul uitgebracht. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt deze mod ervoor dat de steden in Skyrim een nieuwe uitstraling krijgen. Ook voegt de mod enkele nieuwe dorpjes, architectuur, kleding, boeken en nog veel meer toe.

Nieuwe dorpen, zoals Amber Guard en Black Moor, zijn ver uit het zicht geplaatst. Je mag dus echt op onderzoek uit en diep de bossen en landerijen in trekken om ze te vinden. Sommige vestingen, zoals Falkreath, Winterhold en Dawnstar zijn zelfs helemaal opnieuw opgebouwd voor de mod. Ook Whiterun en Solitude zijn goed onder handen genomen.

De maker van de mod, Galandil, vertelt:

The aim of all of this is to create a more memorable and diverse experience, making the cities actually feel like cities hopefully without ruining the natural and realistic design of the vanilla game. This is not a botanical garden mod, nor is it a beautification mod. Holds aims to stay as lore-friendly as possible and at the same time expand on the backgrounds and stories for its locations.

Galandil laat weten dat hij nog een keer een gids omtrent de mod gaat uitbrengen. Hij wil echter eerst spelers aanmoedigen om op eigen houtje alles zelf te gaan ontdekken.

Holds: The City Overhaul is 4GB zwaar. Details over het downloaden en installeren zijn te vinden op Nexusmods.com. De mod is op 2 april formeel uitgebracht. Inmiddels zijn er ook al enkele updates verschenen.

» Reacties [3]

Auteur: Lennart van Alem op donderdag 19 november 2015 om 13:59:08

Steam Controller helpt vader met beperking Skyrim te spelen

Bron: Gamespot
Al meer dan eens is Reddit een enorme hulp gebleken in het leggen van connecties tussen hulpzoekenden en hulpgevenden. Vorig jaar bijvoorbeeld overleed Joshua Stokell na een gevecht met taaislijmziekte. Zijn clanleden besloten Joshua te eren, en deden via Reddit een oproep uit om zo veel mogelijk spelers te laten buigen en dat vast te leggen. Er werd massaal gehoor gegeven aan hun verzoek, en dat resulteerde in het prachtige 'Guardian Down'-filmpje.

Ook in dit geval blijkt Reddit een mooie brug tussen community en ontwikkelaar. Eli Jewett en zijn vader zijn beide fanatieke gamers. Ze zijn verknocht geraakt aan Diablo 3 en Civilization 5, en de keuze voor die games is niet geheel onbegrijpelijk. De vader van Eli kan namelijk alleen zijn rechterhand gebruiken. Bovenstaande games zijn dan ook makkelijk bestuurbaar met alleen maar de muis.

Toch blijft het niet bij de makkelijke games: Eli vertelt namelijk dat hij en zijn vader dikwijls games als Portal 2 samen spelen, waarbij Eli het toetsenbord bestuurt, en zijn vader de muis voor zijn rekening neemt. Een prima concept, maar het bleek helaas niet te werken bij The Elder Scrolls: Skyrim en Fallout 3. Erg zonde, want dat vinden ze beiden ontzettend leuke games.

Een onoplosbaar probleem lijkt het. Tot voor kort. Chris Hepburn modificeert Steam Controllers, en vroeg Redditers naar ideeën voor zijn volgende project. Eli twijfelde geen moment, reageerde direct, en werd uitgekozen. Daar was volgens Hepburn dan ook geen twijfel over mogelijk:

The son wanted his dad to play Skyrim! Enough said. Who wouldn't want their dad to share Skyrim with them? We've all played Skyrim and this guy's dad wants to try it. Had to make it at that point.Daarmee begon voor Hepburn dan ook een lastig, maar interessant project. De uitkomst: een Steam Controller die met één hand te bedienen is door middel van bewegingssensoren en fysieke buttons. Volgens Eli is zijn vader enorm blij met de controller, en kan dan ook niet wachten om hem uit te proberen. Mocht het nog niet allemaal soepeltjes werken, dan gaat Hepburn weer aan de slag met het apparaat. Ben je benieuwd hoe de controller werkt? Hepburn heeft een video gemaakt om het te laten zien, en het resultaat is verbluffend!» Reacties [5]

Auteur: Leon Kempers op donderdag 5 november 2015 om 10:37:03

Bethesda heeft Skyrim al geport naar Xbox One

Eerder dit jaar vroeg Microsoft aan gamers welk Xbox 360-spel ze het liefst willen spelen op de Xbox One via backwards compatibility. The Elder Scrolls V: Skyrim eindigde destijds op de derde plaats en dus komt het als goed nieuws dat de game al draait op deze console! Helaas is er ook slecht nieuws: Bethesda weet nog niet of het deze port ooit uit zal brengen.

In een interview vertelde game director Todd Howard dat Skyrim ooit is geport naar de new-gen consoles als oefening voor de ontwikkeling van Fallout 4. De game draait dus al op de Xbox One, maar het is nog niet gezegd dat wij deze versie ooit in handen zullen krijgen:

Don't get your hopes up yet.

Zou jij Skyrim graag via backwards compatibility op de Xbox One spelen, of heb je liever een geremasterde editie met alle DLC en verbeterde graphics (maar ook een hoger prijskaartje)? Laat het ons weten in de reacties!

» Reacties [11]

Auteur: Koen van Susteren op maandag 7 september 2015 om 18:02:54

Skywind mod voor Skyrim heeft meer dan honderd stemacteurs

De Skywind mod voor Skyrim is één van meest ambitieuze mods in ontwikkeling. Dat blijkt wel uit een recent blog-bericht op de website van de mod. Daaruit blijkt namelijk dat er meer dan honderd stemacteurs meewerken aan Skywind.

The Elder Scrolls III: Morrowind bevat van oorsprong geen gesproken dialoog. Het Skywind-team heeft daarom zelf een script moeten schrijven, gebaseerd op de muren aan tekst uit de originele game. Dit resulteerde in meer dan 40.000 regels aan dialoog. Deze regels worden ingesproken door meer dan honderd stemacteurs. Ter vergelijking: Skyrim heeft iets meer dan zeventig stemacteurs.

Als voorproefje heeft het Skywind-team drie videos geüpload waarin enkele personages aan het woord komen.» Reacties [1]

Auteur: Koen van Susteren op dinsdag 25 augustus 2015 om 15:25:59

Nieuwe trailer toont progressie Skywind-mod voor Skyrim

Bron: YouTube
The Elder Scrolls 5: Skyrim kent een rijke modding community. Eén van de meest ambitieuze projecten is de mod Skywind. Het team achter Skywind heeft als doel om The Elder Scrolls 3: Morrowind na te maken in de engine van Skyrim.

Veel ogen zijn gericht op deze mod en het Skywind-team had al een aantal maanden geen videoupdates meer geplaatst. Het team wil met behulp van een nieuwe trailer nu laten zien dat er nog steeds hard wordt gewerkt aan Skywind. In de video zien we een aantal gebieden zoals Azura's Coast, Molag Amur en Sheogorad. Daarnaast wordt het gedrag van de AI en een aantal nieuwe monsters getoond. Check de trailer hieronder!

» Reacties [1]

Auteur: Rodney Nijbacker op maandag 10 augustus 2015 om 13:06:31

Voor een hele lange tijd geen nieuwe Elder Scrolls

Bron: VG24/7
Fans van The Elder Scrolls V: Skyrim hoeven voorlopig niet te rekenen op de aankondiging van een vervolg, aldus Bethesda-baas Pete Hines. Volgens hem zal het bedrijf voor een "heel erg lange tijd" alleen maar praten over The Elder Scrolls Online en Fallout 4.

Neem het feit dat The Elder Scrolls Online pas vorig jaar is verschenen voor de pc en zelfs pas enkele maanden terug voor de consoles, tel daarbij op dat Fallout 4 ongekend populair is en waarschijnlijk een enorme lading DLC zal ontvangen en het is niet meer dan logisch dat we binnenkort geen nieuwe Elder Scrolls hoeven te verwachten.

Hines liet verder nog weten dat ook The Elder Scrolls Online nog lang kan rekenen op ondersteuning vanuit Bethesda, want zolang je van hun kant de woorden "Elder" en "Scrolls" voorbij hoort komen zullen deze altijd betrekking hebben op DLC of andere nieuwe content voor de MMO.

» Reacties [10]

Auteur: Mike Gevers op zondag 26 juli 2015 om 12:28:34

Mod-maker vindt verwijderde functies in broncode van Skyrim

Bron: PCGamer
Mod-makers vinden regelmatig verrassende dingen in de broncode van games en ook in die van Skyrim zitten blijkbaar nog verrassingen, ondanks dat dit spel al vier jaar uit is. Zo heeft modder vagonumero12 twee features gevonden die uit de vijfde Elder Scrolls-game zijn geschrapt: rouwende NPC's en rondwarende geesten.

Die geesten zouden als volgt werken: wanneer een unieke NPC met een familie sterft, bestaat de kans dat hij of zij terugkeert als geest en gaat rondwaren bij een familielid. Deze functie beperkt zich tot NPC's met generieke stemopnames, dus belangrijke karakters zullen niet rond gaan spoken. Ook kun je Skyrim niet vullen met geesten: er kan maximaal één ghost NPC per savegame bestaan.

De rouw in Skyrim is simpel: een unieke NPC met vrienden en/of familie sterft en zijn of haar naasten spreken hun verdriet daarover uit als je hen aanspreekt. Die rouwzinnetjes zijn ook te vinden in de broncode en bevatten een aantal uiterst vreemde combinaties. De generieke kinderstem kan bijvoorbeeld zeggen: "My daughter died. Things won't be the same without her." Beluister meer van die rare combinaties op 3DNPC.

Mod-maker vagonumero12 is overigens zo vrij geweest om te doen wat modders doen: hij heeft de rouw- en rondspookfuncties weer geactiveerd. Je kunt zijn mod via NexusMods downloaden.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 28 april 2015 om 09:22:46

Valve draait betalen voor Skyrim mods terug

Bron: Steam
Hoewel Valve bij veel (pc-)gamers maar weinig fout kan doen, heeft het bedrijf de afgelopen dagen toch heel wat mensen op de teentjes getrapt. Onlangs introduceerde Valve namelijk de optie om een prijskaartje te hangen aan mods van Skyrim die via de Steam Workshop beschikbaar zijn. Dit werd Valve logischerwijs niet in dank afgenomen en binnen de kortste keren werd een petitie tegen deze nieuwe functie meer dan 100.000 maal ondertekend.

Terwijl Valve-baas Gabe Newell gisteren via Reddit probeerde om het brandje toch nog te blussen, blijken de negatieve reacties op het introduceren van betaalde mods toch hun doel bereikt te hebben. Vandaag laat Valve namelijk weten dat het heeft besloten om de introductie van de betaalde mods voor Skyrim terug te draaien. Dat betekent niet alleen dat je niet langer geld hoeft te betalen voor sommige mods, maar ook dat je je geld terugkrijgt als je een dezer dagen toch zo'n mod hebt gekocht. De volledige verklaring van Valve lees je hieronder:

We're going to remove the payment feature from the Skyrim workshop. For anyone who spent money on a mod, we'll be refunding you the complete amount. We talked to the team at Bethesda and they agree.

We've done this because it's clear we didn't understand exactly what we were doing. We've been shipping many features over the years aimed at allowing community creators to receive a share of the rewards, and in the past, they've been received well. It's obvious now that this case is different.

To help you understand why we thought this was a good idea, our main goals were to allow mod makers the opportunity to work on their mods full time if they wanted to, and to encourage developers to provide better support to their mod communities. We thought this would result in better mods for everyone, both free & paid. We wanted more great mods becoming great products, like Dota, Counter-strike, DayZ, and Killing Floor, and we wanted that to happen organically for any mod maker who wanted to take a shot at it.

But we underestimated the differences between our previously successful revenue sharing models, and the addition of paid mods to Skyrim's workshop. We understand our own game's communities pretty well, but stepping into an established, years old modding community in Skyrim was probably not the right place to start iterating. We think this made us miss the mark pretty badly, even though we believe there's a useful feature somewhere here.

Now that you've backed a dump truck of feedback onto our inboxes, we'll be chewing through that, but if you have any further thoughts let us know.

» Reacties [6]

Auteur: Leon Kempers op zondag 26 april 2015 om 13:46:52

Petitie tegen betaalde Skyrim mods ruim 100.000 keer ondertekend

Sinds kort geeft Valve mod-makers de mogelijkheid om geld te vragen voor hun mods op de Steam Workshop. Dit heeft bij veel gamers tot irritatie geleid: mods die voorheen gratis waren, kosten nu plotseling geld en zelfs met de simpelste mods (zoals wapens en extra weeropties) proberen sommigen nu al flinke bedragen te verdienen. Een ontevreden Skyrim-gamer is daarom een petitie gestart.

De petitie, die inmiddels al meer dan 110.00 keer ondertekend is, pleit ervoor dat Valve de betaaloptie verwijdert uit de Steam Workshop:

Mods should be a free creation. Creations made by people who wish to add to the game so others can also enjoy said creation with the game. We need to unite and reject this act by Valve. Unite have Valve remove the paid content of the Workshop.

Daarnaast blijkt de kwestie van eigendomsrecht plotseling zeer relevant te zijn. Zo zag Valve zich donderdag nog genoodzaakt om één van de eerste betaalde mods te verwijderen, aangezien deze assets gebruikte die afkomstig waren uit een andere (gratis) creatie.

Ben jij bereid om te betalen voor mods? Laat het ons weten in de reacties!

» Reacties [13]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 25 april 2015 om 09:28:34

Skyrim dit weekend gratis te downloaden via Steam

Heb jij The Elder Scrolls V: Skyrim nog steeds niet gespeeld? Ga je dan eerst diep schamen en breng vervolgens als de wiedeweerga een bezoekje aan Steam, want de game is daar het hele weekend gratis te spelen.

Raak je verslingerd aan de besneeuwde wereld en wil je deze ook na dit weekend nog verkennen? Dan kun je Skyrim tijdelijk aanschaffen voor het lachwekkend lage bedrag van 3,74 euro. Inderdaad: dat zijn weinig euro's voor in potentie honderden uren speelplezier. Deze aanbieding eindigt maandag 27 april, dus wees er snel bij.

» Reacties [5]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 4 maart 2015 om 00:48:40

Skyrim mods niet langer gebonden aan maximum grootte van 100MB

Bron: Bethblog
Van honderden uren The Elder Scrolls V: Skyrim maak je misschien wel 1.000 uur met mods, mits je de game (nog steeds) op pc speelt. Echter, mods mochten van ontwikkelaar Bethesda niet groter zijn dan 100MB, maar met een nieuwe update zijn ze niet langer gebonden aan die grootte.

Bethesda brengt een beta uit voor de Creation Kit. Met update 1.9.33 komt de restrictie van mod grootte dus te vervallen en mag je zelf bepalen hoe groot het bestand is. Hieronder tevens de uitleg hoe je aan de beta mee kunt doen.

Creation Kit 1.9.33 Update

 • Creation Kit now supports unlimited file sizes for mods on the Steam Workshop.
 • The Preview Image is limited to no larger than 1 MB.

  Skyrim Launcher

 • The Skyrim Launcher no longer downloads mods from Steam Workshop. Downloads are now managed by the Steam Client. The Skyrim Launcher updates the game after the Steam Client finishes the download.

  How to participate in these beta releases:

 • Log into Steam
 • Click on your game Library.
 • Right click on The Elder Scrolls V: Skyrim and select Properties.
 • Click on the Betas tab, and from the drop down select beta – Skyrim Beta
 • Next from Library, access Tools from the drop down.
 • Right click on Creation Kit and select Properties.
 • Click on the Betas tab, and from the drop down select beta – Creation Kit Beta
 • Steam will now restart.
 • After Steam restarts, Skyrim will be updated to the Beta version currently available.
 • » Reacties [7]

  Auteur: Lennart van Alem op maandag 12 januari 2015 om 12:29:41

  Dress to Impress: De barre kou van Skyrim

  In deze allereerste aflevering van Dress To Impress gaan we kijken naar hoe men zich het beste kan kleden in de koudste provincie van Tamriel: Skyrim. In dit barre oord wat tevens thuishaven is van de Nords, is het bijna niet te doen om dan al niet een beetje fashionably voor de dag te komen.

  Waarom niet, hoor ik jullie al vragen. Voor de leken onder u zal ik kort omschrijven wat deze streek inhoudt. Bergen. Sneeuw. Draken. Oorlog. Niets meer, niets minder. Door de eeuwige dreiging van enerzijds de stekende kou en anderzijds de koude zwaardsteken, is het niet aan te raden om met je hippe jumpsuit met bijpassend riempje of toffe bootcut limited edition Japanse denim jeans over de besneeuwde weide te huppelen. Wat jij nodig hebt, is staal. Keihard, ondoordringbaar staal.

  Waarom staal, en niet een willekeurige ander materiaal? Na een kleine research komt men tot de bevinding dat staal een smeltpunt heeft van rond de 1500 graden Celsius. Dit in tegenstelling tot glas en zilver met respectievelijke smeltpunten van 600 en 960 graden Celsius. Sterker nog, de enige die staal op het nippertje verslaat qua smeltpunt is de underdog, ijzer. Echter, het nadeel daarvan is dan weer dat een pakje gesmolten boter bijna meer bescherming biedt dan een harnas van ijzer.

  Ook bij het combineren met andere kledingstukken komt staal als beste uit de bus. Dit hebben we laten testen door een onafhankelijk team van Kassa. Ijzer? Roest kleurt nergens bij. Glas? Alsof je in je nakie staat. Ebony? Veel te donker. Daedric? Dan heb je duidelijk iets te compenseren! Een stalen harnas is prima te combineren met bijvoorbeeld een vrolijke Cowl en een Shrouded Shoes. Voor je het weet heb je dat mooie Khajiit-vrouwtje of die breedgeschouderde Nord aan de haak geslagen!

  Het laatste en eigenlijke beste argument is toch wel de tijdloosheid van staal. Dwarfish is zó Second Era. Volgens de overleveringen droeg zelfs Ysgramor een behoorlijk aantal kilo’s staal om zich heen, en had de Hero of Kvatch ook een duidelijke voorkeur voor dit grijze goud.

  Wanneer je dus door deze uitgestrekte hel rent en plots een draak tegenkomt in je Glass Armor, sta er dan niet van versteld dat je armor wegsmelt als sneeuw voor de zon bij de eerste de beste vonkjes. In je nakie is het moeilijk verdedigen, tenzij je een draak met een mensenfetish tegenkomt!

  In de volgende aflevering van Dress To Impress gaan we het hebben over Mario, en de houdbaarheid van zijn snor!

  » Reacties [12]

  Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 12 september 2014 om 15:29:37

  Skyrim dit weekend legendarisch goedkoop op Steam

  Bron: Steam
  Mocht je de role-playing-hit Skyrim gemist hebben de afgelopen jaren, dan is nu je kans om een inhaalslag te maken. The Elder Scrolls V: Skyrim is dit weekend namelijk bijzonder goedkoop in de Steam Store.

  Voor de complete game betaal je de komende drie dagen slechts €3.74, slechts een vierde van de gebruikelijke prijs. Ook de Legendary Edition (waarin alle drie de uitbreidingspakketten zitten) is een aardig stukje goedkoper: met de korting van 66% bedraagt de gigantische game slechts €10.19. Los zijn de uitbreidingen Dawnguard, Hearthfire en Dragonborn ook voor de helft van de prijs, maar er valt dit weekend duidelijk meer te besparen.

  Heb je dus Skyrim de afgelopen drie jaar gemist in je leven, dan is nu het moment om die leegte te vullen. Houdt GamersNET daarnaast ook in de gaten voor meer kooptips op Steam en andere digitale winkels voor pc en console.

  » Reacties [12]

  Auteur: Marjolein van Diejen op zondag 4 mei 2014 om 00:17:54

  Nieuwe column: De vijf leukste Star Wars-mods voor The Elder Scrolls V: Skyrim  Skyrim is een provincie van Tamriel die heel wat geheimen, culturen en rassen omvat. Met deze vijf mods kun je ook elementen uit het Star Wars-universum toevoegen aan de wereld van The Elder Scrolls.

  Lees de column.

  » Reacties [4]

  Auteur: Marjolein van Diejen op maandag 21 april 2014 om 16:08:42

  GN Pasen: De vijf leukste Paasmods voor The Elder Scrolls V: Skyrim  In Tamriel lijkt men niet echt bekend te zijn met Pasen, dus de Paassfeer is soms ver te zoeken. Met deze mods breng je dan ook wat Paassfeer naar Skyrim.

  Lees de column.

  » Reacties [4]

  Auteur: Marjolein van Diejen op vrijdag 14 februari 2014 om 11:07:41

  GN Valentijn: De vijf leukste Valentijnsmods voor The Elder Scrolls V: Skyrim  Valentijnsdag is de dag van de liefde en soms kan de wereld van Skyrim ook wel wat extra liefde gebruiken. Met behulp van deze mods moet dat vast lukken...

  Lees de column.

  » Reacties [1]

  Auteur: Leon Stougie op dinsdag 28 januari 2014 om 11:06:08

  The Elder Scrolls V: Skyrim al meer dan 20 miljoen maal verkocht

  Bron: VG24/7
  Dat The Elder Scrolls V: Skyrim een immens succes was, waar nu nog steeds vele gamers van genieten, dat zal weinigen ontgaan zijn. De in 2011 verschenen RPG werd lovend ontvangen en dat is terug te zien in de verkoopcijfers. Uitgever Bethesda heeft namelijk laten weten dat de game sindsdien in totaal twintig miljoen maal verkocht is.

  Een zeer knappe prestatie en dit aantal zal uiteraard alleen nog maar toenemen. Zo zouden een PlayStation 4- en Xbox One-versie bijvoorbeeld nog voor een boost in de verkoopcijfers kunnen zorgen. Geruchten over een dergelijke next gen-versie werden door Bethesda echter de kop ingedrukt.

  » Reacties [12]

  Auteur: Caron Peeters op donderdag 9 januari 2014 om 11:43:34

  Skyrim onderweg naar PS4 en Xbox One?

  Bron: Eurogamer
  Terwijl de release van The Elder Scrolls Online naderbij komt, blijkt nu dat ook The Elder Scrolls V: Skyrim op herhaling mag komen. Let wel; het gaat hier om een release voor de next-gen consoles. De officiële website van de game toont nu ook de PlayStation 4 en Xbox One als platform van release.

  Naar het schijnt heeft de Bethesda Store onlangs een email aan een klant gestuurd met daarin het bericht dat er op zondag 12 januari een aankondiging zal plaatsvinden. Een re-release voor de next-gen consoles zal menig gamer als muziek in de oren klinken, want dit zal uiteraard een hele verbetering betekenen ten opzichte van de versies verkrijgbaar op de PlayStation 3 en Xbox 360. Denk bijvoorbeeld aan een grafische boost en een verbeterde framerate. Wellicht dat de aansluitend verschenen expansions aan dit pakket zullen worden toegevoegd, maar dat is voor nu uiteraard pure speculatie. Zondag weten we meer.

  Hoe mooi zal de wereld van Skyrim er op de next-gen apparaten uit kunnen gaan zien? Een tweetal screenshots van ene Duncan Harris die te zien zijn op zijn website 'Dead End Thrills' tonen de potentie. Wie van jullie zou er interesse hebben in een next-gen editie van The Elder Scrolls V: Skyrim? Laat het weten in de comments.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [17]

  Auteur: Caron Peeters op donderdag 9 januari 2014 om 17:27:45

  Bethesda: PlayStation 4 en Xbox One per abuis gekoppeld aan Skyrim

  Bron: Eurogamer
  Vanmorgen maakten we jullie nog lekker met het bericht dat er wellicht een next-gen versie van The Elder Scrolls V: Skyrim op komst was. Bethesda heeft zojuist gereageerd op de geruchten en nu blijkt dat het helaas om een hoax gaat.

  Op de website van de game stonden vanmorgen de PlayStation 4 en Xbox One als toegevoegde platformen van release op de lijst, waardoor de geruchtenstroom van een next-gen release op gang kwam. Peter Hines, hoofd woordvoerder van Bethesda, laat nu via Twitter weten dat deze toevoegingen per abuis online verschenen:

  We have been working on the CMS that runs our sites. A bug caused platforms that don't exist to show up for some games. Sorry for confusion.

  Hines laat daarnaast weten dat de vermeende email met daarin de geplande aankondiging een hoax is. Helaas lijkt het er dus op dat het vooruitzicht van een next-gen release van The Elder Scrolls V: Skyrim weer uit het geheugen geschrapt kan worden.

  Saillant detail: Hines zegt nergens dat een next-gen release uitgesloten is. Zou Bethesda dan toch een slimme publiciteitsstunt hebben neergelegd? Laat jullie mening achter in de comments.

  » Reacties [3]

  Auteur: Marjolein van Diejen op dinsdag 24 december 2013 om 13:15:10

  Nieuwe column: De vijf leukste kerstmods voor The Elder Scrolls V: Skyrim  Het is weer kerst en om de kerstsfeer ook naar je games te brengen, hebben we een lijst met gezellige kerstmods van Skyrim voor je samengesteld.

  Lees de column.

  » Reacties [6]

  Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 13 september 2013 om 16:07:31

  Ondertussen op GNHQ: The Elder Scrolls Anthology unboxing

  Peter heeft een verrassing voor Tom! Als groot fan van The Elder Scrolls is de volledige collectie natuurlijk watertandend vet! Wij pakken voor jullie uit!  Ondertussen op GNHQ is natuurlijk ook te volgen via onze YouTube-pagina.

  » Reacties [2]

  Auteur: Michiel Brunsveld op vrijdag 2 augustus 2013 om 08:12:39

  The Elder Scrolls Anthology brengt alle delen en DLC naar de pc

  Bron: Bethesda
  Goed nieuws voor alle Elder Scrolls-fans, want Bethesda heeft bekendgemaakt dat op 13 september The Elder Scrolls Anthology verschijnt voor de pc. Deze premium boxset bevat alle games uit de serie – Arena, Daggerfall, Morrowind, Oblivion en Skyrim – en voegt daar ook nog alle officiële add-ons en expansion packs voor Morrowind, Oblivion en Skyrim aan toe.

  Om je te helpen bij het verkennen van Tamriel bevat de Anthology ook vijf echte kaarten met details van de gebieden Tamriel, Iliac Bay, Morrowind, Cyrodiil en Skyrim. The Elder Scrolls Anthology heeft een adviesprijs van 59,99 euro. Hieronder kan je nog de officiële omschrijvingen lezen van elk Elder Scrolls-deel.  Arena – Assume the role of a lone prisoner and travel to Tamriel’s most famous and dangerous sites to collect the shattered Staff of Chaos and save the Empire from the evil Imperial battlemage, Jagar Tharn. The Anthology features the original version of Arena and will launch within a DOS emulator.

  Daggerfall – The ancient golem Numidium, a powerful weapon once used to unify Tamriel has once again been unearthed. In the power struggle that follows, the King of Daggerfall is murdered and his vengeful spirit haunts the kingdom. The Emperor Uriel Septim VII sends you on a heroic path to put the king’s spirit to rest and ensure that the golem does not fall into the wrong hands. The Anthology features the original version of Daggerfall and will launch within a DOS emulator.

  Morrowind – To fulfill an ancient prophecy, the Emperor sends you, an unknown Imperial courier, to the island of Vvardenfell to rid the land of Morrowind of a dark curse. Through a series of dangerous and magical quests, you are transformed into one of the Empire’s most enduring heroes. Also includes: Tribunal and Bloodmoon add-ons, plus The Elder Scrolls Construction Set.

  Oblivion – With the Empire ready to crumble, the gates of Oblivion open and demons march upon the land. In the shadow of evil, a hero will rise from the ashes of a fallen Empire. You must find the true heir of the Septim line and restore him to the Imperial throne, while unraveling the sinister plot that threatens to destroy all of Tamriel. Also includes: Knights of the Nine and Shivering Isles expansions.

  Skyrim – Dragons, long lost to the passages of the Elder Scrolls, have returned to Tamriel. The future of Skyrim, even the Empire itself, hangs in the balance as they wait for the prophesized Dragonborn to come; a hero born with the power of The Voice, and the only one who can stand amongst the dragons. Also includes: Dawnguard, Hearthfire, and Dragonborn add-ons.


  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [11]

  Auteur: Johan Lubbers op vrijdag 26 april 2013 om 07:55:31

  The Elder Scrolls V: Skyrim Legendary Edition officieel aangekondigd

  Bron: CVG
  Vorige week dook het gerucht op dat er een legendary edition van The Elder Scrolls V: Skyrim zal verschijnen. Ook lekte de boxart van deze aankomende release uit. Nu blijkt dat dit gerucht waar was, aangezien Bethesda zojuist het bestaan van The Elder Scrolls V: Skyrim Legendary Edition heeft bevestigd.

