X06: Doom te downloaden voor Xbox Live Arcade

Microsoft heeft op de X06 in Barcelona aangekondigd een deal te hebben gesloten met Id Software over Doom. Jawel, de allereerste Doom uit 1993, de moeder aller first-person shooters komt nu ook naar de Xbox. Voor slechts 800 Microsoft Points zal hij namelijk vanaf later vanavond te downloaden zijn via de Xbox Live Marketplace, het online distributiecentrum van Xbox Live.

Id Software en Microsoft flikken het niet om dit spel van dertien jaar oud zomaar op internet te zetten, er heeft zeker wel wat werk ingezeten. Naast de gehele singleplayermode zal de game ook online te spelen zijn. Naast de reeds aanwezige online wordt het ook mogelijk om deze game cooperatief te spelen met maximaal vier man. Ook wordt het spel grafisch ietjes opgepoetst. De resolutie en de textures worden driemaal vergroot zodat het er allemaal een stuk strakker en scherper uitziet. Toch is het allang niet meer de pracht die we heden ten dage verwachten van een next-generation game, maar dit is dan ook geen volwaardige game.

Doom zal dus binnenkort te downloaden zijn via Xbox Live Marketplace.

  1.   
    Tom's avatar

    Dit soort dingen zijn best geinig. Om ze gewoon origineel in huis te hebben tegen een ‘kleine’ (grote eigenlijk, maar whatever) betaling. Vooral Doom en PacMan spreken mij wel aan, lekkere arcades.