  In deze editie zal alle uitgegeven DLC aanwezig zijn. Dit betekent dat je de ultieme ervaring van Skyrim kan krijgen met de RPG zelf en de uitbreidingen Dragonborn, Hearthfire en Dawnguard. Ook verschijnt de editie met de laatste update waarin de legendary moeilijkheidsgraad aangeboden wordt.

  Lang hoeven we niet meer te wachten op de game, want 7 juni kunnen we er al mee aan de slag. Op de Xbox 360 en PlayStation 3 zal de nieuwe editie van Skyrim vijftig euro kosten, voor de pc kost de game maar veertig euro.

  » Reacties [9]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 19 april 2013 om 14:29:21

  Skyrim: Legendary Edition duikt op

  Bron: Eurogamer
  Afgelopen maandag wisten we jullie al te melden dat Bethesda geen DLC meer zal uitbrengen voor The Elder Scrolls V: Skyrim, maar dat weerhoudt ze er niet van om nog een laatste keer te cashen. Het lijkt er namelijk op dat we binnenkort een heuse Legendary Edition van Skyrim kunnen verwachten.

  De Poolse winkelketen Ultima heeft deze speciale editie, die alle reeds verschenen DLC bevat, aan zijn assortiment toegevoegd. De consoleversies kosten omgerekend zo'n 41 euro, terwijl de pc-versie iets goedkoper is (34 euro). Bethesda heeft nog niet gereageerd, maar de boxart is hieronder wel alvast te bekijken.

  » Reacties [9]

  Auteur: Daniël de Zwart op maandag 15 april 2013 om 17:43:04

  Geen DLC meer voor Skyrim; focus op volgende game

  Bron: VG247
  Bethesda heeft inmiddels diverse downloadable content pakketten uitgebracht voor The Elder Scrolls V: Skyrim, waarin het vliegen op draken, het bouwen van huizen en het vampierenras centraal stonden. De ontwikkelaar heeft echter aangegeven te stoppen met het produceren van DLC voor de game.

  Parts of our team have also been in pre-production on our next major project, and that game is at the point where it requires the studio’s full attention to make it our biggest and best work yet.

  Wel zal het bedrijf nog blijven werken aan patches om Skyrim te stabiliseren en bugs te verwijderen. Echter, de focus komt vanaf nu te liggen op nieuwe games waar Bethesda mee zal komen.

  Even though we’re moving on, we’ll still have minor updates to Skyrim as needed. We’ve invested so much of ourselves into Skyrim and will never truly say goodbye to it.

  Gaat de rest van de studio ook volledig aan de slag met The Elder Scrolls Online of wordt het toch een titel in de trant van Fallout 4?

  » Reacties [1]

  Auteur: Michiel Brunsveld op maandag 8 april 2013 om 19:10:43

  Xbox 360-versie The Elder Scrolls V: Skyrim ook voorzien van Legendary patch

  Bron: VG24/7
  Bethesda heeft vandaag de Legendary patch 1.9 voor The Elder Scrolls V: Skyrim uitgerold op Xbox LIVE. De patch verscheen eerder al voor de pc en voegt naast een enorme lijst aan bug fixes ook de 'Legendary' moeilijkheidsgraad toe.

  Bekijk het volledige overzicht van de patch hieronder:

  New features
  Legendary difficulty setting:
  Legendary Skills – Skills of 100 can be made Legendary. This will reset the skill to 15, return its Perks and allow the skill to affect leveling again. This effectively removes the overall level cap.

  Bug fixes
  General memory and stability improvements
  Fixed issue with quest scripts that were not shutting down properly
  Companions will equip better weapons and armor if given to them
  Fixed rare issue where player is unable to learn the Clear Skies shout during “The Throat of the World”
  Fixed rare instance where Alduin would become invincible during “Alduin’s Bane”
  Fixed a rare issue where player could become stuck in Night Mother’s coffin during “Death Incarnate”
  Fixed rare issue where protected companions could be killed from poison damage
  Fixed rare issue with certain ash piles left from resurrected NPCs not clearing properly
  Fixed rare issue with NPCs and creatures respawning improperly after player fast travels
  Fixed rare crash when entering Dark Brotherhood Sanctuary
  Fixed rare crash when entering a player owned home
  Random dragon attacks will no longer occur during “Battle for Whiterun”
  Fixed a rare crash when attempting to save your game during “Waking Nightmare”
  Fixed issue where “Glory of the Undead” would not start properly if player is in combat with Eorlund Gray-Mane
  The white phial is no longer consumed if given to a follower
  If player marries Aela, the “Totem of Hircine” quest will be available
  Unused briar hearts can be dropped after finishing “The White Phial”
  Fixed issue with paying off a crime against the Companions that prevented player from getting
  Companions quests properly
  Thieves Guild caches are now properly enabled in the appropriate cities
  The Dragon Infusion perk now works properly when taking Esbern’s Potion
  Cragslane Cave properly resets if player receives a radiant quest to clear it out
  Fixed rare issue with bounty quest objectives not properly clearing after completion
  Gallus’ Encoded Journal is no longer a quest item after completing the Thieves Guild
  In “No Stone Unturned” Vex will now accept Unusual Gems if you’ve collected them all before starting the quest
  Vekel the Man now gives rewards for completing “Toying with The Dead”
  Fixed rare issue with being unable to turn in stolen items in “The Litany of Larceny”
  Fixed issue with followers becoming over-encumbered after being repeatedly rehired
  Fixed rare issue with visiting Kynesgrove on horseback not progressing “A Blade in the Dark” properly
  Fixed issue with receiving a duplicate radiant quest from a Jarl
  Fixed conflict with clearing Driftshade Sanctuary before starting “Trouble in Skyrim”
  Fixed issue with using shouts while in jail and having guards unlock the jail cell
  Fixed rare issue with quest NPCs not properly moving to quest locations
  Fixed issue with NPCs not selling master level spells
  Fixed rare issue where player gets control locked outside the Thalmor Embassy at the start of “Diplomatic Immunity”
  Fixed rare issue with disappearing containers after upgrades in player owned house
  Fixed issue with being erroneously attacked while as a werewolf during “Ill Met By Moonlight”
  The Ebony Blade is now only improved by two handed perks
  Locked door to Proudspire Manor can now be unlocked by proper key
  Fixed issue with merchants not receiving the proper additional gold with the Investor perk
  Fixed a rare issue where the player would be unable to learn a word after leaving for several days during “The Way of The Voice”
  The Nord Hero Bow can now be improved
  The Purity perk no longer requires the Experimenter perk
  Fixed rare instance where Lovers Comfort would not be applied properly
  If you approach Frostmere Crypt from the north, “The Pale Lady” will start properly
  Fixed rare issue where player could be prevented from speaking with Atub to start “The Cursed Tribe”
  Fixed rare issue where a dragon could appear in the Mind of a Madman realm and kill the player
  Fixed instance where player could get stuck in Japhet’s Folly
  Fixed rare instances where Arngeir would not teach Worldwind Sprint
  Fixed issue with “Ill Met By Moonlight” if Sinding dies before the quest starts
  Gharol can now properly train up to level 75
  Fixed conflict with visiting The Karthspire before starting “Alduin’s Wall”
  Reduced the instance of random dragon attacks after fast traveling post main quest
  Recruited Blades now have appropriate dialogue while at Sky Haven Temple
  Fixed rare issue where an incorrect dungeon could appear as a location during “Totems of Hircine”
  Fixed rare instance in “Fetch me that Book” where books found before getting the quest would not be properly recognized
  Fixed rare issue with traveling to Thalmor Embassy with companions during “Diplomatic Immunity”
  Fixed issues with Matching Set perk not working properly with certain pieces of armor
  Fixed issues with Custom Fit perk not working properly with certain pieces of armor
  Fixed issue with NPC dying in a bear trap blocking progress in “Time of My Need”
  Fixed rare issue with swinging door becoming stuck and blocking an entrance in Volunruud
  Imperial Light Armor can now be crafted
  Fixed issue with “Vald’s Debt” where Vald was not leveled properly
  Fixed issue with Vilkas not giving proper greeting after completing “Battle for Whiterun”
  Fixed issue with respawning actors that were raised by using the Ritual Stone power
  Fixed issue with the Ancient Knowledge perk not calculating properly
  The Palace of Kings now has patrolling guards on upper floors
  Reduce percentage chance of getting a werewolf loading screen while player is a werewolf
  Pantea’s flute is no longer a quest item after completing “Pantea’s Flute”
  Placing an unread Oghma Infinium on a bookshelf in the player’s house no longer allows the book to be reused again
  Adjusted dialogue priority to improve chances of hearing more combat dialogue from certain NPC enemies
  Fixed issue with falling damage on high difficulty levels
  Fixed bad collision on certain clutter objects
  Fixed rare instance of couriers who would appear only dressed in a hat

  » Reacties [3]

  Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 21 maart 2013 om 12:10:02

  PC-versie Skyrim voorzien van 'Legendary' patch 1.9

  Bron: VG247
  Bethesda heeft een verse patch uitgebracht voor de pc-versie van The Elder Scrolls V: Skyrim. De 'Legendary' patch 1.9 voert heel wat bug fixes door en kent daarnaast een tweetal 'Legendary' features. Als alles goed gaat verschijnt deze patch nog voor het einde van de maand voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  Bekijk het volledige overzicht van verholpen bugs en de nieuwe features hieronder:

  NEW FEATURES
  Legendary difficulty setting
  Legendary Skills – Skills of 100 can be made Legendary. This will reset the skill to 15, return its Perks and allow the skill to affect leveling again. This effectively removes the overall level cap.

  BUG FIXES
  General memory and stability improvements
  Fixed issue with quest scripts that were not shutting down properly
  Companions will equip better weapons and armor if given to them
  Fixed rare issue where player is unable to learn the Clear Skies shout during “The Throat of the World”
  Fixed rare instance where Alduin would become invincible during “Alduin’s Bane”
  Fixed a rare issue where player could become stuck in Night Mother’s coffin during “Death Incarnate”
  Fixed rare issue where protected companions could be killed from poison damage
  Fixed rare issue with certain ash piles left from resurrected NPCs not clearing properly
  Fixed rare issue with NPCs and creatures respawning improperly after player fast travels
  Fixed rare crash when entering Dark Brotherhood Sanctuary
  Fixed rare crash when entering a player owned home
  Random dragon attacks will no longer occur during “Battle for Whiterun”
  Fixed a rare crash when attempting to save your game during “Waking Nightmare”
  Fixed issue where “Glory of the Undead” would not start properly if player is in combat with Eorlund Gray-Mane
  The white phial is no longer consumed if given to a follower
  If player marries Aela, the “Totem of Hircine” quest will be available
  Unused briar hearts can be dropped after finishing “The White Phial”
  Fixed issue with paying off a crime against the Companions that prevented player from getting Companions quests properly
  Thieves Guild caches are now properly enabled in the appropriate cities
  The Dragon Infusion perk now works properly when taking Esbern’s Potion
  Cragslane Cave properly resets if player receives a radiant quest to clear it out
  Fixed rare issue with bounty quest objectives not properly clearing after completion
  Gallus’ Encoded Journal is no longer a quest item after completing the Thieves Guild
  In “No Stone Unturned” Vex will now accept Unusual Gems if you’ve collected them all before starting the quest
  Vekel the Man now gives rewards for completing “Toying with The Dead”
  Fixed rare issue with being unable to turn in stolen items in “The Litany of Larceny”
  Fixed issue with followers becoming over-encumbered after being repeatedly rehired
  Fixed rare issue with visiting Kynesgrove on horseback not progressing “A Blade in the Dark” properly
  Fixed issue with receiving a duplicate radiant quest from a Jarl
  Fixed conflict with clearing Driftshade Sanctuary before starting “Trouble in Skyrim”
  Fixed issue with using shouts while in jail and having guards unlock the jail cell
  Fixed rare issue with quest NPCs not properly moving to quest locations
  Fixed issue with NPCs not selling master level spells
  Fixed rare issue where player gets control locked outside the Thalmor Embassy at the start of “Diplomatic Immunity”
  Fixed rare issue with disappearing containers after upgrades in player owned house
  Fixed issue with being erroneously attacked while as a werewolf during “Ill Met By Moonlight”
  The Ebony Blade is now only improved by two handed perks
  Locked door to Proudspire Manor can now be unlocked by proper key
  Fixed issue with merchants not receiving the proper additional gold with the Investor perk
  Fixed a rare issue where the player would be unable to learn a word after leaving for several days during “The Way of The Voice”
  The Nord Hero Bow can now be improved
  The Purity perk no longer requires the Experimenter perk
  Fixed rare instance where Lovers Comfort would not be applied properly
  If you approach Frostmere Crypt from the north, “The Pale Lady” will start properly
  Fixed rare issue where player could be prevented from speaking with Atub to start “The Cursed Tribe”
  Fixed rare issue where a dragon could appear in the Mind of a Madman realm and kill the player
  Fixed instance where player could get stuck in Japhet’s Folly
  Fixed rare instances where Arngeir would not teach Whirlwind Sprint
  Fixed issue with “Ill Met By Moonlight” if Sinding dies before the quest starts
  Gharol can now properly train up to level 75
  Fixed conflict with visiting The Karthspire before starting “Alduin’s Wall”
  Reduced the instance of random dragon attacks after fast traveling post main quest
  Recruited Blades now have appropriate dialogue while at Sky Haven Temple
  Fixed rare issue where an incorrect dungeon could appear as a location during “Totems of Hircine”
  Fixed rare instance in “Fetch me that Book” where books found before getting the quest would not be properly recognized
  Fixed rare issue with traveling to Thalmor Embassy with companions during “Diplomatic Immunity”
  Fixed issues with Matching Set perk not working properly with certain pieces of armor
  Fixed issues with Custom Fit perk not working properly with certain pieces of armor
  Fixed issue with NPC dying in a bear trap blocking progress in “Time of My Need”
  Fixed rare issue with swinging door becoming stuck and blocking an entrance in Volunruud
  Imperial Light Armor can now be crafted
  Fixed issue with “Vald’s Debt” where Vald was not leveled properly
  Fixed issue with Vilkas not giving proper greeting after completing “Battle for Whiterun”
  Fixed issue with respawning actors that were raised by using the Ritual Stone power
  Fixed issue with the Ancient Knowledge perk not calculating properly
  The Palace of Kings now has patrolling guards on upper floors
  Reduce percentage chance of getting a werewolf loading screen while player is a werewolf
  Pantea’s flute is no longer a quest item after completing “Pantea’s Flute”
  Placing an unread Oghma Infinium on a bookshelf in the player’s house no longer allows the book to be reused again
  Adjusted dialogue priority to improve chances of hearing more combat dialogue from certain NPC enemies
  Fixed issue with falling damage on high difficulty levels
  Fixed bad collision on certain clutter objects
  Fixed rare instance of couriers who would appear only dressed in a hat

  » Reacties [1]

  Auteur: Leon Kempers op zaterdag 16 maart 2013 om 11:18:15

  Componist Skyrim vraagt geld voor klassieke symfonie via Kickstarter

  Bron: Eurogamer
  Kickstarter wordt niet alleen gebruikt voor de financiering van games, maar ook voor films, kunst, theaterstukken, muziek en andere vormen van kunst en technologie. Jeremy Soule, de man die vooral bekend staat als de componist van Skyrim, zocht daarom zijn toevlucht tot Kickstarter toen hij een klassieke symfonie wilde maken.

  De inzamelingsactie is nu al een daverend succes. Binnen tweeënhalve dag heeft Soule 32,681 dollar binnen weten te halen - ruim drie keer zoveel als wat hij aangaf nodig te hebben. De inzamelingsactie loopt bovendien nog 28 dagen, dus het is niet te laat om je steentje bij te dragen. Wanneer je 15 dollar of meer doneert, ontvang je een gesigneerde cd met daarop de muziek. Daar komt later overigens nog wel 9 dollar bij voor de internationale verzendkosten.

  Bezoek Soule's Kickstarter-pagina voor meer informatie.

  » Reacties [6]

  Auteur: Leon Stougie op dinsdag 5 maart 2013 om 13:25:52

  Nieuwe patch Skyrim verwijdert level cap

  Bron: Beth Blog
  De pc-spelers van Skyrim hebben sinds vandaag de mogelijkheid om de beta van patch 1.9 alvast te downloaden en te spelen. Met deze update worden uiteraard weer een hoop problemen de wereld uit geholpen, maar er worden ook enkele interessante nieuwe dingen geïntroduceerd. De patch brengt ons namelijk de 'legendary'-moeilijkheidsgraad, welke het spel logischerwijs wat pittiger zal maken.

  Daarnaast is er de introductie van 'legendary skills'. Indien je bij een skill level 100 hebt bereikt, kan je ervoor kiezen om deze vaardigheid 'legendary' te maken. Als je hiervoor kiest, wordt de desbetreffende skill weer teruggezet naar level 15, doordat je de skill zo opnieuw naar level 100 kunt brengen, is de level cap uit Skyrim verwijderd.

  De precieze veranderingen die patch 1.9 ons brengt, lees je hieronder:

  NEW FEATURES:

  Legendary difficulty setting
  Legendary Skills – Skills of 100 can be made Legendary. This will reset the skill to 15, return its Perks and allow the skill to affect leveling again. This effectively removes the overall level cap.
  Bug fixes after the break…

  BUG FIXES:
  General memory and stability improvements
  Fixed issue with quest scripts that were not shutting down properly
  Companions will equip better weapons and armor if given to them
  Fixed rare issue where player is unable to learn the Clear Skies shout during “The Throat of the World”
  Fixed rare instance where Alduin would become invincible during “Alduin’s Bane”
  Fixed a rare issue where player could become stuck in Night Mother’s coffin during “Death Incarnate”
  Fixed rare issue where protected companions could be killed from poison damage
  Fixed rare issue with certain ash piles left from resurrected NPCs not clearing properly
  Fixed rare issue with NPCs and creatures respawning improperly after player fast travels
  Fixed rare crash when entering Dark Brotherhood Sanctuary
  Fixed rare crash when entering a player owned home
  Random dragon attacks will no longer occur during “Battle for Whiterun”
  Fixed a rare crash when attempting to save your game during “Waking Nightmare”
  Fixed issue where “Glory of the Undead” would not start properly if player is in combat with Eorlund Gray-Mane
  The white phial is no longer consumed if given to a follower
  If player marries Aela, the “Totem of Hircine” quest will be available
  Unused briar hearts can be dropped after finishing “The White Phial”
  Fixed issue with paying off a crime against the Companions that prevented player from getting Companions quests properly
  Thieves Guild caches are now properly enabled in the appropriate cities
  The Dragon Infusion perk now works properly when taking Esbern’s Potion
  Cragslane Cave properly resets if player receives a radiant quest to clear it out
  Fixed rare issue with bounty quest objectives not properly clearing after completion
  Gallus’ Encoded Journal is no longer a quest item after completing the Thieves Guild
  In “No Stone Unturned” Vex will now accept Unusual Gems if you’ve collected them all before starting the quest
  Vekel the Man now gives rewards for completing “Toying with The Dead”
  Fixed rare issue with being unable to turn in stolen items in “The Litany of Larceny”
  Fixed issue with followers becoming over-encumbered after being repeatedly rehired
  Fixed rare issue with visiting Kynesgrove on horseback not progressing “A Blade in the Dark” properly
  Fixed issue with receiving a duplicate radiant quest from a Jarl
  Fixed conflict with clearing Driftshade Sanctuary before starting “Trouble in Skyrim”
  Fixed issue with using shouts while in jail and having guards unlock the jail cell
  Fixed rare issue with quest NPCs not properly moving to quest locations
  Fixed issue with NPCs not selling master level spells
  Fixed rare issue where player gets control locked outside the Thalmor Embassy at the start of “Diplomatic Immunity”
  Fixed rare issue with disappearing containers after upgrades in player owned house
  Fixed issue with being erroneously attacked while as a werewolf during “Ill Met By Moonlight”
  The Ebony Blade is now only improved by two handed perks
  Locked door to Proudspire Manor can now be unlocked by proper key
  Fixed issue with merchants not receiving the proper additional gold with the Investor perk
  Fixed a rare issue where the player would be unable to learn a word after leaving for several days during “The Way of The Voice”
  The Nord Hero Bow can now be improved
  The Purity perk no longer requires the Experimenter perk
  Fixed rare instance where Lovers Comfort would not be applied properly
  If you approach Frostmere Crypt from the north, “The Pale Lady” will start properly
  Fixed rare issue where player could be prevented from speaking with Atub to start “The Cursed Tribe”
  Fixed rare issue where a dragon could appear in the Mind of a Madman realm and kill the player
  Fixed instance where player could get stuck in Japhet’s Folly
  Fixed rare instances where Arngeir would not teach Worldwind Sprint
  Fixed issue with “Ill Met By Moonlight” if Sinding dies before the quest starts
  Gharol can now properly train up to level 75
  Fixed conflict with visiting The Karthspire before starting “Alduin’s Wall”
  Reduced the instance of random dragon attacks after fast traveling post main quest
  Recruited Blades now have appropriate dialogue while at Sky Haven Temple
  Fixed rare issue where an incorrect dungeon could appear as a location during “Totems of Hircine”
  Fixed rare instance in “Fetch me that Book” where books found before getting the quest would not be properly recognized
  Fixed rare issue with traveling to Thalmor Embassy with companions during “Diplomatic Immunity”
  Fixed issues with Matching Set perk not working properly with certain pieces of armor
  Fixed issues with Custom Fit perk not working properly with certain pieces of armor
  Fixed issue with NPC dying in a bear trap blocking progress in “Time of My Need”
  Fixed rare issue with swinging door becoming stuck and blocking an entrance in Volunruud
  Imperial Light Armor can now be crafted
  Fixed issue with “Vald’s Debt” where Vald was not leveled properly
  Fixed issue with Vilkas not giving proper greeting after completing “Battle for Whiterun”
  Fixed issue with respawning actors that were raised by using the Ritual Stone power
  Fixed issue with the Ancient Knowledge perk not calculating properly
  The Palace of Kings now has patrolling guards on upper floors
  Reduce percentage chance of getting a werewolf loading screen while player is a werewolf
  Pantea’s flute is no longer a quest item after completing “Pantea’s Flute”
  Placing an unread Oghma Infinium on a bookshelf in the player’s house no longer allows the book to be reused again
  Adjusted dialogue priority to improve chances of hearing more combat dialogue from certain NPC enemies
  Fixed issue with falling damage on high difficulty levels
  Fixed bad collision on certain clutter objects
  Fixed rare instance of couriers who would appear only dressed in a hat

  Patch 1.9 komt naar verwachting later deze maand naar de consoles.

  » Reacties [6]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 20 februari 2013 om 01:24:32

  Skyrim DLC Hearthfire later vandaag op PlayStation Network?

  Bron: BethBlog
  Ontwikkelaar Bethesda laat weten dat de langverwachte DLC van The Elder Scrolls V: Skyrim, Hearthfire, later vandaag eindelijk in de PlayStation Store verschijnt. Tenminste, het bedrijf meldt dat de content in de English language European territories verschijnt.

  The English version of Hearthfire will be available for download on PSN (..) and will be available in English language European territories tomorrow.

  Of het deze week ook Nederland aan doet, is dus niet helemaal duidelijk. Sinds vorige week kunnen PlayStation 3-eigenaren aan de slag met Dragonborn, de eerste DLC van Skyrim, en die werd tussen haakjes ook English genoemd. Hearthfire zal, net als Dragonborn, de eerste week voor de helft van de prijs verkocht worden.

  Kans dus dat Hearthfire inderdaad te koop zal zijn. We zullen het merken bij de Up2Date van het PlayStation Network.

  » Reacties [3]

  Auteur: Eefje Schietgat op woensdag 13 februari 2013 om 15:11:08

  PlayStation 3-bezitters krijgen eindelijk eerste DLC voor Skyrim met Dragonborn

  Bron: IGN.com
  We hebben er ontzettend lang op moeten wachten, maar vanaf vandaag kunnen PlayStation 3-gamers eindelijk aan de slag met de eerste echte uitbreiding voor The Elder Scrolls V: Skyrim. Vandaag verschijnt de Dragonborn-uitbreiding wat betekent dat spelers nu ook op PlayStation 3 draken kunnen berijden.

  Xbox 360-bezitters kunnen al een hele tijd aan de slag met de uitbreidingen van Skyrim, maar voor PlayStation 3 duurde het heel wat langer omwille van de complexe architectuur van de console die problemen opleverde bij de ontwikkeling. Als goedmakertje kunnen fans op PlayStation 3 de Dragonborn-uitbreiding in de eerste week kopen met korting, de uitbreiding kost nu namelijk 7,99 euro. Volgende week verschijnt ook Hearthfire en tijdens de laatste update van februari komt Dawnguard. Spelers die zin hebben in een nieuwe dosis Skyrim weten waar ze naar uit moeten kijken.

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Stougie op dinsdag 12 februari 2013 om 08:53:04

  Update 2.08 voor PlayStation 3-versie van Skyrim beschikbaar

  Bron: Beth Blog
  Als voorbereiding op de release van Dragonborn (13 februari) op de PlayStation 3 is nu eindelijk update 2.08 op Sony's console uitgebracht. Met deze patch wordt onder andere de stabiliteit van het spel verbeterd en worden enkele bugs opgelost. Als je Skyrim start op de PlayStation 3 zal de patch uiteraard meteen gedownload worden.

  General memory and stability improvements
  Fixed rare crash when using vampiric grip
  Fixed issue where Arnleif and Sons Trading Company could become permanently locked
  Fixed issue related to duplicate NPCs
  Fixed rare issue where exterior door would not open properly

  » Reacties [2]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 8 februari 2013 om 08:25:01

  Bethesda komt met HD Texture Pack voor Dawnguard, Hearthfire en Dragonborn

  Bron: CVG
  Bethesda bracht vorig jaar al een HD Texture Pack uit voor Skyrim, maar helaas moest de DLC voor deze game het stellen met textures van lagere kwaliteit. Gelukkig is dat probleem voortaan niet meer aan de orde.

  Bethesda heeft zojuist namelijk een HD Texture Pack uitgebracht voor de Dawnguard, Hearthfire en Dragonborn DLC van Skyrim. De 4,7GB wegende update is gratis te downloaden, maar Bethesda waarschuwt spelers dat zij het pakket alleen moeten installeren als hun pc krachtig genoeg is:

  Make sure your system requirements exceed Skyrim's recommended specs before attempting to install, and that your PC has Windows Vista/7, a minimum of 4GB of system RAM, and a DirectX 9.0c compatible NVIDIA or AMD ATI video card with at least 1 GB of RAM and the latest drivers.

  Het HD Texture Pack is te downloaden via Steam.

  » Reacties [4]

  Auteur: Johan Lubbers op dinsdag 5 februari 2013 om 15:10:24

  Skyrim DLC Dragonborn verschijnt vandaag op de pc

  Bron: CVG
  Dragonborn, de nieuwste DLC van The Elder Scrolls V: Skyrim, is al een tijdje te downloaden voor de Xbox 360, maar eigenaren van de PlayStation 3 en pc moesten wachten. Gisteren lieten we al weten dat alle DLC de komende weken eindelijk verschijnt op de PlayStation 3. Als je echter een pc hebt hoef je zelfs minder lang te wachten, want de DLC is ergens vandaag te koop op Steam.

  Jammer genoeg is de DLC niet voor de helft van de prijs te koop, wat volgende week op de PlayStation 3 wel het geval is. Weet je niet zeker of de DLC wel de volle prijs waard is? Lees dan onze recensie!

  » Reacties [7]

  Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 februari 2013 om 16:12:34

  DLC van Skyrim verschijnt deze maand ook in Europa voor PlayStation 3

  Bron: Bethblog
  Eigenaren van The Elder Scrolls V: Skyrim op de PlayStation 3 hebben er lang op moeten wachten, maar binnenkort verschijnt dan eindelijk de DLC van de RPG. Dragonborn is de eerste DLC die je kunt downloaden, want deze uitbreiding verschijnt op 13 februari. Éen week later, op 20 februari, is Hearthfire te koop op het PlayStation Network en op 27 februari kun je Dawnguard binnenhalen.

  De precieze releasedatum is trouwens niet het enige goede nieuws dat we kunnen delen; de pakketten zullen ook nog eens één week voor de helft van de prijs te koop zijn. Is dat voldoende om de vertraging goed te maken?

  » Reacties [6]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 18 januari 2013 om 18:57:30

  Skyrim DLC komt in februari eindelijk naar PlayStation 3

  Het heeft lang geduurd, maar er lijkt eindelijk schot in de zaak te zitten omtrent de Skyrim DLC voor de PlayStation 3. Hoewel de eerste DLC voor Skyrim, Dawnguard, al in juli van 2012 uitkwam op de Xbox 360 is de content nog altijd afwezig op Sony's krachtpatser wegens technische problemen. Ook de downloadable content die later is verschenen, Hearthfire en Dragonborn, zijn nog niet te spelen op de PlayStation 3.

  Hier blijkt nu eindelijk verandering in te komen, want volgens de Amerikaanse PlayStation Blog komen zowel de Dawnguard als Hearthfire en Dragonborn DLC in februari naar de PlayStation 3. Dit is ook nog eens bevestigd door Pete Hines, werkzaam bij Bethesda, via Twitter. Een exacte datum heeft men echter nog niet kunnen noemen.


  » Reacties [19]

  Auteur: Eefje Schietgat op dinsdag 8 januari 2013 om 18:22:49

  Bethesda registreert Redguard, mogelijk nieuwe DLC voor Skyrim

  Het levert altijd een leuke bron van speculatie op wanneer een bedrijf een specifieke naam registreert als merk. Zo heeft Zenimax, het moederbedrijf van Bethesda, de merknaam Redguard geregistreerd.

  Uiteraard is het eerste waar je als een beetje gamer dan aan denkt uiteraard nieuwe downloadbare content voor The Elder Scrolls V: Skyrim. Of dat het zal worden moet uiteraard nog bevestigd worden. Ondertussen wachten gamers op PlayStation 3 nog steeds op de vorige DLC van Skyrim, waaronder Dawnguard.

  » Reacties [4]

  Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 17 december 2012 om 07:48:38

  Nieuwe review: The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn  In de Dragonborn DLC voor The Elder Scrolls V komen de werelden van Skyrim en Morrowind samen op het eiland Solstheim. Onze Dragonborn Tom pakte zijn koffers en ging op avontuur in het nieuwe terrein...

  Lees de review.

  » Reacties [7]

  Auteur: Wouter Rens op maandag 3 december 2012 om 16:28:27

  Informatie Skyrim Dragonborn DLC gelekt

  Bron: VG247
  De splinternieuwe add-on voor Skyrim, Dragonborn, verschijnt morgen op Xbox Live Marketplace. Een betatester wist ons een flinke portie informatie te verschaffen. Let wel op: de volgende informatie bevat SPOILERS!

 • You can ride dragons, something only hinted at before but never confirmed. An Achievement is awarded for taming (via a shout) and riding five dragons, according to The Out Housers.
 • Spears don't appear to be usable by the player; they go into the inventory as arrows when looted from Riekling enemies.
 • The Dragonborn quest can be started at any time but behaves a bit differently if you're already finished Skyrim's main quest. You could rush through the content in 10 hours, the tester reckoned, although that tester had poured in 30 hours and still wasn't finished.
 • The isle of Solstheim, the location of the DLC, has its own discrete map separate from Skyrim. Maybe dragon riding is only permitted here? It's unclear.
 • New shouts include Cyclone to create a tornado, and Battle Fury to buff someone else in a similar way to Elemental Fury. Dragon Aspect doesn't turn you into a dragon, rather it summons flashy dragon armour, gives you stronger shouts, stronger melee attacks and summons an Ancient Dragonborn to fight with you when low on health. You can only use this once a day.
 • New weapons and armour include Deathbrand armour that's similar to Stalhrim; Bonemould armour; Chitin armour; Stalhrim armour (Achievement for crafting a piece of this); heavy Carved Nordic armour; light Morag Tong armour; and new Telvanni and Miraak robes.
 • There's a new ring that allows resurrected creatures to explode into frost and fire damage, apparently.
 • New spells and enchantments are Poison Rune; Whirlwind Cloak; Ash Shell: encase enemies in ash (paralyse) or slow them down with damage; Waterwalking (enchant and spell) and staff enchanting.
 • There are five books each offering one of three active effects presumably for your armour, and there's an Achievement for collecting them all. The effects are Mora's Mercy, Mora's Wrath and Mora's Agony. There's no detail on their stats.
 • There's a new summoning power that the beta tester didn't want to spoil, and there are three new summon spells: Ash Guardian, Ash Spawn, Seeker.
 • There's one new quest you can only start if you're level 81 called Ebony Warrior.
 • There are new dragon types to encounter as well as a new Dwemer automaton (a walking Dwarven ballista). There are werebears, the hostile Morag Tong fighters, a serpent-like creature the tester wouldn't specify, Ash Spawn, Rieklings and Lurkers. Lurkers are apparently a real challenge; they're as big as giants, have loads of health and dish out a lot of damage.
 • You can buy new houses on Solstheim, and apparently the final battle against the first Dragonborn will be more than you at first expect.
 • De nieuwe DLC voor Skyrim is vanaf morgen te downloaden op je Xbox 360. De releasedatum voor PlayStation 3 en PC is nog onbekend.

  » Reacties [4]

  Auteur: Caron Peeters op maandag 3 december 2012 om 17:13:31

  Bethesda bevestigt release Skyrim Dragonborn DLC voor PC en PS3

  Bron: Bethesda
  Eerder vandaag berichtte Wouter jullie al omtrent de gelekte informatie van de nieuwe uitbreiding voor The Elder Scrolls V: Skyrim, genaamd Dragonborn. Bethesda voelde zich genoodzaakt om op deze ontwikkeling te reageren en doet dit nu ook via hun eigen blog.

  Middels een korte verklaring meldt Bethesda dat het DLC-pakket Dragonborn vanaf morgen verkrijgbaar zal zijn via Xbox LIVE. Bovendien zal deze DLC ook verschijnen voor de PC en de PlayStation 3:

  We're less than 24 hours away from unleashing Skyrim's next add-on Dragonborn on Xbox LIVE. It's one of our most ambitious add-ons ever and we're excited for everyone to play it. We're also happy to announce Dragonborn will be available on PS3 and PC early next year.

  Met name de bevestiging van de PlayStation 3 is opmerkelijk. PlayStation 3-bezitters wachten immers nog steeds op het eerste DLC-pakket Dawnguard. Of Dawnguard ooit nog op Sony's console gaat verschijnen, wordt niet vermeld. Bethesda geeft echter wel aan dat het voorlopig nog geen afscheid neemt van de wereld van Skyrim:

  And we're still not done - we look forward to sharing more Skyrim news next year.

  » Reacties [6]

  Auteur: Leon Kempers op zaterdag 17 november 2012 om 12:21:43

  The Elder Scrolls V: Skyrim voorzien van update 1.8 op Xbox 360

  Bron: OXM
  Update 1.8 voor Skyrim, die eerder al verscheen op de PC, is sinds kort ook te downloaden op de Xbox 360. De patch maakt het spel niet alleen stabieler, er wordt ook een aantal vervelende bugs verholpen. Zo zullen Arnleif and Sons Trading Company niet langer permanent hun deuren sluiten en ook dubbelgangers tussen de NPC's zijn voortaan verleden tijd. Wanneer je Skyrim opstart, krijg je automatisch de kans om de 25 MB wegende update te downloaden.

 • General memory and stability improvements.
 • Fixed rare crash when using vampiric grip.
 • Fixed issue where Arnleif and Sons Trading Company could become permanently locked.
 • Fixed issue related to duplicate NPCs.
 • Fixed rare issue where exterior door would not open properly.
 • » Reacties [4]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 16 november 2012 om 12:17:02

  Nieuwe screenshots Skyrim tonen Dragonborn DLC

  The Elder Scrolls V: Skyrim ligt inmiddels al een jaar in de winkels, maar de levensduur van de game wordt nog steeds gerekt door ontwikkelaar Bethesda middels verschillende DLC-pakketten. In het verleden zagen we onder andere Dawnguard en Hearthfire voorbijkomen en volgende maand kunnen we eindelijk aan de slag met de langverwachte Dragonborn DLC, waarin het mogelijk is om op draken te vliegen. We zagen vorige week al een indrukwekkende trailer voorbijkomen en nu heeft Bethesda ons ook voorzien van een reeks prachtige screenshots. Check ze hieronder.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [3]

  Auteur: Johan Lubbers op maandag 5 november 2012 om 17:15:39

  Dragonborn DLC van The Elder Scrolls V: Skyrim onthuld; verschijnt begin december

  Bron: CVG
  Een maand geleden waren er geruchten dat het mogelijk wordt om op draken te vliegen in de nieuwste DLC van The Elder Scrolls V: Skyrim. Bethesda wilde echter niet bevestigen of deze geruchten waar zijn.

  Tenminste tot vandaag, want Bethesda heeft zojuist de DLC Dragonborn onthuld en je kan inderdaad op draken rijden! De nieuwste expansie speelt zich af op Solstheim waar je in de Bloodmoon expansie van The Elder Scrolls III: Morrowind al heen kon.

  Dragonborn verschijnt 4 december op de Xbox 360 voor 1600 punten. Wanneer de DLC op de andere platformen te downloaden is wilde Bethesda nog niet vertellen. Benieuwd hoe de nieuwste DLC eruitziet? Bekijk dan snel de trailer!

  » Reacties [7]

  Auteur: Leon Kempers op zondag 4 november 2012 om 14:18:28

  Bethesda hint naar nieuwe Skyrim DLC; trailer volgt morgen

  Bron: VG24/7
  Terwijl het eerste DLC-pakket voor The Elder Scrolls V: Skyrim nog steeds niet beschikbaar is voor de PlayStation 3, zijn bezitters van een Xbox 360 of PC de afgelopen maanden flink verwend met digitale content voor deze game. Er gaan al geruime tijd geruchten dat Bethesda momenteel druk werkt aan een Dragonborn DLC-pakket, waarin het onder andere mogelijk is om op draken te vliegen, maar het bedrijf hield haar lippen vooralsnog stijf op elkaar.

  Daar komt binnenkort verandering in, want Bethesda heeft via Twitter laten weten dat we morgen de eerste trailer van de nieuwe DLC kunnen verwachten. Om ons alvast enthousiast te maken, gaven ze tevens onderstaande afbeelding vrij.

  » Reacties [8]

  Auteur: Caron Peeters op maandag 29 oktober 2012 om 15:56:10

  The Elder Scrolls V: Skyrim Premium Edition op komst

  Bron: Eurogamer
  Gamers die nog geen stap hebben gezet in de besneeuwde omgeving van Skyrim, een van de provincies van het enorme Tamriel, krijgen een uitgelezen kans om dit gemis goed te maken: Bethesda heeft laten weten dat er een premium editie van de game op komst is. Volgens de Duitse versie van Amazon verschijnt de game op 7 december en gaat deze 60 euro kosten.

  The Elder Scrolls V: Skyrim Premium Edition bevat een landkaart van Skyrim, een t-shirt met het embleem van het Rijk (the Empire), het Elder Scrolls-boek Hell City en zes concept art ansichtkaarten. Daarnaast verschijnt er exclusief voor de PC-versie van de game een bonus disc met achtergrond materiaal, trailers, walkthroughs, een ebook van 600 pagina's en vijf songs van de soundtrack.

  Er wordt tot nu toe echter nog geen woord gerept over de eventuele inclusie van de DLC-pakketten Dawnguard en Hearthfire. Dit doet het vermoeden rijzen dat deze niet in het pakket aanwezig zullen zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


  » Reacties [10]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 17 oktober 2012 om 13:41:12

  Bethesda laat niets vrij over Dragonborn DLC

  Bron: VG247
  Gisteren doken geruchten op over een Dragonborn DLC voor The Elder Scrolls V: Skyrim, met onder andere dragon mounts, nieuwe quests en het Morrowind-eiland Solstheim.

  Echter, ontwikkelaar Bethesda houdt haar lippen stijf op elkaar. Toen onze bron naar verheldering vroeg, reageerde het bedrijf simpelweg met een 'no comment'. Er zit vast een staartje aan dit verhaal.

  » Reacties [6]

  Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 16 oktober 2012 om 10:31:55

  Skyrim patch 1.8 in beta op Steam te downloaden

  Bron: VG247
  Bethesda heeft voor haar vorig jaar verschenen The Elder Scrolls V: Skyrim een nieuwe patch in beta laten gaan. Het gaat hierbij om versie 1.8 en is vanaf heden op Steam te downloaden.

  Er zijn diverse verbeteringen gaande in deze patch, namelijk onder andere meer stabiliteit, een fix voor een bug wanneer je de vampiric grip gebruikt en de reparatie van deuren die niet altijd goed open gingen. Als de patch voldoende is getest, dan zal de update ook voor de PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnen.

  Onderstaande lijst geeft de verbeteringen weer.

  • General memory and stability improvements
  • Fixed rare crash when using vampiric grip
  • Fixed issue where Arnleif and Sons Trading Company could become permanently locked
  • Fixed issue related to duplicate NPCs
  • Fixed rare issue where exterior door would not open properly

  » Reacties [1]

  Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 16 oktober 2012 om 13:45:21

  Dragonborn DLC voor Skyrim gelekt

  Bron: VG247
  The Elder Scrolls V: Skyrim zal voorzien worden van nieuwe downloadable content, genaamd Dragonborn. Tenminste, dit zeggen gamers die zichzelf toegang hebben gegeven tot de update files van Skyrim.

  Spelers hebben gezocht naar aanwijzingen voor nieuwe DLC en hierbij kwamen de woorden 'Dragonborn' en 'DLC2' voorbij. Het pakket met content zal mogelijk een Morrowind-locatie, dragon mounts en nieuwe armor bevatten. Ook zullen er verscheidene nieuwe quests gespeeld kunnen worden in gebieden als Solstheim, Telvanni, Castle Karstaag, Raven Rock en Miraak Temple.

  Solstheim is hier een verwijzing naar Morrowind. Het is geen regio in de game, maar het is een eiland ten noord-westen van Vvardenfell en ten oosten van Skyrim. Het is de plek waar veel van de Dumner gevlucht zijn door een Argonian-invasie.

  Here’s a sampler:
  • $Crafting_$DLC2ArmorBonemold BONEMOLD
  • $Crafting_$DLC2ArmorChitin CHITIN
  • $Crafting_$DLC2ArmorNordic NORDIC
  • $Crafting_$DLC2ArmorStalhrim STALHRIM
  • $Dragonborn Quests Completed Dragonborn Quests Completed
  • $DRAGONBORN_ESMName Dragonborn
  • $DOWNLOADABLE CONTENT_PS3 DOWNLOADABLE CONTENT

   Dragon mount files were also uncovered:

  • Update.bsa\meshes\animationsetdatasinglefile.txt
  • DragonMountedDualMagic.txt
  • DragonMountedDualStaff.txt
  • DragonMountedMLhSolo.txt
  • DragonMountedMLhStaff.txt
  • DragonMountedMRhSolo.txt
  • DragonMountedMRhSolo_ShieldOrTorch.txt
  • DragonMountedMRhStaff.txt

  Een officiële aankondiging laat nog even op zich wachten, maar na deze geruchten kan Bethesda er niet lang meer omheen.

  » Reacties [6]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 5 oktober 2012 om 09:30:53

  Hearthfire DLC Skyrim nu verkrijgbaar op Steam

  Bron: VG24/7
  PC-bezitters hebben er een maandje op moeten wachten, maar ook zij kunnen nu aan de slag met de Hearthfire DLC voor The Elder Scrolls V: Skyrim. Het pakket is verkrijgbaar voor 4,99 euro en staat je toe om je eigen huis te bouwen. Hierbij kun je gebruikmaken van nieuw gereedschap zoals de tekentafel en de werkbank. Het is zelfs mogelijk om een gezin te starten en kinderen te adopteren!

  Het is onwaarschijnlijk dat PlayStation 3-bezitters spoedig met Hearthfire aan de slag kunnen. Zij wachten nog steeds op Dawnguard, het eerste DLC-pakket voor Skyrim dat in juni al voor de Xbox 360 verscheen. Bethesda sleutelt momenteel samen met Sony aan Dawnguard om ervoor te zorgen dat deze zo snel mogelijk naar de PlayStation 3 gebracht kan worden. Check onze review om te ontdekken over Hearthfire zijn geld waard is.

  » Reacties [3]

  Auteur: Daniël de Zwart op donderdag 4 oktober 2012 om 20:57:17

  Bethesda bouwt aan nieuwe studio in Austin

  Bethesda, befaamd om The Elder Scrolls-serie, vindt het tijd om uit te breiden. De ontwikkelaar opent namelijk in Austin, Texas, een nieuwe studio onder de naam Battlecry Studios. Het bedrijf zal geleid gaan worden door de voormalig executive producer van BioWare, Rich Vogel, die tot voor kort nog verantwoordelijk was voor Star Wars: The Old Republic.

  Bethesda announced today the opening of a new development studio, Battlecry Studios.

  Bethesda heeft tevens onlangs vacatures geplaatst voor de nieuwe studio. Er wordt gezocht naar een lead designer, art director en medewerkers voor diverse andere functies binnen Battlecry. Het is echter nog niet bekend waar het bedrijf zich mee bezig gaat houden.

  » Reacties [5]

  Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 12 september 2012 om 11:07:33

  Nieuwe review: The Elder Scrolls V: Skyrim - Hearthfire  Na eindelijk afgekickt te zijn van het originele TES V: Skyrim en later ook de uitbreiding Dawnguard, proberen we Tom nu weer terug aan zijn verslaving te helpen met de Hearthfire DLC voor Skyrim. Is Tom weer hooked?

  Lees de column.

  » Reacties [4]

  Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 11 september 2012 om 06:33:32

  Bethesda en Sony sleutelen aan DLC Skyrim

  Bron: Kotaku
  Het is bekend dat Bethesda moeite heeft de DLC Dawnguard van The Elder Scrolls V: Skyrim, en downloadable content in het algemeen, voldoende probleemloos af te laten spelen op de PlayStation 3. Het zou zelfs zo ver gaan dat er mogelijk nooit DLC op Sony's console zal verschijnen.

  Nu hebben Sony en Bethesda de handen ineengeslagen om de technische problemen aan te pakken, zo laat Kotaku weten. Adam Boyes, vice-president van Sony, heeft echter gemeld dat het bedrijf niet kan beloven dat het opgelost kan worden. We kunnen dus nog niet hoopvol zeggen dat de DLC voor Skyrim naar de PlayStation 3 komt, maar de tijd zal het leren.

  We work with all of our partners to try and solve their problems. We have a big, broad dev support team that works closely with Bethesda—and with all of our partners—to work with them to solve that any sort of issues they have along the way.

  Of course, I always want everything to work always for everyone. I can't promise any kind of resolution or timeline but can say that everyone involved is trying their best to get this stuff working.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 31 augustus 2012 om 11:21:36

  The Elder Scrolls V: Skyrim DLC verschijnt mogelijk nooit op PlayStation 3

  Bron: VG247
  Skyrim-fans die over een Xbox 360 beschikken, zitten er warmpjes bij. Ze kunnen al twee maanden genieten van de Dawnguard DLC en nieuwe downloadable content is alweer onderweg. Dawnguard is sinds deze maand ook verkrijgbaar op PC, maar het geduld van PlayStation 3-bezitters wordt nog steeds op de proef gesteld.

  Begin deze maand liet Bethesda nog weten dat ze net zo lang aan de PlayStation 3-versie van Dawnguard zullen werken totdat de hij net zo goed is als op de andere platforms, maar inmiddels lijkt de ontwikkelaar de moed langzamerhand op te geven. Bethesda heeft laten weten dat Dawnguard mogelijk helemaal nooit het levenslicht zal zien op de PlayStation 3:

  Skyrim is a massive and dynamic game that requires a lot of resources, and things get much more complex when you’re talking about sizable content like Dawnguard. We have tried a number of things, but none of them solve the issue enough to make Dawnguard good for everyone.

  Bethesda heeft de handen ineengeslagen met Sony, in de hoop dat zij hen kunnen helpen met de ontwikkeling:

  The PS3 is a powerful system, and we’re working hard to deliver the content you guys want. Dawnguard is obviously not the only DLC we’ve been working on either, so the issues of adding content get even more complicated. This is not a problem we’re positive we can solve, but we are working together with Sony to try to bring you this content.

  Tot slot laat Bethesda weten fans dankbaar te zijn voor hun geduld:

  We wish we had a more definitive answer right now. We understand the frustration when the same content is not available on all platforms. When we have an update, we will certainly let you know. We deeply appreciate all the time and support you have given us, and we’ll keep doing our best to return that.

  Pete Hines, marketingleider bij Bethesda, liet eerder al weten dat de ontwikkeling van de nieuwe Hearthfire DLC niet inhoudt dat er minder mensen beschikbaar zijn voor het maken van de PlayStation 3-versie van Dawnguard. De Hearthfire DLC verschijnt 4 september voor de Xbox 360.

  » Reacties [16]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 28 augustus 2012 om 16:24:52

  The Elder Scrolls V: Skyrim Hearthfire DLC vanaf 4 september

  Zojuist heeft Bethesda Hearthfire aangekondigd, de nieuwe DLC voor The Elder Scrolls V: Skyrim. In Hearthfire kun je land kopen en een eigen huis bouwen, zo groot als je maar wilt. Je kunt kleine huisjes maken met één kamer, maar ook volledige woningen, inclusief een wapenzaal of alchemielab. En een beetje Sims misstaat geen enkele game natuurlijk. Adopteer ook kinderen of start een hele familie. Natuurlijk moet je jouw huis en gezin wel beschermen.

  Vanaf 4 september zal Hearthfire beschikbaar zijn voor Xbox 360 voor 400 Microsoft Points. Een release voor PC en PlayStation 3 is nog niet bekend.

  » Reacties [8]

  Auteur: Marjolein van Diejen op vrijdag 3 augustus 2012 om 00:02:42

  Skyrim: Dawnguard nu ook beschikbaar voor PC-gamers

  De dertig dagen van de Xbox 360-exclusiviteit van Dawnguard, de eerste uitbreiding voor The Elder Scrolls V: Skyrim, zijn sinds kort voorbij. PC-gamers begonnen zich al zorgen te maken dat ze veel langer zouden moeten wachten op deze uitbreiding, maar dat is gelukkig niet het geval. Dawnguard is nu namelijk verkrijgbaar via Steam voor twintig euro.

  PlayStation 3-gamers zullen echter nog even geduld moeten hebben, want Bethesda is nog niet tevreden over hoe Dawnguard draait op de PlayStation 3.

  We are not satisfied yet with Dawnguard's performance on the PS3. We would like for everyone to have a chance to play Dawnguard, but we aren't going to release it for PS3 knowing that some people's experience in Skyrim will be worse. We do everything we can to have our content available to all; from our free updates, to user mods, to paid DLC. We're as disappointed as our fans when that isn't the case, but we'll continue to push for that reality.

  » Reacties [5]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 31 juli 2012 om 11:02:17

  Update 1.7 Skyrim nu via Steam

  PC-gamers kunnen per direct aan de slag met de nieuwe update voor The Elder Scrolls V: Skyrim, die automatisch zal verschijnen bij het opstarten van Steam. Uiteraard worden met de patch weer een aantal bugs weggenomen en zal de game weer stabieler worden.

  Volgens Bethesda ligt de update nu ter controle bij Microsoft en Sony en zal de patch binnen de komende weken ook verschijnen voor Xbox 360 en PlayStation 3. PlayStation bezitters wachten sowieso ook nog op patch 1.6, die tegelijk met 1.7 zal verschijnen. De volledige lijst:

  General memory and stability optimizations
  Fixed crash related to new water shaders
  Fixed rare crash related to dragon landings
  Fixed logic error with loading screens from add-ons (Xbox 360)
  Using vampiric grip and swimming no longer prevents swimming animation from playing afterwards
  Improved recognition with Kinect voice commands (Xbox 360)
  Kinect-enabled dragon language shouts for French, German, Italian and Spanish work properly (Xbox 360)
  Fixed issue with Dawnguard Kinect-enabled dragon shouts for French, German, Italian and Spanish (Xbox 360)

  Wanneer de eerste uitbreiding Dawnguard richting PC en PlayStation 3 komt is nog steeds niet bekend.

  » Reacties [4]

  Auteur: Johan Lubbers op vrijdag 27 juli 2012 om 08:34:10

  Dawnguard nog steeds niet aangekondigd voor PlayStation 3 en PC

  Bron: IGN
  Wie graag Dawnguard, de uitbreiding van The Elder Scrolls V: Skyrim, op een ander platform dan de Xbox 360 wil spelen zal nog geduld moeten hebben. Pete Hines, verantwoordelijk voor de marketing van Bethesda, vertelde op Twitter namelijk dat er nog geen nieuws over een aankondiging te melden is:

  We have not announced Dawnguard for any other platform, nor given a timeline for any such news. If we have news, I promise I’d tell you.

  Hoewel Microsoft exclusieve rechten voor The Elder Scrolls V: Skyrim heeft, verscheen de game al dertig dagen later op de PlayStation 3 en PC. Die dertig dagen zijn voor Dawnguard verstreken, dus theoretisch zou de DLC voor andere platforms te downloaden moeten zijn.

  » Reacties [5]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 18 juli 2012 om 16:25:04

  Patch Skyrim verwijdert nudity bug in Dawnguard

  Bron: VG247
  We weten dat Bethesda best humor heeft en het bedrijf plaatst wel eens easter eggs in haar games. The Elder Scrolls V: Skyrim bevat er ook genoeg, maar of de volgende een easter egg is, daar valt zeer zeker over te twijfelen.

  Bethesda’s patched Skyrim to remove a nudity bug from Dawnguard.

  Het is in de eerste downloadable content van Skyrim, genaamd Dawnguard, immers mogelijk naakte NPC's tegen te komen in de wereld der Skyrim. Bethesda benoemt het als een bug, dus heeft het bedrijf nu een patch ter grootte van 31MB uitgebracht om onder andere de 'nudity' tegen te gaan.

  » Reacties [6]

  Auteur: Marjolein van Diejen op zondag 15 juli 2012 om 02:19:21

  GN Travel: Het ijskoude Skyrim  Soms heb je gewoonweg eens zin in een vakantie naar een wat minder bekende bestemming. Deze week reisde Marjolein af naar Skyrim, een noordelijke provincie van het keizerrijk Tamriel.

  Lees de column.

  » Reacties [8]

  Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 26 juni 2012 om 09:02:05

  Nieuwe preview: The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard hands-on  Achter gesloten deuren nam ik een kijkje bij de uitbreiding voor The Elder Scrolls V: Skyrim tijdens de E3. Wat gaat het downloadbare Dawnguard ons leveren?

  Lees de preview.

  » Reacties [13]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 15 juni 2012 om 09:22:28

  Dawnguard groter dan DLC van Fallout 3; kleiner dan die van Oblivion

  Matt Carofano, lead artist van Skyrim, heeft in een interview duidelijk gemaakt hoeveel content we ongeveer van Skyrim's eerste DLC Dawnguard mogen verwachten. Eerder werd al duidelijk dat de DLC groter zal zijn dan die van Fallout 3, dit wordt nu nogmaal bevestigd door Carofano. De nieuwe content zal echter kleiner zijn dan de uitbreiding Shivering Isles van Oblivion:

  Dawnguard will be significantly bigger than any Fallout DLC. We wanted to do something more in depth than that. It's not as big as Shivering Isles, but there's still a lot of content there.

  Volgens Carofano zal je tussen de tien en twintig uur doen over het uitspelen van Dawnguard. Het verhaal dat de uitbreiding biedt, is qua lengte te vergelijken met de verhaallijnen van de verschillende facties in Skyrim.

  » Reacties [6]

  Auteur: Leon Stougie op dinsdag 12 juni 2012 om 09:37:15

  Overweldigende vraag naar bèta Skyrim Dawnguard

  Bron: Twitter
  Vorige week lieten we jullie weten dat Xbox 360-bezitters zich in konden schrijven voor de bèta van Dawnguard. Middels verschillende tweets heeft Bethesda laten weten dat de vraag naar de bèta van Dawnguard, de eerste DLC voor Skyrim, overweldigend is. Als gevolg van de enorme vraag, mag maar 0,5% van de aanvragers daadwerkelijk mee doen met de bèta:

  With an overwhelming # of applicants, half of one percent received invites. We look forward to feedback in our private forum.

  Mocht je nog geen uitnodiging hebben ontvangen, dan is de kans niet erg groot meer dat je nog mee mag gaan doen. Ondertussen is 75% van het aantal uitnodigingen al verzonden:

  About 75% of our invites have gone out. The rest will go out tomorrow.

  » Reacties [3]

  Auteur: Stefan Arendshorst op vrijdag 8 juni 2012 om 21:48:18

  Nieuwe Skyrim-patch live op Xbox LIVE

  Bron: Eurogamer
  Een nieuwe patch voor The Elder Scrolls V: Skyrim is vanaf vandaag te downloaden op Xbox LIVE. Deze update zal Skyrim naar versie 1.6 updaten. Het brengt een aantal unieke features met zich mee waaronder Mounted Combat, waardoor het nu mogelijk is om te vechten vanaf een paard. De volledige lijst met de veranderingen is hieronder te lezen:

   PC-bezitters kunnen al twee weken aan de slag met de beta, maar nu is de uiteindelijke versie van patch 1.6 vrijgegeven. Zowel Xbox 360-bezitters als Steam-gebruikers kunnen de update nu binnenhalen; mensen die Skyrim spelen op hun PlayStation 3 moeten nog even geduld hebben. Update 1.6 staat spelers toe om vanaf hun paard te vechten met zowel hun zwaard als hun ranged combat-aanvallen. Daarnaast wordt er een waslijst aan bugs verholpen. Check de volledige lijst met veranderingen hieronder.

   NEW FEATURES
   [list]
  • Mounted Combat - Skyrim now allows you to do melee and ranged combat while riding a horse


  BUG FIXES
  • General stability and memory optimizations
  • General AI pathfinding optimizations and bug fixes
  • Optimizations and crash fixes for data leaks
  • Fixed rare crash with lighting
  • Fixed crashes related to loading and saving games
  • Fixed crash with summoned creatures/NPCs
  • Fixed rare issue where saves would be corrupted
  • Improved logic for when ranged kill cams are played
  • Fixed issue with ranged kill cams while killing a dragon
  • Fixed rare issue with certain ranged kill cams not playing properly
  • Fixed issue with nirnroot lighting not properly cleaning up
  • Fixed issue where bow damage was being calculated incorrectly
  • Fixed rare problem with werewolf kill moves would not finish animating properly
  • In "The Break of Dawn" fixed rare issue where Meridia's Beacon would disappear from player's inventory
  • Fixed occasional issue where followers would disappear after player pays off a bounty after committing a crime
  • Fixed issue where certain creatures and NPCs would fail to respawn properly
  • Fixed rare issue with dialogue subtitles not displaying properly
  • Fixed issue with water appearing blurry when loading a saved game after creating a save underwater
  • Fixed issue where map cursor would occasionally disappear after closing a message box with Kinect enabled (Xbox 360)
  • Fixed rare issue with shouts only performing the first level and not other unlocked levels with Kinect enabled (Xbox 360)
  • Fixed issue where the shout buttons would stop working properly if users mashed LB and RB during cooldown with Kinect enabled (Xbox 360)

  Problemen met het binnenhalen van de update via Steam? Check dan onderstaande handleiding.

  If you'd like to download the 1.6 Beta Update on Steam, you'll need to follow these steps:
  • Log into Steam
  • Click on Steam in the upper menu
  • Select Settings
  • Under the Account tab, go to the Beta Participation section and select Change.
  • A drop down menu will appear. Select Skyrim Beta.
  • Select OK.
  • Steam will now restart. After Steam restarts, Skyrim will be updated to the Beta version currently available.

  [/list]

  » Reacties [2]

  Auteur: Stefan Arendshorst op zondag 3 juni 2012 om 11:32:39

  Schrijf je in voor de bèta van Skyrim's Dawnguard DLC op Xbox 360

  Bron: Joystiq
  Bethesda heeft aangekondigd dat men zich nu in kan schrijven voor een bèta van de downloadable content Dawnguard voor The Elder Scrolls: Skyrim op de Xbox 360. Bèta-testers zullen een Xbox LIVE-code ontvangen, waarmee ze Dawnguard kunnen downloaden. In de bèta zal het ook mogelijk zijn om Achievements te halen.

  Om je aan te melden voor dit programma moet je je aanmelden op Bethesda's officiële forum en een inschrijfformulier invullen. Er zullen volgende week een aantal bèta testers gekozen worden uit de inschrijvingen. Dawnguard wordt deze zomer verwacht voor 1600 Microsoft Points op Xbox LIVE Marketplace.

  » Reacties [9]

  Auteur: Leon Stougie op dinsdag 29 mei 2012 om 19:40:21

  Heet nog onaangekondige DLC Skyrim Hearth Fire?

  Hoewel de eerste DLC voor Skyrim nog moet verschijnen, gaan de geruchten over een nog onaangekondigd uitbreidingspakket al de rondte. Er is namelijk gebleken dat ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda, 'Hearth Fire' als trademark geregistreerd heeft.

  Skyrim bevat een skill book met een vergelijkbare naam, namelijk '2920, vol 09 – Hearth Fire'. Door dit boek te lezen, gaat je conjuration skill omhoog. Het lijkt dus voor de hand te liggen dat in de mogelijke uitbreiding magie in de hoofdrol zal staan.

  Wat in ieder geval zeker is, is dat er tijdens de E3 meer bekendgemaakt zal worden over Dawnguard, de eerste DLC voor het immens populaire Skyrim.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 25 mei 2012 om 09:42:11

  Details update 1.6 Skyrim onthuld; voegt mounted combat toe

  The Elder Scrolls V: Skyrim ligt inmiddels alweer een half jaar in de winkels, maar de game wordt nog steeds uitgebreid ondersteund door Bethesda. Zo kunnen we binnenkort meer informatie verwachten over de eerste DLC voor de game en middels updates wordt er bijna maandelijks nieuwe content toegevoegd. Update 1.6, die nu verkrijgbaar is voor de PC, staat spelers toe om vanaf hun paard te vechten met zowel hun zwaard als hun ranged combat-aanvallen. Daarnaast wordt er een waslijst aan bugs verholpen. Check de volledige lijst met veranderingen hieronder.

  NEW FEATURES
  • Mounted Combat - Skyrim now allows you to do melee and ranged combat while riding a horse


  BUG FIXES
  • General stability and memory optimizations
  • General AI pathfinding optimizations and bug fixes
  • Optimizations and crash fixes for data leaks
  • Fixed rare crash with lighting
  • Fixed crashes related to loading and saving games
  • Fixed crash with summoned creatures/NPCs
  • Fixed rare issue where saves would be corrupted
  • Improved logic for when ranged kill cams are played
  • Fixed issue with ranged kill cams while killing a dragon
  • Fixed rare issue with certain ranged kill cams not playing properly
  • Fixed issue with nirnroot lighting not properly cleaning up
  • Fixed issue where bow damage was being calculated incorrectly
  • Fixed rare problem with werewolf kill moves would not finish animating properly
  • In “The Break of Dawn” fixed rare issue where Meridia’s Beacon would disappear from player’s inventory
  • Fixed occasional issue where followers would disappear after player pays off a bounty after committing a crime
  • Fixed issue where certain creatures and NPCs would fail to respawn properly
  • Fixed rare issue with dialogue subtitles not displaying properly
  • Fixed issue with water appearing blurry when loading a saved game after creating a save underwater
  • Fixed issue where map cursor would occasionally disappear after closing a message box with Kinect enabled (Xbox 360)
  • Fixed rare issue with shouts only performing the first level and not other unlocked levels with Kinect enabled (Xbox 360)
  • Fixed issue where the shout buttons would stop working properly if users mashed LB and RB during cooldown with Kinect enabled (Xbox 360)

  Wil je als PC-gamer deelnemen aan de beta, kijk dan voor meer informatie op de blog van Bethesda. Consolegamers kunnen de update pas later verwachten.

  » Reacties [9]

  Auteur: Stefan Arendshorst op donderdag 17 mei 2012 om 14:42:41

  Eigenaar Bethesda waarschuwt Dragon Shout app ontwikkelaar

  Bron: CVG
  Zenimax, de eigenaar van Bethesda, heeft de ontwikkelaar van Dragon Shout, een populaire kaartapplicatie voor Skyrim, beschuldigd van copyrightschending.

  Dragon Shout-maker "Blalock" vertelde TouchArcade dat Apple hem niet heeft gevraagd om de app te verwijderen, omdat Zenimax niet specifiek heeft gezegd wat de overtreding precies inhoudt. Volgens Blalock staat hij volledig in zijn recht.

  I did my best to ensure the app was not violating anything. I looked up US trademarks and copyrights for 'Dragon Shout' and at the time there wasn't any. I had the map hand drawn. I intentionally didn't use any graphics or wording that would possibly be owned by Bethesda. So, I'm still not sure what they say the app violates.

  Zenimax staat berucht om erg beschermend te zijn over haar titels. Vorig jaar was er namelijk een rechtszaak tegen Minecraft maker Markus "Notch" Persson over zijn destijds nieuwe game Scrolls.

  » Reacties [2]

  Auteur: Stefan Arendshorst op donderdag 17 mei 2012 om 14:00:30

  The Elder Scrolls V: Skyrim nu te downloaden via Xbox LIVE Games on Demand

  De Games on Demand-service op Xbox LIVE Marketplace is weliswaar vrij prijzig, maar veel gamers betalen graag wat extra euro's omdat zij hun spellen via deze dienst eenvoudig online kunnen binnenhalen. Een reis naar de winkel is dus niet meer nodig. Vanwege dit gemak heeft Bethesda de prijs van The Elder Scrolls V: Skyrim vastgesteld op €69,99.

  Dit is de juiste tijd om alsnog met Skyrim te beginnen. Niet alleen is de game geüpdatet met Kinect stemcommando's, er is ook een uitbreidingspakket voor de game op komst. Hierover verwachten we spoedig meer informatie.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Stougie op donderdag 3 mei 2012 om 09:43:07

  Meer dan 13,6 miljoen mods gedownload voor Skyrim

  Bron: Twitter
  Dat Skyrim populair is hoeven we jullie ondertussen al niet meer te vertellen. Nu heeft Bethesda onthuld dat ook de mods van het spel behoorlijk populair zijn. Op het Twitteraccount van Bethesda werd bekendgemaakt dat er al meer dan 13,6 miljoen mods gedownload zijn:

  Skyrim Steam Workshop downloads are over 13.6 million. PC mods FTW.

  In totaal staan er, op het moment van schrijven, 6.551 items in de Steam Workshop van Skyrim. De meest populaire mod van deze maand, de Dragon Bone Weapons, kent nu 37.399 unieke volgers, wat vrijwel zeker ongeveer gelijk staat aan het aantal downloads.

  » Reacties [4]

  Auteur: Richard Leurs op dinsdag 1 mei 2012 om 14:03:53

  Skyrim update met Kinect-functionaliteit vandaag beschikbaar; vandaag meer info over DLC

  Waarschijnlijk ben jij, de gamende avonturier, nog lang niet uitgekeken op de wereld van The Elder Scrolls V: Skyrim, maar misschien heb je wel wat last van de vele menu's in de game. Voor de Xbox-gamers heeft Bethesda een mooie oplossing verzonnen. Skyrim is namelijk vanaf vandaag via stemcommando's met Kinect speelbaar. Dit werd al eerder aangekondigd, maar de update waardoor je bijvoorbeeld Fus Ro Dah, shield of follow me kunt roepen is nu ook echt beschikbaar.

  Via het Twitter-account van Skyrim werd ook nog eens bekendgemaakt dat we morgen de eerste informatie over de aankomende DLC voor de game kunnen verwachten. Pete Hines, hoofd marketing bij Bethesda, heeft wel aangegeven dat het niet om een volledige onthulling gaat.

  Bekijk in ieder geval hier de volledige lijst met stemcommando's en start Skyrim natuurlijk ook even op om de update te downloaden.

  » Reacties [7]

  Auteur: Richard Leurs op dinsdag 1 mei 2012 om 21:04:25

  Dawnguard wordt eerste DLC voor Skyrim; meer info tijdens de E3

  We konden eerder al melden dat er vandaag informatie over de eerste downloadable content voor The Elder Scrolls V: Skyrim bekendgemaakt zou worden en dat is dan ook zojuist gebeurd. Het eerste downloadbare pakket zal Dawnguard gaan heten en verschijnt, zoals we al wisten, voor de Xbox 360, PC en PlayStation 3. Xbox-gamers kunnen door een deal van Microsoft en Bethesda wel 30 dagen eerder met de DLC aan de slag.

  Wil je meer over Dawnguard weten? Vast wel, maar Bethesda laat ons wachten tot de E3. Op de grote beurs zal het bedrijf de DLC echt uit de doeken doen. Ondertussen kun je jezelf in ieder geval nog vermaken met de Kinect-update die vandaag voor de Xbox 360-versie van Skyrim is uitgekomen.

  » Reacties [13]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 27 april 2012 om 16:24:16

  Bestanden in patch Skyrim wijzen op toevoeging Snow Elves en kruisbogen

  IJverige fans van Skyrim hebben de bestanden van patch 1.5.26 eens goed onderzocht. Nu blijkt dat er bestanden zijn met namen die erop wijzen dat Snow Elves, een Snow Elve Prince, kruisbogen en animaties voor vampieren toegevoegd worden. De meeste bestanden hebben ook nog eens 'DLC01' in hun naam staan, logischerwijs heeft dit allen dus te maken met de aankomende DLC voor Skyrim.

  De Snow Elves leefden in Skyrim voordat de Nords de noordelijke provincie bewoonden. Deze Snow Elves zijn uiteindelijk de Falmer geworden, nadat zij als slaven moesten werken van de Dwemer. Ten tijde van The Elder Scrolls V: Skyrim bestaan de Snow Elves dus niet meer. Wel is er een quest in het spel waarbij je in een grot uitkomt met een groot standbeeld van een Snow Elve, wat wellicht de Snow Elve Prince is.

  » Reacties [2]

  Auteur: Leon Stougie op maandag 16 april 2012 om 19:21:01

  Bethesda kondigt morgen iets nieuws aan; DLC voor Skyrim is aannemelijk

  Bron: Twitter
  Bethesda heeft op haar Twitteraccount bekendgemaakt dat we morgen een onthulling mogen verwachten. De ontwikkelaar van onder andere Skyrim, Fallout, RAGE en Prey 2 toonde het onderstaande plaatje en was kort maar krachtig in haar bewoordingen:

  Tomorrow

  Een onthulling van DLC voor Skyrim lijkt gezien het screenshot aannemelijk. Deze aanname wordt bevestigd doordat Bethesda eerder al aankondigde om in april met iets nieuws voor Skyrim en RAGE te komen.  Wat denken, en hopen, jullie dat Bethesda morgen onthult?

  » Reacties [17]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 13 april 2012 om 06:45:42

  Skyrim DLC tijdelijk exclusief voor Xbox 360

  The Elder Scrolls V: Skyrim biedt honderden uren aan gameplay, maar mensen die hunkeren naar meer komen binnenkort aan hun trekken. Bethesda werkt momenteel namelijk hard aan de eerste DLC voor het spel. Vandaag gaf het bedrijf de eerste informatie over deze extra content vrij: het pakket zal onder andere nieuwe quests, locaties en features bevatten. Ook bevestigde men nog eens dat de DLC eerst op Xbox Live zal verschijnen en pas later op het PlayStation Network en Steam:

  This additional content will add new quests, locations, features, and much more to the world of Skyrim. Stay tuned, we hope to officially announce what it is soon. Bethesda Game Studios has been hard at work on creating the first set of game add-ons that will be exclusive to the Xbox 360 video game and entertainment system from Microsoft,

  Xbox 360-bezitters kunnen om precies te zijn 30 dagen eerder genieten van de extra content. De eerste concrete details rondom de DLC voor Skyrim worden spoedig verwacht.

  » Reacties [18]

  Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 12 april 2012 om 16:44:09

  Skryim krijgt ondersteuning voor Kinect

  Bron: BethBlog
  Geen late 1 aprilgrap, dit is echter dan echt: The Elder Scrolls V: Skyrim krijgt zogenaamde 'Kinect Integration'. Binnenkort wordt het dus mogelijk om Skyrim te spelen met behulp van Microsoft's tweeogige camera. De controller houden we uiteraard nog wel in de hand, maar de toevoeging van besturing met Kinect kan een leuke nieuwe speelervaring opleveren.

  Onder meer is het mogelijk om zelf je Shouts uit te roepen richting je televisiescherm, je volgers commando's te geven en wapens of magie te wisselen. Echt veel 'bewegen' voor de camera zal het dus niet worden, de nadruk ligt bij deze integratie meer op de stemherkenning van Kinect.

  In onderstaande video wordt getoond hoe Skyrim precies zal werken in combinatie met Kinect.

  » Reacties [10]

  Auteur: Marin Juresic op donderdag 5 april 2012 om 20:25:50

  The Elder Scrolls V: Skyrim update vanaf vandaag beschikbaar

  Bron: VG247
  Ontwikkelaar Bethesda heeft laten weten dat gebruikers van Xbox 360 en PlayStation 3 vanaf vandaag de nieuwe patch voor The Elder Scrolls V: Skyrim kunnen downloaden. De update is namelijk beschikbaar gesteld op PlayStation Network en Xbox LIVE Marketplace. De actualisatie verhelpt enkele bugs en voegt verscheidene nieuwe opties aan het spel toe. De complete lijst met rectificatie staat hieronder.

   UPDATE 1.5

   NEW FEATURES

  • New cinematic kill cameras for projectile weapons and spells
  • New kill moves and animations for melee weapons
  • Smithing skill increases now factor in the created item’s value
  • Improved visual transition when going underwater
  • Improved distance LOD transition for snowy landscapes

   BUG FIXES

  • General crash fixes and memory optimizations
  • Fixed issue with Deflect Arrows perk not calculating properly
  • In “A Cornered Rat,” the death of certain NPCs no longer blocks progression
  • Fixed issue where Farkas would not give Companion’s quests properly
  • Fixed crash when loading saves that rely on data that is no longer being loaded
  • Followers sneak properly when player is sneaking
  • Fixed issue with weapon racks not working properly in Proudspire Manor
  • Arrows and other projectiles that were stuck in objects in the world now clean up properly
  • Fixed issue where “Rescue Mission” was preventing “Taking Care of Business” from starting properly
  • Fixed issue where certain NPCs would fail to become Thieves Guild fences
  • Fixed issue in “Diplomatic Immunity” where killing all the guards in the Thalmor Embassy before starting the quest would break progress
  • In “Hard Answers,” picking up the dwarven museum key after completing the quest, no longer restarts the quest
  • Killing Viola before or after “Blood on the Ice” no longer blocks progression
  • Fixed issue where Calixto would fail to die properly in “Blood on the Ice”
  • In “Waking Nightmare” fixed occasional issue where Erandur would stop pathing properly
  • Fixed issue where letters and notes with random encounters would appear blank
  • Fixed rare issue where dialogue and shouts would improperly play
  • Lydia will now offer marriage option after player purchases Breezehome in Whiterun
  • Fixed issue where if player manually mined ore in Cidhna Mine, jail time would not be served
  • Fixed rare issue with skills not increasing properly
  • Fixed issue where the Headsman’s Axe did not gain proper buff from Barbarian perk
  • In “A Night to Remember” it is no longer possible to kill Ysolda, Ennis or Senna before starting the quest
  • Fixed issue with the ebony dagger having a weapon speed that was too slow
  • Fixed issue with “The Wolf Queen Awakened” where backing out of a conversation with Styrr too soon would block progress
  • The third level of the Limbsplitter perk now properly improves all battle axes
  • Fixed a rare issue where Sanguine Rose would not work properly
  • In “Tending the Flames” King Olaf’s Verse will no longer disappear from explosions
  • Fixed issue with frequency of first person kill cameras
  • Underwater effects now display properly
  • Fixed issue where sun would not appear properly after fast travel

  » Reacties [11]

  Auteur: Leon Stougie op maandag 2 april 2012 om 12:32:58

  Bethesda komt in april met iets nieuws voor Skyrim en RAGE

  Bron: Twitter
  Pete Hines, verantwoordelijk voor de marketing bij Bethesda, liet op zijn Twitteraccount weten dat we in april nieuwe dingen mogen verwachten voor The Elder Scrolls V: Skyrim en RAGE:

  Some things coming down the road in April for all you Rage and Skyrim fans. April is gonna have some cool news and surprises. Stay tuned.

  Een logische aankondiging zou natuurlijk de langverwachte DLC voor Skyrim zijn en wellicht ook nieuwe content voor RAGE.

  Wat het ook wordt, wij houden het in de gaten!

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 30 maart 2012 om 13:57:42

  Skyrim patch 1.5.26 nu beschikbaar voor PC

  Bethesda heeft zojuist patch 1.5.26 uitgebracht voor de PC-versie van Skyrim. Deze verhelpt enkele problemen waar gebruikers tegenaan zijn gelopen na het installeren van versie 1.5 van de game. Zo zijn de bugs met de kill camera in first person nu verleden tijd en worden onderwatereffecten in het vervolg juist weergegeven. Bovendien zal je PC niet meer crashen wanneer je bepaalde plugins probeert te laden.

  Consolegamers zitten in de tussentijd te wachten op patch 1.5, die nog steeds niet beschikbaar is voor de PlayStation 3 en Xbox 360. In een post op haar blog heeft Bethesda laten weten dat deze langverwachte update inmiddels is opgestuurd naar Sony en Microsoft. Meer informatie wordt spoedig verwacht.

  Update 1.5.26 voert de volgende veranderingen door:

 • Probleem met frequentie van first person kill camera's verholpen
 • Onderwatereffecten worden nu juist weergegeven
 • Je PC zal niet meer crashen bij het laden van bepaalde plugins
 • Het probleem waarbij de zon niet goed werd weergegeven na fast travel is nu verleden tijd
 • » Reacties [1]

  Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 29 maart 2012 om 13:43:54

  Zweedse app-ontwikkelaar verwacht binnen twee jaar een free-to-play Skyrim game

  Volgens Ben Cousins van ontwikkelaar ngmoco, een bedrijf dat vooral bekend staat om games als We Doodle en andere iOS apps, duurt het niet lang meer voordat er een 'Skryim-achtige', free-to-play game uitkomt. De baas van het Zweedse bedrijf verwacht deze zogenaamde gratis Skyrim-equivalent binnen een jaar of twee op de markt te zien.

  A game like Skyrim, where you accrue skills and equipment over time, that you can play for hundreds of hours, is actually one of the easiest games to develop for a free-to-play model.

  Aldus Cousins in gesprek met GamesIndustry. Cousins onderscheidt de free-to-play markt in drie 'fases', elke fase kent zijn eigen typerende games en inkomstenformule. De eerste fase bestaat uit games online spelletjes zoals we die kennen uit de late jaren negentig, denk aan Kart Rider of Line Rider. Fase twee zijn de games zoals we ze vaak zien op Facebook: sociale spelletjes zoals CityVille of FarmVille. Deze games worden al meer gespeeld en het is mogelijk er meer geld uit te halen, zo getuige ook miljoenenbedrijf Zynga, wat beroemd werd met haar Facebook-games.

  Fase 3 is volgens Cousins een combinatie van online spelletjes en echte games. Echt zeker is hij niet over zijn theorie, maar hij vermoedt dat games als The Elder Scrolls V: Skyrim binnenkort ook aangeboden kunnen worden via free-to-play media. Volgens Cousins fase-model zou dit nog meer geld binnen kunnen brengen dan een spel uit fase twee, zeg, FarmVille.

  I believe that single-player will be the next to be cracked in terms of freemium monetisation.

  Of epische singleplayer games straks daadwerkelijk voor noppes aangeboden worden, dat moet nog maar blijken. Voor meer over Cousins en zijn beeld op de toekomst van 'gratis' te bespelen games, neem even een kijkje op GamesIndustry.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 16 maart 2012 om 00:01:10

  Details Skyrim update 1.5 onthuld

  Bron: Eurogamer
  Bethesda heeft via haar blog zojuist details omtrent de nieuwe update voor The Elder Scrolls V: Skyrim onthuld. Deze patch repareert niet alleen enkele bugs en glitches, er wordt ook een volledig nieuwe kill camera toegevoegd. De betaversie van de update is nu via Steam te downloaden. Bethesda raadt deelnemers van de beta aan om wel eerst hun opgeslagen data te back-uppen, of om simpelweg geen bestaande savefiles te overschrijven. De update verschijnt pas op de consoles nadat de definitieve versie voor de PC te downloaden is. Check de volledige lijst met veranderingen hieronder.

  New features:
 • New cinematic kill cameras for projectile weapons and spells
 • New kill moves and animations for melee weapons
 • Shadows on grass available (PC)
 • Smithing skill increases now factor in the created item's value
 • Improved visual transition when going underwater
 • Improved distance LOD transition for snowy landscapes

  Bug fixes:
 • General crash fixes and memory optimizations
 • Fixed issue with Deflect Arrows perk not calculating properly
 • In "A Cornered Rat," the death of certain NPCs no longer blocks progression
 • Fixed issue where Farkas would not give Companion's quests properly
 • Fixed crash when loading saves that rely on data that is no longer being loaded
 • Followers sneak properly when player is sneaking
 • Fixed issue with weapon racks not working properly in Proudspire Manor
 • Arrows and other projectiles that were stuck in objects in the world now clean up properly
 • Fixed issue where "Rescue Mission" was preventing "Taking Care of Business" from starting properly
 • Fixed issue where certain NPCs would fail to become Thieves Guild fences
 • Fixed issue in "Diplomatic Immunity" where killing all the guards in the Thalmor Embassy before starting the quest would break progress
 • In "Hard Answers," picking up the dwarven museum key after completing the quest, no longer restarts the quest
 • Killing Viola before or after "Blood on the Ice" no longer blocks progression
 • Fixed issue where Calixto would fail to die properly in "Blood on the Ice"
 • In "Waking Nightmare" fixed occasional issue where Erandur would stop pathing properly
 • Fixed issue where letters and notes with random encounters would appear blank
 • Fixed rare issue where dialogue and shouts would improperly play
 • Lydia will now offer marriage option after player purchases Breezehome in Whiterun
 • Fixed issue where if player manually mined ore in Cidhna Mine, jail time would not be served
 • Fixed rare issue with skills not increasing properly
 • Fixed issue where the Headsman's Axe did not gain proper buff from Barbarian perk
 • In "A Night to Remember" it is no longer possible to kill Ysolda, Ennis or Senna before starting the quest
 • Fixed issue with the ebony dagger having a weapon speed that was too slow
 • Fixed issue with "The Wolf Queen Awakened" where backing out of a conversation with Styrr too soon would block progress
 • The third level of the Limbsplitter perk now properly improves all battle axes
 • Fixed a rare issue where Sanguine Rose would not work properly
 • In "Tending the Flames" King Olaf's Verse will no longer disappear from explosions
 • » Reacties [9]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 16 maart 2012 om 13:59:25

  Gerucht: The Elder Scrolls MMO wordt onthuld in mei

  Verschillende bronnen binnen de game-industrie beweren momenteel dat Bethesda en ZeniMax in mei een MMOG uit het Elder Scrolls-universum zullen onthullen. De bronnen, die om begrijpelijke redenen anoniem willen blijven, beweren dat dit spel zich in "het tweede tijdperk" van de franchise zal afspelen. Het verhaal vindt zo'n 1000 jaar voor de gebeurtenissen uit Skyrim plaats.

  Daarnaast zou het spel drie verschillende speelbare facties bevatten die ieder gerepresenteerd worden door een leeuw, een draak of een roofvogel. Bethesda registreerde in 2007 al domeinnamen voor een MMO van The Elder Scrolls, dus als de geruchten kloppen is het spel waarschijnlijk al een lange tijd in ontwikkeling. Noch Bethesda noch ZeniMax heeft gereageerd.

  » Reacties [12]

  Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 23 februari 2012 om 13:57:55

  Nachtclub in Maleisië gebruikt het Skyrim logo als haar eigen

  Bron: IMGUR
  Je zou zeggen dat Bethesda meteen zou ingrijpen als ze dit zouden zien, maar dit is nog niet gebeurd. De nachtclub Blackmagic in Kuala Lumpur, Maleisië, heeft het logo van Skyrim haar eigen gemaakt, als we kijken naar recente foto's van het gebouw. Uiteraard wil je het gebouw nu met eigen ogen zien. En dat kan, hier op GamersNET.nl.


  Vreemd! Maar toch kan het, blijkbaar. Of Bethesda stappen gaat ondernemen richting Blackmagic is nog niet bekend, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte. Voor meer foto's kun je terecht bij de bron.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Stougie op zaterdag 18 februari 2012 om 00:14:45

  Skyrim zal ander DLC-model volgen dan Fallout 3, aldus Bethesda

  Bron: Kotaku
  Volgens Todd Howard, game director bij Bethesda, hoeven we voor The Elder Scrolls V: Skyrim niet zoveel downloadable content in een hoog tempo te verwachten als bij Fallout 3 het geval was. De DLC die voor Skyrim zal uitkomen, moet uitgebreider zijn dan die van Fallout 3 en meer het idee geven van echte uitbreidingen, zoals enkele jaren geleden gebruikelijk was.

  For Fallout 3 we did five DLCs. That was a very aggressive path for us.

  Our plan now is to take more time, to have more meat on them [for Skyrim]. They'll feel closer to an expansion pack.

  Hierdoor zal er wel een groter gat zitten tussen de releases van de verschillende DLC. Hiertussen wil Bethesda nu gratis content voor Skyrim uitbrengen. Een voorbeeld hiervan is het high resolution texture pack van de Creation Kit.

  Because that gap is going to be bigger, we want to put little things out for free in between. We've already done that for PC with the high-res pack. We're trying to figure out what those things are.

  Eerder was er al een filmpje te zien met mogelijke toevoegingen voor The Elder Scrolls V: Skyrim. Howard benadrukt nogmaals dat het mogelijk is dat deze ideeën in de RPG geïmplementeerd worden. Wat er in de video getoond werd was echter slechts een gedeelte van alle plannen die de ontwikkelaars voor de game hebben.

  There are definitely things in there that we are planning on exploring. It looks like a ton of stuff that could ship right now, but it's in a sizzle video. It's, you know, it's not bug-tested, polished, balanced. That wasn't all of it. It's probably 60 per cent of it. The other 40 per cent doesn't show as well in a video or we didn't have good footage.

  » Reacties [8]

  Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 17 februari 2012 om 01:49:33

  Skyrim en Modern Warfare 3 bestverkochte games van 2011

  Bron: Eurogamer
  Website Eurogamer meldt dat Bethesda's The Elder Scrolls V: Skyrim en Activision's Call of Duty: Modern Warfare 3 de bestverkochte games zijn van het afgelopen jaar. Aan de ene kant opmerkelijk, aangezien beide titels pas tegen eind 2011 verschenen, maar de franchises kennen uiteraard flinke fanbases.

  In terms of money made worldwide, Skyrim was the second most successful game of 2011. Only Modern Warfare 3 will have finished higher..

  Skyrim heeft het echter niet van Modern Warfare 3 gewonnen, omdat Call of Duty toch populairder blijft. Als we kijken naar Skyrim, dan heeft de RPG vooral behoorlijk verkocht op de PC. Het spel is mateloos populair op Steam en verkocht immers drie keer zoveel als alle andere verkochte PC-games in november. In deze eerste maand van de launch wist Bethesda al tien miljoen exemplaren te verschepen en de verkopen zijn daarom zeker niet mis.

  With quantities like that, it's no wonder the Creation Kit toolset has been popular on PC. More than 2500 free, user-created mods were made within three days of the Creation Kit launching, and more than 2 million separate mods have been downloaded.

  Ook de Creation Kit, die onlangs voor de PC-versie van Skyrim verscheen, doet het goed. Binnen drie dagen zijn er al twee miljoen mods binnengehaald en 2.500 virtuele goedjes gecreëerd.

  Op daadwerkelijke downloadable content moeten we nog even wachten en zal op zowel de PlayStation 3, Xbox 360 als PC releasen.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Stougie op donderdag 16 februari 2012 om 08:05:15

  Reden dat Morrowind en Cyrodiil te zien zijn in Skyrim; mogelijk ook als DLC

  Bron: Kotaku
  Todd Howard, game director van The Elder Scrolls V: Skyrim, heeft in een interview gezegd waarom Morrowind en Cyrodiil in Skyrim te zien zijn. In deze provincies speelden respectievelijk The Elder Scrolls III: Morrowind en The Elder Scrolls IV: Oblivion zich af. De reden hierachter is vrij simpel, als je een van de hoge bergen in Skyrim beklimt, zou het vreemd zijn als het uitzicht zich beperkt tot Skyrim.

  De mogelijkheid dat deze provincies in downloadable content verwerkt worden, wordt tevens door Howard opengelaten. Momenteel zijn Morrowind en Cyrodiil grafisch echter nog wel van een lagere kwaliteit dan de provincie Skyrim.

  The reason they are there - and I will not say if we are or are not using them in the future - is when we first built the landmass for Skyrim we knew we were going to have these tall mountains.

  And what can you see see? We have views early in the project where you can see into the [neighbouring] province from the other game. We needed to have something [there].

  It's not high detail. If you walk there, from a distance it's...yeah, the stuff is there. And the thinking is, maybe we'll use it one day, but our larger worry was, I'm going to climb up on top of a mountain and look that way. What will I be able to see there? We try to cover all those angles as much as we can.

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 10 februari 2012 om 00:02:07

  Skyrim update 1.4 nu beschikbaar voor Xbox 360; PlayStation 3-versie volgt spoedig

  PC-bezitters kunnen er al een tijdje van genieten, maar zojuist is patch 1.4 voor The Elder Scrolls V: Skyrim eindelijk ook voor de Xbox 360 verschenen. Deze update bevat een waslijst aan tweaks en er zijn flink wat fouten gerepareerd. Bethesda liet op haar blog weten te verwachten de PlayStation 3-versie van de patch vandaag nog uit te brengen. Hieronder kun je alvast de volledige lijst met verbeteringen bekijken.

  NEW FEATURES
 • Skyrim launcher support for Skyrim Workshop (PC)

  BUG FIXES
 • General optimizations for memory and performance
 • Fixed occasional issue with armor and clothing not displaying properly when placed on mannequins in player’s house (PS3)
 • Long term play optimizations for memory and performance (PS3)
 • Improved compiler optimization settings (PC)
 • Memory optimizations related to scripting
 • Fixed issue with dangling scripts not properly clearing from memory
 • Fixed crashes related to pathing and AI
 • Fixed crash in “Haemar’s Shame” if player had already completed “A Daedra’s Best Friend”
 • Fixed rare crash with loading saved games
 • Fixed issue with accented characters not displaying properly at the end of a line
 • Fixed issue where dragon priest masks would not render correctly
 • Fixed issue where quests would incorrectly progress after reloading a save
 • Fixed issues with placing and removing books from bookshelves in the player’s home
 • Optimized bookshelf script in player-owned houses that would occasionally block other scripts from properly firing off
 • Fixed issue where weapon racks and plaques would not work correctly in player’s house if player immediately visits their house before purchasing any upgrades
 • Fixed issue where the player house in Windhelm would not clean up properly
 • Fixed crash related to giant attacks and absorb spells
 • Fixed issue with ash piles not cleaning up properly
 • Fixed occasional issue where overwriting an existing save would fail
 • Fixed memory crash with container menu
 • Fixed infinite loop with bookshelves
 • Fixed issue where transforming back to human from werewolf would occasionally fail
 • Bows and daggers will display properly when placed on weapon racks
 • Fixed occasional audio issue that would play sound effects louder than intended
 • Fixed bug related to hitching between cell boundaries
 • Master Criminal achievement/trophy unlocks properly in French, German, Spanish and Italian
 • Fixed issue where traps in Shalidor’s Maze would not work properly in French, German, Spanish and Italian versions

  QUEST FIXES
 • The Unusual Gem that was inside the Thalmor Embassy is now accessible after finishing “Diplomatic Immunity”
 • In “Breaching Security”, the quest token is no longer required to receive a fortune reading from Olava the Feeble
 • Fixed issue where Galmar would not complete Joining the Stormcloaks properly if “Season Unending” was an active quest
 • Fixed issue where starting “Season Unending” after finishing “Joining the Stormcloaks” would prevent “The Jagged Crown” from starting properly
 • Fixed issue where progressing through “Message to Whiterun” while “Season Unending” was still open would block progression for both quests
 • In “Arniel’s Endeavor”, fixed issue where a quest journal would trigger multiple times
 • In “Forbidden Legend”, the amulet fragment can no longer disappear after player leaves a dungeon without taking it
 • Fixed rare issue in “Forbidden Legend” where killing Mikrul Gauldurson while sneaking would make his corpse unaccessible
 • In “The White Phial”, the phial can no longer disappear if player leaves dungeon without taking it
 • “The White Phial” will now start properly if player already has a briar heart in their inventory
 • Player can no longer get stuck in Misty Grove after completing “A Night to Remember”
 • Fixed issue where leaving Riften during “A Chance Arrangement” would prevent quest from progressing
 • In “Darkness Returns”, a door in Twilight Sepulcher will properly open if the player leaves the dungeon for an extended period of time before completing the quest
 • In “Revealing the Unseen”, if the player leaves the Oculory for an extended period of time after placing the focusing crystal and returns, the quest will proceed correctly
 • “Onmund’s Request” will now start properly if player has already found Enthir’s staff before receiving this quest
 • Fixed instance where Tonilia would stop buying stolen items and also would not give Guild Leader Armor
 • “Repairing the Phial” will start properly if player already has unmelting snow or mammoth tusk in their inventory
 • Finding Pantea’s Flute before speaking with Pantea no longer prevents her quest from updating
 • In “The Break of Dawn”, fixed rare instance where a quest object would spawn incorrectly on the Katariah during Hail Sithis
 • Fixed rare issue in “The Mind of Madness” where player is unable to equip the Wabbajack
 • Fixed issue in “Pieces of the Past” where Mehrunes Dagon’s Razor will not trigger properly if player leaves the cell for extended period of time before activating it
 • “Blood’s Honor” will start properly if you visited and completed Driftshade and an extended period of time passes before starting the quest.
 • Fixed rare issue where “Dampened Spirits” would not start properly
 • Fixed issue where player would be unable to become Thane of Riften if they purchased a home first
 • Fixed issue where killing guards in Cidhna Mine would block progression for “No One Escapes Cidhna Mine”
 • Fixed numerous issues with “Blood on the Ice” not triggering properly
 • In “Blood on the Ice”, Calixto can now be killed if player owns a house in Windhelm
 • In “The Cure for Madness”, killing Cicero then resurrecting him no longer impedes quest progress
 • Fixed rare issue in “To Kill an Empire” where an NPC would fail to die properly
 • Clearing Knifepoint Ridge before starting “Boethiah’s Champion” no longer prevents quest from starting.
 • » Reacties [7]

  Auteur: Leon Stougie op donderdag 9 februari 2012 om 00:03:39

  Creation Kit Skyrim brengt High Resolution Texture Pack met zich mee

  Bron: Steam
  Bij Bethesda heeft men de laatste tijd niet stilgezeten. Met de release van de Creation Kit voor The Elder Scrolls V: Skyrim is er namelijk ook een High Resolution Texture Pack gratis te downloaden op Steam. Het pakket zorgt er logischerwijs voor dat Skyrim nog mooier wordt. Het pakket is ongeveer 3,1 GB groot en kent de volgende systeemeisen.

  Recommended:
  Processor: Quad-core Intel or AMD CPU
  Memory: 4GB System RAM
  Video Card: DirectX 9.0c compatible NVIDIA or AMD ATI video card with 1GB of RAM (Nvidia GeForce GTX 260 or higher; ATI Radeon 4890 or higher)

  De Creation Kit moet het voor de creatievelingen onder ons nog makkelijker maken om mods of kleine aanpassingen in Skyrim te maken. Met de creatieve update kan men bijvoorbeeld nieuwe quests en personages creëren. Alles wat men maakt met dit pakket kan men vervolgens weer delen met behulp van de Steam Workshop. In de Steam Workshop kan men makkelijk mods delen, vinden, downloaden en beoordelen.

  Mocht je zelf iets leuks hebben gemaakt, schroom dan niet om dit op het forum te delen.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Stougie op donderdag 9 februari 2012 om 16:00:34

  Bethesda is creatief met mogelijke toevoegingen voor Skyrim

  Bron: Eurogamer
  Bij Bethesda heeft men een zogeheten Game Jam, waarin alle medewerkers een week lang mogen doen wat ze willen. Er was echter één eis; het moesten toevoegingen zijn voor Skyrim. In het onderstaande filmpje is te zien hoe creatief de makers van Skyrim zijn.

  Er komen onder andere speren, bijzondere dungeons en het bouwen van je eigen huis voorbij. Andere zaken die langskomen, zijn goblins, mounted combat, 'weerberen', vliegende vampiers en shouts met de Kinect. De meest interessante toevoeging is echter die van het vliegen met een draak.

  Al deze toevoegingen zijn de creatieve uitspattingen van de ontwikkelaars van Skyrim en zijn niet bedoeld als DLC. Het is echter wel mogelijk dat bepaalde elementen terug zullen komen als gratis of betaalde DLC, aldus Todd Howard.

  Could it be in a future DLC? We don't know. Could various parts of it just be released for free? We don't know.

  Ook werd bekendgemaakt dat Skyrim door zo'n tien miljoen mensen gespeeld wordt. Spelers van de PC-versie van Skyrim hebben gemiddeld 75 uur aan Skyrim besteed.

  » Reacties [9]

  Auteur: Leon Stougie op woensdag 8 februari 2012 om 17:03:09

  Valve maakt mod voor Skyrim

  Bron: Eurogamer
  Ontwikkelaar Valve, vooral bekend van het Steam-platform en games als Half-Life en Portal, heeft een mod gemaakt voor Skyrim. De mod brengt de beroemde 'Space Core robot' uit Portal 2 naar Skyrim. Met de Fall of the Space Core, Vol. 1-mod wil Valve de opening van de Steam Workshop voor Skyrim vieren.

  To celebrate the opening of the Steam Workshop for Skyrim, Valve and Bethesda have teamed up to bring you the Portal 2 Space Core mod, which will let the aggressively space-centric little robot tag along on your adventures in Tamriel.

  Door de komst van de Steam Workshop in combinatie met de Creation Kit voor Skyrim moet het voor de pc-gamers onder ons makkelijk worden om mods te vinden, te beoordelen en te downloaden.

  Doordat de mod Fall of the Space Core, Vol. 1 heet, is het niet uit te sluiten dat Valve van plan is om nog meer delen te maken. Benieuwd geworden? Bekijk dan hieronder de beelden.

  » Reacties [13]

  Auteur: Richard Leurs op maandag 6 februari 2012 om 12:18:37

  GN Lunchtip: De Skyrim Lightsaber mod


  Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip op over gaming of geek cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

  Er zijn al veel mods voor The Elder Scrolls V: Skyrim gemaakt, maar sommige mods zijn iets specialer dan andere. Zo is er de Lightsaber mod waar je in plaats van die saaie zwaarden en bijlen met hippe Lightsabers kan rondlopen. Inclusief geluid en verschillende kleuren, wat wil je nog meer! Kijk hieronder hoe deze grappige mod er in actie uitziet.


  Met dank aan Hitman047 voor het plaatsen van de tip op het forum. Heb jij ook een leuke of boeiende tip voor ons? Stuur dan een mailtje inclusief je GamersNET-gebruikersnaam naar richard@gamersnet.nl.

  Eet smakelijk!

  » Reacties [11]

  Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 2 februari 2012 om 12:15:05

  The Elder Scrolls V: Skyrim patch 1.4 nu op Steam te downloaden

  Bron: DSOGaming
  Je leest het goed, The Elder Scrolls V: Skyrim heeft zojuist patch 1.4 ontvangen en is vanaf nu dus te downloaden op Steam. Het enige wat je hoeft te doen, is Steam aan te zetten terwijl je verbonden bent met het internet. Steam zal dan meteen de update downloaden en toepassen.

  Met deze patch is er direct ondersteuning voor de creation kit toegevoegd. De echte fans weten nog wel wat deze tool van de vorige delen inhoud, maar wil je toch nog even je geheugen opfrissen? Dan kun je helemaal onderaan de officiële trailer bekijken.

  De changelog is best groot, maar kun je hier alsnog bekijken.

  NEW FEATURES
  -Skyrim launcher support for Skyrim Workshop (PC)

  BUG FIXES
  -General optimizations for memory and performance
  -Fixed occasional issue with armor and clothing not displaying properly when placed on mannequins in player’s house (PS3)
  -Long term play optimizations for memory and performance (PS3)
  -Improved compiler optimization settings (PC)
  -Memory optimizations related to scripting
  -Fixed issue with dangling scripts not properly clearing from memory
  -Fixed crashes related to pathing and AI
  -Fixed crash in “Haemar’s Shame” if player had already completed “A Daedra’s Best Friend”
  -Fixed rare crash with loading saved games
  -Fixed issue with accented characters not displaying properly at the end of a line
  -Fixed issue where dragon priest masks would not render correctly
  -Fixed issue where quests would incorrectly progress after reloading a save
  -Fixed issues with placing and removing books from bookshelves in the player’s home
  -Optimized bookshelf script in player-owned houses that would occasionally block other scripts from properly firing off
  -Fixed issue where weapon racks and plaques would not work correctly in player’s house if player immediately visits their house before purchasing any upgrades
  -Fixed issue where the player house in Windhelm would not clean up properly
  -Fixed crash related to giant attacks and absorb spells
  -Fixed issue with ash piles not cleaning up properly
  -Fixed occasional issue where overwriting an existing save would fail
  -Fixed memory crash with container menu
  -Fixed infinite loop with bookshelves
  -Fixed issue where transforming back to human from werewolf would occasionally fail
  -Bows and daggers will display properly when placed on weapon racks
  -Fixed occasional audio issue that would play sound effects louder than intended
  -Fixed bug related to hitching between cell boundaries
  -Master Criminal achievement/trophy unlocks properly in French, German, Spanish and Italian
  -Fixed issue where traps in Shalidor’s Maze would not work properly in French, German, Spanish and Italian versions

  QUEST FIXES
  -The Unusual Gem that was inside the Thalmor Embassy is now accessible after finishing “Diplomatic Immunity”
  -In “Breaching Security”, the quest token is no longer required to receive a fortune reading from Olava the Feeble
  -Fixed issue where Galmar would not complete Joining the Stormcloaks properly if “Season Unending” was an active quest
  -Fixed issue where starting “Season Unending” after finishing “Joining the Stormcloaks” would prevent “The Jagged Crown” from starting properly
  -Fixed issue where progressing through “Message to Whiterun” while “Season Unending” was still open would block progression for both quests
  -In “Arniel’s Endeavor”, fixed issue where a quest journal would trigger multiple times
  -In “Forbidden Legend”, the amulet fragment can no longer disappear after player leaves a dungeon without taking it
  -Fixed rare issue in “Forbidden Legend” where killing Mikrul Gauldurson while sneaking would make his corpse unaccessible
  -In “The White Phial”, the phial can no longer disappear if player leaves dungeon without taking it
  -“The White Phial” will now start properly if player already has a briar heart in their inventory
  -Player can no longer get stuck in Misty Grove after completing “A Night to Remember”
  -Fixed issue where leaving Riften during “A Chance Arrangement” would prevent quest from progressing
  -In “Darkness Returns”, a door in Twilight Sepulcher will properly open if the player leaves the dungeon for an extended period of time before completing the quest
  -In “Revealing the Unseen”, if the player leaves the Oculory for an extended period of time after placing the focusing crystal and returns, the quest will proceed correctly
  -“Onmund’s Request” will now start properly if player has already found Enthir’s staff before receiving this quest
  -Fixed instance where Tonilia would stop buying stolen items and also would not give Guild Leader Armor
  -“Repairing the Phial” will start properly if player already has unmelting snow or mammoth tusk in their inventory
  -Finding Pantea’s Flute before speaking with Pantea no longer prevents her quest from updating
  -In “The Break of Dawn”, fixed rare instance where a quest object would spawn incorrectly on the Katariah during Hail Sithis
  -Fixed rare issue in “The Mind of Madness” where player is unable to equip the Wabbajack
  -Fixed issue in “Pieces of the Past” where Mehrunes Dagon’s Razor will not trigger properly if player leaves the cell for extended period of time before activating it
  -“Blood’s Honor” will start properly if you visited and completed Driftshade and an extended period of time passes before starting the quest.
  -Fixed rare issue where “Dampened Spirits” would not start properly
  -Fixed issue where player would be unable to become Thane of Riften if they purchased a home first
  -Fixed issue where killing guards in Cidhna Mine would block progression for “No One Escapes Cidhna Mine”
  -Fixed numerous issues with “Blood on the Ice” not triggering properly
  -In “Blood on the Ice”, Calixto can now be killed if player owns a house in Windhelm
  -In “The Cure for Madness”, killing Cicero then resurrecting him no longer impedes quest progress
  -Fixed rare issue in “To Kill an Empire” where an NPC would fail to die properly
  -Clearing Knifepoint Ridge before starting “Boethiah’s Champion” no longer prevents quest from starting.

  » Reacties [6]

  Auteur: Leon Stougie op dinsdag 24 januari 2012 om 00:23:40

  PC-gamers kunnen patch 1.4 van Skyrim alvast testen

  Bron: Eurogamer
  Het ongelooflijk populaire The Elder Scrolls V: Skyrim kende sinds de release vele bugs, maar gelukkig is men bij Bethesda druk bezig om zoveel mogelijk bugs op te lossen met behulp van nieuwe patches. De PC-gamers onder ons kunnen de bèta van patch 1.4 voor Skyrim nu alvast uitproberen. Mocht je willen weten welke problemen er allemaal opgelost worden in deze patch, kun je dat hier lezen.

  De patch is te downloaden door naar Steam te gaan en bij settings te kijken. Er opent dan een nieuw venster waar onder andere beta participation staat waar je op moet klikken. Druk vervolgens op change. In het volgende menu kun je ervoor kiezen om de bèta patch te downloaden.

  Bethesda waarschuwt er echter wel voor dat het nog slechts een bèta is. Het downloaden van de patch kan dan ook zorgen voor problemen met de game. Mocht je de patch willen proberen, zorg er dan voor dat je je oude saves niet overschrijft en maak voor de zekerheid ook even een back-up van je savegames!

  This patch is still in development. Apply the update at your own risk and only if you are affected by issues listed in the fix notes.

  Be sure to back up your saved games or simply be careful not to overwrite your existing saves. If you decide to opt out of the beta program, your old saves will still work with the current release of Skyrim (v 1.3).

  Mocht je feedback willen leveren over de patch, dan kan dat op het Bethesda forum.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 20 januari 2012 om 06:54:21

  Skyrim verbreekt een acht jaar oud record in het Verenigd Koninkrijk

  Het door velen, en ook door ons, zo bejubelde Skyrim staat bovenaan de Christmas Chart van 2011 in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee heeft het een acht jaar oud record verbroken. De afgelopen acht jaar stond er namelijk altijd een titel van Electronic Arts of Activision op deze eerste plek.

  Het record begon in 2003 met EA’s Medal of Honor: Rising Sun. Deze werd opgevolgd door Need for Speed: Underground 2 (2004, EA), Need for Speed: Most Wanted (2005, EA), FIFA ‘07 (2006, EA), Call of Duty 4: Modern Warfare (2007, Activision), FIFA ‘09 (2008, EA), Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009, Activision) en Call of Duty: Black Ops (2010, Activision). In 2002 stond Grand Theft Auto: Vice City, uitgegeven door Take-Two, bovenaan.

  Skyrim ligt in de winkels sinds 11 november 2011. Eerder wisten wij te melden dat de RPG van Bethesda al 10 miljoen keer is verscheept. De bijbehorende omzet bedraagt maar liefst 650 miljoen dollar.

  » Reacties [7]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 20 januari 2012 om 11:52:57

  Details Skyrim update 1.4 onthuld; verhelpt lag PlayStation 3-versie

  Bron: Eurogamer
  Zojuist onthulde Bethesda eindelijk de details van de langverwachte update 1.4 voor The Elder Scrolls V: Skyrim. Deze verhelpt een waslijst aan mankementen, waaronder de lag-problemen waar PlayStation 3-eigenaren al sinds de release door worden geteisterd. Wanneer de patch zal verschijnen is nog niet bekend, maar Bethesda liet weten te hopen volgende week klaar te zijn met de update. Na goedkeuring door Sony, Microsoft en Steam zal deze vervolgens voor alle platformen worden uitgebracht. De volledige lijst met veranderingen vind je hieronder.

  New features
 • Skyrim launcher support for Steam Workshop (PC)

  Bug fixes
 • General optimizations for memory and performance
 • Fixed occasional issue with armor and clothing not displaying properly when placed on mannequin's in player's house. (PS3)
 • Improved compiler optimization settings (PC)
 • Long term play optimizations for memory and performance (PS3)
 • Memory optimizations related to scripting
 • Fixed crashes related to pathing and AI
 • Fixed crash in Haemar's Shame if player had already completed "A Daedra's Best Friend"
 • Fixed rare crash with loading saved games
 • Fixed issue with accented characters not displaying properly at the end of a line
 • Master Criminal achievement/trophy unlocks properly in French, German, Spanish and Italian
 • Fixed issue where dragon priest masks would not render correctly
 • Fixed issue where quests would incorrectly progress after reloading a save
 • Fixed issues with placing and removing books from bookshelves in the player's home
 • Fixed issue where weapon racks and plaques would not work correctly in player's house if player immediately visits their house before purchasing any furnishing.
 • Fixed issue where the player house in Windhelm would not clean up properly
 • Fixed crash related to giant attacks and absorb spells
 • Fixed issue with ash piles not cleaning up properly
 • Fixed occasional issue where overwriting an existing save would fail
 • Fixed memory crash with container menu
 • Fixed infinite loop with bookshelves
 • Fixed issue where traps in Shalidor's Maze would not work properly in French, German, Spanish and Italian versions
 • Fixed issue where transforming back to human from werewolf would occasionally not fail
 • Bows and daggers will display properly when placed on weapon racks

  Quest fixes
 • The Unusual Gem inside the Thalmor Embassy is now accessible after finishing "Diplomatic Immunity"
 • In "Breaching Security", the quest token is no longer required to receive a fortune reading from Olava the Feeble
 • Fixed issue where Galmar would not complete Joining the Stormcloaks properly if "Season Unending" was an active quest
 • Fixed issue where starting "Season Unending" after finishing "Joining the Stormcloaks" would prevent "The Jagged Crown" from starting properly.
 • Fixed issue progressing through "Message to Whiterun" while "Season Unending" was still open would block progression for both quests.
 • In "Arniel's Endeavor", fixed issue where a quest journal would trigger multiple times
 • In "Forbidden Legend", the amulet fragment can no longer disappear after player leaves a dungeon without taking it
 • Fixed rare issue in "Forbidden Legend" where killing Mikrul Gauldurson while sneaking would make his corpose unaccessible
 • In "The White Phial", the phial can no longer disappear if player leaves dungeon without taking it
 • "The White Phial" will now start properly if player already has a briar heart in their inventory
 • Player can no longer get stuck in Misty Grove after completing "A Night to Remember"
 • Fixed issue where leaving Riften during "A Chance Arrangement" would prevent quest from progressing
 • In "Darkness Returns", a door in Twilight Sepulcher will properly open if the player leaves the dungeon for an extended period of time before completing the quest
 • In "Under New Management", if the player leaves the Oculory for an extended period of time after placing the focusing crystal and returns, the quest will proceed correctly
 • "Onmund's Request" will now start properly if player has already found Enthir's staff before receiving this quest
 • Fixed instance where Tonilia would stop buying stolen items and also would not give Guild Leader Armor
 • "Repairing the Phial" will start properly if player already has unmelting snow or mammoth tusk in their inventory
 • Finding Pantea's Flute before speaking with Pantea no longer prevents her quest from updating
 • In "The Coming of the Dawn", fixed rare instance where a quest object would spawn incorrectly on the Katariah during Hail Sithis
 • Fixed rare issue in "The Mind of Madness" where player is unable to equip the Wabbajack
 • Fixed issue in "Pieces of the Past" where Mehrunes Dagon's Razor will not trigger properly if player leaves the cell for extended period of time before activating it
 • "Blood's Honor" will start properly if you visited and completed Driftshade and an extended period of time passes before starting the quest.
 • Fixed rare issue where "Dampened Spirits" would not start properly
 • Fixed issue where player would be unable to become Thane of Riften if they purchased a home first
 • Fixed issue where killing guards in Cidhna Mine woud block progression for "No One Escapes Cidhna Mine"
 • Fixed numerous issues with "Blood on the Ice" not triggering properly
 • In "Blood on the Ice", Calixto can now be killed if player owns a house in Windhelm
 • In "The Cure for Madness", killing Cicero then resurrecting him no longer impedes quest progress
 • Fixed rare issue in "To Kill an Empire" where an NPC would fail to die properly
 • Clearing Knifepoint Ridge before starting "Boethiah's Champion" no longer prevents quest from starting.
 • » Reacties [9]

  Auteur: Marin Juresic op vrijdag 20 januari 2012 om 12:10:39

  Skyrim Creation Kit verschijnt alsnog in januari

  Bron: VG247
  Bethesda heeft in een reactie op een Twitter-vraag bekendgemaakt dat Skyrim zijn Creation Kit nog steeds gepland staat voor een release in de maand van januari. Vooralsnog heeft Bethesda niets losgelaten over een exacte releasedatum.

  Looking to have it out this month.

  Daarnaast heeft de uitgever laten blijken dat de Skyrim 1.4-update eveneens op de planning staat voor deze maand.

  » Reacties [5]

  Auteur: Jonah Knulst op donderdag 19 januari 2012 om 13:01:05

  Speel The Elder Scrolls V: Skyrim op een rekenmachine

  Een ingenieuze gebruiker heeft voor zijn vertrouwde TI-84, de welbekende rekenmachine van Texas Instruments, een bijzondere variant van The Elder Scrolls V: Skyrim gecreëerd. Het betreft een zowel tekstueel als visueel avontuur, met de mogelijkheid om een verhaal te volgen, wapens en bepantsering te upgraden en nog meer.

  De desbetreffende versie van Skyrim is onderaan dit bericht te bekijken.

  » Reacties [11]

  Auteur: Koen van Dijk op donderdag 19 januari 2012 om 14:43:33

  Skyrim-mod verandert draken in My Little Pony's

  Bron: Eurogamer
  Het is al langer bekend dat de mod-community van Skyrim ontzettend creatief en fanatiek is, maar speler 'zdzichorowerzysta' is volgens sommigen misschien wel iets te ver gegaan. Deze man heeft namelijk een mod gemaakt waarin alle draken zijn vervangen door Fluttershy uit de My Little Pony: Friendship is Magic-serie. Volgens SkyrimNexus is de Pony Dragon Mod sinds diens release van twee dagen geleden al 416 keer gedownload. Kijk jij ook liever naar schattige pony's in plaats van enge draken? Download dan nu hier de Pony Dragon Mod.  » Reacties [15]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 11 januari 2012 om 18:33:01

  Framerate-problemen PlayStation 3-versie Skyrim binnenkort aangepakt

  Bron: Eurogamer
  The Elder Scrolls V: Skyrim verkoopt abnormaal veel, dat is bekend, maar dat de game niet helemaal vlekkeloos loopt, weten ook vele gamers. PlayStation 3-bezitters hebben vooral last van framerate-problemen en daarom komt Bethesda binnenkort met een patch.

  We're addressing that in the 1.4 update planned for this month.

  We've been reaching out to a number of those users to collect save games, so we can take a look at their specific issues.

  Patch 1.4, die eind januari beschikbaar zal worden gesteld, moet deze issues verhelpen. Bethesda heeft van meerdere gamers de savegames verzameld om te kijken waar de problemen liggen. Een van de punten die verbeterd moet worden, is het automatische opslaan van Skyrim op de PlayStation 3, wat de console op de achtergrond doet.

  Right now we know it's not one thing, but a combination of smaller ones that some folks are seeing, but others are not. Some seem to be the PS3 autosaving in the background (you can turn that off), some may be SPU AI updates, and some may relate to dynamic system memory allocation.

  » Reacties [10]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 6 januari 2012 om 19:28:52

  Vloekende en tierende oma speelt Skyrim

  Gamen wordt over het algemeen gezien als iets voor de jeugd. Er zijn dan ook slechts weinig oudere mensen die gamen en dat komt vooral omdat ze er niets van begrijpen, of zelfs een afkeer hebben tegen "die gewelddadige spelletjes." De oma in onderstaande video behoort echter niet tot deze groep mensen. Zij speelt er lustig op los in Skyrim en verslaat de ene vijand na de andere. Je zou denken dat ze hiervan geniet, maar de oneindige stroom aan fucks en shits doet anders vermoeden.

  Let op: onderstaande video bevat spoilers van de Dark Brotherhood quests!

  » Reacties [17]

  Auteur: Jonah Knulst op woensdag 21 december 2011 om 14:05:44

  PC-versie Skyrim voorzien van patch 1.31; voegt ondersteuning toe voor 4GB RAM

  Bron: VG247
  Bethesda heeft de PC-versie van The Elder Scrolls V: Skyrim voorzien van een kleine patch, die de game tilt naar versie 1.31. Deze bescheiden update maakt een grote verandering; de game kan nu optimaal gebruik maken van 4GB geheugen.

  Een eerdere update bracht deze feature al met zich mee, maar de update die hierna kwam, verwijderde het weer. Gebruikers met meer dan 4GB geheugen behalen echter nog steeds geen voordeel. Prestaties zullen in elk geval verbeteren.

  » Reacties [5]

  Auteur: Koen van Dijk op maandag 19 december 2011 om 15:46:13

  Skyrim wordt 'Christmas Number One'

  Voor de eerste keer in acht jaar staat een titel die niet uitgegeven is door Activision of Electronic Arts bovenaan de lijst van meest gespeelde games van de week voor Kerst, de zogenaamde Christmas Number One. Deze titel is uiteraard Bethesda's RPG Skyrim, die vorige week Modern Warfare 3 al van de troon stootte.

  Het gaat hierbij om de meest gespeelde games in Groot-Brittannië. De laatste keer dat een niet door Activision of EA gemaakte game op nummer één stond, was in 2002, toen Rockstar's Grand Theft Auto: Vice City de hoogste plek innam. De 'heerschappij' van de twee uitgevers begon in 2003 met Medal of Honor: Rising Sun.

  Maandag 12 december t/m zaterdag 17 december 2011
  1. The Elder Scrolls V: Skyrim
  2. Just Dance 3
  3. Modern Warfare 3
  4. FIFA 12
  5. Saints Row: The Third
  6. Battlefield 3
  7. Assassin’s Creed: Revelations
  8. Mario & Sonic at the 2012 London Olympics
  9. Need for Speed: The Run
  10. Professor Layton and the Spectre’s Call

  » Reacties [13]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 16 december 2011 om 18:26:09

  Skyrim 10 miljoen keer verscheept; Steam-record verbroken

  Bethesda onthulde zojuist trots een nieuwe mijlpaal te hebben bereikt: men heeft inmiddels maar liefst 10 miljoen exemplaren van The Elder Scrolls V: Skyrim verscheept. Volgens het bedrijf vertegenwoordigen deze exemplaren gezamenlijk een waarde van maar liefst 650 miljoen dollar. En het einde is nog lang niet in zicht: er komen nog steeds gigantische bestellingen van winkeliers binnen.

  Bovendien meldde Valve dat Skyrim de snelst verkopende Steam-titel ooit is. De game is in november via Steam drie keer vaker aangeschaft dan elk ander spel.

  Skyrim heeft Bethesda dus duidelijk geen windeieren gelegd. Maar niet alleen de consument is zeer te spreken over het spel: ook critici zijn unaniem lovend. Met een gemiddelde Metacritic-score van een 9.4 is het namelijk de best beoordeelde titel van 2011 op alle platformen. Skyrim werd vorige week zelfs uitgeroepen tot Game of the Year! Ik wilde dit vrolijke nieuwsbericht aanvankelijk afsluiten met een grap over een pijl en een knie... But then I took an arrow in the knee.

  » Reacties [13]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 14 december 2011 om 15:04:51

  Skyrim shout Modern Warfare 3 naar tweede plek in UK

  Een 'Fus Ro Dah' zal het niet geweest zijn, maar een 'prijsverlagings'-shout heeft ervoor gezorgd dat The Elder Scrolls V: Skyrim in Groot-Brittannië op de eerste plek van de charts is beland. En Call of Duty: Modern Warfare 3 op de tweede plek? Inderdaad, Bethesda's Skyrim werd onlangs behoorlijk afgeprijsd in Groot-Brittannië, zorgde daarmee voor een 145 procent groei in verkopen en stootte zo Modern Warfare 3 van de troon.

  Na vier weken is de populaire shooter van Activision dus verslagen, maar we weten natuurlijk niet voor hoe lang. Bovendien staan de meeste grote titels wel in onderstaande top tien. De welbekende casual dansgame Just Dance 3 houdt stand op plaats drie, achtervolgd door FIFA 12.

  Verder vinden we Assassin's Creed: Revelations, Battlefield 3, Saints Row: The Third en Uncharted 3: Drake's Deception. De afsluiter van de week is Mario Kart 7. Een saillant detail is dat games als Need for Speed: The Run, Batman: Arkham City en Rayman: Origins floreren van afwezigheid.

  De plaatsen van afgelopen week, met de plaatsen van de week ervoor tussen haakjes:

  1. [5] - The Elder Scrolls V: Skyrim
  2. [1] - Call of Duty: Modern Warfare 3
  3. [4] - Just Dance 3
  4. [2] - FIFA 12
  5. [3] - Assassin's Creed: Revelations
  6. [9] - Battlefield 3
  7. [7] - Professor Layton and the Spectre's Call
  8. [6] - Saints Row: The Third
  9. [16] - Uncharted 3: Drake's Deception
  10. [8] - Mario Kart 7

  » Reacties [16]

  Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 13 december 2011 om 19:17:55

  Exploiteren van skills in Skyrim blijkt voor velen compleet nieuwe speelstijl

  Naar mate meer en meer mensen zich verdiepen in de wereld van The Elder Scrolls V: Skyrim komen er ook steeds meer 'exploits' boven water. Gamers vinden bepaalde manieren om Skyrim op compleet andere manieren te spelen of om wapens ondenkbaar sterk te maken. Hoewel sommigen dit zien als een manier om het spel minder aantrekkelijk te maken, blijkt het voor velen toch ook een inspirerende nieuwe speelstijl.

  Neem nou de Skyrimse 'Godly Bow' die een gamer op YouTube zette. Deze boog doet meer dan 653 damage en is daarmee in staat draken in één klap te doden. Voor de één een belachelijk glitch, voor de ander een interessant experiment.  Ook YouTuber 'Robbaz' vond een opvallende manier om de vijfde Elder Scrolls game op een compleet andere manier te spelen. Een hele ruige, dat wel. Met zijn 'Unarmed Fucking Badass Viking' verovert hij langzaam de harten van talloze Skyrim fans:  Voor het maken van zo'n goddelijke boog of het trainen van zo'n 'fucking badass' Viking ben je wel even bezig, maar het blijkt voor steeds meer gamers toch een zeer leuke manier om de game te spelen.

  Toch, heb je het niet zo op het oneindig lang boosten van je vaardigheden of het gebruiken van exploits? Speel dan gewoon Skyrim op je eigen manier of doe een dansje.

  » Reacties [10]

  Auteur: Wouter Rens op maandag 12 december 2011 om 12:27:35

  Skyrim trailer met hilarische voice over

  Bron: You Tube
  Op Youtube staat een hilarische video over een trailer van Skyrim. Het gezang wat men hoort wordt vertaald naar het Engels, en levert wat merkwaardige en geweldige teksten op. Kijk zelf maar!


  » Reacties [16]

  Auteur: Jonah Knulst op zondag 11 december 2011 om 03:45:46

  The Elder Scrolls V: Skyrim bekroond tot game van het jaar

  Het zal voor velen niet als een verrassing komen; tijdens de Video Game Awards 2011 is The Elder Scrolls V: Skyrim bekroond tot game van het jaar. Bethesda's RPG moest het opnemen tegen Batman: Arkham City, Portal 2, The Legend of Zelda: Skyward Sword en Uncharted 3.

  Zijn jullie het eens met deze keuze of heb je als lezer een totaal andere game bovenaan je favorietenlijst staan? Laat het ons weten!

  » Reacties [57]

  Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 8 december 2011 om 14:38:19

  Patch 1.03 aangevlogen voor Skyrim

  Bron: DSOGaming
  Na het verschijnen van achterstevoren vliegende draken in Skyrim komt Bethesda nu al met patch 1.03 waarin dit probleem is opgelost. Maar daarnaast wordt er door de ontwikkelaar niet alleen naar dit probleem gekeken, maar ook naar de volgende issues:

  -General stability improvements
  -Optimize performance for Core 2 Duo CPUs
  -Fixed Radiant Story incorrectly filling certain roles
  -Fixed magic resistances not calculating properly
  -Fixed issue with placing books on bookshelves inside player purchased homes
  -Fixed dragon animation issues with saving and loading
  -Fixed Y-look input to scale correctly with framerate

  Daarnaast komt er een grote PC-patch uit aankomende week, zijn jullie er klaar voor?

  » Reacties [6]

  Auteur: Matthijs Bijl op maandag 5 december 2011 om 11:02:23

  Bethesda: patches met meer zorg aanpakken in het vervolg

  De problemen die consoleversies ondervinden met The Elder Scrolls V: Skyrim zijn er na de afgelopen week gelanceerde patch niet echt beter op geworden. Sterker nog, patch 1.2 maakte van Skyrim een klein zooitje met onder andere draken die plotseling achterstevoren konden vliegen.

  Het leverde Bethesda een hoop nijdige gamers op die nu eindelijk eens normaal van hun pareltje willen gaan genieten. Bethesda haastte zich dan ook om zich te verontschuldigen en benadrukt dat ze alles aan het werk zetten om de problemen zo snel mogelijk weer op te lossen. Bovendien gaf de ontwikkelaar aan dat ze in het vervolg met meer zorg een update zullen aanpakken.

  We've also realised that with the millions upon millions of people playing Skyrim, we need to treat our updates with greater care. If we get too aggressive trying to fix a minor issue, we run a risk of breaking something larger in a game like this.

  To be safe, we are prioritising code side fixes right now over data fixes. Quest and balance issues are usually data, and those will start rolling in a large way with the January updates.

  Om die reden zal het oplossen van code-gerelateerde problemen nu even voorrang krijgen bij Bethesda. Data-gerelateerde zaken zoals queesten zullen vanaf januari weer in toenemende mate aangepakt worden.

  Sowieso belooft Bethesda Skyrim zeer goed te ondersteunen met een regelmatige stroom aan kleine en grote updates die de speelervaring van de gamer blijvend moeten verbeteren. En nu maar hopen dat de huidige problemen ook op korte termijn kunnen worden opgelost.

  » Reacties [15]

  Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 30 november 2011 om 16:42:25

  Nieuwe 1.2 patch voor consoleversie Skyrim laat draken achterstevoren vliegen

  Bron: CVG
  Er ontstond al een hoop rumoer rondom de eerste patch van The Elder Scrolls V: Skyrim en nu blijkt er ook het een en ander loos te zijn met de 1.2 patch van Skyrim. Zo zouden niet alleen de bonussen op bepaalde 'resistances' (afweer tegen ijs, ziektes, vuur, etc.) komen te vervallen, maar vliegen draken nu ook achterstevoren! Een gamer wist het fenomeen te filmen en zette het op YouTube:  De twee nieuwe bugs zijn op zowel de Xbox 360 en PlayStation 3 versie van Skyrim gesignaleerd.

  » Reacties [19]

  Auteur: Marin Juresic op dinsdag 29 november 2011 om 13:20:27

  The Elder Scrolls V: Skyrim-applicatie op komst voor de iPhone

  Bron: VG247
  Goed nieuws voor de iPhone-bezitters onder ons. Binnenkort kunnen zij namelijk de beschikking krijgen over een applicatie van The Elder Scrolls V: Skyrim. Met deze applicatie heb je de mogelijkheid om de map van Skyrim grondig te verkennen. De applicatie zal tegen het einde van deze week te downloaden zijn via de iTunes Store. Vooralsnog is het onbekend of de applicatie ook voor Android komt te verschijnen.

  The app will be available for free on iOS devices in the coming days.

  De applicatie vertoont een interactieve map van Skyrim. Hiermee is het mogelijk om verscheidene drop-markers te ontdekken. Deze drop-markers laten je zien in welk gebied zich een loot bevindt en de map zal daarnaast ook extra aanwijzingen geven over bepaalde alchemy-recepten. Als laatste is er nog een functie ingebouwd die het mogelijk maakt om met andere gamers te chatten.

  » Reacties [3]

  Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 29 november 2011 om 12:45:32

  Lijst met verbeteringen Skyrim-patch vrijgegeven

  Gisteren berichtten we al dat Skyrim-patch 2.01, 1.2 voor de andere platformen, beschikbaar was voor de PlayStation 3. De update moet ervoor zorgen dat de game minder of niet meer vastloopt, dat de framerate stabieler blijft en dat textures beter worden weergegeven.

  De patch zal vanaf morgen beschikbaar worden gesteld voor zowel de PC als Xbox 360. Bethesda heeft nu de lijst naar buiten gebracht met alle fixes die de patch bevat. Achter sommige verbeteringen staat een platform, wat betekent dat zo'n onderdeel alleen voor dat specifieke platform is aangepakt.

  * Improved occasional performance issues resulting from long term play (PlayStation 3)
  * Fixed issue where textures would not properly upgrade when installed to drive (Xbox 360)
  * Fixed crash on startup when audio is set to sample rate other than 44100Hz (PC)
  * Fixed issue where projectiles did not properly fade away
  * Fixed occasional issue where a guest would arrive to the player’s wedding dead
  * Dragon corpses now clean up properly
  * Fixed rare issue where dragons would not attack
  * Fixed rare NPC sleeping animation bug
  * Fixed rare issue with dead corpses being cleared up prematurely
  * Skeleton Key will now work properly if player has no lockpicks in their inventory
  * Fixed rare issue with renaming enchanted weapons and armor
  * Fixed rare issue with dragons not properly giving souls after death
  * ESC button can now be used to exit menus (PC)
  * Fixed occasional mouse sensitivity issues (PC)
  * General functionality fixes related to remapping buttons and controls (PC)

  Na deze patch blijft Bethesda uiteraard hard werken om nog andere verbeteringen door te voeren.

  » Reacties [8]

  Auteur: Jonah Knulst op maandag 28 november 2011 om 12:26:43

  De Terminator reist terug in de tijd naar The Elder Scrolls V: Skyrim

  Eén machine, één doel, het verkeerde tijdperk. Dat is vandaag het op z'n minst gezegd bijzondere scenario dat ons voorgeschoteld wordt, want een creatieve YouTuber heeft het universum van The Elder Scrolls V: Skyrim gefuseerd met Terminator.

  Onze spierbundel Arnold is zoals altijd nog op zoek naar Sarah Connor, maar in de wereld van Skyrim kan de zoektocht nog verdraaid lastig worden. Het resultaat van de fusie is te zien in het hilarische filmpje dat zich onderaan dit bericht bevindt.

  » Reacties [19]

  Auteur: Daniël de Zwart op maandag 28 november 2011 om 19:09:15

  Skyrim-patch voor de PlayStation 3 beschikbaar

  Elke versie van The Elder Scrolls V: Skyrim kent zijn eigen problemen en elke versie krijgt dan ook een eigen patch. Bekend is geworden dat patch 2.01 voor de PlayStation 3-versie van Skyrim nu online staat en natuurlijk te downloaden is via het PlayStation Network.

  Op de PlayStation 3 kende Skyrim vooral problemen bij de savedata, die te groot zou zijn en kon zorgen voor framerate-issues. Tevens liep Skyrim bij de nodige spelers vast en was de game amper speelbaar en tot slot zouden textures niet getoond worden zoals ze getoond horen te worden.

  De eerste berichten wijzen erop dat de problemen zijn opgelost.

  » Reacties [6]

  Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 22 november 2011 om 16:04:43

  Eerste patch voor PC-versie Skyrim verwijdert third-party mods

  Bron: CVG
  Gamers die The Elder Scrolls V: Skyrim op de PC spelen zullen ze misschien al geïnstalleerd hebben: mods die het spel vloeiender laten lopen en de performance van je PC tijdens Skyrim een stukje opkrikken. Deze mods komen echter niet van Bethesda of Zenimax en worden dus eigenlijk ook niet officieel ondersteund door het spel.

  Dat is dan ook de reden waarom de mods verdwijnen zodra je de eerste patch voor de PC-versie van Skyrim installeert. De eerste, officiële patch verhelpt op haar beurt niet bepaald bugs, maar maakt het wel mogelijk om de game ook zonder het gebruik van Steam te kunnen spelen. Of een dergelijke feature opweegt tegen bijvoorbeeld de mogelijkheid om Skyrim meer dan 2GB aan RAM-geheugen te laten gebruiken, dat is aan de speler.

  De third-party ontwikkelaars van de mods kunnen dus weer overnieuw beginnen. Het zal een pittig karweitje worden voor modders, maar de ervaring leert ons dat ze zich er toch weer doorheen zullen slaan. Soortgelijke taferelen deden zich namelijk ook voor bij The Elder Scrolls IV: Oblivion en voor die game bestaan inmiddels al weer duizenden modificaties van third-party developers.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 18 november 2011 om 14:12:11

  Man maakt ongelooflijke headshot in Skyrim

  Bron: CVG
  Het internet staat er vol mee: filmpjes van mensen die de meest ongelooflijke headshots maken in een videogame. De één is nog indrukwekkender dan de ander en vaak ontstaat dan ook de discussie of de video in kwestie echt is, of dat ermee is geknoeid. Dit is ook de reden waarom we meestal weinig aandacht besteden aan dergelijke prestaties in videogames, maar deze indrukwekkende headshot in Skyrim wilden we jullie niet onthouden. Echt of nep? Oordeel zelf, maar spectaculair is het in ieder geval.

  » Reacties [47]

  Auteur: Melissa Smink op donderdag 17 november 2011 om 10:40:55

  Skyrim verkoopt 3,5 miljoen exemplaren in eerste 48 uur

  In slechts twee dagen tijd zijn er wereldwijd zeker 3,5 miljoen exemplaren van The Elder Scrolls V: Skyrim verkocht. Bethesda heeft aangegeven dat er zeven miljoen exemplaren verscheept waren voor de lancering. De helft daarvan is in de eerste 48 uur al over de toonbank gevlogen. Deze verkooopcijfers leveren Bethesda, aldus de verwachting van de ontwikkelaar en uitgever zelf, een opbrengst op van omgerekend zo'n 330 miljoen euro.

  Todd Howard, game director van Skyrim, is van mening dat de game het meest ambitieuze project is waar de ontwikkelaar aan gewerkt heeft. Robert Altman, CEO bij ZeniMax Media, voegt hieraan toe dat er heel veel dank uitgaat naar de fans van de game. Hij noemt Skyrim een 'hele speciale game' die alle andere games die door het bedrijf zijn ontwikkeld overtreft.

  "We are grateful for the fans' response to Skyrim. Todd Howard and his team at Bethesda Game Studios have crafted a very special game. Anticipation for Skyrim has surpassed any game in our company's history, and we are pleased that sales and reviews have reflected the quality and hours of amazing gameplay it provides."

  Skyrim mag zich echter niet de best verkopende game noemen, van Uncharted 3: Drake's Deception zijn volgens Sony 3,8 miljoen exemplaren verkocht op de eerste dag. Call of Duty: Modern Warfare 3 steekt hier met kop en schouders bovenuit, de game verkocht alleen in Amerika en Engeland zeker 6,5 miljoen exemplaren in de eerste 24 uur.

  » Reacties [16]

  Auteur: Melissa Smink op donderdag 17 november 2011 om 16:05:55

  Lag veroorzaakt grote ergernis onder eigenaren van PlayStation 3-exemplaar van Skyrim

  Eigenaren van een exemplaar van The Elder Scrolls V: Skyrim voor de PlayStation 3 klagen over een vervelende lag die het spel zeer traag maakt. Hoewel Bethesda niet specifiek op dit probleem gereageerd heeft en het nog niet helemaal duidelijk is waardoor de lag veroorzaakt wordt, lijken gamers er alleen last van te hebben als hun savegame een grootte bereikt van 5 of 6 MB.

  Volgens, Tim Clark, voormalig editor bij PlayStation Magazine UK, kan de lag even verholpen worden door de PlayStation 3 opnieuw op te starten. Dit zou echter niet langer werken dan een uur, waarop de PlayStation 3 opnieuw opgestart moet worden.

  “I first started encountering serious lag at around the 25-hour mark, and since then it’s been the same: I boot up, play for an hour or so, then the framerate gets choppier until I ultimately need to restart the PS3. I’d actually already noticed that the file was creeping up in size every time I saved”

  Daarnaast is er ook ontdekt dat de lag iets draaglijker gemaakt kan worden door middel van het uitschakelen van de autosave-functie. Bethesda is momenteel bezig met het ontwikkelen van patches die bugs en andere problemen moeten verhelpen. Wanneer deze beschikbaar zullen zijn is nog niet duidelijk.

  » Reacties [15]

  Auteur: Daniël de Zwart op donderdag 17 november 2011 om 16:00:37

  Ouders Skyrim-kinderen krijgen levenslang Bethesda-titels

  Bron: VG247
  Bethesda lanceerde op 11-11-11 dé RPG van het jaar, namelijk The Elder Scrolls V: Skyrim. Het bedrijf heeft met deze game in februari van dit jaar een uitdaging neergezet; ouders die op 11-11-11 een kind kregen en hun jongen of meisje naar de Skyrim-naam 'Dovahkiin' noemden, zouden levenslang gratis Bethesda games krijgen.

  Have a baby on 11-11-11, name him or her Dovahkiin, and the studio would give the parents free Bethesda games for life.

  Nu is bekendgemaakt dat er een stel is, Megan en Eric Kellermeyer, dat deze uitdaging nog is aangegaan ook. Op 11 november werd namelijk hun zoon geboren en hij heeft de naam Dovahkiin Tom Kellermeyer gekregen. Chapeau en FUS RO DA!

  » Reacties [28]

  Auteur: Daniël de Zwart op zaterdag 12 november 2011 om 11:34:56

  Meer dan 200.000 gamers spelen Skyrim via Steam

  Bron: VG247
  Sinds gisteren, met als 'legendarische' datum 11-11-11, ligt The Elder Scrolls V: Skyrim officieel in de winkels en volgens onze redacteur Tom is de game fenomenaal. Verkoopcijfers zijn nog niet binnen, maar de eerste Steam-cijfers echter wel.

  Skyrim-bezitters die de PC-versie hebben, spelen de RPG via Steam en deze aantallen liggen zeker niet slecht. Zo rond de 223.174 gamers speelden gisteren Skyrim en dat aantal zal alleen maar stijgen.

  Even ter vergelijking; Call of Duty: Modern Warfare 3 had gisteren, op het moment dat onze bron dit publiceerde, 68.397 spelers via Steam. Is het dan zo dat Skyrim beter voor de PC verkoopt dan Modern Warfare 3 of moeten Steam-gebruikers gewoon nog even inkomen?

  » Reacties [8]

  Auteur: Glenn van Dormolen op vrijdag 11 november 2011 om 01:36:22

  The Elder Scrolls V: Skyrim krijgt enorme strategy guide

  De meeste games krijgen tegenwoordig een strategy guide. Met de release van deel vijf in The Elder Scrolls-serie, namelijk Skyrim, in de startblokken voor morgen, kan een dergelijk boekwerk natuurlijk niet wegblijven. Wij kunnen nu alvast het prachtige stukje literatuur aan jullie tonen.

  Deze guide bevat 656 pagina's, wat een behoorlijk aantal is voor een boek over een game. Daarnaast zal er een standaard- als een hardcover-editie verschijnen. Ook zal er bij elk een online-versie van de guide meegeleverd worden.


  » Reacties [25]

  Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 10 november 2011 om 14:00:06

  Nieuwe review: The Elder Scrolls V: Skyrim  Ineens was daar die trailer. Ineens was daar die draak. Ineens was daar die kreet. Nu is The Elder Scrolls V eindelijk uit en kunnen we allemaal losgaan in Skyrim! Tom vertelt hoe het is in het thuisland van de Nords...

  Lees de review.

  » Reacties [49]

  Auteur: Peter Bouwman op donderdag 3 november 2011 om 12:18:59

  GamersNET RADIO Skyrim Special: Doe mee!  The Elder Scrolls V: Skyrim ligt bijna in de winkels (11-11-11) en om dat te vieren willen wij heel graag iets nieuws proberen. Een speciale aflevering van GamersNET RADIO waar liefhebbers van de franchise aan het woord komen. Natuurlijk is onze eigen liefhebber Tom aanwezig, om samen met mij (Peter) te praten over de nieuwe game, maar ook jullie zijn van harte welkom om mee te discussiëren en je liefde te uiten.

  Hoe gaan we dit doen. Je kunt op twee manieren meedoen in de show van 11 november aanstaande. Meld je aan via radio@gamersnet.nl en maak ons duidelijk waarom je graag wilt vertellen over jouw ervaringen met The Elder Scrolls, waarom je zin hebt in Skyrim en geef ook aan of je mee wilt doen via Skype of live met Tom en Peter. Deze opname staat gepland voor woensdag 9 november aanstaande, maar voor Skypers kan het natuurlijk ook op een ander tijdstip.  Kortom, doe mee en maak van deze GNR een hele speciale TES-aflevering om nooit te vergeten!

  » Reacties [11]

  Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 26 oktober 2011 om 12:46:45

  Systeemeisen The Elder Scrolls V: Skyrim onthuld

  Dat de wereld van Skyrim een adembenemend oord is, dat wist je natuurlijk al langer. Dergelijke lofzang vind je natuurlijk ook in onze hands-on preview vanuit hartje Londen.

  Maar wat hebben PC-gamers eigenlijk allemaal nodig om deze wonderbaarlijke wereld op hun monitor te renderen? Speculaties waren er genoeg, maar officiële systeemeisen voor de nieuwe Creation Engine bleven uit. Bethesda verlost ons vandaag echter. Vandaag zijn namelijk de systeemeisen voor The Elder Scrolls V: Skyrim onthuld en opvallend genoeg, vallen ze enorm mee. Is jouw computer ook opgewassen tegen de barre kou van Skyrim?

  Minimale systeemeisen
  Windows 7/Vista/XP PC (32 of 64 bit)
  Processor: Dual Core 2.0GHz of equivalente processor
  2GB RAM
  6GB vrije HDD ruimte
  Direct X 9.0c videokaart met 512 MB aan RAM
  DirectX compatible geluidskaart
  Internetaansluiting voor activering op Steam

  Aanbevolen systeemeisen
  Windows 7/Vista/XP PC (32 of 64 bit)
  Processor: Quad-core Intel of AMD CPU
  4GB RAM
  6GB vrije HDD ruimte
  DirectX 9.0c compatible NVIDIA of AMD ATI videokaart met 1GB aan RAM (Nvidia GeForce GTX 260 of beter; ATI Radeon 4890 of beter).
  DirectX compatible geluidskaart
  Internetaansluiting voor activering op Steam

  » Reacties [15]

  Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 17 oktober 2011 om 16:01:49

  Nieuwe preview: The Elder Scrolls V: Skyrim Londen Hands On  Tom reisde recentelijk af naar naar London voor een goed potje The Elder Scrolls V: Skyrim. Wat hij allemaal beleefd heeft tijdens deze pelgrimstocht, lees je in deze preview!

  Lees de preview.

  » Reacties [16]

  Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 14 oktober 2011 om 16:31:24

  Maar twee uur gameplay voor The Elder Scrolls V: Skyrim

  Bron: Kotaku
  Zoals bij veel klassiekers van games 'speed runs' op YouTube te vinden zijn, zo hebben medewerkers van Bethesda zo snel mogelijk The Elder Scrolls V: Skyrim uit proberen te spelen. Het eindresultaat mag er zijn, want de enorme RPG-wereld is in iets meer dan twee uur uit te spelen!

  Bethesda collega's Sam Bernstein en Jeff Brown gingen de strijd aan om als snelste de eindcredits van Skyrim te zien verschijnen. Brown wist een tijd van 2:16:30 neer te zetten eer de credits langs rolden; Bernstein was echter de winnaar, want hij deed het in 2:16:10, ofwel twintig seconden sneller.

  Jeff Browne's path to victory only took him two hours, 16 minutes, and 30 seconds.

  Sam took two hours, 16 minutes, and 10 seconds, beating Browne by 20 seconds.

  Deze tijden zijn natuurlijk niet helemaal realistisch, want als je alle quests voltooit, kun je gemakkelijk 300 uur in Skyrim stoppen. Als je daarnaast ook rommelt met banen en andere kleine opdrachtjes, kun je daar nog eens 100 uur bij optellen. Geen zorgen dus, Skyrim houdt ons voorlopig wel zoet!

  En, even ter vergelijking, in een speed run van The Elder Scrolls IV: Oblivion werd de game uitgespeeld in maar liefst vijf kwartier. Dit geeft wel aan hoe groot Skyrim is.

  » Reacties [15]

  Auteur: Marin Juresic op dinsdag 11 oktober 2011 om 17:09:15

  Plan je avontuur met The Elder Scrolls V: Skyrim-kaart

  Bron: Kotaku
  Het is al een feit dat de RPG van dit najaar - The Elder Scrolls V: Skyrim - zeer episch zal gaan worden. Vandaag is er zelfs al een map op het internet verschenen en GamersNET heeft deze weten te bemachtigen voor jullie.

  Bekijk de screenshots.
  Deze map is mede online gekomen door leden van een Russische fanforum, die de map hebben ingescand toen zij deze ontvingen bij de Igromir Gaming Show. Zoals je ziet staan er naast de Cyrillische benamingen Engelse vertalingen van de regio's en steden. In het vijfde deel van The Elder Scrolls-reeks zullen er negen kleine dorpen en grote steden aanwezig zijn. Alle plaatsen zullen hun eigen inwoners en logo's gaan bevatten.

  De map lijkt - in tegenstelling tot die van The Elder Scrolls IV: Oblivion - immens groot. Overigens werd er bij Oblivion wel een truc toegepast met een rivier om de kaart groter te laten lijken dan het werkelijk was. In de game was het dus een stuk kleiner dan de meeste gamers hadden verwacht.

  » Reacties [10]

  Auteur: Leon Kempers op maandag 10 oktober 2011 om 19:19:48

  Nieuwe The Elder Scrolls V: Skyrim screenshots toveren erop los

  Liefhebbers van RPG's en open werelden zullen nog een maand moeten wachten op The Elder Scrolls V: Skyrim, maar in de tussentijd komt Bethesda met een aardig zoethoudertje: bijna een dozijn screenshots van de game. Deze tonen onder andere een draak, een magisch toverdrankje en een wel heel opvallende pijl en boog. Check de kiekjes dus snel hieronder.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [23]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 4 oktober 2011 om 13:17:14

  Achievements en Trophies Skyrim bekend

  Bron: VG247
  SPOILERS!!

  De lijst met Achievements voor The Elder Scrolls: Skyrim zijn online verschenen. Het is de volledige lijst met 50 Achievements en hoogstwaarschijnlijk zullen de Trophies hetzelfde zijn.

  En nogmaals: SPOILERS!!

  Take Up Arms – 10 – Join the Companions

  Blood Oath – 10 – Become a member of the Circle

  Glory of the Dead – 30 – Complete “Glory of the Dead”

  Gatekeeper – 10 – Join the College of Winterhold

  Revealing the Unseen – 10 – Complete “Revealing the Unseen”

  The Eye of Magnus – 30 – Complete “The Eye of Magnus”

  Taking Care of Business – 10 – Join the Thieves Guild

  Darkness Returns – 10 – Complete “Darkness Returns”

  One with the Shadows – 30 – Returned the Thieves Guild to its former glory

  With Friends Like These… – 10 – Join the Dark Brotherhood

  Bound Until Death – 10 – Complete “Bound Until Death”

  Hail Sithis! – 30 – Complete “Hail Sithis!”

  Taking Sides – 10 – Join the Stormcloaks or the Imperial Army

  War Hero – 10 – Capture Fort Sungard or Fort Greenwall

  Hero of Skyrim – 30 – Capture Solitude or Windhelm

  Sideways – 20 – Complete 10 side quests

  Hero of the People – 30 – Complete 50 Misc Objectives

  Hard Worker – 10 – Chop wood, mine ore, and cook food

  Thief – 30 – Pick 50 locks and 50 pockets

  Snake Tongue – 10 – Successfully persuade, bribe, and intimidate

  Blessed – 10 – Select a Standing Stone blessing

  Standing Stones – 30 – Find 13 Standing Stones

  Citizen – 10 – Buy a house

  Wanted – 10 – Escape from jail

  Married – 10 – Get married

  Artificer – 10 – Make a smithed item, an enchanted item, and a potion

  Master Criminal – 20 – Bounty of 1000 gold in all nine holds

  Golden Touch – 30 – Have 100,000 gold

  Delver – 40 – Clear 50 dungeons

  Skill Master – 40 – Get a skill to 100

  Explorer – 40 – Discover 100 Locations

  Reader – 20 – Read 50 Skill Books

  Daedric Influence – 10 – Acquire a Daedric Artifact

  Oblivion Walker – 30 – Collect 15 Daedric Artifacts

  Dragon Soul – 10 – Absorb a dragon soul

  Dragon Hunter – 20 – Absorb 20 dragon souls

  Words of Power – 10 – Learn all three words of a shout

  Thu’um Master – 40 – Learn 20 shouts

  Apprentice – 5 – Reach Level 5

  Adept – 10 – Reach Level 10

  Expert – 25 – Reach Level 25

  Master – 50 – Reach Level 50

  Unbound – 10 – Complete “Unbound”

  Bleak Falls Barrow – 10 – Complete “Bleak Falls Barrow”

  The Way of the Voice – 20 – Complete “The Way of the Voice”

  Diplomatic Immunity – 20 – Complete “Diplomatic Immunity”

  Alduin’s Wall – 20 – Complete “Alduin’s Wall”

  Elder Knowledge – 20 – Complete “Elder Knowledge”

  The Fallen – 20 – Complete “The Fallen”

  Dragonslayer – 50 – Complete “Dragonslayer”

  » Reacties [9]

  Auteur: Jonah Knulst op woensdag 28 september 2011 om 11:15:51

  Verbeteringen The Elder Scrolls V: Skyrim even groot als die van Oblivion

  Bron: VG247
  Tijdens een interview met PC Gamer wist Todd Howard, game director van The Elder Scrolls V: Skyrim, te vertellen dat Skyrim heel veel verbeteringen met zich meebrengt en daardoor een even grote stap maakt als Oblivion ten opzichte van Morrowind.

  Dit komt volgens de beste man door de hoeveelheid veranderingen in de gameplay. Hij was niet in staat om exact hetzelfde te zeggen over de graphics, engine en technische verbeteringen, want Skyrim en Oblivion verschillen op technisch vlak natuurlijk niet veel.

  I’d say it’s about the same. The number of gameplay changes and things like that are probably on the same level.

  » Reacties [8]

  Auteur: Daniël de Zwart op zaterdag 24 september 2011 om 10:45:25

  Ontwikkeling Skyrim vertrouwder op consoles dan vorige delen

  Bron: VG247
  De ontwikkeling van The Elder Scrolls V: Skyrim voelt volgens het ontwikkelteam comfortabeler aan dan het geval was bij de ontwikkeling van de vorige delen. Dit zegt Todd Howard van Bethesda in een interview. Er zit een logische gedachte achter; de reeks is gemakkelijker geworden om te ontwikkelen op de consoles, maar toch ziet Skyrim er door de huidige hardware beter uit op de PC.

  We are very comfortable on 360. Yes, it will look better on PC. The PC has moved on a lot.

  Howard zegt dat het team vooral vertrouwd is met de Xbox 360, al maakt de PC veel vorderingen op gebied van hardware. In dat opzicht is het lastiger om door te dringen binnen de PC; er verandert ontzettend veel in een korte periode. Voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 hoeft het bedrijf alleen maar naar de 'memory registers' te kijken en het team kan aan de slag.

  The negative on PC is that there are still a lot of layers of API before you can look at the hardware. So we might be able to get the data faster on PC, but what we do with that data is still easier on 360 and PS3 where we can look directly at the memory registers and do what we want.

  Skyrim is de derde The Elder Scrolls die verschijnt op consoles. Vanaf 11 november mogen we de game eindelijk aanschaffen.

  » Reacties [3]

  Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 12 september 2011 om 16:17:18

  Meer dan twintig minuten aan Skyrim gameplay vrijgegeven

  Bron: BethBlog
  De gameplaybeelden van The Elder Scrolls V: Skyrim die eerder exclusief getoond werden op de Gamescom, E3 en andere game-events, zijn nu eindelijk voor iedereen te bekijken! Bethesda uploadde de footage via YouTube, zodat nu elke Elder Scrolls fan kan genieten van de spectaculaire beelden en de zwoele stem van game director Todd Howard.

  » Reacties [23]

  Auteur: Peter Bouwman op maandag 12 september 2011 om 13:45:42

  Spelers kunnen vampier worden in Skyrim

  The Elder Scrolls V: Skyrim is natuurlijk hard onderweg met zijn release op 11 november aanstaande en er komt daarbij ook steeds meer informatie vrij over de befaamde RPG. Grote man achter de game Todd Howard heeft nu naar buiten gebracht dat spelers kunnen transformeren in een vampier en net als vorige delen zal dat grote invloed hebben op de manier waarop je de game speelt.

  Zo zal zonlicht gevaarlijk zijn, alleen ben je als speler wel sterker en kun je jezelf natuurlijk verwennen met het bloed van, het liefst, onschuldige bewoners van Skyrim. Wat is het toch fijn om evil te zijn...

  » Reacties [12]

  Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 2 september 2011 om 08:33:29

  Bugs met funfactor in Skyrim houden we erin, aldus Bethesda

  Bron: Joystiq
  Op de Gamescom zeiden we het al, The Elder Scrolls V: Skyrim, is een game waar maar een klein groepje mensen zin in heeft, aan de kleine rij bij de stand te zien. Nee, Skyrim heeft nu al een enorme fanbase en de consumenten houden wel van een grapje in een game. Vandaar dat Bethesda heeft gezegd dat ze bugs laten zitten als deze tot hilarische situaties kunnen leiden, aldus Todd Howard, game director van Skyrim.

  We try to solve most of it, we're sensitive to a lot of it. There is a subset of that where we say 'Well, that's what can happen.' If there's entertainment value in that, whatever it is, we'll leave a lot of it. If it's gonna break the game, or unbalance the game in some way, we do try to solve it. If the solution is gonna make the game less fun ... well, hey, leave it in. It's their game.

  Het vierde deel, Oblivion, kende ook tal van bugs en glitches, maar dat vinden spelers meestal niet storend. Bethesda is dan ook een bedrijf dat sommige bugs expres laat zitten, hoewel het de gameplay, crashes of balans van de game niet mag belagen.

  Als een bug tot vervelends toe een spel verstoort, dan is de ontwikkelaar daar gevoelig voor en worden ze eruit gevist door middel van een patch. Andere patches in een titel als Skyrim vallen onder shit happens die met een entertainmentwaarde eraan vastgepind zijn. Het is jullie game, aldus Howard.

  Vinden jullie zulke bugs erg, of maken jullie er op een leuke wijze 'misbruik' van? Tip ons tevens over bugs en glitches uit Oblivion en natuurlijk andere games!

  » Reacties [9]

  Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 30 augustus 2011 om 08:04:54

  The Elder Scrolls V: Skyrim past op één Xbox 360 disc

  Bron: Eurogamer
  Bethesda heeft het voor elkaar gekregen om de aankomende RPG The Elder Scrolls V: Skyrim op een enkele Xbox 360 disc te passen. Dit verklaarde art director Matt Carofano, al vertelde hij niets over de grootte van een eventuele installatie.

  Veel gamers gingen al voorzichtig uit van een release op meerdere discs, maar dit blijkt niet het geval te zijn. Ter vergelijking, de game L.A. Noire besloeg zelfs drie Xbox 360 discs. Geen disc swapping dus tijdens het spelen van Skyrim.

  » Reacties [4]

  Auteur: Tom Kauwenberg op zondag 28 augustus 2011 om 20:25:34

  Het repareren van gereedschap niet meer nodig in Skyrim

  Bron: VG247
  In The Elder Scrolls IV: Oblivion was het vaak noodzakelijk een goed aantal hamers op zak te hebben. Met deze hamers was het namelijk mogelijk je wapentuig en beschermende kleding te repareren, mochten ze beschadigd raken. In The Elder Scrolls V: Skyrim hoeft dat niet meer. In Skyrim maak je namelijk je eigen wapens en bescherming en kun je die over de loop van de tijd verbeteren, maar beschadigd zal het niet meer raken.

  Pete Hines van Bethesda liet het nieuws over deze nieuwe feature horen via een tweet. Volgens hem is het veel leuker om je eigen gereedschap te verbeteren dan om constant te werken aan het goed onderhouden van je wapens en armor.

  » Reacties [9]

  Auteur: Daniël de Zwart op zaterdag 27 augustus 2011 om 10:55:43

  Trouwen met eigen sekse mogelijk in The Elder Scrolls V: Skyrim

  Bron: Twitter
  Rijen van dik vier, vijf of misschien zelfs zes uur waren er op de Gamescom bij de booth van Bethesda te vinden. Dat kan maar een game betekenen en dat is natuurlijk The Elder Scrolls V: Skyrim, een titel met ontzettend veel uren gameplay en legio mogelijkheden.

  Sorry, should clarify. Not any NPC, just mean any male or female. Doesn't matter what you're playing.

  Een van de nieuwe features is dat je een relatie kunt beginnen en zelfs met deze partner in de huwelijksboot kunt stappen. Echter, Pete Hines van Bethesda Marketing, heeft via Twitter laten weten dat je met iedereen kunt trouwen. Sekse maakt niet uit, dus een homohuwelijk is een mogelijkheid, aldus Hines. Vrienden maken in Skyrim is sowieso een belangrijk punt, aangezien zij je kunnen helpen met quests en je zelfs vergezellen.

  » Reacties [14]

  Auteur: Richard Leurs op vrijdag 26 augustus 2011 om 17:03:35

  DLC voor The Elder Scrolls V: Skyrim een maand lang exclusief op Xbox LIVE

  In november kunnen we met The Elder Scrolls V: Skyrim aan de slag. Dit zal een groot spel zijn, maar Bethesda heeft ook al DLC voor de game in de planning. Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat de eerste twee DLC paketten een maand lang exclusief op Xbox LIVE te vinden zijn. Wanneer de DLC zal verschijnen en welke content we kunnen verwachten is helaas nog niet bekend, maar dat fans van The Elder Scrolls-serie voordeel hebben bij het kopen van de Xbox 360-versie is wel duidelijk.

  » Reacties [18]

  Auteur: Jonah Knulst op donderdag 18 augustus 2011 om 12:57:09

  PC-versie The Elder Scrolls V: Skyrim maakt gebruik van Steamworks

  Bron: VG247
  Goed nieuws voor degenen die aan de slag willen met de PC-versie van The Elder Scrolls V: Skyrim, want Bethesda heeft bekendgemaakt dat de titel gebruik zal maken van Steamworks.

  Dit betekent dat de game een activatie vereist op Steam, alvorens je kunt spelen, en de nodige hoeveelheid Steam-achievements zijn natuurlijk te verwachten.

  » Reacties [13]

  Auteur: Jonah Knulst op dinsdag 9 augustus 2011 om 12:10:39

  PC-versie The Elder Scrolls V: Skyrim veel mooier dan consoleversie, aldus Bethesda

  Bron: Nowgamer
  Van 4 tot en met 7 augustus is het weer tijd geweest voor de jaarlijkse Quakecon, waarbij ook Bethesda natuurlijk aanwezig is geweest om haar aanstormende The Elder Scrolls V: Skyrim te tonen. In dit geval toonde men de Xbox 360-variant van de game, maar het bleek al snel dat niet iedereen onder de indruk was van de graphics van de titel.

  Todd Howard, uitvoerend producent van Bethesda, weet ons echter te verzekeren dat het grafisch gezien wel in orde komt, want de PC-versie is volgens de beste man zelfs vele malen mooier dan de consoleversie. Daarnaast wist Howard te vertellen dat het team heeft overwogen om te wachten met de ontwikkeling van de game tot een nieuwe generatie consoles.

  I can assure you the PC version looks even way better.

  When we finished Fallout 3 we thought we're gonna do Elder Scrolls again - should we wait for the next-generation of hardware?

  » Reacties [9]

  Auteur: Daniël de Zwart op zaterdag 6 augustus 2011 om 18:03:51

  'Game-industrie heeft baat bij lagere prijzen games'

  Bron: CVG
  Lagere prijzen van videogames zouden baat hebben bij een betere loop van de game-industrie, zo wordt in een interview in het PSM3 beweerd door Todd Howard, leidend ontwikkelaar van The Elder Scrolls V: Skyrim. Hij meent dat zestig dollar voor entertainment een forse prijs is, hoewel Skyrim een titel is die juist deze prijs waard is door de hoeveelheid content die geboden wordt.

  I've thought for a long time that games are too expensive. I don't put us in that category of course - for what we give you, for sixty bucks or however many 'quid' it is. That's a lot of money for entertainment, so I think the good news is that in certain markets - PC, iPhone, mobile - we can see prices coming down.

  Howard vindt het wel een goede zaak dat in bepaalde delen van de industrie, zoals games voor de PC en iPhone, de prijzen dalen. Hij is van mening dat het voor de gehele game-industrie beter is als er meer games komen die tussen de 19 en 29 dollar kosten.

  But I do think industry-wide we would benefit from more games out at $19 or $29. I would try more games. Because I'm not going to try a game for $60. It's a tough decision. That's why people read reviews and previews, because it's not only a money decision, it's a time-investment decision. It's not like going to a movie.

  Voor die prijzen zou Howard meer games proberen en een aankoop overwegen; bij een game van zestig dollar doet hij dit niet zo snel. De reden dat mensen daarnaast previews en reviews lezen, is niet alleen een geldkwestie, maar het draait ook om de tijd die je erin zal steken.

  Hoe zit dat bij onze bezoekers; vinden jullie zestig euro voor een game te duur of zijn er genoeg titels die deze prijs waard zijn?

  » Reacties [18]

  Auteur: Melissa Smink op vrijdag 5 augustus 2011 om 21:20:30

  The Elder Scrolls V: Skyrim collectors edition onthuld

  Bron: VG247
  Bethesda heeft de collectors edition van The Elder Scrolls V: Skyrim onthuld. De set bevat naast de originele game een 12-inch beeld van een draak (god Alduin) op een rotswand, een artbook, een dvd met de making of en een landkaart van Skyrim. Pete Hines, vice president public relations en marketing voor Bethesda heeft dit bekend gemaakt.

  "The Art of Skyrim’ Official Art Book. Featuring over 200 pages of striking, full-color illustrations, sketches and models, this stunning 9 3/8” x 12 1/8” coffee table book showcases the characters, creatures, environments, and weaponry of Skyrim. With a foreword by game director Todd Howard and commentary from Bethesda Game Studios artists, readers will be guided through the game’s iconic visual style."

  De 'extreem' gelimiteerde collectors edition zal, aldus de website VG247, €149,99 kosten (de Amerikaanse prijs ligt op $149,99, zo'n 45 euro goedkoper dan in Nederland) en kan via een pre-order besteld worden. De prijs in Engeland en Australië zijn wel ongeveer gelijk aan de Nederlandse.

  "The Making of The Elder Scrolls V: Skyrim’ DVD. This documentary DVD contains exclusive, behind-the-scenes footage, including interviews with the Bethesda Game Studios team as they take you from concept to creation and provide insights into the story, gameplay, setting, legacy of the Elder Scrolls franchise, and much more. We always say that we make the games we want to play. We can also say we create the collector’s editions we’d want to own. We all want one of these!”

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [21]

  Auteur: Glenn van Dormolen op dinsdag 2 augustus 2011 om 15:12:23

  Help Bethesda met het maken van een Skyrim-karakter

  Bethesda heeft reeds een aantal polls op haar Facebook-pagina gezet, waarmee, mits ingevuld, jij zelf een handje kan helpen met het creëren van een karakter voor de aankomende RPG The Elder Scrolls V: Skyrim. Hier is alles te bewonderen. Zodra de uitslagen binnen zijn zal de ontwikkelaar een aantal screenshots tonen van het nieuwe karakter. Daarnaast wordt over deze actie het volgende gemeld op het officiële blog van de ontwikkelaar:

  Skyrim is the home of the Nords, and as such, all of our key art key art and gameplay demos have shown your character as one. As cool as he looks, we realize when November rolls around, many of you will be playing as a different race (or several different races). With that in mind, we wanted to give you guys a chance to see what another character race looks like.

  To accomplish this, today we’re putting up a couple polls on our Facebook page for The Elder Scrolls: The Elder Council. Voting will go through 9 am EST tomorrow morning, and later in the week, we’ll be sharing a character screenshot with you guys.

  We houden jullie op de hoogte.

  » Reacties [1]

  Auteur: Richard Leurs op vrijdag 22 juli 2011 om 14:03:28

  Bethesda laat Skyrim, RAGE en Prey 2 zien op de Gamescom

  Bron: VG247
  Bethesda heeft heel wat toffe games in de pijpleiding zitten en de uitgever zal op de Gamescom aanwezig zijn om enkele games aan ons te tonen. Vandaag heeft het bedrijf bekendgemaakt welke games in Keulen te zien zullen zijn. Zo zal RAGE in speelbare vorm op de stand van Bethesda te vinden zijn en kunnen we ook gaan genieten van The Elder Scrolls V: Skyrim en Prey 2. Deze laatste twee games zijn helaas niet speelbaar voor het grote publiek, maar we kunnen wel nieuwe informatie en video's van beide spelletjes verwachten.

  » Reacties [6]

  Auteur: Wouter van Maaren op vrijdag 15 juli 2011 om 10:29:40

  Geen demo voor The Elder Scrolls V: Skyrim

  Developer Bethesda heeft bekendgemaakt dat er van The Elder Scrolls V: Skyrim geen demo zal verschijnen. Het is volgens producer Craig Lafferty namelijk niet mogelijk om een demo te maken die representatief is voor een game die zo groot en complex is als Skyrim.

  “For a game of this size and complexity it’s really hard to do a demo the represents the game truly. And it would have to be a gigantic demo. So we won’t be doing a demo.”


  Wie nog niet van deze game overtuigd is, moet dus nog maar even wachten tot de eerste reviews verschijnen.

  » Reacties [13]

  Auteur: Glenn van Dormolen op maandag 11 juli 2011 om 19:20:12

  Bethesda verandert pantsersysteem The Elder Scrolls V: Skyrim

  Bethesda heeft bekendgemaakt dat het systeem voor bepantsering compleet gaat veranderen. Zo meldt de ontwikkelaar:

  The armor system is very similar to Oblivion’s. The main difference is that the upper and lower body armors, the cuirass and greaves, have been combined into one piece. This helps create armor styles that have the look we needed for Skyrim. In most of the Nordic designs we created, the upper armor would completely cover the lower armor, making it unnecessary. We get much better visual results combining those pieces, and it renders a lot faster too, so we can put more people on screen, so that was an easy tradeoff for us. We can also make a lot more armors now, so the number and variation types are more than we’ve ever had.

  Dus geen aparte onderdelen meer voor je karakter, alleen nog complete stukken. Elk voordeel heeft zijn nadeel en omgekeerd, zo meldt Bethesda's Matt Carafano. Wat vinden jullie hiervan?

  » Reacties [7]

  Auteur: Marin Juresic op donderdag 7 juli 2011 om 17:23:52

  Bethesda denkt pas aan DLC na ontwikkeling van game

  Bron: VG247
  Als wij Pete Hines - Bethesda's vicepresident marketing - mogen geloven dan bewaart Bethesda tijdens de ontwikkeling van een game geen ideeën die later voor downloadbare content kunnen worden gebruikt. Als innovatie een spel beter maakt, dan wordt het er meteen ingestopt. De studio achter The Elder Scrolls V: Skyrim laat ons weten dat de DLC pas na de release interessant wordt.

  Pete Hines heeft begrip voor gamers die verscheidene ontwikkelaars beschuldigen van geldklopperij, mits zij DLC uitbrengen die in de game zelf niet had misstaan; vooral als de DLC op de release-dag beschikbaar wordt gesteld voor de game. Dat is de reden waarom ontwikkelaar Bethesda daar - naar eigen zeggen - niet aan mee doet.

  If you are nine months out and you are still thinking of good content, then that probably goes into the game, right? … But there’s no point in planning the content that comes after because what if this content makes the base game better? We want the base game to be the best thing possible. We don’t believe in carving out a little part to sell as DLC later.

  Volgens Pete Hines moeten ontwikkelaars wel rekening houden met downloadbare content, maar dat er met die reden niet in games geknipt moet worden.

  If we went out from the start and said: ‘We’re doing five pieces of DLC for Fallout 3, here are these five,’ then we wouldn’t have been able to be as reactive or responsive to what the fans said. I think that’s what allowed us to be so successful with that DLC, not just that we had them but that they were more of what people said they liked and not something set in stone six months before launch.

  Als we alles op een rijtje zetten dan kunnen ontwikkelaars, die content achterhouden om hier later van te profiteren, niet op begrip rekenen van Pete Hines. Wat vinden jullie hiervan; heeft Bethesda's vicepresident marketing een beetje gelijk?

  » Reacties [1]

  Auteur: Daniël de Zwart op dinsdag 28 juni 2011 om 08:33:16

  Skyrim en Saints Row: The Third kans op uitstel, aldus Pachter

  Bron: CVG
  Michael Pachter, de Wedbush-analist die altijd sterk is in zijn analyses, heeft een uitspraak gedaan over de volle periode van eind dit jaar. We mogen in de laatste paar maanden van dit jaar ontzettend veel grote games verwachten, dat er mogelijk een paar titels worden uitgesteld.

  The former because Bethesda will launch when it's ready, and it won't hurt the game to move into February; the latter a very low probability, since it looks close to complete, and because THQ needs it in the holiday quarter, but given reviews on Homefront, they may choose to delay for more polish.

  Pachter meent dat The Elder Scrolls V: Skyrim en Saints Row: The Third de twee zijn met de grootste kans op uitstel. Skyrim omdat Bethesda een game op de markt brengt 'wanneer het af is' en het zal het spel niet schaden om Skyrim naar februari te verplaatsen. Saints Row heeft de kans omdat, gezien de relatief matige cijfers van Homefront, THQ dan kan besluiten de game nog meer te polishen en af te werken.

  Andere grote titels lijken voor Pachter steevast te staan. Assassin's Creed en Call of Duty verschijnen vrij snel na elkaar en Need for Speed en Metal Gear Solid hebben vrijwel nooit concurrentie. We zullen wel zien hoe het loopt, veel fans zullen vooral teleurgesteld zijn als Skyrim november niet haalt.

  » Reacties [14]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 21 juni 2011 om 07:11:33

  Nieuwe preview: The Elder Scrolls V: Skyrim E3  Een tweede kennismaking met The Elder Scrolls V: Skyrim is nooit een straf, zeker niet als je weer een prachtig nieuw gedeelte te zien krijgt. Draken zijn zo vet!

  Lees de preview.

  » Reacties [14]

  Auteur: Richard Leurs op maandag 6 juni 2011 om 22:54:44

  Mooie gameplaybeelden The Elder Scrolls V: Skyrim

  De persconferenties van de E3 kennen we allemaal wel, maar er gebeurt zoveel meer. Zo laten ontwikkelaars hun game op verschillende TV programm's zien. The Elder Scrolls V: Skyrim is zo'n game en hieronder staan dan ook hele mooie gameplaybeelden.

  » Reacties [4]

  Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 2 juni 2011 om 10:20:31

  The Elder Scrolls V: Skyrim neemt Los Angeles over

  Bron: TwitPic
  De E3 is nog maar een paar dagen van ons verwijderd en dus komt ook Los Angeles steeds meer in het teken te staan van de vele games die volgende week een prominente rol gaan spelen.

  Uiteraard is ook Bethesda van de partij en met de veelbelovende release van The Elder Scrolls V: Skyrim later dit jaar, ontkomen ook diverse muren nabij het Convention Center in Los Angeles niet aan een paar flinke posters.

  » Reacties [8]

  Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 1 juni 2011 om 08:15:04

  GN U-Preview: The Elder Scrolls V: Skyrim


  Met de E3 in zicht zijn we op de redactie druk bezig om leuke, nieuwe dingen te bedenken en dat resulteert nu in de GN U-Preview! In GN U-Previews vragen wij aan jullie wat jullie willen weten over de games die Peter en Michiel in Los Angeles gaan checken. Kortom, jullie zijn onze baas en sturen ons op pad met een opdracht! Welke nieuwe features kunnen we verwachten, welke personages krijgen we te zien, hoe lang is de game, hoe verschilt het van de concurrentie, is er extra aandacht voor een PC-versie?

  Kortom, jullie bepalen wat wij gaan onderzoeken en wij gaan op zoek naar antwoorden! Om het overzichtelijk te houden hebben we een aantal van de grotere games uitgezocht voor de U-Previews. En deze keer is het de beurt aan... The Elder Scrolls V: Skyrim.  Vele mensen reizen nog dagelijks door de wondere wereld die The Elder Scrolls: Oblivion ons al heel wat jaartjes biedt. Eind dit jaar komt Bethesda weer met een nieuwe verslaving, want The Elder Scrolls V: Skyrim is in aantocht. Wat wil jij straks lezen in de preview van de nieuwe Elder Scrolls? Roept u maar!

  Je kunt je vragen kwijt onder dit nieuwsbericht, of stel ze aan Michiel en Peter op Twitter via @chielb en @PetorGN. De Twitter-accounts zijn uiteraard ook een ideale manier om straks tijdens de E3 'real-time' op de hoogte te zijn van alle activiteiten van de heren op de beursvloer (en tijdens de vele after-party's).


  P.S. Soms mag een ontwikkelaar nog niet alles verklappen, maar we doen ons best!

  » Reacties [12]

  Auteur: Matthijs Bijl op dinsdag 26 april 2011 om 13:32:07

  Bethesda: Skyrim had een PS4 / Xbox 720 titel kunnen zijn

  Bron: VGN365
  Reken het maar niet als vanzelfsprekend dat The Elder Scrolls V: Skyrim deze generatie consoles nog aan zal doen. Dat is de boodschap van Bethesda, die liet weten dat het in eerste instantie de bedoeling was dat het vijfde deel in de populaire RPG-serie bestemd was voor de PlayStation 4 en de Xbox 720, de volgende generatie dus.

  De ontwikkelaar kwam er echter na een paar brainstorm-sessies achter dat er met de hedendaagse hardware nog genoeg te doen viel.

  When we do an Elder Scrolls, we like to start over, we actually considered, well, maybe we should wait for the next console cycle. But we felt, coming off of Fallout 3, we had this laundry list of things that we knew we could still do on the hardware. We pretty much rewrote all the major systems and we find that the amount of detail we’re able to put on the screen now, it’s pretty amazing, more so than we could ever do with Oblivion or Fallout 3.

  Dat de ontwikkelaar besloot om de game net nog voor de volgende generatie consoles te ontwikkelen, kan er op duiden dat de cyclus zeer spoedig weer herhaald zal worden en dat een Fallout 4 wellicht niet op de PlayStation 3 of Xbox 360 te spelen zal zijn.

  » Reacties [5]

  Auteur: Matthijs Bijl op woensdag 20 april 2011 om 10:49:43

  Skyrim kan volledige DirectX 11 ondersteuning krijgen

  Bron: VG247
  Een tijdje terug gingen verhalen de ronde over het feit dat Skyrim niet de 'full package' van DirectX 11 zal krijgen, maar slechts een aantal punten ervan. Todd Howard, het hoofd van The Elder Scrolls V: Skyrim verduidelijkte deze verhalen vandaag:

  We get performance gains out of [DirectX 11], versus an older version, and there are specifics that [DirectX 11] does like tessellation and that kind of stuff; we aren’t taking advantage of that right now.

  Maar...

  But that doesn’t mean we won’t in the future, we just aren’t right now.

  Als PC-speler mag je dus verwachten dat spoedig na de release, de PC alsnog de volledige ondersteuning van DirectX 11 zou gaan krijgen.

  » Reacties [8]

  Auteur: Peter Bouwman op maandag 18 april 2011 om 16:00:01

  Nieuwe preview: The Elder Scrolls V: Skyrim  Vorige week was GamersNET aanwezig tijdens de Bethesda Gamer Days in Salt Lake City en het absolute hoogtepunt was natuurlijk The Elder Scrolls V: Skyrim. De allereerste details zijn binnen en we zetten alles op een rij.

  Lees de preview.

  » Reacties [20]

  Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 1 april 2011 om 17:10:00

  Nieuwe screenshots van The Elder Scrolls V: Skyrim zijn binnen

  Hij blijft altijd een lekker gevoel als we weer nieuwe screenshots van The Elder Scrolls V: Skyrim mogen verwelkomen. Pak een lekker kopje thee en een goed koekje erbij en geniet van deze nieuwe beelden:

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [20]

  Auteur: Leon Kempers op maandag 21 maart 2011 om 17:08:29

  Nieuwe Elder Scrolls V: Skyrim details; Enchantment feature is terug

  The Elder Scrolls V: Skyrim speelt zich tweehonderd jaar na Oblivion af. Provincie van dienst is het altijd duistere Skyrim, waar na een burgeroorlog de koning is vermoord. Bovendien wordt Skyrim in zijn greep gehouden door God Alduin, die eruitziet als een gigantische draak. Deze zal niet rusten voordat hij de wereld heeft vernietigd en het is aan Dovahkiin om daar een stokje voor te steken. Bethesda heeft zojuist enkele interessante nieuwe details van de game vrijgegeven, check die hieronder.

   Skyrim zal een nieuwe soort magie bevatten. Deze magie noemt men 'Dragon Shouters'. Je krijgt de ziel van elke draak die je in het spel doodt. Hiermee kun je runen lezen die verspreid zijn over het hele land. Zodra je er eentje hebt ontcijferd, krijg je toegang tot een Dragon Shout. Hiermee kun je magische acties uitvoeren, zoals een force push of jezelf teleporteren.

   Ook de Enchantment functie zal weer zijn opwachting maken. Hiermee kun je elk wapen of accessoire uitrusten met een spreuk die je al kent. Zo kun je jouw wapens uitrusten met een onzichtbaarheidsspreuk of de mogelijkheid om onderwater te ademen!

   The Elder Scrolls V: Skyrim zal een 'Radiant Storytelling systeem' bevatten. Dit houdt in dat het spel verandert afhankelijk van jouw speelstijl. Alle acties die jij in het spel uitvoert hebben invloed het verhaal en de AI, waardoor quests zo zullen veranderen dat ze het beste bij jouw manier van spelen passen.


  The Elder Scrolls V: Skyrim staat gepland voor een release op 11 november 2011.

  » Reacties [7]

  Auteur: Leon Kempers op zondag 27 februari 2011 om 11:28:42

  Nieuwe Elder Scrolls V: Skyrim details onthuld; telekinese bevestigd

  In de nieuwste editie van het Amerikaanse Officiële Xbox Magazine is een uitgebreide special te vinden over The Elder Scrolls V: Skyrim, Bethesda's nieuwste RPG. In het artikel zijn enkele interessante details te vinden. Zo zal je personage de taal van de draken leren spreken en zul je ook beschikken over de kracht om telekinese te gebruiken. Maar dat is niet je enige magische kracht: Bethesda heeft bevestigd dat Skyrim zo'n 80 verschillende spreuken zal bevatten! Check de volledige lijst met details hieronder.

   - Your character will learn the acient language of the dragons. The phrases can include up to three words and are mostly found inscribed on dungeon walls. The phrases will allow you to do certain things such as slow down time, knock back foes, and more.
   - The phrases are mapped to the right bumper/R1 and you'll learn one word at a time for each phrase. Learning more words within the phrase will allow the spell to be either more powerful or longer.
   - Finishing moves will be available for your characters in battle. The article describes a finishing move where you plunge "your saber through a foe's chest".
   - Telekinesis will be an available spell, allowing those of you who are rather lazy the ability to pick up items or objects to launch at your enemies.
   - Runes can be cast and used as traps. The article describes a situation where you can throw a frost rune to the ground, and if an enemy walks across it, pieces of ice will impale them.
   - A perk is available that gives your enemies deeper cuts. A strategy talked about is simply hitting your opponent with a solid strike, then hiding as they slowly bleed to death.
   - Around 80 different spells will be featured in the game.
   - If you find yourself below average at using weapons, you should still be able to survive in combat using offensive and defensive magic.'
   - The two handed mechanic Bethesda introduces in Skyrim for fighting will remind a ton of gamers of the BioShock series.
   - If you happen to scale one of the many peaks in Skyrim, all of the snow you see is totally dynamic.
   - All of the established Elder Scrolls races will return in Skyrim.
   - The race you pick in the beginning will only effect your baseline stats, as what you actually do in the world with your combat, magic, and stealth will help shape your character instead.
   - The "perks" system will still allow you to make more direct changes to your character as well. As opposed to Fallout, perks in Skyrim are on a much smaller scale.
   - Graphics engine for Elder Scrolls V: Skyrim is "all but written from scratch".
   - Cities in Skyrim will all be unique, shying away from the reusing of assets we popularly saw in Oblivion.
   - There are 120 dungeons, with each one typically having its own feel. Far more traps and puzzles are featured in them too.
   - While you may be able to avoid them at some points in your journey, you're going to have to take dragons down at some point, and it won't be an easy task.
   - Dragons aren't scripted, they'll cruise the entire world and occassionally land on different objects or areas. Make one mad and it'll swoop down to take you on.
   - New to Skyrim also is the "Radiant Story system". An example listed in the article is, "If you discard a weapon on the ground to free up inventory space, you might find that a nearby character approaches you. If they like - you, they might offer the sword back to you in case you dropped it by accident; if they're neutral toward you, they might ask if they can have it; and if they dislike you, they might simply nab the weapon and take off. Kill that character and the Radiant Story system will search for his or her relatives, and may even send one of them in pursuit of you to avenge the murder."

  » Reacties [23]

  Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 25 februari 2011 om 09:51:13

  Trailer van Skyrim bevat alleen Xbox 360-beelden

  Gisteren hebben we allemaal kunnen genieten van de allereerste trailer met gameplay-beelden van The Elder Scrolls V: Skyrim en hoewel de game zal verschijnen voor zowel PC, PS3 en Xbox 360, zijn de beelden van de trailer gecaptured vanaf de Xbox 360-versie!

  Dit vertelde Betheseda Community Manager Nick Breckon via Twitter. Dit is natuurlijk goed nieuws, want als de minst krachtige console al zulke beelden laat zien, moet het helemaal goed komen met de rest.

  » Reacties [27]

  Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 23 februari 2011 om 19:28:02

  Bethesda's klok telt af naar eerste in-game beelden van TESV: Skyrim

  Bron: PC Gamer
  Volgens Bethesda's countdown duurt het nog maar even voordat we de eerste in-game footage van The Elder Scrolls V: Skyrim te zien krijgen. Op de pagina staat aangeven dat zodra de countdown afloopt, we op ElderScrolls.com de gameplaybeelden te zien krijgen.

  Nog even dus, maar tot die tijd kun je in ieder geval vermaken met de mysterieuze wallpaper die Bethesda zónder moeilijke countdown toont.

  » Reacties [14]

  Auteur: Bas de Voogt op zaterdag 12 februari 2011 om 16:10:46

  Nieuw artwork van The Elder Scrolls V: Skyrim bevat prachtige plaatjes

  We hebben nog maar weinig beeldmateriaal van The Elder Scrolls V: Skyrim gezien, maar door het onderstaande artwork kunnen we er vrijwel zeker van zijn dat de game een levendige omgeving zal bevatten. Grote ruïnes, gevaarlijke besneeuwde bergen en duistere tombes doen het altijd goed in RPG-games en het ziet er naar uit dat The Elder Scrolls V: Skyrim hier vol mee zal zitten. Dit is zonder twijfel een spel om naar uit te kijken.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [12]

  Auteur: Bas de Voogt op dinsdag 8 februari 2011 om 10:02:51

  Veel nieuwe info van The Elder Scrolls: Skyrim

  Wij bij GamersNET kijken enorm uit naar de nieuwe Elder Scrolls en we zijn dan ook blij met elk beetje vrijgegeven informatie. Dit keer was Bethesda in een gulle bui, dus zet je schrap voor een hoop nieuwe interessante details van The Elder Scrolls: Skyrim.

  - Telekinesis is een nieuwe spreuk.
  - Het opbouwen van agility is uit het spel gehaald.
  - Er is een perk dat het geluid van je voetstappen verminderd.
  - Als je een draak dood kan je hiervan de ziel absorberen dat je nieuwe "dragon shout" vaardigheden geeft.
  - Windhelm is de grootste stad in het spel en het thuis van de Imperial Guards.
  - Bleak Falls Barrows is een oude antieke Nord catacombe dat is voorzien van rivieren, boomwortels dat door het plafond komen zetten en licht dat door oneven scheuren schijnt.
  - 120 kerkers en Bethesda beweert dat geen één gebied op elkaar lijkt.
  - De Shivering Isles uitbreiding inspireerde het team dat unieke, handgemaakte steden, waar geen één gebouw hetzelfde lijkt, de best werkende manier is.
  - Sneeuw zal herschapen worden zoals in geen ander spel te zien is en landschappen worden realistisch bestoven met sneeuw in passende hoekjes en gaatjes.

  Bevestigde locaties:
  - Solitude
  - Markarth
  - Dawnstar
  - Winter Hold
  - Windhelm
  - Whiterun
  - Riften
  - Falkreath

  Bevestigde vaardigheden:
  - Alchemy
  - Illusion
  - Conjuration
  - Destruction
  - Restoration
  - Alteration
  - Enchanting

  » Reacties [9]

  Auteur: Jonah Knulst op dinsdag 25 januari 2011 om 18:00:42

  Toekomstige Bethesda-titels zullen profiteren van engine The Elder Scrolls V: Skyrim

  Bron: VG247
  Peter Hines, hoofd van de PR-afdeling van Bethesda, heeft kunnen bevestigen dat de engine die in gebruik is voor het aankomende The Elder Scrolls V: Skyrim, tevens gebruikt zal worden in toekomstige Bethesda-titels.

  Yeah, I mean obviously, whatever Bethesda Game Studios works on after Skyrim will take advantage of the tech that they have developed. But what that next product is or what it’s going to be? Everybody’s gonna have to wait and see. Right now, it’s been used for Skyrim and that’s what our focus is on. We aren’t saying what they’re going to work on next.

  Dit betekent dat aankomende Fallout-titels nog betere beelden tevoorschijn zullen toveren en wellicht dat een nieuwe engine de nodige hoeveelheid bugs tegen kan gaan waar eerdere Fallout-delen toch last van konden hebben.

  » Reacties [5]

  Auteur: Bas de Voogt op vrijdag 14 januari 2011 om 07:41:33

  Maak kennis met de Elder Scrolls V: Skyrim muur

  Het blijkt dat de stenen muur van de The Elder Scrolls V: Skyrim teaser meer is dan een stoer geanimeerd kunstwerk, waarvan de meeste onder ons nog vijf minuten van na zaten te genieten. Ten eerste blijkt deze muur de naam "Wall of Alduin" te hebben dat vernoemd is naar de draak uit de Elder Scrolls geschiedenis. Ten tweede vertelt deze muur ook nog eens een gedetailleerd en interessant verhaal.

  Voor degenen die hierin geïnteresseerd zijn is er een website met daarin een afbeelding van deze muur die is ingedeeld in een aantal secties met achterliggende informatieve die je wat meer inzicht zullen geven over het verhaal.

  Benieuwd? Klik dan hier om te zien wat deze wijze muur ons te vertellen heeft.

  » Reacties [7]

  Auteur: Leon Kempers op zondag 9 januari 2011 om 13:35:53

  Nieuwe details Elder Scrolls V: Skyrim

  Veel mensen kijken al lange tijd uit naar The Elder Scrolls V: Skyrim, maar moeten helaas nog wachten tot november totdat ze er eindelijk mee aan de slag kunnen. Gelukkig heeft ontwikkelaar Bethesda zojuist enkele nieuwe details vrijgegeven, en deze zijn veelbelovend: je kunt onder andere twee wapens tegelijk gebruiken en ook sprinten is nu eindelijk mogelijk. Check de volledige (was)lijst met details hieronder.


  - Third person view has been improved
  - 5 massive cities, more variation in caves and underground stuff.
  - There is an option for no HUD.
  - On Conversations: Conversations aren’t done in a zoomed in static shot anymore.Start a conversation with some and they will act like someone would in real life, looking at you occasionally and walking around a bit and also continue doing a task if they were doing one while talking.
  - On Weapon smithing: Go to a forge and carve a new weapon out of red hot metal.
  - Dual-wielding: you have two hands now in combat and you can wield anything to both hands. You may assign a dagger on left hand and use a mace with right hand. The choice as they say is yours.
  - Duel: You may duel any NPC on the streets western style.
  - Inheritance: When you kill a shopkeeper, his/her family member will inherit the shop and will be angry about you, but stil give you missions.
  - Level-scaling: It is coming back
  - 18 skills: supposedly even less skills to play with?
  - No mysticism
  - Boosts: Pick stamina, health, magic boosts on level up.
  - Enchanting: This skill makes a return.
  - “Radiant storytelling” or Level Scaling 2.0: “The game eventually logs a huge storehouse of knowledge about how you’ve played, and subsequently tailors content to your capabilities and experiences. Entering a city, a young woman might approach you and beg you to save her daughter from kidnappers. The game will look at the nearby dungeons you’ve explored, automatically set the mission in a place you’ve never visited, and designate opponents that are appropriately matched to your strengths and weaknesses.”
  - Fast-Travel: As you probably expect, you can instantly travel to previous locations with a tap of the button
  - Sprinting: You can now sprint about!
  - Town visiting: You may do more in towns, like tailor weapons, cooking, farming or mining. Not much details about this or how detailed they are as jobs.
  - Dynamic Shadows
  - Improved Faces/Improved Models Example: Faces have been dramatically overhauled. Characters now exhibit more emotion show of distinctions between different races and just plain looks better.
  - Radiant AI
  - Updated Engine Snow falls dynamically (not as a basic texture on the ground)
  - Trees and branches move independently with the wind
  - Water flows
  - Randomly generated quests
  - Beards
  - You can’t run backwards as fast as you do forward.
  - 10 races to choose from (Holy crap thats a lot of races)
  - Confirmed creatures: zombies, skeletons, trolls, giants, ice wraiths, giant spiders, dragons, wolves, horses Elk, mammoth, saber-toothed cats
  - Presumably open cities (as dragons can attack)
  - Hud-free first-person view and improved third-person perspective
  - Very unique landscapes! Also unique dungeons! In other words, lots of uniqueness!
  - Character creation improved, body features customizable
  - 2-handed weapons and duel wielding confirmed.
  - Finishing moves, unique to each weapon and enemy you fight.
  - Dialog will pop up when you approach an enemy
  - Cooking/farming/mining/woodcutting/blacksmithing
  - Perk picking at every level-up
  - 5 Magic Schools Destruction Alteration Conjuration Restoration Illusion.

  » Reacties [16]

  Auteur: Leon Kempers op zaterdag 8 januari 2011 om 12:19:17

  Elder Scrolls V scans tonen ravijnen en bossige gebieden

  In de laatste editie van Game Informer zijn nieuwe screenshots te vinden van The Elder Scrolls V: Skyrim. We zien hierop grootse vijanden en uitgestrekte bossen, maar ook nieuwe wapens en gameplay. Excuses voor de lage kwaliteit, zodra we betere beelden tot onze beschikking hebben laten we dit jullie zo snel mogelijk weten.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [20]

  Auteur: Matthijs Bijl op maandag 13 december 2010 om 15:49:59

  The Elder Scrolls V komt naar de PC, PS3 en Xbox 360; voorzien van nieuwe engine

  Bron: VG247
  In de Video Game Awards-trailer van de aankomende RPG The Elder Scrolls V: Skyrim werd nog geen melding gemaakt van de platformen waarop de game zou verschijnen, en elke fan hield dan ook de afgelopen dagen even de adem in welke deze zouden zijn. Bethesda heeft gelukkig zijn fans gerustgesteld, want het directe vervolg op Oblivion komt naar de PC, PlayStation 3 en de Xbox 360.

  En dat is niet het enige waar Bethesda fans mee blij heeft kunnen maken. Volgens een tweet van Nick Brecon, Bethesda’s community manager, zal de engine waarop Skyrim gebouwd zal worden geheel nieuw zijn. Deze nieuwe engine, die volgens Brecon er geweldig uit ziet, is daarnaast ook niet een aangekochte, maar geheel zelf ontwikkeld. De nieuwe engine zal iedereen een pak van hun hart zijn, want er werd bij Oblivion behoorlijk veel kritiek geuit op de vele glitches die de bijbehorende engine teisterden.

  Brecon belooft dat er binnenkort meer informatie over deze nieuwe engine van Bethesda bekend zal worden gemaakt.

  » Reacties [14]

  Auteur: Richard Leurs op zondag 12 december 2010 om 02:33:54

  Bethesda komt volgend jaar met The Elder Scrolls: Skyrim

  Hoeveel gamers hebben tientallen uren (of meer) in The Elder Scrolls IV: Oblivion gestoken? Heel veel gamers! Voor deze fanaten komt er eind volgend jaar het directe vervolg op Oblivion, genaamd The Elder Scrolls: Skyrim. Het spel is zojuist op de Video Game Awards-show door Todd Howard van Bethesda aangekondigd en er werd zelfs een releasedatum van 11 november 2011 genoemd. Skyrim is een noordelijke provincie van de wereld uit de The Elder Scrolls-games.

  » Reacties [20]

  Auteur: Melissa Smink op dinsdag 23 november 2010 om 17:24:45

  Gerucht: Elder Scrolls V release komt steeds dichterbij

  Bron: Eurogamer
  Een anonieme bron heeft bevestigd dat Bethesda hard bezig is met de ontwikkeling van The Elder Scrolls V. De bron zou daarbij officiële papieren hebben laten zien en vertelde het een en ander over de content. Bethesda heeft tot nu toe nog niets ontkent of bevestigd.

  "This source not only confirmed that the game is in current production, but also spoke briefly about the content - with fantasy-sounding phrases like Dragon Lord, something with The Blades - and that voice acting for the characters in the game is currently happening in the weeks to follow."

  Al tijdens de release van The Elder Scrolls IV: Oblivion in 2006 was bekend dat er een vervolg aan zat te komen. Nu, bijna vier jaar na de release, ziet het er dan eindelijk naar uit dat de zestien jaar oude RPG reeks een vijfde deel aan zijn collectie toe mag voegen. Todd Howard, game-director en uitvoerend producent bij Bethesda, wilde in een interview geen concrete uitspraken doen, maar liet wel weten dat er binnenkort een game aangekondigd wordt waar Bethesda al twee jaar aan werkt.

  "One thing I can say is that from when you first hear about it to when it's out will be the shortest it's been for us. It's pretty far along. When we show it, we want to show a lot, because there's a lot of game there to play right now. You know, if [global VP of PR and marketing] Pete Hines came in and said, 'I want you to show it,' I'd be like, 'Okay, I'm ready to show it.' But we've just decided for now not to yet. I can say it is on the existing platforms, which we're really happy with. You almost feel like you have a new console when you see the game."

  » Reacties [11]

  Auteur: Marjolein van Diejen op maandag 26 oktober 2009 om 15:37:04

  Gerucht: Elder Scrolls V speelt zich 200 jaar na Oblivion af

  Met enige regelmaat duiken er geruchten op over vervolgen op populaire games. Recentelijk is er een gerucht opgedoken over The Elder Scrolls V, het vervolg op The Elder Scrolls IV: Oblivion. Uit de beschrijving van een van de nieuwe romans over deze games blijkt namelijk dat de nieuwe Elder Scrolls zich zo'n tweehonderd jaar na zijn voorganger af zal spelen. De beschrijving waaruit blijkt dat The Elder Scrolls V zich tweehonderd jaar na zijn voorganger af zal spelen, is inmiddels al vervangen door een algemenere beschrijving. Via Google Cache is de betreffende tekst echter nog wel te vinden.
   "A novel that takes places forty-five years after the Oblivion Crisis, which is the story of The Elder Scrolls IV: Oblivion game and the expansion pack Shivering Isles. It partly bridges the gap for the next game, which is set 200 years after the Oblivion crisis."


  The Elder Scrolls V is het vervolg op de populaire RPG The Elder Scrolls IV: Oblivion. Dit nieuwste deel in de reeks speelt zich zo'n tweehonderd jaar na de grote crisis af.

  Naar alle waarschijnlijkheid zal The Elder Scrolls V in 2010 uitkomen op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  » Reacties [13]

  Auteur: Daniël de Zwart op zaterdag 15 augustus 2009 om 18:10:01

  Voorlopig geen The Elder Scrolls V, aldus Bethesda

  Bron: RPGWatch
  Bethesda Softworks is voor The Elder Scrolls-fans met een niet zo'n positief bericht naar buiten gekomen op de QuakeCon 2009. Het is inmiddels meer dan drie jaar geleden dat het vierde deel in de serie, Oblivion, uitkwam en een groot succes bleek, maar helaas laat de ontwikkelaar weten dat er voorlopig geen The Elder Scrolls V in de planning staat.
   "We are working on our next big game but we are not talking about it." Don't look a new Elder Scrolls game in the near future; Howard said there are no current plans for an "Elder Scrolls 5." As far as an Elders Scrolls based MMO, he said in jest, "There's always a chance."
  Todd Howard van Bethesda zegt dat het bedrijf nog te druk bezig is met andere titels en dat er nog niet gewerkt wordt aan een vijfde deel in de reeks. Wel liet Howard los dat het absoluut in het achterhoofd zit om eens met The Elder Scrolls verder te gaan.

  » Reacties [10]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  Over matige fighters en ijzersterke racers, met Amador en Tom | GamersNET RADIO #375, zaterdag 07 oktober 2017
  GN Kalender: Oktober 2017
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie